פורום גוף נפש, רפואת גוף נפש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אורן מזרחי (phd)
ד"ר אורן מזרחי (phd)
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אורן מזרחי (phd) ללא פרסום בפורום

• שאלה ,כולסטורל 280
    יונית מטרסו
    22/04/2010

שלום
    בת 40 כולסטורל גבוה [מבנה גוף רזה ]
    אינני מוכנה לקחת כדורים קופת חולים
    רכשתי מוצר טבעי ''אלטמן'' שם המוצר נוסטרול
    רשום על המוצר פעמיים ביום ,אני לוקחת רק כדור אחד ,
    השאלות
    1 ] האם המוצר בסדר ?? ואם החברה טובה ??? והאם המוצר עזר ??
    2]האם זה בסדר שאני לוקחת רק כדור אחד ביום ,??
    3] רכשתי את המוצר דרך האינטרנט ,ושמעתי מאנשים שאסור לקנות שום מוצר מהאינטרט
    מה קור ה פה ???
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה ,כולסטורל 280

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליונית

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    22/04/2010

שלום יונית

ראשית לא מובן לי למה את לא רוצה לקחת תרופה.
    שנית, חברת "אלטמן" בדרך כלל ידועה כחברה עם מוצרים טובים מאד ואמינים.
    איני יודע ספציפית לגבי התכשיר אותו רכשת.
    איני מבין מדוע את לוקחת כדור אחד בשעה שמומלץ על ידי החברה לקחת שני כדורים.
    הדרך היחידה לדעת באם התכשיר עובד היא לקחת במינון המומלץ למשך שלושה חדשים
    לפחות ואז לחזור על בדיקת הכולסטרול.
    אני ממליץ לך בחום לעשות את כל התהליך בליווי ופיקוח של רופא!!

בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    כרמית
    21/04/2010

שלום
    רציתי לשמוע את דעתכם בנוגע לתוספי מזון המכילים נוגדי חימצון שמנטרלים במקצת נזקים של קרינה אלקטרומגנטית וסלולרית שנמצאת סביבנו היום בכל מקום
    מה מומלץ לתת לילדים בגיל 8 ו-12 (הילדה בת ה-12 סובלת גם מנזלת כרונית ואסטמה בינונית. ניסיתי איתה את כל סוגי הטיפול האלטרנטיבי האפשרי כולל גם תזונה ושום דבר לא עזר לאורך זמן)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לכרמית

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    21/04/2010

שלום כרמית,
    את שואלת שאלה כללית מאד, וגם לא מפרטת איזה טיפולים בדיוק עברת עם הילדה. חסרים גם פרטים רבים על מה שמטריד אותך, איפה אתם גרים והאם יש בסביבת המגורים שלכם קרינה יוצאת מגדר הרגיל. והאם יש לילדים מכשירים סלולאריים?
    אני ממליץ בחום שלא יהיו לילדים מכשירים סלולאריים. וכלל אישית אני מעדיף תזונה מאוזנת המכילה שילוב של ירקות, פירות ומאכלים מלאים כמו לחם מלא ואורז ופסטה מלאים. רק במצבים חריפים של מחלות קשות ניתן להוסיף תוספים שונים לפי הצרכים המיוחדים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    ברווזן
    15/04/2010

שלום רב, אני סובלת מזה כשנה מתופעות שונות אשר הרפואה לאוצאת להן סיבה. לפני כשנה סבלתי מדלקת מפרקים חמוחרה שנדדה בין פרקי הגוף כתפיים, ברכיים, קרסוליים בצורה סימטרית. בדיקות לא העלו דבר והתופעה הכואבת חלפה מעצמה.
    לאחר כ5 חודשים פיתחתי כאבי בטן עליונה חמורים מהם סבלתי כחודשיים ואני עדיין מרגישה מדי פעם, סותרי חומצה הקלו ופתרו את הבעיה אך היא לא אובחנה והבדיקות לא הראו דבר.
    כעת אני סובלת מווסטיבוליטיס מזה כשלושה שבועות והסבל שלי רב צריבה מתמדת וכאבים באיבר המין. כמו כן עכשיו אני סובלת מפטריה בנרתיק וגם בין האפיזודה של המפרקים לבטן סבלתי מפטריה חריפה שם, כמו כן אני סובלת מאלרגיות עונתיות ואטופיק דרמטיטיס מילדות.
    האם אתם רואים קשר בין הדברים, מה ניתן לעשות ולמי לפנות אני סובלת ומדוכאת נורא
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה

ד''ר אורן מזרחי (phd)
    15/04/2010

שלום לך,קשה לאבחן דרך פורום, אך אני סבור שיש מקום לבדוק נושא של קנדידה מערכתית שהסימן המובהק שלה אצל נשים-פטריה בנרתיק,ובמידה וכן הנושא דורש שינוי תזונתי וטיפול בתוספים מתאימים. יתכנו כמובן גם תוספות אחרות אותן יש לשלול ביין היתר-פיברומיאלגיה וישנו כמובן הקשר הרגשי-נפשי שבענין.
    אני מציע להגיע למרפאה בכדיי לבדוק ולאבחן ולתת טיפול הולם ומתאים עבורך.
    בריאות וכל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התגברות על אבל
    משה
    12/04/2010

אמי נפטרה לפני כחצי שנה ואני מתקשה להתאושש. הדבר פוגע בעבודה שלי וגם מול בעלי והילדים. יש ימים שהם פשוט סיוט. אני לא מסוגלת להפסיק לחשוב עליה וכמה היא חסרה. רציתי לדעת אם יש לכם עצות מהתחומים שלכם? משהו שיכול להרגיע אולי.

לקביעת תור
    סגירה
    התגברות על אבל

הוספת תגובה

• התגברות על אבל

ד''ר אורן מזרחי (phd)
    12/04/2010

שלום לך, כל אחד מתאבל בצורה אינדיבידואלית. אבל יכול להמשך מס' שבועות ואף להגיע לחודשים ושנים. ראשית חשוב מכל להוציא, לדבר על הדברים ולא להפנים-לא לשמור בבטן.
    טוב לנסות ולהזכר ברגעים היפים והקסומים שלכם.
    אני מציע לך גם לטפל באמצעות פרחי-באך דמיון מודרך וטכניקות של רגיעה והרפיה שיגרמו לך לשחרר את הדברים ולהוציא החוצה.
    בריאות שלימה ובשורות טובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנקות את ההכרה
    ופא
    03/04/2010

אני אשמח כל עיצה או פידבק שיכול לתת לי כיוון בנושא חוויה שעברתי ברמה החברתית למרות שהחוויה חלפה אני מרגיש שאני שקוע שם הרבה שעות ביום וזה מחרפן אותי ומנצל את כל מאגרי האנרגיה ושמחת החיים שבתוכי .

לקביעת תור
    סגירה
    לנקות את ההכרה

הוספת תגובה

• ופא

ד''ר אורן מזרחי (phd)
    03/04/2010

הגב התחתון (בעיות)יכול לייצג משקעים מהעבר ובעיות בצוואר יכולות לייצג את הקושי להסתכל אחורה ולהביט ולהתמודד עם אותם משקעים.
    לעיתים אנו חייבים לחזור אחורה ברגרסיה ע"י דמיון מודרך או כל טכניקה אחרת שתביא אותנו להתמודד עם הבעיה מהשורש. במקרה שלך כנראה החוויה חלפה כפי שהנך מתאר, אך לא התמודדת איתה ולא עשית תהליך של חוויה מתקנת. פנה למטפל העוסק בתחום בכדיי לעזור לך.
    שבוע טוב, מועדים לשמחה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין ספק שאף פעם לא ניגשתי לשורש

ופא
    03/04/2010

החוויות רבות ולצערי רובן שליליות ,כנראה כדי להגיע לרצוי לפעמים צריך לעבור דרך כל הפינות האנטימיות והפגיעות ,אמת אני מבולבל מאןד היום קראתי המון התענינתי מאוד ואני מרגיש היום אבוד עצות ,כל מה שאני רוצה זה לנקות את ההכרה מהזבל שממלא את התוכן שם ,אשמח לקבל כיוון ,שיהיה חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ופא

