מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צרידותמוריה27/11/2011
הבן לי בן 1.5 לפני שבועיים היתה לו דלקת במיתרי הקול מאז יש שיפור אמנם אך קיימת עדיין צרידות מסויימת, האם זה סביר?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי02/12/2011מוריה שלום רב.
צרידות בגיל זה נובעת מתהליך דלקתי או שימוש לא נכון בקול, הסבירות שהיא תחלוף מאוד גבוהה, ואם לא כדאי לבדוק - אנדוסקופית - את בית הדיבור ומיתרי הקול.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלריןתמרה26/11/2011
שבוע טוב, יש לי תאומים בני שנה ו-3 חודשים, מצוננים נורא כרגע. הצינון מן הסתם מאוד מפריע להם לישון וכשאני שמה להם תרסיס מי מלח של תינוקות, השיפור ניכר רק במהלך היום. בלילה הם עדיין לא מצליחים בכלל לנשום דרך האף מה שמעיר אותם המון פעמים במהלך הלילה. האם אפשר לשים להם תרסיס למבוגרים? רק לפני השינה? איזה עוד דרכים יכולות לעזור להם לישון טוב יותר בלילה (מלבד להגביה את הראש)? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרין - תגובה
ד``ר יהושע דנינו26/11/2011שלום רב,
אני ממליץ לך לקחת את הילדים לבדיקת מומחה א.א.ג שיחליט על הטיפול המתאים בהתאם לבדיקה.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כדי כך?
תמרה27/11/2011נשמע רציני ומלחיץ קצת, לא? למה מומחה א.א.ג? זה רק צינון....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נושם רק מהאף, ואמ אאמ .. תקראחייב תשובה26/11/2011
לפני שנתיים נראה לי אפילו פחות, או כול החיים (לא זוכר)
האף היה סתום לי, והוא סתום כול הזמן ! ניסיתי אוטרוין וזה אשכרה עזר !
רק ל - יום, ואז אמרתי שלא שווה לשים אם זה תמיד חוזר ..
מה זה הדבר הזה ?
ולפעמים בגרון יש לי כזה אהמ .. כאילו נגיד מישהו קורא משהו אז לפני זה הוא עושה אהמ, יש לי כזה די הרבה ( פעם ביום פעם אחת) או שכול מיני, זה טבעי נכון ?
ואני תמיד נושם מצד אחד של האף (אני נושם מהפה בגלל זה) וזה כ''כ מעצבן
שאני נושם לא מהאף ...
יש לזה טיפול אלטרנטיבי, או שחייב ניתוח ? (בקשר ל אהמ אהמ, גם תענה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נושם רק מהאף, ואמ אאמ .. תקרא - תגובה
ד``ר יהושע דנינו26/11/2011שלום לך,
הפורום מטפל בילדים. ממליץ לך לפנות לפורום למבוגרים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יהושע דנינו26/11/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אף_אוזן_גרון' id=link]אף אוזן גרון[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות אזניים תכופות לפעוטמיקה26/11/2011
שלום,
יש לי פעוט בן 17 ח'.
נולד עם ריפלוקס אבל לא הוגדר כחולה ריפלוקס.
לא היה חולה מעולם עד גיל 14 ח' שבו נכנס למעון.
המחלה הראשונה היתה חום גבוה בלבד ל-6 ימים. המחלה השניה היתה דלקת באוזן ויראלית שטופלה בטיפות אזניים ומוקסיפן. 5 ימים אחרי שסיימנו מוקסיפן, דלקת חיידקית באוזן השנייה עם טיפות בלבד.
מאחר והחום לא ירד במשך 6 ימים קיבל שבוע אוגמנטין. שבוע לאחר שסיימנו אוגמנטין יש נוזלים באוזן. רופאת ילדים נתנה טיפות סולפציד ל-10 ימים.
אאג לעומתה טוענת שכל הבעיות שהחלו לאחרונה עם האזניים הם מריפלוקס והטיפול בזנטק פעם ביום. הסימן היחיד שהיה לריפלוקס היה פליטות שעברו בגיל 10 ח' (אני גם סובלת מריפלוקס אגב).
אין לי מושג איזה טיפול מבין השניים כדאי לתת ואיך ממשיכים לטפל/מונעים דלקות אזניים.
