מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צרידות לאחר מכה בצווארג20/01/2016
שלום,
לפני חודש וחצי בת שלי בת 4 וחצי קיבלה מכה בטעות במשחק עם ילדים באיזור הגרון המכה הייתה חזקה יחסית כי היא בכתה ואחרי כמה דקות התלוננה שקצת קשה לה לנשום, כמה שניות ועבר, אני לא חשבתי שזו הייתה מכה חזקה בהתחלה, אבל לאחר כמה ימים שמתי לב שהופיעה לה צרידות, הצרידות לא עוברת לה כבר חודש וחצי, אני מאד חוששת שמשהו נפגע בגרון, הלכתי לאף אוזן גרון והוא הסתכל פנימה עם מצלמה אל תוך מיתרי הקול ואמר שהכל נראה בסדר. השאלה שלי מה אני צריכה לעשות עכשיו כשצרידות לא עוברת? האם הסתכלות על מיתרי הקול מספיקה, או שצריך לעשות בדיקות נוספות אם עם כן אז איזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות לאחר מכה בצוואר - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי21/01/2016שלום רב.
בדיקת מיתרי הקול, תנוחתם ותנועתם, הינה הכרחית לבדיקת צרידות.
לרוב בדיקה זו בהחלט מספיקה.במידה והצרידות תימשך מעבר למספר שבועות, כדאי יהיה לבצע גם בדיקת הדמיה של בית הדיבור.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
גלי21/01/2016תודה על התשובה, רציתי לשאול איזה בדיקות הדמיה אתה מתכוון? צילום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי21/01/2016גלי שלום רב.
מדובר בצילום סי_טי, ו/ או אולטרה סאונד.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדנואידים לילדה בת 6לנה18/01/2016
שלום רב, בתי בת 6 וארבעה חודשים, היא ישנה עם פה פתוח. לא שמתי לב להפסקות נשימה בשינה אבל אני לא יכולה להיות בטוחה ב-100% . לאחר צילום רנטגן עקב חשד לאדינואדים התוצאה היא : "נפיחות ברקמות הרכות האחוריות עם היצרות קלה/בינונית בתעלת האויר. השאלה היא האם חובה/מומלץ לעשות ניתוח או שזה יכול להשתפר עם הגיל.האם יש אלטרנטיבות לניתוח? למעט שינה עם פה פתוח לא צפיתי בבעיות כגון דלקות אוזניים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדנואידים לילדה בת 6 - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי20/01/2016לנה שלום רב.
על פי תוצאת הצילום ככל הנראה לא מדובר בשקד שלישי (אדנואיד) מוגדל.
בגילה של הבת, השקד השלישי אינו "צומח" יותר, ומאידך הלוע מתרחב, כך שהמעבר בלוע ימשיך ויתרחב.
מדברי מובן לך שאיני ממליץ על הניתוח, וכן הייתי מציע לבדוק את המעברים בנחיריים, אולי יש גודש המיצר את נתיב האוויר.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אוזניים לתינוק בן שלושה חודשיםאן17/01/2016
שלום רב,
היום בני נבדק אצל רופא ילדים, כאשר במהלך בדיקת האוזניים בעת החדרת מכשיר הספקלום התחיל בני לבכות ולצרוח במשך כרבע שעה והיה ממש בהיסטריה.
האם יכול להיות שבעת הבדיקה הרופא גרם לפגיעה בעור התוף של בני?
לציין כי לא היו סימנים של דם.
אודה לתשובתך בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אוזניים לתינוק בן שלושה חודשים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי18/01/2016אן שלום רב.
כל בדיקה של תינוק בגיל בנך כרוכה בחוסר נוחות, הגורמת לילד לבכות ולזוז בשעת הבדיקה.
תנועות הילד יכולות לגרום לכאב בתעלת השמע, אך לא לקרע בעור התוף (פשוט כי הספקולום בבדיקה אינו מגיע כל-כך עמוק). העובדה שלא היה דמום מצביעה גם על-כך שלא ניגרם נזק בעור תעלת השמע.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ברפואהמתעניינת15/01/2016
שלום רב דוקטור !
מתנצלת על השאלה אך פשוט אני רוצה לדעת למה מתכוונים כי פשוט זה מבלבל אותי .
חיפשתי וקראתי באינטרנט לפני שפניתי אלייך אך מעדיפה לשמוע ממך .
מה ההבדל בין מצוננת ,מקוררת ומנוזלת ?
אודה לך מאוד על תשובתך .
בברכה !
מתעניינת ברפואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ברפואה - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי18/01/2016למתעניינת ברפואה שלום רב.
מצוננת ומקוררת מציין מצב שבו יש גודש במערכת הנשימה העליונה, ותמיד על-רקע זיהומי (בעיקר ויראלי).
מנוזלת, הוא תוצר הגודש, אלא שבחלק גדול ממקרי הנזלת, הוא על רקע אלרגי, ולא בהיכרח מרקע זיהומי.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופא א.א.ג.אריקה מזרחי13/01/2016
שלום,
הנכד שלי בן 4.5 מדמם מהאף כמעט מדי יום, מספר פעמים ביום. אני מבינה שזה אולי אופייני לקיץ אך לא לחורף. לדברי רופא א.א.ג., הדימום נובע מפיצוץ נימים. שאלתי, איזה בדיקות ניתן לבצע כדי לשלול מחלות אחרות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופא א.א.ג. - תגובה
ד``ר יהושע דנינו23/01/2016שלום אריקה
מומלץ לבצע בדיקות דם: ספירה,PT,PTT.
מדידת לחץ דם-נדיר שיגרום בגיל זה.
ולחזור למומחה א.א.ג
כל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות עם רופא א.א.גענת גל10/01/2016
שלום לדר. יצחק ענתבי,
יש לי נכד בן 6 וחצי שלפני שנה עבר ניתוח כפתורים בבי"ח זיו בצפת.
באוזן אחת הצינורית יצאה ויש לו שם נוזלים.
בשבוע שעבר רופא א.א.ג. ראה אותו וקבע שיחכה עד הקיץ ואולי גם הנוזלים יתייבשו.
שמענו שיש מכשיר "הר פורפר" להוצאת נוזלים. ה
האם אפשר להשתמש בזה, ואם אין סיכון בכך?
בתודה מראש גל ענת (הסבתא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות עם רופא א.א.ג - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי11/01/2016ענת שלום רב.
הילד לדעתי, בגיל שבו הוא כבר יודע לקנח אף, ופעולות פימפום (קינוח האף תוך חסימת הנחיריים), יכולות בהחלט לשפר את האיוורור של האוזן עם הנוזלים.
כדי לדעת איך לטפל בנכד, חובה לבצע בדיקת שמיעה, ולראות אם הנוזלים שהרופא מצא, משפיעים על השמיעה, ואם כן, באיזו חומרה.
לגבי המכשיר איר-פופר, לעיתים יש הצלחה עם תיפעולו, אך כאמור בתחילת התשובה, פעולת הפימפום הינה אפקטיבית לא פחות.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכנסו מים לאוזן עם כולסטאטומהולי23/12/2015
בתי סובלת מכולסטאטומה ועומדת לעבור ניתוח, בינתיים אין לי את מי לשאול, מה עושים אם נכנסו לה מים לאוזן?
האם טיפות סילוקסן יעזרו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכנסו מים לאוזן עם כולסטאטומה - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי27/12/2015ולי שלום רב.
אני מניח שהאוזן אינה מפרישה, ועל-כן אין כל צורך בטיפול מקומי.
בהצלחה בניתוח.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים ו8 חודשים עם דלקות חוזרות באוזנייםמעיין21/12/2015
שלום בני בן שנתיים ושמונה חודשים
סובל בעיקר בחורף מדלקות באוזניים
בעבר אמרו לנו אולי יצטרך ניתוח כפתורים אבל הומלץ לנו בבדיקה האחרונה בקיץ לא לרוץ עם זה
לפני שבועיים בני היה חולה עם שיעול אנהלציה עשתה את העבודה
עכשיו בני חולנ עם דלק באוזניים שגורמת לו להשתעל כל הזמן הוא קיבל היום אינטביוטיקה
אך מה עלי לעשות כדי להקל עליו בשיעול..
בבקשה עיזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים ו8 חודשים עם דלקות חוזרות באוזניים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי23/12/2015מעיין שלום רב.
דלקות האוזניים החוזרות בגיל בנך, הן שכיחות, חומרתן ותדירות - הם הגורמים המסייעים בידי הרופא בבחירת הטיפול המתאים. (תרופתי או כירורגי).
יש לקחת בחשבון את השקד השלישי כגורם המסייע בתהליך ולבדוק את גודלו.
אינני חושב שלדלקות באוזניים יש קשר יעיל עם השיעול, ייתכן ונזילות אחוריות הן הגורם לכך, ואני לא מוציא מכלל אפשרות של מחלה זיהומית/ויראלית בדרכי הנשימה התחתונות.
(כמובן שבמקרה כזה רופא הילדים הוא בכתובת לטיפול בשיעול).
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשה - נזלת לפעוטה בת שנתייםסיגל20/12/2015
שלום רב,
לבת שלי כבר תקופה ארוכה יש נזלת-בהתחלה רופא משפחה נתן לי טיפות פנסטייל ואמר לי לתת לה 3 פעמיים ביום שזה אלרגיה - כשראיתי כמה חודשיים שזה לא עובר
לקחתי אותה לרופא אף אוזן גרון היא אמרה לי שזו דלקת בנזלת ונתנה לי טיפול - טיפול לעיניים שאפשר לאף +סירופ+ספריי. כל זה למשך חודש עברו 10 ימים ועכשיו יש לה נזלת רק באף אחד לפעמיים שקופה ולפעמיים יותר צמיגית. מה לעשות? האם להמשיך את הטיפול? או לחזור לרופאה? האם מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה - נזלת לפעוטה בת שנתיים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי20/12/2015סיגל שלום רב.
ייתכן ומדובר בהפרעה אלרגית, וכדאי להתייעץ עם רופא אלרגולוג ילדים ! אני לא מוציא מכלל אפשרות שמדובר גם בהגדלה של שקד שלישי, ועל-כן - לגבי ביקור חוזר אצל רופאת א.א.גרון - אם אינך מרוצה מתוצאת הטיפול, כן כדאי לשוב אליה.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כפתוריםלי15/12/2015
שלום רב.בתי בת 5 אינה סובלת מדלקות אוזניים אך שמתי לב שאינה שומעת טוב.לקחתי אותה מיוזמתי לבדיקת שמיעה במכון שאישש שאכן יש לה ירידה בינונית בשמיעשאיששבשמיעה.רופא המליץ על ניתוח כפתורים.האם יש פתרון אחר? במידה ולא אנתח אותה האם יכולים להיות סיבוכים נוספים או סכנה שלא מנתחים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח כפתורים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי16/12/2015לי שלום רב.
במצב בו יש ליקוי שמיעה בינוני, אשר אינו מפריע בהתפתחות השפה והדיבור, והעובדה שאין דלקות באוזניים, לא הייתי ממליץ לבצע כל ניתוח. אין חשש לסיבוכים אם בתך לא תנותח (להיפך). כדאי לעקוב אחר מצב השמיעה אחת למספר חדשים.
בינתיים ללמד את הבת לקנח אף, ולפמפם (תוך כדי סגירת הנחיריים לבקש לבצע פעולת קינוח האף) כדי שהאויר יידחף אל האוזן התיכונה ויאוורר אותה, או לנפח בלונים, (אח"כ לנפח תוך כדי סגירה של הף). יש גם מכשיר אִירפוֹפֶר שבחלק מהמקרים ובגילה יכול לעזור.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהיסטדקסקרן10/12/2015
שלום, בני בן השנה וחצי סובל מנזלת תמיד.
לאחרונה סובל מנזלת למשך תקופה ארוכה (כחודש) ,בהמלצת הרופא פנינו לרופא א.א.ג מומחה שם נראו נוזלים באוזניים (לציין שמעולם לא סבל מדלקות אוזניים). הרופא אמר שהנוזלים הם חד משמעית מהנזלת הממושכת ונתן טיפול בהיסטדקס פעמיים ביום 2.5 cc. בנוסף רשם לנו 4 בקבוקים כאלה לקחת רצוף כטיפול מונע. מחיפוש ברשת ראיתי שהתרופה אינה ככ מומלצת ועלולה לגרום לתופעות לוואי. אבל אני לא יכולה לא לתת לו את התרופה מאחר ולא מדובר רק בצינון ונזלת אלא בנוזלים באוזניים שעלולים לגרום לבעיות נוספות.
האם יש אלטרנטיבה לתרופה זו במקרה של נזלת קשה ונוזלים באוזניים?
האם סביר לקחת בגיל כזה 4 בקבוקים ברצף לצורך טיפול וכטיפול מונע בהמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהיסטדקס - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי16/12/2015קרן שלום רב.
יש בשוק התרופות תכשירים אחדים מקבוצת האנטיהיסטמינים, (לילדים בגיל בנך אני נוהג לתת טיפות פניסטיל).
