מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תיקים אצל בן שנתיים וחצירונית05/08/2012
במשך השבוע האחרון הופיעו אצל בני בן השנתיים וחצי תיקים שנמשכים לאורך רוב שעות היום ומתבטאים במצמוצים רבים בעיניים. הייתי אצל רופאת עיניים אשר שללה בעיה רפואית בעיניים. על מה יכולים להעיד תיקים כאלה ומה הטיפול בהם?
יש לציין שהם בולטים ובתדירות גבוהה.
רוב תודות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקים אצל בן שנתיים וחצי - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג09/08/2012יש להיבדק אצל נוירולוג ילדים כדי לאמת או לשלול טיקים ולפי החומרה לשקול טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיקים לפעוטה בת שנה ו- 8 ח'
רינת25/09/2012ביתי בת שנה ו- 8'. השבוע הבחנתי שיש לה תופעה של טיקים רבים במהלך היום. זה מופיע בהתקפים מספר רב של פעמים ביום. זה מתבטא במיצמוץ בו זמני בשתי העיניים ומשיכת כתף וראש לצד. לפני כחודשיים הבחנתי במצמוץ מוזר במשך מס' ימים, אך התופעה חלפה. במהלך השבוע האחרון, כפי שתארתי לעיל, הטיק מאוד חמור ומלווה במשיכת הכתף והראש. מדובר בילדה פיקחית, שמחה, פעילה, אוכלת וישנה טוב. מעבר לה שתיארתי לא חל שינוי אחר בהתנהגותה. על מה זה יכול להעיד? האם יש דחיפות בבדיקת רופא או שצריך להמתין?
תודה
רינת רז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיקים לפעוטה בת שנה ו- 8 ח' - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג27/09/2012אם אין נסיגה התפתחותית או שינויי אישיות ניתן לפנות לנוירולוג ילדים כרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRIאני05/08/2012
שלום רב,
בני בן 5 סובל מזה תקופה ארוכה מכאבי ראש חזקים מלווים בהקאות שאחריהם נרדם לכמה שעות.
תוצאות MRI שביצע:
No acute intracranial hemorrhage or infraction is noted.
No discrete mass, herniation or hydrocephalus is seen.
Apparent small linear enhancing focus at the pons for which a vascular malformation/developmental venous anomaly cannot be excluded.
מה משמעות התוצאות?
כיצד ניתן לדעת באופן חד משמעי אם יש בעיה או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג09/08/2012על פניו לא מתואר שיש תהליך תופס מקום מדאיג אלא אולי אנומליה ורידית קטנה שהיא בגדר וריאנט של הנורמה. בכל מקרה כדאי להיוועץ בנוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים לילדה בת 4 וחצישירה04/08/2012
שלום,
הבת שלי עוד מעט בת 5.
לפני בערך 10 חודשים החלה למשוך באף ואחרי כל משיכת אף להוציא קול חלש כזה שאני לא יודעת להסביר. אחרי כ-3 חודשים נפסק לגמרי. ההפסקה היתה בערך ל-3 חודשים ואז החלה לגלגל עיניים תוך כדי הזזת הראש לצד באופן חלש + הוצאת הקול הזה שהיה אז. זה כבר נמשך כ-3 חודשים ולא מפסיק.
היינו אצל נוירולוג ילדים שאמר שרק עם הזמן נגע אם זה טורט או לא.
שאלתי היא - בכל המאמרים כתוב שזה מתחיל תנועתי ואחרי כמה שנים קולי ואצלה התחיל ב-2 טיקים קוליים ורק אחר כך התחלף בטיק תנועתי + קולי.
למה זה?
האם יש סיכוי שזה יחלוף ולא יהפך לתסמונת טורט למרת שיש לה גם תנועתי וגם קולי?
האם בטוח שיהיה לה גם הפרעת קשב או הפרעה טורדנית או הפרעה נפשית אחרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים לילדה בת 4 וחצי - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב17/08/2012טיקים בהחלט יכולים להיות קוליים ומוטוריים באותו זמן
להגדרת טורט צריכים שיהיו טיקים תנועתיים ומוטוריים מתחלפים למעלה משנה בילד מתחת לגיל 10 כך שכשתעבור את השנה ויהיו עוד טיקים פורמלית תעמוד בהגדרה אבל זה לא צריך להבהיל כי רוב מקרי הטורט קלים מאוד וחלק ניכר משתפר עם הגיל, מש לא חייב שיהיו תסמינים נוספים
י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PDD-NOSיעל02/08/2012
בני בן 4 ושמונה חודשים, אובחן כ PDD-NOS (בתפקוד גבוה).
השאלה שלי היא האם מוכרים מקרים שילד אובחן בגיל הזה אך לאחר מספר שנים התברר שהוא אינו בספקטרום ה ASD?
ואם כן - האם ידוע מה אחוז המקרים של אבחון חיובי שגוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PDD-NOS - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב17/08/2012בהחלט קיימים מקרים שהתמונה הופכת הרבה פחות בספקטרום עם השנים בעיקר בילדים עם תפקוד גבוה. מכיוון שכבר קרוב לגיל חמש הסיכוי אינו מאוד גדול (אין לי מספרים אך קיים ולא מדובר יהיה באבחון שגוי אלא בכך שכרגע עומד בקריטריונים ובגלל תהליכים התפתחותיים והתערבות אינו עומד בהם בגיל אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיית עיוותיםיוסף רות31/07/2012
אני סבתא לילד בן 6 ומאד נבהלתי כשנכדי מתאר את פני פתאום קטנים או עין אחת גדולה והאחרת קטנה.
האם לרוץ לנוירולוג ילדים דחוף? מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיית עיוותים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג01/08/2012כדאי לפנות לנוירולוג שיציע בדיקות EEG ו MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקר חדש על תאי גזע עוברייםתהילה31/07/2012
האם שמעתן על מחקר חדש , הזרקת תאי גזע עובריים לחולי ALS?
האם לפי דעתכן הזרקת תאי גזע עובריים יכול לעזור לילד בן שלוש וחצי עם שיתוק מוחין קשה עקב אספיקציה בלידה ?
תודה מראש, תהילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחקר חדש על תאי גזע עובריים - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי01/08/2012הטיפול עדיין לא הוכח כיעיל בששיתוק מוחין בבני אדם וכרוך בתופעות לואי.
אולי בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד הכרהמירב29/07/2012
הבן שלי בן 6 כבר פעמיים באותו החודש איבד הכרה לכמה שניות פעם אחת שהוא בכה מאוד ופעם אחת שהוא צחק הרבה היינו אצל הרופא הוא שלח אותנו לעשות בדיקות דם ולניאורולוג ילדים הוא מאבד הכרה לכמה שניות (שלוש ארבע)בהתחלה העיניים נשארות פתוחות ושהוא סוגר אותן הוא כבר קם .
ממה זה יכול להיות?
יש לנו תור לנוירולוג שבוע הבא ...לאיזה עוד בדיקות הוא ישלח אותנו?
אני חייבת מידע בנושא אני ממש בלחץ
רופא המשפחה אמר שהכי גרוע זה מחלת הנפילה ויכול להיות הרבה סיבות
האם זה מצביע על מחלת הנפילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד הכרה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג30/07/2012לא בהכרח שזה מחלת הנפילה. כדאי להיבדק אצל נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירולוג ילדים
מירב01/08/2012יש לנו תור לנוירולוג ילדים שבוע הבא אבל עד אז אפשר לקבל יותר פרטים
האם הנוירולוג ישלח אותנו לעוד בדיקות ואיך הוא קובע מה הבעיה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרתיותyael29/07/2012
בני בן 4 ושמונה חודשים. יש לו כמה התנהגויות שמדאיגות אותנו שאולי יש לו PDD בתפקוד גבוה, אולם את כולן אפשר להסביר גם ע"י ADHD או דברים אחרים.
יש משהו אחד שמטריד אותנו שאולי אין דרך להסביר אותו מלבד PDD:
לפעמים כשהוא לא מקבל משהו שהוא רוצה הוא חוזר על הבקשה שוב ושוב, ברצף, כאילו לא שמע כרגע את המילה לא (מאיתנו) או שהתעלמו ממנו (ילד בגן).
למשל: אם הזמין ילד מהגן לבוא אליו הביתה והילד לא עונה לו למרות ששמע אותו (מה שאמור לסמן לא שהילד לא רוצה) - הוא פשוט שואל אותו שוב. הילד ממשיך להתעלם והוא מיד שואל אותו שוב ושוב.
או שאנחנו לא מרשים לו משהו - ואז מיד אחרי ה"לא" הוא חוזר על הבקשה שוב ושוב.
האם התנהגות כזו יכולה להופיע גם אצל ילד שלא נמצא על הרצף האוטיסטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרתיות - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג29/07/2012כדי לענות על הגדרה של ילד בספקטרום האוטיסטי צריך למלא מספר קריטריונים ולא רק אחד. בכל מקרה כדאי להביאו להערכה לנוירולוג התפתחותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בגוף לילד בן שנהליאת28/07/2012
שלום רב.
בני בן השנה פג שנולד בשבוע 34 ללא מצוקה נשימתית
הוא מעוכב התפתחותי ,יש לו גמישות יתר וטונוס שרירים מוגבר ונמוך
הוא מטופל בפיזיותרפיה ,ונמצא במעכב במכון להתפתחות הילד
הרופא הנירולוג ובאבחון של הפיזיותרפיה הם שמו לב שיש לו רעידות בגוף וביקשו לעשות מעקב .
בשבוע האחרון הרעידות החריפו הרעד נמשך כמשך כמה שניות או דקה ותדירות גבוהה למשל אתמול ב10 דקות היו לו 4 פעמיים רעידות
ביצענו בדיקות דם והכול תקין
ממה יכול לנבוע הרעידות בגוף ?אני מאוד מודאגת לבן שלי וקשה לי לראות אותו במצב הזה
האם עלי ללחוץ על מנת שרופא נירולוג יראה אותו?חשוב לי לציין שהפיזיותרפיסטית שלו מודאגת ואמרה לנו שזה לא תקין בכלל
גם עלי לציין יש לו המון קליקים מהאזורים של המפרקים הברכיים ורגליים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות בגוף לילד בן שנה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג29/07/2012לא ציינת האם הוא מאבד הכרה בזמן הרעידות, האם מכחיל או מחויר. יש לפנות להערכה לנוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאת29/07/2012אין איבוד הכרה ואינו מכחיל רק מופיע רעד בגפיים התחתונות העליונות וראש
הילד פשוט צורח שזה קורה לו תוך כדי זחילה
טלפנתי לשניידר עם הפנייה דחופה אך לצערי אין תורים זמינים מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה
ליאת29/07/2012הרופאה היום ראתה אותו וציינה במכתב שזה נראה כמו מחלת פרקינסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשבדנה28/07/2012
1. האo אומגה 3 מסייע בהפרעת קשב וריכוז בלימודים ?
2 נירולוגים שהלכתי אליהם מחזיקים בדעות שונות : הראשון ממליץ והשני לא היה נותן
את זה לחתול שלו מה דעתך ?..
2. לבני בן ה-8 הומל la20 שגורם לו כאבי בטן ,שמעתי שיש la10 האם כדאי לפנות לנוירולוג לקבל מרשם לריטלין זה ולראות את ההתקדמות ש הילד ?
מה ההבדל בניהם ?
3. אני חוששת מאוד מתופעות הלוואי , נזק עתידי , שינויים בהתנהגות הילד-/שמחת החיים
ובכלל הדעות חלוקות בעניין .
ציונים של הילד אינם גרועים אך המורה שמה לב שאינו מרוכז, נוטה לדיבור ולתיפוף בגוף
בהתאם לשאלון שמולה ע"י המורה הוחלט ע"י נירולוג להתחיל טיפול בריטלין ולעקוב אחר
השינויים ... הבנתי שתמיד יהיו שינויים גם אם אדם רגיל ייקח ריטלין ...
מה דעתך על ריטלין האם השימוש בו בטוח מאוד ?
מה החלופות הקיימות בשוק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב28/07/2012אין הוכחות ברורות לגבי השפעת אומגה שלוש וכמו שאני אומרת למטופלים שלי ככל הנראה לא יכול להזיק
לגבי ריטלין LA 10 איני בטוחה שנכנס כבר לשיווק מלא בתוך הסל הרופא שלך יכול לבדוק מול הקופה.
ריטלין הינה תרופה בטוחה אם הילד מגיב לה בחיוב ואין תופעות לוואי אז אין מה לחפש מתחת לאדמה אם מאבד משימחת חייו, יש לו כאבי בטן וכאבי ראש או מופיעים טיקים ברור שאינו מתאים. התכשירים הנוספים בשוק הם מאותה משפחה ואין להם יתרונות "בריאותיים אלא במרקרה שיש תופעות לוואי עלותם מאוד גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בגוף אצל תינוקיעל24/07/2012
שלום וברכה!
אצל בני בן ה3 חודשם מופיעות רעידות שמתחילות מאזור החזה בזמן שינה בד"כ ממש בשלבים הראשונים בכניסה לשינה עמוקה.הרעידות הם ל5 שניות בד"כ ועוברות לבד. לאחר הרעידות תמיד מופיע איזה חיוך רפלקסיבי בפני התינוק.
את הרעידות האלה עוד ראיתי מאז הלידה, עוד בבית החולים אך לא ידעתי לאפיין זאת אז.
זה דבר נורמאלי? צריך לעבור?
אם צריך לפנות זה לקרדיולוג/נוירולוג?
עשו לתינוק אקו לב לאחר הלידה בגלל נקודה אקוגנית שהיתה שם בהריון ויצא תקין.
חוץ מזה התינוק בסדר גמור אוכל וגדל כמצופה.
תודה מראש.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות בגוף אצל תינוק - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג25/07/2012כדאי לפנות לנוירולוג לחוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- eegעלמה24/07/2012
שלום מה משמעות תוצאות הבדיקה לילדה שלי ללא פירכוסים שנה נשלחנו לבדיקת eeg בשינה ובעירנות :לסיכום ערנות ונימנום :אי סדירות טמפורלית שמאלית בינונית בלתי קבועה המצביעה על דיספונקציה מוחית באזור זה מה המשמעות? של דיספונקציה? תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר eeg - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג25/07/2012קשה לשפוט ללא הקונטקסט המדוייק של ההסטוריה ובדיקה נוירולוגית, אך יש סבירות שתתבקש בדיקת MRI של המוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה בראשימית24/07/2012
בס"ד
שלום רב,
בני בן השלוש נפל מכדור פיזיו ביום שבת האחרון וקיבל מכה חזקה בראש מאחור, אחריי כמה שעות הוא הקיא, עלינו לבית חולים עשו לו בדיקת עיניים , הכל היה תקין ושחררו אותנו, למחרת הוא סבל מכאבי ראש חזקים מאוד ובהפניית רופא המשפחה עלינו לעשות c.t כשהגענו לבית החולים בדקו לו חום - והיה לו 38.0 מעלות - אישפזו אותנו, וטענו כי הם לא ממהרים לעשות לו c.t כי הוא במעקב( גם (אני מודעת להקרנה בבדיקה זו ואכן מעדיפה להימנע אך בד בבד מדובר בראש של הילד שלי ואינני רופאה). עם הזמן התסמינים היו חיוביים: הוא משחק, מעט אוכל (לא כרגיל), נתנו לו לרוץ...ללכת בקו ישר.. ושיחררו אותנו אתמול הצהריים , בלי שעשינו c.t .
מאתמול בערב יש לו התקפות של כאבי ראש מאוד חזקים, הוא מש משפשף את הראש מכאב, בלילה הוא קם 3 פעמים בבכי ובטענה כי כואב לו הראש וכמו כן הבוקר גם כואב לו הראש לסירוגין.. שאלתי היא : האם לעלות לבית חולים ובכל זאת לעשות לו c.t ?
האם זה תקין שעדיין ייכאב לו הראש מהמכה שחטף , עברו כמעט 72 שעות...
הא במעקב צמוד שלי אבל עדיין אני לא יודעת מה הכי נכון לעשות..
אודה לכם על העזרה,
בברכת יום טוב,
ימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה בראש - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג29/07/2012כדאי לגשת למיון ילדים ולהיבדק על ידי נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדנוד ראש בתינוק בן 9 חודשים.שירן22/07/2012
שלום רב,
בני בן 9 חודשים, סה"כ מתפתח יפה ובהתאם לגילו (מאוד פעיל, זוחל גחון, מתיישב, מבטא הברות ראשונות, יודע להכניס אוכל לפה בעצמו וכו).
לפני כשבועיים החל לעשות עם הראש תנועות מימין לשמאל, כאילו אומר "לא" אך התנועות אינן בהקשר מסויים ובאות בכל מיני סיטואציות: תוך כדי התלהבות וצחוק ממשחק, תוך כדי אכילה, בזמן הירדמות ועוד.
השבוע אובחן עם וירוס הרפס 6 ונראה שעבר את זה די בשלום, בלי תופעות מיוחדות מלבד שלשול ופריחה.
אני יודעת שזו מחלה שלרוב נטולת סיכונים אך השאלה שלי היא האם יש קשר בין השניים? גם בגלל הסינכרון בזמנים וגם כיוון שקראתי שזו מחלה שמשפיעה על מערכת העצבים...
בנוסף, האם מדובר בתופעה מדאיגה או אופיינית לגיל זה?
אשמח לכל תשובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדנוד ראש בתינוק בן 9 חודשים. - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/07/2012נענועי ראש מצד לצד בתינוקות תקינים מאוד שכיחים בגיל זה חולקם חולפים וחלקם מתחלפים בתנועות גריה אחרות. לא נראה לי קשר לוירוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות שונה מהרגילסבתא22/07/2012
שלום ,
אני סבתא לילדה בת שנתיים + . בדרך כלל היא אנרגטית, ואף שובבה. מזה כמה ימים היא נוטה להתנהג באופן מוזר לסרוגין. רוב הזמן היא פעילה ומשחקת, אך מדי פעם היא נוטה לילל, לרצות לישון, מפגינה חולשה וחיוורון, יותר מהרגיל.
אני מאוד דואגת וחוששת שמא מדובר בגידול מוחי.
מצפה לתשובתך.
הסבתא המודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות שונה מהרגיל - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/07/2012אם ההתנהגות החריגה נמשכת יש להביאה לבדיקת רופא הילדים ולהגיע דרכו בהקדם לנוירולוג. (ממש לא חייב שמדובר בגידול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)