מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח צינוריות לבן 2.8ליאורה13/05/2015
שלום
בני בן 2.8, בעל עיכוב בדיבור. לא סובל מדלקות אוזניים או שקד שלישי.
בוצעה בדיקת BERA- נמצא ליקוי שמיעה הולכתי 50-55/20 דב' דו"צ. בבדיקת שמיעה נמצא באוזן ימין 50 SRT ובשמאל 45 SRT.
טימפנומטריה- שמאל- B0.37 וימין B0.27.
האם לאור התוצרות הנ"ל היית ממליץ ניתוח צינוריות או טיפול תרופתי? האם מומלץ לנסות ולחכות לייבוש טבעי דל הנוזלים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח צינוריות לבן 2.8 - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי13/05/2015ליאורה שלום רב.
בשל האיחור בהתפתחות הדיבור, ולאור מצב השמיעה היום, (אני מניח שלפעמים מצב השמיעה חמור יותר ולפעמים פחות), בהחלט הייתי מציע לבצע את הפעולה הכירורגית של הכנסת צינוריות, וכריתת שקד שלישי.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות שקדים חוזרותאיילת11/05/2015
שלום, בני בן 5 סובל מדלקות שקדים חוזרות בשנה האחרונה, אחת לחודש.
הדלקת מלווה בחום גבוה, שקדים לבנים, חולשה, ריח רע מהפה וחוסר תיאבון.
במשטחים לא נמצא חיידק ולכן לא מטופל באנטיביוטיקה.
הומלץ לי על טיפול חד פעמי בסטירואידים אך איני מעוניינת בשל תופעות הלוואי של הטיפול. אשמח מאד לקבל המלצות על טיפולים אחרים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות שקדים חוזרות - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי12/05/2015איילת שלום רב.
סיפור של דלקות שקדים חוזרות בתדירות המתוארת על-ידך, מצריכה התערבות כירורגית לכריתת השקדים. המשטח השלילי אינו מדד לצורך בטיפול הכירורגי, כי חלק לא קטן מהדלקות הוא על-רקע ויראלי.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת לא מפסיקה לרדת לאחר ביקור רופאאורן09/05/2015
שלום,
בתי בת 4.5 בריאה בדרך כלל.
לאחרונה דיווחה על דפיקות באזוניים בזמן השינה.
הלכנו לרופא אף אוזן גרון שאמר שיש לה הרבה ליחה במערכת ובשביל להביא לשיפור נתן לה תרסיס Flixonase Aqueous Nasal Spray.
מאז, במשך כשבועיים, לא מספיקה לרדת לה נזלת ללא שיפור.
מעולם לא משכה נזלת כל כך הרבה זמן.
הרופא בחופש לעוד חודש ולכן נשמח לקבל כיוון בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת לא מפסיקה לרדת לאחר ביקור רופא - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי09/05/2015אורן שלום רב.
לא ברור לי שיקול הטיפול התרופתי, כי הסיפור של ההפרעה באוזניים יכול לנבוע מנוזלים באוזן התיכונה, ומאחר והתכשיר שניתן לבתך הוא נגד הפרעה אלרגית (ככל הנראה שאינה קיימת -ע"פ תלונותיך).
צריך לכן לבצע בדיקת שמיעה וצילום של השקד השלישי, ומכאן להמשיך את הבירור/טיפול.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון מוקסיפן פורטה לסטרפטוקוקיםיעל06/05/2015
שלום,
לביתי בת ה-7 יש סטרפטוקוקים בגרון.
היא שוקלת 28 ק"ג.
הרופאה נתנה לה מרשם למוקסיפן פורטה 250 עם מינון של 10CC פעמיים ביום ל-10 ימים.
האם המינון נמוך מידי? (הרוקח ציין שהמינון נמוך מידי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון מוקסיפן פורטה לסטרפטוקוקים - תגובה
ד``ר יהושע דנינו08/05/2015שלום יעל
המינון נמוך מעט אך גם במינון זה יש הטבה בד"כ.
