מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד"ר ענתבי היקר,הדס13/12/2011
עזרת לי מאוד, לא היה לי מושג שיש בדיקה כזו שבודקת באופן אובייקטיבי את סף השמיעה ואין צורך בהשערות אם יש ליקוי שמיעה או לא.
אין חשש בבדיקה כזן לילד, מבחינת חומר הרדמה/כאב כלשהו?
שוב תודה לך,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר ענתבי היקר, - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי13/12/2011הדס שלום רב.
לא, אין כל חשש מהחומר הניתן לטישטוש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בשמיעהאיילי13/12/2011
שלום,
הבחנו כבר תקופה ארוכה שלבתי בת 4 יש ירידה בשמיעה באוזן שמאל, במקביל לפני כשבוע היא קיבלה מכה בראש ללא דימום או שטף דם, היא מתנהגת רגיל וחיונית. יש קשר בינהם? היינו אצל רופא אא"ג שהפנה אותנו למכון שמיעה, הוא משער שזה נוזלים באוזניים וזה לא נראה חמור. לא היה כדאי שיפנה אותנו גם לבדיקת mri?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בשמיעה - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי13/12/2011איילי שלום רב.
בשלב זה לאור העובדה שאין לבתך סימנים נוירולוגים, היא חיונית, ומתנהגת רגיל, אין כלל צורך בבדיקת הדמיה בכלל וMRI בפרט.
לגבי מצב השמיעה יש להמתין עד לקבלת תוצאות הבדיקה, ועל-פי סוג ליקוי השמיעה יחליט הרופא שהפנה את בתך לבדיקת השמיעה, על הטיפול, או הרחבת הבירור.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדתי בת שלוש והיא צריכה לעבורגל12/12/2011
ניתוח כפתורים בעוד יומיים - שאלתי היא האם אפשר לעבור את הניתוח כשהיא מצוננת - אין לה חום כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדתי בת שלוש והיא צריכה לעבור - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי13/12/2011גל שלום רב.
לא הייתה כל כוונה להתעלם ממכתבך, ולתחושה שלך שאת שקופה !
לענין השאלה, מבחינת הניתוח אין כל התווית נגד, אלא שככל הנראה הסיכון בהרדמה גבוה במצב זה, ולכן מומלץ להמתין ולדחות את הניתוח במספר ימים.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לניתוחהדס12/12/2011
שלום רב,
הבן שלי בן שנתיים ושמונה חודשים. עקב איחור שפתי ודלקות אזניים מגיל חצי שנה, אנחנו במעקב אף אוזן גרון. כיום הדלקות כמעט פסקו ויש מספר מילים שאומר, לא תמיד ברור אבל לרוב אנחנו מבינים אותו, גם לדעת הגננת לא נראה קושי שפתי כלשהו.
ביצענו בדיקות שמיעה שלוש פעמים ותמיד נמצאו נוזלים באזניים. לגבי השמיעה לא ידעו בדיוק להגיד אם הוא שומע או לא כי לא שיתף פעולה או שבאמת לא שומע. לדעתי כאמא, הוא מבין כל מה שמדברים אליו ולא הרגשתי שלא שומע טוב.
בנוסף, יש לו שקד שלישי, בעבר לא ישן טוב אבל כיום אני לא מרגישה שבלילה יש בעיה.
הבעיה היא שכל הרופאים אותם ביקרנו כולל רופא התפתחותי ממליצים לעשות את הניתוח במיידי, גם לשיפור איכות החיים.
אין ויכוח שיש נוזלים באזניים. האם זו סיבה מספקת לבצע ניתוח כפתורים והסרת שקד שלישי?
תודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות לניתוח - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי12/12/2011הדס שלום רב.
תיאורך מצביע על כך שאין כל צורך למהר לניתוח, נכון להיום יש אפשרות להגיע למצב שמיעה אמיתי בעזרת בדיקת BERA-סף שמיעה, בבדיקה זו הילד מטושטש, ואינו צריך להצביע על חפצים. בדיקה זו תעזור לך להחליט אם יש צורך בניתוח כפתורים.
