פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מתמודדים עם פעוטה בת שנתיים 1 ו
    נויה
    29/01/2011

שאומרת יותר מדי פעמים "מעצבנת", "פויה" והמממממון "לא" ?? היה שבוע זוועתי בגן, אמרו שהיא הייתה אנטי להכל. השאלה היא איך מגיבים לזה, וגם לכך שהיא הודפת כל ניסיון להתקרב אליה? אני יודעת שהיא בגיל שנתיים הקשה, אבל משהו פה נראה לי בכל זאת קצת קיצוני. הגננת אמרה לי שהיא בעצמה לא יודעת איך להתמודד עם זה. הדבר האחרון שהייתי רוצה זה שידחו אותה וייתנו לה הרגשה שאינה רצויה ואינה אהובה. והייתי רוצה שיתייחסו לזה בתקיפות אבל עם הרבה חום אהבה והכלה (מה שלא נראה לי שקורה שם עכשיו). אולי היא סובלת מחוסר תשומת לב ומפעילה את זה בצורה שלילית כדי לזכות בזה?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איך מתמודדים עם פעוטה בת שנתיים 1 ו - תגובה

ליליה טאוויל טפלר
    31/01/2011

לנויה, העמדה המכילה לשעות שאת איתה אחר הצהריים יכולה לסייע לה לעבור את השלב הזה, שבו היא מנסה לבנות את גבולות עצמה, כרגע היא מנסה לעשות זאת בהתנגדות לסביבה. שקפי לה במילותייך את רצונה הייחודי, את הקול הייחודי שהיא מנסה לבטא בדרכה, "את אוהבת משהו אחר", "אני רוצה כך ואת רוצה אחרת", ותראי לה שלפעמים זה ממש לגיטימי לרצות משהו אחר, ולפעמים אפשר לרצות משהו אחר אך היא לא תוכל לקבל אותו, וזה עשוי להיות מצער או מכעיס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה
    יסמין
    28/01/2011

שלום
    הקטן שלי בן 3 חודשים(ילד ראשון) ובשבוע האחרון חצי שעה לפני שמגיעה הארוחה האחרונה לפני השינה ב9 בערך הוא מתחיל בבכי שהופך מהר מאוד לבכי עצבני והיסטרי ביותר,(לאחר שינה של 20 דקות) זה דבר שקודם לא היה ומה שלא ניסיתי לעשות לא עוזר,ניסיתי להאכילו לפני הזמן,לנדנד,להרים ,לשיר לשחק,אולי חם לו,חשבתי אולי גזים אבל לא. ובסופו של דבר לאחר שעה וחצי של בכי קורע לב ולאחר שגם את האוכל הוא מסיים בלחץ הוא פשוט נרדם כאילו כלום לא קרה זה קורה עד השעה 10, 10 וחצי בלילה וכך הוא ישן עד5 או 6 בבוקר וכך כל יום חוזר על עצמו.
    אציין שבמהלך היום הוא אוכל ומשחק יפה ובגדול הוא תינוק נוח וחייכן מאוד.
    אם זה חשוב הוא אוכל מטרנה 180 מי"ל כל 4 שעות.
    אשמח לכל עצה שיש?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מוזרה

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה - תגובה

טובי פלד
    28/01/2011

יסמין היקרה
    לפני שאני מגיב הייתי רוצה לראות תגובות של אחרים מה הם חושבים מקורה ההתנהגות הזאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מקווה שיראו

יסמין
    28/01/2011

אני מקווה שיקראו את מה שתיארתי ואם למישהו קרה מקרה דומה אשמח לדעת
    ומה ניתן לעשות אם בכלל? למרות שאני מאמינה שזו תופעה חולפת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכייני בבית
    אפרת
    26/01/2011