אשמח להכוונה.
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות אזניים תכופות לפעוט - תגובה
ד``ר יהושע דנינו26/11/2011שלום נטלי,
אם אכן חושבים שהסיבה היא ריפלוקס יש לטפל בריפלוקס. במידה והדלקות חוזרות יש לחזור למומחה א.א.ג.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו בדיוק הנקודה...
מיקה27/11/2011רופאת הילדים טוענת שזה ויראלי, כיוון שהתחיל לחלות מאז שנכנס לגן
ולכן הטיפול בנוזלים כרגע ובכל פעם שתופיע התקררות, הוא ישר בטיפות סולפציד.
רופאת אאג טוענת (לא יודעת על סמך מה...) שזה ריפלוקס שעשה רושם שנעלם בגיל 10 ח' אך למעשה התחזק בגלל המחלות לכן הטיפול זנטק..
ואני צריכה לבחור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחירותחנה24/11/2011
שלום אני בת 25, ואני נוחרת בלילות.. בנוסף אני גם מעשנת איזה 5 סיגריות ביום, כבר 3 שנים.
אני עוד מעט עוברת לגור עם בן זוגי ולא נעים לי הנחירות שלי.
רציתי לשאול אם אתה יודע כיצד אפשר לטפל בזה?
שמעתי על כל מיני טיפולים אלטרנטיבים, ואני חושבת לנסות אותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בנחירות
רחל24/11/2011אם את מוכנה למשהו אלטרנטיבי -
אני רוצה להמליץ לך על מה שעזר מאוד לבעלי, שלא היה מוכן לשמוע על ניתוח או מכשירים לישון איתם, הפחיד אותו.
מישהו במילואים סיפר לו על מורה שמלמדת נשימה בריאה, ושאפשר למצוא את זה באינטרנט.
בדיוק ככה הוא הגיע להשתתף בסדנא של כמה שיעורים שהסבירו לו בדיוק מה קשור נשימה לנחירות, ומה הוא צריך לעשות.
ככה כמה חודשים ראיתי אותו כל בוקר כשקם, וכל ערב לפני שהלכנו לישון - שהוא עשה תרגילים שלימדו אותו שמה בסדנא, ובערך אחרי שלושה חודשים - הנס קרה !
הנחירות נהיו פחות ופחות !!!!
לא להאמין, אבל מה זה שמחנו !!!
עכשיו אנחנו כבר הרבה זמן אחרי, הוא כבר לא מתרגל כל כך קבוע, ואין נחירות.
אז מה שקרה זה שמאז שהוא ישן בכזה שקט, אנחנו שנינו ישנים הרבה יותר טוב, יש יותר מרץ, אנחנו כל יום הולכים קצת בחוץ בתור ספורט, וכל החיים נראים אחרת.
תחפשי, מה יש לך להפסיד ? תקראי תראי אם מתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון לנחירות
יוסי24/11/2011אחד הפתרונות הנוחים לנחירות הוא הפתרון הדנטלי
הפתרון הדנטאלי הנו פלטה קטנה ונוחה מורכבת על השיניים רק בזמן השינה. ההתקן מונע נחירות ודום נשימה בשינה על ידי כך שהוא מונע את צניחת הלסת התחתונה לאחור בזמן השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יהושע דנינו26/11/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אף_אוזן_גרון' id=link]אף אוזן גרון[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנחירות
חנה28/11/2011תודה על כל ההמלצות
אבל האמת שחשבתי לנסות טיפול בחדר מלח
ואתמול הייתי בטיפול ראשון, והאמת שהרגשתי שנפתח לי האף, כי גם הייתי קצת מצוננת
אני מרגישה שזה מה שיפתור לי את הבעיה לאחר כמה טיפולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקדים בזמן שיש דלקת בשקדיםהדס23/11/2011
שלום רב,
אננו מיועדים לניתוח הסרת שקדים לבני בעוד כמה ימים.
יש לי חשד שיש לו דלקת שקדים ממש בזמן זה.
האם ניתן לבצע ניתוח להסרת השקדים כאשר יש לילד דלקת פעילה בשקדים?
איך ניתן לדעת מראש האם יש צורך לדחות את הניתוח חוץ מאשר הופעת חום?
תודה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקדים בזמן שיש דלקת בשקדים - תגובה
ד``ר יהושע דנינו26/11/2011שלום הדס,
מומלץ לא לנתח בזמן דלקת חריפה בגלל סכנת הדימום המוגבר יותר בזמן הדלקת החריפה.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת המלצה למנתח אף אוזן גרון ילדיםבת22/11/2011
שלום.
לאחר בדיקת שינה עלה כי לבני בן ה-5 יש 33 הפסקות שינה בשעה. המצב חמור ואנחנו צריכים המלצה למנתח מצויין עם גישה נעימה לילדים במהירות האפשרית.
מישהו מכיר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת המלצה למנתח אף אוזן גרון ילדים - תגובה
ד``ר יהושע דנינו26/11/2011שלום,
הפורום אינו ממליץ על רופאים באופן ספציפי. אני ממליץ לך לגלוש באינטרנט באתרים של בתי החולים ושם לערוך חיפוש לפי מחלקות. לכל רופא מומחה יש דף באתר המציין את תחומי התמחותו.
כל טוב ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי רופא שניתח פעמיים את בני
מנסיון17/01/2012שערי צדק בירושלים ד"ר רונן פרץ הוא מעולה תבררו עליו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
סוזי08/02/2012שלום רב.
קיבלתי המלצות חמות על ד"ר ארי דירוא. אנחנו תיאמנו ניתוח עימו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה לקבל החלטהאירה21/11/2011
שלום רב. בתי בת 3 וחודשיים עם שקדים גדולים מאוד, אינה נושמת כלל דרך האף ולאחרונה שמנו לב שלא שומעת טוב. לאחר 2 בדיקות שמיעה+טומפונומטריה התגלה שיש ליקוי שמיעתי (30 ו 35) וגם נוזלים באוזניים. היינו כבר ב 3 ייעוצים אצל רופאים מנתחים. אני מבינה שאין מנוס מניתוח כריתת שקדים כיוון שהם חוסמים לה כמעט את כל הלוע ועל הדרך המנתח יסתכל על האדנואיד וסביר להניח שיכרות גם אותו. ההתלבטות שלי האם לבצע באותו ניתוח גם את הכנסת הכפתורים לאוזניים? האם יכול להיות שלאחר כריתת השקדים והאדנואיד ייחול שיפור ספונטאני במצב השמיעה והנוזלים באוזניים? או שעדיף כבר עכשיו לעשות את שלושת הניתוחים במכה? אני מאוד מאוד מתלבטת. מנסיונך האישי, מה הסיכויים שבעיית האוזניים הינה משנית לבעיית השקדים והאדנואיד? תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה לקבל החלטה - תגובה
ד``ר יהושע דנינו26/11/2011שלום אירה,
במקרה של ביתך מקובל לבצע את שלושת הניתוחים יחד משום שהסיכו לשיפור הנוזלים והשמיעה לאחר ניתוח השקדים והאדנואידים הוא קטן. שלושת הניתוחים יחד מונעים את הצורך בניתוח נוסף ובהרדמה נוספת.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה והקאותרוני21/11/2011
שלום רב,
הבן שלי בן ארבעה וחצי חודשים מיום שישי סובל מחום הולך ובא ומהקאות בכמות משתנה- ביום שישי הוא הקיא פעמיים (פעם אחת אחרי מרק ופעם אחרי תמ"ל- הוא צורך סימילאק אדוונס פלוס) ביום שבת הוא הקיא שלוש פעמים והיום הוא הקיא פעמיים- חשוב לציין כי הוא משתעל המון ואז מקיא- זה קורא בחלק מהפעמים אחרי האוכל אבל לא אחרי כל ארוחה- היינו אצל רופאת המשפחה והיא אמרה שההקאות נובעות מהליחה ובנוסף נתנה לו פעמיים ביום 2cc אנטיביוטיקה כי יש לו אודם באוזניים ובגרון.
יתרה מזאת הוא סובל מצינון כבר מעל לשלושה חודשים- היינו אצל רופאת משפחה שלוש פעמים והיא אמרה שהריאות נקיות ונתנה לו שטיפות לאף עם מי מלח- השאלה שלי היא האם יתכן ובמידה ואני אעבור לתמ"ל על בסיס חלב סויה ההקאות והנזלת יעברו? שמעתי כי ילדים עם תופעות דומות עברו לתמ"ל צמחי ומצב השתפר- מה דעתך?
בתודה מראש,
רוני!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
רוני22/11/2011רציתי גם לדעת האם משך הצינון של שלושה חודשים תקין בגיל כזה? יש אפשרות לטפל בזה אצל מומחה או שאין מה לעשות...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר יהושע דנינו26/11/2011שלום רוני,
זמן ממושך של צינון אינו מצב תקין.
יש לחפש את הסיבה לצינון ולטפל בה, כלומר לברר את מצב השקד השלישי אצל מומחה א.א.ג ו/או סיבות אחרות.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליחה והקאות - תגובה
ד``ר יהושע דנינו26/11/2011שלום רוני,
עניין ההקאות לא בהכרח קשור לנזלת או לליחה ולכן אני ממליץ להיוועץ במומחה לרפואת ילדים שזה תחום עיסוקו.
ההמלצה למעבר לכלכלה ללא חלב נעשית כאשר משוכנעים שקיימות נזלות חוזרות על רקע של רגישות לחלב ולא סיבות שכיחות אחרות כמו שקד שלישי מוגדל.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לנוזזלים באוזניםאיילת19/11/2011
בני בן שנה וחודשיים סובל מדלקות אוזנים חוזרות מאז שנכנס לגן בספטמבר 2011, טופל באנטיביוטיקה. בבדיקה: תפליט דו אוזני רב עם בלט של המחצית האחורית של תופית ותנועתן דלה באוטוסקופ פניאומטי, פה: החיך תקין. מקבל סינפוד 2.5 בוקר סמ"ק והיסטפד 2.5 סמ"ק בערב. שאלתי: מה הטיפולים המומלצים, לא כרורגיים, לייבוש הנוזלים מהאוזן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לנוזזלים באוזנים - תגובה
ד``ר יהושע דנינו26/11/2011שלום איילת,
התיאור של תפליט עם בלט של מחצית אחורית של התופית מתאים לדלקת חריפה של האוזן התיכונה, ואם מומחה א.א.ג אכן מאשר זאת בבדיקה קלינית הטיפול המומלץ הוא אנטיביוטיקה מתאימה. במקרה של דלקות חוזרות ניתן להמשיך בטיפול אנטיביוטי מונע ובמידה וזה לא עוזר נותר הפתרון הכירורגי.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת בתינוקלימור17/11/2011
שלום רב, בני בן חודש, כבר 3 שבועות סובל מגודש באף ומנזלת וביומיים האחרונים הנזלת הפכה ירוקה וצמיגית.
1. אני שואבת את הנזלת באמצעות צינורית - האם אני יכולה לפגוע ברירית האף? האם פגיעה כזו היא הפיכה?
2. האם הנזלת הירוקה מעידה על החמרה ויש לפנות לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת בתינוק - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי18/11/2011לימור שלום רב.
אין חשש לפגיעה ברירית האף, ואם חלילה יהיה דימום מהאף, אין מה להתרגש, הרירית תתחדש ללא כל תופעת לוואי. הצבע הירוק של הנזלת, מעיד ככל הנראה על זיהום, אלא שאם אין חום, אין צורך לפנות לרופא, כן מומלץ להשתמש במי מלח, מתוצרת עצמית או מבית המרקחת.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת אצל תינוקות
חנה24/11/2011שלום דוקטור,
אצל התינוק שלי שהוא בן 8 חודשים הייתה את אותה הבעיה אז רציתי לשאול אם אתה יודע ממה זה נגרם וכיצד אפשר לטפל בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרי לימפהעיד17/11/2011
עשיתי mri והתוצאה הית שיש אבן בקוטר 8 מ"ל חזרתי אחרי שנתיים ןרופא אף אוזן גרון המליץ על אולטראסאונד והתוצאות:
בלוטה תת לסתית :הודגמו שני קשרי לימפה מוגדל עם מרכז אקוגני מה זאת אומרת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יצחק ענתבי18/11/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אף_אוזן_גרון' id=link]אף אוזן גרון[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיתרי קול- תינוקתלבנת15/11/2011
ערב טוב,
הבת שלי בת שלושה חודשים.
בחודש הראשון לחייה הייתה מונשמת ועם זונדה.
