פורום גוף נפש, רפואת גוף נפש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אורן מזרחי (phd)
ד"ר אורן מזרחי (phd)
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אורן מזרחי (phd) ללא פרסום בפורום

• זקוק לעצה
    גילי
    21/08/2008

שלום רב, סליחה מראש על הבלאגן שאולי לא יהיה מובן. אני בן 25,לפני 7 שנים עברתי אירוע של פיגוע.מאז יש לי חרדות . בשנתיים האחרונות גם חרדה בריאותית.ונהייתי היפוכנדר. אני סובל מכאבים באזור הלב ,יש לי רעידות פנימיות וישירות אני חושב על הגרוע מכל כל הזמן באים לי דלקות גרון חוזרות ונשנות.והיה לי חיידק ההילובקטר שסבלתי ממנו שנה עד שהצלחתי לקבל טיפול כי אף אחד לא האמין לי עד שהרדיו התערב בעניין והצליח לגרום שאקבל בדיקת אנידוסקופיה ,התחלתי להתאמן בחדר כושר בשביל הנפש.אבל עדיין כל הזמן המחשבות על הלב ועל בריאותי.הבדיקות דם שלי תקינות לחלוטין.לפני שנה עשיתי בדיקות ללב שיצא תקין הולטר,בדיקת מאמץ שיצא משהו כמו 88 הגיע למאמץ במקום 90 שרצוי לגילי.אבל אמרו לי שזה תקין.אז אני כל הזמן עוצר את עצמי אני אומר אולי זה הנפש ? הכאבים בלב? ואולי זה מהכתף מהשרירים התפוסים בכתף ובשרירי החזה.אך אתה לא רופא מה אתה אומר סתם.והנה לא סתם התלוננת על הבטן באמת היה לי דלקת בתריסיון דלקת בקיבה וחיידק ההילובקטר. מצד שני מנסה להרגיע את עצמי.אתה לא יכול לקבל התקף חס וחלילה ולא מחלת לב .כי זה כואב לך גם בזמן מנוחה.ואם היה משהו היית אמור להתעלף ממזמן.ואני נורא מפחד שכל הזמן אני חושב על זה ומדבר על זה כי זה יכול אולי גם לקרות לי חס וחלילה מרוב שאני מדבר וגם פשוט יוצר את הכאבים אולי פסיכולוגית בגלל המחשבות,ניסיתי מספר פעמים כדורים לקחת ללא הצלחה לא השפיע לי כדורים בשביל מצב רוח כמו רסיטל ,ציפראלקס וכאלה.לאחרונה קיבלתי פורמולה מהנוטרופט והתחלתי לקחת לפני שבוע.תוך כדי אני עושה לעצמי רייקי כל יום.ויוצא אם הכלבה לטיולים.הורדתי לחלוטין את המינון של אכילת גאנק פוד ושוקלדים .למרות ששוקלדים הבנתי שזה טוב נגד דיכאון.אודה עם יש לכם עצות מה אפשר לעשות בשביל להיות בגוף בריא בנפש בריאה. מה טוב לקחת בשביל לעזור ללב בתזונה,כגון תפוחי עץ .ובכלל אם יש לכם עצות בעקבות מה שרשמתי בתודה לירוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוק לעצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ללירוי

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    21/08/2008

שלום לירוי,

לפי התאור שלך יש לך חרדה או התקפי חרדה שפעמים רבות קשורים למצב בריאותך. לפי תאור התרופות שקיבלת אני מבין שפנית לטיפול במשך השנים וכנראה שעד כה הוא לא עזר מספיק. יש שיטות טיפול פסיכולוגיות שיכולות לעזור במקרים כאלו, לא ברור לי אם ניסית. נראה לי גם שאתה זקוק למישהוא שינהל את המקרה שלך אולי רופא המשפחה. אבל רצוי לשלב טיפול פסיכולוגי יחד עם תרופות ואולי שיטות הרגעה והרפייה נוספות. הספורט שאתה עושה זה מצויין אבל, כנראה שצריך עוד דברים על מנת לעזור לך להתאזן יותר.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד
    סופי
    20/08/2008