שלום,יש לי תינוק בן 10 חודשים שבכל פעם שאני לבד איתו בבית הוא לא מסכים שאני אזוז ממנו. זה מתחיל בבוקר כאשר אנחנו צריכים להתארגן לפני יציאה לגן -אם הוא לא על הידים שלי הוא בוכה ואפשר להגיד צורח וזוחל לכיווני,גם אם אני מניחה אותו בלול או על הריצפה ליידי-הוא עדיין צורח-ורוצה שארים אותו.אחה"צ אם אני יושבת בסלון לידו כשהוא על השטיח זה בסדר והוא משחק עם עצמו יפה אבל אם בטעות קמתי להרים טלפון למרות שהוא רואה אותי הוא מתבכיין וזוחל אליי. יש לציין כי בגן הוא נפרד ממני כמו גדול ואני תמיד אומרת לו להתראות. גם אם אני משאירה אותו אצל הסבתא או עם הדודים הוא נפרד ממני בלי בעיה-אז פסלתי את רעיון חרדת הנטישה.העניין מפריע לי בייחוד בבוקר כאשר אני צריכה גם כמה דקות לארגן את עצמי ומה שיותר מטריד אותי שהעניין הפך לאיזושהי שיגרה מבחינתו, בהתחלה הייתי נותנת לו לבכות בתקווה שזה ייפסק וזה לא עזר. מה עושים? והאם הדרך היחידה שלי היא לקום לפניו ולארגן את עצמי ואז שהוא קם אני נטו איתו וכך אני לא נותנת לו סיבה לבכות???? אנא עזרתכם- הסיפור שלנו נמשך מעל 4 חודשים.

לקביעת תור
    סגירה
    בכייני בבית

הוספת תגובה

• בכייני בבית - תגובה

טובי פלד
    27/01/2011

אפרת היקרה
    זו חרדת נטישה .כי כשאת עוזבת אותו בגן אן עם אחרים הוא לא לבד
    אוולם כשאת בביתאיתו ועוזבת אותו אפילו לשניה הוא לבד.
    תמשיכי לעשות את מה שאת עושה בטבעיות הוא ילמד אותך ויפסיק לבכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בבוקר
    חלי
    26/01/2011

הבן שלי בן 4 מתחילת השנה הוא כל בוקר בוכה בגן, ואחרי 10 דקות שאני מתקשרת הוא נרגע, דבר חדש שהוא עושה הוא פשוט יוצא מהגן לכיוון של השער ומתחיל לבכות עוד חיבוק עוד נשיקה, נורא קשה לו הפרידה בבוקר, יש לציין שנורא כייף לו בגן יש לו חברים והוא ילד חברותי.מה גורם לו לבכות כל יום ואיך אני יכולה להפסיק את זה, כי זה נורא קשה לי כל בוקר לראות אותו ככה.

לקביעת תור
    סגירה
    בכי בבוקר

הוספת תגובה

• בכי בבוקר - תגובה

טובי פלד
    26/01/2011

מלי היקרה
    זו חרדת נטישה .
    תהיי חזקה אל תראי הרבה מדי רגשות .תני חיבוק חזק וזהו.
    בדרך כלל זו סיבה מולדת ,לפעמית זה נוצר במשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתמודדים עם עקשנות?
    מורן
    23/01/2011

שלום
    הבת שלי בת שנה ועשרה חודשים. היא ילדה מקסימה, מאוד נבונה,מאוד מפותחת לגילה ומאוד עקשנית ...
    הרבה פעמים היא זורקת צעצועים על הרצפה למרות שאנחנו מסבירים לה בכל פעם מחדש שלא זורקים דברים על הריצפה.
    אם משהו לא מוצא חן בעיניה היא נעלבת ומתחילה לבכות.
    כיצד מומלץ להסביר לה / לחנך אותה כדי שהמסר יעבור ושהיא לא תעלב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איך מתמודדים עם עקשנות?

הוספת תגובה

• איך מתמודדים עם עקשנות? - תגובה

ליליה טאוויל טפלר
    25/01/2011

כדאי להזכיר לה מידי פעם את הכללים שלא בשעת מעשה, אולי גם להעזר בסיפורים או הומור. בשעת מעשה לא להבהל מכך שנעלבת, עדיין להעביר מסר ברור. שימו לב האם אתם מכניסים יותר מידי כעס בהצבת הגבולות שלכם, והאם ניתן להעביר מסר אסרטיבי ועיקבי, חשובה העיקביות, מבלי שתעבור אליה תחושה של תוקפנות או השפלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט שלמד להכות
    שיר
    23/01/2011

שלום, אני אם חד הורית לפעוט בן שנתיים וחמישה חודשים. הוא הולך לגן ויצ"ו.
    הבעיה היא שכשאנחנו בגן שעשועים ויש ילדים אחרים בקרבתו - הוא מיד דוחף או מרביץ וצועק להם: " אין מקום"..וזאת בלי שום פרובוקציה מצידם. אני מצידי אומרת לו בתקיפות: "אנחנו לא מכים. זה לא נעים להם". אבל משום מה זה לא עוזר.... ובבית - כשמשהו לא מוצא חן בעיניו לאחר שהערתי לט או אסרתי עליו - הוא מיד מפנה את האגרסיות לכיוונה של אימי (אישה מבוגרת) נותן לה מכה או דחיפה.

א. אצלנו בבית לא מכים ולא צועקים. ממי הוא למד זאת או שזה טיבעי בגיל הזה?יכול
    להיות שהמטפלות במעון צועקות?
    ב. מהי דרך הפעולה להתמודד עם הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט שלמד להכות

הוספת תגובה

• פעוט שלמד להכות - תגובה

ליליה טאוויל טפלר
    25/01/2011

שלום רב
    הופעה של תוקפנות ברמה מסויימת היא התפתחות טבעית, כיצורים חברתיים אנו מלמדים את הילדים להשיג את רצונם בדרך אחרת ולא דרך תוקפנות, לבטא במילים את מה שמרגישים או רוצים להשיג. במידה ויש עיכוב שפתי, לפעמים תגבר התוקפנות, וכן במקרים נוספים בהם יש חרדה או ביטויי תוקפנות אחרים בתקשורת הבינאישית. יתכן שדרך ההתנהלות הזו לא מרוסנת באופן ברור בגן, ומאידך יתכן שהיא תוצר של תיסכול אישי של בנך. בכדי להתמודד כדי לבדוק את הסיבות להתנהגות ובמקביל באופן התנהגותי לחזור על המסר שאת נותנת , יחד עם הרחקה מהמקום או מהאדם שהפנה אליו תוקפנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    מיה
    22/01/2011

שלום רב.
    יש לי ילדה מקסימה כמעט בת שנתיים, אשר אני אוהבת מאוד ומשקיעה בה מאוד מכל הבחינות.
    הבעיה היא שאני מרגישה כי היא איננה משיבה לי אהבה.
    על אף ההשקעה הרבה וזמן האיכות המשותף לשתינו מרגע שהיא חוזרת מהגן, היא מתעלמת כמעט מקיומי ואני מהווה עבורה רק גורם המספק מזון/משחק/צעצעוע ועוד.
    היא קשורה מאוד לסבתה אשר גידלה אותה ולאביה אותו היא רואה מידי יום למספר שעות מצומצם.
    ההתעלמות באה לידי ביטוי בין היתר באלימות נגדי ובדחיפות ברגע שאני מתקרבת ומעוניינת בחיבוק או נשיקה.
    אלו פני הדברים פחות או יותר מרגע היוולדה.
    יש לציין כי ברגע שהיא רואה את אביה או סבתה היא רק רוצה שאלך ומנופפת לי לשלום.
    אני מאוד מתסוכלת ופגועה, לא יודעת מה עוד לעשות.
    יש לציין כי אני איתה מידי יום כמעט 4 שעות מרגע שהיא שבה מן הגן ומטיילת איתה, משחקת איתה ועוד.
    כשאנו יחד נחמד וכיף, אבל ברגע שבאים אחרים היא שוכחת מקיומי ומסרבת שאתקרב אליה.

אני נמצאת בחודשי הריון מתקדמים וחוששת שמא עשיתי טעות גדולה איתה אשר אני עלולה לעשות גם עם התינוק החדש.
    אם יש צורך בפניה לגורם מקצועי, אשמח לקבל המלצה.
    תודה,
    מיה

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• מה לעשות? - תגובה

טובי פלד
    22/01/2011

מיה היקרה
    אפשר להבין את התיסכול שלך.לדעתי הסיבההעיקרית לכך היא שאנשים אחרים היו אתה בתקופה הקריטית.היא אוהבת אותך אולם אוהבת אחרים יותר.אם תדעי איך להתנהג תזכי באהבה שלה .
    אני מציע לך מספר הצעות.
    1. אל תראי תיסכול שהיא לא מראה לךאהבה.
    2. בלי איתה יותר זמן .
    3. תני לה חופש להחליט עם מי להיות .
    אני גם מציע לך יעוץ מעמיק יותר.כי יש פה נושאים שילוו אותך לכל החיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מנסה להבין את דבריך

