פורום אף אוזן גרון ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת סינון שמיעה
    אורטל אלמלם
    14/11/2011

שלום, ילדתי לפני חודש את בני,ובבדיקת סינון שמיעה שלאחר הלידה הוא נכשל והרופאה אמרה לי שיכול להיות שזה בגלל נוזלים שישנם עוד מהלידה באוזניי הפעוט. הוזמנתי לאחר חודש והיום הייתי בבדיקת סינון שנייה, ובני שוב נכשל,המכונה הראתה לבודקת לעצור את הבדיקה.(כך אמרה) . אך הבודקת אמרה שהיא לא מייחסת לבדיקה הזאת חשיבות מכיוון שהוא מקורר והנשימות שלו מרעישות חירחורים. היא זימנה אותי לעוד שבוע לאחר שירגיש טוב, אם כן. אני לא שקטה,רציתי להתייעץ איתך ולדעת אם יש משהו נוסף שאני יוכל לעשות עד לבדיקה הבאה??? תודה רבה מראש על שיתוף הפעולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סינון שמיעה

הוספת תגובה

• בדיקת סינון שמיעה - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    16/11/2011

אורטל שלום רב.
    בשני מצבים יש להרחיב את בירור השמיעה, במקרה האחד, בעקבות כשל בבדיקת סינון השמיעה, ובמקרה שני: כאשר הילוד נימצא בקבוצת סיכון לליקוי שמיעה (פגות, משקל נמוך, הסטוריה משפחתית, צהבת גבוהה, שינויים אנטומיים ועוד...)
    בשני המקרים האלה יש לבצע בדיקת BERA דיאגנוסטי (איבחוני).
    יש לציין שבחלק קטן מהמקרים כישלון בבדיקות הנ"ל יכולים לנבוע מהפרעה בבשלות המערכת השמיעתית, ועל - כן, יהיה צורך בבדיקת BERA חוזרת.
    מומלץ לפנות - קודם להרחבת הבירור - למומחה א.א.גרון לבדיקת מצב האוזניים.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נזלת אלרגית במקרה ?
    יבלת + זיהום
    10/11/2011

שלום אני בן 14 לפני שבוע ..
    ותמיד שאני מתטעש, לרוב זה ב - ''צרורות'' יעני כמה פעמים ברצף .
    אני תמיד נושם מהפה, ואם אני רוצה מהאף, אז רק מנחיר אחד .
    פעם ימין ופעם שמאל .. למה זה ככה ?
    זה טיפול תרופתי או כירוגי לדעתך ?
    למה אני מפחד מכירוגי ..

לקביעת תור
    סגירה
    זה נזלת אלרגית במקרה ?

הוספת תגובה

• זה נזלת אלרגית במקרה ? - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    13/11/2011

שלום לך בן ה-14,
    לפי תיאורך נראה שמדובר באלרגיה של ריריות האף שיכולה לגרום לעיטושים ולחסימה לסירוגים של אחד הנחיריים. הטיפול בה הוא על ידי ספרי וכדורים נגד אלרגיה וברוב המקרים הטיפול הזה עוזר ואין צורך בטיפול כירורגי. מכין שאתה מפחד מטיפול כירורגי, פנה לרופא א.א.ג שירשום לך מרשם מתאים, תתמיד בטיפול ויכול להיות שהכל יסתדר.
    כל טוב ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכה באף
    חן
    10/11/2011

שלום,לפני כ-3 חודשים ביתי בת השנתיים וחצי נפלה וקיבלה מכה חזקה באף,היא דיממה והייתה נפיחות רבה,צילום רנטגן אליו הפנה אותנו רופא ילדים נמצא תקין,בכל זאת אנו מרגישים שינוי מסוים באף ותחושה שיש משהו פחות הרמוני במראה האף מאז המקרה-מה הייתם מציעים לנו לעשות? האם יתכן ויש שבר שלא נראה בצילום? או פגיעה אחרת? נשמח לתשובתכם כי הנושא די מטריד אותנו,חן.