אני מתמודדת עם סרטן שד. אחד הדברים שאמרו לי כמה אנשים זה שלא מומלץ עיסוי. מאוד חבל לי לותר על עיסויים, ורציתי לדעת מאיפה הגיע הדעה שעיסוי עלול להיות מסוכן לסרטן. אם זה לא סתם שמועה שמישהו הפריח ואחרים חוזרים אליה. ואם אכן זה מסוכן, האם יש סוגי טיפול במגע שמותר לעשות? שאלה נוספות בקשר לרפואה משלימה. היא שאלה כללית, המלצות הערות ומידע שיש לכם בקשר לנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שד

הוספת תגובה

• לסופי

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    21/08/2008

שלום סופי,

עד כמה שידוע לי אין שום מניעה לטיפול בעיסוי או בסוגי מגע אחרים בסרטן בכלל או בסרטן השד בפרט. איני יודע מי האנשים שיעצו לך. אחת הדרכים לעשות זאת בפיקוח רפואי היא לפנות למרפאה לרפואה משלימה במסגרת קופת החולים שלך. היום לכל קופה יש מרפאות כאלו ושם יש רופאים שיוכלו להמליץ על טיפול מתאים. זה כולל גם טיפולי שיאצו ורפלקסולוגייה.

בהצלחה רבה ורפואה שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל המעבר
    רוני
    17/08/2008

שלום רב, רציתי לדעת אם יש לכם המלצה על טיפול אלטרנטיבי כלשו ששמעתם שיעיל נגד תופעות גיל המעבר, עייפות, גלי חום וכדומה

לקביעת תור
    סגירה
    גיל המעבר

הוספת תגובה

• שיל המעבר

עופר אפל
    18/08/2008

שלום רוני.
    ידוע שטיפולי רפואה סינית יעילים כנגד תופעות גיל המעבר, או לפחות להפחתתם באופן משמעותי.
    חשוב לשלב גם צמחי מרפא סיניים בטיפול, ואני מניח שייעצו לך גם על שינוי תזונתי בהתאם.
    אני ממליץ ליישם את המלצות המטפל, לפחות לתקופה מסויימת - לראות איך זה עובד.
    בהצלחה! עופר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מתי
    14/08/2008

שלום רב, החיים שלי קשים נורא. הקשר עם האישה לא טוב ויש הרבה מריבות, אני עובד כנהג משאית - עבודה קשה ומשעממת, אני נוהג לשתות כל ערב אלכוהול, ועכשיו בנוסף לכל, החלו לי ציפצופים באוזניים כל הזמן שמשגעים אותי. אני על סף שבירה. מה לעשות? אפשר לקבל עצות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• למתי

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    21/08/2008

שלום מתי,

לפי המעט שאתה מתאר, אתה אכן זקוק לעזרה. אני בספק אם עצות בדואר יעזרו כאן. לדעתי אתה זקוק לעזרה מוחשית. אני מציע להתייעץ קודם כל עם רופא המשפחה ולספר לו על מצבך ואני בטוח שהוא יוכל להפנות אותך לעזרה המתאימה.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור סיני וחרדות
    רחל
    11/08/2008

שלום רב. אני בת 42 . לקיתי בהתקף חרדה לראשונה לפני כשלוש שנים ומאז אני מטופלת ברסיטל , כאשר בשנה הראשונה נעזרתי גם בשיחות עם פסיכולוג. באופן כללי אני חיה את חיי כרגיל, אמא לילדים, עובדת , לומדת וכו'. ההתקפים מופעים בד"כ בטיולים בחו"ל, לעיתים גם בארץ כאשר יש שיונוי בשגרה יש התקך קטן או חשש גדול מהתקף. לאחא התיאור המפורט רציתי לברר לגבי אפשרות של טיפול בדיקור סיני וזאת בעיקר על מנת שאוכל לחזור ולטייל בחו"ל ללא החשש הגדול. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור סיני וחרדות

הוספת תגובה

• חרדה ורפואה סינית

עופר אפל
    12/08/2008

שלום רחל.
    לרפואה הסינית הצלחות משמעותיות בסיוע לאנשים הסובלים מהתקפי חרדה, מסיבות שונות.
    חשוב מאוד ללכת למטפל בעל נסיון בתחום זה!
    רצוי לשלב גם צמחי מרפא סיניים יחד עם הדיקור (את הצמחים תוכלי להמשיך ולקחת גם בחו"ל, כך שאפשר יהיה ביתר קלות למנוע את ההתקפים גם שם)
    בהצלחה, עופר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי צוואר שלא עוברים
    קרן פ.
    10/08/2008

שלום, הצוואר והשכמות תפוסים אצלי באופן קבוע, האם יש משהו משלים שאני יכולה לעשות כדי להקל ולאורך זמן?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי צוואר שלא עוברים

הוספת תגובה

• שלום קרן

עופר אפל
    10/08/2008

קרן, האם נבדקת ע"י רופא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בעצמות, מפרקים
    ענת
    06/08/2008

שלום, לרוב כשמצב הרוח שלי לא משהו או בזמני עייפות אני מרגישה שכל גופי כואב, כולל השיניים, העצמות, המפרקים, האם כדאי לבדוק זאת או שזה טבעי והאם אפשר להיעזר בטיפול משלים כלשהו<?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בעצמות, מפרקים

הוספת תגובה

• לענת

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    06/08/2008

שלום ענת

אין יותר מידי פרטים בתאור שלך, כמו גיל, מחלות רקע, תרופות וכו". לכן אוכל להתייחס באופן מאד כללי. הגישה שלי שאם יש תסמינים ברורים שנמשכים לאורך זמן ולא חולפים רצוי תמיד ליידע את רופא המשפחה והוא ידע לפי הסיפור והתלונות באם לברר ואיך לברר, ורק לאחר מכן הייתי פונה לטיפול משלים. כלומר לאחר שיש איזושהיא אבחנה ואפילו אם זה מתח וחרדה רצוי לברר לפני טיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

עופר אפל
    06/08/2008

בהמשך לדברי ידידי דר' אהרונוביץ', לאחר שתיבדקי ובמידה שיאמרו לך שלא מוצאים מהי הסיבה לכאבים אלה, הרי שטיפול ברפואה משלימה עשוי להיות מאוד יעיל במקרה כמו שלך.
    אכן, רוב המטפלים האחראיים יטפלו במקרה רק לאחר בדיקות רפואיות, אולם יש לציין שהסימפטומים אכן מתאימים לחוסר איזון מבחינת הרפואה הסינית.
    בהצלחה ולבריאות טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שיר
    03/08/2008

אני סובלת מחרדות חברתיות. ברצוני לדעת מדוע אומרים שהרפיה יעילה לטיפול בחרדות חברתית. אני מנסה לחשוב ולא מבינה - אם אני אעשה הרפיה ואהיה הכי רגועה בעולם, עדיין המחשבות הרעות שבאות לי כשאני נפגשת עם אנשים ימשיכו לבוא. אשמח להסבר איך הרפיה מסייעת לחרדות חברתיות. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לשיר

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    06/08/2008

שלום שיר,
    ראשית, הרפייה עוזרת למגוון של מצבים וחרדות ולא רק באופן ספציפי לחרדות חברתיות. שנית, אני הייתי מסייג את האמירה שלך בכך שהרפיה עשויה לעזור אבל, היא צריכה להיות חלק ממערך טיפולי שלם שיכול לכלול בנוסף להרפייה גם פסיכותרפייה ובמקרים מסויימים אפילו תרופות. כפי שוודאי ידוע לך החרדה אינה מתבטאת רק ב " מחשבות רעות " אלא, במגוון של תגובות גופניות כמו דופק מואץ, הזעה, חולשה וסחרחורת. לימוד של שיטות הרפייה שונות ואימון טוב בהן יכול מאד להקל על התסמינים הללו של החרדה ולא בהכרח לגרש מחשבות רעות.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תתחתון
    שני
    29/07/2008

שלום רב, רציתי לדעת האם היתפסות שריר או גיד בגב התחתון יכול להעיד על מצב נפשי או להיגרם כתוצאה ממצב נפשי מעורער?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תתחתון

הוספת תגובה

• לשני

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    30/07/2008

שלום שני,

היתפסות שריר או גיד יכולה להגרם מגורמים שונים, כמו תנועה לא נכונה, יציבה לקוייה או נפילה. לא הייתי מרחיק לכת ואומר שהיתפסות שריר יכולה להעיד על מצב נפשי, אבל, בהחלט מצב נפשי קשה יכול לגרום לתופעות גופניות רבות כולל כאבי גב. בכל מקרה לא הייתי מוותר על בדיקה רפואית וברור רפואי לפני שהייתי מגיע למסקנה שכאב מסויים הינו ממקור נפשי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון

עופר אפל
    30/07/2008

שלום שני.

