מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אויר יוצא מהאוזן- שחר -22/08/2011
לפני כשבועיים בערך עשיתי ניתוח טימפנופלסטי חוזר בשל כשל בניתוח הראשון
כל זמן שאני מוציא אוויר מהאף אני מרגיש שהוא יוצא באותה מידה ובאותה עת גם מאוזן ...
התופעה הזו מלווה אותו כבר זמן רב , עוד הרבה לפני שעשיתי את הניתוח .
בהתחלה התעלמתי מכך , הייתי בטוח שהתחושה נוצרת בשל הנקב השאריתי שלי .
אבל עכשיו שאני כבר אחרי הניתוח התחושה לא עוזבת ועדיין ממשיך לצאת לי אוויר מהאוזן כשאני נושף מהאף .
האם זה מעיד על כך שנשאר נקב? שלא צלח הניתוח בפעם השנייה ? או שמא מדובר בבעיה אחרת ?
אשמח לתשובה מספקת
בתודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אויר יוצא מהאוזן - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי22/08/2011שחר שלום רב.
על-פי תיאורך סביר להניח שגם הניתוח השני לא צלח.
כל שיש לעשות, זה לפנות למומחה א.א.גרון לבדוק את האוזן, ואם יש ספק לגבי נקב, בבדיקה האוטוסקופית (עם / או ללא מקרוסקופ), ניתן להשלים את הבירור ע"י בדיקת שמיעה וטימפנומטריה.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפתור נפלבקי22/08/2011
שלו רב ,
ביתי בת 2.8 סבלה מנוזלים במאי השנה היא נותחה באבותא ניתוח כפתורים (מאחר והצילום גם הראה אדנואידים מוגדלים). הוחלט על ניתוח כפתורים ועם האדנואידים לחכות.
הייתי אצל 2 רופאי א.א.ג שטוענים שהם היו מבצעים את הניתוצ של האדנואידים באותו מעמד.
אך הרופאה שניתחה את ביתי החליטה שלא.
לא משנה כעת מסתבר שהרופאת א.א.ג שניתחה את ביתי נמצאת בחופשה.
לעיניינו לביתי נפל הכפתור באוזן ימין שהיא תמיד סבלה ממנה לפני הכפתור היהי לה חור בעור התוף וכעת החור נשאר אך הכפתור נפל.
ביתי מדברת אך עדיין לא ברור ואנו מטופלים אצל קלינאית תקשורת.אותה רופאת א.א.ג שהיום ביקרתי אצלה אמרה לא להיכנס לפאניקה רק לשמור ממים.
אני מאוד רוצה ללכת לחוות דעת אצל רופא פרטי א.א.ג שגם מנתח.
האם תוכל להמליץ לי על מישהו ומהי דעתך בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפתור נפל - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי22/08/2011בקי שלום רב.
אני בהחלט מסכים עם רופאת א.א.גרון שטענה שאין מה להבהל, ושחייבים להשמר ממים.
יש לעקוב ולהמתין עד לסגירת הנקב, ואח"כ לבצע שוב בדיקת שמיעה.
גם לדעתי היה כדאי - לפי תיאורך - לבצע כריתה של השקד השלישי.
בנושא חוות דעת מומחה, אפשר להכנס לאתרי בתי החולים ומרפאות הקופות, כדי לבחור באיזור מגורייך רופא למתן חוות-דעת נוספת, ובד"כ רופאים אלה גם מנתחים.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
בקי23/08/2011קודם כל אני רוצה להודות לך מכל הלב על תגובתך.
הפחד שלי הוא שהילדה אוטו אוטו נכנסת לגן ומתחילים את תקופת המעבר שזה כרוך בהידבקויות, הצטננויות.
במידה והדלקות והנוזלים יחזרו עליי שוב לסור לרופאת א.א.ג ומה שוב ניתוח כפתורים + שקד שלישי?
את האמת הילדה אומנם מדברת אך לא ברור ועל כך אני חוששת או שאני אפנה לחוות דעת שנייה ושוב ינתחו את הילדה או שלדעתך יחכו עם הניתוח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבקי
אילנה23/08/2011בקי שלום,
אני צריך לנתח את ביתי ניתוח כפתורים + שקד שלישי.
אשמח אם תרשמי לי את שם הרופאה שניתחת (האם זו ד"ר סיוון גושן?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא דר' זאת לא דר' גושן
תשובה23/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוק קבוצה Cאופיר21/08/2011
שלום רב,
לבתי בת השבע וחצי היה חום גבוה (39) בשבת לפני שבוע, במשך יומיים ולאחר מכן החלימה.
ביומיים אלה עשינו לה משטח גרון שהתוצאות הגיעו ביום שישי האחרון והראו "צמיחה עשירה של סטרפטוקוק קבוצה C", למרות שכבר מספר ימים היא ללא חום ומרגישה טוב.
היום בבוקר היינו אצל רופא הילדים והוא המליץ שלא לקחת אנטטיביוטיקה.
ליתר ביטחון החלטנו לעשות הבוקר משטח גרון, והאחות שלקחה את המשטח התייעצה בטלםון עם רופא למחלות זיהומיות שכן הציע לקחת אנטיביוטיקה.
הבנתי מהאחות שישנם חילוקי דעות בנוגע לטיפול בחיידק מסוג זה ואנחנו מבולבלים.
מה המלצתך?
תודה,
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוק קבוצה C - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי21/08/2011אופיר שלום רב.
כל עוד אין סימני מחלה: כאב, חום, תפליט וכד', אין צורך בטיפול אנטיביוטי.
איחולי בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בדיקת משטח גרון
אופיר23/08/2011שלום רב,
בהמשך לתשובתך, היום קיבלנו את התשובה של משטח הגרון השני והתוצאה נשארה בעינה ז"א צמיחה עשירהשל סטרפטוקוקוס C.
עם זאת לבתי לא חזר החום והיא מרגישה כרגיל.
האם דרוש טיפול תרופתי בכל זאת?
תודה,
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בדיקת משטח גרון - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי23/08/2011אופיר שלום רב.
כבר נאמר יותר פעמים, בפורום זה, שהמצאות החיידק אינה מצריכה טיפול אנטיביוטי, ובשעה שיש סימני דלקת, (חום, כאב, תפליט), כדאי קודם לטיפול לבצע ס.דם, ולאחר שעה מביצועה,ניתן יהיה לקבוע אם יש צורך בטיפול אנטיביוטי.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתר שמיעתיתלי21/08/2011
שלום,
ביתי בת ה 3 וחצי רגישה מאוד במצבים של רעש, כגון: רעש באירועים / רעש בסופר / צעקות וכדו'. (רעשים שלילדים אחרים בגילה לא מפריעים)
היא מתלוננת ומסבירה שהרעש מציק לה ואפילו מכסה את האוזניים.
רציתי לדעת מה הטיפול? וממה זה נגרם?
יש לציין שבבית אנחנו מאוד מקפידים להימנע מרעשים שיפריעו לה, אך כיוצאים מהבית קשר להימנע מרעשים סביבתים.
תודה.
לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר שמיעתית - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי21/08/2011לי שלום רב.
יש מצבים בהם יש רגישות (עד כאב), בחשיפה לרעש.
מצב זה מצריך בירור, בדיקת מומחה א.א.גרון, שיכלול בדיקת שמיעה ורגישות -סיבולת- לרעש, ( Tolerance ).
בחלק לא גדול מהמקרים ניתן לעזור.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון חוזרתמיכל21/08/2011
שלום,
ילדה בת 3.5 עם דלקת גרון שחוזרת מדי כמה חודשים האם זאת סיבה לבצע ניתוח לכריתת שקדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון חוזרת - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי21/08/2011מיכל שלום רב.
בשלב ראשון חייבת להיות אבחנה של דלקת שקדים חידקית !!! ולאו דוקא דלקת גרון.
אבחנה כזו מוטב שתעשה ע"י מומחה א.א.גרון.
במקרים -ובגיל בתך- בהם יש מעל ל 5 אירועים של דלקת שקדים חיידקית, מומלץ להסיר את השקדים, בניתוח כריתה מלאה של השקדים.
מובן שכל מה שלא עונה על קריטריונים אלה, לה מצריך ניתוח.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח מודאגת מאודנטלי16/08/2011
שלום רב
בני עבר ניתוח לפני יותר משבועיים שכלל כפתורים +קובליישן+אדנואיד מאז הוא נוחר בלילה וקצת ביום, האף שלו נשמע סתום עם נחירות פתאומיות , הוא כל הזמן מגרד באף והשינה הפכה ליותר סיוט
שאלותי
1.מתי נהוג להגיע לביקורת לאחר ניתוח?
2. האם בביקורת מכניסים אנדוסקופ לאף כדי לוודא שהכל תקין?
3. האם ניתן לבדוק שהכפתורים במקומם על ידי בדיקת אוזניים פשוטיה של אוטוסקופ רגיל?
4.כמה זמן לאחר הניתוח מותר להכניס אנדוסקופ לאף?
5. האם התופעות שתיארתי יעברו?
אני ממש חוששת ולחוצה אולי משהו נשאר בתוך האף? איזה פד?
שלחתי את בני לניתוח מתוך אמונה שהדברים יסתדרו ולא כך הדבר
מה לעשות?תודה
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח מודאגת מאוד - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי16/08/2011נטלי שלום רב.
זמן סביר לביקורת לאחר ניתוח הוא 2-3 שבועות.
בבדיקה זו ניתן להתרשם ממצב הנשימה, מזרימת האוויר דרך האף, אפשר (אם יש חשש לשארית של גוף זר), לבצע גם בדיקה אנדוסקופית לאיזור השקד השלישי. (אותה ניתן לבצע גם מיידית לאחר ניתוח)
כדאי שתדעי, הימצאות של גוף זר בעקבות הניתוח תיגרום לדלקת מקומית עם ריח מבאיש מהפה או מהאף. אם סימנים אלה חסרים, ככל הנראה אין גוף זר.
בהתייחס לאוזניים, בדיקה אוטוסקופית רגילה יכולה להיות מספקת, ולדעתי כדאי יהיה לבצע גם בדיקת שמיעה עם הצינוריות, כדי לבדוק את תיפקודן.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחום עיסוקאילנה14/08/2011
לרופאי הפורום שלום,
השאלות שלי מכוונות כמובן לד" דנינו ולד"רענתבי,
האם אתם מטפלים רק בילדים? או גם במבוגרים?
כנ"ל לגבי ניתוחים- האם רק בילדים או גם במבוגרים?
תודה,
קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחום עיסוק - תגובה
ד``ר יהושע דנינו14/08/2011שלום קובי,
הפורום עצמו הוא פורום לילדים, לפיכך מובן ששנינו מטפלים ומנתחים גם בילדים. אבל לא רק. עם זאת הדרך לדעת מהו מרחב הפעילות הרפואית של כל מומחה, היא לאתר את דף האינטרנט שלו המצוי בבית החולים או בקופה בה הוא עובד, ובו יש פירוט של תחומי העיסוק. אגב, זה נכון לגבי כל מומחה.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות רנטגן נזופרינקסזוהר12/08/2011
שלום,
בן שלי, בן שנתיים ו-7 חודשים, נושם לרוב דרך הפה, כולל בלילה. רופאת ילדים שלחה אותנו לעשות צילום רנטגן נזופרינקס. בתוצאות רשום:
תפיחות בריקמות הרכות (אחוריות) של הנזופרינקס
היצרות תעלת האוויר
אדנואידים מוגדלים במידה בינונית
בעקרון יש לי תור לרופא ילדים אאג אבל רק לתחילת נובמבר.
האם לדעתך יש דחיפות גדולה עותר לתור?
האם במקרה כזה הפתרון הוא רק באמצעות הניתוח?
בתודה
זוהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות רנטגן נזופרינקס - תגובה
ד``ר יהושע דנינו14/08/2011שלום זוהר,
מידת תפיחות הרקמות הרכות של הנזופרינקס יכולה לקבוע האם דרוש או לא דרוש ניתוח, לפי הדיווח שלך אינני יכול לקבוע את מידת התפיחות ברקמות. לכן, מומחה א.א.ג צריך לבדוק את הילד קלינית ואת הצילום עצמו על מנת להחליט בהתאם למידת התפיחות על הצורך בניתוח. ביחס למועד התור בנובמבר אם זו הברירה היחדה אז זה סביר.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צו ראשון-בעיה באוזנייםגלעד10/08/2011
עוד מעט יש לי בדיקות של הצו הראשון. יש לי כנראה לקות באוזניים שנובעת לא מלידה אלא מנוזלים באוזן (דבר שדורש כפתורים) ולא עשיתי עוד ניתוח כפתורים.
האם יורידו לי על זה בפרופיל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צו ראשון-בעיה באוזניים - תגובה
ד``ר יהושע דנינו14/08/2011שלום גלעד,
נוזלים באוזניים גורמים לליקוי שמיעה הניתן לתיקון. הפרופיל הצבאי נקבע לפי מידת ליקוי השמיעה, לכן תבוצע לך בדיקת שמיעה בתהליך הגיוס ולפיה יקבע הפרופיל.
לפיכך אינני יכול לקבוע האם ועד כמה יורידו לך פרופיל, כי זה כאמור תלוי במידת ליקוי השמיעה.
כל טוב ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבדיקת טימפנומטריה נמצאו נוזלים בשתי האוזנייםד``ר יהושע דנינו09/08/2011
יש לי ילד בן שנתיים ו-5 חודשים.
בבדיקה בשדה חופשי תגובות של 40-45 דציבל.
בדיקה חוזרת (לאחר 3 חודשים) 35 דציבל.
יש לציין שהוא ילד קטן וסבלנותו בבדיקה אינה של כאדם מבוגר.
בבדיקת טימפנומטריה נמצאו נוזלים בשתי האוזניים.
הומלץ על ניתוח כפתורים (ואולי גם שקד שלישי שיוחלט במהלך הניתוח).
לילד יש אוצר מילים יפה אך הוא לא מצרף לכדי משפט.
שאלותי:
1.האם יש סיכוי שנוזלים יעברו עם הזמן? האם יש טעם לחכות? (בכל זאת ניתוח... התערבות כירוגית...)
2. האם לפני ההחלטה לעשות ניתוח יש בדיקות נוספות (למשל אולי ישנם לילד ליקוי במערכת הא.א.ג, בעיה עצבית, תעלת שמע או דברים אחרים...).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
אילנה09/08/2011שכחתי לציין:
- הילד לא סבל מעולם מדלקות אוזניים.
- לגבי שקד שלישי, לא נעשה בירור. האם זה מקובל להחליט בזמן הניתוח? (בבדיקה של א.א.ג הילד לא היה רגוע ולכן הרופא אמר שלא כדי "לטרטר" אותו ולהחליט בניתוח עצמו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח כפתורים - תגובה
ד``ר יהושע דנינו14/08/2011שלום קובי,
הסיכוי של העלמות הנוזלים הוא קטן, מה גם שבחורף כמות הנוזלים בדרך כלל מחמירה. לא מומלץ לחכות.
כמובן שיש לבדוק קלינית את מצב האוזניים לפני הניתוח ובזמן הניתוח יש לבדוק את גודל השקד השלישי ולפי זה להחליט האם להסירו.
כל טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- COBLATION ו- DEBRIDMENTvasko09/08/2011
שלום
בוודאי נשאלתם בעבר שאלה מסוג זה ואקווה שבכל זאת תוכלו לענות בפירוט.
ילדה בת 5 אסמטית , בגיל 2 עברה הסרת שקד שלישי . כיום לאחר מעבדת שינה ובדיקת שמיעה הכל תקין,ישנה עפ פה פתוח , נושמת מהפה וכמו כן ישנה בעיית גדילה (כנראה לא אוכלת בגלל שקדים שכמעט נושקים)
התייעצתי עם 2 רופאים (קופה ופרטי) וממליצים על הסרה מטעמי איכות חיים כך שתוכל לאכול טוב יותר לגדול טוב יותר. (משקלה 14 ק"ג)
לשאלתי ומקווה שתוכל לפרט :
1. מה ההבדל בין שיטת cobLation שהיא בביטוח הפרטי לבין DEBRIDMENT שבמסגרת הקופה (סיכונים,יכולת התאוששות,) האם בשניהם מדובר בכריתה חלקית ?
2. לאור מה שתארתי מה לדעתך השיטה הטובה יותר ?
3. להבנתי מדובר בשיטות די חדשות האם זה אמור להוות בעיה ?
תודה רבה
ואסקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר COBLATION ו- DEBRIDMENT - תגובה
ד``ר יהושע דנינו14/08/2011שלום ואסקו,
בשתי השיטות ניתן לבצע הסרה חלקית של השקדים. הקובליישיין מבוסס על גלי רדיו והדה-ברידר מבוסס על הסרה מכאנית.
לרופאים שונים יש דעות שונות ביחס לשאלה מהי השיטה הטובה יותר. אין בעיה בשתי השיטות במידה והרופא מנוסה בהן, לפיכך השיטה הטובה תלויה במנתח ומומלץ לתת לו לבחור את השיטה לפי המלצתו ומידת הניסיון שלו.
כל טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהאףנורית08/08/2011
בני בן שלוש, היום לפנות בוקר הוא דימם מהאף תוך כדי שינה. הייתי במקרה לידו , הרמתי אותו ולאחר מס' שניות זה נעצר והוא חזר לישון.
קראתי שיתכן וזה נובע מיובש.
אנו ישנים הרבה פעמים עם מזגן (דווקא הלילה המזגן לא עבד)
האם מומלץ לשים מגבת רטובה בחדר כדי שהאויר יהיה לח?
זה יעזור ליובש שבגללו מדממים או שזה משהו פנימי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהאף - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי08/08/2011נורית שלום רב.
אחד הגורמים לדימום מהאף הוא אכן יובש באף, (המצטבר בשעות היום, ולא דווקא בלילה), השיטה הטיפולית במקרה זה, היא שימוש במישחה לאף בבוקר ובערב למספר ימים ואולי לשבועות בודדים.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק באוזןמור08/08/2011
לכל מאן דבעי בוקר טוב ,
אשמח לדעת מה הטיפול בחיידק סטרפטוקוק פנאומוניה
אנטרוקוקי קלואקה כהוא מתיישב באוזן של תינוקת בת שנה ושמונה .
תודה מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק באוזן - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי08/08/2011מור שלום רב.
מאוד חשובה האבחנה, האם האם מדובר בתהליך דלקתי באוזן תיכונה או חיצונית, האם לבד מההפרשה יש סימנים דלקתיים נוספים.
מומלץ על-כן לפנות למומחה א.א.גרון להחלטה האם טיפול מקומי יהיה מספיק או שמא יהיה צורך גם בטיפול אנטיביוטי פומי.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד שלי תתרן??ורד04/08/2011
שלום וברכה, ילדי הבכור בן 5 ולאחרונה עלה בי החשד שהוא תתרן. הוא לא מריח מה שאחים שלו מריחים וכשאני אומרת לו להריח את העוגה הוא לא מתייחס או אומר שלא מריח. גם בשמים במוצ"ש בהבדלה הוא רק שם לידו ונראה כאילו לא מבין מה רוצים ממנו. אתמול ניסיתי לשחק איתו במשחק ריחות. הוא עצם את עיניו ושמתי לו מוצרים כמו: קפה וכדו' ואמרתי לו להריח ולהגיד מה זה והוא לא ידע שום דבר...
בעבר עבר ניתוח פוליפים, האם יש קשר?
מה לעשות ואיך אדע אם חששותי נכונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד שלי תתרן?? - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי07/08/2011ורד שלום רב.
בעיית התתרנות מוכרת ומופיעה בערך ב 3% (תתרנות קבועה) באוכלוסיה, חלק מהתתרנים נולדים ככאלה, אמנם מדובר באחד החושים אשר לכאורה אינו חשוב, אך יש טעות בחשיבה זו, כמו שאר החושים יש לו חשיבות לא מעטה, כי מהגיל הרך התינוק מריח לפני שהוא מרגיש טעמים.
בחלק מהמקרים התתרנות המולדת חולפת, (לפחות חלקית), ואם לא, ניתן לבדוק את סיבותיה בבדיקות אנדוסקופיות, הדמיה, ובדיקת חוש הריח.
אין כל קשר לניתוח השקד השלישי ולהפרעה בחוש הריח, האיבר האחראי על קליטת גירויי חוש זה נימצא רחוק מהאיזור הניתוחי.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתתרנות בן22
רונה25/09/2012שלום יש לי בן תתרן בן22 עשה בדיקות סיטי ובדיקת איגי ויצא תקין הבן לא זוכר אם נולד אם זה ...אני יודעת שהוא לא מריח שהוא היה בן15 יש לו גם בעיות זכרון אולי יש קשר זה לזה בערך האם אתם עובדים אם קופת חולים לאומית ישמח לתשובה במייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים+מודאגת04/08/2011
שלום רב,
לביתי היה חום לסירוגין לפני כשבועיים. לאחר 4 ימים רופאת המשפחה אמרה שהיא רואה משהו באוזניים ונתנה אנטיביוטיקה.
למרות שאני לא דוגלת בשימוש אנטיביוטי השלמתי טיפול של מוקסיפן 4.5 מ"ל 3 פעמים ביום עד יום ראשון האחרון.
אתמול בבוקר הרגישה מצוין אך בערב הייתה "על הפנים" עם חום של 38.6-39.
לקחנו אותה לרופאת משפחה שאמרה שהאוזניים נראות תקינות אך יש לה גרון אדום.
לקחו לה משטח שתשובות יתקבלו רק בעוד כמה ימים.
בדיקת משטח אינסטנט שקנינו יצאה חיובית ולכן נתנו לה עכשיו עוד פעם אנטיביוטיקה -אוגמנטין פעמיים ביום 3 מ"ל.
נתתי לה אתמול בערב והיום בבוקר (הייתה נראית בסדר גמור בבוקר).
שאלתי היא האם באמת להמשיך ולתת לה אנטיביוטיקה? 20 ימים של אנטיביוטיקה לא מוגזמים לילדה בת שנתיים?? מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים+ - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי07/08/2011למודאגת שלום רב.
מפליא שאינך דוגלת במתן אנטיביוטיקה, ובתך קיבלה אותה משך 20 יום !?!?
החלטותייך פזיזות מדי, ועלולות לגרום נזק לבתך.
בכל הכרוך בדלקות גרון ו/או אוזניים מומלצת בדיקת מומחה א.א.גרון, ואם הדבר אינו בהישג בגלל תורים ארוכים, ובמקום להסתמך על תוצאת משטח, היה עדיף לבצע בדיקת ספירת דם, כדי לדעת אם מדובר בזיהום אנטיביוטי, שרק בחלק ממנו כדאי לתת אנטיביוטיקה, או שמא מדובר בזיהום ויראלי שאנטיביוטיקה במצב זה תיגרום לנזק.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מודאגת08/08/2011היא לא קיבלה אותה 20 יום...
כמו שכתבתי היא קיבלה מוקסיפן 10 ימים ואחר כך קיבלה מרופאת משפחה מרשם ל10 ימים נוספים.
בגלל שבנקודה הזו נראה לי מוגזם ולא סמכתי כבר על רופאת המשפחה נתתי 2 מנות בלבד (רק מכך שהפחידה אותי שאם לא אתן לה אני אגרום לה לבעיה בלב, פרקים וכו') .
יום למחרת כבר הלכתי לרופא מומחה אף אוזן גרון (אחרי עשרות טלפונים ורצון לקבוע לי תורים הזויים לעוד חודשיים).
הוא נתן לי אישור להפסיק אנטיביוטיקה והסביר כי אפילו שמשטח גרון יצא חיובי לא היה צורך באנטיביוטיקה כי ל30% מהאוכלוסיה היה יוצא חיובי. הוא אפילו טרח לציין שהוא לא רואה שריד לבעיה באוזניים מה שאומר שאולי גם את הפעם הראשונה שנתנו לה אנטיביוטיקה היה ניתן למנוע! אתמול באמת קיבלנו תשובות למשטח שעשתה שבוע בעבר ויצא תקין (פלורה רגילה).
אני מוחה על האמירה שהחלטותיי פזיזות.
מכיוון שמדובר בילדה ראשונה סמכתי על רופאת המשפחה שלי שאמרה לי שהיא נותנת אנטיביוטיקה רק "כשבאמת צריך" ושגם היא "לא אוהבת לתת אנטיביוטיקה"...
אני זועמת עכשיו על שגרמה לי לתת לילדה שלי אנטיביוטיקה במשך 10 ימים שלמים לחינם!!!!! בכל מקרה... את הלקח שלי אני למדתי.
לצערי אתמול שוב עלה לה החום. הורדנו עם קומפרסים קרים....
עכשיו אני מחפשת רופא משפחה אחר שיבדוק ממה נובע כי בטוח שזה לא נובע מהאף, מהאוזן או מהגרון....אולי מאנטיביוטיקה שקיבלה לחינם...
לכל מי שקורא. תלמדו לקח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי08/08/2011למודאגת שלום רב.
על זה נאמר "אין חכם כבעל ניסיון" וטוב שמנסיונך, ילמדו האחרים, שטיפול אנטיביוטי אינו
חסר נזקים, וצריך להשכיל בשימוש בו.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)