מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חתך מזכוכית בדרך לעבודהעידן10/10/2018
בדרך לעבודה מעדתי וכדי למנוע את הנפילה נאחזתי במעקה שהיו עליו שברי זכוכית. יש לי חתך עמוק ביד ובמיון עשו לי ארבעה תפרים. אני עובד על מחשב ולכן אני מאוד מתקשה לעבוד, בטח שבקצב הרגיל שלי. חוץ מיום התאונה אני לא מחסיר ימי עבודה. מגיע לי איזשהו פיצוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בדרך לעבודה
עו``ד אריק שלו25/10/2018יכול מאוד להיות שמגיע לך דמי פגיעה מביטוח לאומי. כמו כן, יכול להיות שניתן לתבוע את הגוף האחראי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום בגלל תברואה נמוכה במקום העבודהשלומי07/10/2018
בגלל תנאי תברואה נמוכים במקום העבודה הבן שלי סובל מזיהום שהוביל לפגיעה בקיבה. עכשיו הוא תלוי בכדורים לכל החיים. האם אפשר לקבל על זה פיצויים בביטוח הלאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בעבודה וחבות מעסיקים
עו``ד אריק שלו08/10/2018יש לבחון את המקרה לעומק ולקבל חוות דעת רפואית במידת הצורך. יכול להיות שניתן לתבוע את הביטוח לאומי כתאונת עבודה וגם את המעסיק במסגרת חבות מעסיקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגיע לי פיצוי או החזר?יואל02/10/2018
בחול המועד התחשמלתי בעבודה ונכוויתי ביד. קיבלתי שלושה ימי מחלה. הבנתי שאני זכאי לתשלום בגלל שזה תאונת עבודה. האם התשלום הוא פיצוי או החזרה על הימים שבהם לא עבדתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בעבודה
עו``ד אריק שלו08/10/2018התשלום הוא בגין ימי העבודה שהפסדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח אובדן כושר עבודהמלכה27/09/2018
אבחנו לבן שלי, בן ה-22, פריצת דיסק. לאור זאת הוא יכול לעשות ביטוח של אובדן כושר עבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק
עו``ד אריק שלו08/10/2018סביר להניח שיוכל שלעשות אובדן כושר עבודה אולי הפרמיה תעלה, אולם חברת הביטוח תחריג את פריצת הדיסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב של ימי מחלה בחגיםנדב25/09/2018
חליתי במהלך החג, לא אגיע לעבודה גם בחול המועד. האם הימים אלה נחשבים ליום מחלה ראשון למרות שאני חולה כבר מיום שבת או שאני כן זכאי עליהם לתשלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי חג
עו``ד אריק שלו25/09/2018נשאלת השאלה האם אתה עובד בשכר או במשכורת. באם במשכורת שאז כל הימים מחושבים באופן עקרוני ככל שיום המחלה מחושב באופן חודשי בחלוקה לשלושים. באם הוא מחולק לימי עבודה בלבד שאז אתה מקבל בגין ימי עבודה בלבד אולם כל הימים נספרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה למרות אחוזי אי כושר עבודהמלי20/09/2018
האם אדם שקיבל אי כושר בשיעור של 86% נמנע ממנו מבחינת החוק לעבוד משרה מלאה או בסוג משרה שחורג מאחוזי הנכות? האם זה ישלול את הקביעה של הביטוח הלאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי כושר
עו``ד אריק שלו20/09/2018באם מקבל נכות כללית שאז עבודה באחוז משרה גבוה עלולה למנוע קבלת גמלה. בכל מקרה אחר הדבר יכול להוות סימן לשינוי במצב בריאותו שבפועל לפי חוק הוא מחויב לדווח על שינוי במצבו או שינוי בהכנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נחשב לתאונת עבודהמרשה16/09/2018
נפלתי במדרגות של הבניין שאני גרה בו, זה היה בבוקר כשיצאתי לעבודה. האם נחשב לתאונת עבודה למרות שזה היה כביכול בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדרגות הבניין
עו``ד אריק שלו16/09/2018באם הנפילה היתה בדרכך לעבודה, ניתן לטעון שמדובר בתאונת עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה קלה שהסתברה כחמורהאבי12/09/2018
לפני כמה חודשים הייתי מעורב בתאונת דרכים בדרך לעבודה (נתקעו בי אופניים ונפלתי). בזמנו הכל היה נראה בסדר והמשכתי לעבודה כרגיל, אחרי כמה שבועות התחילו לי כאבים באגן ובבדיקות מסתמן שזה כתוצאה מאותה נפילה. לרוכב האופניים אין לי קשר ולא נראה שיש לי מה לעשות בנידון, אבל האם מבחינת מקום העבודה ישנן זכויות שאני זכאי להן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה
עו``ד אריק שלו12/09/2018באפשרותך להגיש תאונת עבודה במידת הצורך או לתבוע את הפוגע וכדומה. משרדנו עומד לרשותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממי מקבלים אישור לשמירת הריוןאביטל06/09/2018
האם בשביל לקבל זכאות לשמירת הריון צריך לפנות לרופא תעסוקתי או שמספיק אישור של הרופאה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו``ד אריק שלו12/09/2018שמירת הריון ניתנת לאחר קבלת אישור של רופא גניקולוג מומחה ובתנאי שעומדים בכל שאר התנאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב בגלל כסאות לא טובים בעבודהאלון04/09/2018
הכיסא שלי במקום העבודה הוא לא טוב, אי אפשר לכוונן אותו כמו שצריך ואני סובל מכאבי גב. התלוננתי כמה וכמה פעמים וביקשתי שיחליפו לי כסא ומה שהם אומרים שזה הכיסא הסטנדרטי במשרד ואף אחד אחר לא מתלונן חוץ ממני אז הבעיה היא בי ולא בכיסא... יש לי מה לעשות בעניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיסא מקולקל
עו``ד אריק שלו12/09/2018באפשרותך לפנות במכתב ולפרט את הנזק שנגרם לך בשל הכיסא והצורך להחליפו. באפשרותך באופן פרקטי לתקן את הליקוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנות כרוניות בחשיפה לשמשמתי02/09/2018
סובל ממיגרנות כרוניות שמתגברות בחשיפה לשמש. במסגרת העבודה שלי אני בערך 50% מהזמן בשמש. מה אני יכול לעשות? להתפטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגרנה כרונית
עו``ד אריק שלו12/09/2018בנסיבות העניין רצוי להתייעץ עם רופא מומחה, יכול להיות שניתן לקבל הגבלות לעבודה בשמש וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוכחת קשר בין סוג עבודה לסרטןשלומי30/08/2018
עבדתי במפעל שנחשפתי שם לכימיקלים שונים. כבר לא עובש שם יותר מארבע שנים. גילו לי סרטן והעלו את ההשערה שיש קשר בין הכימיקלים לבין המחלה. יש לי מה לעשות בנדון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימיקלים וסרטן
עו``ד אריק שלו30/08/2018באם תקבל חוות דעת מומחה שתוכל לתמוך בקשר סיבתי ברור בין חשיפה שלא כדין לכימיקלים לבין הסרטן שאז ניתן לתבוע חבות מעסיקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליך קבלת אישור מרופא תעסוקתיי.פ28/08/2018
שלום אריק,
אני מורה במערכת החינוך מזה 24 שנים.
ארגון המורים מחייב אותי להיכנס לרפורמת עוז לתמורה
(תוספת של 10 שעות עבודה ל- 15 שעות שאני עובד כעת במסגרת של 3 ימי עבודה בשבוע בבית-הספר).
ניסיונותיי לא להיכנס לרפורמה כשלו.
אני מטופל קבוע בכדורים נוגדי דיכאון וחרדה.
האם זוהי עובדה שעשויה לשחרר אותי מהצרה?
האם עלי לפנות ישירות לרופא תעסוקתי,
או קודם לכן לרופא המשפחה או הפסיכיאטר המטפל?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפורמה
עו``ד אריק שלו28/08/2018יכול להיות שבאפשרותך יהיה לקבל אישור באשר למגבלות עבודה. אישור זה יכול שימנע מהמעסיק לבצע את תוכניתו להוסיף לך שעות עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לאבק במקום העבודהקובי28/08/2018
משפצים אצלנו במשרד והמשרד מלא אבק של חומרי בנייה. אני אסמתי וזה גורם לי להתקפים. יש לי מה לעשות בנדון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבק
עו``ד אריק שלו28/08/2018באפשרותך לקבל ימי מחלה על סמך ההתקפים שאתה מקבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן כושר עבודה או נכות תעסוקתיתלי26/08/2018
היי
מה ההבדלים בעצם בין אובדן כושר עבודה לבין נכות תעסוקתית?
האם באמת משתלם להחזיק בשתי הפוליסות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן כושר עבודה
עו``ד אריק שלו28/08/2018נכות תעסוקתית היא פוליסה המכונה בפועל פוליסת תאונות אישיות. פוליסה זו תפקידה לפצות באופן מהיר בגין תאונה שגרמה לאי כושר. הפיצוי הוא לרוב בתשלום יומי ו/או בתשלום פיצויי חד פעמי. השאלה האם משתלם להחזיק בשתי פוליסות תלויה באדם ובסיכונים. בפועל על פוליסה מבטחת סיכונים שונים, תקופות שונות וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)