לקביעת תור
    סגירה
    מכה באף

הוספת תגובה

• מכה באף - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    13/11/2011

שלום חן,
    שבר באף ניתן לתקן עד 8 ימים מהתרחשותו.
    צילום יכול לעיתים לא להדגים שבר, וההחלטה על שבר באף מבוצעת על סמך בדיקה קלינית של מומחה א.א.ג.
    בכל מקרה מאחר וחלפו 3 חודשים ולא ניתן לתקן את השבר יהיה צורך להמתין להתבגרות הילדה ובמידת הצורך להתייעץ אז.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סינון שמיעה
    אלי
    10/11/2011

שלום נולדה לי בת לפני שלושה שבועות ועשו לה בדיקת סינון שמיעה יומיים אחר הלידה והיא נכשלה בשתי האוזניים קבעו לה בדיקה חוזרת להיום והיא שוב נכשלה והבודקת טענה שצריך לנקות את האוזניים ולבוא שוב בעוד שבועיים לבדיקה מקיפה כי יכול להיות שהבעיה היא בנקיון האוזנים או שיש פקק שעוה
    שאלתי היא:האם יש מקום לדאגה או שדבר כזה מסתבר וכן האם אפשר לעשות משהו בינתים

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סינון שמיעה

הוספת תגובה

• בדיקת סינון שמיעה - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    13/11/2011

שלום אלי,
    כמובן שבמצב כזה יש להפנות את הילדה למומחה א.א.ג שיבדוק את מצב האוזניים ובמידה וימצא שיש חסימה בתעלה החיצונית ימליץ על טיפול מתאים. במידה והבעיה בתעלה החיצונית אין סיבה לדאגה.
    כל טוב ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעולים והקאות
    שרון
    09/11/2011

בננו ציין השבוע את גיל שנה וחצי.
    נכנס לגן לראשונה בספטמבר, וכצפוי, 4 ימים אחרי ההתחלה נכנס למעגל המחלות.
    זה התחיל בוירוס הקאות, נמשך בוירוס חום, דלקת גרון והכל במקביל לשיניים טוחנות
    עד כה הכל הגיוני ומובן.

הבעיה שלכל זה נלווה, מאז אמצע ספטמבר,שיעול, שיעול כזה שמביא אותו להקיא, ברוב הזמן זה בלילה, בד"כ כשעה אחרי ההרדמות.
    ומיד אחרי ההקאה הילד חוזר לישון כאילו כלום לא קרה.

ינק עד גיל שנה (בין גיל 9 ח' לשנה ינק בעיקר בשכיבה בלילה)
    נוחר מגיל חודש
    מרייר רוב היום
    עלה מספטמבר רק 100 גרם, אך גבה ב-2 ס"מ
    יורד באחוזונים ובליווי דיאטנית מקבל תוספת מזון – נוטרן ג'וניר NUTREN JUNIOR VANI.(F) LIQ
    לא נרשמו ארועי דום/הפסקות נשימה נראים לעין/אוזן במהלך השנה וחצי
    אוכל מטרנה חלבית מגיל 9 ח'
    מספטמבר מנוזל ללא הפסקה, משתעל שיעול טורדני, מקיא בעיקר בלילות מתוך שיעול
    ישן בממוצע בין 9-12 שעות בלילה ועדיין קם עייף ומותש אחרי כ-3 שעות
    תצלום ריאות נקי ותקין
    אין חיות מחמד בבית, אך נפגש עם כלבים, חתולים וחיות משק עקב החיים במושב
    נשימה נבדקה ע"י 2 רופאי ילדים ו-2 רופאי ריאות – יש מעבר אויר טוב
    טופל מספטמבר באינהלציות ונטולין, מי מלח ו-BUDESONIDE – ללא שיפור
    טופל באריוס לייבוש ליחה
    טופל במוקוליט
    טופל באנטיביוטיקות – אזניל 7 ימים, מוקסיפן 5 ימים
    בצילום רנטגן של רקמות רכות בצוואר, כולל קנה נשימה לא נמצא שקד שלישי או שקדים מוגדלים
    בבדיקת FeNO , לאבחון אסתמה, התקבלו תוצאות נמוכות מהנורמה.
    בדיקת נוגדנים לשעלת – מחכים לתוצאות
    תבחין זיעה נקבע ל- 20/11
    מנסים להשיג אישור/הפנייה ותור למעבדת שינה.

בקיצור אין שום דרך להבין מה קורה לילד ואיך אנחנו ממשיכים מפה הלאה והכי חשוב איך בינתיים עם כל הבדיקות, הבירורים וההמתנות אליהם ולתורים לרופאים מקלים על הילד ועוזרים לו להתחזק ולתפקד?

לקביעת תור
    סגירה
    שיעולים והקאות

הוספת תגובה

• שיעולים והקאות - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    13/11/2011

שלום שרון,
    נזלת ממושכת בגיל של בנך יכולה להחשיד להגדלה של השקד השלישי. למרות שאת כותבת שבצילום לא הוגדם שקד שלישי, אני ממליץ לפנות למומחה א.א.ג. שיבדוק את הילד קלינית ויחליט אם יש מקום לבדיקת סיבים אופטיים, על מנת לאבחן ולטפל.
    בינתיים מומלץ לתת לילד ספרי אוטריווין המיועד לתינוקות וספרי מי מלח.
    כל טוב ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת ירוקה
    דן
    08/11/2011

תינוקת בת שנה וחודשיים מנוזלת כבר יותר מ3 שבועות. במשך שבועיים הנזלת היתה
    שקופה וטיפלתי בה בטיפות מי מלח. לפני שבוע הנזלת הפכה לירוקה ובהוראת רופא ילדים התחלנו לטפל בדתאמיצין.המינון שנתן הרופא 2 טיפות 3 פעמים ביום. בעלון כתוב שזה מינון למבוגר והתרופה בכלל אינה מיועדת לתינוקות מתחת לגיל שנתיים.למרות שפחדתי לתת לה את התרופה בכלל החלטתי לתת רק טיפה 1 פעמיים ביום. וזה לא עזר. התייעצתי עם רוקחת וגם עם רופאת משפחה ושתיהם אמרו לא לתת את התרופה,רק מי מלח. איך אטפל בנזלת ואקל על בתי שסובלת נורא .
    בכבוד רב
    ותודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת ירוקה

הוספת תגובה

• נזלת ירוקה - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    13/11/2011

שלום דן,
    הטיפול בנזלת כזו בגיל של ביתך כולל ספרי אוטריוויון המיועד לתינוקות וספריי מי מלח. במידה ואלו לא עוזרים יש לברר את גודל השקד השלישי על ידי צילום ובמידה והוא מוגדל יש לשקול הסרה כירורגית שלו.
    ממליץ להיוועץ במומחה א.א.ג.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקדים מוגדלים
    נעמי
    07/11/2011

שלום, ביתי בת 4 . כבר כמעט שבוע שהיא מאוד מצוננת ומשתעלת מאוד. היום הייתי אצל הרופאה שאמרה שאין דלקת אך השקדים מוגדלים. מה זה אומר? האם יכול להיות שזה כתוצאה ממחלה ויראלית ויעבור או שזה משהו תמידי? אף פעם לא אמרו לה את זה לפני כן. היא גם אמרה לי לשים לב להפסקת נשימה. היא ישנה בחדר נפרד כיצד אדע, האם היא צריכה לישון איתנו? תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    שקדים מוגדלים

הוספת תגובה

• שקדים מוגדלים - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    13/11/2011

שלום נמי,
    שקדים מוגדלים יכולים להיות תוצאה של מחלה זיהומית (ויראלי או בקטריאלי). במידה והשקדים נשארים מוגדלים מעבר למספר שבועות לא מדובר במחלה זיהומית אלא בהגדלה שיכולה לגרום להפרעה במעבר האויר ודורשת טיפול כירורגי במידה ויש הפסקות נשימה.
    את הפסקות הנשימה ניתן לראות בישיבה ליד הילד בשעות שהוא ישן שינה עמוקה או ניתן להקליטו או ניתן לבצע בדיקה במעבדת שינה.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות מהאוזן
    ורה
    01/11/2011

נכד שלי עבר נתוח שקד השלישי וכפתורים לפני חודש וחצי .יש לו הפרשות כל הזמן.הוא קיבל כול מיני סוגים של אנטיביוטיקה בנוזלים וגם שלוש זריקות. שןם דבר לא עזר.הזיום נמשך.עכשיו הוציאו לו כפתור אחדאך יש עדיין הפרשות. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשות מהאוזן

הוספת תגובה

• הפרשות מהאוזן - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    04/11/2011

שלום ורה,
    הטיפול להפרשות באוזן הינו מקומי בעיקרון, כלומר שאיבות של ההפרשות ומתן טיפות מקומיות, תוך מעקב צמוד, לעיתים דרוש מעקב יומיומי הכולל אישפוז. כמובן שזה במידה והטיפולים האמבולטוריים לא עוזרים. מומלץ לחזור למומחה א.א.ג.
    כל טוב ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימומים חוזרים באף בת 2.5
    ליאת
    01/11/2011

שלום רב, ביתי בת ה2.5 סובלת מדימומים חוזרים באף בעיקר בלילה. היינו אצל אף אוזן גרון בקיץ אז נאמר לנו שזו תופעה נפוצה של יובש אבל הדימום חוזר שוב עכשיו דווקא כשמתקרר בחוץ- מדוע? האם נדרש לבצע בדיקות דם ואם כן איזה? האם כדאי לחזור לאאג או רופא ילדים? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דימומים חוזרים באף בת 2.5

הוספת תגובה

• דימומים חוזרים באף בת 2.5 - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    04/11/2011

שלום ליאת,
    מדובר על יובש של הריריות שיכול להיות קיים גם בחורף, בנוסף דימום יכול להיות כתוצאה מנזלות הפוצעות כלי דם קטנים באף. מומלץ לבצע בדיקות לקרישת דם במידה והדימומים חוזרים.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    אירה
    31/10/2011

שלום. היינו אתמול ביעוץ אצל אאג עבור בתי בת ה3 שאינה נושמת דרך האף כלל, נוחרת בלילה ויתכן שעושה הפסקות נשימה. השקדים שלה מאוד גדולים. הרופא אמר כי צריך לנתח ולהסיר את השקדים וכנראה גם את האדנואיד. הוא אמר שחבל לו לגרום לילדה סבל מיותר על ידי סיב אופטי, כיוון שממילא צריך להסיר את השקדים אז תוך כדי הניתוח ניתן יהיה להחליט אם להסיר גם אדנואידים. שאלה ראשונה: האם לא מומלץ לבצע לפחות צילום רנטגן טרם הניתוח?
    שאלה שניה: הרופא שאצלו היינו מנתח אך ורק בשיטה של הסרה חלקית. אני מבינה שיש יתרונות רבים לניתוח זה אבל האם קיים סיכוי לכך שהשקדים יגדלו חזרה? מה הסיכויים? האם העובדה שנשארת רקמה חלקית תורם גם למערכת ההגנתית מפני חיידקים ווירוסים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    04/11/2011

שלום אירה,
    במקרה שקיימים שקדים מוגדלים מאד כמו בתיאור שלך לגבי ביתך, אין צורך להדגים את השקד השלישי-האדנואיד באמצעות סיב אופטי, שכן בזמן ההרדמה בניתוח הדבר ניתן לבדיקה קלינית שהיא עדיפה. ודאי שצילום רנטגן שהוא הקרנה מיותר.
    לשאלתך השניה לגבי הסרה חלקית של השקדים - העובדה שחלק מהרקמה נותר אינה תורמת משמעותית למערכת ההגנתית משום שמערכות רבות אחרות שולטות על כך. אין עדיין מידע לגבי סיכויי הגדילה מחדש של השקדים, מאחר וזו שיטה צעירה בשנים.
    כל טוב ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום אף לילדה
    ליאת
    30/10/2011

שלום, בתי בת 3 וצי והיום עברה צילום בגשר האףף עקב נפילה
    הטכנאית בחדר הרנטגן דאגה לכסות אותי עם האפוד המתאים, אך רק לאחר מעשה שמתי לב שלא כיסתה את בתי באף מקום בגוף
    האם עליי לדאוג???? האם היתה צריכה לכסות אותה כדי למנוע קרינה?

