מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרעת תנאים אחרי תאונת עבודהמרים30/01/2019
בעלי נפגע בתאונת עבודה שקרתה בגלל רשלנות המעסיק. בגלל הפגיעה הוא לא יכול לעבוד יותר בתפקיד הקודם שלו והעבירו אותו לתפקיד אחר שבו המשכורת נמוכה יותר. האם מותר לעשות דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי כושר
עו"ד אריק שלו31/01/2019ניתן לבצע הרעת תנאים בהסכמת העובד בלבד. באם לא מסכים שאז באפשרותו להתפטר ולקבל זכויותיו. למעסיק גם החובה להשתדל לבצע התאמות באם אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונה בדרך מראיון עבודהעומר28/01/2019
אתמול בבוקר הייתי בראיון עבודה ואחריו הלכתי לעבודה הנוכחית שלי. בדרך אופנוע פגע בי ונחבלתי בגב ובראש והלכתי למיון. במקום העבודה הנוכחי שלי לא יודעים שאני מחפש עבודה, האם אני מחויב להגיד להם איפה הייתי כדי לקבל פיצויים? האם למקום שבו התראיינתי יש אחריות על המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה
עו``ד אריק שלו31/01/2019כמובן שמקום הפגיעה חשוב. באם תגיד שהיית בדרך לעבודה אולם בפועל ימצא אחרת הדבר יפעל לרעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב של מענק חד פעמיגלית24/01/2019
לאחר תאונת עבודה קבעו לי נכות צמיתה בשיעור של 10%, שכר הברוטו שלי הוא 14,000 ויש לי ותק של 10 שנים במקום העבודה. ככל הידוע לי אני זכאית למענק חד פעמי, איך אני יודעת מהו סכום המענק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענק
עו``ד אריק שלו31/01/2019סכום המענק בגין הנכות הינו בגובה 43 גמלאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלקה על רצפה רטובה בעבודהעידית22/01/2019
נכנסתי למטבחון בעבודה כשהרצפה הייתה רטובה, החלקתי ונפלתי. אין שברים אבל יש פגיעות יבשות. אני עכשיו בחופשת מחלה, האם אני יכולה לקבל על זה פיצויים מהמעסיק או מהביטוח הלאומי למרות שאין נזקים ממשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלקה במטבחון
עו``ד אריק שלו31/01/2019על פניו מדובר ברשלנות מעסיק באם החלקה במטבחון על רצפה רטובה. באפשרותך לדרוש פיצויי. באם אין נזק בפועל ניתן לדרוש על כאב וסבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה נפשית במקום העבודהגיל20/01/2019
האם פגיעה נפשית במקום העבודה נחשבת גם כן לתאונת עבודה? מה עושים אם מעסיק אינו מכיר בכך שזו הסיבה לעזיבתו של עובד ומסרב למלא טופס 250?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה נפשית
עו``ד אריק שלו31/01/2019פגיעה נפשית יכולה להיחשב תאונת עבודה. עם זאת, יש לצביעה על מקרה ספציפי וגם להביא חוות דעת רפואית של פסיכיאטר שמאשר את הקשר הסיבתי בין המצב הנפשי למקרה בעבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויה משמן בעבודה במטבחשי15/01/2019
אני עובד במטבח של מסעדה ונכוויתי ברגל משמן רותח. פינו אותי למיון לטיפול ועכשיו אני לא יכול ללכת. מה הפיצויים שמגיעים לי כי הבנתי שזה לא רק תאונת עבודה אלא גם פגיעה ביכולת העבודה או משהו כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה
עו``ד אריק שלו31/01/2019על פניו יש פה גם דמי פגיעה בגין התאונה בגינה משלמים על זמן היעדרות ויש פה גם אולי נכות צמיתה בירידת ביכולת לעבוד בגינה ניתן לקבל אחוזי נכות שעשויים לזכות בפיצויי. משרדנו עומד לרשותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכרה בצרידות כתאונת עבודהמוריה13/01/2019
זה לא ממש תאונת עבודה אלא פגיעה מתמשכת שגרמה לצרידות עקב עיסוקי כמורה בבית ספר תיכון. איך מתנהל הליך לקבלת הכרה ופיצויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרוטראומה
עו``ד אריק שלו31/01/2019הנושא של צרידות נחשב למחלת מקצוע של מורים. יש להגיש לביטוח לאומי בקשה להכיר בדבר כמחלת מקצוע. רצוי להגיש בקשה כזו יחד עם חוות דעת מתאימה. משרדנו עומד לרשותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניה לרופא תעסוקתי-כאבי גבדניאלה11/01/2019
שלום,
לפני כשנתיים היתה לי תאונה בדרך חזרה מהעבודה וכתוצאה ממנה נפגעתי בגב תחתון והייתי בבית חודש וחצי. אורתופד הפנה אותי לרופא תעסוקתי אבל בסופו של דבר לא הלכתי אליו וחזרתי לעבודה. בזמן האחרון המעסיק מחייב בשעות רבות יותר במשרד ובנוסף אני מבצעת עבודה מהבית. כאבי הגב חזרו. האם מקרה זה מצדיק פניה לרופא תעסוקתי כדי לקבל אישור לימי מחלה בבית באופן זמני או הפחתת שעות קבועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי
עו``ד אריק שלו31/01/2019באם שעות עבודה מרובות פוגעות לך בבריאות יכול שרופא יקבע מגבלות מסוימות על שעות העבודה. באפשרותך לפנות לקבלת סיוע כאמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניה לרופא תעסוקתי
עו``ד אריק שלו17/03/2019ניתן לפנות לרופא תעסוקתי ובמידה וקיימת החמרה במצב הרפואי אשר מסבה על התפקוד בעבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי מדווחים על תאונת עבודהלבנת10/01/2019
למי צריך לדווח שהייתה תאונת עבודה? יש חשיבות למי מודיעים ראשון - מעסיק או ביטוח לאומי או חברת הביטוח? כיצד מבצעים את הדיווח בפועל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיווח על תאונת עבודה
עו``ד אריק שלו31/01/2019לפני הדיווח לביטוח לאומי המעסיק צריך למלא טופס 250 בפועל. לחברת הביטוח ניתן לדווח גם במקביל. כפי שצוין, ראשית על המעסיק למלא טופס בל 250 לאחר הדיווח אליו, לאחר יש לבנות לביטוח הלאומי ולהמציא לו את המסמכים, במקביל ניתן לפנות לחברת הביטוח, רצוי מאוד להיעזר בעורך דין בכל מקרה של פגיעה משמעותית ובשלבים הראשונים של הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונה בזמן הפסקה מהעבודהדניאל08/01/2019
האם פגיעה שהתרחשה מחוץ לבניין בעת הפסקת צהריים מהעבודה עדיין נחשבת לתאונת עבודה בגלל שזה היה בשעות העבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה בזמן הפסקה
עו``ד אריק שלו17/03/2019תאונת עבודה שאירעת בעת הפסקה נחשבת לתאונת עבודה לפי חוק ביטוח לאומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים מקדימים בזמן העבודהשיפי06/01/2019
בעלי נהג בצי רכב של חברה גדולה, לפני כמה שבועות, בזמן שהיה בעבודה התחילו לו סימנים של התקף לב, הוא עצר את הנסיעה והזמין אמבולנס שייקח אותו לבית חולים ובדרך הוא לקה בהתקף לב. האם בגלל שהסימנים לאירוע והחלו בזמן העבודה זה נחשב לתאונת עבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף לב
עו``ד אריק שלו31/01/2019על מנת שיחשב לתאונת עבודה צריך להיות בזמן העבודה ועקב העבודה. יש להוכיח שאירוע בעבודה הוא שבפועל גרם להתקף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי תשלום מהביטוח הלאומישני03/01/2019
עקב תאונת עבודה קיבלתי 14 ימי מחלה, האם משלמים לי גם על שישי שבת או רק על ימי חול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה
עו``ד אריק שלו31/01/2019הדבר תלוי באופן חישוב המחלה האם בחלוקה בימי העבודה או בחלוקה בימי החודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה בקניון בשעות העבודהדין01/01/2019
אני עובדת בקניון, עשיתי הפסקה מעבודה כדי לעשות סידורים והחלקתי ושברתי את היד. האם זה נחשב לתאונת עבודה למרות שזה לא היה במקום העבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלקה בסידורים
עו``ד אריק שלו01/01/2019באופן עקרוני באם ההחלקה בפועל בזמן סידורים ולא קשורים לעבודה לא יחשב לתאונת עבודה שצריכה להיות תוך כדי ועקב העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן של כושר עבודהזיו29/12/2018
בן 43, עקב שינויים ניווניים בברכים ובגב התחתון העלו ממצאים של קרעים מלאים במינסקוס בשתיי הברכיים וכן תהליך ניווני בגב דבר המגביל אותי מאוד ומתבטא בכאבים חזקים הן בישיבה וכמובן בעמידה והליכה.
שאלתי האם קרעים במינסקוס בשתי הברכיים כשלעצמם מהווים עילה לאובדן כושר עבודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק למניסקוס
עו``ד אריק שלו01/01/2019בגין נזק קל במניסקוס ניתן לקבל עד 10 אחוזים נכות בגין נזק כבד ניתן לקבל עד 20 אחוזי נכות. בנסיבות שבהן ישנן פגיעות נוספות שאז ניתן להגדיל את הנכות. משרדנו עומד לרשותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת ביום החזרה מחופשת מחלהאילן27/12/2018
קיבלתי ימי מחלה אחרי תאונה שקרתה כשהייתי בדרך חזרה מהעבודה, ביום שבו הייתי אמור לחזור לעבודה שוב הייתה לי תאונה והמעסיקה שלי לא מאמינה לי ולא מוכנה לחתום על הטפסים. יש לי מה לעשות כדי לקבל את מה שמגיע לי?
עו``ד אריק שלו01/01/2019באפשרותך להגיש תביעה גם ללא הטופס מהמעסיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)