מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צמצום מישרה באישור רופא תעסוקתייוסי07/05/2018
שלומות,
אני עובד משרד החינוך במסגרת אופק חדש.
כיום אני עובד במשרת אם לאב :20 שעות פרונטליות, 4 שעות פרטניות ו- 9 שעות שהייה.
רופא תעסוקתי אמור להמליץ לי לרדת ל- 50% מישרה.
1. כמה שעות פרונטליות/ פרטניות/שהייה עלי לבצע בפועל כדי לקבל 100% מישרה במידה ואמשיך לעבוד במשרת אם לאב?
2. כמה שעות פרונטליות/ פרטניות/שהייה עלי לבצע בפועל כדי לקבל 100% מישרה במידה ולא אמשיך לעבוד במשרת אם לאב?
לתשובתכם אודה
תשובה:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור שעות עבודה
ד``ר טמיר גפן07/05/2018נראה לי שהשאלה לא לפורום הנכון.
רופא תעסוקתי ממליץ את המלצותיו מבחינה רפואית ולא מסיבה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערר על דרגת אי כושראלי24/04/2018
שלום,
קיבלתי נכות עם דרגת אי כושר נמוכה מאד ואני רוצה לערער על כך.
האם יש לכך צורך במכתב מרופא תעסוקתי ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרגת אי כושר.
ד``ר טמיר גפן07/05/2018לא ברור מי קבע דרגת אי כושר נמוכה? במידה ומטעם ביטוח לאומי מאוד יכול להיות שכן. בהצלחה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת מעסיק לשוחח עלי עם הרופא התעסוקתי למרות שהגשתי את הדוחאור18/04/2018
המעסיק שלי קיבל חווד מרןפא תעסוקתי בפעם השניה דבו מצויין שעלי לעבוד 6 שעות במקום8 .המעסיק שלי רוצה לשוחח איתו למרות שקרא בדוח הכל.האם הוא רשאי לעשות זאת האם זאת לא חדירה לפרטיות חסיון רפואי ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה של מעסיק לרופא תעסוקתי.
ד``ר טמיר גפן07/05/2018מעסיק רשאי לפנות לרופא תעסוקתי ואף יכול במצבים מסוימים לקבל מידע ממנו אודות קביעתו והסברים לגבי קביעתו. הרי לפני בדקת רופא תעסוקתי חתמת על ויתור על סודיות רפואית גם כלפי המעסיק
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודה? התפרצות פיברומיאלגיהעמי07/04/2018
לפני 3 שנים אובחנתי כחולה פיברומיאלגיה בשנתיים האחרונות הטבה במצבי .בחודש האחרון לאור יחס משפיל בעבודה והודעה ביום חמישי שלפני החג על שינוי תפקיד התפרצה הפיברו בצורה קיצונית .חזרתי לכל התרופות והתופעות החמירו . האם יש מקום לתאונת עבודה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה
ד``ר טמיר גפן07/05/2018משום שכבר חלית בפיברומיאלגיה אולי תוכלי להוכיח שמחלה החמירה בגין תנאי העסקה/פגיעה בעבודה.
הקייס נראה לי לא פשוט
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלילה של הרעלת מתכתאריק25/03/2018
שלום למומחים
לאחרונה יש לי התכווצויות לא רצוניות של שרירים ורקמות וגם תחושה של זרימת דם בגפיים והתכווצות של מה שנתפס כעצבים במרפקים. האם יתכן מצב שבו יש הרעלת מתכת כלשהיא שגורמת לתופעות הללו ללא הרף? כלומר מתכת כלשהיא שמסתחררת בדם ובגוף וגורמת לתזוזות לא רצוניות כאלה בגוף?
אציין שיש לי רק סתימת אמלגם אחת קטנה .
אציין שאני לא עובד בשום עבודה טכנית ,תעשייתית שבה אני עשוי להיחשף למתכות.
האם יש נטייה גנטית של בני אדם מסויימים להיחשף לזיהומים סביבתיים ולגוף יש בעיה לעשות DETOX טבעי?
עברתי בדיקות רבות כולל mri מוח, בדיקת נוירולוג תקינה,בדיקת הולכה עצבית ברגלים תקינה ,בדיקות דם כלליות כמה פעמים תקינות. ואף בדיקות מתכות כבדות (ללא פרובוקציה)בשתן ובדם שיצאו תקינות.
מצד שני האם מה שאני חווה יכול להיות בלוטות אדרנל תשושות ?
אילו עוד בדיקות טוקסיקולוגיות אפשר לבצע לשלול הרעלת מתכת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכות
ד``ר טמיר גפן25/03/2018במידה ואינך חשוף למתכות הרי אין סיבה לממצא חריג בבדיקות לכן יש לחפש סיבה רפואית אחרת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא שמירת היריוןאנונימית13/03/2018
שמירת היריון לאחר 2 ניתוחים לפרוסקופיים
דיון מתוך פורום הריון ולידה
שמירת היריון לאחר 2 ניתוחים לפרוסקופיים
15:01 11/03/2018 | מאת אנונימית
שלום,
קצת היסטוריה עלי:
אני בת 33 ויש לי אסטמה.
היריון ראשונה- לידה בניתוח קיסרי בשל לידת עכוז.
היריון שני- בחודש שלישי החלו דימומים ונאלצתי לשכב ולנוח עד הלידה. לידה טבעית.
היריון שלישי- לפני כשנה עברתי ניתוח לכריתת חצוצרה בעקבות היריון חוץ רחמי. כתוצאה מכך לאחר שנה של נסיונות כושלים להיכנס להיריון, נאלצתי לעבור טיפולי ivf. לאחר הפריה ראשונה נקלטתי.
היריון רביעי- בשבוע 7 עברתי ניתוח לפרוסקופי בשל תסביב שחלתי: תסביב מלא מצד ימין ותסביב חלקי מצד שמאל.
כיום, כחודש אחרי הניתוח עדיין יש לי כאבים לרוב בצד ימין, ובבטן התחתונה. רק כשאני שוכבת הכאבים עוברים.
אני עובדת במרחק של כ 55 קמ מהבית, ונוסעת באמצעות 2 אוטובוסים לכיוון. העבודה היא משרדית ולרוב בישיבה אך לחוצה מאוד. אחרי שלושה שבועות מהניתוח חזרתי לעבודה ואחרי יומיים הרופאה שלחה אותי לנוח בבית, כי הכאבים המשיכו להיות חזקים.
האם לדעתך לאור המפורט, יש לי סיבה מוצדקת לבקש שמירת היריון?
סליחה על האורך ותודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת היריון
ד``ר טמיר גפן13/03/2018שמירת היריון נקבע על ידי רופא נשים במידה ויש סכנה לעובר או לאם. רופא תעסוקתי נכנס לתמונה רק במידה וחשיפות בעבודה מסכנות את בריאות העובר או בריאות האם או סוג העבודה מסכן את העובר או את האם. עבודה משרדית לא מסכת לא את האישה ולא את העובר לכן אין סיבה תעסוקתית לשמירת היריון. כך שהחלטה היא לגבי שמירת היריון אמורה להיות מבחינת רופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך- שמירת היריון
אנונימית13/03/2018רופאת מעקב היריון ממליצה על שמירה גם עקב עברי הניתוחי והכאבים המתמשכים וגם בגלל המרחק נסיעה לעבודה. האם הסיבות הנל לא מספיקות לשמירה? או שמא אין בכלל צורך בהחלטה/ מכתב של רופא תעסוקתי בשביל ביטוח לאומי בנושא זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירת היריון
ד``ר טמיר גפן13/03/2018במידה ורופא נשים ממליץ על שמירת היריון והוא מוכיח שהסיבה מוצדקת מבחינה רפואית אין צורך באישור נוסף של רופא תעסוקתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
אנונימית13/03/2018הרופאה היא זאת שהפנתה אותי לרופא תעסוקתי אוחי בכדי לקבל גושפנקא אל מול המוסד ביטוח לאומי. יש לי תור מחר, הייתכן שזה בזבוז זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירת היריון
ד``ר טמיר גפן13/03/2018כאשר ישנה המלצה של רופא נשים שהוא הקובע אין צורך בהמלצת רופא תעסוקתי (הרי גם כך רופא תעסוקתי לא יכול לקבוע בתחום שמירת היריון למעט מקרים שציינתי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אנונימית13/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום על אובדן כושר עבודהYoni07/03/2018
שלום,
האם כתוצאה מהחלטת הרופאה התעסוקתית על אי כושר עבודה לאחר תאונת עבודה (דרכים) חברת הביטוח תפסיק לשלם על אובדן כושר עבודה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלטת רופא תעסוקתי
ד``ר טמיר גפן07/03/2018קביעת חברת הביטוח תלויה בתנאי הפוליסה ולא בקביעה של הרופא. במידה וקביעת הרופא נותנת מענה לתנאי הפוליסה בהחלט יכול להיות מצב של הפסקת תשלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מבלטי דיסק רביםאירית נגר06/03/2018
אני סובלת מבלטי דיסק רבים לכל אורך עמוד השדרה מהצוואר ועד עצב הזנב. לאחרונה לחץ וכאבי תופת מחוליות l5-s1 לכל אורך רגל ימין עד הקרסול בלי אפשרות לעמוד או ללכת יותר מ 10 דקות. ישיבה לא יותר מחצי שעה. בעבודתי אני מועסקת כמזכירה. עבודה בישיבה של כ 9 שעות . אחרי יום עבודה אני לא מסוגלת לעמוד ולהתיישר והגב כפוף קדימה והכאבים כאבי תופת. עברתי 4 הזרקות אפידורליות ולפני כ 3 שבועות צריבת עצב בגלי רדיו שלא עזרו הרבה. אני חודש וחצי במיטה. ואני רוצה לחזור לעבוד אבל אני לא יכולה לשבת כל כך הרבה שעות. העבודה שלי היא רק בישיבה. יכולה לקום אולי לכמה דקות פעמיים ביום. מה אעשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד``ר טמיר גפן06/03/2018לא כתבת בת כמה את.
ניתן לפנות לרופא תעסוקתי לקבלת המלצות לגבי אפשרות של צמצום היקף שעות העבודה וגם בדיקת עמדת העבודה. כמה כיסא בעבודה ובכלל עמדת עבודה היא ארגונומית. לגבי הפסקות יזומות לאחר X שעות עבודה וכדומה או אולי שינוי תפקיד במידת האפשר כו' בהצלחה ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח להכוונה ויעוץ רפואינמרוד04/03/2018
שלום רב, שמי נמרוד בן 32,
עובד כיועץ שרות לקוחות במוסך. רוב הזמן בעבודה אני עומד, ובריצות ולחץ תמידי.
התפרצה אצלי מחלת הגאוט בצבא, בחצי השנה האחרונה יש התפרצויות בתדירות גבוהה. לאחרונה התווספה פריצת דיסק צווארי, זה מתבטא בהירדמות יד שמאל לסירוגין, וכאבים מאחורי ירך ימין ועובר לברך ימין. אין לי כבר ימי חופשה ואין לי ימי מחלה, הרופא הפנה אותי לרופא תעסוקתי. אין לי ידע כמעט לגבי הזכויות מול ביטוח לאומי, ביטוח נכות ומול המעסיק. אני מבקש עזרה כי אני לא מוצא את עצמי ובלחץ רב. אני כבר חודש בבית. מבצע פיזיוטרפיה ורץ בין הרופאים. אני מחפש לדעת מה לעשות שיהיה לי הכי טוב. תודה מראש.
*עוד משהו מה קורה שאין ימי חופשה וסיקים שאני לא עובד חודש שלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת GOUT
ד``ר טמיר גפן04/03/2018מחלה זו יכולה לגרום לבעיות פרקים רציניות וייתכן ועבודה שכרוכה בהליכה ועמידה והתרוצצויות אינה תואמת את מצבך הרפואי. רופא תעסוקתי אמור לבדוק ולתת המלצות בהתאם למצבך. ייתכן ומצבך מזכה אותך בנכות מטעם ביטוח לאומי וקרן פנסיה. יש לבדוק סוגיות אלו. בהצלחה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי סמכות עליונה יותרשגית02/03/2018
שלום,
במידה ורופא תעסוקתי המליץ על התאמות והפחתת עומס בסביבת העבודה תוך המשך עבודתי במסגרת של משרה מלאה: האם, במקרה והמעביד לא יתמוך בהמלצה, ולאור זאת יחליט להפנות הלאה, להחלטת ועדה רפואית של משרד הבריאות, האם ועדה זו , עלולה חלילה להכריע אחרת?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלטת ועדה
ד``ר טמיר גפן02/03/2018שלום רב!