הטיפול האנטיהיסטמיני אינו מייבש נוזלים באוזניים, ומטרתו העיקרית היא להפחית את ההיצטננות והגודש.
כדאי גם לבצע בדיקת שמיעה.
אם את חוששת מהתרופה הזו תוכלי לדרוש מרופא הילדים תכשיר חלופי, ואין כל הצדקה, לדעתי, לתת לילד טיפול מניעתי וממושך. (אלא אם יש הוכחה להפרעה אלרגית).
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת כרונית ונוזלים באזנייםגל10/12/2015
תוצאות צילום נזופרינקס:
עיבוי רקמה רכה קל בגג הנאזופארינקס.
עמודות האויר מוצרת במידה קלה
מתאים להיפרטרופיה של האדנואידים
בהיפופארינקס מודגמים שקדים מוגדלים
האם מחייב ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת כרונית ונוזלים באזניים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי10/12/2015גל שלום רב.
לפני שמדברים ומחליטים על ניתוח, יש לקחת בחשבון (פחות את המימצאים הרנטגניים), בעיקר את כל הסימפטומים הנשימתיים, מצב האוזניים, כולל מצב שמיעה, את חומרתם, והימשכותם, גם לגיל הנבדק יש משמעות.
על פי המכתב שלך, איני רואה כל צורך בניתוח, אלא שהנתונים דלים. מומלץ לבקר מומחה א.א.גרון להראות את הנתונים המלאים, להיבדק, ורק כך תוכל להיות משוכנע בצורך הטיפולי התרופתי או הכירורגי.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ באזניים לתינוקמירה03/12/2015
שלום
אנחנו בנסיעה עם תינוק בירידות של ים המלח כיצד ניתן למנוע לחץ באוזניים לתינוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ באזניים לתינוק - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי03/12/2015מירה שלום רב.
בד"כ הלחצים באוזניים מתאזנים בפעולות בליעה, בכי, פיהוק ועוד. הגמישות והרגישות לשינויי לחצים אצל הילדים פחותה מאשר אצל מבוגרים. אין כל טיפול תרופתי יעיל למניעת היווצרות תת לחץ באוזן התיכונה. נהיגה איטית או עצירות ביניים ייתכן ויוכלו לעזור.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה בצווארmiki29/11/2015
שלום. בתי בת 13. מזה כחודש יש בלוטה בצוואר באיזור התת ליסתי באמצע. התחיל בזמן נזלת ושיעול. במשך החודש ניכר כי הבלוטה קטנה אולם לא נעלמה. היום היינו אצל רופא ילדים שבדק וכתב: בלוטה מובילית ורכה, ללא רגישות. מדדים תקינים פרט לאקנה בפנים. המליץ על אולטסאונד. אני מאוד מודאגת. מה יכולה להיות הסיבה? האם יש מקום לחווד דעת רופא אף אוזן גרון לפני האולטסאונד? מה יכול הדבר להעיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה בצוואר - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי03/12/2015miki, שלום רב.
על פי תאורך מדובר קרוב לוודאי בבלוטה ריאקטיבית, (תגובה לתהליך דלקתי חידקי או וויראלי). אין כל צורך בהתייעצות א.א.גרון, אלא לאחר קבלת תשובת בדיקת האולטרסאונד.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משטח גרוורונית29/11/2015
שלום,
הבת שלי בת 3 ושלושה חודשים עשתה משטח גרון, חזר חיובי שיש סטרפטוקוק a קיבלה רפאפן במשך 10ימים. שבועיים אחכ חזרנו על המשטח ויצא שוב חיובי. הרופא ביקש שנעשה שוב לוודא שאכן כך וכעבור שבוע עשינו משטח נוסף פעם שלישית. גם המשטח הזה יצא חיובי. היום הרופא אמר שניקח אניטביוטיקה שוב למשך חמישה ימים. האם החיידק מסוכן? למה הוא עדיין בגוף? האם לתת שוב אנטיביוטיקה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משטח גרוו - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי29/11/2015רונית שלום רב.
ככל הנראה בתך נשאית של החיידק, (קיים ביותר מ 20% מהאנשים), וכנשאית, אין למשטחים כל תועלת באבחנה, ואין כל סכנה. במקרה של סימפטומים נילווים כמו חום, כאבים ותפליט, כדאי לבצע בדיקת דם (םפירה), וע"פ התוצאה להחליט על טיפול אנטיביוטי או טיפול תומך.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)