ד''ר אורן מזרחי (phd)
    04/04/2010

ופא שלום, כפי שציינתי קודם:יש צורך להגיע למטפל בתחום על מנת ללמוד ולהבין את החוויות שעברת ולתת טיפול מתאים עבורך. אכן לעיתים צריך "לחפור" להעלות את הדברים על פני השטח וגם לתת כלים בכדיי להתמודד.
    בהצלחה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיוון ליפול

ופא
    05/04/2010

ד"ר תודה על ההכוונה אשמח מאוד אם תתן לי כיוון לטיפול מתאים שאני אוכל להתמקד שוב תודה וחג שמח .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיוון לטיפול

ד''ר אורן מזרחי (phd)
    05/04/2010

ופא שלום, אני מציע לך לפנות למטפל העוסק בתחום גוף נפש
    בהצלחה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב
    ספיר
    31/03/2010

אני סובלת מזה חצי שנה מכאבי גב. עשיתי כמה בדיקוץ ולא גילו שום דבר. במשך הזמן עשיתי חושבים והגעתי למסקנה שזה קשור בפרידה מאוד קשה שעברתי כמה שבועות לפני שהתחילו הכאבים. האם זה ייתכן? או שאני סתם ממציאה לעצמי? מה עושים במידה וכן?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב

הוספת תגובה

• לספיר

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    31/03/2010

שלום ספיר,

אני מאמין בכך שאנשים יודעים בדרך כלל על עצמם הכי טוב. לכן לשאלתך הראשונה אני חושב שבהחלט אפשרי שכאבי הגב קשורים לפרידה, מה גם שסיפרת שעשית בדיקות ( רפואיות אני מניח ). ולכן אני לא חושב שאת ממציאה.
    לשאלתך מה עושים , אני ממליץ לך בחום ללכת לאיש מקצוע מתחום בריאות הנפש למספר שיחות על מנת לנסות ולהבין את הקשר שאת מציינת בין הפרידה לכאבי הגב. בטיפול נכון כאבי הגב יכולים לעבור ללא טיפול ספציפי.

בהצלחה וחג שמח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבין אותך

ופא
    03/04/2010

אני יכול להבין אותך אני עובר תהליך דומה אמנם לא פרידה אבל חוויה קשה ואני בטוח שזה משפיע על הכל במיוחד אזור הצוואר והגב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקד שלישי מוגדל
    מיטל
    21/03/2010

שלום,
    אובחן לאחרונה כי לבני בן ה-3 יש שקד שלישי מוגדל. איני רוצה לנתח מאחר וחוששת מכך. אילו אפשרויות נוספות עומדות לטיפול?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שקד שלישי מוגדל

הוספת תגובה

• שקד שלישי מוגדל

ד''ר אורן מזרחי (phd)
    21/03/2010

מיטל שלום, ניתן לנסות אלטרנטיבה טיפולית ע"י צמחי מרפא מתאימים, טיפול בנר הופי (שעובד על מכלול אף אוזן גרון), והומאופתיה לתקופה מסויימת. במידה והטיפול לא יעזור כדאי לחזור ולשקול את האופציה הניתוחית.
    בריאות וכל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    תמי
    16/03/2010

הבת שלי בת שלוש וחצי סובלת מגיל שנה וחצי בדלקות אוזניים חוזרות ונשנות !!!!!!!!!!!!!!!!!

מה לא ניסתי טיפולים הומופאתים ... כבר כחצי שנה טיפול נטורופאתי שכולל וטמין סי אבץ פרוביוטיקה ומולטי ויטמין
    וכמובן שהיא שותה פחות מחצי כוס חלב ומוצרי חלב היא לא אוכלת

אבל עדין יש נוזלים האם יש פיתרון לבעיה ?????????????????