החלטת ועדה היא הקובעת והועדה יכולה להמליץ על פרישה מוקדמת ו/או אי התאמה לתפקיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לא תעסוקתית למתכתיורם01/03/2018
שלום רב
כמה זמן לוקח לגוף לנקות עצמו מחשיפה למתכת?
היה לי ארסן 45 כאשר הטווח 0-35
ולאחר בדיקה נוספת לא נמצא ארסן בשתן.
האם חשיפה למתכת יכולה לגרום למיחושים באזור המותניים. הבדיקות דם שלי למתכות אחרות תקינות
גם בדיקות תפקוד כליות וכבד תקינות
בדיקות שתן תקינות אין חלבון
האם יש מצב שנחשפתי למתכת כבדה וכל הבדיקות יהיו תקינות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארסן
ד``ר טמיר גפן01/03/2018ה - T 1/2 של הארסן כיומיים. לכן לאחר הפסקת חשיפה לאחר מספר ימים הבדיקה אמורה להיות תקינה.
גם הבדיקות יכולות להיות תקינות במידה והחשיפה למתכת לא הייתה ארוכת טווח.
לגבי מיחושים אין לי תשובה כי המחושים זה דבר לא ספציפי ויכול להיות מסיבות רבות.
חג שמח ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפגעתי בפיגוע לפני כמה שניםמרים27/02/2018
היי, אני נפגעתי בפיגוע לפני כמה שנים ויש לי 50% נכות. איבדתי את כושר העבודה שלי. אני רוצה לקבל אישור אי כושר תעסוקתי.. רופא משפחה הפנה אותי לרופא תעסוקתי מטעם קופת חולים ואז התברר לי שזה לא המקום הנכון- כי אני לא עובדת. הם הסבירו לי שהם נותנים אותו למעסיק, ולא קשורים לביטח לאומי.. מה אני צריכה לעשות עכשיו? למי לפנות? (פניתי לעובדת שיקום שלי בביטוח לאומי היא לא ממש הבינה מה אני רוצה..!!) אשמח לעזרה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי כושר עבודה
ד``ר טמיר גפן27/02/2018לא ניתן להבין ממכתבך עבור איזה גורם את צריכה את המסמך אך מכל מקום ניתן לפנות לרופא תעסוקתי באופן פרטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעה של משרד החינוךגיל22/02/2018
משרד החינוך הפריש אות לפנסיה מוקדמת עקב בעיית צרידות כרונית קשה ללא אחוזי נכות .
תבעתי את ביטוח לאומי וקבלתי 30% + תקנה 15 בסהכ 45% .
ממשרד החינוך קבלתי פיצויי פרישה על 12 שנה כל שנה משכורת חודשית.
שאלתי האם אני יכול לתבוע את משרד החינוך על העניין האם מגיע לי עוד סכומי פיצויים. אני בן 52 פרשתי לפני שנתים.
אשמח לתשובתך מה זכויותי ממשרד החינוך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לפנסיה
ד``ר טמיר גפן23/02/2018שלום רב!
מה שידוע לי ועדות משרד הבריאות אשר מבצעות ועדות עבור פורשים (מסיבה בריאותית) של משרד החינוך קובעים אחוזי נכות ובהתאם לגובה הנכות נקבע תוספת שקלית לפנסיה במידה והנך זכאי. אין אני יכול להגיד לגבי זכאות לאחר שנתיים מהפרישה. יש לקבל יעוץ משפטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על רופא תעסוקתיליאור20/02/2018
שלום, אני מיזה שלושה וחצי חודשים בחופשת מחלה למרות שאיו לי ימי מחלה. עקב כאבים ובעיות בעמוד שדירה.
מתכוון להגיש התפטרות כי בשום אופן לא יכול לעבוד.
כרגע מעוניין לתבוע את ביטוח הפנסיה סעיף אי כושר עבודה.
הביטוח מבקש להביא אישור מחלה שלושה חודישם.
רופא משפחה לא יכול להוציא לזמן ממושך.
1. ע"פ המסמכים רופא תעסוקתי רשאי להוציא אישור מחלה לשלושה חודשים?
2. רופא תעסוקתי יכול להוציא מכתב שישמש אותי לחברת הביטוח ולהגשת תביעת נכות לביטוח לאומי?
אשמח לתשובה והכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופש מחלה
ד``ר טמיר גפן20/02/2018רופא משפחה יכול לתת חופשת מחלה עד לחודש ולאחר מכן באישור של מנהל מרפאה ובהתאם ויש סיבה מוצדקת לכך או בהמלצת מומחה מקצועי בתחום אחר כגון אורתופד, נירולוג קרדיולוג וכו'.
רופא תעסוקתי לא נותן ימי מחלה ורק קובע כשירות לעבודה.
מכתב של רופא תעסוקתי ניתן להגיש גם לחברת הביטוח ולקרנות הפנסיה אך הקבוע והחלטה נעשית ע"י ע"י חברה.
ביטוח לאומי קובע נכות ללא כשר לרופא תעסוקתי על בסיס מידע רפואי שמועבר אליו ע"י גורמים מוסמכים ורישומים בתיק הרפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור שעות עבודה - תאונת עבודה - תאונת דרכיםזהב13/02/2018
שלום רב. מתאריך 04/01 אני בחופשת מחלה( כאבי צוואר, כתפיים, ראש סחרחורת, נמלול ידיים) עפ"י חוק ביטוח לאומי עקב תאונת דרכים ועד 28/2. אורטופד רשם בהפנייה למרפאה תעסוקתית המלצה לקיצור שעות עבודה ל4-5 שעות(אני עובדת משרה מלאה 8 שעות ועוד שעות נוספות נדרשות ). למספר חודשים. האם רופא תעסוקתי יכול לאשר את ההמלצה החל מתום אישור המחלה היינו החל מ 1/3 או שהוא יכול לתת אישור רק אם לא עבדתי 91 ימים עפ"י חוק ביטוח לאומי? כי יש לי תור לרופא תעסוקתי לאמצע מרץ בעוד המחלה מסתיימת ב סוף פברואר. כלומר אם לא יהיה לי אישור מרופא תעסוקתי עד 1/3 אאלץ בתאריך זה לחזור למשרה מלאה וזה לא רק קשה( בסוג העבודה שלי), אלא גם לא הגיוני לחזור למשרה מלאה ולאחר שאעבוד כשבועיים אקבל קיצור שעות עבודה. היינו איך יתכן ששבועיים אפשר לעבוד כרגיל ובהמשך לא? מחכה למענה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה
ד``ר טמיר גפן13/02/2018לא הבנתי כלום. חזרת לעבודה בהמלצת אורתופד 4-5 שעות? תמשיכי לעבוד כך עד לבדיקת רופא תעסוקתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור שעות עבודה
זהב14/02/2018עדיין לא חזרתי לעבודה. כתבתי שאני במחלה עד 28/2. שוב ,השאלה היא האם רופא תעסוקתי יכול לאשר עפ"י המצלת אורטופד שמתאריך 1/3 אעבוד 4-5 שעות למשך מספר חודשים?
חוק ביטוח לאומי עקב תאונת עבודה מאפשר לא לחזור לעבודה עד 91 ימים. ולכן השאלה הנוספת היא האם מותר לרופא תעסוקתי לאשר את ההגבלה השעות גם אם אחזור לעבודה לאחר 60 יום? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור שעות עבודה
זהב14/02/2018עדיין לא חזרתי לעבודה. כתבתי שאני במחלה עד 28/2. שוב ,השאלה היא האם רופא תעסוקתי יכול לאשר עפ"י המצלת אורטופד שמתאריך 1/3 אעבוד 4-5 שעות למשך מספר חודשים?
חוק ביטוח לאומי עקב תאונת עבודה מאפשר לא לחזור לעבודה עד 91 ימים. ולכן השאלה הנוספת היא האם מותר לרופא תעסוקתי לאשר את ההגבלה השעות גם אם אחזור לעבודה לאחר 60 יום? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לעבודה
ד``ר טמיר גפן14/02/2018הי!
רופא תעסוקתי יכול להמליץ על חזרה לעבודה בכל שלב של 90 יום בהתאם למצב הרפואי ובהתאם לדרישות התפקיד ובלי שום קשר להמלצות האורתופד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)