מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת שמיעהרלי ראובן21/02/2011
שלום יש לי ילד בגיל שנתיים וחצי אני רוצה לעשות לו בדיקת שמיעה דרך קופח צריך לחכות 7 חודשים אני מבקשת האם יש אפשרות לעשות לו את הבדיקה באופן פרטי על מנת לזרז את הבדיקה ואם כן השמח לקבל פרטים טלפון וכו לתאם בדיקה תודה מראש רלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שמיעה - תגובה
ד``ר יהושע דנינו21/02/2011שלום רלי,
ניתן לבצע בדיקות שמיעה במכונים פרטיים תוך מספר ימים מהזמנת התור.
לגבי בחירת מכון השמיעה - לא נוכל להמליץ על מכון זה או אחר, אולם נמליץ לך להסתייע לשם כך באינטרנט.
כל טוב ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור מצב לאחר ניתוח הסרת האדנואיד.שי21/02/2011
בני בן ה 3.5 עבר ניתוח להסרת האדנואיד.
כמה זמן אמור לעבור עד שניתן יהיה להתחיל לחוש בתוצאות הניתוח (שיפור בנשימה, אכילה וכו')?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור מצב לאחר ניתוח הסרת האדנואיד. - תגובה
ד``ר יהושע דנינו21/02/2011שלום שי,
השיפור לאחר ניתוח להסרת אדנואיד אינדיבידואלי ובדרך כלל בין שבוע למספר שבועת לאחר הניתוח.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשא של סטרפטוקוקוס Aלילך20/02/2011
שלום
רציתי לדעת הבן שלי בן ה-8 נשא של סטרפ A ולוקח כבר כש4 שנים אנטביוטיקה מונעת של רפאפן 7CC כל יום, בגלל התפרצויות של החיידק
היה לנו כשנתיים שקט פחות או יותר ועכשיו שוב החלו התפרצויות של החיידק ללא חום,
לפני כחודש וחצי לקח אוגמנטין לפני שבועיים מוקסיפן ואתמול אמרו לנו להעלות את המינון של הראפאפן המונע ל 30CC ביום,
השאלה מה לעשות? אני חסרת אונים אני רואה שלמרות הנטביוטיקה המונעת יש לו כל שבועיים התפרצות, האם להמשיך את האנטביוטיקה המונעת? והאם זה הגיוני כל כמה שבועות לקחת אנטביוטיקה?עשו לו משטח גרון הפעם ויצא שלילי השאלה אם הוא יצא שלילי בגלל האנטביוטיקה מונעת שלוקח כל יום? ואם בכלל יכול לצאת חיובי עם טיפול כזה? לאיזה מומחה עליי לפנות? והאם יש לכם עיצה בשבילי?
אודה לכם על תשובתכם המהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשא של סטרפטוקוקוס A - תגובה
ד``ר יהושע דנינו21/02/2011שלום ורד,
הטיפול בנשאים של סטרפטוקוקוס A צריך להיות לפי הבדיקה הקלינית של הרופא ולא לפי משטחים. משטח שלילי בנשא אין לו משמעות.
טיפול מונע מקובל לתת לא לנשאים אלא לדלקות קליניות שחוזרות ברווחים של פחות מ-3 חודשים בין דלקת לדלקת.
אני ממליץ לך לפנות למומחה א.א.ג שיבדוק את בנך וימליץ על טיפול מתאים.
כל טוב ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר על תשובתך אבל ....
לילך22/02/2011ברור לי ללא ספק שאי אפשר לתת אבחנה דרך האינטרנט:-) רק אולי לא הסברתי את עצמי מספיק ואני די חסרת אונים, הבן שלי בערך 4 שנים על אנטביוטיקה מונעת בגלל דלקות גרון של כל חודש ופחות ובגלל שהחליטו שהוא נשא של סטרפטוקוקוס שנתיים בערך הייה לנו שקט פחות או יותר בקושי עם התפרצויות ומלפני כמה חודשים יש לו דלקות גרון וסטרפטוקוקוס כל שבועיים למרות האנטביוטיקה מונעת, האם זה מסוכן כל שבועיים לקחת אנטביוטיקה אחרת זה לא פוגע בכליות? והאם יש טעם להמשיך עם הרפאפן המונע? כמו כן השקדים שלו מאד מוגדלים ורציתי לדעת אם היום המגמה להוציא שקדים ואז לא יתקוף החייד או שזה כביכול המחסום ללב ולריאות וללא שקדים יהיה יותר קל לסטרפטוקוקוס לרדת לריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר על תשובתך אבל .... - תגובה
ד``ר יהושע דנינו23/02/2011שלום ורד,
האינדיקציות להוצאת שקדים הן דלקות חוזרו שלא מגיבות לטיפול אנטיביוטי מונע, או שקדים מוגדלים הגורמים להפרעה מכאנית לנשימה או לאכילה.
לפי תיאורך נראה ששתי אינדיקציות אלה קיימות אצל בנך ולכן כנראה מומלץ לשקול את הוצאת השקדים, דבר שצריך להיעשות לאחר בדיקת מומחה א.א.ג.
השקדים אינם מהווים מחסום לחדירת הזיהום משום שבעשרות השנים האחרונות ידוע כי הזן של הסטרפטוקוק התוקף את השקדים אינו אותו זן שתוקף את איברים אחרים.
לכן, שיקול זה לא אמור למנוע את ההחלטה על הוצאת השקדים.
כל טוב ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת למפהרחל שטרית20/02/2011
אני אחרי כריטת תאיריד {ליפני שנים} היום יש לי דלקת בבלוטת הלימפה באותו מקום
עם כאבים אני לא יכולה להישתעל או ליצחוק וכו מטופלת באטיביותיקה כבר היום הרביעי ללא שינוי
שאלתי היא מה עושים? מימה זה בא? מה ההשלכות של הדלקת?
אשמח לקבל חומר קריאה רלוונטי בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יהושע דנינו21/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אף_אוזן_גרון' id=link]אף אוזן גרון[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות אזניים חוזרותרינה19/02/2011
שלום,
ביתי בת השנה וארבעה חוד' סובלת מדלקות אזניים חוזרות בכל חודש וחודשו.
בכל פניה לרופא הילדים+ רופא אף אוזן גרון ניתנו לילדה כמות מסיבית של אנטיביוטיקה כבר ארבעה חודשים ברציפות ( פעם בחודש למש 10 ימי טיפול).
אני ממש לא יודעת מה לעשות.. אני מבינה שהאנטיביוטיקה מטפלת בדלקת אך האם פעם בחודש זה הגיוני? המערכת החיסונית נחלשת והיא כל הזמן מצוננת ומנוזלת..
אשמח לעזרה ועיצה . בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות אזניים חוזרות - תגובה
ד``ר יהושע דנינו21/02/2011שלום רינה,
הטיפול המקובל בדלקות אוזניים חוזרות הוא אנטיביוטיקה מונעת (במינון נמוך מהטיפולי) מיד עם סיום טיפול מלא של 10 ימים בדלקת החריפה האחרונה.
במידה ותחת טיול מונע זה יש דלקת יש לבצע ניתוח כפתורים שאמור למנוע את הדלקות החוזרות.
אני ממליץ לך לפנות למומחה א.א.ג שיבדוק וימליץ על הטיפול המתאים.
כל טוב ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקדים?????חלי וקרט18/02/2011
שלום,
ביתי בת שנה ו-10 חודשים. נבדקה ע"י רופא אאג, הבחין כי השקדים מוגדלים ועל כן המליץ על ניתוח שקדים והוצאת שקד שלישי "כי כנראה יש לה שקד שלישי מוגדל".
התופעות המופיעות אצל הילדה הן: שקדי לוע מוגדלים, נחירות חזקות מאוד ולפעמים הפסקות בדרכי נשימה.
מקריאתי בפורום זה הבנתי שבדר"כ ישנן תופעות נוספות לסימפטום השקדים המוגדלים ועל כן - אני אציין כי הילדה לא סובלת (עד כה) מדלקות גרון, נזלת חוזרת, דלקות אוזניים או כל תופעה כזו או אחרת מלבד מה שצויין לעיל.
אני מאד רוצה למנוע סבל לקטנה, היא כבר עברה ניתוח פתיחת כיס הדמעות כאשר היתה בת שנה, וגם ניתוח זה היה בהרדמה מלאה.
האם הכרחי ניתוח?? איך אני יודעת שזה אכן ניתוח שקדים ולא ניתוח פוליפים? אם התופעות הן "קלות" יחסית אולי אפשרלנסות טיפול אחר?
איך בלי צילום ניתן לדעת שאכן מדובר בשקד שלישי?
מה משך ההחלמה? האם נורופן או אקמול עוזרים לאחר הניתוח?
כדאי לקחת את הילדה למעבדת שינה? במה בדקה זו יכולה להועיל?
מה עושים קודם????
תודה
חלי וקרט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקדים????? - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי18/02/2011חלי שלום רב.
אכן, ניתוח שקדים ביגלל היותם גדולים אינו מוצדק, ואם מדובר בהפסקות נשימה בודדות אין כל הצדקה רפואית להסירם, ולבטח לא בגיל זה של בתך.
מבחינה מדיקו-לגאלית (רפואית חוקית), אין לנתח כל ניתוח ללא הוכחות לצורך בו.
ובמקרה של השקד השלישי אני מסכים עם הרופא ש"ככל הניראה הוא מוגדל" אבל עם
"ככל הניראה" אסור לגשת לניתוח, ויש צורך בבדיקה או הדמיה.
לדעתי, על-פי מכתבך, כדאי להמתין עוד ולא להגיע לניתוח, ולצפות לשיפור בנשימתה.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח שקדים??????
חלי וקרט19/02/2011ד"ר שלום,
ראשית תודה על התגובה המהירה.
אציין כי טעיתי בגיל ביתי והיא היום בת שנתיים ועשרה חודשים, ולא שנה ועשרה חודשים כפי שציינתי קודם. אני מקווה שזה לא יישנה את תגובתך..
מה אני צריכה לעשות עכשיו? פשוט להמתין ולראות מה יקרה?
האם יש איזשהי בדיקה שאני יכולה לבדוק את ה"שקד השלישי המוגדל"?
מה עושים עם השקדים הנפוחים מאוד? אין תרופה לשקדים?
אולי בכלל לקחת אותה למכון שינה?
מה השלב הבא שאני צריכה לעשות?
מבקשת את עזרתך לחוסר הוודאות...
ושוב תודה
חלי וקרט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח שקדים?????? - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי19/02/2011חלי שלום רב.
הגיל במקרה זה, אינו משמעותי.
מה שצריך לעשות: צילום שקד שלישי, ובדיקה במרפאה להפרעה בשינה.
ביחס לשקדים הנפוחים, אין צורך לעשות דבר, אין תרופה להקטנתם, ולפי הסימפטומים שציינת במכתבך הראשון, אין כל צורך להסירם. (אלא אם בדיקת השינה תאמר אחרת).
זיכרי שהשקדים לא יגדלו יותר, וככאלה הם ילוו את גדילת בתך, ובאופן יחסי (ביגלל התרחבות וגדילת הלוע), גודלם ישפיע פחות.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח שקדים???
חלי וקרט19/02/2011ד"ר שבת שלום
את הצילום לשקד שלישי והפניה למכון שינה -עליי לפנות לרופא משפחה או לבקש מא.א.ג?
האם השקדים המוגדלים מפריעים לדיבור תקין? שהרי היום היא אינו מבטאת אותיות גרוניות.
ושוב תודה,
חלי וקרט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח שקדים??? - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי19/02/2011חלי שבת שלום.
יש לבקש מרופא א.א.גרון הפניה לשתי הבדיקות, ואם השקדים הנפוחים מפריעים בהיגוי, דבר שבד"כ לא קורה, ואם כן, זה זמני, וניתן לטפול ע"י קלינאי תקשורת,
איחולי בריאת שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח שקדים ?????
חלי וקרט19/02/2011ד"ר,
ועוד משהו...
הרי היא נוחרת כי היא נושמת מהפה. היא גם מדברת כאילו האף שלה סתום, כלומר, "מדברת מהאף". הייתי מבינה את זה אם היתה לה נזלת, אבל אין לה.
יכול להיות שהשקדים שלה מוגדלים כי נושמת מהפה בגלל שמפריע לה משהו באף?
מכון שינה יעלה על הבעיה?
הרגעת אותי- כי דברים מתחילים להתבהר קצת,
חלי וקרט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 חודשיםשלי17/02/2011
תינוק בן 3 חודשים.התחיל למלמל ומתנהג כרגיל.
עבר בדיקת שמיעה כשגרה מיד לאחר הלידה בתינוקיה שיצאה תקינה.
לפני שבוע אחות טיפת חלב שמה לב כי אם משמיעים לו עם רעשן באוזן שמאל הוא מטה את ראשו לכיוון הצליל ואילו לאוזן השניה הוא אינו מטה את ראשו.
שמתי לב גם בבית שאינו מגיב לאוזן ימין.
האם כדאי לבצע בדיקת שמיעה למרות שיצאה תקינה בב"יח?
האם בגיל כזה הוא כבר אמור להגיב לצלילים ולהטות את ראשו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 3 חודשים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי18/02/2011שני שלום רב.
בגיל זה הבדיקה בטיפת החלב, אינה בעלת מדוייקות גבוהה. לדעתי את צריכה להיות רגועה בכך שסינון השמיעה היה תקין.
ואם בכל זאת עולה בלבך חשש כל שהוא על ליקוי באחת מהאוזניים, אני ממליץ על בדיקת BERA אבחנתית, הכולל בדיקת סף השמיעה.
לצורך הבדיקה נחוץ מכתב הפנייה ממומחה א.א.גרון.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר מלח להקטנת שקדיםחגית17/02/2011
בתי בת 3 סובלת משקדים מוגדלים . לפני כחצי שנה עברה ניתוח להוצאת שקד שלישי שטיפל בהפסקות נשימה אך לצערי עדיין נוחרת.
רופאת הא.א.ג אמרה שעדיף לחכות ולראות מה קורה בקיץ כי השקדים אומנם גדולים אך לא חוסמים.
האם טיפול בחדר מלח יכול להקטין את השקדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות ניתוח שקדים
חלי וקרט18/02/2011חגית שלום,
האם אוכל ליצור עימך קשר להתיעצות בגין הניתוח שקדים?
תודה
חלי וקרט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות ניתוח שקדים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי18/02/2011חלי שלום רב.
מאחר ולדעתי אין צורך בניתוח שקדים, אין גם צורך להתייעצות.
זו דעתי, ואם היא אינה נראית לך, אפשר לפנות לכל מומחה א.א.גרון, לקבל
חוות-דעת נוספת.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדר מלח להקטנת שקדים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי18/02/2011חגית שלום רב.
במקרה של הפסקות נשימה בשינה, (תלוי בחומרתן), יש מקום לכריתת השקדים, ולא
רק את השקד השלישי.
מאחר ובתך כבר ביצעה ניתוח של שקד שלישי, אני ממליץ לבקש הפנייה לבדיקת שינה, במידה והפסקות הנשימה בשינה תהיינה קלות לא מומלץ לנתח את השקדים.
הטיפול בחדר מלח לא מקטין את רקמת השקד השלישי.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוקוס נשאות סבילה ודלקות חוזרנדב16/02/2011
שלום,
יש לנו שני ילדים 6 ו3.
לפני כחודש שניהם היו עם דלקת גרון ובמשטח (ביתי) נתגלה סטרפטוקוקוס A.
באותו סבב גם לשנינו ההורים היה סטרפטוקוקוס A (על פי בדיקה ביתית) כולל חום 39 וכולנו הורים + ילדים קיבלנו רפאפן/מוקסיביט ל10 ימים.
לאחר כשבוע מסוף האנטיביוטיקה, התלננו הילדים על כאב גרון, היה להם חום נמוך 38.5 / 37.5 ושוב בבדיקה (הפעם במעבדה של מכבי) נתגלה סטרפטוקוקוס A לאחד הילדים ולשני בבדיקה ביתית סטרפטוקוקוס A.
רופא הילדים אמר שהסטרפטוקוקוס פיתח עמידות למוקסיפן ולכן הפעם נתן להם אוגמינטין ל7 ימים.
כרגע הם מקבלים אנטיביוטיקה כבר יומים והחום נפסק.
לי (האב) אין חום אך ישנו כאב גרון קל, בבדיקה נתגלה אצלי סטרפטוקוקוס A ואצל אשתי לא נתגלה.
ההשערה היא שאני נשא פאסיבי של סטרפטוקוקוס A (למרות שאני מרגיש כאב גרון קל, לא יודע מה זה אומר על הפאסיביות) והמליצו לי לקבל זריקה של פניצילין בנטזין.
1. לפי מה שקראתי אין עמידות למוקסיפן לסטרפטוקוקוס A - מדוע הם קיבלו אוגמנטין והאם זה מכסה גם את סטרפטוקוקוס ? האם להחליף ?
2. האם האבחון שלי שנשא סביל של סטרפטוקוקוס A נכון ?
3. האם זו הסיבה להדבקה החוזרת של הילדים ?
3. מה הטיפול במצב כזה ?
תודה,
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוקוס נשאות סבילה ודלקות חוזר - תגובה
ד``ר יהושע דנינו16/02/2011שלום נדב,
תשובות לשאלותיך
1. כאשר אין תגובה לאנטיביוטיקה אחת לאחרת רחבת טווח שמכסה גם חיידקים אחרים. לכן, לא להחליף את האנטיביוטיקה-אוגמנטין.
2. אבחון של נשא מתקבל רק כאשר נלקח משטח בזמן שהאדם מרגיש טוב או אינו חולה, והתשובה של המשטח חיובית.
3+3 לא.ההדבקה יכולה להיות ממקורות שונים והטיפול צריך להיות לא לפי המשטחים אלא לפי הבדיקה הקלינית של הרופא.
כל טוב ותהיו בריאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ענתביאביטל16/02/2011
תודה על תשובתך אך לא קיבלתי מענה לגבי צילום נזופרינגס בזמן שהתינוק גדוש עם נזלת האים זה אפשרי? לציין הוא מנוזל כרוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר ענתבי - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי18/02/2011אביטל שלום רב.
גם בשעת נזלות וגודש הצילום מצליח לאבחן את גודלו של השקד השלישי והשפעתו על נתיב האוויר בנזופרינקס.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהאביטל15/02/2011
האים ניתן לעשות צילום נזופרינגס לבני בן 8 חודשיים שכעת מנוזל מאוד וגדוש.? או לחכות? האים יש ערך לצילום בגיל שלו או שעלי להמתין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי16/02/2011אביטל שלום רב.
גם בגיל זה ניתן לבדוק את השקד השלישי ע"י צילום רנטגן, או ע"י בדיקה אנדוסקופית
בסיב אופטי גמיש ודק.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...אביטל15/02/2011
בני בן 8 חודשים חזר מאשפוז על רקע מחלת חום וירלית כנראה הוא לא הצליח לינוק כי היה גדוש היום הוא שוחרר וינק והכל היה טוב בלילה חזר הקושי לינוק ,הוא מנוזל כרוני מיום לידתו אבל לא קרה שלא הצליח לינוק מה דעתך על סירופ סינופד? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה... - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי16/02/2011אביטל שלום רב.
הסינופד יוכל לשפר את הגודש באף וכך את הנשימה והיניקה.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין פוליפ לשקד שלישי?אסף15/02/2011
שלום רב,
שמי אסף ואני אב לילד בן שנה ושלושה חודשים.
ילדי החל לפתח דלקות אוזניים חוזרות ונשנות מגיל 10 חודשים עקב הצטברות נוזלים.
בכל פעם שיש דלקת הוא מקבל אנטיביוטיקה כדוגמת אוגמנטין וכשהיא חולפת הרופא משאיר אותו על טיפול מניעתי של אנטיביוטיקה חלשה יותר, כך שלמעשה הוא מקבל אנטיביוטיקה ברצף כבר חמישה חודשים. לאחר התייעצות עם מומחה למחלות א.א.ג. הוחלט לבצע לבני ניתוח "כפתורים" בתחילת חודש מרץ. במהלך השיחה עם המומחה נשאלתי בנוגע לשנתו של בני, אשר סובל מיקיצות רבות בכל לילה ונוחר/מחרחר משנתו בצורה מזעזעת, אך כאשר המומחה שמע זאת הוא החליט לבצע בדיקה לבדיקת השקד השלישי ומצא כי ישנו פוליפ גדול שמפריע לנשימתו או כפי שכתב במכתבו "FO אדנואיד גדול חוסם" והוחלט להסיר אותו באותו עם ביצוע ניתוח הכפתורים.
היום, לאחר שבני שוב העלה חום לקחתי אותו לרופא המשפחה ושוב יש הצטברות נוזלים באוזניים ושוב אוגמנטין. כאשר עדכנתי אותו על הניתוח המתבקש הוא שאל האם זה פוליפ או שקד שלישי? עד כה חשבתי שזה אותו הדבר, וכששאלתי מה ההבדל, הוא מלמל ששקד שלישי הינו בגרון ופוליפ הוא יותר לכיוון מערות האף ושפוליפ נובע בעיקר ממחלה. לא ממש הצלחתי להבין לעומק מדבריו ואשמח לקבל הסבר קצת יותר מעמיק.
מה ההבדל בין פוליפ לשקד שלישי לאדנואיד? ומה בהקשר למחלות שהרופא הזכיר כתוצאה מפוליפ?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בין פוליפ לשקד שלישי? - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי15/02/2011אסף שלום רב.
למען הסדר הטוב, ולאחר קריאת מכתבך, האדנואיד, השקד השלישי, והפוליפ, שלושת
המילים מצביעים על דבר אחד, שנימצא באיזור הלוע העליון, תיכף בחלקו האחורי של האף.
ככל הנראה רופא המשפחה התייחס לפוליפים אלרגיים שנימצאים באף (בד"כ בחלקו העליון), וגם בפתחי הסינוסים, אלא שכאן מדובר בבוגרים ומבוגרים, עם רקע אלרגי, ואשר להם בד"כ אין כבר שקד שלישי !
אני מקווה שנעשה סדר במונחים.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת שקדים לילד לא נוחרורד15/02/2011
שלום דוקטור. בני בן שנתיים ו 9 חודשים סובל מדלקות אוזניים מאז היותו תינוק. בנוסף הוא מדבר לא ברור, אומר הרבה "מה", מדבר בקול וחוזר על משפטים. בבדיקת שמיעה שערכנו לפני חודשיים גילו ירידה של 50דב בשתי האוזניים. בביקור אצל אאג לפני שבוע לא נמצאו נוזלים, רק שעווה, אבל הרופא ראה שקדים מוגדלים וצילום הראה שקד שלישי מוגדל. הרופא המליץ על הוצאת שקדים יחד עם ניתוח כפתורים. אציין כי בני ישן טוב, אינו מתעורר, ללא הפסקות נשימה או נחירות בלילה.האם לאור ממצאים אלה כדאי לעשות את שני הניתוחים? מהם הסיכויים שלאחר מכן הוא ישמע וידבר טוב יותר? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת שקדים לילד לא נוחר - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי15/02/2011ורד שלום רב.
אתחיל בהתייחסות למצב השמיעה, אם ליקוי השמיעה הוא של 50 ד.ב. מדובר בליקוי חמור, אלא שייתכן מאוד שהליקוי הוא כזה, ביגלל הפקקים שתוארו בהמשך מכתבך.
אם ליקוי השמיעה ישאר ככזה, לאחר בדיקת שמיעה חוזרת (חובה לבצעה), ואין נוזלים באוזניים (בדיקת טימפנומטריה), אזי יהיה צורך להרחיב את הבירור השמיעתי, (כל
זה לפני ההחלטה על ניתוח כפתורים).
בעקבות נחירות גם אם הן חזקות, כריתת השקדים אינה הפתרון, והסבירות שהוצאה
רק של השקד השלישי המוגדל, יכולה לפתור את הבעיה.
סבלנות ואין למהר לניתוח עד שלא יסוכם נושא השמיעה.
איחולי בריאות שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שהבנתי אותך..
ורד16/02/2011תודה דוקטור. אם הבנתי אותך נכון, אתה מתכוון לכך שיש לבצע בדיקת שמיעה חוזרת בקרוב עם בדיקת טימפנומטריה, ואז לראות אם יש צורך בהוצאת השקד השלישי וניתוח כפתורים? האם כדאי לקבל חוות דעת נוספת אצל א.א.ג. אחר או שמספיק לחזור על בדיקת השמיעה? תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שהבנתי אותך.. - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי16/02/2011ורד שלום רב.
כן, יש צורך לבצע בדיקת שמיעה מלאה, חוזרת. רק על פי תוצאות בדיקת השמיעה והטימפנומטריה, יוחלט אם ליקוי השמיעה הוא על-רקע נוזלים באוזניים או מסיבה אחרת, שאותה יהיה צורך לברר. אם מדובר בנוזלים באוזניים, אין ספק שיש מקום לניתוח הכפתורים. מאחר וידוע שהשקד השלישי מוגדל, יהיה מקום לנתח גם אותו.
תמיד כדאי לשמוע דעה נוספת, ולבטח כאשר מדובר בניתוח.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מומחה לא.א.גאיריס14/02/2011
שלום
ביתי סובלת מאיחור התפתחותי וכן מנוזלים באוזנים
מחפשת מומה לא.א.ג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת מומחה לא.א.ג - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי15/02/2011איריס שלום רב.
בכל אתרי בתי החולים, וקופות החולים תוכלי למצוא מומחה א.א.גרון, ואין למנהלי הפורום כל אפשרות להעיד על רופא אחד או אחר.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)