אחת הסיבות לכאבי הגב היא סיבה נפשית. ישנם אנשים רבים הסובלים מבעיות גב שאובחנו, כמו פריצות דיסק למיניהן, שדווקא לא סובלים מכאבי גב, ואחרים - שאצלם לא אובחנה בעיה - דווקא כן סובלים. ההבדל ביניהם הוא בד"כ במצב הנפשי והרגשי.
    ככל שהאדם לחוץ יותר, הוא מועד לפורענות מבחינת הופעת הכאבים, ובעיקר - כאבי גב וכאבי ראש.
    לאחר, ואולי אף תוך כדי פתרון הבעיה האקוטית, מומלץ בחום לעשות פעילות להפחתת מתח - מדיטציה / טאי צ'י / צ'י קונג / טיפול מגע כלשהוא. הפגת המתח הרגשי תסייע להפגת המתח הפיזי בגב.
    לבריאות טובה, עופר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    תמרה
    27/07/2008

שלום לכם, אני סובלת מחרדות חברתיות קשות. הן גורמות לי להזעה, רעידות וכדומה, מדי יום. הם ההרגשות האלו, יגרמו לי למחלות שונות ולמוות מוקדם, להערכתכם? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לתמרה.

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    28/07/2008

שלום תמרה

בשום אופן החרדות הקשות לא יגרמו לך למחלות קשות ובוודאי לא למוות. מצד שני את מתארת סבל מאד גדול, ולכן אני ממליץ בחום לפנות לעזרה מקצועית אצל פסיכולוג או פסיכיאטר על מנת שלא תסבלי כל כך ושתהיה לך איכות חיים טובה. אין כל צורך לסבול כיום מחרדות קשות. יש גם טיפול תרופתי מצוין וגם טיפול נפשי. והשילוב ביניהם הרבה פעמים הכי מועיל, ולכן שוב המלצתי החמה לפנות בהקדם לעזרה מקצועית.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון תרופתי
    יוסי
    22/07/2008

אבקש התייחסות עקרונית למינון תרופתי לאישה בת 27 אשר נקבע לה :סרדולקט 20 מג"ר בתוספת לוסטראל 150 מג"ר מינון יומי. החולה אובחנה כסובלת מסכיזופריה עם אפקט של חרדות. נכון להיום מתפקדת סביר, אך מדאיגה אותנו פאסיביות שהחלה עם מעבר מרספרדל. בברכה יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    מינון תרופתי

הוספת תגובה

• ליוסי

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    23/07/2008

באופן עקרוני תמיד רצוי לשאול לגבי החלפת תרופות ותופעת לוואי את הרופא שביצע את השינוי. ככלל כל שינוי תרופתי יכול לגרום לתופעות לוואי, והתופעות גם תלויות במינונים וגם באינטראקציות עם תרופות אחרות. מבלי להכיר את המקרה לעומק אין אפשרות לתת תשובה ספציפית שתהיה באמת אמינה, לכן אני ממליץ בחום להוועץ שוב עם הפסיכיאטר המטפל,

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יודעים מה בא קודם
    יונית
    20/07/2008

האם הכאב מביא את הדיכאון או שהדיכאון מביא את הכאב?

לקביעת תור
    סגירה
    איך יודעים מה בא קודם

הוספת תגובה

• כאב ודכאון

עופר אפל
    20/07/2008

יונית היקרה,

זו שאלת הביצה והתרנגולת...

כאב (פיזי ורגשי) עלול לגרום לדכאון, בעיקר כשהכאב הופך להיות כרוני ומפריע לתפקוד היומיומי..., עם זאת - הדכאון עלול להחליש את הגוף, מה שיחריף את חוסר האיזון ועלול להביא להעצמת הכאב.
    במצב זה אנחנו בד"כ מטפלים גם בכאב וגם בדכאון בעת ובעונה אחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יונית

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    21/07/2008

שני הדברים במקרה הזה עובדים במקביל ובשני הכיוונים. ידוע שכאב כרוני וממושך יכול בהחלט להביא לדיכאון. בדיכאון לעומת זאת יכולים להיות כאבים ומחושים שונים בגוף שהם ביטוי לדכאון בלבד ללא כל מקור אורגני. כמו כן במצב של דכאון ישנה רגישות יתר לגירוי של כאב אמיתי, וגם כאב אורגני מתעצם ונחווה בצורה קשה יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום
    ח.
    15/07/2008

שלום, יש לי זיהום בבלוטת הלימפה. זה לא אבחון מדויק יותר מדי, היות ומעולם לא נבדק לעומק, זה יותר ניחוש של הרופא שבדק אותי וישר דחף לי כמויות של אנטיביוטיקה בתקווה שזה יעבור. וזה עבר ועכשיו, כמעט שלוש שנים אחרי זה חזר. הבלוטה הכואבת היא בצוואר בצד שמאל והיא הופיעה גם עכשיו וגם בפעם שעברה בלי שום תופעות נלוות. היא פשוט נפוחה ואדומה (נראית קצת כמו עקיצת יתוש) ורגישה וכואבת מאוד. השאלה שלי היא- האם יכול להיות לפי דעתכם שזה קשור למשהו נפשי? האם יכול להיות שזו תגובה פיזית למשהו פנימי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זיהום

הוספת תגובה

• לח.

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    16/07/2008

בלוטה נפוחה אדומה וכואבת היא בראש וראשונה עדות לזיהום בדכ' באזור, כמו זיהום בגרון או בשיניים. אז ראשית אני מציע לפנות לבדיקת רופא ולעשות בדיקות דם. רק אחרי שלילה ודאית של זיהום אפשר לחשוב על משהוא נפשי. זה בוודאי גם יכול להיות סימן למחלה פנימית ולכן עצתי היא קודם כל להוועץ ברופא פנימי מומחה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית אובססיה כפייתית הכוללת בעיקר חזרה על דברים
    נגה
    12/07/2008

שלום רב,
    האם לערכתכם בעיית אובססיה כפייתית הכוללת בעיקר חזרה על דברים, לדוגמה חזרה על נעילת הדלת בבית, על בדיקה שהדוד כבוי וכו', האם בעיה זו יכולה גם לפגוע בגוף ולגרום למחלות שונות?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• לנוגה

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    12/07/2008

שלום נוגה
    הפרעה אובססיבית כפי שאת מתארת הינה הפרעה מוכרת וידועה, שאגב היום יש לה טיפול פשוט ויעיל ( תלוי בחומרתה ). היא כשלעצמה איני חושב שיכולה לגרום למחלה, אבל, אם היא מלווה גם ברמת חרדה גבוהה ודכאון אזי לדעתי יכולה להיות גם השפעה גופנית באם התופעות מתרחשות לאורך זמן רב ללא טיפול.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר על גוף ונפש
    סיגלית
    09/07/2008

שלום, רציתי להבין מכם מספר דברים: האם רפואת גוף נפש דוגלת בכך שהנפש משפיעה על הגוף ולהפך בכל מצב? מה לגבי גנטיקה, זה משהו שתזונה ואורח חיים בריא יכול לשנות לדעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    הסבר על גוף ונפש

הוספת תגובה

• תשובה לסיגלית

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    10/07/2008

שלום סיגלית

כפי שאמרת, המונח גוף ונפש אומר שיש השפעה הדדית של הגוף על הנפש ולהפך. זה כמובן לא אומר שמתעלמים מנטיות גנטית, ולא מהשפעות סביבתיות. כמובן שהכל נלקח בחשבון. צריך לזכור רק שיש דברים שלא ניתן להשפיע עליהם כמו הגנטיקה, ויש הרבה דברים שכן ניתן להשפיע כמו, תזונה, פעילות גופנית, מתח, חרדה ודכאון. ולכן הכוונה בסופו של דבר הינה גישה הוליסטית - כוללנית שלוקחת את כל הנתונים בחשבון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה