מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה לגבי סטרפ בגרוןשירי01/03/2011
היי
בני בן 8 מקבל טיפול מונע רפאפן כבר 4 שנים נגד סטרפ A
בחודשיים האחרונים יש לו התפרצות וכל שבועיים מקבל אנטביוטיקה אחרת
היום תוך כדי 10 יפים רפאפן מלא לאחר דלקת גרון שוב גרון עם מוגלה
הלכנו לרופאה חדשה והיא רשמה לילד 10 ימים דלאסין סי 150 מג כדור אחד 3 פעמים ביום
קפסולה של מבוגרים ואם יוכל לקחת אותה זה ימגר לו לתמיד את הסטרפטוקוקוס
שאלתי האם ידוע לך על האנטביוטיקה הזו כטיפול למיגור החיידק? האם המינון בסדר לילד ששוקל 37 קילו בן 8? והאם זה עוזר נגד סטרפטוקוקוס?
אם יצליח לקחת את הכדור בכלל.
אשמח לתשובה מהירה המון תודה!:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה לגבי סטרפ בגרון - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי02/03/2011שירי שלום רב.
הדלצין מיועד להתגבר על הדלקת ולא על החיידק. כי בהחלט יש מצבים בהם יימצא החיידק ללא סימני דלקת (ראב, חום, תפליט). מכאן תביני שמטרת הטיפול, אינה "למגר את החיידק" !!!
המינון בסדר.
אלא שכדאי לזכור שבמקרה והדלקות תימשכנה יהיה צורך לשקול ניתוח לכריתת השקדים.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ באוזןשוקי28/02/2011
לאחר ניתוח כפתורים גדל פוליפ באוזן של בתי, ילדה בת שלוש.
הפוליפ הוצא אך נותרה רקמה שהוחלט שהוצאתה דורשת ניתוח.
להמשך האבחון נשלחנו לבדיקת שמיעה וסיטי.
עד שהבדיקות יתבצעו רציתי לשאול עד כמה זה חמור ומדאיג
או שמדובר בתהליך שכיח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ באוזן - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי02/03/2011שוקי שלום רב.
בחלק מהמקרים בהם מוכנס כפתור לאוזן, נוצרת דלקת, וזו מייצרת רקמת גירעון עם אפשרות של פוליפים קטנים בשולי הכפתור.
לא מדובר בבעיה חמורה, ואם טיפול תרופתי ו/או מקומי לא משפרים את המצב, יש מקום לנקות את הריקמה הזו, ובגיל זה הפעולה מחייבת הרדמה כללית.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חודשיים- עם נשימה מחרחרתש.28/02/2011
שלום רב, בני ניצן בן חודשיים ושבועיים- מאז לידתו סובל מנשימה מחרחרת, נשימתו דרך האף נשמעת רוב הזמן כמו "טרקטור"- כאילו אפו סתום וגדוש בנזלת- אך אין נזלת כלל וכלל. פניתי לרופא ילדים ששמע זאת ושלח אותנו לא.א.ג דחוף. א.א.ג בקהילה אמר שאולי מדובר בבצקת בריריות שחולפת עם הזמן\עם הגיל ושלח אונו לבדיקת א.א.ג בשניידר- שם עשו לו בדיקה עם צינורית דרך האף והרופא אמר שאין לו בעיה מיוחדת הסביר לי משהו שקשור לשחיקת סחוס (??) שהבעיה תעבור עם הגיל ובמכתב ציין אבחנה בלבד: stridor, שלפי מה שידוע לי מדובר בכלל במחלה בה יש שיעול נבחני, חום וכו'. כל מי ששומע את ניצן ישר שואל אותי לגבי הנשימה הזו, לאף אחד זה לא נשמע נורמלי, ניצן נחנק כל הזמן באכילה, הוא יונק ואני נותנת לו תוספת בקבוק ומאוד קשה לו להתמודד עם הבקבוק בגלל הנשימה החסומה שלו, הוא אוכל מנת קטנות של 60 מ"ל בכל פעם, לא ניכר שום שיפור עם הגיל... אשמח לחוות דעתך- מה זה עוד יכול להיות? האם באמצעות הבדיקה שבוצעה בשניידר ניתן לראות איזו היצרות מבנית שעלולה לגרום לתופעה הזו? בתודה רבה מראש, שמרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חודשיים- עם נשימה מחרחרת - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי02/03/2011שמרית שלום רב.
בהסתמך על הבדיקה ב"שניידר", ההפרעה הנחירות והמאמץ הנשימתי, מקורם בהיצרות בדרכי הנשימה התחתונות, (בד"כ בקנה וברונכים), שם יש טבעות סחוסיות, אשר אמורות לשמור על צינור נשימה פתוח. במקרה של בנך טבעות אלו טרם הבשילו ועל-כן בשעת שאיפה נוצר טמת בצינור זה, המקשה על הנשימה.
זה בהחלט נכון שיש להמתין בסבלנות (ואני מבין את הדאגה), עד לבשלות הטבעות הסחוסיות.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ש.02/03/2011תודה רבה על תשובתך המפורטת. חבל שבבית החולים לא קיבלתי מהרופא מענה כמו שלך... הם ההיצרות הזו אינה מסוכנת? \ עלולה לגרום לקוצר נשימה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי זה אמור לחלוף
מוני07/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חמורות באוזנייםיוליה27/02/2011
שלום -בתי בת השלוש סובלת כבר חודש מהאוזניים -לקחו משטח אוזניים פעמים באוזן אחת גילו פטריה ובשתיהן בנוסף דלקת-בדיקות הדם יצאו תקינות.
פנינו לרופא מומחה א.א.ג בהתחלה קיבלנוטיפול של שבוע באוגמנטין במי חמצן וסלילוקסן ,כמו כן עשה ניקור באוזן אחת וניקוי אוזניים על מנת להוציא את ההפרשות- לאחר שהטיפול הזה לא עזר קיבלנושבוע דנלון ושוב סילוקסן ואנטיביוטיקה נוספת שאינני זוכרת את שמה אך בסגנון האוגמנטין שמטפלת גם בפטריות בעור, זה הפחית את הנוזל שנזל מהאוזן ולסיום קיבלנו 10 ימים מוקסיפן עם שוב סילוקסן -הפרשה עברה והמצב נראה תקין למשך שלושה ימים -היום שוב הילדה מתלוננת על אוזניים ויש לה חום- יש לציין שהיא כל הזמן עם כאבי גרון ועד גיל שנה סבלה הרבה מדלקות אוזניים- הרופא אמר שאם המצב לא משתפר נעשה ניתוח -רצתי לשאול לדעתך זה ממש חשוב לי כי אני פשוט עובדת עצות-הילדה מתלוננת וסובלת -מה הסיכון בניתוח והאם זו הדרך היחידה או אולי לנסות משהו אחר אולי טיפול אלטרנטיבי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות חמורות באוזניים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי02/03/2011יוליה שלום רב.
על-פי מכתבך יש לבתך שתי בעיות, האחת דלקות אוזניים חוזרות, והשניה דלקות שקדים חוזרות. אין להוציא מכלל אפשרות קשר בין השניים.
הפיטריה שצמחה בתרבית היא ככל הנראה תוצר לואי של ההפרשה המוגלתית, ואין שום טיפול אנטיביוטי שמתאים לדלקת פיטריתית. במקרה של פטרת יש צורך בניקוי לעיתים קרובות, ומריחת משחה אנטיפיטריתית (לא מומלץ טיפול בטיפות נגד הפיטריה ביגלל הנקבים בעור התוף).
אם טיפולים נכונים, ויתכן לזמן ממושך יותר, לא יועילו, יהיה מקום לשקול גם התערבות כירורגית, (שאינה מסוכנת), כאשר בשיקולים יש משקל רב לסבל, ולהפרעה בשמיעה.
איחולי בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה וחודשיים שאומר רק מיליםאמא מודאגת27/02/2011
שלום,
בני בן שנתיים וחודשיים אומר רק מילים לא מחבר משפטים, אחות טיפת החלב המליצה
לבצע בדיקת שמיעה ובבדיקה יצא שיש לו ירידה בשמיעה ושיש נוזלים באוזניים.
פנינו לרופא א.א.ג והוא נתן לנו את התרופה PSEUOEPTLEDERINE HYDROCHLORIDE . אחרי שבועיים חזרנו לא.א.ג והוא אמר שנמשיך עם התרופה עוד חודש ואז לחזור. לפני כמה ימים היינו אצל הרופא בגלל חום ושיעול וכשהראיתי לו את התרופה הוא אמר שלא טוב להשתמש עם התרופה זמן ממושך כל כך. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה וחודשיים שאומר רק מילים - תגובה
ד``ר יהושע דנינו27/02/2011שלום אמא מודאגת
אכן אם התרופה לא עזרה במשך שבועיים לא מומלץ להמשיך איתה ,יש תרופות אחרות. ממליץ להתיעץ עם מומחה א.א.ג נוסף שיבדוק וימליץ על הטיפול המתאים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לפניה שלי
אמא מודאגת28/02/2011הי, התרופה הזו כן עזרה כשחזרנו אחרי שבועיים הרופא א.א.ג אמר שעכשיו יש פחות נוזלים אבל להמשיך עם זה עוד חודש. זה בסדר להמשיך אין תופעות לוואי לתרופה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לפניה שלי - תגובה
ד``ר יהושע דנינו05/03/2011שלום אמאמ מודאגת,
אם התרופה עוזרת אז ודאי שאין צרך להמשיך לקחת אותה, ובכל מקרה לא מומלץ להמשיך עם תרופה זו גם בגלל מחלת החום והשיעול שהתווספה.
בכל מקרה אני ממליץ להיוועץ במומחה א.א.ג
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות גרון חוזרותעינב24/02/2011
שלום,
אשמח לעצה איך לתקוף את הבעיה.
מאז שילדתי לפי 7 חודשים היה לי דלקות/כאבי גרון כל חודש וחצי: כ 5 פעמים ב 7 חודשים האחרונים (בלי חום חוץ מפעם אחת)
בפעמים הראשונות לא הלכתי לרופא, כי לא הייתי מודעת לסיכון הסטרפטוקוקוס.
לפני כחודשיים היה לי שוב כאב גרון עם חום שהגיע יומיים אח"כ, אז כבר החלטתי ללכת לרופא. אבל עד שלקחתי תור אליו והיה פנוי יצא שזה היה יום שישי. הוא רק נתן לי הפניה לעשות משטח ביום ראשון ובהתאם לתוצאות לחזור אליו או לא לאנטיביוטיקה.
ביום ראשון כבר לא כאב לי הגרון, והמשטח יצא שלילי
1. האם יכול להיות שלנשא סטרפטוקוקוס יצא שלילי במשטח גרון?
אחרי כחודש ילדי בן השנתיים חלה עם חום. בלי תסמינים חום מגרון קצת אדום לדברי הרופאה. היא עשתה משטח ויצא חיובי והורתה לתת לו אנטיביוטיקה למרות שהוא היה כבר בסדר גמור. (עברו 3 ימים עד לתשובות בגלל שבת באמצע). כמובן נתתי לו את האנטיביוטיקה. מוקסיפן ד"א.
מאז שוב כאב לי הגרון בתחילת השבוע (בלי חום). על היום הראשון הלכתי לרופא. הוא עשה משטח. יצא חיובי והתחלתי לקחת אנטיביוטיקה ביום רביעי.
יש לציין שבעלי גם סובל מתדירות די גבוה לדעתי מכאבי גרון עם חולשה כללית בחודשים האחרונים (אולי אפילו חום, אבל הוא לא מודד). אבל הוא לא אוהב להיות חולה, ללכת לרופאים ולקחת תרופות ומתנהג כאילו עוד רגע הוא בסדר, ולכן אני לא ממש יודעת את התדירות המדוייקת.
השבוע כמו לי, גם לו כאב הגרון לאיזה יומיים והרכחתי אותו ללכת לרופא לעשות משטח. עד שהיה תור פנוי כבר לא כאב לו הגרון יום. למרות זאת בדיקה מהירה אצל הרופא יצאה חיובית והרופא נתן לו אנטיביוטיקה (כמו שלי - פניצילין - פן רפא וי 500, רק במינון נמוך יותר משום מה)
2. אני מרגישה שכל המשפחה שוב ושוב נדבקת וחולה בדלקת גרון ולא יודעת איך לצאת מזה. האם האנטיביוטיקה אני/בעלי נשאים האנטיביוטיקה שקיבלנו תחסל את זה.
בבקשה תעזרו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות גרון חוזרות - תגובה
ד``ר יהושע דנינו27/02/2011שלום עינב
1.גם משטח אצל נשא,כמו גם אצל חולה, יכול לצאת שלילי אם לא נוגעים עם המטוש בנקודות המתאימות בשקדים שבהם יש חידקים.
2.הטיפול בדלקת שקדים לא נעשה לפי המשטח,(יכול להיות שלילי גם בזמן מחלה)אלא לפי הבדיקה הקלינית של הרופא,הכוללת את תולדות המחלה,ובדיקה של החולה ובדיקות עזר במידת הצורך.דלקות חוזרות דורשות טיפול מונע לעיתים.
לכן ממליץ לפנות למומחה א.א.ג שיבדוק יאבחן וימליץ על טיפול מתאים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוקוס לתינוק בן 10 וחצי חודשינטע23/02/2011
שלום,
לאחר שבצענו משטח גרון, התגלה שלבני יש את חיידק הסטרפטוקוקוס ומיד התחלנו לקחת אנטיביוטיקה.
לפי מיטב ידעתי, תינוקות/ילדים עד גיל שנתיים לא אמורים להידבק בחיידק אלים מסוג זה.
האם זה קשור למערכת החיסונית של בני בן ה-10 וחצי חודשים,או שמא זה קשור למערכת אחרת בגוף שהיא אינה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוקוס לתינוק בן 10 וחצי חודשי - תגובה
ד``ר יהושע דנינו23/02/2011שלום נטע,
חיידק הסרפטוקוק בדרך כלל אינו אלים ומגיב תוך יומיים לאנטיביוטיקה מתאימה. הזיהום הסטרפטוקוקלי אמנם נדיר בגיל זה אך יכול לקרות ואין זה קשור לבעיה במערכת החיסונית או למערכת אחרת בגוף. כמובן שאם אין שיפור יש להיבדק קלינית על ידי מומחה א.א.ג או מומחה ילדים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף סתום ללא נזלת סמיכההילה23/02/2011
בני בן 4 , לא סובל מבעיות נשימה. בימים האחרונים האף שלו סתום לגמרי, אני לא רואה נזלת והוא לא מצליח להוציא אויר מהאף בכדי לנסות לשחרר אותו.
בלילה האחרון הוא ישן עם מכשיר האדים וגם טיפטפתי לו קפסולות לשחרור הנשימה על הכרית. מה יכולה להיות הסיבה לאף סתום והאם זה יכול להשתחרר מעצמו?
ביום ה' 24.2 נראה רופאת משפחה.
לתגובה מהירה אודה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף סתום ללא נזלת סמיכה - תגובה
ד``ר יהושע דנינו23/02/2011שלום הילה,
סתימה של האף בגיל זה יכולה להיגרם לא רק על ידי נזלת אלא על ידי הגדלת השקד השלישי או הגדלת הקונכיות שבאף. ניתן לנסות טיפול עם ספרי לאף ובמידה וזה לא עוזר יש להיוועץ עם מומחה א.א.ג על מנת שיאבחן וימליץ על טיפול מתאים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות לא ברורהליעד22/02/2011
ביתי בת השנה וחצי עברה לפני שבוע ניתוח כפתורים והסרת שקד שלישי. ( אציין כי הסרת השקד שלישי בוצעה רק מפני שבוצע הניתוח כפתורים ולא מפני שהיתה אינדקציה לנחירות או הפסקות נשימה או נזלת כרונית). מאז הניתוח יש הפרשות מרובות מאוזן ימין והילדה מטופלת במוקסיפן ובנוסף בטיפות אוזניים אנטיביוטיות. תוך כדי תהליך ההחלמה עברה הילדה התקף סטרידו משמעותי וטופלה בבטניזול. מאז ההתקף סטרידו היא מאוד צרודה ואינני יודעת למה לשייך את הצרידות להתקף הסטרידו או להסרת השקד. אני מאוד מודאגת ואינני יודעת למה לשייך את זה.
האם יש טיפול בצרידות? האם היא יכולה לחזור לפעילות רגילה בגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות לא ברורה - תגובה
ד``ר יהושע דנינו23/02/2011שלום ליעד,
צרידות לא נגרמת כתוצאה מהורדת השקד השלישי. צרידות יכולה להיגרם על ידי כל זיהום ויראלי של הגרון או על ידי גירויים אחרים כמו שיעול ועוד.
צרידות כזו לא צריכה להדאיג משום שהיא אמורה לחלוף לבד אחרי כשבוע עד מספר שבועות. אין הגבלה מבחינת החזרה לגן.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת נוחרת ואף סתוםמאיר22/02/2011
שלום רב ביתי בת 8 חדשים וסובלת מאז החורף מאף סתום למעשה כבר מהלידה סבלה בתדירויות נמוכות מאף סתום בחורף זה החמיר, רופא ילדים בדק מס' פעמים והמליץ על אינהלציה ובודיקורט ומעבר לזה אמר שזה יעבור אחרי החורף,הבעיה היא שהלילות שלה מלווים בנחירות גבוהות וגם מעין עצירות נשימה/השתנקות בסה"כ היא ישנה וכמעט לא מתעוררת בלילה אך עדיין השינה נשמעת מאוד "מלחיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת נוחרת ואף סתום - תגובה
ד``ר יהושע דנינו23/02/2011שלום מאיר,
סתימה של האף יכולה להיות קשורה לנזלות או חסימה מכאנית הנובעת מהגדלה של השקד השלישי או הצרות עד סתימה של הפתח האחורי של האף.
לכן מומלץ לפנות למומחה א.א.ג שיבדוק ויאבחן וימליץ על טיפול בהתאם.
כל טוב ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחשרון21/02/2011
בני בן 4 אמור לעבור ניתוח פוליפ
כשנולד היה לו רישרוש בלב שעבר כעבור חצי שנה
האם יש במידע זה חשיבות לצורך הניתוח ואו ההרדמה
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
ד``ר יהושע דנינו21/02/2011שלום ליאת,
למידע זה יש חשיבות לצורך ההרדמה ויש להביא אישור מקרדיולוג, ובכלל רצוי לשתף את הרופא המנתח בכל מידע רפואי רלוונטי.
כל טוב ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחשרון21/02/2011
בני אמור לעבור ניתוח להסרת שקד שלישי
האם יש צורך במרדים מומחה לילדים בניתוח מסוג זה
הבנתי מהרופאה שהיא עובדת עם מרדים מומחה (מה זה אומר..?)
האם זה מספיק?
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
ד``ר יהושע דנינו21/02/2011שלום ליאת,
מרדים מומחה הוא גם מומחה להרדמת ילדים. הניתוח אינו יכול להתבצע ללא נוכחות מרדים מומחה.
כל טוב ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מרובות מהאוזניים אחרי ניתוחחגית21/02/2011
שלום רב,
בני בן שנה ושמונה חודשים, לפני שלושה חודשים עבר ניתוח שקד שלישי וכפתורים, הוא מצונן מזה שבועיים, בתהליך של בקיעת שתי שיניים - ניבים, וסובל מהפרשות מרובות משתי האוזניים שניראות כמו נזלת.
ברצוני לדעת האם לדעתך זוהי דלקת באוזניים או שהשילוב של השן + הצינון הוא שגורם לתופעת ההפרשות המרובות מהאוזניים?
אשמח לקבל תשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות מרובות מהאוזניים אחרי ניתוח - תגובה
ד``ר יהושע דנינו21/02/2011שלום חגית,
אוזניים אמורות להיות יבשות גם לאחר ניתוח כפתורים. הפרשות נוזליות מהאוזן מצביעות על דלקת הדורשת טיפול.
הדלקת יכולה להיות קשורה לצינון אך אינה קשורה לבקיעת השיניים.
אני ממליץ לך לפנות למומחה א.א.ג שיבדוק וימליץ על הטיפול המתאים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהאף ואיבוד זכרוןדנה21/02/2011
שלום ,
אני בת 32,רווקה,עובדת במידה אינטנסיבית בעולם התקשורת.
לאחרונה התחלתי לדמם מהאף באמצע ישיבות,בזמן מקלחת וכיוב'.
מעבר לדימום באף, אני שוכחת המון מידע רלוונטי כמו באיזה כיוון מדליקים את הדוד(למעלה או למטה),איפה מיקמתי חפץ מסוים .
האם אני צריכה ללכת לבדיקה נוירולוגית או שמא מדובר בתופעה שכיחה עקב לחצים פיזיים ובמידה גם נפשיים הנגרמים מאינטנסיביות עבודתי?
אשמח לעזרתכם
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יהושע דנינו21/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אף_אוזן_גרון' id=link]אף אוזן גרון[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזנייםאסתי21/02/2011
שלום רב
בני בן שמונה אחרי דלקת באוזן התיכונה. פתאום היום התחיל לצאת לו נוזלים מהאוזניים. כשאני סופגת אותם עם צמר גפן יש להם צבע שקוף עד ירקרק. האם זה תקין או שאולי יש שוב דלקת וצריך לקחת אותו לבדיקה? אשמח לתשובה מהירה כדי להחליט מה לעשות.
תודה
אסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים באוזניים - תגובה
ד``ר יהושע דנינו21/02/2011שלום אסתי,
אוזן אמורה להיות יבשה ולכן יציאת הנוזלים מהאוזניים מצביעה על תהליך דלקתי באוזן הדורש טיפול. אני ממליץ לך לפנות למומחה א.א.ג שיבדוק וימליץ על הטיפול המתאים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)