מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תגובת מבוכה אצל תינוקאניטה13/01/2011
נכדי בן השנה וחודשיים נמצא בגן מגיל חצי שנה. תינוק מפותח וחייכן בדרך כלל.
לאחרונה מגיב בבכי כשפונים אליו בגן או באים לקחת אותו הביתה.
בתחילה מחייך ואז מוריד את הראש ומתחיל לבכות. האם להתעלם?או שיש משהו לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובת מבוכה אצל תינוק - תגובה
ליליה טאוויל טפלר13/01/2011כדאי לנסות לשקף לו שמשהו עובר עליו, לרדת לגובה העיניים שלו, ולשאול באמפטיה מה קרה?- ברור שאינו יכול לענות, אך טון הדיבור האמפטי יכול לרכך את התגובה, ההתעניינות של המבוגר בתגובה שלו , בכל אופן, לעשות זאת במידה מאוזנת ולא לתת לזה יותר מידי תשומת לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בלהביע שמחה
אניטה13/01/2011כאמור התינוק מתבייש ויש לו קושי בלהביע התרגשות ושמחה.איך משחררים אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בלהביע שמחה - תגובה
טובי פלד14/01/2011אניטה היקרה
לא ללחוץ עליו ולא להתייחס יותר מדי לעניין הזה .זה המבנה הטבעי שלו וכל תשומת לב לכך תליץ אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש הדרכהיוסי13/01/2011
אשתי ממדינת עולם שלישי ולא מכירה מה קיים בשוק ומה בכלל היא צריכה לטיפול בתינוק. האם מישהו יודע איפה אני יכול למצוא קורס שמנחה את ההורים הראשונים בטיפול הבסיסי בתינוק לאחר הלידה?
אם אם יש איזה גורם שיכול להנחות את ההורים ולתת הדרכה צמודה בשלבים הראשונים של הטיפול בתינוק ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
ימ13/01/2011אני יודעת שבכללית יש קורס הדרכה להורים טריים
או לברר בטיפת חלב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה רגישה מאודלילי לב13/01/2011
שלום, בתי בת 3, ילדה נבונה ומקסימה. שלישית בן שלושה אחים (בת 5 ובן 9.5). התפתחות מוטורית תקינה, שפתית- קצת יותר איטית, עדיין לא מדברת ממש בשטף.
נגמלה מפיפי, אך לקקי עדיין מבקשת טיטול או עושה בתחתונים. בבית זה בסדר, אך כשקורה לה בגן- מאוד נלחצת. היא ילדה מאוד רגישה ופגיעה. גם כשמעירים לה וגם כשמעירים לילד/ה אחר בסביבתה. היא לוקחת את זה קשה, בוכה ומתקשה להרגע (בעיקר בגן).במקרה כזה היא צמודה לסייעת רוב הזמן. הגננת אומרת שהיא לא ממש משחקת עם בנות גילה ומעדיפה את הקטנים יותר או משחקי פאזל לבד ואז היא יכולה להיות מרוכזת ולעבוד לאורך זמן. בבית היא מאוד אוהבת לשחק עם אחותה ועם חברותיה.כרגע הא בגן פרטי (זו השנה השניה) עם מס' מצומצם של ילדים. אני מוטרדת כי בשנה הבאה היא הולכת לגן מועצה ואני חוששת מההסתגלות שלה והרגישות הרבה.
הגננת גם מוטרדת. היא טוענת שמעולם לא נתקלה ברגישות ופגיעות כזו אצל ילדה בגילה והיא לא ממש יודעת איך להתמודד איתה ומה לעשות. היא המליצה לשוחח עם איש מקצוע או לעשות לה איבחון. האומנם? מה דעתך??
תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה רגישה מאוד - תגובה
ליליה טאוויל טפלר13/01/2011כדאי לערב איש מקצוע שיבוא לצפות בגן ויעשה הערכה פסיכולוגית- אולי איבחון או לפחות הערכה ריגשית, חשוב להבין מה מעכב אותה , מה הם התנאים שמקשים עליה להשתלב במסגרת הגנית, כדי לעזור לה, כמו גם לתת לכם תמונת מצב שתוכל להרגיע את הדאגה שלכם כלפיה- למקד את החשיבה עליה למקומות של צמיחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנה אינטואיטיבית
אניטה13/01/2011לפי הבנתי הלא מקצועית,יש קושי לילד עם ביטוי התרגשות ושמחה.איזה התיחסות של המבוגר תשחרר את תגובתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה כמובן מתיחסת לתינוק שבוכה
אניטה13/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנה אינטואיטיבית - תגובה
טובי פלד14/01/2011לאניטה היקרה
ילד נולד עם תכונות רבות שהולכות אתו דרךארוכה .איפוק בהבעה רגשית היא אחת מהן.כל ניסיון שלך לגרום לו להתנהג בניגוד לטבע שלו יגרום לו להרגיש שהוא לא בסדר.
תני לו חופש להביע את עצמו לפי טבעו האמיתי.
אל תעשי כלום ואל תראי לו פנים מודאגות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקהשגית12/01/2011
שלום, יש לי ילד בן שנה ו3 , ילד רביעי, מתוך הגדולים רק את התאומה הבת הנקתי שנתיים +, איתו זה משהו יותר לא אובססיבי אבל יותר חזק, יותר קשה לו לוותר וכנראה שגם לי יותר קשה לחשוב על הבכי בזמן הגמילה. איך בכל זאת מתחסנים נגד רגשות האשמה האלה וגומלים כי זה כבר מפריע מאד בלילות... תודה שגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהנקה - תגובה
טובי פלד13/01/2011שלום לחגית
אני לא חושב שהמציאו חיסון נגד רגשי אשמה.
יש כל מיני שיטות לגמילה.
בכל מיקרה זה יגמר בבכי.
נסי בלילה כשהוא רדום עדיין לתת לו בקבוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיה ראשונהאבי10/01/2011
האם ניתן לעשות אמבטיה לתינוקת לפני שנפלה שארית חבל הטבור?
במידה וחבל הטבור נרטב האם יש לגשת לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמבטיה ראשונה - תגובה
טובי פלד10/01/2011לאבי היקר
זו שאלה לאחות או לאמא עם ניסיון אבל לי לא נראה שיש איזה בעיה עם זה.כי חבל הטבור יחד עם כל התינוק היה בתוך מים .רוחצים תינוק מהיום הראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכאה עצמיתמיכל09/01/2011
הי
בני בן שנה ו- 5 חודשים , כשהוא מתעצבן או שלא נותנים לו מה שהוא רוצה הוא מושך לעצמו בשיער דופק את הראש בריצפה ומרביץ לעצמו.
רציתי לדעת מה עלי לעשות ואם אני צריכה לפנות ליעוץ כלשהו ?
תודה מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכאה עצמית - תגובה
טובי פלד10/01/2011מיכל היקרה
כדאי לך לפנןת לייעוץ.זה יכול לעבור מעצמו .נסי להראות לו דרך אחרת של הוצאת הכעס .
בברכה טובי פלד פסיכולוג מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בהשכבה לישוןשרון08/01/2011
ביתי בת 6 חודשים. לפני כחודש החלה לסרב לישון במיטתה והתחלתי לתת לה לישון איתי במיטה. כעת בשל בעיות שיניים או סיבה אחרת מתעוררת כל חצי שעה ובוכה, אני מרדימה על הידיים וכאשר מנסה להכניס למיטה היא מתעוררת ובוכה. בסוף אני נשברת ונותנת לה לישון איתי.
אני רוצה להרגילה לישון במיטתה אך איני יודעת איך לעשות זאת, אם אני מנסה היא בוכה וצורחת וקשה לי להתמודד עם הבכי הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בהשכבה לישון - תגובה
טובי פלד09/01/2011שרון היקרה
לדעתי הורים וילדים יכולים ולפעמים צריכים לישון ביחד באותה מיטה או קרוב מאד
למשך השנה הראשונה..זו החיזוק המשמעותי ביותר שאפשר להעניק לילד לכל חייו.
תישני עם הילדה כל לילה ,חבקי אותה ותני לה להרגיש אותך.
ברכות
טובי פלד פסיכולוג מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגישה שלך מוצאת חן בעיני, תודה
שרון09/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בהשכבה לישון - תגובה
טובי פלד10/01/2011שרון היקרה
תני לה לישון במיטתך כל לילה עד גיל שנה לפחות. זה יפחית אצל את החרדות שיש לכ תינוק להיפרד מאימו בלילה.
זה יחזק אותה לכל החיים..
בברכה טובי פלד פסיכולוג מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בהשכבה לישון - תגובה
טובי פלד10/01/2011עניתי כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחותאמא05/01/2011
בני בן 5 חודשים ועד היום קילחנו אותו עם שמן בלנאום .
השאלה היא מתי כדאי לעבור לאל סבון לתינוקות?
שנית, האם בימי החורף הקרים כדאי לדלג לו על מקלחת אחת או שרצוי כל יום ?
(עד היום התקלח כל יום)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלחות - תגובה
טובי פלד06/01/2011שלום לך אמא
אם הילד של אינו רגיש לסבון אין שום בעיה,את יכולה לעבור לסבון לתינוקות כלשהו מיד.
.אפשר גם,לקלח אותו ללא סבון בכלל.
אין שום צורך בריאותי לרחוץ את הילד כל יום,,לא בקייץ ולא בחורף...
הסבון מסלק חומרי הגנה טבעיים שקיימים על העור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםMili05/01/2011
שלום,
בני בן 3 וחודש ואינו מראה סימנים בכיוון של גמילה.
האם יש לכם המלצות על יועצים בתחום הגמילה באזור חיפה והקריות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
טובי פלד05/01/2011לצערי אין לי
ברכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חינוך וגבולותאילנה03/01/2011
אני אמא לבן 3.6 .ילד קסם ממש נוח מקסים חכם ועוד..
אני נהנית מאד להיות עימו וכמובן ששהיתי עימו 2.5עד לגיל 2.5 בבית.
אני ממש מרגישה ואף יודעת שנתתי מעצמי המון עבורו.. אולם לאחרונה בני החל בודק גבולות מתקשה לקבל את המילה לא ,אי אפשר זאת כמובן כי הוא מאד מפונק .אני משתדלת להציב גבולות אולם בעלי "נכנע" בקלות. מצב זה גורם לילד לנסות ולבדוק גם אותי ואני משתדלת מאד מאד להיות סבלנית ואמפטית לרגשותיו ורצונותיו אולם לאחרונה (בחודש האחרון) אני מוצאת את עצמי מרימה עליו את הקול ואף היו מקרים בהם צעקתי עליו כאשר התעקש ולא הסכים לקבל את אשר הסברתי (למשל בבואנו לקנות עבורו מוצץ הוא רצה מוצץ מסויים אולם זה לא מוצץ שהיה רגיל אליו ואני הסברתי לו שזה לתינוקות והוא התעקש לאחר מספר פעמים שהסברתי לו הרמתי עליו את הקול והוא אחכ החל לבכות כי רצה את המוצץ ולא קבל ).
.
אני ממש הרגשתי רע שצעקתי , המון רגשות אשם ממש בכיתי כי הרגשתי שאני מזיקה לו . האם אני מגזימה בתחשותיי וזה "בסדר" לצעוק על ילד מידי פעם או שאני ממש עלולה להזיק לו.
אני מרגישה מטופשת בבואי לשאול שאלה כזו אבל זה חדש לי ואני לא רגילה לצעוק עליו ועל ילדים בכלל.
אפשר לחנך בלי לכעוס ולהרים את הקול? זה לא נראה לי נורמאלי..
אשמח לתגובה מפורטת .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חינוך וגבולות - תגובה
טובי פלד03/01/2011שלום לך אמא
אי אפשר לגדל ולחנך ילד בלי לגרום לו לפחד קצת .אם ההורה לא מפחיד במשהו הילד יהיה ללא גבולות .זההטבע האנושי.אל תרגישי רע במדה ואת צועקת קצת. את יכולה להרגגיש רע אם את צועקת עליו וזה לא מביא לתוצאות רצויות. זה שהוא בוכה זה נורמלי ובסדר כך הוא ילמד לשמוע לך.
ובכלל זה שנארת איתו בבית 2.5 שנים זו לא תרומה גדולה לחייו כמו שאת חושבת.
יש בזה גם חסרונות. והגדול שבינהם הוא ירידה בעצמאות וביכולת להתחבר לבני גילו.
אני מציע לך קצת לשחרר ולתת לו להחליט לבד בנושאים רבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תספורת בגיל שנתייםאימא03/01/2011
שלום,
בני בן שנתיים ויש לו שיער ארוך מתולתל עד לכתפיים.
כל היום הוא עם קוקו וכשהוא מתעורר משינה הדבר הראשון שהוא אומר זה "גומיה" כי השיער מפריע לו בעיניים.
החלטנו לספר אותו אבל אני לא יודעת איך להסביר לו מה הולכים לעשות?
באיזו צורה? איזו דוגמא לתת לו?
אשמח לעצה בנושא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תספורת בגיל שנתיים - תגובה
טובי פלד03/01/2011שלום
הכי פשוט אומרים לו הולכים להסתפר ומורידים את השיער אצל הספר.
אפשר גם להסתפר בבית.
בלי דרמות .
ברכות והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהמירי02/01/2011
שלום,
ביתי בת שנתיים ו-4 גמולה מטיטולים בהצלחה 3 חודשים.
אני רוצה לגמול אותה גם בלילה. יש לילות שהיא קמה עם טיטול מלא ורוב הלילות עם טיטול יבש.
היא לא שותה בקבוק בכלל. אלא יש לה כוס מים ליד המיטה והיא שותה ממנה גם בלילה.
האם יש צורך לקחת את הכוס קודם ואז להוריד את הטיטול או שין קשר? ובכלל האם כדאי לחכות שהחורף יעבור? ואיך עושים זאת נכון? מה להגיד לה?
ועוד שאלה, לגבי מוצץ, מתי גומלים? היא לוקחת מוצץ רק בשינה ובזמן שהיא רואה טלויזיה (חצי שעה-3/4 שעה ביום). גם כשהיא בוכה או קיבלה מכה היא מבקשת מוצץ.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - תגובה
טובי פלד03/01/2011לי היקרה יש כמה שיטות לגמילה אחת מהן היא לא לעשות שום דבר ולתת לה להיגמל באופן טבעי ,שזה יבוא מעצמה.אפשר גם לדבר איתה על זה ולהציע לה לשתות פחות ופחות מים.
לגבי המוצץ אל תעשי כלום היא זקןקה למוצץ להרגעה..
ברכות טובי פלד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
ריקי03/01/2011היא אמנם שותה מים בלילה, בעצמה, אבל הטיטולים בבוקר יבשים.
האם לחכות עוד? או שאפשר לדבר איתה ולהגיד לה שאנחנו מורידים את הטיטול בלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
טובי פלד03/01/2011אפשר להגיד לה שמורידים את הטיטול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה של ההוריםיעל02/01/2011
שלום, יש לנו ילד בן שנתיים ואנחנו חיים בחו"ל. הסבתא של הילד באה לבקר לחודש ואנחנו מתלבטים אם לקחת חופשה של שלושה ימים. הילד רואה את הסבתא פעמיים בשנה בערך אבל הוא אוהב אותה וכשנפגש איתה מרגיש טוב איתה.במשך השבוע הוא בגן לכן הוא יהיה ביום בגן ואחה"צ עם הסבתא. האם זה מומלץ לנסוע לשלושה ימים בגיל כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה של ההורים - תגובה
ליליה טאוויל טפלר02/01/2011נשמע בהחלט אפשרי שתוכלו להנות מחופשה קצרה, עדיף לעשות את זה באמצע שהותה של הסבתא, כך לתת לו זמן לחדש את קשר, ולא להצמיד את זה למועד הפרידה ממנה. תהנו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות הילדים במעון והשפעה על מחלותאורית29/12/2010
שלום רב,
הבן שלי נמצא שנה ראשונה בגן והוא בן שנה ושמונה חודשים.
הוא חולה בתדירות מאוד גבוה. ניסיתי כבר את כל הדרכים לשמור עליו אך תמיד זה מגיע להתקררות שמידרדרת לקוצר נשימה.
אני מנסה לחזור למעגל העבודה אך לא רואה איך, בזמן שהוא נמצא כל כך הרבה בבית.
אני שוקלת להעביר אותו מסגרת. כיום בגן 26 ילדים. האם כדאי להעביר לגן עם פחות ילדים? האם זה ישפיע מבחינת ההדיבקויות?
תודה לתשובתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות הילדים במעון והשפעה על מחלות - תגובה
ליליה טאוויל טפלר02/01/2011נשמע הגיוני שבמסגרת קטנה יהיו פחות הדבקויות, אך אם זו הסיבה היחידה לשינוי מסגרת, זה לא הצלחה בטוחה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות פרידה בפעוטוןelli29/12/2010
שלום .
ביתי בת שנתיים מאוקטובר האחרון בפעוטון , הקליטה היתה קשה אך עברה, הילדה הלכה בשמחה לגן ונפרדה בלי בעיות.
בשבוע האחרון היא לא מוכנה להיפרד החליפו את המטפלת המחליפה (פעמיים בשבוע) בלי להודיע לא להורים ולא לילדים ככה שזה נפל על כולם בהפתעה וללא הכנה. האם זה נורמלי שהיא תגיב ככה? איך לעזור לה? זה יכול להיות משהו אחר??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות פרידה בפעוטון - תגובה
ליליה טאוויל טפלר29/12/2010יתכן שביתך היתה מאד קשורה לאותה מטפלת והיא מגיבה לחסרונה? אפשר לדבר איתה , תוך כדי בדיקה זהירה, עד כמה היא היתה משמעותית עבורה, למרות שאת כותבת שהיא היתה רק פעמיים בשבוע, אז יתכן שהיא מגיבה לכניסתה של מטפלת חדשה. נסי לעודד את הקשר שלה למטפלות הקבועות, לשוחח איתה עליהן גם בבית, לקשור את נוכחותן בחייה כדמויות משמעותיות, דרך איזכור של דברים שעושים איתה ביחד בגן, להחזיר לה את הבטחון בדמויות הקבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)