אפשר לתת עד cc 14 פעמיים ביום.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה בבקשהדפנה06/05/2015
היי דר' נכבד ותודה מראש,
שמי דפנה ב-24.5 כתבתי לך על הבעיה שלי וענית שאינך רואה מקום לדאגה ואחכה לרופא. התור שלי לרופא א.א.ג הוא בעוד שבוע. הכאבים לא פחתו לי בצד שמאל שמקרין לאזור האוזן וטיפה לצוואר והרגשת חנק כל הזמן. שלשום הייתי אצל רופאה פנימית שאמרה שהגרון אדום ורואה נקודה לבנה קטנטנה או שהבלוטה נפוחה ויש שם כמו כפל עור שגדל. נתנה לי מוקסיפן ל7 ימים. האם זה מעיד על סרטן? אני מאד מבוהלת מזה מקווה שלא. להזכירך בבקשה, לפני 5 שנים היה לי באותו מקום ציסטה לבנה גדולה בערך 10 שנים שהוציאו לי בניתוח ולא סרטן שנאמר לי מלתחילה. תודה רבה רבה דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה בבקשה - תגובה
ד``ר יהושע דנינו08/05/2015שלום דפנה
גם תיאורך האחרון וגם המוקסיפן שקיבלת תומכים נגד סרטן,אך שוב הבדיקה של מומחה א.א.ג צריכה לאשר זאת.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות באוזנייםסיון05/05/2015
היי בני בן ה9 חודשים סובל מדלקות אוזניים חוסרות רק שבחודש האחרון הוא ממש סובל היה לו חום גבוהה דלקת באוזן קיבל טיפול אוגמנטין סיים טיפול לאחר יומים שוב העלהנחום גבוהה היה במיון עשו לו ניקור ושאבו לו בשתי הוזניים ושוב טיפול באוגמנטין סיים בשהת האחרונה טיפול ושוב כעבור יומים עלה חום...ובנוסף הוא עודה בייות בלקיחת התרופה מקיא לא רוצה מתנגד קשה...
וגם הוא נודניק קם בלילות ולא מפסיק לגעת באוזן מה לעשןת???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנסי
ירון06/05/2015לנו יש ניסיון עם אחת בשם רינה פלישמן
יש לה טיפול רפלקסלוגי שפותר את הבעיה(היא יודעת איך לפתוח את התעלות שמנקזות את הנוזלים)
זה לוקח בערך חודש ואחר כך זה לא חוזר!!
בהצלחה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ירון
סיון06/05/2015היי, אשמח לשמוע יותר פרטים ואיך בדיוק זה עוזר לילד תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותר פרטים
ירון09/05/2015בקצרה..
באים פעם ראשונה לטיפול שלוקח בערך 40 דק' שבו היא אומרת לכם גם כמה ירידה בשמיעה יש בעקבות הנוזלים(לפי"ז מאבחנת את מצב הנוזלים באוזן).
ואגב זה מתאים גם לבדיקת שמיעה שעושים.
היא מראה לכם איך לעשות בבית-בערך דקה ביום.
חוזרים אליה לביקורת-בד"כ אחת לשבועיים.
תוך חודש עד חמישה שבועות אין זכר לנוזלים וזה גם לא חוזר-וכמובן שיש שינוי מידי גם בכאבים (אם הנוזלים לוחצים) וגם בשמיעה.
איך זה עובד
האמת שגם אני לא יודע מה בדיוק היא עושה אבל במבחן התוצאה זה עובד.
ובפרט שהרבה רופאים שולחים אליה(אנחנו הופנינו אליה מרופא המשפחה שלנו)
לדבריה -היא פותחת את תעלת הניקוז של הנוזלים-אם זה אומר לך משו.
מקווה שעזרתי
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקחת בן חודשיים לחתונה?עידן04/05/2015
שלום . אנחנו הורים לתינוק בן חודשיים . יש לנו חתונה חשובה ביום ה הקרוב. השאלה היא האם הילד יכול ללכת ולשהות ברעש של האירוע. מאחר ואנחנו קרובים מאוד לחתן ככל הנראה נשב "מקדימה" ולא נוכל להיות מאחור.
מה אתם אומרים? האם עוצמת הרעש יכולה לסכן את אזניו או לגרום לו לאי נוחות?
ואם כן , האם יש פיתרון ?
תודה רבה
עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחת בן חודשיים לחתונה? - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי05/05/2015עידן שלום רב.
לצערי עוצמת הרעשים ומשכן, באולמות האירועים, אכן יכולים לגרום לנזקים שמיעתיים לכל הגילאים, עדיף להרחיקו מהאירוע, ולא לחשוף את אוזניו לרעש מזיק.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחצי עם שיעול לילי בלתי פוסקרועי28/04/2015
שלום וברכה, וסליחה מראש על הטקסט הארוך..
הבן שלנו בן שנה וחצי ובריא בד"כ
כבר קרוב לשנה הוא מנוזל וסובל משיעול בעיקר בלילה, בתדירות משתנה אמנם\ אך תמיד זה ישנו. היינו עשרות פעמים אצל רופא המשפחה וטופלנו לרוב במי מלח לאף ובאינהלציה. זה לא באמת עזר, אולי הקל נקודתית אך לא פתר כלום. הריאות תמיד נשמעו לרופא נקיות.והוא איבחן רק צינון ליחה וגודש.
פעמיים, בינואר השנה וגם לפני כשבועיים הילד טופל באנטיביוטיקה לאחר שהאבחנה (של רופא אחר, מומחה לרפואת ילדים שנועצנו בו) היתה סינוסיטיס. זה עזר מייד והשיעול חלף- אך חזר ביתר שאת מיד עם תום הטיפול האנטיביוטי. (סיימנו אותו כמו שצריך...)
אנחנו אובדי עצות. הילד נרדם מידי ערב מוקדם, ישן עמוק שעתיים ומתחיל להשתעל עד הבוקר רצוף.
שלשום רופא המשפחה זיהה כי הילד ירד משמעותית באחוזון הגובה (מ60 ל30), והביע חשש כי הדבר קשור לשינה הרעה שלו.
הופנינו שלשום לרופא א.א.ג לבירור מעמיק, ולבחון אם לא מדובר בשקד שלישי, אך עד שהדברים יזוזו דרך קקופת החולים לוקח המון זמן.
מה לעשות בינתיים?? לתת לו להמשיך לא לישון בלילות עד שנתחיל ונסיים את הבירור? זה עלול לקחת שבועות....
האם כדאי בלי קשר לקבוע תור גם לאנדוקרינולוג?
אודה לעזרה בהכוונה כיצד נכון לנהוג לאור הנסיבות שתיארתי.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחצי עם שיעול לילי בלתי פוסק - תגובה
ד``ר יהושע דנינו29/04/2015שלום רועי
כדאי לבצע צילום שקד שלישי ואיתו להגיע למומחה א.א.ג בהקדם,לאיבחון וטיפול מתאים.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון וכאילו גוש תקועדפנה24/04/2015
דר' שלום רב ותודה מראש,
אני כבר מזמן לא ילדה ובכל זאת אולי תענה לי בבקשה.
לפני5 שנים עברתי ניתוח בגרון היה לי מין גו'ולה לבנה ענקית שהיתה שם למעלה מעשר שנים וגדלה מאד.כבר בהתחלה אמרו לי שזה לא סרטן התלבטו אם להוריד בהרדמה מקומית או במלאה בסוף הורידו במלאה לדעתי עם לייזר.
בינואר השנה הייתי אצל א.א.ג רופא מומחה אחרי שסבלתי 3 חודשים מכאבי גרון נוראיים והתקררות שלא עברה ראה ואמר שהכל בסדר. שאלתי למה בלי מראה אמר שאת פותחת את הפה רואים הכל. כבר שבועיים יש לי כאב נוראי בצד שמאל איפה שהיה הניתוח כאילו משהו תקוע שם עם קושי בבליעה שמקרין לצוואר קצת ולאוזן שמאל. יש לי תור אליו רק באמצע מאי עוד שלושה שבועות. גם הסתכלי במראה ונגעתי נראה לי שכאילו גדל שם חתיכת בשר או שהיה אין לי מושג. שאלתי, האם תוך 4 חודשים שהייתי אצל הרופא יכול להתפתח סרטן !!!!!! אני פוחדת מאד, לחוצה וחרדתית. תודה רבה רבה על תשובתך. דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון וכאילו גוש תקוע - תגובה
ד``ר יהושע דנינו25/04/2015שלום דפנה
לאור הסיפור הקודם שלא היה ממאיר,ולאור תיאורך שיש משהו באותו מקום שגדל,זה כבר בעד ממצא לא ממאיר.
בנוסף בזמן קצר כזה בדרך כלל לא מתפתח סרטן,אך הכי טוב לראות מומחה א.א.ג אחר שיראה אותך וירגיע אותך יותר בקרוב .
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפנייה לניתוח שקד שלישימור18/04/2015
שלום רב,
ביתי בת 4 ומאז שהייתה תינוקת היא נוחרת ונושמת דרך הפה.
היא נשמעת מצוננת כל הזמן למרות שאין לה נזלת.
בנוסף לכך היא סובלת מריח רע מהפה. והייתה בטיפול של רופא שיניים הכולל 4 סתימות.
היינו בבדיקה אצל אא״ג ששלחה אותנו לצילום.
האבחנה הייתה: תפיחה ברקמות הרכות (האחוריות) של הנזופרימקס
והיצרות תעלת אויר.
הרופאה שלחה אותנו לניתוח להסרת השקד השלישי.
האם זו אבחנה נכונה?
מהו תהליך הניתוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפנייה לניתוח שקד שלישי - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי18/04/2015מור שלום רב.
מאוד חשוב לדעת מה הסיבה לניתוח, האם ביגלל הריח הרע? האם בגלל נחירות? העובדות שהילדה אינה מנוזלת, ואין תלונה של ליקוי בשמיעה (אם בכלל בוצעה ?), מחייבות שיקול נוסף בצורך בניתוח, כי לריח הרע איו קשר עם השקד השלישי.
לגבי התהליך, ניתוח מבוצע בהרדמה כללית, והשקד השלישי ניכרת דרך הפה, זמן ההתאוששות היא כשעתיים - שלוש מסיום ההרדמה, נדיר שיש סיבוכים (דימום).
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות נפוחותלנה14/04/2015
שלום
לפני חודש וחצי בן שלי בן 3חלה במחלת נשיקה עם חום 39 במשך שבוע וכאבי גרון עם שקדים וקשרי לימפה נפוחות
עבר כבר חודש וחצי מאז ועדיין קשרי לימפה שלו נפוחות מ 2צדדים
האם זה נפוץ שאחרי מחלת נשיקה יכולות להישאר בלוטות לימפה נפוחות ?כמה זמן זה יכול להימשך ??האם כדאי לעשות בדיקת דם כי הרופאה שלי לא ממש ממהרת עם הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות נפוחות - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי16/04/2015לנה שלום רב.
מאוד נפוץ שלאחר מחלה זיהומית בלוע, יופיעו קישריות לימפה מוגדלות בצוואר, ומשך הישארותן יכול להתארך גם מספר שבועות רב.
צודקת רופאת הילדים שאינה ממהרת לבצע בדיקות דם, אך מומלץ להמשיך ולעקוב עד לנסיגת הנפיחות.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאותיוליה13/04/2015
שלום, בני בן 6 נשלח לידי רופא אאג לאולטרסאונד צוואר בגלל גוש. קבלתי תוצאות: בזווית התת לסתית, הן מימין והן משמאל, הודגמו קשרית לימפה מוגדלת, סגלגלה, מוגדרת היטב. השקרית משמאל בולטת במיוחד בממדיה ונמדדה באורך של 3.4 ס״מ. הודגמו עוד מספר קשריות לימפה בעיקר באזור הצוואר השמאלי. בבלוטת בת האוזן השמאלית נראתה באזור הזנב קשרית סגלגלה, מוגדרת, אשר נצבעה באופן עשיר עד למאוד בעת הצבת מלבן דופלר צבע. נראה כי מדובר בקשרי לימפה מודלקת בעליל בתוך מרקם בלוטת הרוק עצמה שבגינה קיימות אף קשריות תגובתיות בצוואר השמאלי כאשר אחת מהן, כאמור לעיל, בלוטת במיוחד בממדיה. קשרית אחרונה זו הינה קשרית באזור הזווית התת לסתית השמאלית. כאמור אף באיזור הזווית התת לסתית מימין קיימת קשרית לימפה, בולטת יחסית בממדיה, אך היא קטנה יותר בהשוואה לחברתה משמאל. רציתי לדעת מה זה אומר? האם יש צורך להמשך הבירור? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי14/04/2015יוליה שלום רב.
ע"פ צורת והגדרת הבלוטות, ועל-פי תוצאות הצביעה נראה שמדובר בבלוטות לימפה דלקתיות תגובתיות, אשר לבד מטיפול אנטיביוטי - לשיקול מומחה א.א.גרון, אין צורך בטיפול אחר.
כן בהחלט יש מקום למעקב, עד להקטנת הבלוטות, במסגרת א.א.גרון בקופתך.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אףטלי11/04/2015
שלום ד״ר!
לפני כמה ימים אני עברתי ניתוח באף - מחיצת אף - קונכיות ושקד שלישי. מתי מותר לחזור לעשן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אף - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי12/04/2015טלי שלום רב.
אינני יודע את גילך, והאם את עונה לקריטריונים של הפורום (א.א.גרון ילדים), על-כל-פנים, תשובתי היא אף פעם לא לחזור לעשן ! (ברצינות).
אם את לא יכולה בלי (הוכחת מספר ימים שאת יכולה), אין מניעה רפואית מבחינת סוג הניתוח אותו עברת.
איחולי בריאות שלמה (ללא סיגריות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות אוזנייםיעל05/04/2015
בני בן שנה וחמישה חודשים, עבר כבר מעל 6 דלקות אוזניים המלווים בחום גבוה וטיפול אנטיביוטיקי בכל אחד מהם, רופא ילדים המליץ על ניתוח כפתורים. מה הסיכונים? האם מומלץ? יכול להיות שהמים באוזניים גם יכולים לפגוע בהתפתחות מוטורית או שיווי משקל? הילד עדיין לא הולך לבד. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות אוזניים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי06/04/2015יעל שלום רב.
חבל שבתדירות כזו של דלקות עדיין לא פניתם למומחה א.א.גרון, כי חלק לא קטן מדלקות האוזניים הוא על-רקע וויראלי, ולא חיידקי. לפני החלטה על ניתוח יש מה לבדוק, ויש דרכי טיפול תרופתיים (ולא אנטיביוטיקה).
מים באוזניים יביאו לכדי ליקוי בשמיעה, ויכולים לגרום להפרעה בהתפתחות השפה - דיבור, ולגבי ההליכה, מוקדם לקבוע.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה מוגדלותדנה04/04/2015
תודה רבה על התשובה המהירה
סליחה אבל אני לא הבנתי האם קשרית היפואוקי אבל הומוגני באטלטרסאונד אצל ילד זה משהו מסוכן?באיזה מצבים יש קשרים היפוקואים
סליחה שוב אני פשוט מאוד דואגת .האם זה יכול להיות תגובה לחיידק סטרפטוקוקוס ?האם קשרית היפוקואית זה משהו נדיר ?האם זה לא יכול להיות קשור למחלת נשיקה שהוא עבר לפני חודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה מוגדלות - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי04/04/2015דנה שלום רב.
כמו שכתבתי בתשובתי הראשונה התמונה ההיפאקואית מופיעה במצבים פתולוגיים בהם צפיפות הריקמה שונה מהמצופה, זה יכול להופיע במצב של תהליק דלקתי בבלוטה, והעובדה שגבולות של הבלוטה ברורים, והרישום שהמצב מתאים לנפיחות כראקציה לתהליך הדלקתי שבנך עובר. ובגיל זה הדבר אינו נדיר.
בנוסף מישטח חיובי לא מצביע על מחלה (יש באוכלוסיה כ 20% נשאי סטרפטוקוקוס שאינם חולים ! ).
לאור עובדות אלה איני רואה מקום לדאגה, ומספיק מעקב מומחה א.א.גרון.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)