אם שינת הילד שקטה, אינו מנוזל באופן חריג, נושם בפה סגור, (והשמיעה בגבול הנורמה)
אין גם צורך בכריתת השקד השלישי.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ענתבי יקר,
הדס13/12/2011עזרת לי מאוד, לא היה לי מושג שיש בדיקה כזו שבודקת באופן אובייקטיבי את סף השמיעה ואין צורך בהשערות אם יש ליקוי שמיעה או לא.
אין חשש בבדיקה כזן לילד, מבחינת חומר הרדמה/כאב כלשהו?
שוב תודה לך,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוזנייםמישהי11/12/2011
שלום רב,
בני בן שנתיים.
רופא הילדים איבחן לו מוגלה באוזן שמאל ונתן לו אנטיביוטיקה מוקסיפן 250 פעמיים ביום בכמות של 7.5 למשקל 12 קילו (חמישה ימים).
ברצוני לדעת אם הכמות היא בסדר לאור ניסיון מר בעבר.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת אוזניים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי11/12/2011שלום רב.
המינון המקובל לאנטיביוטיקה זו הור 50-עד 80 מ"ג לכל ק"ג, מינון זה הוא לטיפול יומי,
ואת המוקסיפן נהוג לחלק ל 3 מנות.
איחולי בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזן שמאלדודו09/12/2011
שלום רב אספר בקצרה על הבעיה יש לי כאבים כול הזמן באוזן שמאל ואחרי בדיקה שגרתית אצל רופא אין שום בעיה של דלקת אני סובל מסחרחורות בפרט שיש רעש של מוסיקה חזקה או שאני מתמקד במסך עשיתי בדיקת עיניים והכול היה גם תקין
קראתי קצת על השם קריסטלים שיש בתעלות באוזן התיכונה ברצוני לשאול לאיזה רופא אתה ממליץ לי ללכת ומה יכול להיות הסיבות שאני סיפרתי לך אתה רופא אתה אמור לדעת קצת מהרקע שספרתי ואיזה טיפול אפשר לקחת מה ההמלצה שלך אבקש תשובה מקצועית לבעיה שלי כי אני סובל והחיים כבר לא אותו חיים שהיו לפני שנים עברו
אודה לך אם תיהי לי תשובה מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יצחק ענתבי10/12/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אף_אוזן_גרון' id=link]אף אוזן גרון[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנושא שקד מוגדל וניתוח כפתאמא09/12/2011
שלום רב,
ביתי בת שנתיים בבדיקת של החדרת סיב אופטי לאף נמצא שקד מוגדל - הומלץ על ניתוח שקד שלישי.
האם מבחינת הניתוח - יש המלצה כל שהיא לעבור רף מסויים של גיל ואז להתנתח, האם קורה שעם הגיל השקד נעלם או קטן?
דבר נוסף הרופא מצא נוזלים באוזניים והפנה לבדיקת שמיעה ונוזלים. שמענו על כפתורים שהם עמידים למיים ואז אין צורך אח"כ באטמים - האם באמת יש דבר כזה ומה היעילות של אטמים מסוג זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בנושא שקד מוגדל וניתוח כפת - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי10/12/2011אמא שלום רב.
לא בכל מקרה של הימצאות שקד שלישי הניתוח הוא הכרחי.
אם כך, מתי כן מנתחים? במקרים בהם השקד השלישי מפריע בניקוז הנוזלים מהאוזניים, ועקב כך יש דלקות אוזניים ו / או ליקוי שמיעה משמעותי, או במקרים של נזלות ומחירות ממושכים.
לגבי הכפתורים, יש חילוקי דעות בין אסכולות שונות על המניעה ממים ביגלל הכפתורים, והדבר נכון ביחס לכל סוגי הכפתורים.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבכוכבה07/12/2011
ברצוני לדעת האם ידוע לכם מניסיונכם שהמכשיר
איירפרופר פתר את בעיית הנוזלים באוזן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי10/12/2011כוכבה שלום רב.
במקרים אחדים המכשיר עוזר באיוורור האוזן התיכונה, יש שתי בעיות: האחת צריך שיתוף פעולה של המטופל, ולכן השימוש בו הוא מגיל 3-4 שנים. הבעיה השניה, היא, אם יש שקד שלישי מוגדל ומיצר, בתועלת המכשיר פחותה.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה! ועוד שאלה
כוכבה10/12/2011מדובר על ילד בגיל 4, עם שקד שלישי מוגדל ולקוי שמיעה.
מניסיוך, היה מקרה שהאיירפופר עזר?
הייתי רוצה לדעת אם יש דברים נוספים שיכולים לעזור במקרה זה עד לניתוח?
תודה רבה מראש!
שבוע טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה! ועוד שאלה - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי10/12/2011כוכבה שלום רב.
התשובה הראשונה, ניתנה על סמך נסיוני, ולבד ממכשיר זה, ניתן ללמד ילדים לקנח את האף, ואז תוך הפעולה לסתום את האף (פימפום). אפשר עוד לנסות לנפח בלונים, ועדיף עם אף סגור.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
כוכבה10/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזן שקצת גדלה אופן פתאומיסימונה05/12/2011
הבן שלי התלונן כמה ימים על כאבים באוזן שמאל, כאשר לקחתי אותו לרופאה, היא אמרה שיש באוזן הרבה מההפרשות החומות שלא יצאו (עד כדי כך שבהתחלה היא חשבה שיש לו גוף זר באוזן), ואמרה לי לשים לו חמצן באוזן ולתת לו טיפות.
מאז אתמול שמתי לב (נשמע מוזר אבל זה מה שקורה), שהאוזן שלו קצת גדלה ואף פתאום בולטת יותר, האם ייתכן שענייןזה הוא בגלל הכאבים וההפרשות או שיש צורך בבדיקה נוספת אצל רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזן שקצת גדלה אופן פתאומי - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי06/12/2011סימונה שלום רב.
באוזן שגדלה או התנפחה, והפכה להיות בולטת יותר, יכול בהחלט להיות תהליך דלקתי חריף, של האוזן או המסטואיד, ועל-כן מומלץ לפנות בהקדם למומחה א.א.גרון, לאבחן את הבעיה, ולטפל.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקד שלישי מוגדל אצל בן 5 חודשיםתמר05/12/2011
שלום,
בני בן חמישה חודשים,
בעקבות נזלת ממושכת (שהחריפה והפכה ירוקה בימים האחרונים), אשר מציקה בעיקר בלילה ובזמן ההנקה, פנינו למומחה אף אוזן גרון שאבחן בעזרת סיב אופטי שקד שלישי מוגדל במידה בינונית.
לפי דבריו, לא נוהגים לנתח בגיל כזה צעיר (אלא אם יש סימפטומים הרבה יותר חריפים מנזלת).
1. אשמח לשמוע דעתכם בנוגע להמנעות מניתוח בגיל זה.
2. העובדה שהדבר התחיל בגיל כה צעיר משנה את הפרוגנוזה (לטובה? לרעה?)
תודה!
תמרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקד שלישי מוגדל אצל בן 5 חודשים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי05/12/2011תמרה שלום רב.
השקד השלישי קיים בכל ילוד, וגודלו משתנה בין ילד לילד.
צודק הרופא שבדק את ילדך והחליט שלא לבצע ניתוח לכריתת השקד.
ניתן לשפר את מצוקת נשימת בנך בתכשירים שונים, ולא לבצע ניתוח וזאת
משני טעמים עקריים:
האחד, יש סיכון גבוהה בהרדמה כללית של ילד בגיל הרך.
השני, לאחר כריתת רקמת השקד השלישי הוא גדל מחדש,(עד לגיל מסויים), וכריתתו
בגיל זה תהיה לתועלת לזמן קצר בלבד.
אין זה מקרה חריג שבגיל 5 ח' השקד השלישי יפריע, והדבר אינו מצביע על פרוגנוזה
חיובית או שלילית.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
תמי06/12/2011שכחתי לשאול גם, לגבי דקסאמיצין.
הרופא המליץ על מתן טיפות דקסאמיצין (לאף) למשך שבוע.
האם זה לא מיותר? אני מבינה שההקלה תהיה זמנית בלבד, ולא כדאי להמשיך בטיפול הזה למשך זמן. אני צודקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי06/12/2011תמרה שלום רב.
בהחלט אני מסכים איתך, אם בכל זאת יש צורך בהקלה אפשר לימים החריפים להשתמש במי מלח.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרטרופיה אדנואידיתאפרת04/12/2011
שלום. בתי בת שנתיים ושמונה חודשים. בגלל חולשה בלסת (מוציאה לשון, מריירת הרבה) ונחירות בשינה, הומלץ לנו לעשות לה צילום אף ואכן עשינו. בפענוח, נרשם הממצא הבא: "היפרטרופיה אדנואידית עם היצרות בנתיב האויר". שאלתי היא, האם זה אומר שהיא בהכרח זקוקה לניתוח? או שיש גם פתרונות נוספים.
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרטרופיה אדנואידית - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי04/12/2011אפרת שלום רב.
הריור המוגבר והוצאת הלשון אינם בהיכרח קשורים לשקד השלישי (אדנואידים).
הצורך בניתוח ניקבע רק לאחר בירור התלונות, והמימצאים בבדיקה פיזיקלית של מומחה א.א.גרון. אומר שוב שכריתה שלהם לא בהכרח תשפר את הריור.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באזניים בתינוקגילי04/12/2011
שלום, בני בן 10 חודשים. כבר כ 3 חודשים סובל מנזלת נוראית ומשיעול טורדני,שהרופאים שבדקו אותו לא נתנו כלום כדי להעביר את זה, עד שלבסוף הרופא שלח אותו לצילום חזה שיצא נקי, אך החליט בכל זאת שאולי זו דלקת ריאות סמויה?! ונתן לו אנטיביוטיקה ל 5 ימים.
האנטיביוטיקה הקלה במעט את השיעול - נעשה שונה ופחות ליחתי ובמרווחים הרבה הרבה יותר גדולים, למעשה כמעט והפסיק לגמרי. והנזלת כמעט נעלמה לגמרי גם.
היום (יומיים לאחר סיום האנטיביוטיקה) הגענו לביקורת, והוא מצא נוזלים באזניים ללא דלקת, ומעט דלקת בגרון.
שוב לא נתן לו שום טיפול, אלא אמר לחזור בעוד חודשיים?! לבדוק אם הנוזלים נספגו.
לא כדאי לתת טיפול? כמו למשל פניסטיל? אם הנוזלים גורמים להפרעה בשמיעה? זה לא גיל קריטי בו רצוי שהילד ישמע טוב?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים באזניים בתינוק - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי04/12/2011גילי שלום רב.
נוזלים באוזן התיכונה אצל ילדים הינו שכיח ביותר, אסתכן ואומר שכמעט ואין ילדים ללא נוזלים באוזן, בכמות זאת או אחרת.
אם אין סיפור של דלקות אוזניים, או ליקוי שמיעה (ע"י רושם ראשוני שלך, או בעזרת בדיקת שמיעה), ממש אין צורך בטיפול.
פניסטיל אותו הזכרת במכתבך יכול להוריד גודש בדרכי הנשימה העליונות ולשפר את הניקוז מהאוזניים.
בדיקת שמיעה התנהגותית, יכולה להרגיע את החשש שלך מפני אפשרות של ליקוי שמיעה.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חירחורים נוראיים בשינהקונצי30/11/2011
שלום,
הילד שלי בן שנה ותשעה חודשים וכמעט מאז שנולד מחרחר מהאף.
בספטמבר האחרון נכנס סוף סוף לגן ומאז מנוזל באופן קבוע (בנוסף למחלות שקיבל מהגן: ברונכיט, דלקת באוזן וכדומה שכבר עברו).
בתקופות אקוטיות יותר אנו משתמשים בתרסיס מי ים (שמלווה במלחמה כשרוצים לשים לו), ואינהלציות - אין סיכוי, הוא מתנגד בתוקף. שמנו גם בחדר מכשיר אדים קרים, אך לדעתי, אינו עוזר כלל.
הלילות ממש נוראיים!!! הוא נושם בקושי ומתעורר המון (!!!) עקב חוסר נשימה.
כשהיה בן כארבעה חודשים היינו אצל רופא אף-אוזן-גרון שהמליץ לנו להכניס לו סיב אופטי דרך האף כדי לבדוק מאין מגיע החרחור. בזמנו שללתי את ההצעה משום שנראה לי חודרני מדי למצב. רופאת ילדים אומרת שהרבה אין מה לעשות.....
אך היום, עם הנזלת הקבועה שיש לו, אני ממש מיואשת!!!! וחסרת שינה. וכמוני - גם הוא. כשהוא מתעורר בלילה הוא ממש מתוסכל וניכר שהוא ממש כועס על זה שאינו מצליח לנשום.
מה עושים???
אודה לתגובה.
בינתיים, מעבירה את הלילות בשינה לסירוגין.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חירחורים נוראיים בשינה - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי02/12/2011קונצי שלום רב.
חבל שנחרדת מהבדיקה האנדוסקופית, היא אינה חודרנית-טראומטית, וכדאי לבצעה. הבדיקה יכולה לתת מענה על גודל השקד השלישי וחלקו בהפרעה הנשימתית, ו / או לשלול חסימה אחורית של אחד הנחיריים. אם עדיין את חוששת ניתן לבצע צילום רנטגן לשקד השלישי.
בנוסף אני מציע גם בירור אלרגולוגי, לשלול גורמים אלרגנים היכולים לגרום לבעיות הבן.
איחולי בריאות שלמה, ושינה נעימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על הכיוון וההכוונה
קונצי02/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולענת30/11/2011
שלום,
לבני בן השנתיים התנפחה בלוטת לימפה בצידי הגרון (מתחת לאוזן) צד ימין מורגש כגולה
גדולה. הילד משתעל כבר כמה זמן ועין ימין דומעת. (רופא עיניים שלל דלקת)
1. האם יש סיבה לדאגה??
יש לציין שהילד התחיל בחיסון של טטנוס-דיפתריה לפני כשבוע..
2. האם יש קשר בין התנפחות הבלוטה לבין החיסון???
3. אילו בדיקות מומלצות ?
לציין שאין חיידק בגרון , אין חום רק בלוטת לימפה נפוחה.... וכן עייפות ..
4. ממה זה יכול לנבוע???
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי02/12/2011ענת שלום רב.
בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר בגיל זה, הינן שכיחות. גם אם אין חום או זיהום בלוע, עדיין לא נישללה סיבה זיהומית. איני רואה קשר בין החיסון להופעת הבלוטה.
יש לבצע בדיקות דם, בין היתר ספירה וסרולוגיה, ולהחליט על צורך באנטיביוטיקה, במקרה שמצב הנפיחות יישאר, ניתן לבצע אולטרסאונד, (בדיקה שיכולה לאבחן ולהבדיל בין מצבים שונים).
מעקב רופא הילדים ורופא א.א.גרון הכרחי, עד לאבחנה או להעלמות הנפיחות.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשלון במבחן abrמיכל29/11/2011
בס"ד
לכבוד ד"ר דנינו וד"ר ענתבי,
התינוקת של אחיין שלי נכשלה בשני מבחני סריקת שמיעה משהו , והיום עשו לה abr וגם נכשלה. היא בערך בת חודש וחצי או חודשיים אני חושבת. הם מאוד מאוד מודאגים. האם המבחן הזה מאוד מדויק?
אני רוצה לציין שאין במשפחה שלהם שום מקרה של חרשות..
בכבוד רב
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשלון במבחן abr - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי02/12/2011מיכל שלום רב.
מאוד חשוב המעקב התקופתי של בדיקת השמיעה (לרוב ABR- דיאגנוסטי), אשר יכול במקרים לא מעטים "להפתיע", ולהשתפר, כי בחדשים הראשונים מערכת השמיעה אינה בשלה, ובשלותה יכולה להיות מאוחרת, על-כן המעקב של הרופא המקצועי הכרחי, עד לקביעה ברורה מה מצב השמיעה.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)