מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום שקד שלישי בגיל שנה וחצי בשל ריור יתראפרת17/02/2016
שלום
הבן שלי בן שנה וחצי. פנינו לא.א.ג בשל בעיה של ריור מוגבר.
בנוסף יש לו נזלת כרונית שקופה. חוץ מזה אין שום תופעה אחרת. הרופא הפנה לצילום אדנואיד. השאלה שלי האם יש הצדקה לחשוף אותו כרגע לקרינה של צילום? הבנתי שאם אין תופעות אחרות גם ככה לא מנתחים לפני גיל 3-4.
האם יש סיכוי שיעבור לבד?
במידה ואכן זה שקד שלישי ההמלצה לנתח עכשיו?
אכן יש הצדקה לצילום עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום שקד שלישי בגיל שנה וחצי בשל ריור יתר - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי18/02/2016אפרת שלום רב.
אין לשקד השלישי המוגדל קשר ישיר לריור המוגבר, (שנגרם עקב הפרעה בבליעה), לגבי הנזלות השקופות, ושאלתך על הצורך בניתוח, במידה וכמו שאת כותבת אין תופעות נוספות, כלומר, שמיעה תקינה, התפתחות הדיבור תקינה, ישן בפה סגור (או עם מוצץ), איני רואה סיבה לפעולה כירורגית.
אסיים ואומר שלבד מההקרנה (זניח), איכות הצילום בגיל זה לא תהיה אופטימלית, צילום טוה מחייב הטייה של הראש לאחור, ולפתוח את הפה, דבר שבן 18 ח' לא יבצע !!
ולכן הוא מיותר.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה
אפרת18/02/2016אני לא רגועה לגבי מה שציינת על שינה עם פה פתוח.
הוא אכן ישן עם פה פתוח אך אינו נוחר. בצהריים ובחלק מהלילה ישן עם מוצץ.
האם לא כולם ישנים עם פה פתוח??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי19/02/2016אפרת שלום רב.
הנשימה בפה פתוח היא ביטוי להפרעה במעבר האוויר דרך האף, ולרוב בגיל בנך, זה בגלל שקד שלישי מוגדל. אך זה שבשעות שינה אחרות הוא עם מוצר, אומר שהמעבר דרך האף הינו משביע רצון.
לסיכום הנאמר, אין מקום לניתוח של השקד השלישי.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום נוזפרינקס בחשד לפוליפים עקב קוצר נשימהרותי16/02/2016
הרופא שלח את ביתי בת 8 חודשים לצילום לפוליפים עקב בעיות של קוצר נשימה.
והנה הפיענוח
צילום נזופרינקס
תפיחות רקמות בנזופרינקס עם היצרות בנתבי האויר.
מה אומר פיענוח זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום נוזפרינקס בחשד לפוליפים עקב קוצר נשימה - תגובה
ד``ר יהושע דנינו17/02/2016שלום רותי
הצילום אומר שיש הגדלת אדנואיד המפריעה למעבר האוויר.
צריך לראות את הצילום עצמו ולבדוק את הילד אצל מומחה א.א.ג על מנת להחליט אם יש אינדיקציה לניתוח.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקד שלישי חוזר בשנה וחצי לילד בן שנתיים וחצירינת13/02/2016
שלום רב, בני בן שנתיים וחצי.נותח לראשונה בגיל שנה להסרת השקד השלישי. לפני מספר חודשים חזרו לי התחושות שמשהו לא תקין: נראה לי רעב תמידית עם כל תסמיני העצבנות הנלווים לכך, בנוסף, נחירות בשינה/ שינה קולנית ולהערכתי גדילה לא מספקת למרות שיש לציין שרופאת הילדים שלו לא חושבת שיש בעיה בגדילה. בן שנתיים וחצי. 89 סנטימטר, 12.7 קילוגרם. בנוסף חולה לא מעט. ארבע פעמים במהלך החודשיים האחרונים. בבחינה מחודשת
התחלנו בצילום שיצא לא תקין ומשם המשכנו לבדיקת סיב אופטי. על פי הרופאה חסימה של עד שמונים אחוז, במקומות בהם יש צלקת משמע נותחו, כ20 אחוז חסימה והמלצתה היא חד משמעית לנתח. במעבדת שינה שביקשתי לעשות בכל זאת, נמצאה הפרעה נשימתית חסימתית קלה ללא דום נשימה ולא ניתנה המלצה לניתוח אלא רק למעקב.
מנסה להימנע מחוות דעת נוספת עקב בדיקת הסיב האופטי הלא נעימה בלשון המעטה וחשש להכאיב לילד אם זה לא לצורך. הרופאה אצלה היינו היא זו שהמליצה בפעם הראשונה לנתחו והיא גם המנתחת בסיבוב הראשון
אודה לחוות דעתך לאור האמור לעיל האם כדאי לנתח ילד בן שנתיים וחצי בהרדמה מלאה בפעם השנייה בשנה וחצי ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקד שלישי חוזר בשנה וחצי לילד בן שנתיים וחצי - תגובה
ד``ר יהושע דנינו17/02/2016שלום רינת
לפי תיאורך הילד סימפטומטי ולאור חסימה בסיב אופטי של 80%,מומלץ ניתוח חוזר.
ניתוח אדנואיד נעשה רק בהרדמה כללית.
כל טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת שלא נגמרת אצל פעוט- מהן הסיבות האפשריות?שירי13/02/2016
שבת שלום
בני בן שנתיים סובל מנזלות בדרגות חומרה שונות וכמעט ללא הפסקה כבר במשך שנה וחצי, מרגע שנכנס למסגרת חינוכית.
אשמח להבין מהן הסיבות האפשריות והאם ישנם פתרונות - או אפשרויות הקלה, מעבר לטיפות פנסטיל ואוטריווני אשר לא עושים הקלה משמעותית.
האם בדר"כ במקרים כאלו יש סבירות להפרעה לשמיעה אשר עלולה לגרום לעיכוב בהתפתחות הדיבור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת שלא נגמרת אצל פעוט- מהן הסיבות האפשריות? - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי13/02/2016שירי שלום רב.
הסיבות השכיחות לנזלות בגיל זה הן שקד שלישי מוגדל, הפרעות אלרגיות, וגודש בריריות האף שלא על רקע אלרגי.
כדי לבדוק את השקד השלישי או גודש שלא על רקע אלרגי, יש לפנות למומחה א.א.גרון, אלרגיה יכול לבדוק מומחה אלרגיה ילדים.
הנזלות והגודש יכולים להפריע בניקוז הנוזלים מהאוזן התיכונה, ובכך לגרום לליקוי שמיעה הולכתי, דבר שיכול להשפיע על התפתחות השפה.
איחולי בריאות שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירי13/02/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6.5 כאב גרון כבר מעל לשנהרחלי09/02/2016
מדי פעם הכאב עושה לה חום
לפעמים זה אפטות
היה גם סטרפטוקוקוס פעם אחת
אבל הכאב לא נגמר
כל פעם מטפלים, עשינו את כל הבדיקות
הרופאה לא יודעת מה יש לה
בדיקות דם תקינות, משטחים תקינים, אין אפטות
יש עוד איזה משו שאפשר לעשות..?
כרגע היא בבית עם חום וכאבי גרון חמורים
היא הייתה אצל הרופאה והכל תקין
מצרפת תמונה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6.5 כאב גרון כבר מעל לשנה - תגובה
ד``ר יהושע דנינו09/02/2016שלום רחלי
התמונה לא מאפשרת לראות כל ממצא על השקדים,או בלוע.
ממליץ לפנות בזמן הכאב והחום למומחה א.א.ג שיבחן וימליץ על המשך בירור ו/או טיפול.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון ילדה בת 3 צילופ מצורףרחלי09/02/2016
השקד הימני נראה מוזר.. מזה יכול להיות? הילדה מתלוננת על כאב גרון..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון ילדה בת 3 צילופ מצורף - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי09/02/2016רחלי שלום רב.
התמונות לצערי לא מאפשרות לראות כל מימצא על השקדים או החיך הרך.
יהיה נמהר לתת מענה על שאלתך לגבי הכאבים על סמך התמונות, והסיפור.
ההמלצה היא להבדק ע"י מומחה/ית א.א.גרון, כדי לקדם את האבחנה לכאבים המתמשכים, ולטפל.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דוקטור אנסה לתאר את מה שראיתי
רחלי09/02/2016יש לה על שקד ימין מן נימים כאלה אדומים.. זה אומר משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דוקטור אנסה לתאר את מה שראיתי - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי10/02/2016רחלי שלום רב.
הנימים על פני השקדים אינם מהווים סיבה לכאב, יש שקדים שעליהם יש יותר נימים, ויש שאצלם יש פחות, כך גם לגבי שני השקדים אצל אותו הילד, בשקד אחד הנימים בולטים מאשר באחר.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות במפשעה חודשייםדודו03/02/2016
אני התחיל בזה שאתם בטח שומעים הרבה סיפורים אבל תמיד יש אחד שהוא ממש מוזר והוא שלי...כל זה התחיל לפניי 3 חודש אני גר באמריקה ופעיל מינית ככה שאני כן בטוח שיש לי מחלת מחלת מין שגורמת לכל מה שאני יספר לפניי 3 חודש השתנתי והרגשתי צריבה וראיתי קריש דם בשתן שנראה כמו נחש קטן מאותו רגע התחיל לי צריבה לאורך כל הצינור שפוכה גם לא במתן שתן היה הפרשה שקופה מימית שמזכירה חומר של ערמונית עקב כאבים בבטן תחתונה שהתחזקו הלכתי למיון שם הרגישו שהערמונית שלי גדולה מעט ונתנו לי זריקה לשריר ו4 כדורים ליתר ביטחון נגד כלמדיה וזיבה בדקו עשו בדיקת שתן שהראתה דם סמוי בשתן וזיהום כולשהו,בדיקת דם יצאה תקינה בכל מקרה הליכתילמחרת לאורולוג בדק רקטלית ערמונית ואבל שהיא לא כל כל גדולה ונתן לי דוקסלין ל20 יום שלא עזר בכלום ואז לעוד 10 יום שלא עזר ואז הלכתי לעוד אורולוג שראה גם זיהום בשתן במקלון שתן ונתן לי 30 יום של אנטיביוטיקה לוקוין שלא עזרה גם עם הסמפטומים. במהלך כל התקופה הזאת עם האנטיביוקה התחילו להתנפח לי בלוטות לימפה בשתי צדי במפשעה וביריכיים הפנימיות הצריבה שהייתה לאורך צינור ההפוכה נרגעה מעט אבל עדין היה שורף לי כל פה בפיפי של הבוקר בכל מקרה התחילו כאבי אגן נוראים וגב תחתון שפשוט לא עזבו לרגע עשיתי כל בדיקה אפשרית בדיקה של כל מחלות המין צילומי ct לכל באיזור הזה כולל אשכים כולל מפרקי אגן כולל בדיקות דם למחלות אוטונומיות כולל סטרואידים נוגדי דלקת לשבוע שרק עזרו עם הכאבי מפרקים שכם ככה. נגרמים בעקבות זיהום שלא עובר בכל מקרה אני עובד עצות וככה גם המומחים מה זה יוכל היות שלא נמצא בבדיקות וגורם לכל זה נכון לעכשיו הסימפטומים שלי הם צריבה במתן שתן,נפיחות כל בלוטות הלימפה במפשעה,כאבי אגן ,גירוד ברקטום שבא והולך קרישי דם בזרע ובשתן ,כאבי אשכים רק שאני נוגע בהם הם ממש רגישים, עשיתי מזה יכול להיות ? גילו לי רק שיש לי הרפס 1 , ובתרבויות שתן האחרונה שעשיתי אומרים שמצאו חומר שמעיד על זה שאולי היה אבנים בכליות למרות שכבר עשיתי צילומים ואין לי