חשוב לציין שהיא סובלת מפוליפים ושקד שלישי והמליצו לי לבצע ניתוח פוליפים
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אורן מזרחי (phd)
    16/03/2010

תמי שלום, הטיפול שניסית ויטמין-C אבץ וכו', איננו ספציפי לנושא אלא אנטי דלקתי כללי.
    בטיפול נכון יש צורך להשתמש בצמחי מרפא חזקים ומותאמים אישית ולמנוע לגמרי חלב ומוצריו ואף לא רבע כוס חלב!!!מעבר לכך להמנע מדברי מאפה מתוקים, מוגזים כמו קולה, במבה, חטיפים, בננות וסוכר לבן.
    ניתן להעזר בטיפול סימפטומתי ע"י נר הופי שמוציא את הנוזלים, השעווה העודפת מהאוזן ועוזר לייבש את הדלקת. אפשר להוסיף טיפות הומאופתיות בשם טראומיל לאוזניים.
    האוזניים מייצגות את השמיעה והקשר הרגשי שלהם זה "דברים שאינני רוצה לשמוע" ולכן יש להתייחס גם לאספקט הרגשי שבנושא.
    בכל אופן במקביל לטיפול הטבעי שהנך מחפשת יש צורך לשקול גם את ההצעה הקונבנציונאלית, כיוון שאם ישנה אינדיקציה לניתוח שקדים סביר להניח שהלחץ שמפעיל השקד השלישי גורם להצטברות נוזלים באוזן ומספיק שחיידקים מתיישבים באיזור לך ויוצרים מצב דלקתי.
    בריאות וכל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לד"ר אלכסנדרוביץ' ולגולשיי ...
    ד``ר אורן מזרחי (phd)
    08/03/2010

הפורום. אני שמח להצטרף היום לניהולו המקצועי והטוב של ד"ר אלכסנדרוביץ'.
    שתהיה לנו עבודה משותפת פוריה ומהנה.

הוספת תגובה

• לאורן

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    09/03/2010

ברוך הבא ושיתוף פעולה פורה ומפרה.

הרבה הצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאת
    08/03/2010

אני נמצאת בתקוםה לחוצה מאוד בחיי והרבה פעמים קורה שאני מתעוררת מוקדם מאוד בבוקר, לםני השעון המעורר, ולא מצליחה לחזור לישון בגלל שמשבות מתחילות לרוץ לי בראש לגבי כל מיני דברים שאני צריכה לעשות. מה ניתן להמליץ במקרה הזה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לליאת

ד''ר אורן מזרחי (phd)
    08/03/2010

שלום רב, לחץ נובע מסיבות רבות כמו חסר שינה(ומצד שני גם יכול לגרום לחסר שינה), חסר פעילות גופנית, מחשבות טורדניות, תזונה לא מאוזנת וכו'.
    ראשית יש לבדוק את הסיבה ולטפל בה מהשורש.אני דוגל בשיטה שטיפול צריך להיות בצורה אינדיבידואלית ובהתאמה אישית על פי האדם והבעיה, אך אתן דוגמא לטיפול אפשרי:שינוי תזונתי הכולל 2 מנות פרי וירקות, תוספת של חלבון לתזונה במידת הצורך, תוספי תזונה מתאימים כמו-B קומפלקס, צמח הרודיולה, שימוש בטכניקות הרפיה כמו-מדיטציה בדמיון מודרך, יוגה, פעילות גופנית וכו'.
    בכל אופן כשהלחץ ירד סביר להניח שגם תשני טוב יותר ותרגישי טוב יותר.
    בריאות וכל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש מלחץ
    גלית
    28/02/2010

שלום, אני סובלת מזה כמה שנים מכאבי ראש ממושכים. פניתי לנוירולוג שאמר שזה נובע מלחץ והמליץ על טיפול תרופתי קבוע. העניין הוא שאני לא ממש אוהבת לקחת תרופות. הייתי שמחה לדעת מה יש לך להמליץ במקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש מלחץ

הוספת תגובה

• לגלית

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    28/02/2010

שלום גלית,

אם אכן האבחנה שיש לך כאבי ראש מלחץ, הרי אפשר לעשות די הרבה לפני שמתחילים לקחת תרופות.
    ראשית הדבר המועיל ביותר הוא לזהות את הדברים שגורמים לך ללחץ ולנסות לטפל בהם. זה יכול להיות בעבודה, בבית, במערכות יחסים או שילוב של כולם .את זה ניתן לעשות הכי מהר בעזרת איש מקצוע. אם אי אפשר או כרגע לא מתאפשר אפשר לטפל בתוצאות של הלחץ.
    הטיפול הראשוני והקל ביותר לכאורה הוא פעילות גופנית אירובית כל יום. בנוסף אפשר ללמוד שיטות של הרגעה כמו יוגה, מדיטציה ודמיון מודרך בשלב הבא אפשר להשתמש גם בתרופות צמחיות מרגיעות. רק אם כל אלו לא עוזרים יש לשקול טיפול תרופתי.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר כוחות
    יקיר
    19/02/2010

שלום
    בן 19 חייל
    בזמן האחרון יש לי תחושה פשוטה כמשמעה חוסר כוח אני מרגיש מותש אין לי כוח לכלום ולא שקרה איזה משו פשוט ככה משום מקום זה נופל עלי יש עם התופעה הזאת התקפי אכילה שמוסיפה עוד יותר לעיפות הזאת
    השיא של העיפות הזאת נגרמת לאחר יחסי מין מלאים שבסופם אני ממש מרוקן אני מרגיש שאני נחלש פיזית עם הימים הכוח קצת חוזר אבל שוב שהסדר של הדברים שוב מתרחש יש את העיפות
    מה אפשר לעשות ? לקיחת ויטמינים אכילת אוכל מסויים וכו ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר כוחות

הוספת תגובה

• ליקיר

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    20/02/2010

שלום יקיר

מהמעט שאתה מספר לי קשה מאד להבין מה הבעיה אם בכלל יש כזו. אני אפילו לא יודע אם אתה ישן מספיק ומה התזונה שלך. אם אתה רוצה לפתור את העניין, מציע שתתיעץ עם איש מקצוע, רופא או מרפא טבעוני וביחד תוכלו להבין מה קורה לך.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קצת שונה
    דפי
    18/02/2010

שלום,

הייתי רוצה לדעצ האם אתה יכול להמליץ על שיטות הירגעות. אני עושה טסטים לרישיון והמבחן נורא מלחיץ אותי ומקשה עלי לתפקד. רציתי לדעת האם יש איזו דרך שאתה יכול להמליץ עליה להירגע?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קצת שונה

הוספת תגובה

• לדפי

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    20/02/2010

שלום דפי ,

למצב שאת מתארת הייתי ממליץ לך ללמוד איזושהיא מדיטציה, דמיון מודרך ואפשר גם לנסות ביופידבק. במקביל אפשר להשתמש בתכשירים צמחיים להרגעה שכל בית מרקחת יוכל להמליץ.

בהצלחה בטסטים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גלית
    18/02/2010

שלום.בתחילה פסכיאטרית אבחנה לי סומטיזציה על מגוון סימפטומים וכול הטיפולים (תרופתי ופסיכולגי) לא עזרו. אח"כ אבחנו לי פיברומילגיה-שוב ,גם לא ממש עזרו הכדורים, התעמלות ופיזוטרפיה והידותרפיה, רפואה משלימה ועוד..

עזר - משכך כאבים אופיטי קל בשם טרמדקס עזר לי לכאבים, דכאון ועוד..אך מתחילה לפתח עמידות אליו.
    מה אתה ממליץ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לגלית

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    20/02/2010

שלום גלית

אני ממליץ שיהיה לך רופא אחד שינהל את המקרה שלך. יש לך מספר אבחנות ושלל טיפולים. את צריכה מעקב מסודר של רופא שמכיר אותך וביחד תוכלו להגיע להחלטות הכי טובות עבורך.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות
    נטעלי
    10/02/2010

שלום,

מזה כמה חודשים אני בתקופה מאוד לחוצה ולאחרונה אני כל הזמן רוצה לישון. אני ישנה 9+ שעות ובכל זאת אני כל הזמן עייפה והרבה פעמים אני מרגישה חולשה. רציתי לדעת מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות

הוספת תגובה

• לנטעלי

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    10/02/2010

שלום נטעלי

את לא מספרת בת כמה את, האם את בריאה? לוקחת תרופות? האם ביקרת אצל רופא עם התלונות והאם ביצעת בדיקות דם או בדיקות אחרות. לכן אי אפשר לענות לך באופן ספציפי.
    יש טעם לפנות לרופא לברור ראשוני ואם ברור כזה כבר נעשה אז הייתי מנסה לטפל במקורות הלחץ ובמקביל ללמוד איך להתמודד עם הלחץ בעזרת טיפול נפשי כלשהוא.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה