מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנתיים וחודשיים מרביצהorly12/11/2010
שלום,
בתי בת שנתיים וחודשיים. בגן מגיל 3 חודשים. השנה יצאה ממשפחתון ועברה לנעמ"ת. מאד חברותית, חייכנית, מקסימה. החלה בחודשים האחרונים להרים יד (סטירות וכאפות בפנים) ולדחוף ילדים (כולל בן דוד שלה בן שנה). לא נראה שהיא עושה זאת מכעס, היא מחייכת תוך כדי המעשה ומאד מרוצה מעצמה לאחר מכן. היא יכולה לגשת סתם לילד שיושב ליד השולחן ולתת לו סטירה מבלי שיבין מאיפה זה בא לו. היא ילדה שמחה, מאד פקחית, אוהבת תשומת לב ופעילה. לא יודעת אם זה עניין של גיל ואם עלי לפנות לייעוץ חיצוני.
כאשר בתי מתנהגת כך אני מייד אומרת לה שזה לא יפה ואני לא מרשה התנהגות כזו ושמה אותה ב"מחשבה". בהתחלה נתתי לה "פליק" אחר כך הבנתי שזו לא הדרך. היום אני כל הזמן אומרת לה שזה לא בסדר, מסבירה לה מה כן בסדר (ליטוף, חיבוק, נשיקה). אני מתחילה להתייאש, מתייחסים אליה כאל ילדה שמרביצה כל הזמן ואף הציעו לי לקחת אותה למכון ולאבחן אם יש בעיה התנהגותית. אשמח לעזרה בנושא.
אורלי.
העקביות שלי לא עוזרת כי היא ממשיכה להתנהג באותה דרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים לשאלתי???
orly16/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים וחודשיים מרביצה - תגובה
ליליה טאוויל טפלר23/11/2010אני בהחלט ממליצה לפנות לייעוץ מקצועי, בכל אופן עלייך להציב גבול ברור , לרדת לגובה הילדה, להתבונן בעיניה ולומר "אצלנו לא מרביצים" באופן ברור פעמיים שלוש בכל פעם שעושה את זה. היא צעירה מכדי להבין את מעשיה בעצמה, וישיבה בכיסא מחשבה, כמו שאת מציעה, אינו מהווה מענה הולם, אפשר רק להרחיק ולפנות לפעילות אחרת יחד איתה. באיזה מידה היא יכולה לבטא עצמה מבחינה שפתית, האם היא זקוקה לתיווך בתחום השפתי, או בתחום החברתי? בכל מקרה כדאי הסתכלות מקצועית להבנת המניעים להתנהגות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ושמונהרונה11/11/2010
שלום,
בני בן שנה ושמונה חודשים ונמצא איתי בבית (לא הולך לפעוטון),
אני איתו כל היום בבית ולצערי הוא לא מעסיק את עצמו לבד, כלומר כל היום כרוך אחריי (עבודות ביחת, טלוויזיה וכדומה). עליי לציין שאני יושבת איתו ומשחקת והוא מדתף פעולה, אבל הייתי שמחה אילו ידע להעסיק את עצמו לבד
תודה רבה
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ושמונה - תגובה
ליליה טאוויל טפלר14/11/2010רונה שלום, עולה השאלה האם הוא מוכן להיות לבד בחדר , האם הוא עסוק בקשר איתך ומחפש אותך במקום צעצועים? האם יש מצבים שאתם לא ביחד ואז הוא מעסיק את עצמו?
יש ילדים שזקוקים למידה רבה יותר של הבנייה בכדי לשחק, ובפעוטון תמיד יש פעילויות מובנות לצד פעילות חופשית, יש ילדים שבגיל הזה מתקשים להתארגן לבד למשחק חופשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהשלי10/11/2010
יש לי ילדה בת שנתיים ונמצאת בגמילה מטיטולים, והכל נפלא. שאלתי היא האם יש צורך לנגב לה אחרי שהיא עושה פיפי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - אשמח לתשובה
שלי11/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה - תגובה
ליליה טאוויל טפלר14/11/2010הכי טוב שתלמדי אותה לנגב לבד, לחזק את רצונה לעצמאות המתבטאת במוטיבציה להגמל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים ו- 10 חודשיםדנה10/11/2010
רציתי לשאול משהו נוסף ששכחתי -
בני גמול מחיתול כחצי שנה בערך, גם בלילה. פחות או יותר מאז שהתחיל, שמנו לב שהוא מידי פעם שם יד על איבר מינו, מחזיק קצת. ואז שמתי לב לכך שבנים רבים עושים זאת.
רציתי לדעת - אני מבינה שזה לא מוגדר כ"בעיה", נכון? ובכל זאת, למה הם עושים זאת?
גיסתי סיפרה שגם בנה עושה זאת והם מעירים לו. אני אמרתי שאסור להעיר, כי אז הם מבינים שיש פה "אישיו" וממשיכים עם זה. היא שאלה את הרופא על כך, והוא גם אמר שלא תעיר וזה ייפסק מאליו.
דבר נוסף - לאחרונה בני התחיל להכניס ידיים לטוסיק. האם זה אומר משהו? האם להעיר לו? אני אומרת לו בעדינות שלא מכניסים ידיים כי זה מלוכלך והידיים נקיות, ועכשיו צריך לשטוף ידיים. האם זה בסדר?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו על 2 שאלותיי?
דנה15/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שנתיים ו- 10 חודשים - תגובה
פנינה ליבר19/11/2010ילד בגילו של בנך מגלה את איבר נינו, מגלה שנעים לגעת מה שהוא לא יכול היה לעשות עד לפני חצי שנה כשהיה עם חיתול. את צודקת ,רצוי לא להעיר לילד, וההתנהגות תחלוף. זה נכון בשני המקרים. לגבי העיסוק בטוסיק אני מציעה גם כן לא להעיר אך לת לו עיסוק בידיים, ללא מילים, כדי להפנות את היד למקום אחר. ההפניה חיבת להיות מעודנת כדי שבאמת לא יקלוט שיש פה "אישיו" כדבריך. אני מניחה שהעניין והעיסוק יחלוף והידיים יוסבו לעיסוק אחר.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חינוך נכוןדנה10/11/2010
שלום רב,
יש לי ילד בן שנתיים ו- 10 חודשים. הוא ילד מקסים, ילד טוב, עדין, חברותי, ילד חם. הוא מתסגל מאוד מהר לשינויים (כמו גן חדש, מטפלת חדשה, ילדים חדשים וכו'). באמת ילד שאוהב את הסביבה, והסביבה אוהבת אותו מאוד. ילד ממש מתנה.
קניתי ספרי חינוך כדי לדעת איך לחנך נכון ואיך להתמודד במצבים שונים, והדברים ברובם עוזרים, ואני מקבלת המון מחמאות מהסביבה על החינוך הרגוע והטוב.
לאחרונה התחילו בעיות עם הארגון שלו בבוקר, אולי זה בגלל שהוא קם עייף, כי הוא הולך לישון מאוחר, לוקח לו המון זמן להירדם, אולי בגלל שנת הצהריים בגן (הגננת אומרת שגם בצהריים לוקח לו המון זמן להירדם). בגלל הלחץ של הבוקר, אני מרגישה שאני אובדת עצות ומאבדת שליטה כבר. אני כבר לא יודעת איך להתמודד, אני מאיימת שאני הולכת, וזה לא ממש עוזר, אולי קצת, לפעמים, אבל הכל מלווה בצעקות ובכיות מצידו. אני כבר לא יודעת מה לעשות.
לפעמים זה קורה גם בזמן ההשכבה לישון (הוא ישן איתנו בחדר קטן).
בדרך כלל הוא מקשיב לי, גם אם לא בהתחלה, אז אחרי שאני מבהירה לו מה יקרה אם לא יקשיב, ואז אני סופרת עד שלוש. לבעלי הוא לא מקשיב בכלל, כי בדרך כלל בעלי לא עומד בבכיות ובצעקות שלו ואז הוא מוותר לו. אני מתעצבנת כי ככה אי אפשר לחנך ילד, כשלא עומדים במילה שנותנים, ואז הילד מן הסתם לומד שאפשר לכופף חוקים עם בכי וצעקות. לציין שגם לי מאוד מאוד קשה עם הצעקות והבכיות שלו, זה ממש קורע לי את הלב, אבל אני חושבת שזה למען מטרה טובה - לחנך אותו בטוב, ברוגע ובשלווה.
האם אני צודקת בכך? או האם אני טועה? אודה לעזרתכם בהתמודדות היומיומית.
תודה רבה מראש לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
דנה15/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחינוך נכון - תגובה
פנינה ליבר19/11/2010אין ספק שאת נתקלת בקושי למרות הרצון לחנך ברוגע ובשקט. נכון, לעיתים זה לא פשוט , במיוחד בגיל בו נמצא ילדך, גיל המכונה גם "גיל התבגרות ראשוני" גיל בו הילד בודק גבולות כל פעם מחדש. מילץת המפתח לא לאיים אם אין בכוונתכם לממש את האיום, ואני גם מקווה שלא תממשי אותו. לא נכון לאיים ב"אני הולכת" גם כי אני מקווה שברור שלא תלכי וגם כי לילד איום כזה אינו ברור והחרדה המתעוררת גדולה, שאולי מסיגה את המטרה לטווח הקצר אך אינה נכונה לטווח הארוך.נסו להשכיב אותו בשעה קבועה וסבירה כדי שלא יהיה עייף בבוקר, אם יש צורך ששנת הצהריים תהיה קצרה יותר. כמו כן אני ממליצה שבגיל הזה הוא יפרד מכם גם ללילה, אלא אם מסיבות עקרוניות ,או סיבות של מקום זה אינו מתאפשר. בכל מקרה נסי ,את ובעלך, לבנות טקטיקה דומה להתנהגות שלא תבלבל את הילד גם אם זה קשה לעמוד מול הכי שלו.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחמשדנה10/11/2010
בני בן השנתיים וחמש התחיל לאחרונה להכניס את אצבעו לנחיר האף ו"לחטט".
אין לי שום בעיה עם זה (הוא עושה כך כדקה ואז ממשיך לדבריו), למעט העובדה שלפעמים הוא פוצע את עצמו בטעות ומתחיל לדמם מעט.
הדבר לא מפריע לו להמשיך ולהתעסק עם זה, אבל אני מנגבת לו את הדימום ואומרת לו שיפסיק כי הוא פוצע את עצמו, והוא מתעצבן וממשיך גם כשאני מנסה להסיח את דעתו למשחק או דברים אחרים (תוך שאני לא ממשיכה לדבר על העניין, כדי לא לעשות מזה "עניין", בתקווה שהתופעה תעבור).
כיצד עלי להגיב? מצד אחד אינני מוכנה להתעסקות שכזו שעשויה להביא לפציעה, ומצד שני אני חוששת שתגובה שלי בכל פעם שהוא מכניס את היד לאף תגרום לתוצאה הפוכה, כלומר להתעסקות יתרה.
כרגע הגישה שלי היא לנסות להסיח את דעתו למשהו אחר, אבל לא תמיד זה מצליח (למשל, לפעמים הוא עושה זאת כשהוא שוכב לישון, ואז אני אומרת לו שיספור עד עשר עם האצבעות, או כשהוא משחק אז אני נותנת לו משהו שהוא צריך לאחוז בשתי ידייו והוא "שוכח").
שאלתי היא כיצד הכי נכון להגיב (אם בכלל)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה...
דנה20/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה... - תגובה
ליליה טאוויל טפלר23/11/2010בגלל שהוא פוצע את עצמו, אני ממליצה להציב גבול ברור, שזה משהו שלא עושים, ולתת במקביל נייר טישו ולהנחות אותו לקנח את האף, ואחר כך להציע משהו שמסיח את הדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים ותשעGHB,09/11/2010
שלום רב
ביומיים האחרונים שמעתי לראשונה מהגננת שהגברת הקטנה שלי חוטפת משחקים שאצל ילדים אחרים והכי גרוע מרביצה סתם ככה בלי סיבה. אם אומרים אל תעשי משהו היא אומרת אני כן אעשה או כן בא לי ונשכבת על הרצפה וצועקת.היא גם נורא עקשנית ולא מוכנה לוותר . לדוגמא- יש סבב החלפות וכשהיא חוזרת מישהו אחר במקומה היא לא מוותרת ורוצה את הכבא שהייתה עליו מקודם.
אני בחיים לא ראיתי אותה מרביצה וגם בבית היא בקשרים עם ילדים(חברים שבאים ואנו אליהם, שכנים, בני דודים)ראיתי כבר שרוצה משחק שאצל מישהו אחר
אבל אני תמיד אומרת שתחכה בסבלנות וכשהילד יסיים היא תוכל לשחק. בד"כ היא מקבלת את זה ולעתים יכולה גם להתבכיין אבל לא לחטוף.
בזמן האחרון היא גם מאוד מקרצצת לחברים שלה- לדוגמא אנחנו בבית אצל מישהו או מישהו אצלנו והילד לא רוצה לשחק איתה כל הזמן אז היא בוכה. היא פשוט רודפת אחריו לאן שהולך ולאיפה שמשחק.
היא אומנם עוד קטנה אבל אני חוששת שבסוף באמת ילדים לא ירצו לשחק איתה או להיות איתה והיא ילדה שמאז שנולדה זקוקה לחברה ואהבת חברים.
אין שום שינוי שידוע לי עליו שיכל לגרום להתנהגות הזו
דברתי איתה על זה בגן על יד הגננת שלא מרביצים כי זה לא נעים כמו שלך לא נעים אם ילד מרביץ לך..ואמרנו שזהו היא יותר לא מרביצה ואם מישהו מציק לה היא תגיד לגננת. בתאוריה היא יודעת ומסבירה יפה מאוד שאסור להררביץ או לחטוף אבל מסתבר שלא עושה זאת.דברנו גם מתי הגננת כועסת והיא אמרה שמות של ילדים אחרים שמרביצים ואת עצמה לא הזכירה. אז רק דברנו עליהם שזה לא יפה שמרביצים ,לא נעים, אסור......
מבחינה שפתית יש לה שפה עשירה מאוד יחסית לבני גילה כך שלא נראה לי שהסיבה היא שהייא לא יודעת לבטא את עצמה במילים.
אשמח לעצה
איך להגיב לתופעות החדשות האלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים ותשע - תגובה
ליליה טאוויל טפלר14/11/2010ידכם קצרה משום שההתנהגות מתבטאת בגן, וצריך להיות שם כדי לתווך עבורה את המצבים, לבדוק מה רצתה ומה הרגישה וכיצד יכלה להשיג את זה אחרת. תנו לגננת להתמודד ואתם תתנו לה גיבוי, תתייחסו בזמן אמת כשאתם רואים שההתנהגות מופיעה והקפידו על גבולות ברורים בבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר עם אמאליזי08/11/2010
יש לי שאלה בקשר ליחסים שלי ושל הבן שלי. הבן שלי בגן מגיל חצי שנה אבל אנחנו גרים בחו"ל אז חוץ מהזמן שהוא בגן הוא תמיד נמצא איתי או עם בעלי אך בעיקר איתי. הוא ילד שמח ופעיל מאוד, סקרן וחברותי.
בבקרים אבא שלו לוקח אותו לגן ואני מחזירה אותו אחה"צ בסביבות השעה ארבע ונמצאת איתו עד השינה. לאחרונה קרו כמה מקרים בהם הייתי צריכה לעזוב את הבית לחצי שעה -שעה אחה"צ ונראה שבני כעס על כך. בעלי סיפר שהוא חיפש אותי בבית וכשלא מצא אותי הוא בכה וכשניכנסתי הביתה בני לא ניגש אלי רק דרש שאכין לו אוכל ואף "נאם" נאום שלא הבנתי את התוכן אבל נראה שהוא מתלונן על איפה הייתי.... בערב היה לי קשה להרדימו, הוא רצה על הידיים רק שלי וכאילו התקשה להיפרד ממני כדי ללכת לישון.
ממה זה נובע? האם זה אומר שיש בעיה בהתקשרות שלו אלי? אולי הוא מפחד שאני אעזוב אותו? האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עם אמא - תגובה
ליליה טאוויל טפלר14/11/2010יעל שלום, לא מצאתי במכתב שלך את הגיל של ילדך, אם כי אני מבינה שעדיין אינו מדבר. הגיל הוא קריטי מבחינת חשיבה על בעיה בהתקשרות, בדרך כלל נדבר על כך אחרי גיל שנה. כיום עליו ללמוד שאת הולכת ושאת חוזרת, המצב היה חדש לו וכדאי להכין אותו לפרידה- ולא להעלם, להפרד, לומר אמא עכשיו הולכת אתה תשחק עם אבא ואחזור להכין לך ארוחת ערב. לא להבהל, תני לו לכעוס אם זה מה שהוא מרגיש כשאת חוזרת, אחרי הכל הוא חווה כעת חוסר שליטה שהיתה לו קודם, בנוגע לקרבתו אלייך בבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאן פונים?ליזי08/11/2010
בני בן שנה ועשרה חודשים, ילד מקסים, חברותי מפותח מאוד מוטורית ו...מאוד מאוד מאוד אקטיבי. מאז שהיה תינוקי הוא גילה מאפיינים של תינוק "נמרץ", נראה שכבר מגיל חודש רצה ללכת. כתינוק הוא בכה די הרבה בשלושה חודשים הראשונים, בעיקר בערבים ובעיקר כשהיה רעב או עייף אבל גם נרגע ברגע שקיבל בקבוק או נדנוד. לא נראה לי שהוא סבל מקוליק אבל אולי אני טועה.ככל שגדל היה יותר קל להרגיע אותו וכיום בדרך כלל אני מצליחה להרגיעו די מהר אם בוכה.
ליאור נמצא בפעוטון מגיל שמונה חודשים וגם שם הגננות העירו שלפעמים הוא רוצה לעשות דברים שאינם הולמים את גילו, כלומר, לפני שהוא מסוגל להם מוטורית וקוגניטיבית. נראה שליאור מתקשה לסנן גירויים, הוא רוצה לגעת בכל דבר, מרים חפצים כבדים, מנסה להגיע למקומות גבוהים יותר בבית כדי לגעת בחפצים.
סף התסכול שלו יחסית נמוך, והוא נוטה להתפרץ כשלוקחים לו משהו מהיד או שלא נותנים לו את מבוקשו. שמתי לב כשליאור עייף הוא לא מסוגל לשבת במקום אחד, הוא חסר שקט, רוצה לגעת בכל דבר, ונראה שהוא לא מוצא את עצמו. הוא אף פעם לא היה תינוק שמתרפק עלינו יותר מדי, למרות שכן רוצה שנרים אותו די הרבה על הידיים.בנוסף, ליאור מלקק חפצים ומכניס לפה כמעט כל מה שהוא מחזיק, הוא נושך את השמיכות שלו ונראה שעדיין חוקר הרבה עם הפה שלו.
אני ובעלי מנסים מאוד להיות סבלניים ולשקף לו את התחושות והמעשים שלו ולשמור כמה שיותר על שיגרה אך אנחנו מרגישים שיש ימים שהוא ממש קשה. יש ימים שליאור רגוע יותר, וקל הרבה יותר, ויש ימים שהוא ממש מתקשה לווסת את עצמו. שאלותי הן מה לדעתך המקרה?
האם זה הפרעת היפראקטיביות או אולי קושי בויסות הרגשי.תחושתי?
האם קלינאית תקשורת עוזרת במקרים האלו?
מהו הטיפול המומלץ?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאן פונים? - תגובה
ליליה טאוויל טפלר14/11/2010יתכן מדובר בהפרעת בויסות החושי, עדיין מוקדם לדבר על הפרעת קשב. אני ממליצה לפנות לפסיכולוג, להערכה מקפת, ואם יש חשד לחוסר ויסות ריגשי, הוא יפנה אותך למרפאה בעיסוק שמתמחת בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילים לא יפותיעל08/11/2010
שלום,
בני בן 3.8, הוא החל להשתמש במילים ששומע מילדים בגן ולהפנות אותן כלפינו, חפצים, חיות או דברים אחרים- לדוגמה "אני יהרוג/ידקור/יחתוך אותך", "את קקי/מסריחה/מחרבנת". אלו מילים שהוא לא שומע בבית הוא בן בכור (יש לו אחות בת שלושה חודשים) והוא אומר בדיוק מי שני הילדים (שיש להם אחרים גדולים) שמדברים כך. ברור שחלק מהדברים גורמים לי חלחלה לשמוע אותם למרות שהוא לא ממש מבין את משמעותם, אני מאמינה שמבין שזה משהו תוקפני ולא טוב לפי ההקשר שמשתמש בכך. אנחנו אומרים שאנחנו לא מרשים לדבר כך וכו'. אך איך אפשר להסביר לילד בגיל זה מה פירוש "להרוג"? ובכלל איך להגיב כשהוא מדבר אלינו כך (כשברור שהכוונה שלילית ולא משנה התוכן)? האם יש סיטואציה שכן ניתן לאפשרלו לתת לו להשתמש במילים אלו לדוגמה אם אומר זאת לחפץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילים לא יפות - תגובה
ליליה טאוויל טפלר14/11/2010יעל שלום
בנך משתמש במילים שהוא שומע, אך אלו מילים שמשרתות את הצרכים שלו, במקרה זה, לבטא תוקפנות, בשפה מאד בוטה וראשונית. עזרי לו לבטא את מה שמרגיש בשפה שמחוברת לרגשות שלו, שקפי לו שהוא כועס/ מאוכזב/ מתוסכל מ..., כך שיוכל להחליף את הלקסיקון שלו. שימי לב באילו מצבים זה עולה, על מה כועס, תראי לו שאת מבינה מה מכעיס אותו, ואם אפשר למצוא פתרון למצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם משפטי ג'יבריש עם מילים כאלו?
טל28/12/2010זאת אומרת- לפעמים הבן שלי משחק עם עצמו או יושב לידנו, או מנסה להצחיק חבר, ומקשקש שטויות (כמעט ג'יבריש) ומכניס מילים כמו- בולבול, קקי וכדו'...
אמרתי לו כמה פעמים שאלו מילים שלא נעים לשמוע אותם, רק אם אין ברירה... וכו'..
ולא עשיתי מזה סיפור, כדי שלא ישתמש בזה בעתיד, אבל הוא ממשיך בכל זאת.
כרגע אנחנו מתעלמים כשהוא אומר משהו, השאלה אם זה נכון?!
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם משפטי ג'יבריש עם מילים כאלו? - תגובה
ליליה טאוויל טפלר29/12/2010נשמע שכדאי להתעלם כשהוא עושה את זה במשחק עם עצמו, ולהתמקד בלהעיר כשזה מופיע בהקשר חברתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טל29/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה מסרבת לאכוליסמין07/11/2010
אני פונה אליכם כבר אובדת עיצות.
ביתי בת שנה,נולדה עם ריפלוקס ואכלה אינפמיל עד לפני חודשיים שעברנו למטרנה עם כפית דייסה והכל עבר בשלום.
ראשית אני אציין שהיא נראית מציין,אפילו טיפה שמנמונת בגלל האינפמיל,אבל לא בגלל אוכל.
היום היא אוכלת בבוקר ולפני שינה בקבוק 240 ובמשך היום אני מתשדלת לתת לה אוכל "רגיל".
היא מאוד אוהבת גרבר ומעדנים,כל השאר היא עושה בעיות בלי הפסקה.היא יכולה לאכול ארוחה (קציצה,חביתה,גבינות,אורז) בלי שום בעיות, או שהיא יכולה לחיות יום שלם בברוגז עם אוכל,רק מעדנים וגרבר.
אין לי מושג מה גורם לה לחרם על אוכל פתאום(אין קשר לחולי כלשהו),היא כבר אוכלת כמעט הכל,אבל לפעמים פשוט סוגרת את הפה,מנערת את הראש לצדדים ולא מוכנה אפילו לטעום כלום ואז אני מתאיישת וחוזרת למעדן כדי שיהיה לה משהו בבטן.
ניסיתי גם לתת לה לאכול לבד,היא טועמת קצת ומשחקת עם האוכל עד שמעיפה את הכל מהמגש לרצפה.
אני לא יודעת מה לעשות,האוכל שלה מטריף אותי ואני לחוצה מזה שעוברים לפעמים ימים שלמים בלי אוכל,חוץ מ-2 בקבוקים ביום ומעדן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה מסרבת לאכול - תגובה
פנינה ליבר08/11/2010שלום
ריפלוקס הינו גרוי שאינו נעים לילד ולגוף. יש התוענים שלגוף יש זיכרון לגרויים לא נעימים ובמיוחד בתקופה של טרום שפה. מאחר ואת מתארת את ביתך ככזו שאוכלת הכל,כולל קציצה , חביתה אורז וכו אך לפעמים "מחרימה "את האוכל, אי מציעה לנסות לא לעשות עניין מהאוכל. משחק עם אוכל בגיל הזה הינו נורמטיבי לחלוטין, כמובן עם העמדת גבול. מהניסיון ככל שהיא תזהה שהאוכל היא נקודת חולשה עבוריך היא עלולה להשתמש במנגנון זה ככוח מתריס נגדך. לכן אם באמת אין בעיה של תזונה הציעי לה את האוכל ותני לה להתידד איתו מחדש. אני מציעה שכדי שתוכלי להיות רגועה פני לרופא הילדים וודעי שהיא מקבלת את כל אבות המזון הנידרשים להתפתחותה התקינה. אם הבעיה לא תחלוף ואת עדין מודאגת מציעה לפנות ליעוץ לפני שכדור השלג שנקרא "אוכל" ימשיל להתגלגל.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסום הקקי.....מאיה05/11/2010
ביתי בת 3 שנים ו9 חודשים אחת מתאומים נולדו בשבוע 32 להריון....... הגמילה התחלילה ביוזמת הילדה שביקשה לעשות פיפי בשרותים. את תהליך הגמילה התחלנו רישמית בחג סוכות האחרון מאז הילדה במהלך היום רק עם תחתונים ובלילה עם חיתול. את נושא הפיפי היא קלטה דיי מהר ויודעת לשלוט ללא ספק, נושא הקקי מאוד בעייתי ואף התחיל להפריע בגן (פנו אליי בבקשה שאפסיק לה את הגמילה - דבר שלא הסכמתי כי הילדה לדעתי גמולה ב90%), בגן היא עושה קקי אך ורק בתחתונים למרות כל ההסברים שלי ותשובתיה החיוביות שהיא מבינה מה אני אומרת אך לא מייסמת זאת.
מה דעתכם המקצועית בעניין? אני ממש לא רוצה להפסיק לה את הגמילה כי לדעתי היא גמולה מלבד מחסום הקקי.... (אציין שהתאום שלה לא מתקרב לגמילה כרגע)I* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסום הקקי..... - תגובה
ליליה טאוויל טפלר11/11/2010האם בבית היא מוכנה לשבת באסלה?
אם כן הושיבי אותה פעמיים ביום בוקר לפני הגן באופן רוטיני, וכשחוזרת מהגן בשעה רוטינית שנראה לך הגיוני שתהייה יציאה.
אם זה הולך טוב- תבקשי גם מהגננת שבאופן שיגרתי תושיב אותה בשעה מסויימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריכוטלמניהיניב04/11/2010
כפי שקראתי, מדובר בתופעת תלישת שיער
בני בן החודשיים החל למשוך בשיערו בעשרה ימים האחרונים.
הדבר מקביל לכך שיש לו לאחרונה קשיים בלהירדם, ואנו עושים מאמצים רבים כדי להרדימו.
אנחנו מאוד מקפידים איתו על מגע פיזי, וסביבה רגועה, שקראתי כי הם חשובים מאוד.
כיצד עלינו לנהוג כעת?
באיזה שלב כדאי ללכת להתייעץ עם גוף מקצועי בנושא, ולאיזה גורם כדאי לפנות?
האם יש לפנות לרופא משפחה שיעזור בבעיה, והוא מנחה אותנו הלאה?
האם מוקדם מדי לטפל בעניין בגיל כזה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריכוטלמניה - תגובה
פנינה ליבר08/11/2010משיכה בשערות היא עדין לא תלישת שערות. לא הייתי ממהרת להגדיר תופעה זו כטריכולומניה, במיוחד שמדובר בילד בן חודשיים שעדין מתקשה באופן עיקבי לכוון לשערה ולמשוך אותה. יחד עם זה אני מבינה שאם הגעת להגדרה של ההפרעה זו, הלחץ הוא רב. ואני מציעה שרק בגלל הלחץ שלכם כדאי לפנות להתיעצות.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידהגן04/11/2010
אני מבקשת את עצתכם בנוגע לניהול נכון של פרידה בגן
ביתי בת שנה + 4 חודשים (ילדה מאוד נבונה, מפותחת ומבינה ממש יפה הסברים)
התחילה גן לפני חודש, היה לה מאוד קשה, הייתי איתה שם עד שרכשה ביטחון בצוות וכעת היא נשארת שם לבד עד הצהרים (4.5 שעות), עדיין קשה לה אך היא משתתפת בפעילויות, בוכה כשנזכרת...
כעת אני מגיעה איתה לגן, משחקת איתה בערך 20 דקות בהם היא כבר מבינה שאוטוטו אמא הולכת ומתחילה לבכות לסירוגין, אני אומרת לה כמה פעמים "שאמא הולכת לעבודה, ותמיד אני חוזרת לקחת אותך בצהרים, את הולכת לשחק עם החברים, לשיר, לטייל..., אני יודעת שקשה לך אבל אמא צריכה ללכת לעבודה ואת צריכה להיות בגן..."
ואז אני מרימה אותה, מחבקת ומנשקת, אומרת שאמא אוהבת אותה, עכשיו הגננת תעזור לך, ואז מעבירה לגננת שנפרדת איתה ממני בחלון ואומרת לה יום טוב והולכת. היא כמובן בוכה...
השאלות שלי :
1. מה להגיד לה בבוקר לפני שאני עוזבת ? האם בכלל לדבר איתה על זה כל כך הרבה ? והאם לדבר על כך שזה "קשה לה", ש"הגננת תעזור לה" ?
2. לעשות את הפרידה ממש קצרה ? האם להישאר לשחק שם 20 דקות או עדיך לבוא וללכת אחרי 5 דקות ?
3. הפרידה עצמה, פשוט אחרי המשחק, לקום ולהגיד עכשיו אמא הולכת או שצריך לעשות הכנה של נגיד דקה מראש ?
תודה על הפורום הנהדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה - תגובה
ליליה טאוויל טפלר11/11/2010המילים שאתאומרת לה נהדרות, כל עוד את משקפת את מצבה- חשוב להקפיד לא לדבר על קושי בטרם את רואה את אותותיו. כדאי כעת להפרד ללא השהות שלך בגן, להכין אותה בדרך לכך שלא תישארי לשחק איתה, ושתיפרדו לאחר הכניסה לגן, כדי לתת מסר ברור יותר. בהתחלה אולי יהיה קשה, אבל אמור לעזור לה להבין את העיניין שאת הולכת ולהתארגן ריגשית לכך. כיום היא אינה מבינה 20 דקות מהן, היא שוקעת באשלייה זמנית שאת נשארת ואינה יודעת מתי היא תידרש להפרד ממך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה!!!עינתי03/11/2010
שלום רב,
אני אם לתינוק בן שנה מקסים חייכן חברותי אשר מבטא את עצמו בצורה מאוד יפה ומפותחת. אני נשואה לאיש קבע אשר נמצא בבית בסופי שבוע בלבד ולפעמים פעם בשבוע מגיע. הבעיה היא שכאשר הילד רואה את אביו בסוף שבוע הוא מתנהג בצורה שונה לחלוטין מאוד מפונק ובכיין ואת זה אני מייחסת לזה שהוא מתפנק על אבא שלו.
הבעיה נוצרת שכאשר ביום ראשון הוא קם ואבא נעלם לו הוא ממש יוצא מאיזון. בוכה מכל דבר בהיסטריה. לא ותן לי לזוז ממנו. במידה והוא לא רואה אותי בזווית העין הוא פורץ בבכי הסטרי וזוחל בהסטריה לחפש אותי לא נותן לי להוריד אותו מהידיים מסרב לאכול אותו דבר. לא מעוניין לשחק לבד במשחקים או כל פעילות אם אני לא צמודה אליו. לא מוכן ללכת לאף אחד או אם משהו נכנס הביתה הוא בוכה ונדבק אלי. אם הוא רואה שאני מתלבשת או נועלת נעליים הוא רץ אלי ובוכה. כמו כן מתעורר משינה בבכי וקורא אבא. ברור לי כי זה חרדת הנטישה שלו מאביו.
אולם במשך יומיים שלושה אני מוטשת וסחוטה. לאחר יומיים שלושה הוא חוזר להיות חברותי פתוח חייכן ולא היסטרי.לא בוכה אחרי שהוא קם ולא נבהל שאני מתרחקת ממנו
ואז מגיע שוב סופ"ש והכל חוזר.... האם יש יעוץ למצב כזה של חרדת נטישה בתינוקות? איך עלי לנהוג איתו?? האם לפנק ולגונן ולקבל את ההסטריה שלו בתחילת שבוע? האם אני צריכה לנהוג אחרת??? כי ממש ממש קשה לי ואני בתחילת שבוע מרגישה כמו אמא ל10 תינוקות ולא 1. אני סחוטה רגשית ופיזית. וכמו כן עצבנית מאוד כי אין לי אפשרות לזוז ממנו בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה!!! - תגובה
פנינה ליבר08/11/2010שלום
אכן את קוראת נכון את תינוקך. הוא מגיב לבואו של אביו וללכתו באופן הצפוי ביותר. כאשר אביו מגיע הוא מתקרב, מתפנק, ויש להניח שגם זוכה לתשומת לב מרובה מאביו שגם הוא עומד להפרד ממנו. התהליך אכן קשה מאוד ואני מניחה שהוא קשה לכולם. אני מציעה שאבא לא יעלם כמו שצינת אלא יפרד מהילד, יאמר לו שהוא הולך אבל יחזור בעוד... גם עם הילד לא מבין בשלב זה , מה זה בעוד יום יומיים או שלושה,הוא כביכול מקבל תוכנית להערכות, תוכנית שבה הוא יודע שאבא הולך אבל גם חוזר. כשהריטואל הזה יחזור על עצמו, תנתן לו שליטה על ההעלמות והחרדה אמורה להצטמצם. יותר מזה בתקופת ההעדרות של אביו, דברי על אבא, הראי לו תמונות, תני לו לשמוע אותו בטלפון, כדי לנסות ליצור רצף בין ההעלמות והחזרה. מכל מה שנאמר ברור שכשאביו הולך הוא נצמד לדמות הקבועה והבטוחה לו, וזו את. כל תזוזה שלך, כל דמות חדשה שנכנסת שאולי מרמזת על זה שאת הולכת גורמת לו , כמובן , להצמד אליך בהיסטריה. כשאת נועלת נעלים הוא מבין שאת מתכוונת ללכת ולכן , רץ ובוכה. כמו שצינתי זו אכן תקופה קשה , במיוחד שהוא מעצב בשלב זה בחייו את הדמויות הקבועות , מה שנקרא"קביעות אוביקט". אני מציעה שגם כשאת נפרדת, תאמרי לו גם אם זה יגרום לבכי . אך עדיף להפרד ולא להעלם.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)