פורום אף אוזן גרון ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח שקדים ואדנואיד
    ליאת
    28/01/2011

בני בן 7 , במעבדת שינה התברר שעושה 4 הפסקות לשעה, 34 ללילה ברובן חלקיות בנות 10-25 שניות ,לא נמצאו ירידה בחמצן וקצב הלב תקין, נחירות 50 דציבל ,ערכנו את הבדיקות היות ויש חשד לבעיית קשב וריכוז, האם התוצאות אכן מוכיחות שיש לילד שינה לא תקינה היכולה לגרום לבעיית קשב וריכוז? האם צריך ניתוח ? במידה וצריך ניתוח האם אדנואיד מספיק או שצריך גם כריתת שקדים? תודה רבה ליאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח שקדים ואדנואיד

הוספת תגובה

• ניתוח שקדים ואדנואיד - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    30/01/2011

שלום ליאת
    התוצאה אכן מצביעה על שינה לא תקינה.יכול להיות קשר לקשב וריכוז.
    ממליץ לפנות למומחה א.א.ג שיבדוק וימליץ על הטיפול המתאים.
    כל טוב ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח שקדים ואדנואיד

ליאת
    02/02/2011

שלום ד"ר דנינו, תודה רבה על תגובתך, היינו אצל א.א.ג וזה המליץ על ניתוח אדנואיד ושקדים, בפורום קראתי על ילדים שעושים 17 הפסקות נשימה בשעה, בני עושה 34 לילה בן 8 שעות, האם ניתן להימנע מניתוח? אני ממש חרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא דואג
    בני
    27/01/2011

שלום רב!ביתי בת חודשים, נולדה לידה רגילה שחודש תשיעי. לאחר שנכשלה בבדיקת הסינון שמיעה בבית החולים עברה היום את בדיקת הBERA ונמצאה כלא תקינה בבדיקה. נקבעה לה בדיקת התנהגות עוד חודשיים.
    רציתי לדעת אם יש מענה רפואי לכל בעיות השמיעה או האם לאחוזים גבוהים יש מענה בריאותי? האם יש מציאות כזו שהיא לא תשמע לעולם או האם יש לך משהו מעודד לומר לי.. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבא דואג

הוספת תגובה

• אבא דואג - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    30/01/2011

שלום אבא
    BERA לא תקינה יכולה להיות מליקוי קל עד חרשות,כאשר קיים טיפול לכל המצבים .
    לכן ממליץ לפנות למומחה א.א.ג עם הילדה והתוצאות והוא יסביר כבר את האפשרויות
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באזניים
    שני
    26/01/2011

שלום,

שאלתי היא מה דעתכם על המכשיר earpopper הנועד למנוע נוזלים באזניים, ובמידה וקיימים נוזלים, לייבש אותם? האם מומלץ?

תודה

שני

לקביעת תור
    סגירה
    נוזלים באזניים

הוספת תגובה

• נוזלים באזניים - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    26/01/2011

שלום שני
    כבר נאמר פעמים רבות בפורום על היתרונות וחסרונות של שימוש במכשיר.
    ניתן להשתמש בו במקרים המתאימים,תוך יעוץ מומחה א.א.ג
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת כרונית
    שרון
    26/01/2011

הבת שלי בת 5.5 וכמעט מיום הולדתה סובלת מנזלת כרונית.עשיתי לה צילום ולא ראו כלום גם דיקור לא זער.יש פיתרון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת כרונית

הוספת תגובה

• נזלת כרונית - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    26/01/2011

שלום שרון
    אני ממליץ לבצע בדיקה אנדוסקופית של האף והשקד השלישי .
    אם גם כאן לא ימצא שקד השלישי מוגדל,יש להתיעץ עם אלרגולוג.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח פוליפים
    לירון
    26/01/2011

הי,
    לביתי בת ה-3 יש שקד שלישי מוגדל וסובלת מלידה מדלקות אוזניים; נוזלים באוזניים ונזלת כרונית קשה לאורך כל השנה. בלילה נוחרת ומתקשה לנשום מהאף - הרופאת אף אוזן גרון שלה המליצה כבר לפני כשנה על ניתוח.
    תחילה החלטנו לנסות דרכים אלטרנטיביות שעזרו נקודתית אולם בכל פעם שהפסקנו מיד הכל חזר.
    בלית ברירה החלטנו לבחון את האופציה של ניתוח אולם דבר אחד מטריד אותי - לפני מספר חודשים ביצענו בדיקת שינה שדווקא יצאה תקינה יחסית. הבדיקה אולם נעשתה בקיץ אולם בתוצאה מטרידה אותי ואני חוששת שזה סימן שלא צריך לעשות את הניתוח.
    מה כדאי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח פוליפים

הוספת תגובה

• ניתוח פוליפים - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    26/01/2011

שלום לירון
    הגדלת שקד שלישי לא חיבת לגרום להפסקות נשימה.
    לכן בדיקת שינה שדווקא יצאה תקינה לא שוללת את הצורך בניתוח כפי שהומלץ.
    כל טוב ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספריי לאף-איך נקרא החומר הממכר שבו?
    יעל
    26/01/2011

שלום ד"ר

הבנתי שלאוטריווין לילדים או מבוגרים יש חומר ממכר ושאסור להשתמש לאורך זמן בספריי הזה.
    האם גם לאלרין לילדים יש את המרכיב זה ?
    איך נקרא המרכיב הממכר שאני להימנע ממנו בשימוש ארוך טווח?

אני עושה לילד שלי כל יום השפרצות של אוטריוויני לתינוקות כטיפול מונע כי הנחתי שאין בו את החומר הממכר, האם אני טועה ?

אני מעתיקה לכאן את המרכיבים שיש באוטריוויני לתינוקות כדי שתוכל לראות :

פעיל: sodium chloride 0.74%
    ולא פעילים: benzalkonium cholide, disodium edetate, disodium phosphate, monosodium phosphate, polyoxyl hydrogenated castor oil, purified water

מצאתי גם ספריי אחר עם המרכיבים:

sodium chloride 5 mg, potassium chloride, aloe vera gel, water for injections

אני פשוט מחפשת ספרי תרסיס לאף שאוכל למשך כל חודשי החורף לעשות לו ללא חחש
    כי הוא סובל מהמון נזלות ואני מנסה לעשות לו טיפול מונע עם תרסיס שלא יהיה הספריי של המי מלח מהים כי אותו הוא בכלל לא מסכים שאשים לו בשום אופן
    כל מה שאני מחפשת הוא שלתרסיס לא יהיה את המרכיב הממכר כדי שאוכל להשתמש בו ללא חשש לאורך זמן ארוך

אודה לך מאד לעצתך.
    יעל

הוספת תגובה

• לאוטריווין רגיל המרכיבים שונים והם:

יעל
    26/01/2011

לאוטריווין רגיל המרכיבים שונים קצת מאוטריוויני לתינוקות

המרכיבים של אוטריווין רגיל הם- אני מעתיקה :

הפעיל: Xylometazoline HCI 0.05%

ולא פעילים: benzalkonium cholide, disodium edetate, disodium phosphate dodecahydrate, methylhydroxypropylcellulose, sodium chloride, sodium dihydrogen phosphate dihydrate, sorbitol 70%, purified water

מהו המרכיב הממכר ?

חברה אמרה לי שלדעתה המרכיב הממכר הוא benzalkonium cholide ולא המרכיב הפעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאוטריווין רגיל המרכיבים שונים והם: - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    26/01/2011

שלום יעל
    המרכיב עצמו אינו ממכר,אך השימוש גורם להתמכרות ובנוסף האוטריווין כמו גם האלרין יכולים לגום להרס ריסי התאים באף, בשימוש ממושך.
    לכן לא מומלץ להשתמש בהם מעבר ל-6 ימים.
    התכשירים המכילים מי מלח(אוטריוויני) או מי ים מותרים לשימוש ממושך.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נחירות וריח רע מהפה
    נירית
    26/01/2011

בוקר טוב
    בתי בת 3 נוחרת בשנתה ולאחרונה התווסף גם ריח רע מהפה.
    האם יש קשר לנחירות ולריח רע מהפה והאם אני בפורום הנכון ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    נחירות וריח רע מהפה

הוספת תגובה

• נחירות וריח רע מהפה - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    26/01/2011

שלום נירית
    מדובר כנראה בהגדלת שקד שלישי,הגורם לנשימת פה.זו גורמת ליובש בפה ויכול להיות ריח עקב כך.
    ממליץ לפנות למומחה א.א.ג שיבדוק וימליץ על טיפול .
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות CT
    קרן ד.
    24/01/2011

שלום
    בעקבות נזלת כבר 3 חודשים שאנטיביוטיקה לא הפסיקה הפנו את הילד שלי בן 9+ ל CT ואשמח אם תוכלו להסביר לי מה הממצאים אומרים :

מחיצת האף אינה סוטה משמעותית.
    מודגמת התעבות רירית קלה בסינוסים המקסילריים. יותר מימין.
    הסינוסים הפרונטלים, האתמואידלים והספנואידלים מאוורים דו"צ.
    OMC משמאל פתוח. מודגמת התעבות רירית ב OMC מימין.
    ללא עדות להרס עצם. קונכה בולוסה עליונה דו"צ.

מה זה אומר?

האם התעבות רירית הכוונה לדלקת ?

מה עושים כדי לרפא אותו ? האם זה יכול לחלוף לבד?

האם הקונכה בולוזה היא הסיבה לנזלת הבלתי פוסקת ולמה?

יש לציין שבקיץ הוא לא מנוזל והוא לא אלרגי למשהו עד כמה שידוע לי.
    איך בכלל ניהיה לו קונכה בולוזה ?

בהרופא א.א.ג שלו אמר לי שלעת עתה לא נעשה כלום.
    זה יחלוף לבד?
    מתי עלי להתחיל לדאוג ולבקש טיפול?

סליחה על כמות השאלות מוזר לי פשוט ההנחייה של הרופא שרק לעשות הדים חמים והשפרצות של מי מלח. זה מה שיפתור את הבעיה? ממש מוזר.

המון תודה.

קרן ד.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות CT

הוספת תגובה

• שלום ד"ר אנא ענה לי

קרן ד.
    28/01/2011

שלום
    ראה לי שפיספסתם אותי בבקשה תענו לי. זה חשוב לי.
    תודה,
    קרן ד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי גם לציין שבעבר עקב הנזלת

קרן ד.
    29/01/2011

רציתי לציין שבעבר עקב הנזלת זה גרם לו לסינוסיטיס.

ההמלצה במקרה שלו היתה לא לנתח עדיין את הקונכיות למרות שהם מוגדלות וגם לא בסינוסים כי לדברי הרופא מתוך ה CT לדעתו הסינוסים מאווררים.
    אבל הנזלת לא מפסיקה ואני פוחדת שיהיה לו שוב סינוסיטיס.
    ואגב הוא לא מנוזל בקיץ או בעונות מסויימות בשנה.

מתי כן ממליצים על לנתח את הקונכיות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות CT - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    30/01/2011

שלום קרן
    עיבוי רירית הינו תגובה של הרירית לאלרגיהאו כל גורם אחר.
    הטיפול הוא ספרי מקומי.
    קונכה בולוזה היא לא סיבה לנזלת,היא נוצרת עם גדילת אברי האף.הטיפול צריך להיות מכוון להפרעות ולמימצאים.
    רק אם יש נזלות מוגלתיות מלוות בכאבים מתאימים יש לגשת להיתיאצויות.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח פוליפים ושקדים
    טיראן
    23/01/2011

שלום רב,
    לבני בן 4.5 נקבע ניתוח להוצאת שקדים ופוליפים,
    היינו במעבדות שינה ונאמר לנו שיש לו 17 הפסקות נשימה בשעה.
    האם חייב להוריד גם את השקדים?
    חשוב לציין שבני אינו סובל מדלקות גרון או אוזניים וגם אינו מנוזל.

תודה
    טיראן

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח פוליפים ושקדים

הוספת תגובה

• ניתוח פוליפים ושקדים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    23/01/2011

טיראן שלום רב.
    מדובר במצב של כ 120 הפסקות נשימה בשינה של 7 שעות, ועל פי מישכן של ההפסקות ניתן לקבוע אם מדובר בדום נשימה בינוני או חמור. לקביעה זו, ולתפקודו של הילד (עירנות בשעות היום, והתפתחות), יש משמעות בהחלטה על כריתת השקדים או השארתם.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקד שלישי
    יניב
    22/01/2011

בני בן השנתיים עבר ניתוח שקד שלישי עקב נחירות והפסקות נשימה , שבוע עבר מאז הניתוח והילד לא נושם טוב עדיין נוחר ונשמע מתאמץ בנשימות ..האם יש סיבה אחרת?? יש לציין שהוא לא מקורר או מנוזל ..לא רוצה לחשוב על מצב שבו הניתוח היה מיותר או שיש זמן מוגדר עד שזה מסתדר סופית??תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שקד שלישי

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה...

יניב
    23/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקד שלישי - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    23/01/2011

יניב שלום רב.
    לרוב לאחר ניתוח כריתת השקד השלישי יש הפחתה בנחירות אלא שתהליך זה יכול להגיע באיחור מה, ביגלל אפשרות שבצקת באיזור המנותח ובעקבות הניתוח יכולה לעיתים לגרום להמשך הסימפטומים.
    לא התיחסתי להפסקות הנשימה, כי כריתת השקד השלישי בלבד, אינה משפיעה משמעותית על ההפסקות, אלא אם מדובר בהפסקות בודדות בלילה.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    אבי
    22/01/2011

דר' ענטבי שלום,
    מזה 3 ימים סובל מכאבי ראש פנימיים מעל אזור העיניים וברקות, בעיניים עצמן, ומסביב לאוזן שמאל בראש (לא באוזן עצמה), בצוואר העליון בעיקר בצד שמאל.
    בבוקר (אחרי שינה)אין לי כאבים, הכאבים מופיעים ומחמירים עם הזמן .
    ללא נזלת , אך שומע חרחורים של נוזל בתעלות פנימיות באזור הפנימי של האף .
    האם קשור לא.א.ג.
    האם אפשרי מחר להגיע למרפאה שלך
    תודה
    אבי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    22/01/2011

אבי שלום רב.
    ממכתבך ניראה שמקור הכאבים הוא במפרק הלסת משמאל,
    וביחס לשאלתך, יש לזמן כמקובל תור אל כל רופא אליו תחפוץ להגיע לבדיקה, ואין לפורום כל קשר לזימוני התורים.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דף מהאף לפני ניתוח שקדים ופוליפים מ
    שרון
    22/01/2011

שלום רב,
    הבת שלי בת 3.5 אמורה לעשות מחר ניתוח שקדים ופוליפים.
    כבר יומיים שהיא מצוננת ומדממת מהאף
    האם יש מקום לדאגה?
    האם עליי לדווח למנתח בבוקר?

אשמח לתשובה בהקדם

תודה
    שרון

הוספת תגובה

• דף מהאף לפני ניתוח שקדים ופוליפים מ - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    22/01/2011

שרון שלום רב.
    עובדת הדימום מהאף אינה מיכשול לניתוח, ולהרדמה הכללית, ולדעתי יש לדחות את הניתוח ביגלל מצב ההצטננות. אם אינך מצליחה בגלל השבת, להעביר דיווח טלפוני לרופא המנתח, בהחלט יהיה עלייך לדווח מחר, למרדים ולמנתח על מצבה.
    איחולי בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה..מאוד מודאגת

שרון
    22/01/2011

תודה,
    אני מאוד סומכת על חוות דעתך ולכן פניתי אליך,
    אדגיש ואציין כי הצינון הוא עדין המלווה בשיעול יבש.
    האם במצב כזה נהוג לא לנתח בכל מקרה או שהרופא המנתח עלול לחשוב אחרת, והאם עלי להתעקש לא לנתח.
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה..מאוד מודאגת - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    22/01/2011

שרון שלום רב.
    מהבחינה הכירורגית אין כלל בעיה לנתח, ולהצליח בניתוח, הבעיה העיקרית היא היכולת לעבור את ההרדמה ללא סיבוכים מיותרים, (נשימתיים), ועל כן המרדים הוא שייקבע אם הפעולה הכירורגית אפשרית.
    אוסיף ואומר, אם מצב הצינון הינו חדש ואינו "קבוע" (וגם אם הוא קל ), ומאחר ולא מדובר בניתוח דחוף, כדאי כן לדחותו.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזניים
    ענבל
    21/01/2011

שלום, לביתי בת ה - שנתיים ושמונה יש כאב בטן לא מוסבר כבר שבועיים - עשינו אולטרא סאונד, בדיקות צואה, שתן ודם - הכל תקין (אין שלשולים...). במקביל היא סובלת מכאבים מידי פעם באוזןימין , ואתמול יצאה לה המון שעוה מהאוזן (לבד, לא בעיקבות חיטוט).
    האם יש קשר בין כאב הבטן (שהיא ממקמת בחלק העליון של הבטן ממש מתחת לצלעות) ולאוזניים?
    תודה מראש, ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    אוזניים

הוספת תגובה

• אוזניים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    21/01/2011

ענבל שלום רב.
    לא, לא קיים קשר בין הכאב בשבועיים האחרונים בביטנה של בתך, לבין כאבי האוזניים המופיעים מידי פעם. גם לשעווה ויציאתה הספונטאנית, אין קשר למיחושים בבטן.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש בגרון
    עליזה-אוסלו
    20/01/2011

שלום...
    אני בת 49 חולת אסמה (קיבלתי אותה בגיל 45 ואני סובלת מאלרגיות שונות, שגם קיבלתי בגיל מבוגר יחסית), יש לי גם רגישות לחיטה..לא גלוטן אלא חיטה אז אני אוכלת לחם כוסמין דיי מלא ללא שמרים והמון דגנים ונבטים למינהם שאמורים לעזור לקיבה.
    מזה כמה זמן אני מרגישה יובש נוראי בגרון כל היום...אני חייבת לישון עם מים ליד אחרת אני לא מצליחה להרדם עם היובש בגרון..אני מרגישה כאילו יש לי איזה חוט שלוחץ בגרון ובנוסף יש לי המון גרפסים מוזרים ומאוד גבוהים שזה לפעמים דיי מביך מכיון שאין לי שליטה עליהם...יחד עם זאת המון שעות לאחר הארוחות או שאני פולטת או שהאוכל עולה לי למעלה ולפעמים קורה שאני פשוט מקיאה..דבר זה לא נעים לי במיוחד מכיון שככה אני לא מצליחה להנות מהאוכל...שכחתי לציין שאני אוכלת דיי בריא אבל יש לי בעייה עם היציאות..בבדיקות כאן בנורבגיה הם לא רואים כלום..מה אפשר לעשות וכמה יכולה לעלות לי בדיקה נחוצה בארץ?
    אודה לך/לכם באם תוכלו לעזור לי כי אני כבר נואשת מהרופאים כאן.
    בתודה מראש
    עליזה

לקביעת תור
    סגירה
    יובש בגרון

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר יצחק ענתבי
    20/01/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אף_אוזן_גרון' id=link]אף אוזן גרון[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש
    ליאת
    20/01/2011

שלום רב.
    ביתי בת ה 3.5 הופנתה לבדיקת MRI MRA בעקבות כאב ראש חוזר מאוחרי אוזן שמאל .
    הכאב הופיע בחצי שנה האחרונה הוא חוזר בתדירות של כ אחת לשלושה שבועות.

ממצאי הבדיקה:
    ללא עדות למלפורמציה מבנית
    מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה
    מבנה גומה אחורית תקינים
    חדרי המוח, ציסטרנות וחריצים תקינים.
    ללא עדות לאוטם, דימום או תהליך תופס מקום.
    ללא עדות למוקדי אות חריג מפרנכימת המוח
    קורפוס קלוזום תקין
    לאחר הזרקת גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית או לממצא פוקלי.
    אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגלתיים וללא עדות לממצאים אקסטרא קרניאליים
    ללא עדות להגבלה ב DWI
    מלאות ניכרת בסינוסים מקסילאריים ותאים אתמואידללים
    התמונה מתאימה לסינוסיטיס.
    מלאות ניכרת בסינוסים פרא נוזליים.

האם הממצא בבדיקה יכול להסביר את כאבי הראש?
    מה הטיפול הדרוש לסינוסיטיס?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש

הוספת תגובה

• כאב ראש - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    20/01/2011

ליאת שלום רב.
    הכאבים במקום המתואר על ידך, ובצורת הופעתם אינם ניגרמים מהמיצאים בבדיקת ה- MRI, או מדלקת בסינוסים.
    לגבי הטיפול הכדאי במקרה זה, לא אוכל להמליץ, אלא להפנותך למומחה א.א.גרון שייתרשם גם הוא מהצילומים, ולא בהכרח יפעל על פי התשובה בכתב.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה