מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פקק שעווה באוזןיעל23/08/2015
שלום וברכה,
רציתי לשאול איך הולך תהליך של ניקוי שעווה באוזן בעקבות פקק שעווה? האם יש כמה שיטות? ואם כן איזה שיטה הכי מומלצת? תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקק שעווה באוזן - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי26/08/2015יעל שלום רב.
אכן שיטות הניקוי שונות וכל רופא בוחר את השיטה שלדעתו היא היעילה והפחות טראומטית, לפי ראות עיניו, ובהתאם לשיתוף הפעולה של המשפחה.
קיימת השטיפה הרגילה של האוזן עם מים בחום הגוף, בעזרת מזרק של 10-20 CC.
יש השוטפים עם מי חמצן (במקום מים). יש המוציאים את השעווה באופן ידני.
אני לכשעצמי מעדיף לנסות תחילה לשמן את התעלה (בשמן פאראפין !) ומנסה אח"כ להסיר את הפקק ידנית, רק במקרים שהדבר לא מיסתייע, (מעטים), עובר לשטיפה במים.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בן 5לי23/08/2015
בן 5 מאז גיל 3 בערך שמתי לב שכשצועק /צורח אז צד ימין של הגרון שלו מתנפח לכל האורך,לקחתי אותו לרופא ילדים וא.א.ג שטוענים שזה אויר שנכנס ואין מה להתרגש..האם להניח לזה? קבעתי תור לאאג אחר..מוכרת התופעה?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ בן 5 - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי27/08/2015לי שלום רב.
מאחר ואותה נפיחות אינה קבועה, ואף בדיבור רגיל היא לא מופיע, סביר שהתשובה שקיבלת ממומחה א.א.גרון (לאחר בדיקת הלוע התחתון של בנך), היא נכונה , והזמן אמור לעשות את שלו.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרה חלקית של השקדיםדוד17/08/2015
שלום רב,
אנחנו מאוד מתלבטים באיזו שיטה לבצע ניתוח להסרת שקדים לבננו בן ה 3.
מקריאה באינטרנט, הבנו שלשיטה המסרותית (Cold Steel) קיימת עדיפות מסויימת
(בעיקר מבחינת דימום) על שיטות חמות אחרות (כגון coblation) כאשר מדובר בהסרה
מלאה של השקדים.
האם במקרה של הסרה חלקית של השקדים, ל- coblation יש יתרונות על פני
השיטה המסרתית (Cold Steel) ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרה חלקית של השקדים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי17/08/2015דוד שלום רב.
אין הבדל משמעותי בתופעות הלוואי בין השיטות הנהוגות כיום להסרה או הקטנה של השקדים.
חשובה מאוד הסיבה לניתוח, אם הוא עקב הפסקות נשימה בשינה, או בגלל דלקות חוזרות, במקרה השני הסרה חלקית (או הקטנה)של השקדים תהיה חסרת תועלת.
במקרים של דום נשימה ניתן לשקול הקטנת השקדים.
הכלל הקובע בבחירת השיטה, הוא המיומנות של אותו רופא עליו אתם סומכים.
איחולי בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת צרודהאיריס15/08/2015
בת שנה וחודשיים. צרודה ועם מעין גודש בגרון. זה התחיל עם שיעול.הרופא איבחן ברונכיט ועשינו אינהלציות עם בודיקורט וטרבולין. השיעול כמעט נעלם אבל הקטנה מאד צרודה ועדיין עם גודש בגרון בייחוד בזמן האוכל. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת צרודה - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי15/08/2015איריס שלום רב.
בהנחה שאין כל הפרעה נשימתית, כדאי לבצע בדיקה אנדוסקופית, לבסוף את דרכי הנשימה העליונות ואלה התחתונות, כולל מיתרי הקול.
איחולי שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לקראת ניתוח להסרת שקדיםתותים12/08/2015
הבן שלי בן 3 צפוי לעבור ניתוח להסרת שקדים בעוד יומיים ויש לי כמה שאלות לגבי סיבוכים אפשריים:
יש לו נטייה להקאות כשמשהו מציק לו. האם ההקאה יכולה לפתוח תפרים ולגרום לדימום?
מה הסבירות לדימום תוך כדי שינה. האם יתעורר מדימום? מניחה שכדאי לישון בסמיכות אליו.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לקראת ניתוח להסרת שקדים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי12/08/2015תותים שלום רב.
בעקבות הניתוח יהיה כאב, בגרון, ואם זה יגרום להקאות רק את יכולה לדעת, ואם כך הדבר עדיף לדחות את הניתוח!
לגבי סיכון הדימום, אכן במצב שכיבה הסכנה גדולה יותר, ובהחלט מומלץ בלילות שלאחר הניתוח לישון סמוך אליו.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזנייםלרה06/08/2015
שלום רב,
בני בן 8 חודשים,
היינו אצל א.א.ג כי היה לו הרבה שאווה באוזניים הוא בדק אותו אמר שאין לו עכשיו שאווה אבל יש לו נוזלים באוזניים הוא רשם:
OTITIS MEDIA CHRONIC SEROUS' BI-LATERAL.
כמו כן שלח אותנו לבדיקה שמיעה וטימפנומטריה, כדי לבדוק אם יש ירידה בשמיעה....
אני רוצה לדעת אם בהכרח כשיש נוזלים באוזניים יש ירידה בשמיעה? ואם רוב הזיכויים זה שיצטרך ניתוח כפתורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים באוזניים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי10/08/2015לרה שלום רב.
למרבית הילדים (התינוקות) בארץ ובעולם יש נוזלים באוזניים. מובן מאליו שאם הדבר לא מלווה בדלקות או ליקוי בשמיעה, ניתן לחיות עם זה ללא צורך בהתערבות כירורגית-צינוריות. אם יש ליקוי שמיעה משמעותי, ו/או דלקות חוזרות באוזניים, יש לשקול טיפול תרופתי לפני כל החלטה על ניתוח.
אחולי , בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח חמוץ מהפה של תינוקיעלי05/08/2015
שלום רב,
בתי בת חודשיים וחצי, מזה יומיים אני מריחה ריח חמוץ מהפה שלה בעיקר בזמן ההנקה. לפני שבוע קיבלה חיסון של גיל חודשיים. מעבר לריח מוזר אין לה כל סימפטומים אחרים. אודה לתשובתך ממה זה יכול להיות ומה עלינו לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח חמוץ מהפה של תינוק - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי10/08/2015רחלי שלום רב.
לרוב הגורם לכך הוא רפלקס, אם התלונה וההרגשה של הריח תימשך, אני ממליץ
לברר ולהבדק ע"י מומחה ברפואת ילדים.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלהדניאלה30/07/2015
תודה רבה לך יש לי כמה שאלות לגבי בני הקטן היה גם דלקת בגרון ושאלה שניה האים בתי נקראת נשאית בעבר משטחי גרון שללים ולמה אתה מתכוון להעריך תטיפול של האנביוטיקה היא בפעם הראשונה קיבלה מקוסיפן ואחרי יומים שוב פעם היה חום וגרון אדום ובדיקה מראה שיש חיידק ושוב פעם מקוסיפן ואחרי שלוש ימים הרופאה ביקשה שוב פעם משטח לאחר סיום הטיפול ולמה זה קשור לכירוג??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי01/08/2015סיון שלום רב.
אם המישטחים נילקחו בצורה טובה (ע"י מומחה א.א.גרון) ורובם היו שליליים, הסבירות שבתך נשאית החיידק נמוכה.
כשאני מדבר על מתן טיפול ממושך הכוונה היא לטיפול אנטיביוטי (חשוב להעיר - רק לאחר שהוכח שהדלקת חיידקית) - למשך 2-3 שבועות, (טיפול מלא), אלא שזה לא על-סמך אירוע חד-פעמי של הישנות הדלקת.
כל הנאמר בתשובתי שהמשטח לא מוכיח שמדובר בדלקת חיידקית, והרופא הנכון אליו יש לפנות לפני התחלת טיפול אנטיביוטי הוא רופא א.א.גרון.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בגרוןדניאלה29/07/2015
שלום וברכה בתי בת שנתיים ושמונה חודשים לפני שבועיים חום גבוה לקחתי אותה לרופא ונעשה משטח ויצא שיש חיידק a אחרי יומים בני הקטן בן עשרה חודשים אים חום לקחתי אותו יש לו דלקת באוזנים ובגרון ניתן טיפול מוקסן בתי בת השנתיים ושמונה חודשים לא יודעת אים נדבקה מהילד שוב פעם אחרי שלושה ימים שסיימה טטיפול במוקסיפן שוב פעם חום והיום קיבלתי תשובה של חיידק ושוב פעם מקוסיפן שאלתי האים היא נקראת נשאית אים בעבר זה היה שלילי ? ואים הטיפול לא יעזור מה עושים ? הבנתי שהחיידק הזה מסוכן גם שלוקחים טיפול זה יכול לפגועה? האים יש מצב שהיא ידביקה תילד והילד אחר כך הדביק אותה אני מתכוונת לבני התינוק בן עשרה וחצי חודשים ישמח לתגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בגרון - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי30/07/2015סיון שלום רב.
איני רואה קשר בין דלקת הגרון אצל בתך, לדלקת האוזניים בבן הקטן. כמו שכתבנו לא פעם העובדה שבמשטח יש צמיחה סטרפטוקוקאלית, לא בהיכרח מצביעה על תהליך דלקתי חיידקי, (ולהיפך). מדד חשוב ל"איתור" סוג הזיהום במקרים אלה, הם סימפטומים אחרים (הנילווים למחלה), ומעל כולם ספירת דם !
אם הדלקות החידקיות חוזרות על עצמן, יש להתייעץ עם מומחה א.א.גרון, בשאלה של טיפול ממושך יותר, או התערבות כירורגית. (שכרגע אינו ריאלי).
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד' במקום ב'רחל27/07/2015
שלום רב,
בני בן שנה, וכשרוצה לומר "אבא", "במבה", או "בקבוק" קורא להם "דה" (כלומר אומר ד' במקום ב').
האם יש מקום לבדיקת רופא אא"ג?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד' במקום ב' - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי27/07/2015רחל שלום רב.
אין מקום לדאגה בהחלפת האותיות, במקרה והדבר מטריד או נימשך, ניתן להתייעץ עם קלינאי/ת תקשורת.
איחולי בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון חידקיתאמא26/07/2015
שלום אשמח לחווד. בתי בת השש לפני כשבועיים וחצי התלוננה על כאבי גרון . נעשה לה משטח גרון ויצא חיובי (בעבר משטחים שלילים כך שהיא לא נשאית) התחילה מוקסיפן פורטה אך לצערי שבוע אחרי תחילת האנטיביוטיקה החלה פריחה רצינית בגוף שהובחנה עי שני רופאי ילדים כאלרגיה כנראה למוקסיפן. יש לנו כמובן תור לאלרולוג. אך בהוראת הרופאה הופסק מיד המוקסיפן וניתנו תרופות אנטיהסטמיניות לאלרגיה ובאמת זה עזר. בהוראת הרופאה בצענו כארבעה ימים אחרי סיום האנטיביוטיקה שוב משטח שיצא הפעם שלילי. אני מאוד מודאגת מכך שבעצם לא השלמנו את כל העשרה ימים של האנטיביוטיקה ופוחדת מהסבוכים שיתכנו מהחיידק (קדחת שיגרון לב כליות וכו) אני ממש פוחדת אנא תרגיעו אותי והאם עלי לעשות עוד משהו כדי להיות רגועה? כמובן שכאבי הגרון עברו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם קבלתי מענה ואני קצת בחששות
אמא27/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת גרון חידקית - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי27/07/2015אמא שלום רב.
העובדה שמישטח גרון הוא חיובי אינה מצביעה בהיכרח על זיהום חיידקי המצריך טיפול אנטיביוטי (ולהיפך). לבד מהכאבים בגרון צריכים להיות מלווים אליהם סימנים נוספים, כמו חום ותפליט, והם שיכולים לכוון את מומחה א.א.גרון לקבוע אם מדובר בזיהום ויראלי או חיידקי. ספירת דם הינה בדיקה חיובית במקרה של חוסר וודאות.
הטיפול האנטיביוטי והתגובה האלרגית לא גרמו לשום נזק, ולא יביא לסיבוכים מדלקת שקדים. במקרה הצורך כשברור שמדובר בדלקת חיידקית, יימצא טיפול אנטיביוטי חלופי, ואין מקום לדאגה.
איחולי בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון וחום גבוהאינגה24/07/2015
שלום. הבן שלי בן 11.6 עם חום גבוה בין 38.5 ל - 39.5, היה לו גם 40 כבר חמישה ימים. אובחן דלקת גרון אתמול דרך הסתכלום בגרון ולא במשטח גרון והתחלנו טיפול אנטיביוטיקה. עדיין יש לו חום גבוה. האם זה נורמלי חום כזה גבוה 5 ימים? כמה ימים עוד זה ימשך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון וחום גבוה - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי26/07/2015אינגה שלום רב.
במקרה כזה בו החום נימשך מספר ימים, מומלץ לפנות לרופא ילדים או א.א.גרון לצורך בדיקת דם, ואבחנה על התהליך הדלקתי, מיקומו, ומהותו (ויראלי, או חידקי).
כדאי היה לשמור את הטיפול האנטיביוטי רק לאחר הוכחה שמדובר בזיהום חידקי.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהאוזןמשה24/07/2015
שלום הבת שלי בת 11 קיבלה מכה מקשית ונוצר נקב באוזן הרופא רשם לה חמצן 3% לחיטוי האוזן במקרה של דימום .
מהי כמות הדימום הסבירה ?
וכמה ימים הדימום ממשיך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהאוזן - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי26/07/2015משה שלום רב.
לא ברורה לי הסיבה למרשם לטיפות מי חמצן, דבר שאינו נהוג כאשר יש נקב טראומטי. לרוב דימום ביגלל התנקבות בעור התוף אינו יוצא החוצה, ויש לבדוק אם מקור הדימום אינו מקרע העור בתעלת השמע. במקרה כזה היה צריך לצרוב את איזור הדימום.
אני מניח שעד שתשובתי תגיע אליך הדימום כבר נעצר, אם לא, יש לפנות למומחה א.א.גרון. אבקשך שלא להשתמש בטיפות מי חמצן לאוזן המקסימום המותר, הוא לטבול צימרון במי חמצן, ולנקות רק איזורים שאתה רואה, ולא עמוק יותר.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיס חוזרמודאג19/07/2015
שלום,
אני גבר צעיר, שעד לפני חצי שנה מעולם לא חלה בסינוסיטיס.
לפני כמה ימים, חליתי בפעם ה-3 בסינוסיטיס בחצי שנה האחרונה, ובכל אחת מהן קיבלתי טיפול אנטיביוטי.
כעת, רופא הא.א.ג שהלכתי אליו רוצה לעשות לי צילום CT בראש כדי להבין את מקור הבעיה.
יש לי כמה שאלות:
1)מה יכולים להיות הגורמים לסינוסיטיס שחוזר, במיוחד לאור העובדה שעד לפני חצי שנה לא חליתי אף פעם בסינוסיטיס?
2)מה האפשרויות שעומדות בפניי במקום CT ?
א)האם אפשר לעשות MRI?
ב)האם אפשר באמצעות סיב אופטי והרדמה לבדוק את מקור הבעיה?
ג)האם יש אפשרות לעשות איזשהו פתרון ניתוחי ללא צילום?
3)בהינתן שמוצאים את הבעיה, מהם הטיפולים שאפשר לעשות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יהושע דנינו20/07/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אף_אוזן_גרון' id=link]אף אוזן גרון[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה לבנה על הלשוןיעל14/07/2015
בני בן שנתיים ו-7 חודשים. לפני כשבוע הבחנו בנקודה לבנה קטנה על הלשון- בגודל חוד עיפרון/קצה של עט, על החלק העליון של הלשון, בצד. מסביב לנקודה אין סימנים חריגים נוספים, רק הנקודה עצמה. הוא לא מעיד על כאב בלשון, ולא נראה שהנקודה מפריעה לו. כמה זמן לחכות שיעבור מעצמו לפני פניה לרופא? האם רופא אף אוזן גרון הוא הכתובת או רופא עור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה לבנה על הלשון - תגובה
ד``ר יהושע דנינו14/07/2015שלום יעל
כדאי להמתין 7-10 יום ומידה ואין התחלת שיפור ,
להיבדק אצל מומחה א.א.ג או פה ולסת או עור.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)