מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה מורכבתרועי09/01/2012
6 רופאים לא פתרו לי אז אולי כאן..
בן 28,ליחה דריפ פוסט מהאף כל יום,כל היום,כל השנה ,כבר 15 שנה!
הליחה מלווה בריח.
מה עזר?
דיפרוספן(קורטיזון) פתר את הבעיה למשך חודש אחד בלבד במאה אחוז אך רק לחודש אחד
הזריקה מנעה ליחה לחלוטין וכמו כן הפסיק הריח(הכל רק לחודש אחד)
מה לא עזר?
-אחרי בדיקה(דם ועור),אלרגיה מנימלית ביותר לקרדיט האבק-לא מצדיקה את הליחה התמידית אשר לא תלויה במקום.
-תרסיסי אף עם סטרואידים לא השפיעו כמעט
-אנטיביוטיקה ציפרודקס
-CT הראה מצב תקין
-בבדיקה קיימת מחיצה עקומה וקצת קונכיות מוגדלות.
רציתי לשאול שתי שאלות:"
1.אילו עוד בדיקות הייתם ממליצים לי לבצע?צריך אולי בדיקה לא טרייואלית מפני שהבעיה לא טריוויאלית
2.השקדים של קריפטיות,וייתכן שחיידקים בשילוב עם הליחה-גורמות לריח.
איזו אנטיביוטיקה הייתם ממליצים לי לנסות לפני שאני פונה לניתוח לאיוד השקדים בלייזר?אולי יהיה אפשר לחסוך את הניתוח עם אנטיביוטיקה שתראה אם בכלל הריח הוא מהשקדים
הייתי אצל 6 רופאי אף אוזן גרון,ודברים לא מסתדרים
אנא עזרו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר דנינו,קראתי כתבה שלך
רועי09/01/2012מעניינת מאוד לגבי סיווגים של מחלות כרוניות בסינוסים.
אני מתחנן שאולי תיתן לי כיוון למצב שתיארתי,אני הייתי מאוד רוצה להגיע אבל אני כבר לא יכול יותר לעבור בין רופאים-אולי תוכל לעזור לי בבקשה ולתת לי כיוון למקור הבעיה או כיוון לבעיה?
אולי אפילו ביופסיה תוכל לעזור ולהסביר למה הדיפרוספן עזר ומה המקור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תענו גם לי
רועי10/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מורכבת - תגובה
ד``ר יהושע דנינו12/01/2012שלום רועי,
כפי שתיארת המקרה נראה מורכב וכנראה שלא בכדי כמה רופאים לא סייעו לך. זה ממש לא מקרה לפורום הזה, שכן עם ממצאים רבים שברשותך והתנסויות של טיפולים שונים יהיה עליך לגשת למומחה א.א.ג עם כל הממצאים וההיסטוריה הרפואית ולנסות לעשות הערכה רפואית חוזרת ולשקול את המשך הבירור והטיפול באופן שיתן מענה לבעיה שלך.
כל טוב ורפואה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקדים+ שקד שלישיתמיר08/01/2012
בני בן שנתיים. סובל מהפסקות נשימה ונחירות.
צילום הראה על חסימה של שקד שלישי.
רופא אאג - המליץ על ניתוח להסרת השקד השלישי
בחוות דעת נוספת הומלץ על יתוח להסרת השקד השלישי ועל צימצום השקדים בגרון(ציין גודל +3) בהליך חדיש.
מאחר ומדובר בתינוק בן שנתיים באיזה הליך לבחור?
שני הרופאים קבעו כי אין צורך בכפתורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקדים+ שקד שלישי - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי09/01/2012תמיר שלום רב.
בגלל גילו הרך של בנך, לא צריך למהר ולנתח את השקדים, והחלטה על כך תינתן רק לאחר בדיקת שינה וקביעת דרגת החומרה של הפסקות הנשימה.
אני ממליץ להמתין להחלטה על מה לנתח רק לאחר בדיקה זו.
נושא ההעדפה של צימצום, או כריתה מלאה של השקדים, הוא פחות משמעותי, וכל רופא יבצע את הפרוצדורה המוכרת לו מנסיונו.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים באוזנייםיעל07/01/2012
ערב טוב,
היום קילחתי את בניבן חודשים ובטעות מילאתי את המים באמבט מעבר לרגיל.
באמצע האמבט הבחנתי כי אוזנו השמאלית נמצאת בתוך המים, כלומר הוא סובב את הראש לכיוון מסויים ואז המים נכנסו לו לאוזן.לצערי שמתי לב לזה רק באמצע האמבט, האם יכול להיגרם נזק כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים באוזניים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי09/01/2012יעל שלום רב.
אין למים כל השפעה על האוזניים, ואין כלל צורך להזהר מכניסת המים.
אנו מבקשים להמנע ממים רק במקרים בהם יש דלקות באוזניים או נקבים בעור התוף.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהמישהי31/12/2011
שלום רב,
בני בן שנתיים, לאחרונה סובל מספר פעמים מדלקות אוזניים.
רק לפני שבוע סיימנו טיפול של 10 ימים ושוב קיבלנו טיפול עכשיו.
הרופא נתן 15 ביום וחילק ל- 5cc כל שמונה שעות. הוא אמר שאם זה בעייתי מבחינתינו שניתן כל 12 שעות 7.5cc.
התחלנו אתמול במנות של 5 ואנחנו רוצים לעבור לפעמיים - האם אפשרי? האם זה מספיק טוב?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר יהושע דנינו01/01/2012שלום מישהי
אני מבין שהבן מקבל מוקסיפן.
ניתן לתת אותו בשתי מנות.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת שמיעה לבת 3עדי27/12/2011
ד"ר שלום
לאחרונה חשנו שביתי בת 3 לא שומעת היטב
בצענו לה בדיקת שמיעה והיא אובחנה עם
ירידת שמיעה קלה באוזן שמאל - 28 DB
ירידת שמיעה בינונית באוזן ימין - 42 DB
הילדה מעט מצוננת - יכול להיות שקשור?
האם זה נחשב ירידה חמורה?
ניתן להסיק מכך אם מדובר בירידה חיצונית או משהו עצבי?
האם לדעתך עלינו לעשות משהו מלבד מעקב?
תודה!
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת שמיעה לבת 3 - תגובה
ד``ר יהושע דנינו29/12/2011שלום לירון
מדובר בליקןי בינוני מימין וקל משמאל.
הצטננות יכולה לתרום לליקוי שמיעה,לכן יש לגשת למומחה א.א.ג שיבדוק את הילדה והאם מדובר בליקוי הולכתי או אחר.לפי בדיקת השמיעה ניתן לקבוע את מקור הליקוי.
הטיפול תלוי בסוג הליקוי,לשם כך יש לגשת למומחה א.א.ג שימליץ על מעקב או טיפול.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ם מהאף לבנירונן26/12/2011
לבני בן ארבע וחצי בזמן האחרון במיוחד יורד לו מדי פעם דם מהאף.זה היה בעבר והיה שקט מזה כמה חודשים והרופאה ילדים אמרה שאין מה לעשות עם זה.בשבועיים האחרונים מדי פעם יורד לו שוב דם מהאף.מה עושים עם זה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ם מהאף לבני - תגובה
ד``ר יהושע דנינו29/12/2011שלום רונן
ראשית יש לעצור את הדימום ע"י לחץ 5 דקות עם שתי אצבעות בשני צידי האף .
אח"כ יש לגשת למומחה א.א.ג שיבדוק ויחפש סיבה אפשרית ובמידה וימצא כלי דם חשוד במחיצה ישל צרוב אותו.
מניעתית יש למרוח משחה שומנית על המחיצה,למנוע התיבשות שלה ,שיכולה לתרום לדימום.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רונן29/12/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון סטרפטקוקאוסנת26/12/2011
שלום רב,בני בן 5 היה לו חום גבוהה, הלכתי לרופא שעשה משטח יצא חיידק.
כשהייתי עם בני אצל הרופא לקחתי גם את בני בן 3.5 שאין לא חום והוא בריא רק קצת משתעל. הרופא בדק אותו ועשה לו משטח גרון ויצא לו חיידק. שוב אני מדגישה- אין לו חום הוא בריא, אוכל ושותה רגיל ולא מתלונן על כלום. הרופא בהתאם למשטח נתן אנטיביוטיקה מוקסיפן ל-10 ימים. אני לא נתתי לו את התרופה כי הכל טוב אצלו. יש לציין שהוא נמצא במעקב א.א.ג כי הוא סבל בעבר מבלוטות מוגדלות. הלכתי לא.א.ג שאני מטופלת אצלו והוא לא מסתמך על משטחים אלא ע"י בדיקה לפי העין והוא אינו ממליץ על אנטיביוטיקה למרות שהמשטח אומר שיש חיידק. הוא אומר שהגרון נראה טוב ואין לו כלום למרות המשטח .אני בדילמה רבה מה לעשות כי אני יודעת שסטרפטקוק מסוכן מאוד. בבקשה עזרה דחוף......לתת אנטיביוטיקה או לא??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון סטרפטקוק - תגובה
ד``ר יהושע דנינו28/12/2011שלום אוסנת
10% מהאוכלוסיה הנורמלית הם נשאים של החידק,ואחד מהם הוא כנראה גם בנך.
לא נותנים אנטיביוטיקה לילד בריא שהמשטח חיובי,אלא רק כאשר הילד חולה והבדיקה הקלינית מתאימה יש לתת אנטיביוטיקה.
אין סכנה מחידק של נשא.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אוסנת29/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקד שלישי וכפתוריםאמא23/12/2011
בני בן 3 צריך לעבור ניתוח שקד שלישי וכפתורים באוזנים. בבדיקת שמיעה נמצא ירידה בשמיעה, בשל נוזלים באוזנים ושקדים מוגדלים וירידה בשמיעה הומלץ על ניתוח. בבית רוב הזמן מבקש טישו למרות שלא ממש רואים נזלת ואם כן אז זו נזלת שקופה. ההתלבטות שלי היא שהילד ממה שאנחנו ההורים רואים כן מדבר ברור ולפי מה שהבנתי מהרופאה לקראת גיל 5 פוחת הדלקות. אז האם לא כדאי לחכות או שבכל זאת מומלץ לעבור את הניתוח?הפחד שלי שלא יהיה גרוע יותר ,כי הוא כן מדבר בהתאם לגילו. האם באמת מדובר בניתוח פשוט כפי שמציגים?מדובר בילד שעבר הרבה הרדמות מסיבות אחרות. דבר נוסף ששכחתי לצין הילד היה שנה עם אנטיביוטיקה מניעתית ועדיין נשארו נוזלים ושקד מוגדל. בתקופת האנטיביוטיקה לא היה חולה הרבה, ושניסינו להפסיק אנטיביוטיקה חזר להיות חולה.
האם מומלץ ניתוח או לחפש אלטרנטיבות אחרות עד שיגדל וגם ככה בתקווה יפחת הדלקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקד שלישי וכפתורים - תגובה
ד``ר יהושע דנינו28/12/2011שלום אמא
הניתוח הנ"ל פשוט וקצר,אין מה לחפס אלטרנטיבה,כי אין כזו. דחיה של הנתוח גורמת נזקים בלתי הפיכים.
לכן מומלץ לבצע את הניתוח כמה שיותר מוקדם.
כל טוב ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוזנייםשירן23/12/2011
שלום
אני מחפשת יעוץ לביתי בת 5 שסובלת מדלקות אוזניים חוזרות, אני מנסה להבין למה זה חוזר לה והאם יש טיפול טבעי יותר אולי? האם יש דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת אוזניים - תגובה
ד``ר יהושע דנינו28/12/2011שלום שירן
בדלקות שחוזרות יש לחפש גורם כמו שקד שלישי מגדל,חור בעור התוף ועוד ..לא ברור משאלתך האם נעשה בירור כזה.
לכן יש לגשת לבדיקה אצל מומחה א.א.ג שיבדוק את הילדה ויציע בירור וטיפול מתאים.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחהחני22/12/2011
שלום
יש לי ילדה בת 10 חודשים
וכול בוקר יש לה הרבה ליחה שהיא מוציא אחרי שהיא שותה מטרנה
היא עושה גראפס ואז יוצא לה כמו הקאה קצת מטרנה וליחה בצבע ירוק
אין לה נזלת.
ואני מביאה לה מטרנה צמחית כי חלבי עושה לה פצעים אדומים מסביב לפה
יש לה את זה כבר בערך 3 חודשים...
מה אפשר לעשות? להפסיק להביא לה מטרנה? אולי לנסות סימילאק או יש תחליב חלב מיוחד שקונים בבית מרקחת?
תודה רבה ויום טוב
חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יהושע דנינו28/12/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גסטרואנטרולוגיה_ילדים_מחלות_כבד_ילדים' id=link]גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדים מוגדלים ושקד שלישיליאת19/12/2011
בני בן כמעט 5 שנים סובל מהיותו תינוק מנזלת כרונית אף סתום כל השנה דיבור לא ברור מהאף בשנים האחרונות סובל מאד בשינה לא ישן טוב מתעורר כל הזמן נוחר מאד ומפסיק לנשום היינו אצל רופא אאג אשר אישר ניתוח להוצאת השקד השלישי אשר עלה כבר ללוע ושקדים מוגדלים מאד אשר חוסמים לו את קנה הנשימה לא היינו במעבדת שינה אבל הילד ישן לידי והנחירות שלו בלתי נסבלות וכן הפסקות הנשימה שלו הילד לא אוכל הרבה וסובל מאד לא סובל מדלקות גרון ולא אוזניים האם יש צורך לבצע ניתוח של השקדים או רק להוציא את השקד השלישי אני מאד מוטרדת ופוחדת מהניתוח מאחר והרופא הסיבר על הסיבוכים והכאבים שלאחר הניתוח הניתח אמור להיות בביח אסותא ולא ברמבם וזה מלחיץ עוד יותר אם חס וחלילה יהיה סיבוך לא יודעת מה לעשות ומה להחליט אודה לך אם תעזור לי בהחלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים מוגדלים ושקד שלישי - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי21/12/2011ליאת שלום רב.
אין ספק שבנך זקוק לניתוח, התשובה לשאלה שאת מעלה, יכולה לקבל מענה רק לאחר בדיקת שינה. אם יימצא שיש הפרעה בשינה בחומרה בינונית ומעלה, כדאי יהיה לכרות גם את השקדים. אם לא, יהיה צורך בכריתת השקד השלישי בלבד.
אם אינך משוכנעת ובטוחה לבצע את הניתוח בבי"ח פרטי, זכותך המלאה לבצעו בבי"ח ציבורי.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפים...דידי18/12/2011
שלום,
בני בן שנה ותשעה חודשים. מצונן באופן כמעט כרוני מאז ספטמבר (כשנכנס לגן לראשונה). בנוסף, כמעט מאז שנולד, מחרחר מאוד. מצב שהחמיר מאוד (!!!) בחודשים האחרונים ואיכות השינה שלו (ושלנו) נוראית: הוא לא נושם ומתעורר כ- 20 פעם בלילה וכמעט משתנק מחוסר נשימה.
ניסינו: תרסיסי מי ים, אינהלציות, מכשיר אדים קרים, אנטיביוטיקות (במצבים אקוטיים), הגבהה הראש בשינה, טיפות אקליפטוס, טיפות קרבול - ושום דבר לא עוזר!
היינו אצל רופא א.א.ג (לצערנו בשלב שהיה מנוזל מאוד), נתן אנטיביוטיקה ואמר לחזור כשיסיים כדי שיוכל לבדוק כמו שצריך. ובנוסף ציין כי כנראה ישנם פוליפים (אדנואידים).
וכל ההקדמה הזו היא רק כדי לשאול לגבי ניתוח פוליפים....
שמעתי, ותקנו אותי אם אני טועה, שלרוב הניתוח לא אפקטיבי בגיל כזה ושלרוב הפוליפים חוזרים. האם נכון הדבר?
אם יומלץ לנו ניתוח האם כדאי לעשות?
בינתיים, טרוטי עיניים, מחכים לתשובה..... ולגאולה..... או כל דבר שיפתור את העניין....
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפים... - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי18/12/2011קונצי שלום רב.
לפי תיאור העניינים, וללא קשר עם הטיפול האנטיביוטי, אין ספק שבנך זקוק לניתוח.
השאלה שעומדת בפתח היא מה מצב השינה והאם יש הפסקות נשימה בשינה בחומרה כזו שמצריכה ניתוח גם של בשקדים. תשובה לשאלה זו תינתן ע"י בדיקה במרפאה להפרעה בשינה.
אם יימצא שהבעיה היא רק של השקד השלישי, אזאי יש צורך בכריתתו.
בגיל זה הסיכוי להישנות גבוהה יותר אם הניתוח יבוצע לאחר גיל 3 ש', זה אומר שהסיכוי להישנות, בכללותו אינו מאוד גבוה, כ 20-30 %, ובכל זאת עדיף לשפר את איכות חייו ונשימתו תחילה.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה ד"ר ענתבי, יומקסים
דידי19/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעווה באוזנייםאורית15/12/2011
הייתי אתמול עם בתי בת השנתיים אצל רופא אא"ג, הוא הוציא לה שעווה מהאוזניים, ובאחת מהאוזניים ירד דם כתוצאה מכך. היום שמתי לב כי יש לה באוזן כמות גדולה של דם קרוש, מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעווה באוזניים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי16/12/2011אורית שלום רב.
בפעולות ניקוי האוזניים, ובעקבות תנועות הראש של הילדים, יכול להגרם דימום, שפוסק לאחר מספר דקות, במקרים שבהם הדימום ממושך יותר או כאשר קריש הדם ממלא את התעלה כדאי להבדק שוב אצל הרופא המקצועי.
טיפות שמן פאראפין יכולות לנתק את קריש הדם, ואם לא יצא מעצמו, הטיפות יקלו על הרופא בהוצאתו.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באוזן,צליל15/12/2011
הבן שלי בן השנה ושמונה חודשים עם דקלת באוזן, אובחן ביום שני החאורן מרופא המשפחה שלו, הרופא הסביר לתת לילד 5ימים 3פעמים ביום, אני מרגישה שעדיין כואב לו במידה ואסיים מחר את ה5ימים מותר להמשיך?שאלה שניה, כשאני מקלחת את בני הוא יושב בתוך כיסא ואני שמה לו או אטמי אוזניים או צמר גפן בזמן החפיפה יש משהו מועיל יותר? כדי שלא יהיה מגע עם מים?(רופא אחד המליץ שאפשרי להכין לילד מיוחד כפתורים במידה שלו וזה מחזיק לשנה,בכל אופו ענו לי על שאלתי בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת באוזן, - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי15/12/2011צליל שלום רב.
התהליכים הדלקתיים באוזן בגילאים אלה מקורם באוזן התיכונה, במקרה ויש הפרשה מהאוזן, סביר שהיא באה מהאוזן התיכונה, דרך נקב שנוצר בעור התוף. רק במקרה כזה, של חשש לנקב, יש מקום למנוע ממים להכנס לאוזן בה יש הפרשה, ולא באוזן שאינה עם נקב.
ניתן להשתמש בצמר גפן, ולפני הכנסתו לאוזן יש למרוח עליו ווזלין או לטובולו בשמן.
לא מומלץ להתאים אטמים על-פי מידה, כי למים אין השפעה על היווצרות הדלקת.
אני מניח שבנך קיבל מוקסיפן, לרוב הטיפול הוא לשבוע עד 10 ימים, כך שבהחלט מותר להמשיך, מתוך תקווה שבכלל היה צורך בטיפול אנטיביוטי.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה,
צליל16/12/2011תודה דר ענתבי, לא ראיתי הפרשה מהאוזן, אך הסבירו לי 5ימים לשים את הטיפות, המוקסיפן היה צריך לעבוד תוך 48וכנראה שזה כרגע משפיע לטובה,ביום שני הבאתי לו באמת ביום חמישי כבר ירד החום, כי זה היה מלווה בחום כיוון שיש לו גם דקלת בעין תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מרירמיכל13/12/2011
שלום,
הבן שלי בן שנה וחצי והוא מרייר נורא כבר חצי שנה בלי קשר לשניים. מרטיב חולצות שלמות חצי שעה אחרי שמחליפים לו.
בנוסף (קשור או לא קשור) יש לו נזלת היסטרית כבר שבועיים שרופאת הילדים אמרה לי שאין מה לעשות איתה חוץ ממי מלח כי הוא קטן.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מריר - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי14/12/2011מיכל שלום רב.
אכן ריור בגיל זה אנו בר פיתרון, ולגבי הנזלות יש מחויבות בבחינת האף ולוע האף. ע"י מומחה א.א.גרון. ייתכן ויש תופעות אלרגיות, וייתכן שהשקד השלישי מוגדל, דברים אלו ייבחנו, ועל-פי התוצאות יחליט הרופא כיצד לשפר את ההפרעות.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)