מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול וגירוי מתמיד בגרון-ילד בן 7שגית27/12/2010
שלום רב.
אני מורה מחנכת בכיתה ב'. לומד אצלי תלמיד שסובל משיעול שנובע מגירוי תמידי בגרון. אמו סיפרה שהגירוי נובע כנראה מבעיה של נוזלים שיורדים מהאף לגרון.יחד עם זאת,רופא א.א.ג של קופ"ח אמר לה שהוא כבר לא יודע איך לעזור יותר. נתן תרופות בעבר וכו'. הילד בריא בסך הכל. מעט רזה וחלש פיזית לגילו,אך בריא,אוכל, מתפקד. יש לו מעט קשיי ריכוז.לא היפר-אקטיבי.
אשמח לדעת איך אפשר לעזור להורים שלו לעזור לו. חשבתי אולי על דרך הומיאופטית.?
בתודה, המורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול וגירוי מתמיד בגרון-ילד בן 7 - תגובה
ד``ר יהושע דנינו30/12/2010שלום רב לך המורה,
ראשית אני מבקש להתפעל מנכונותך לסייע לתלמיד בכיתתך.
ולעצם העיניין, אני ממליץ להפותו למומחה א.א.ג נוסף שיבדוק וימליץ על בירור וטיפול מתאים, שכן לשיעול ישנן סיבות רבות שחלקן ממקור א.א.ג אך חלקן גם ממקורות אחרים.
רק לאחר מיצוי הטיפול הקונבנציונלי ובמידה והוא לא יסייע אפשר לנסות גם טיפול הומיאופטי, אך במקרה כזה הייתי ממליץ לבחור הומיאופט שהוא גם רופא בהכשרתו המקצועית.
כל טוב ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
שגית31/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוק חוזר בגרוןטל27/12/2010
2 הבנים שלי: בן 6 ובן 3 - סובלים מסטרפטוקוק חוזר בגרון.
כל פעם נותנים להם מחדש אנטיביוטיקה.
שאלתי היא: כנראה שהם נשאים של החיידק שמתעורר כל פעם מחדש.
האם חייבים לתת אנטיביוטיקה כל פעם מחדש? או רק מורידי חום עד שיעבור
כי אני ממש לא רוצה לפוצץ להם את הגוף באנטיביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוק חוזר בגרון - תגובה
ד``ר יהושע דנינו30/12/2010שלום טל,
הטיפול בדלקת גרון לא צריך להיות מבוסס רק על תרבית הסטריפטוקוק אלא צריך להתבסס על מכלול מרכיבים הכוללים בדיקת רופא, תולדות המחלה ונתונים נוספים.
ההחלטה על טיפול צריכה להיעשות על ידי מומחה א.א.ג או מומחה ילדים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות גרון חוזרותלירי26/12/2010
שלום רב
בני בן ה-8 סובל מדלקות גרון חוזרות בתקופה האחרונה בלבד.
לפני כחודשיים וחצי לקה בדלקת, משטח גרון יצא חיובי (סטרפטוקוקוס) וקיבל אנטיביוטיקה בכדורים לבליעה למשך 10 ימים (פאן-רפא). שבוע וחצי לאחר סיום האנטיביוטיקה לקה שוב בדלקת גרון במצב גרוע יותר, מלווה גם בשיעול נוראי ושוב קיבל טיפול ל-10 ימים (הפעם מוקסיפן בכדורים.)
לפני שבוע סיים הטיפול והתבקשנו לערוך משטח נוסף 24 שעות לאחר סיום האנטיביוטיקה. התקבלה תשובה שלילית ונרגענו. לפני יום החל לפתח שוב חום ועל השקדים נצפת מוגלה לבנה. מחר אנחנו אצל רופא אף אוזן גרון שוב.
מה עושים, מדוע לא מצליחים להפטר מכך למרות הטיפול המלא ע"פ הנחיות הרופא?
