מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מי חמצן לאוזן אשמח לתשובה בהקדם.קרן28/10/2011
אחותי הקטנה סובלת כבר כמה חודשים מריח נוראי באוזניים.
היא קיבלה טיפול הומאופטי לתקופה אך הטיפול לא באמת עזר. היום שכנעתי את אמי לקחת אותה לרופא הילדים שלנו והוא נתן לה טיפול במי חמצן, רציתי לדעת אם זה אכן אמור לעזור? ואם מי החמצן לא עלולים להשפיע לה לרעה על השמיעה או לגרום לה לכאבים? (כרגע היא לא מתלוננת על כאבים בכלל)
אשמח לתשובה בהקדם כי בלי לדעת את זה אמא שלי ממש לא מוכנה להתחיל לה את הטיפול...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי חמצן לאוזן אשמח לתשובה בהקדם. - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי28/10/2011קרן שלום רב.
ריח לא טוב מהאוזן ניגרם מהעובדה של המצאות חיידקים / זיהום באוזן, מקור הזיהום בילדים בד"כ הוא באוזן התיכונה, אך יכולה להיות דלקת גם בתעלת השמע החיצונית.
מי החמצן לא אמורים לגרום לנזק במידה והזיהום הוא בתעלה החיצונית, ואין סיבה לחשש מפגיעה בשמיעה.כדי לדעת את הסיבה, כדאי לפנות למומחה א.א.גרון, לטיפול, ואם יש צורך גם לקחת מהאוזן משטח.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקד שלישיגל27/10/2011
שלום,
עקב ירידה קלה ברמת שמיעה ונוזלים באוזניים אצל ילדיי התאומים (בני 3) נשלחנו ע"י הרופאה לצילום. לאחר קבלת התשובות היא אמרה שיש שקד שלישי מוגדל והיצרות משמעותית וצריך לנתח. בזמן שינה כאשר הם בריאים אין נחירות בלילה ואין הפסקות נשימה (רק כאשר חולים). מה שמפריע הוא רק הירידה בשמיעה, נוזלים וחולים הרבה (אבל תמיד ויראלי). השאלה היא האם גם במצב כזה צריך ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקד שלישי - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי28/10/2011גל שלום רב.
מאחר והתאומים, כמו שכתבת - בסוף מכתבך - "הילדים מנוזלים וחולים הרבה", אני בהחלט ממליץ, בעקבות "ההיצרות המשמעותית" וגם לאור ליקוי השמיעה, כן לבצע את הניתוח המומלץ.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי תינוקות מחרחרים....רונה25/10/2011
היי יש לי שתי תינוקות אחד בן שנה ושלושה ואחד בן חודש וחצי, שנהם מחרחרים והגדול מנוזל.
כל פעם ממליצים לי לשים להם אדים קרים... השאלה היא כמה זמן? באיזה אופן לשים זאת בחדר רחוק? קרוב?
בברכה רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי תינוקות מחרחרים.... - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי28/10/2011רונה שלום רב.
אני יכול לומר לך רק שהפתרון שהוצע לך לחרחורים ע"י טיפול אדים קרים, -לא יזיק לשני הילדים, האם הוא יעיל? אינני בטוח.
יש לפנות למומחה א.א.גרון, ולמומחה רפואת ילדים , ועל-פי הצורך למרפאת ריאות ילדים, זאת כדי למצוא את הסיבה לחירחורים, ועל-פי תוצאת בדיקתם להחליט על הטיפול המתאים להם.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נחיר אחד סתום קשה לנשום ככהשמואל .23/10/2011
תמיד (נראה לי כול החיים)
לא זוכר,
נחיר אחד תמיד סתום פעם זה ופעם זה .
קראתי באינטרנט ופעם אחת זה '' זה טבעי ככה הגוף אל תתעסק בזה''
וראיתי - ''ישור מחיצות האף'' או משהו כזה .
ושאני שואף אוויר לאף, אני קשה לי לנשום ככה .
איך אנשים נושמים ככה ? זה טבעי ?
אני רוצה לנשום לרווחה !
מה זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נחיר אחד סתום קשה לנשום ככה - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי24/10/2011ניסים שלום רב.
ראה תשובתי הקודמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נושם תמיד מהפה .. ומפחד ממשהו ..שמואל .22/10/2011
אני תמיד נושם מהפה, אבל תמיד ..
נדמה לי שבילדות גיל 7 .. נשמתי מהאף . לא זוכר ..
היום אני בן 14 ממש לפני שבוע ואני לא זוכר את עצמי נושם מהאף ..
אני מפחד אמרו ש ''חיידקים יכנסו'' ושאני יחלה במחלות וכאלא ..
אני לא רוצה לעבור ניתוח , אני פחדן מידי בשביל זה .
אז מה עלי לעשות ?
חשוב להזכיר !
תמיד נחיר אחד פתוח ואחד סגור, לא משנה פעם שמאל פעם ימין ..
תמיד אחד סגור ..
מה אפשר לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נושם תמיד מהפה .. ומפחד ממשהו .. - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי24/10/2011ניסים שלום רב.
יש לא מעט סיבות להפרעה בנשימה דרך האף, החל מתופעות אלרגיות, דרך שינוי במבנה הפנימי של האף, ועל-כן מומלץ להבדק ע"י מומחה א.א.גרון , שיבדוק את הסיבה לצורת הנשימה שלך, ובהתאם למימצאיו ימליץ על טיפול תרופתי או כירורגי.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שנחשפה להרפס שפתייםחלי18/10/2011
שלום,
התינוקת שלי, יונקת בת ארבע חודשים נחשפה במגע (נשיקות ומגע ידיים) ממשהי שאינה אני (האמא) וגיליתי שיש לה על השפה פצע הרפס ,בשלב הלבן.
אשמח לדעת אם היא סיכנה את הילדה שלי, ואם כן מה עלי לעשות ולאילו סימנים לשים לב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת שנחשפה להרפס שפתיים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי19/10/2011חלי שלום רב.
כדי להגיע לאבחנה, ועל-פיה לקבל טיפול מומלץ לפנות לרופא - מומחה - עור.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות - בת שנתייםאוסי16/10/2011
ביתי בת שנתיים ומאז שהיא החלה לדבר יש לה צרידות קלה.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות - בת שנתיים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי19/10/2011אוסי שלום רב.
התשובה לשאלתך פשוטה - יש לפנות למומחה א.א.גרון לבדוק אנדוסקופית את מיתרי הקול ובית הדיבור.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות מהאף וההשלכות לכך.אני15/10/2011
ב-19 החודש בני יהיה בן חודש ימים
מאז שהוא נולד הוא פולט לרוב רק מהאף, ששאלתי בביה"ח האם העניין תקין נאמר לי שכן ושזוהי אותה הצינורית.
העניין הוא שהוא כל הזמן פולט מהאף ואז זה הופך אותו למקורר כי הוא מושך את ה"נזלת"/"חלב" כל הזמן.
באותו הנושא הוא לא עבר בדיקת שמיעה ראשונה בביה"ח והוזמנו לבדיקה שניה שגם אותה הוא לא עבר והוזמנו לברה בעוד כחודש. האם תתיכן הסיטואציה שהתינוק נכשל בשתי בדיקות ועדיין הכל היה תקין
קלינאית תקשורת הרגיעה אותנו ואמרה שזה לא מחייב לכלום ובדיקות השמיעה שלהם לא מצביעה על הבעיה וייתכן שזוהי ירידה בשמיעה או נוזלים ועוד כל מיני סיבות.
ככל שעוברים הימים אני נוטה לחשוב שזה אולי מהפליטות שגורמות לו כל הזמן להיות מלא.
קראתי קצת בנושא וייתכן שזה חיך שסוע או ריפלוקס או שוב כלום.
אשמח לשמוע את מנסיונכם בנושא
תודה מראש יום נפלא ובשורות טובות בע"ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות מהאף וההשלכות לכך. - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי19/10/2011אני שלום רב.
התופעה של פליטות מהאף כמתואר במכתבך אינן שכיחות במצב רגיל, ואינן אופייניות גם במקרה של רפלוקס. הן כן יכולות לנבוע מאי ספיקה של החיך, ועל כן יש להבדק ע"י מומחה א.א.גרון שיוכל לסייע או לכוון לאתר טיפולי לבעיות אלו.
ייתכן שליקוי השמיעה והכשלון בסינון השמיעה נובע מכך, ואינו מצביע בהכרח על ליקוי שמיעה עצבי. בדיקת ה BERA, תסייע באבחנת בעיית השמיעה.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך בגרון , דחוף .לירז11/10/2011
שלום , אני אכלתי משהו קשה כנראה שגרם לי לחתך בגרון ,
אבל בתוך הפה , אני לא יכולה לבלוע וכל פעם שאני מדברת או משהו
זה כואב ודוקר , ברצוני לדעת איך מטפלים בזה ,
יש משהו שצריך לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך בגרון , דחוף . - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי13/10/2011לירז שלום רב.
תלונה על כאב ודקירות בעקבות אכילת "משהו קשה" בשעת בליעה או דיבור מחייבות שלילת הימצאות גוף זר, ויש לפנות בדחיפות לרופא א.א.גרון או למיון א.א.גרון.
חתכים בלשון או בלוע, לרוב מלווים ברוק עם דם, וסגירת החתך מתבצעת ע"י הגוף במהירות רבה.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בלחי ובעין- תוצאת סיטינועה06/10/2011
tאני כחודשיים לאחר לידה ומרגישה כאבים חזקים בעין ובלחי הימנית נשלחתי לבצע סיטי מוח+עיניים+ מערות האף
במוח ובעיניים הכול תקין ובסינוסים אלו התוצאות שנראות בעייתיות:
מחיצת האף סוטה מעט לימין
הקומפלקס האוסטיומיאטלי מימין חסום ומשמאל חסום חלקית ע"י עיבוי רירית
קיים עיבוי רירית בשתי מערות הלסת, יותר מצד שמאל עם פלס אוויר נוזל במערת הלסת מצד שמאל.
נראה ערפול חלל של חלק מתאי האטמואיד
מה אומרות התוצאות?אני אחרי טיפול של 10 ימים באוגמנטין+טיפות אף שלא ממש פתרו את הבעיה (הטיפול נעשה לפני הct(מה ניתן לעשות?האןם צריך עוד טיפול באנטיביוטיקה?או כיצד לטפל בבעיה?
לתשובתך אודה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים בלחי ובעין- תוצאת סיטי - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי13/10/2011נועה שלום רב.
תלונתך ותוצאת בדיקת ה CT, מעידות על דלקת חריפה בסינוס מקסילרי שמאלי, אלא שתלונתך היא על כאבים בצד ההפוך - מימין.
אכן בצדק ניתן לך טיפול אנטיביוטי ואני מקווה גם טיפול נילווה (כמו ספריי או טיפות לאף). לבעיה שהייתה בסינוס המקסילארי משמאל.
בעקבות התלונה הספציפית על צד ימין, איני שולל בעייה במפרק הלסת מימין, ומומלץ להבדק ע"י רופא פה ולסת.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתר בחוש הריחשרית04/10/2011
שלום,
בני בן חמש ילד בריא בעל משקל תקין,ללא בעיות התפתחות,חברותי מאוד ונבון.מגיל שלוש החל לפתח רגישות לריחות של מאכלים שגרמה לו לבחילות (רפלקס הקאה) ולעיתים רחוקות אף הקיא.
לאחרונה התופעה החמירה וכעת הוא מסתובב רוב שעות היום כאשר שתי אצבעות תחובות לתוך נחיריו (אפילו נרדם כך בלילה)על מנת לא להריח ריחות בחוץ.אם בבית יש ריח בישולים או אפילו אפיית עוגת שוקולד מבקש לצאת לחצר להימנע מהריח .
בצהרון של הגן אינו נוגע באוכל ולעיתים מקיא רק מלראות את הצלחת ומהריח.מה עלי לעשות ?האם לטיפול פסיכולוגי?אף אוזן גרון? תזונאית?.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר בחוש הריח - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי13/10/2011שרית שלום רב.
אכן מדובר בהפרעה לא קלה, העובדה שהרגישות הינה לריחות מאכלים, ובכל זאת הוא בעל משקל תקין מהווה חצי נחמה.
לרוב הטיפול לכך - שניתן במספר מרכזים, מתבסס על "תירגול" האף וחוש הריח, לריחות הדוחים, ע"י הגדלה הדרגתית של עוצמת הריח, עד לרמה מסויימת (משתנה בין אדם לאדם).
איחולי הצלחה ובריאות מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפתורים ושקד שלישיחנה02/10/2011
שלום,
רציתי לשאול איך מאבחנים קיומו של שקד שלישי מוגדל. האם רופא אא"ג מאבחן את זה למראית עין או שיש צורך בצילום (ומהו סוג הצילום)?
בנוסף, רציתי לדעת האם ייתכן מצב בו רופא אא"ג יראה אוזניים נקיות (ללא נוזלים) אחרי ניתוח כפתורים, למרות שיש אדנואיד מוגדל?
כלומר, ייתכן שיפור כזה שהנוזלים ייעלמו למרות שלא הסרנו את השקד השלישי?
למיטב הבנתי האדנואיד המוגדל אמור להביא לחסימה של התעלה המאווררת של האוזן ולכן לא ייתכן שנראה אוזן נקייה לאחר ניתוח כפתורים בלבד (שכן עדיין יש חסימה מהצד השני...)...
אשמח אם תוכלו להבהיר לי את העניין.
בברכה,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפתורים ושקד שלישי - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי13/10/2011חנה שלום רב.
ישנם מספר דרכים לאבחן הימצאות שקד שלישי, העיקריים שבהם הם : 1, בדיקת רנטגן, 2, בדיקה אנדוסקופית (הכנסת סיב אופטי דק, דרך אחד מהנחיריים).
על-פי בדיקות אלה ניתן לוודא הימצאות שקד שלישי את גודלו, ואת מידת השפעתו (ההפרעה), על מערכת הנשימה העליונה.
לגבי שאלתך השניה, בדיקת מומחה א.א.גרון מאפשרת לאבחן אי המצאות נוזלים לאחר ניתוח צינוריות, ומעבר לכך, די לוודא שהצינוריות פתוחות ! אם יש בלבך חשש, ניתן להעזר בבדיקת טימפנומטריה.
ה"חסימה", מהצד השני אינה מוחלטת, והאיוורור מהצינורית, מאפשרים אוזן תיכונה ללא נוזלים.
סליחה על האיחור במענה, איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריור קבוע.יולי26/09/2011
אשמח לתשובתכם. ביתי בת שנתיים וחצי. יש לה בפה 8 שיניים למעלה ו-8 שיניים למטה. סהכ 16 נכון לרגע זה. הם מרייררת מתחילת יציאת השיניים וזה לא פוסק. האם יש להגיע לבדיקה אצל א.א.ג או לרופא שיניים או בכלל? אם כן - מה בודקים ואיך?
יש לציין שכשהיא ישנה אין לה רוק, היא שותה מקשית (לא נראה שיש לה חולשה בשפתיים), הדיבור שלה תקין וברור...
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובתכם רופאים יקרים
יולי03/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריור קבוע. - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי13/10/2011יולי שלום רב.
ריור יתר כתוצאה (ככל הנראה), מצמיחת השיניים, הינו זמני בלבד ואין כלל צורך בבדיקת מומחה א.א.גרון, או רופא שיניים.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אך מתי יודעים שהגיע זמן רופא??
אמא16/10/2011מה הנקודה-גיל או כמות שיניים שממנה צריכים לגשת לרופא?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אך מתי יודעים שהגיע זמן רופא?? - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי19/10/2011אמא שלום רב.
אין תשובה חד-משמעית לשאלתך, אומר רק שאם תחול הטבה (הדרגתית) - עם הזמן כדאי להמתין. במידה ואת נוכחת שהמצב סטטי או מחמיר, ניתן לפנות לטיפול, (הניתן ע"י קלינאי/ת תקשורת).
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלות על מיתרי הקולדניאל23/09/2011
שלום. ,
בתי בת 6 רןו הזמן צרודה ולעתים "נגמר לה הקול" לקראת סוף משפט.
הילדה הייתה צרודה מאז שנולדה. בגיל 3 בדקנו את הנושא ונמצאו אצלה 2 יבלות גדולות על מיתרי הקול.
רופא אאג שבדק אותה אמר שאין מה לעשות מבחינה רפואית בשל גילה הצעיר. והפנה לקלינאית תקשורת אשר גם היא אמרה שאין מה לעשות כי היא קטנה מידי.
הקלינאית המליצה על הפסקות דיבור מדי פעם ושתיה מרובה.
נוצר מצב שהילדה אובחנה אך אינה מטופלת וזה מדאיג אותי מאוד, בייחוד שאני שמה לב שלעתים יש החמרה במצב (אין לה כמעט קול כמו שקורה לעתים למבוגרים, מעשנים כבדים).
האם יש משהו שאפשר לעשות מבחינה רפואית?
האם ידוע על טיפול טבעי שעשוי לעזור?
האם הצרידות תחמיר במשך השנים במידה ואין טיפול?
תודה מראש וסליחה על אורל ההודעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלות על מיתרי הקול - תגובה
ד``ר יהושע דנינו24/09/2011שלום דניאל,
הטיפול ביבלות הגורמות לצרידות מתחלק לשתיים:
א. הדרכת דיבור
ב. ניתוח במידה ולא נפתרה הבעייה על ידי הדרכת דיבור
בגיל הצעיר של ביתך מומלץ בדרך כלל לא לנתח ישר ולכן מומלץ לחפש קלינאי/ת תקשורת המטפלת גם בילדים ולהתחיל את הטיפול אצלה.
לא ידוע טיפול טבעי לבעייה.
הצרידות יכולה להחמיר עם השנים במידה ולא משתמשים נכון במיתרי הקול, דבר שאמור להיפתר על ידי הטיפול של קלינאי/ת תקשורת.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה ונזלתשירן23/09/2011
לילדים שלי, בני 1.5 ו2.5 יש נטייה לדלקות אזניים חוזרות.
הם כרגע מנוזלים, ללא חום או סימנים נוספים.
האם עליי לחשוש מטיסה איתם?
האם יש משהו שאוכל לעשות כדי להקל עליהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה ונזלת - תגובה
ד``ר יהושע דנינו24/09/2011שלום שירן,
נזלת יכולה לסתום את התעלה המחברת בין האוזן לגרון האפי, ובמידה וזה קורה לא תהיה השוואת לחצים באוזניים בזמן הטיסה דבר שיכול לגרום להיווצרות נוזלים או דלקת באוזניים.
ממליץ לטפל בנזלת כלומר לפני הטיסה להישתמש באוטריוין של ילדים, מספר ימים לפני הטיסה ובמידה והטיסה ארוכה גם שעה לפני הנחיתה.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)