בגלל הזמן הממושך שהייתה מחוברת לטובוס ולזונדה זה כנראה פגע לה במיתר קול (ככה נאמר לנו) וכשהיא נושמת יוצא לה "ציפצופים".
ממש יוצאים לה קולות צרודים כשהיא נושמת ונאמר לנו שזה לא בעיה נשימתית אלא של המיתרי קול מהזמן הממושך שהיה לה צינורות בגרון.
הבנתי שזה אמור להסתדר לבד בשנה הראשונה לחייה, אבל בכל אופן הופננו למחלקת אף אוזן גרון בבי"ח בו טופלה.
השאלות שלי האם הציפצופים הללו באמת קשורים למיתרי הקול? כשהיא ישנה הם לא נשמעים רק כשהיא ערה ועושה פעילות כלשהי.
מה יוכלו לבדוק/לטפל/לחדש לנו בבי"ח אם זה אמור לעבור לבד?
מתי זה צפוי לעבור? האם יש משהו שאפשר לעשות (על ידנו או על ידי הרופאים) על מנת להקל על זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיתרי קול- תינוקת - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי16/11/2011לבנת שלום רב.
אכן צינור קנה להנשמה, יכול לפגוע בתנותיות מיתרי הקול. מומלץ לבצע בדיקה פשוטה
אנדוסקופית לוודא את מצב המיתרים, ותנועתם.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיתרי קול
לבנת16/11/2011תודה רבה על התגובה.
אני מניחה שזאת הבדיקה שיעשו לנו כי זאת הבדיקה שעשו לעוד ילד שהיה באותו מצב מאושפז איתנו..
במידה והבדיקה מראה שהמיתר קול נפגע, מה ניתן לעשות? או פשוט לחכות שזה יעבור לבד? תוך כמה זמן זה אמור להסתדר.?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיתרי קול - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי16/11/2011לבנת שלום רב.
הבדיקה מתבצעת בעזרת סיב אופטי גמיש ודק, המוחדר לאחר הנחיריים, ואם זה מה
שעשו לילד בשכנותכם אז הנחתך נכונה.
טראומה הגורמת לחולשה באחד המיתרים, יכולה להמשך מספר חדשים, ולא ניתן לקבוע אם יהיה שיפור לאחר 3, או 6, או 8 ח', או אם הנזק הוא בלתי הפיך.
בדיקת המיתרים עכשיו יכולה לכוון אבל לא לאבחן חד משמעית את הסיכוי להתאוששות.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאוד!
לבנת16/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבירת עקומות גדילה ושקד שלישיקרן15/11/2011
שלום!
בבדיקות שגרתיות של גיל שנה וחצי נימצא שביתי שברה את עקומות הגובה והמשקל שלה. בגיל שנה ניכנסה למסגרת של פעוטון אך לא היו מחלות חום משמעותיות כמעט. בעקומת הגובה - ירדה מאחוזון 50 (בגיל שנה)לאחוזון 10 ובעקומת המשקל מאחוזון 75 אל קצת מעל אחוזון 25. אציין שבמהלך החודש האחרון להריון הייתה במעקב IUGR. (כמו כן ביתי עדיין יונקת פעם ביום לפני השינה ואחות טיפת חלב אמרה שהירידה באחוזונים יכולה לנבוע מזה ולכן עלי להפסיק הנקה, אך טרם עשיתי זאת ) רופא הילדים שלח אותנו לבירור אנדוקרינולוגי אך עדיין אין תוצאות. כמו כן ציינתי בפניו שהיא נוחרת בלילה, או נושמת בשינה בעיקר מהפה או בתנוחת גוף מסוימת על הצד כשהראש מוטה לאחור. מנוזלת כל הזמן ולפעמים בלילה ניראה שהיא עושה הפסקות נשימה או מתקשה לנשום עד כדי כך שאני מגביהה לה את מראשות המיטה כל הזמן. שמתי לב שהיא כמעט לא יכולה לישון על הגב כי קשה לה לנשום ולכן ישנה לרוב על הצד. היא עדיין מתעוררת בלילה, צמאה ונושמת מהאף כל הזמן מה שהבנתי שיכול להיות קשור לאדנואיד. עשינו צילום לאדנואיד שלא יצא טוב ולכן עלינו לחזור עליו.
במקרה זה כמה זמן מגדירים הפסקת נשימה של פעוט בעת השינה? האם אדנואיד מוגדל יכול להסביר כזו ירידה בעקומות הגובה והמשקל? האם הטיפול בגיל זה הוא ניתוחי? האם לאחר הסרת האדונאיד הילד מדביק חזרה את עקומות הגדילה?
מחכה לתשובתכם.
בברכה ותודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבירת עקומות גדילה ושקד שלישי - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי16/11/2011קרן שלום רב.
נשימה דרך הפה, והפסקות נשימה בשינה ביגלל שקדים ושקד שלישי מוגדלים, יכולים בהחלט להשפיע על עקומת הגדילה, מומלץ-על כן- לפנות לרופא א.א.גרון, לבדיקה כולל בדיקת שינה, במקרים כאלה בהם ההפסקות בנשימה הם בחומרה בינונית ומעלה, יהיה מקום לשקול ניתוח לכריתת השקדים, והשקד השלישי.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה לעוד מידע לגבי ניתוח אדנואידי
קרן31/01/2012בהמשך לשאלתי הקודמת,
הגיעו תוצאות בדיקת מעבדת השינה של ביתי שהראו שהיא עושה הפסקות נשימה ברמה בינונית (באותו לילה היה ניראה לי שהיא בכלל לא עושה הפסקות נשימה כי זה היה לילה טוב יחסית בשבילה מה שאומר שיתכן שהמצב גרוע יותר), הבנתי שהיא צריכה לעבור ניתוח של כל השקדים בגיל הזה.
למרות שנאמר לי שמדובר בניתוח קל יחסית, ברצוני לדעת האם עקב גילה הצעיר (שנה ועשרה חודשים) יש סיכון גדול יותר בניתוח? האם עדיף שתהיה גדולה יותר? ולגבי הניתוח עצמו- האם מומלץ יותר לנתח בבי"ח שיש בו טיפול נמרץ ילדים? כמה זמן אורך הניתוח? כמה זמן אשפוז הוא מצריך? תוך כמה זמן הילד חוזר לפעילות רגילה?
אשמח לקצת מידע בנושא.
בברכה ותודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבאמיס - פתרון לאדנואיד?טל15/11/2011
בני בן שנה וחודש סובל מאדנואיד מוגדל (מחרחר,מנוזל,מרייר המון,נשימה כבדה בייחוד בלילה) כיום המצב עדיין לא מצריך ניתוח.
ממה שהבנתי אבאמיס תרסיס אף סטרודיאלי מטפל בנזלת אלרגית ומומלץ מגיל שנתיים. האם אתה מכיר את השפעת התרסיס בטיפול באדנואיד בגילאים קטנים?מקטין אותו וניתן להמנע מניתוח?מהן ההשלכות של הסטרואידים בנטילה יומיומית? האם יש השפעה על פעילות הילד/התפתחותו?והאם היית ממליץ לתת אותו? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבאמיס - פתרון לאדנואיד? - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי16/11/2011טל שלום רב.
האבאמיס הינו תכשיר הניתן לאף, והשפעתו היא על רירית האף, בעיקר, ובצורה מזערית על השקד השלישי. לא לחינם יש להמנע ממתן התכשיר לגילאים הנמוכים, ואיני ממליץ להשתמש בו ל"הקטנת" השקד השלישי.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ניתן לעשות?
טל16/11/2011אני רוצה להקל על מצבו בייחוד שמדובר בנושא שמעכב את הגדילה שלו. אנו שמים אדים,מגביהים את ראש המיטה,אקליפטוס לימוני אך עדיין הילד סובל ומאוד עייף.
איך אפשר לעזור לו אם זה לא מצב שמצריך ניתוח בשלב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ניתן לעשות? - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי18/11/2011טל שלום רב.
ניתן להשתמש בטיפות אף לילדים, או במי מלח, תוך מעקב, אם לא יחול שיפור, יהיה מקום לבדוק,לאור התלונה שהילד מאוד עייף, את מצב השינה בשאלה של הפסקות נשימה בשינה. ורק אח"כ - על פי תוצאת הבדיקה להחליט אם יש מקום לנתח (שקד שלישי ו/או
שקדים).
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)