לקביעת תור
    סגירה
    צילום אף לילדה

הוספת תגובה

• צילום אף לילדה - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    04/11/2011

שלום ליאת,
    הצילום גורם להקרנה מיזערית ורק באיזור המצולם. צילום כזה אינו גורם לנזקים בדרך כלל.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבת נזלת
    ג'ני
    30/10/2011

שלום!

בתי בת ה-3 שבועות מצוננת, האף סתום והיא "נוחרת" וזה כמובן מפריע לה לישון.

אני שמה לה טיפות מי מלח כמה פעמים ביום ולאחר שהנזלת מתרככת אני שואבת את הנזלת.

האם זה בסדר שאני שואבת את הנזלת?
    האם אפשר להפעיל קצת כוח בשאיבה כדי להוציא הכל? (אני שואבת עם משאבה כזאת שמצריכה ממני לעשות פעולת יניקה עם הפה, כך שאני שולטת בעצמת השאיבה)

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבת נזלת

הוספת תגובה

• שאיבת נזלת - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    04/11/2011

שלום ג'ני,
    שאיבת נזלת יכולה לעזור אך לעיתים יכולה לגרום לסיבוכים במידה ובזמן השאיבה דוחפים את הנזלת בטעות פנימה. ניתן להפעיל מעט כוח בשאיבה אך בזהירות כדי להמנע מדחיפת הנזלת פנימה בכוח. מומלץ לשים ספרי של מי מלח במקום הטיפות משום שטיפות יורדות ישר לגרון ופחות מנקות את הנזלת.
    כל טוב ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להקטנת שקדים
    קארין
    30/10/2011

שלום רב,
    ביתי בת ה-3 נוחרת מאוד בלילות. יש לה הפסקות נשימה . השקדים שלה נפוחים אך לא נושקים ואין לה דלקות בגרון.
    הרופא הראשון שהיינו אצלו המליץ לנו על הסרת שקדים ופוליפים- מאחר והשקדים שלה מאוד נפוחים.
    הרופא השני אמר שנכון שהשקדים שלה נפוחים אבל הם לא צמודים וזה יכול לעבור אחרי הניתוח להסרת השקד השלישי (בשלב זה עשינו צילום לשקד השלישי ולא נותר אלא לנתח)
    הרופא השלישי המליץ על ניתוח הסרת השקד השלישי והקטנת השקדים הנפוחים בעזרת קובלציה
    שאלתי היא מה השיטה הזו?
    האם היא מומלצת?
    כמה זמן החלמה יש לאחר הקטנת השקדים בשיטה זו?
    האם כדאי לנו בכלל לערוך את הקטנת השקדים או להסיר את הפוליפ בלבד?
    אשמח לדעתכם בעיניין.

תודה והמשך יום טוב,

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להקטנת שקדים

הוספת תגובה

• ניתוח להקטנת שקדים - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    04/11/2011

שלום קארין,
    הגדלה של שקדים ושקד שלישי הגורמת להפסקות נשימה זו אינדיקציה וניתוח שבו אמורים להסיר את החסימה, כלומר את השקד השלישי והשקדים החוסמים. בשנים האחרונות התפתחה שיטה של הסרת השקדים בעזרת קובליישיין (בעזרת גלי רדיו) ושיטה זו גם מאפשרת הסרת חלק מהשקדים, אותו חלק שחוסם את מעבר האויר. במידה ואין דלקות שקדים חוזרות ניתן להסיר חלקית את השקדים, אין מידע אם הם לא ישובו לגדול בעתיד. לא מומלץ להסיר רק את השקד השלישי בלבד. הסיבוכים וזמן ההחלמה בשיטת הקובליישיין ובשיטות האחרות דומה, הכאבים אמורים בשיטת הקובליישיין אמורים להיות פחותים.
    כל טוב ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת שקדים בניתוח

חנה
    24/11/2011

שלום,
    לפני חצי שנה היו לבן שלי שהוא בן 5.5 שקדים נפוחים, שממש הקשו על הנשימה שלו בנוסף לכך גם הפוליפים שלו היו נפוחים, וזה לא היה כתוצאה זיהומית, זה היה משהו שנמשך כשנה , הרופא שלנו המליץ על ניתוח. אבל שמעתי על מקרים שבהם היו סיבוכים וכל מיני דברים כאלה אז נבהלתי ולא רציתי לעשות לו את הניתוח.
    ולכן חיפשתי טיפול אחר. הייתי אצל סינית אחת שעושה שאיבת נזלת, ושאיבת שעווה מהאוזנים, בכל מיני טיפולים אלטרנטיבים כאלה. וגם הייתי בחדר מלח, אפילו לדיקור סיני הבאתי אותו..לאחר הרבה נסיונות מה שעזר לי היה החדר מלח אז אני ממליצה בחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר חום ויראלי ישנה הפרשה מהאוזנים
    אלינור
    29/10/2011

ערב טוב,
    ביתי בת שנתיים חלתה בשבוע שעבר, חולי המלווה בחום, שיעול והקאות.
    לאחר בדיקה כללית אצל הרופא, נבדקו האוזניים והרופא אמר שהן סתומות ולכן לא יכול רואה בברור ולדעתו החום הינו ויראלי.
    החום פסק כבר מזה 4 ימים אך אתמול בצהריים בזמן השינה יצאו לביתי הפרשות מהאוזניים ובלילה והיום החלו לצאת הפרשות מוגלתיות.
    1. האם ישנה אפשרות לתת לה משהו לטיפול מיידי?
    2. האם ישנו סיכון כרגע, או שאפשרי להמתין לבדיקת רופא מחר?
    תודה,
    ושבוע טוב.
    מאמא דואגת

הוספת תגובה

• לאחר חום ויראלי ישנה הפרשה מהאוזנים - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    29/10/2011

שלום אלינור
    הפרשות מוגלתיות מצביעות על דלקת אוזן. יש לברר אצל מומחה א.א.ג האם מדובר בדלקת אוזן חיצונית או בדלקת אוזן תיכונה שפרצה דרך עור התוף ויצרה בו נקב שממנו יצאה המוגלה.
    בשלב ראשונה מומלץ לא להרטיב את האוזן, לשים טיפות אוזניים (לא-אוטידין) לפי המלצת א.א.ג, ולעיתים להוסיף אנטיביוטיקה פומית.
    לכן אני ממליץ להיבדק בהקדם אצל מומחה א.א.ג.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה!!

אלינור
    29/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שקט
    נעמי
    28/10/2011

שלום, ביתי בת 6 חודשים. בחודש האחרון סבלה מדלקת אוזניים חוזרת. טופלה במוקסיפן ועברה ניקור להסרת נוזלים. לפני 3 ימים הייתי אצל רופא א.א.ג שבדק אותה במקרוסקופ ואמר שהאוזניים בסדר ואין צורך בטיפול. הילדה כבר חודש לא ישנה בלילות וצורחת מידי פעם. היום הייתי שוב אצל רופא ילדים שאמר שאין דלקת אבל האוזן מלאה בנוזלים. יש לי כמה שאלות:
    1. נאמר לי לא לאכילה בשכיבה האם זה גורם לנוזלים?
    2. הוא אמר ייתכן שזה רפלוקס שגורם לכך והציע להחליף לה אןכל. האם ייתכן שרפלוקס גורם לבעיות באוזניים למרות שהילדה לא פולטת בכלל?
    3. האם ייתכן שהאוזניים כואבות לה למרות שאין לה דלקת?
    4. כאשר היא נושמת אני שומעת ליחה באף, אך לא רואים נזלת חיצונית. מה זה?

אגב, כאשר אני נותנת נובימול היא נרגעת.

תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    אי שקט

הוספת תגובה

• אי שקט - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    29/10/2011

שלום נעמי,
    לאי שקט ישנן סיבות רבות, דלקת אוזניים היא רק אחת מהן. במקרה של ביתך לפי תיאורך אין כרגע דלקת אוזניים.
    בתשובה לשאלותייך
    1. אכן אסור להאכיל בשכיבה
    2.רפלוקס יכול לגרום לנוזלים או דלקות באוזניים
    3. נוזלים באוזניים לא גורמים לכאבים לכן הכאבים של הילדה לא קשורים לאוזניים
    4. יתכן שמדובר בנזלת אחורית שאינה נראית באופן חיצוני
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה