מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצמוצי עיניים אצל ילדה בת 8גלי26/08/2012
שלום רב.
שמנו לב בימים האחרונים לכך שבתנו, בת 8, ממצמצת מדי פעם בעיניים בצורה קצת שונה. נראה כמו טיקים.
זה לא משהו שהיה בעבר.
יש לנו בעניין הזה כמה שאלות:
1) האם יכול להיות שעייפות מצטברת משפיעה עליה בעניין?
2) בתנו במעקב של רופא עיניים אחת לשנה ופעם האחרונה שהיינו אצל הרופא (ביוני האחרון)
אמר שיש לה צילינדר קטן אבל לא משהו שמצריך משקפיים. האם יתכן שזה החריף?
3) האם יש קשר לשימוש ולמשחקים בפלאפון מסך קטן?
4) כיצד ניתן לטפל בטיקים והאם בכלל צריך לטפל בהם או שיחלפו לבד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוצי עיניים אצל ילדה בת 8 - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/08/2012אם אכן מדובר בטיקים אין להם ק/שר בולט לעייפות, אלא יותר למצבי מתח , הטיפול בטיקים שאינם חמורים הוא שההורה ירגע ואין מקום לטפל בילד ולא לתחקר אותו בעניין אם את עדיין מוטרדת גם רופא הילדים צריך להיות מסוגל להבחין אם אכן מדובר בטיקים פשוטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בגפייםמיכל26/08/2012
שלום,
יש לי תינוק בן כמעט חודש. מאז היותו בן שבוע הבחנתי ברעידות בידיים וברגליים (בעיקר ברגליים) שנמשכות מספר שניות. התופעה מתרחשת בעיקר בזמן ערות-החלפת חיתוך, בגדים ולאחר אמבטיה. קורה גם בזמן בכי אך לא כשרגוע (יונק או ישן). קראתי שיתכן ויש קשר לחוסר בשלות של מערכת העצבים? האם אכן כך הדבר? כי הרעידות נראות לי די משמעותיות. על מה עוד יכול להעיד הרעד הזה ?
האם יכול להיות קשר לאפילפסיה?
תודה מראש,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בגפיים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג26/08/2012יש לבדוק את התינוק על ידי נוירולוג ילדים שכן ברוב המקרים מדובר ב JITTERINESS כלומר אי בשלות מערכת העצבים, אך יכולות להיות הפרעות אלקטרוליטריות כמו חוסר סידן ולכן יש להעריכו בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה
צחי14/11/2012שלום לי קוראים צחי.
לפני חודשיים בערך גילו אצלי את מחלת האפילפסיה.
זה קצת חדש לי ואני לא יודע מה לעשות אני ילד בן 16 וזה דיי קשה לעיכול .
אני בנאדם מאוד ספורטיבי ובימים האחרונים אחרי שאני לוקח כדורים אני הפסקתי להתאמן ואני מרגיש די עייף ,
אני לא יודע ממה זה נובע. האם תוכל לענות לשאלתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי23/11/2012עליך לדבר עם הרופא שלך אולי כדאי להאיט את קצב העליה בתרופות או לבדק את הרמה בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שבעחגית23/08/2012
בני בן שבע, לקוח ריטלין 20 מ"ג, בתקופת החופש הגדול לא לקח את הרילטין, אך לפתע הופיעו אצלו "טיקים" בצוואר (משיכת הצוואר לאחור).
האם יש קשר לריטלין? האם זה נגרם בגלל שהפסקנו את הריטלין לפתע בחופש?
אבקש את עזרתכם, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שבע - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג26/08/2012ייתכן שיש קשר לריטלין. מומלץ להיבדק אצל נוירולוג ילדים ולשקול החלפת טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוצים אצל תינוקת בת שנה וחודשייםדניאל22/08/2012
לפני כחודש התחלתי לזהות מצמוצים עזים אצל הבת שלי, בת שנה וחודשיים דאז. זה קורה בעיקר בסביבת השינה- כשהיא עייפה או כשהיא בדיוק קמה משינה. מדובר במצמוץ חזק, ממש תנועה של כל הפנים, לפעמים אפילו מנערת את הראש, כאילו היא מצטמררת, או קשה לה לבלוע משהו.
רופא ילדים שראינו המליץ על בדיקת eeg. האם הדבר באמת דרוש? האם כדאי לבקר קודם אצל נוירולוג או רופא עיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוצים אצל תינוקת בת שנה וחודשיים - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי22/08/2012לבקר אצל רופא עיניים ונוירולוג
אם זה מתעכב אז במקביל לבצע את EEG רק על מנת לשלל הפרעה פרכוסית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך בבירור?אמא מודאגת21/08/2012
שלום.
הסיבה שאני פונה לפורום זה בן הדוד שלי. בין גיל 6 חודשים לגיל שנה (כיום בן 17) התחילו לראות אצלו עיכוב התפתחותי, כאשר בסופו של דבר האבחנה שניתנה היא אוטיזם. אבל לדעתי האבחנה הזאת לא נכונה, ולמעשה מדובר בסינדרום כלשהו (הוא משמעותית יותר גדול מההורים שלו, גם בגובה וגם במשקל, יש דיסמורפיזם ניכר בפנים, גשר אף רחב ועיניים קטנות ושקועות ועוד אבל אולי זה רק הגנטיקאית שבי...). אין לי אפשרות לקבל מהם את הנתונים המלאים של הבדיקות שהם עשו או כיצד הגיעו לאבחנה או אפילו מה היו התסמינים הראשונים. הם מסרבים לשתף פעולה. אני יודעת שנעשו בדיקות גנטיות אבל גם את התוצאות שלהם לא הצלחתי לקבל מדודי.
ביתי בת 9 חודשים, התפתחות תקינה (נכון לעכשיו) מכל הבחינות ומבוצע מעקב בטיפת חלב ואצל רופאת התפתחות. נכון לעכשיו היא זוחלת, מתישבת לבד, הולכת מסביב לרהיטים או בעזרת צעצועים, מוחאת כפיים וכו'... מבחינה קוגנטיבית ממלמלת וצוחקת המון, הברות חוזרות, מצביעה על דברים שמעניינים אותה, יוצרת קשר עין, מכירה את הסובבים אותה ומזהה אותם, חברותית מאוד. נכון לעכשיו לא אני ולא אנשי מקצוע לא ראו משהו לא תקין בהתפתחות שלה. אפילו אמרו שהיא מתקדמת לגילה.
השאלה שלי היא האם יש צורך או טעם לפנות לבירור אצל נוירולוג בהתחשב בהיסטוריה המשפחתית?
סליחה על האורך והמון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש צורך בבירור? - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי22/08/2012לא אין צורך
הייתי רק מבררת מה תשובת X שביר אצל בן הדוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה עם asdנירית17/08/2012
שלום יש לי ילדה עוד חודשיים בת 4 שנים מאובחנת עם אוטיזם השאלה שלי כזאת מגיל 3 חודשים היא נושכת את השפה ומעווטת את כל הפנים כשהיא מתרגשת ,כועסת או שמחה מלווה לזה גם תנועות ידיים שהיא מפיעלה את הידיים בעצבים וכל הגוף שלה רועד . בסקירת מערכות שעשיתי בהריון היה cpc חד צדדי שנעלם בסקירה השניה האם יכול להיות לזה השפעה האם יכול להיות שבנוסף לאוטיזם יש בעיה נירולוגית נוספת תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה עם asd - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי17/08/2012לא , אין קשר
מדובר בתנועות סטראוטיפיות בזמן התרגשות
אין מדובר בבעיה נוירולוגית ואין צורך בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח eegבלוש17/08/2012
מצרפת תוצאות eeg אם אפשר
פיענוח. בדיקה נעשתה לאחר חסך
שינה הנבדקת ישנה.נקלטה
פעילות טאטא 4-5 מחזורים
בשינה,קישורי שנה וגלי דאלטא
בודדים ובהמשך פעילות לא
נקלטה פעילות פוקאלית או
אפילפטיפורמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח eeg - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי17/08/2012נשמע תקין
לא כתבת מה הגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל
בלוש18/08/2012תודה.הילדה בת שנה וחודשיים..הכל תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח MRIזיוה16/08/2012
לרופא שלום
בני בן 10 שנים. סובל כל חודשיים מסחרחורות הקאות ורגישות לאור. מדי פעם חוסר יציבות.
בMRI נמצאה ציסטה ארכנואידלית על יד הציסטרנה אמביאנט בגודל 1 ס"מ
מה המשמעות של הפיענוח
בתודה
זיוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח MRI - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב17/08/2012הארועים שאת מתארת תואמים ארועי מיגרנה ועל פי התיאור שלך לא נשמע שלציסטה התוארת יש קשר אליהם והיא נשמעת כממצא אקראי ולא חשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה שנתגלתה בMRI
זיוה17/08/2012אם יש צורך לעקוב אחר הציסטה שניתגלתה בסמוך לציסטרנה אמביאנט בצד שמאל.
ומה נהוג לעשות כדי לטפל בציסטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה שנתגלתה בMRI - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב17/08/2012לא מטפלים בציסטה כזו בד"כ ,
המעקב יקבע לע ידי הנוירולוג המטפל שראה את הבדיקה במו עיניו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות
זיוה17/08/2012תודה רבה על התגובה המהירה . את תשובת הMRI קיבלנו אתמול הלילה. כמובן שלא ישנו טוב הלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערערהANNA14/08/2012
אצל 2 אחיינים של בעלי יש CMT ( במשפחה הזאת יש 4 ילדים ,2 בריאים ו 2 חולים) ההורים בריאים ומדובר בקרובי משפחה מדרגה ראשונה, שמצד האם ומצד האב אין את המחלה הזאת, למרות שיש עוד נשואי קרובים אצל אחים שלהם מדרגה ראשונה שילדיהם בריאים.
כפי שקראתי שה CMT זו מחלה אוטוזומלית דומננטית , ואנחנו מודאגים מכך שהוא יכול להיות נשא אולי וזה יעבור לילדים, למרות שלא מבינים איך המחלה יכולה להיות אוטוזומלית דומננטית ואינה מתבטאת בהורים של הילדים החולים.
אני ובעלי לא קרובי משפחה, ושנינו בריאים. ( בעלי היה חולה אפלפסיה אבל מזה שנתיים לא היה לו התקפים כלל) מה מומלץ לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערערה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג15/08/2012מומלץ לפנות למרפאה נוירוגנטית שכן יש סוגים של CMT בעלי תורשה אוטוזומלית - רצסיבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בביצוי פעולות מורכבותיעל13/08/2012
בני בן 5 עוד מעט, ויש לו ADHD ברור אם כי עוד לא מאובחן רישמית.
כמו כן הוא מתקשה בביצוע הוראות שמכילות יותר מפעולה אחת.
האם בעיה זו ניתנת לתיקון או שזה פגם מולד שצריך לחיות איתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בביצוי פעולות מורכבות - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג15/08/2012הילד צריך לעבור אבחון נוירולוגי ובמידת הצורך יש תרופות שמטפלות בבעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זימזוםיעל10/08/2012
האם זימזום לעיתים קרובות אצל ילד בן 5, יכול להיות חלק מבעיה בוויסות תחושתי או ADHD או שזה יותר אופייני לאוטיזם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זימזום - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב17/08/2012קשה להתייחס לזמזום בפני עצמו אם זה הביטוי היחיד שמעט שונה בילדך .אם אין לו בעיית תקשורת אז אין לזמזום קשר לאוטיזם, אם אין לו הפרעת קשב זה לא בא משם. יכול להיות קצת חלק מגרייה ואיזהי התנהגות "הרגלית ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש עזים לילד בן 11 דחוףפלוני09/08/2012
שלום לבן שלי בן ה 11 יש בחודש האחרון פעם בכמה ימים כאבי עזים במרכז הראש שמתגברים בשמש שהוא בוכה ואחרי 10 דקות עובר כלא היה ואחרי 4 או 5 ימים חוזר
אין לו שום סימפטום אחר הרופא משפחה בדק אותו ואמר שזה כלום
אבל זה בכו"ז מדאיג אותי ממה זה נובע ? האם זה יכול ליהות מסוכן ?
תענו לי דחוף כי אני מודאג מאוד
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש עזים לילד בן 11 דחוף - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג09/08/2012אין שום ספק שהילד צריך בדיקת נוירולוג בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- theory of mindyael07/08/2012
האם בגיל 4.5 ילד שהבנת theory of mind שלו לקויה סביר להניח שלא יפתח יכולת כזו או שזו יכולת שלעיתים יכולה להתפתח גם בגילאי 5 או 6?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר theory of mind - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג09/08/2012יש להיוועץ בסוגיה זו בפסיכיאטר ילדים לגיל הרך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cyclic predictable vertigoבשם ילדי06/08/2012
שלום:
שני ילדי (בן ובת) סובלים מהתקפי סחרחורת מחזוריים (הבת כל 65 יום הבן כל 75 יום)
לבת יש גם כאבי ראש נלווים. לשניהם אמרו לי שזה סוג של מיגרנה. ההתקפים נמשכים כ - 5 ימים ומשביתים אותם מכל פעילות. (שלא לדבר על הסבל)
האם משהו יכול להסביר לי את המנגנון שגורם להתקף להיות כל כך מחזורי. (אם כן אולי ידע לומר איך לטפל)
עד היום לא הצלחנו בשום צורה לטפל ביעילות בבעיה למרות ביקורים חוזרים ונשנים אצל נוירולוגים.
בתי סובלת כבר 5 שנים. בני שצעיר ממנה "רק" שנתיים.
האם משהו מכיר,יודע, על טיפול שיכול לעזור. או רופא שמתמחה בכך.
קראתי מאמר של דר' לובל בנושא, אך השורה התחתונה הייתה ששום טיפול לא עזר באמת ויש להמשיך ולחקור. אולי משהו חוקר?
אשמח לכל מידע,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה בנושא התקפי סחרחורת חוזרי
בשם ילדי18/08/2012שלום:
עברו 75 יום והבן שלי שוב עם סחרחורת. ההתקפים מחזוריים כמו שעון.
איזה טיפול מוצע לבעיית סחרחורות?
אולי בכל זאת תשןבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה בנושא התקפי סחרחורת חוזרי - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי22/08/2012אני מסכימה שזה סוג של מיגרנה
ליתר בטחון אני ממליצה לבצע MRI EEG בדיקת שמיעה ובדיקת קרקעית עיניים (אם לא בוצע).
הטיפול כולל כל מה שנותנים במיגרנות
אפשר לנסות סטונרון (לסחרחורת)
טיפול מונע לא נראה לי מכיון שההתקפים אינם תכופים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,
בשם ילדי22/08/2012תודה,
כל הבדיקות האלה בוצעו מזמן.
אני מבינה שלסחרחורת אין טיפול יעיל.
לאחרונה שני הילדים נוטלים b2 במינון של 200 מ"ג.
אצל הבן ראינו בהתקף האחרון הקלה משמעותית ביותר.
נקווה לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EEG לילד בן 5אני06/08/2012
מבקשת עזרתכם בפענוח תוצאות EEG שנעשו ילד בן 5 הסובל מכאבי ראש:
abnormal two hour EEG due to frequent focal theta and delta slow waves on the left occipital region suggestive of a focal dysfunction or structural lesion in this region. frequent runs of spike and slow waves on the left occipital region with spread to the left parasaggital and right and midline regions suggest tendency towards focal seizures arising from the left occipital region. please correlate clinically.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG לילד בן 5 - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג09/08/2012יש להיוועץ עם נוירולוג ילדים ששלח לבדיקה ולשקול ביצוע MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI לאחר EEG
אני09/08/2012תוצאות ה MRI הן אלו:
No acute intracranial hemorrhage or infraction is noted.
No discrete mass, herniation or hydrocephalus is seen.
Apparent small linear enhancing focus at the pons for which a vascular malformation/developmental venous anomaly cannot be excluded
האם יש קשר בין הMRI ל EEG?
האם אפילפסיה יכולה להתבטא ככאב ראש מלווה בהקאה וישנוניות?
בני מעולם לא פרכס, לא בהה, התנתק ושאר מאפיינים של אפילפסיה כפי שחשבתי שהיא אמורה להתבטא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)