אשמח לחוות דעתכם. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות גרון חוזרות-המשך
לירי28/12/2010לאחר ביקור אצל הרופא, קיבל עכשיו אוגמנטין למשך 10 ימים.
אנא תגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות גרון חוזרות-המשך - תגובה
ד``ר יהושע דנינו30/12/2010שלום לירי,
הטיפול בדלקת גרון לא צריך להתבסס רק על משטח הגרון, אלא על מכלול מרכיבים ובהם בדיקת מומחה א.א.ג, תולדות המחלה ונתונים נוספים.
במידה ויש דלקות חוזרות בתדירות של מירווח פחות מחודשיים בין דלקת לדלקת ניתן לנסות טיפול מונע ולראות האם הוא מונע את הדלקת הבאה.
לשם החלטה על הטיפול המתאים אני ממליץ לפנות למומחה א.א.ג שיבדוק את כל הנתונים ויחליט על המשך בירור וטיפול
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש ודימום מהאףמעיין24/12/2010
בני בן השלוש וחצי סובל במשך חודשיים מיובש חמור באף, לפי הסבר מהרופא אני מורחת לו ווזלין אך עדיין כמעט בכל יום האף מדמם. הנזלת לא מצליחה לצאת גם לאחר שאני מנסה לנקות בעזרת קיסמי אוזניים (הוא מתנגד). אני לא יודעת מה לעשות מקשה על השינה שלו בלילה?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש ודימום מהאף - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי25/12/2010מעיין שלום רב.
"קיסמי האוזניים" אינם מיועדים לא לאוזניים ולבטח לא לאף. המריחה של הווזלין באף אינה יעילה כשהיא מבוצעת עם צמרונים. ניתן להניח מעט מהמשחה (זו או אחרת), על קצות הזרת של הילד, ולעזור לו להכניס את האצבע לאף, ולמרוח את המשחה, בעיקר לכיוון המרכזי הסחוסי, שם נמצאית רשת כלי הדם הבעיתיים.
כדי לעזור בפתיחת האף אפשר להשתמש בטיפות אף אוטריווין וכו' (לימים אחדים), או בטיפות מי מלח.
כדאי מאוד למרוח את המשחה גם לפני הזלפת הטיפות.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקד שלישישרון23/12/2010
בני אמור להינתח ע"י ד"ר מיכאל וולף
שקד שלישי +שקדים
הבנתי מימנו שאת השקדים הוא מצמצם בשיטת הקובליישן ואת השקד שלישי בשיטה המסורתית
הבנתי שיש הרבה מתנגדים לשיטת הקובליישן.
מדוע
ומה דעתך?
אני אוסיף שאין לבני הסטוריה של דלקות חוזרות בגרון והניתוח הוא בגלל הפסקי נשימה בשינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקד שלישי - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי25/12/2010ליאת שלום רב.
אני לא מכיר הרבה התנגדות לניתוח שקדים בשיטת הקובלשיין, לניתוח בשיטה זו אצל ילדים אין כל יתרון, לא בסיבוכים אחר ניתוח, לא בדימום, ולא בכאב, החיסרון הוא שמשך הניתוח וכפועל יוצא מכך, משך ההרדמה, מיתארכים, וחבל.
בהצלחה ואיחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כפתוריםמירב23/12/2010
שלום,
בתי בת ה-4 עברה ניתוח כפתורים לפני כחודש וחצי בעקבות ירידה בשמיעה ונוזלים
עדיין אנחנו לא רואים שיפור היא עדיין שומעת בקול גבוה מאוד ומדברת בקול גבוה
מתי יש לצפות לשינוי לטובה בנוגע לשמיעה?
דבר נוסף באוזן שמאל יש הפרשה של שאבה חיצונית והיא מתלוננת שכואב לה האם זה טבעי שאחרי ניתוח יהיו הפרשות?
תודה,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח כפתורים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי25/12/2010מירב שלום רב.
מידית (בו ביום), לאחר ניתוח כפתורים יש שיפור בשמיעה, את השיפור בשמיעה ניתן לבדוק,לא ע"י עצמת הדיבור של בתך, אלא ע"י בדיקות שמיעה.
ההפרשה מאחת האוזניים מחייבת בדיקת רופא א.א.גרון, ועדיף הרופא המנתח. כי לאחר ניתוח כפתורים אין כאב, אלא אם כן, יש דלקת ובעקבות הדלקת, גם הפרשות.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטואידיסגליה23/12/2010
בני בן שנתיים. מזה שבועיים מאושפז עקב מסטואידיס חריף באוזן שמאל. בוצע נקב בעור התוף וניקוז המוגלה. בתרבית המוגלה נימצא נוכחות חיידק Streptococcus pneumoniae .ולפיכך מקבל אנטיביוטיקה לוריד.ניבדק שוב ע"י רופא א.א.ג והתגלתה בצקית באוזן שמאל וניתנו טיפות אנטיביוטיקה. לאחר מספר ימים ניבדק שוב ע"י רופא א.א.ג נימצא שיש נוזלים בשתי האוזניים ושתעלת השמע באוזן שמאל נקייה.עדיין קיימת נפיחות באוזן שמאל וזקירות ואודם אך יש שיפור של כ-80% לעומת היום הראשון לאישפוזו.
במהלך אישפוזו איבד בני את יכולת ההליכה העצמאית. הלך כמה צעדים ונפל עוד כמה צעדים ונפל.והגיע למצב של הליכה בעזרת החזקת חפצים [מהכיסא לשולחן למיטה]
בוצע סיטי ראש שנימצא תקין.בוצעה בדיקה נורולוגית שנימצאה תקינה.והרופאים אובדי עצות.
מספר שאלות :
1.האם מוכרת תופעה של מסטואידיס והליכה לא יציבה בילדים ומה ניתן לעשות בכדי למצוא הסיבה לכך ולתת טיפול בהתאם?
2.מהם הסיכויים מבחינת אחוזים להופעה נוספת של המסטואידיס?
3. האם הירידה בשמיעה היאא לצמיתות?
אודה למענה בהקדם. מאמא מודאגת ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטואידיס - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי25/12/2010גליה שלום רב.
בספרות הרפואית יש מעט מקרים של שילוב של תהליך דלקתי חריף באוזן התיכונה/ מסטואיד, עם הפרעה בלבירינט הווסטיבולארי. העובדה שבדיקות העזר ובדיקות א.א.גרון, ונוירולוג, לא העלו דבר, מצביעות על כך שההפרעה הינה זמנית ואין כל צורך בטיפול תרופתי לבעיה זו.
% ההישנות של דלקת מסטואיד הינה מאוד נמוכה, וברוב המקרים הינה חד-פעמית.
הירידה בשמיעה אינה לצמיתות, מפני שהליקוי בעיקרו הוא מהסוג ההולכתי, ולא ליקוי שמיעה עצבי.
איחולי בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שקדים בלייזר לילדה בת 3.5שרונה22/12/2010
דר' ענתבי שלום,
ביתי בת 3.5 מועמדת לניתוח בעוד כחודש עקב בעיות נשימה ודום נשימה בחומרה קשה, מעולם לא סבלה מדלקות וכד'. את הניתוח הזה אני סוחבת כבר שנה וחצי כי אני מאוד חוששת וחוקרת אותו המון ומודעת לסיכונים לצערי.
בהתיעצויות אתך בעבר הבנתי כי אתה תומך בעיקר בהסרת כל רקמת השקד
וששיטות כמו הקובליישן לדעתך פחות יעילות בטווח הארוך.
הרופא שאליו פנינו אמור לנתח אותה בשיטת לייזר ולטענתו מכיוון שהילדה אינה סובלת מדלקות זיהומיות השיטה הזו הכי יעילה לה בעיקר מבחינת ההחלמה הקלה יותר.
אני קראתי קצת על השיטה וישנם כאלה שאומרים שהלייזר גורם לכוויות וכי ההחלמה ממנו כואבת מאוד.
האם אתה יכול להמליץ על שיטה זו?
אודה שוב לחוות דעתך המקצועית אני אובדת עצות ולא יודעת מה להחליט.
תודה מראש,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שקדים בלייזר לילדה בת 3.5 - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי22/12/2010שרון שלום רב.
חבל על הסחבת בהחלטתך, כי הפסקות ודום הנשימה בחומרה קשה מחייבים החלטה וביצוע ניתוח מהיר.
הניתוח בלייזר אינו צריך לגרום לכל כוויות, וכמו שנאמר לך ההתאוששות מהניתוח מהירה, והסיבוכים מופחתים.
בהצלחה, ואיחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה,הניתוח בעוד 3 שבועות!!
שרונה23/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוז מים מהאוזןצוללן22/12/2010
יש לי הרגשה של מים העומדים בחלל האוזן לאחר צלילה
המליצו לי לחמם שמן זית ולשים באוזן
האם זה יכול לגרום נזק?האם יש דרך קונבנציונלית יותר?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוז מים מהאוזן - תגובה
ד``ר יהושע דנינו30/12/2010שלום צוללן,
לא מומלץ לחמם שמן זית ולשים באוזן!
מומלץ לשים 2-3 טיפות שמייבשות את שארית המים מתעלת האוזן, הטיפות מכילות אלכוהול וניתנות לרכישה ללא מרשם.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק עם דלקת אוזנייםעמית22/12/2010
שלום רב,
האם יש סיכון בטיסה עם תינוק שיש לו דלקת אוזניים
תודה מראש,
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק עם דלקת אוזניים - תגובה
ד``ר יהושע דנינו30/12/2010שלום עמית,
טיסה יכולה לגרום לשינויי לחץ באוזן ובמידה ואין תפקוד טוב של התעלה שבין האוזן לגרון, כמו שקיים בדלקות, או נוזלים באוזניים, יכולה להיות החמרה בנוזלים ו/או בדלקת.
מומלץ לשים ספרי אוטריוין לפני הטיסה או גם לפני הנחיתה במידה והטיסה מעל 6 שעות.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי נזלת ופוליפנטע21/12/2010
שלום ד"ר,
ביתי בת 1.3. מאז שהיא הלכה לגן (בערך חודשיים) היא היתה חולה כבר כמה פעמים. בפעם האחרונה היא היתה עם נזלת ושיעול יותר מידי זמן. הלכנו לאאג. הוא בדק אותה וראה שיש לה הצטברות נוזלים (אם הבנתי נכון) - שאב אותם (זה היה בצבע צהוב-ירקרק) ופתח פקק באוזן אחת. בנוסף הוא אמר שגודל אצלה באוזן אחת פוליפ ונתן לנו הפניה לבדיקת שמיעה ורנטגן. ובינתיים אמר לעשות שתיפות עם מי מלח.
כל זה היה כל כל מהר שלא הספקתי לעכל את זה ולא לשאול שום דבר. אז בבקשה אם תוכל להבהיר לי כמה דברים:
1. מה זה פוליפ באוזן ומה סיכויים שזה יעבור לבד בלי ניתוח?
2. אם אחרי שרופא שאב נוזלים (מוגלה) היא עדיין מנוזלת - מה זה אומר? צריכים עוד פעם לשאוב?
3. כל פעם שהיא היתה חולה היינו אצל רופאת משפחה וכל פעם בדקו לה אוזניים ואף פעם היא לא אמרה לנו שיש פוליפ או נוזלים. רופא רגיל לא יכול לראות דברים האלה?
4. אף פעם לא היתה לה דלקת אוזניים (לפי רופאת משפחה)- אז למה נוזלים מצטברים ולמה הגענו למצב של שאיבה?
5. אה אם יש מצב שנגיע לניתוח "כפתורים"?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי נזלת ופוליפ - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי21/12/2010נטליה שלום רב.
אני משוכנע שהרופא דיבר אתך על פוליפ באף (לוע האף), ולא באוזניים, את השאיבה הוא ביצע באף, זאת על פי החלק השני של מכתבך, בשאלה מספר 2 !ו
הנזלות שנישאבו אם לא טופלו או לא הוסר הגורם להם (פוליפים)- יחזרו שוב.
נדיר שבאוזן ללא דלקות אוזניים ברקע, ובגיל זה, יהיה פוליפ.
לגבי שאלה מספר 5 ניתוח כפתורים נעשה בעיקר בשני מצבים: במקרים בהם יש ליקוי שמיעה משמעותי, או במקרים של דלקות אוזניים חוזרות ואשר טיפול אחר לא מונע אותן.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
נטע22/12/2010בוקר טוב ד"ר
סליחה על שאלה חוזרת אבל אני בטוחה ששאיבה נעשתה דרך אוזניים וגם באוזן אחד היה פקק והרופא אמר שיש פוליפ באוזן שיכול להפריע בשמיעה בעקבוד זה קיבלנו הפניה לבדיקת שמיעה ורנטגן. אז עד כמה זה רציני? ואיך רופאת ילדים לא ראתה את הבעייה כל פעם שבדקה אוזניים\אף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי22/12/2010נטליה שלום רב.
לאור סיפור המימצאים באוזניים, ועוד לפני ההפניה וביצוע בדיקת השמיעה, וצילום הרנטגן, אני ממליץ לפנות למומחה א.א.גרון לבירור המימצאים.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת ממושכתמיכל20/12/2010
ביתי, בת שנתיים, סובלת כחודשיים מגודש באף מנזלת ממושכת שלא מרפה.
אני נאלצת לקנח לה כל מספר דקות מועט. הנזלת משנה את מרקמה (מיימית- סמיכה) וצבעה (שקופה- צהובה) ולא הגיבה לטיפולים שונים- טיפות אפאלפי, מי ים, אדים קרים..
כמובן שהגודש מקשה עליה לנשום בשנתה. הנזלת לא מלווה בסיפטומים של אלרגיה.
בעבר כשהיתה נזלת היא חלפה מהר ובספונטניות ללא טיפול.
מהן האפשרויות למקור הנזלת? לאן עלינו לפנות להמשך ברור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת ממושכת - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי21/12/2010מיכל שלום רב.
העובדה שהטיפולים שנתנו לבתך אינם עוזרים, מחייבת הרחבה של הבירור ובדיקת השקד השלישי ע"י מומחה א.א.גרון.
איחולי בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקקים באוזניים ילדה כמעט בת שנתייםטל20/12/2010
בתי בת 22 חודשים ואובחן אצלה ע"י רופא ילדים פקקים באוזניים.
התחלתי טיפול של פעמיים ביום 1-2 טיפות מי חמצן 5% . נאמר לי להמשיך כעשרה ימים אבל הילדה כל כך מתנגדת וקשה לי להחזיק אותה ולטפטף. האם נגרם נזק כלשהו שהפסקנו באמצע?
האם יש טיפול אחר לבעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקקים באוזניים ילדה כמעט בת שנתיים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי21/12/2010טל שלום רב.
למי החמצן כמעט ואין כל השפעה על פקקי השעווה באוזניים, ישנם דרכים רבות לסילוק הפקקים, ולצורך זה מומלץ לפנות למומחה א.א.גרון.
העובדה שלא השלמת 10 ימי טיפול אינה גורמת לנזק כלשהו.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהן הדרכים האפשריות להוצאת פקקים
טלי24/12/2010באוזניים אצל ילדים בגיל שנתיים או פחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהן הדרכים האפשריות להוצאת פקקים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי25/12/2010אמא של שירה שלום רב.
כל רופא וניסיונו שלו, בגיל זה בכל המקרים, אני משתמש בשיטה של סילוק ידני (בעזרת ווית), ולפעמים יש צורך בהכנה מקדימה לניקוי, עם טיפות שמן פראפין.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקד שלישישרון19/12/2010
מה דעתכם על שיטת הקובליישן
בני מוזמן לניתוח בשיטה זו אצל ד"ר מיכאל וולף
הבנתי שיש לשיטה זו מתנגדים רבים מה דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקד שלישי - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי21/12/2010לירון שלום רב.
לשיטת הקובלשין בכריתת שקד שלישי אין כל יתרון, הייתי מעז וקובע, שבשיטה זו הניתוח - שמשכו דקות בודדות - אמור להתארך הרבה מעבר לכך.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
שרון21/12/2010אני מעריכה מאוד את תשובתך הכנה
מה בעניין קובליישן לשקדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה
שרון23/12/2010")ליאת שלום רב.
לניתוח שקדים בשיטת הקובלשיין אין כל יתרון.
ניתוח שקד שלישי אינו מבוצע בשיטת הקובלשין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי25/12/2010ליאת שלום רב.
לניתוח שקדים בשיטת הקובלשין אין כל יתרון.
ניתוח שקד שלישי אינו מבוצע בשיטה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
שרון25/12/2010שלום ד"ר
הסיבה שהרופא (ד"ר וולף מיכאל)מבקש לטפל בשקדים בשיטת הקובליישם היא בגלל שהילד אינו סובל מדלקות חוזרות בגרון אלה לצורך הקלה על הנשימה המאומצת והפסקי הנשימה מהם הוא סובל
שאלתי אותו גם לגבי השקד שלישי והוא אמר שאכן את השקד שלישי הוא מסיר בשיטה המסורתית
מה דעתך האם בכל מיקרה כדאי להסיר את השקדים בשלמותם
או להשאיר אותם (הבנתי שהם גדלים לפעמים..)לצורך של הגנה על הגוף
מה דעתך?
אני מצטערת על הנידוד אבל אני פשוט דואגת ומפחדת ומאוד מקווה לקבל החלטה נכונה למען בני
מקווה שתבין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה
שרון02/01/2011יי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי02/01/2011ליאת שלום רב.
צימצום המסה של השקדים בעזרת קובלשין, יכולה להקל על הפסקות הנשימה בשינה.
אלא שאין לדעת לכמה זמן ! על כן המלצתי שאם יש הפסקות נשימה פתלוגיות בשינה
כדאי להסיר את השקדים בשלמותם.
בהצלחה ואיחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון פוליפ בתינוק בן 15 חודשיםט.ס19/12/2010
שלום, בני בן 13 חודשים, סובל מנזלת כרונית מגיל חצי שנה, שלוותה במחלות שונות (דלקות אוזניים, ריאות, עיניים, פה וטלפתיים, וירוסים שונים). ניסינו טיפולים שונים ולפני כחודש הוצאנו אותו מהגן, הוא חולה פחות אך הנזלת עדיין קיימת ומדי פעם מחרחר בשנתו. 2 רופאי א.א.ג לא דיברו עמנו עד כה בנושא פוליפים והובא לידיעתנו כי יתכן שבדיקה כזאת הינה רלוונטית. אשמח לחוות דעתך בנושא.
בברכה, טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פוליפ בתינוק בן 15 חודשים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי21/12/2010טלי שלום רב.
בגיל זה, ביגלל סבירות לא גבוהה של הפרעה על רקע אלרגי, ברור שיש לבדוק את הסביר ביותר, שהגדלה של השקד השלישי הוא הגורם לנזלות.
לצורך זה יש לפנות למומחה א.א.גרון לבדיקת גודלו של השקד השלישי או בעזרת הדמיה, או ע"י בדיקה אנדוסקופית.
איחולי החלמה מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)