מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלה בעקבות נפילה במקום העבודהנירית23/08/2018
נפלתי בעבודה כשהייתי החודש ראשון, לא הרגשתי שקרה משהו מבחינה גופנית. יומיים אחר כך עברתי הפלה. אמרו שלא יודעים למה אבל שייתכן מאוד שיש קשר בין הנפילה לבין ההפלה אבל אי אפשר לדעת את זה בוודאות. האם זה מספיק כדי להגיש תביעה? יש מה להגיש על זה בכלל תביעה? ונגד מי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה
עו``ד אריק שלו26/08/2018במקרים רבים במסגרת תחילת הריון, עובדת עוברת הפלה, באם ניתן לקבל חוות דעת שתקשור את ההפלה לנפילה באופן וודאי ואף תקשור את התרשלות המעסיק לנפילה שאז ניתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להגיש החמרה או תביעה לנכות?אבי שלם21/08/2018
השאלה שלי היא כזאת:
1. הייתה לאבא שלי תאונת עבודה בברך ימין בשנת 1997, עליה אבא שלי קיבל 10%.
2. בשנת 2015 הוא שוב נפגע באותה ברך בעבודה, והגיש תביעה לדמי פגיעה ואחרי זה תביעה לקביעת דרגת נכות.
3. אחרי שזימנו אותנו לועדה רפואית, הלכנו לרופא מומחה לקבל אישור נכות והוא אמר לנו שאי אפשר להגיד שהתאונה הזאת גרמה לו לעוד נכות, ושאנחנו נקבל 0%. הוא המליץ לנו להגיש במקום זה תביעת החמרת מצב
השאלה היא כזאת:
א. האם אפשר להגיש תביעת החמרת מצב ולעזוב את התביעה לדרגת נכות?
ב. האם אפשר ללכת לועדה ולנסות לקבוע נכות בכל זאת ומקסימום אם הוא יקבל 0% אז להגיש תביעת החמרת מצב?
מה עדיף ומה אפשרי אם בכלל?
תודה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרת מצב או תביעה עצמאית
עו``ד אריק שלו23/08/2018על מנת ליתן תשובה יש לבחון את החומר הרפואי לעומק. משרדנו עומד לרשותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעת ניידות עקב פגיעה בקרסולאסף21/08/2018
בתאונת עבודה קיבלתי מכה בקרסול ימין ונאלצתי לעבור שחזור של רצועות. כרגע לא יכול לנהוג. האם זה קביל לתביעת ניידות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניידות
עו``ד אריק שלו23/08/2018על מנת לקבל ניידות יש להראות שאינך יכול בפועל ללכת או שהגפיים התחתונות נפגעו באופן חמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי שנגמרו ימי המחלהדניאל19/08/2018
מה עושים אחרי שנגמרים ימי המחלה אחרי תאונת עבודה ועדיין יש כאבים? למי פונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה
עו``ד אריק שלו23/08/2018באופן עקרוני בתאונת עבודה מקבלים דמי פגיעה מביטוח לאומי משך 90 יום. לאחר קבלת דמי פגיעה ובמקרים מתאימים ניתן להגיש נכות בעבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אמון מוחלט בעורך דין מייצגשלומי17/08/2018
שלום.
יש לי חוסר אמון מוחלט בעורך דין אשר מטפל לי בתיק שהוא תאונת דרכים בעבודה אשר איתו לצערי אני חתום על הסכם טיפול.
לא אפרט מדוע יש לי חוסר אמון בו(יש לי בסיס מוצק לטענות שלי) אך אומר שבקרוב יש לי ועדה רפואית בביטוח לאומי ואני חושש שהוא עלול לגרום לי לנזק במידה ויחליט להגיע עימי.
שאלתי האם לצורך דיון בוועדה רפואית אני יכול להשתמש בעורך דין אחר נקודתית ללא הפרת חוזה ?(לשלם לו רק על יצוג בועדה) כמו כן במידה וזה אפשרי אני לא מתכוון לידע את העורך דין המטפל בכך. וגם כך הוא לא אוהב להגיע לועדות רפאיות(הייתי בכבר כמה כאלה לבד) האם הוא יכול לבוא בטענות כאלה או אחרות של הפרת חוזה? אשמח לתשובה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועדה רפואית
עו``ד אריק שלו23/08/2018המצב שלך בעייתי וחבל שאתה ממשיך להיות מיוצג על ידי מי שאינך סומך עליו. בכל מקרה הגעה עם עורך דין אחר לוועדה ללא ידיעתו של עורך הדין עשויה להיות גם הפרת חוזה מצדך וגם עבירה אתית מצד עורך הדין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עדיין בגדר תאונת עבודה?עדי16/08/2018
אני עובדת בקניון, אחרי העבודה הלכתי לעשות כמה סידורים ואז חזרתי הביתה. בדרך עשיתי תאונת דרכים, האם זה עדיין בגד תאונת עבודה או בגלל הסידורים שעשיתי בין לבין זה לא נחשב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידורים בדרך לעבודה
עו``ד אריק שלו23/08/2018כמובן שיש לבחון מה עשית וכמה זמן. אולם באופן עקרוני על מנת שיחשב כתאונת עבודה זה צריך להיות בדרך ישירה ורגילה של חזרה הביתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייצבות עורך דין בועדה רפואיתשלומי13/08/2018
שלום.אני מייצג ע"י עורך דין בתאונת עבודה שהיא גם תאונת דרכים .בקרוב יש לי ועדת החמרת מצב וביקשתי מעורך דין להופיע בועדה והוא מסרב בצורה מפולפלת שאין צורך בכך. שאלתי האם אני יכול להציב לו זאת כעובדה שהוא חייב לבוא עימי? חתמתי איתו על שכר טרחה מירבי שאמור לכסות גם יצוג בועדות והייתי במספר ועדות בשלוש שנים האחרנות והוא אף פעם לא הגיע עימי . הפעם מדובר בועדה קריטית מבחינתי האישית שתשפיע על עתידי כי אני אמור לעבור ממענק חד פעמי לקצבה קבועה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייצבות
עו``ד אריק שלו13/08/2018באם שילמת על התייצבות עורך הדין בוועדה, שאז חובת עורך הדין לקיים את ההתחייבות שלו ולהופיע בוועדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקום עבודה עם רטיבות ועובשגלי13/08/2018
אני עובדת במבנה ישן שסובל מנזילות של גשם מהגג. המצב מחמיר משנה לשנה ובחורף האחרון במשך חודשים הקירות היו רטובים, והרטיבות הפכה בחלק מאזורים לכתמים גדולים של עובש. מדובר במקום ציבורי (של עיריה) שנותן שירות לציבור מגיל אפס ועד לקשישים. פעמיים קרה שארון כבד שמחובר לקיר רטוב התנתק מהקיר ונפל, דבר שהיה עלול להרוג ילד, אם זה היה קורה בשעות השירות לקהל. אני אישית חולת אסתמה וסובלת מנזלת אלרגית וברור שהסביבה הזו מזיקה לבריאותי. במשך חודשים אני מתחננת בפני כל מי שאפשר בעיריה שיתקנו את הגג וינקו את הקירות מהעובש. הם מספרים לי כל הזמן שהנושא בטיפול, בפועל לא קורה כלום, והגשמים של השנה הבאה מתקרבים. מה אפשר לעשות? האם יש גורם שעוסק בבריאות הציבור או ברפואה תעסוקתית שיכול לעזור לי? האם יש לי זכות לסרב לעבוד בתנאים האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטיחות וגהות בעבודה
עו``ד אריק שלו13/08/2018באפשרותך לדרוש את התיקונים הרלוונטיים לאור הפגיעה בבריאותך. באם לא יעשו כן , ניתן לפנות לממונה על הבטיחות והגהות בעבודה, ניתן לפנות לבית הדין לעבודה. מומלץ לפנות למעסיק במכתב דרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוק שכר טרחת עורך דיןשי12/08/2018
בתאריך 22.4.15 חתמתי על הסכם שכר טרחת עורך דין בטיפול תיק תאונת עבודה דרכים..האם במקרה שאקבל קצבה קבועה מהביטוח לאומי אני מוגן בחוק של עד 60 חודשי תשלום מקצבה החודשית? אני לא זוכר מה חתמתי בהסכם ואם אני לא טועה החוק בהגבלת שכר טרחה נכנס רק לקראת סוף שנת 2015 . אשמח לעזרה בעניין תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון לחוק הביטוח הלאומי
עו``ד אריק שלו13/08/2018התיקון לחוק לא יחול על הסכם שכר הטרחה שלך בשל היותו מאוחר לחתימה על ההסכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן מקסימום למגבלות בעבודהעמוס09/08/2018
מה הזמן המקסימום שאפשר לקבל במגבלות בעבודה מרופא תעסוקתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגבלות בעבודה
עו``ד אריק שלו14/08/2018ישנם פעמים שרופא תעסוקתי יקבע מגבלות לצמיתות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתי מוסד ביטוח לאומידני05/08/2018
שלום,
עברתי התקף לב עם פגיעה נפשית,
העברתי בקשה להכרה כתאונת עבודה פקיד התביעות פסל
עיי רופא תעסוקתי של ביטוח לאומי ברר את החומר רפואי וקבע שאין קשר סיבתי התקף לב וכו כנ"ל לעניין הנפשי,
האם רופא קרדיולוג מומחה או פסיכאיטר מתוקף מומחיותם של מוסד הביטוח לאומי לתת דעתם ולא רופא תעסוקתי שלא מקצעויותו למצוא קשר סיבתי בתחומים שאינן מומחיותו?
האם זה פסול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר סיבתי
עו``ד אריק שלו06/08/2018חוו"ד באשר לקשר סיבתי בין תאונה לעבודה לא חייב להיות על ידי רופא תעסוקתי ויכול להינתן על ידי רופא מומחה בתחום הספציפי. באפשרותך לערער על החלטת המלל. משרדנו עומד לרשותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ נפשי עקב עומס בעבודהעינת05/08/2018
בעלי נתון תחת עומס מתמשך בעבודה, שעות מאוחרות, עבודה בבית, מיילים וטלפונים כל היום. הוא סובל מלחץ נפשי וחווה כבר התקף חרדה לפני כמה חודשים. האם רופא תעסוקתי יכול לעזור בהגבלה של שעות העבודה או משהו כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף חרדה
עו``ד אריק שלו05/08/2018רופא תעסוקתי יכול לתת ימי מחלה בבית להתאוששות. כמו כן, במידת הצורך רופא תעסוקתי יכול לקבוע מגבלות לתקופה קצובה עד לשיפור המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל שבורה לחשמלאי במוסדיהודית02/08/2018
בעלי עובד כחשמאלי במוסד גדול, הוא שבר את הרגל, כרגע הוא במנוחה אבל אמור לחזור לעבוד ביום ראשון. מה הוא יכול לעשות במצבו? הרי אינו יכול להתרוצץ ולבצע את רוב הפעילויות הכרוכות בעבודתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל שבורה
עו``ד אריק שלו05/08/2018באם הוא שבר את הרגל ואינו יכול לעבוד בעבודתו עליו לקבל דמי פגיעה מביטוח לאומי ולשהות בבית. באם הוא יכול לתפקד אז הוא צריך לקבל מרופא תעסוקתי את ההגבלות הזמניות ולהעביר את זה למעסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה במלון בהתשלמות מטעם העבודהאירה31/07/2018
אמא שלי הייתה במלון לצורך השתלמות מטעם העבודה. היא נפלה ושברה את הירך, האם יש בזה אחריות של מקום העבודה או של המלון בלבד? האם זה בגדר תאונת עבודה, למרות שבעת הנפילה היא לא הייתה בכנס אלא בזמן חופשי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות נלוות לעבודה
עו``ד אריק שלו31/07/2018על מנת שיחשב לתאונת עבודה היא צריכה להיות לכל הפחות פעילות הנלוות לעבודה או עם קשר לעבודה / להשתלמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון פיבורמיאלגיה למורה ותיקהרותי29/07/2018
מורה קרוב ל-20 שנה, אבחנו אצלי פיברומיאלגיה. האם אני יכולה לקבל אובדן כושר עבודה? איך מתחילים תהליך כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן כושר עבודה
עו``ד אריק שלו30/07/2018את יכולה לקבל אובדן כושר עבודה. ניתן לנהל הליכים בעניין מול גורמים שונים בהתאם לנסיבות. מומלץ לפנות לייעוץ וייצוג משפטי. משרדנו עומד לרשותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)