אבנים ואני יודעת שזה מחלת מין בגלל ההיסטוריה שלי עשיתי הרבה סקס אורלי לא מוגן כרגע הקליניקה למחלות זיהומיות שאני מטופל בה ממליצים על אנטיביוטיקה לוריד בשם רוצפין למשך 15-20 יום מה אתה חושב על טיפול כזה אחרי שכבר קיבלתי אנטיביוטיקה דרך הפה שלא עזרה הם חושבים שיש לי דלקת ערמונית אני זה לא הגיוני כי יש לי נפילות בבלוטות שזה לא קורה בדלקת ערמונית בבקשה תנסו לחשוב מחוץ לקופסה אולי זה יעזור לי מודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יצחק ענתבי07/02/2016לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגיה_כללית_כירורגיה_אנדוסקופית' id=link]כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתגובה מהירה ...דחוףףףליאת03/02/2016
יש לי ילדה עוד מעט בת 7 לקוית שמיעה .... שבוע שעבר ההינו בבדיקת שמיעה מקיפה .. על מנת להתאים לה מכשיר שמיעה לאוזן שמאל .... בסוף הבדיקה שאלתי את האודיולוגית שאלות .... והתשובות גרמו לי היסטריה .... היא טוענת שהלקות שלה לא אופיינית לילדים מכיוון שהיא אסימטרית .... והיא לא ניתקלה בבדיקה כזאת ... וזימנו אותנו לברה דחופה ...
ולגשת לרופא לבדוק את העניין .... הרופא לא ככ התרגש וטען שיש תנודות בהשוואה ל 2 הבדיקות ... ויכול להיות שמהימנות הבדיקות לא 100 אחוז .... אני רוצה לציין שזאת ילדה ללא מכשיר שמיעה שלומדת בכיתה רגילה .... והרבה אנשים מרימים גבה כשהם שומעים שהיא לקוייה .... כי היא מתפקדת לא רע יחסית למה שמצוין בדפים ... הקושי הגדול שלה זה עם דיבור מהיר ,,, אנשים עם מבטא , ואנשים שלוחשים לידה ....ושכמה אנשים מדברים בבת אחת ....
ובסוף הוחלט שמכיון שבבדיקה בתדרויות הדיבור היא מעט מתחת לנורמה כרגע לא נשים לה מכשיר באוזן שמאל .....
אשמח לתגובה מהירה .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לתגובה
ליאת03/02/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך .....
ליאת03/02/2016מצרפת בדיקת שמיעה משבוע שעבר .... שבעקבותיה כולם הלחיצו אותי .שיש לה אסימטריה שלא אופיינית לילדים .. אשמח אם תוכל להגיב גם על כך ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ..... - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי03/02/2016ליאת שלום רב.
אכן בדיקת השמיעה מצביעה על אותם הנתונים, ו תשובתי הקודמת לא השתנתה.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה מהירה ...דחוףףף - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי03/02/2016ליאת שלום רה.
אתחיל עם בדיקת השמיעה אותה צירפת בחלק השני של שאלתך, ובכן בתרשים (שאינו נראה בעל מהימנות אוביקטיבית או /ו סוביקטיבית גבוהה), מדובר בליקוי שמיעה חושי עצבי דו"צ, כשהמרכיב ההולכתי באוזן ימין מודגש יותר.
אין זה חריג שאין שיוויון בליקויי השמיעה, ומאידך, הבדיקה בוצעה מלפני כ - 9 ח', ובמצב שמיעה זה הייתי מצפה למעקב צמוד יותר.
צריך גם לברר את סיבת המרכיב ההולכתי באוזן ימין.
אין ספק שעל אף כישרונה והישיגיה, כדאי להתאים מכשירי שמיעה, כי ליקוי השמיעה מתחיל מהתדרים שמעל 500 הרץ, ותדרי הדיבור הם עד 3 קה"ץ (3000 הרץ), ולכן למכשירים תהיה תועלת משמעותית.
הירידה בתדרים הגבוהים (שהיא חמורה יותר) גורמת להפרעה בהבנה בסביבה מעט רועשת, ובדיבור מהיר.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף סתום כל הזמןאיווטה31/01/2016
שלום רב,
כבר שלושה חודשים שהבת שלי בת ה-8 מתלוננת על כך שהאף שלה כל הזמן סתום וקשה לה לנשום, בעיקר בשכיבה. היינו אצל א.א.ג שעשה לה צילום פנים והצילום הראה שיש לה "הגדלת כרית האדנואידים עם לחץ על עמודת האוויר" אך הרופאה אמרה שאין באמת חסימת אוויר ולה כא.א.ג אין מה לעשות והפנתה אותנו לרופא אלרגיה.
אצל רופא אלרגיה קיבלנו טיפול ב Aerius וספריי Avamys ואנחנו כבר חודש עם הטיפול ואין שיפור. הילדה לא ישנה בלילות כי היא פשוט לא מצליחה לנשום. היא גם מתלוננת על נוזלים באוזניים.
מה עלי לעשות? האם לחזור לרופא אלרגיה ולבקש טיפול אחר או לחפש רופא א.א.ג שיתן חוות דעת נוספת על האדנואיד המוגדל?
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף סתום כל הזמן - תגובה
ד``ר יהושע דנינו31/01/2016שלום איווטה
לפנות למומחה א.א.ג עם דיסק הצילום והילדה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספריי steronaseג'ני30/01/2016
שלום רב,
הבת שלי כמעט בת 5 קיבלה ספריי steronase בגלל post nasal drip שהפריע לה מאוד בשינה. זה היה לפני שבועיים. אחרי 5 ימים היה שיפור ניכר והפסקתי עם ספריי. הבני שזו היתה טעות... כרגע האף שלה שוב סתום.. האם אפשר לתת לה שוב את הספריי פעם ביום והאם צריך להמשיך למשך חודש?
זקיקה לתושבתכם בהקדם.
תודה רבה,
ג'ני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספריי steronase - תגובה
ד``ר יהושע דנינו30/01/2016שלום ג'ני
ניתן להשתמש בספרי למשך חודש,מומלץ בבוקר.
אחר הפסקה של חודש ניתן שוב להשתמש לחודש ,במידת הצורך.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספריי Steronase - המשך
ג'ני30/01/2016דר' דנינו שלום,
תודה על תשובתך. ויש לי שאלות נוספות - האם יש תקופת מינימום שחייבים להתשתמש בספריי? בנוסף, הרופאה אמרה שניתן לשים בערב, לפני השינה.. האם זה בסדר?
תודה רבה,
ג'ני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספריי Steronase - המשך - תגובה
ד``ר יהושע דנינו31/01/2016שלום ג'ני
אין תקופת מינימום,מקובל חודש.
לא מומלץ לילדים לפני השינה,אלא בבוקר.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספריי Steronase - שאלה נוספת
ג'ני31/01/2016דר' דנינו שלום,
האם היה עלול להיגרם נזק מכך ש - 3 פעמים התזנו ספריי לפני השינה? אם כן, איזה נזק?
תודה שוב,
ג'ני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספריי Steronase - שאלה נוספת - תגובה
ד``ר יהושע דנינו31/01/2016לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפטוף תרופה לא נכונה לאוזן בת 5 - דחוף !!!גילי26/01/2016
שלום
ילדה בת 5 עם הפרשות מהאוזן כשבוע (עברה ניתוח כפתורים באוזן זו לפני שנה, הכפתור הוצא השבוע לאחר ששוטט באוזן ).
טיפול בדלקת במי חמצן, סילוקסן ואוגמנטין משך שבוע לא עזר, רופא אזניים ביקש להמשיך עם אוגמנטין עוד כמה ימים + הניקוי.
הבוקר, במקום לטפטף מי חמצן לניקוי, טפטפתי בטעות מהסירופ טרבולין של הילדה הקטנה לתוך האוזן של הגדולה.
הילדה צרחה לכמה שניות, עברה לה. לאחר מכן טפטפתי סילוקסן, ורק אז הבנתי למעשה את הטעות.
הלכתי מהר רופאת משפחה, לא התרגשה מזה.
התקשרתי לרופא האזניים שלה, אמר שלא יודע להגיד לי מה ההשפעה של הטרבולין על האוזן, אבל בכל מקרה שאטפטף מי חמצן ואנקה.
חייב לשאול גם פה אם יש מקום לנזק, או פעולה שצריך לבצע כעת.
הכאב שהיה ברגע הטפטוף, עבר לאחר כמה שניות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפטוף תרופה לא נכונה לאוזן בת 5 - דחוף !!! - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי26/01/2016גילי שלום רב.
אין כל חשש לנזק בגלל החלפת הטרבולין, ולא צריך לחשוש מפגיעה בשמיעה. אני גם לא ממליץ להשתמש בטיפול מי-חמצן לאוזן שבה יש נקב!
כדי לנקות את ההפרשה יש לטבול את הצימרוו במי חמצן, ולנקות איתו את התעלה (ולא בעומק). רק לאחר הניקוי לאלף את טיפות האוזניים (עיניים), ולהדחיקם כלפי פנים האוזן ע"י לחיצות עדינות (כלפי פנים), על הסחוס הקדמי של התעלה.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ו..
רועי26/01/2016תודה רבה !!!
אגב, בדיוק שאלתי את רופא האאג השבוע כשבדק את הילדה האם להציף את האזון במי חמצן, בדיוק בגלל הסיבה שיש הפרשות שמשמעותן נקב,
והוא השיב לי שכן, אין בעיה.
חבל שאין תמימות דעים בעניין, אבל בכל מקרה תודה רבה רבה על צפירת ההרגעה בנוגע לטרבולין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקדיםעומר24/01/2016
שלום, אשמח לקבל חוות דעת בנוגע לבחירת ניתוח.
בני בן 2 ו-4 חודשים, ישן טוב ובריא בדרך כלל.
הוא מגרד את עשירון3 מהרגע שנולד ועד היום וסובל מבעיית שגשוג.
לאחרונה הפנו אותנו לרנטגן לבדיקת השקדים ולמעבדות שינה ומסתבר שיש לו שקד שלישי ו2 שקדים מוגדלים. הוא נוחר בלילה ויש לו דום נשימה (צירפתי תוצאות מעבדה שינה) . הלכנו ל2 חוות דעת ו2 הרופאים המליצו על ניתוח:
הראשון המליץ להסיר את 3 השקדים ואמר שזה גם יעזור לבעית השגשוג.
השני המליץ להסיר את השקד השלישי ולהקטין את ה2 האחרים ואין צורך להסיר אותם.
מה דעתך?
מה נכון יותר מבחינת הדום נשימה ומבחינת השגשוג?
ובנוסף אשמח לדעת איזה ניתוח יותר קל ועם פחות סיכונים
תודה רבה
עומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקדים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי26/01/2016עומר שלום רב.
על פי הנתונים, ולאחר עיון בתוצאות השינה, הייתי בהחלט ממליץ על הוצאת השקד השלישי, והקטנת השקדים, מאחר ולאלה האחרונים, בגילו, יש לשקדים חשיבות רפואית!
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אףמיטל.א23/01/2016
ילדה בריאה בת 11 הסובלת מכאבי אף ,
ללא נזלת או התקררות , לא קיבלה מכה , מזה כחצי שנה מתלוננת על כאבי אף עד כדי בכי. ביקשרו מספר פעמים אצל רופא הילדים ולא נמצא שום סיבה , בצילום אף לא נמצא גוף זר. מה יכול להיות הגורם לך ? האם יש סיכוי שאלו הם כאבי גדילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי אף - תגובה
ד``ר יהושע דנינו26/01/2016שלום מיטל
לא ידוע כאבי גדילה באף.
הכאבים יכולים להיות מסיבה מקומית או מוקרנים מאזור אחר.
לאבחון ממליץ להיבדק אצל מומחה א.א.ג
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפהאנט23/01/2016
הי
בן שנה וחצי.
לפני חודש לו ולי סטרפט׳ a + טיפול אנטי׳. התנפחות הבלוטות בצוואר, לי בכאב, לו נראה כי לא הפריע.
כיום חודש אחרי, שוב לי אותו כאב ומשטח חיובי, לו משטח חיובי ללא כאב/ חום, אך התנפחות הבלוטות שוב ( או התגברות מפעם קודמת), בלוטה בצד אחד גדולה משמעותית כ3 ס״מ ע״פ רופאת ילדים, לא מציק לו בנגיעה. שוב טיפול אנטי׳.
אולי מיותר הטיפול?
מבינה כי התנפחות היא תוצר של דלקת, אך יתכן ואין קשר בין הדברים אצל הילד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפה - תגובה
ד``ר יהושע דנינו23/01/2016שלום ענת
התפחות בלוטות בצוואר בילדים יכולה להיות מזיהום באזורים שמעל הבלוטות,למשל נזלת...
ובד"כ דרוש רק מעקב.
משטח חיובי אצל הבן ללא מחלה קלינית אומר שמדובר בנשא של הסטרפט' ,דבר שלא דורש טיפול.כ-20% מהאוכלוסייה נשאים של הסטרפט'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אוזןאורנה21/01/2016
דר' שלום רב ותודה רבה מראש,
הנכד שלי היום בן 5 וחצי חודשים התחיל פתאום המון לצרוח. בגיל חודשיים וחצי קיבל חום גבוה ולא יודעת למה סתם שלחו אותו לבית חולים לבדיקה מכיוון שבדיקת הדם לא היתה בסדר. שם החליטו לשלוח אותו מיד הביתה עם אנטיביוטיקה ועכשיו הכל בסדר. היתה שם רופאה סטזרית צעירה שבדקה אותו והכניסה לו לאוזן את הקונוס (נדמה לי שככה קוראים לזה) זאת הצינורית שמחדירים לאוזן. היא גם החליפה צינורית ולקחת צינורית הכי ארוכה שזה היה מפחיד נורא !!!!! יקיבלנו הלם מהאורך שלו. ש מצב שהיא קרעה לו את עור התוף או עשתה נזק כל שהוא לכן הילד אולי גם לא שומע טוב וצורח או שאין קשר בכלל? אפשרי לקרוע את עור התוף עם הצינורית הזאת, כי רופא ילדים בד"כ זה צינור לגמרי קצר. אני ובתי עד עכשיו מפחדות לדעת אם יש דבר כזה שגרמה לו חלילה לנזק . תודה רבה על תשובתך,, ורדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אוזן - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי22/01/2016ורדה שלום רב.
הבונוס עליו את מדברת הוא "ספקולום אוזן", וככל הנראה הוחלף לקנוס דק יותר, כדי שיאפשר בדיקה יסודית יותר.
הסיכוי שהמכשיר יפגע בעור התוף היינו כמעט אפסי. (כי החלק הדק הולך ומתרחב כך שהתגלה בחלק החיצוני עוצרת אותו מלהגיע לעור התוף.
אני מניח שהנכד ביצע סקר שמיעה לפני שחרורו, לאחר הלידה, אלא שאם קיים בלבכם ספק לגבי מצב השמיעה, כדאי להפנותו לבדיקת שמיעה ( או BERA), ולצורך זאת, חובה להיבדק תחילה ע"י מומחה א.א.גרון.
אוסיף ואומר, שנקבים טראומטיים בעור התוף, ובמיוחד בגיל הרך, נסגרים מאליהם. בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)