מיה
    22/01/2011

כשהתכוונתי לכך שסבתה גידלה אותה זה לא אומר שאני לא הייתי שם, פשוט חזרתי לעבודה אחרי 5 חודשי חופשת לידה והיא זו שהיתה איתה.
    לצערי לא הנקתי אותה וסבתה ישבה איתה שעות ארוכות והחזיקה אותה.
    כשהייתי מנסה להרים אותה היא היתה בוכה ולצערי ברגשתי שויתרי וסבתה מהר אחזה בה במקומי..
    אני מכה על חטא בכך שהיו לילדה שלי יותר מידי דמויות "אימהיות" אשר פילסו דרכן לליבה ומחשבותיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מנסה להבין את דבריך - תגובה

טובי פלד
    22/01/2011

מייה היקרה
    מה שחשוב זה שהילדה שלך קיבלה ומקבלת את האהבה והתמיכהלההיא זקוקה.זה פחות חשוב ממי.
    הקשר ביניבם יוכל להתחזק מאד אם תתנהגי נכון בהמשך החיים.
    ולהקשר הזה אני מציע ייעוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות דחופות
    אדרי אביגיל ג
    21/01/2011

שלום
    אני אם לתאומים בני שנתיים ויש לי המון שאלות מן הסתם ,אתמקד בחשובות :
    הילד אינו מקשיב כלל לדבריי ,הוא זורק כמעט כל דבר ,צעצועים ,כיסאות שלו ,משחקים מהחלון ,מטפס על שולחנות ואפילו מחייך כשהוא עושה זאת .
    בכל רגע שהוא עושה זאת אנו שמים אותו "בפינת חשיבה" שזה במיטה שלו עד שהוא בוכה ,לאחרונה ברגע שהוא מתנהג כך אנו מגיעים להכניסו לפינה אך הוא מייד אומר סליחה ואני לא יכולה לעמוד בפניו .
    אני מרגישה שאני לא מצליחה לשים לו גבולות ,כיצד להתנהג איתו ?

בנוסף יש לי בעיה שהתפתחה לפני כשבוע :ביתי בתהליך של גמילה מטיטול כחודשיים
    גם בלילה הורדתי לה ,בשבוע האחרון היא החלה לבכות מעבר לרגיל בזמן ההשכבה והיא רוצה שאני אעמוד לידה במיטה וזה לוקח לפחות כשעה וחצי עד שהיא נרדמת ,בנוסף היא גם בוכה באמצע הלילה ,בוכה בבוקר בגן ולא מעוניינת שאני אלך .
    היא מבקשת לאחרונה גם דייסה ברוב הפעמים .
    קראתי בספר שאלו סימני חרדה -(כשניסיתי ללכת מהחדר היא בכתה עד שהקיאה )
    אציין שאני עובדת רוב הזמן בערב והילדים איתי פעמיים בשבוע בבוקר -הם לא כל יום בגן .
    מה עליי לעשות ?
    אני ממש חוששת לה

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות דחופות

הוספת תגובה

• שאלות דחופות - תגובה

טובי פלד
    21/01/2011

אביגייל היקרה
    לגבי השאלה הראשונה הרי את עושהטעות שאת מענישה את הילד שהוא זורק דברים.
    את לא צריכה לעודד אותו ולגם לא להעניש אותו. מספיק שתגידי לו שלא זורקים דברים בבית. ילדים אוהבים לזרוק דברים בעיק בנים זה מאמן אותם לתפוס דבריםונותן להם תחושת יכולת.
    לגבי החרדותשל ביתך.השתדלי להיות אתה כמה שיותר זמן.דברי אתה שהכל בסדר .
    היא תתגבר על החרדות.

ברכות טובי פלדפסיכולוג מומחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא עזרו לי
    ויקטוריה
    19/01/2011

שלום לצוות הפורום,

שמי ויקטוריה,יש לי בת 1.3 חודשים. מחודש אוקטובר,שהיא הייתה בת שנה,החלה ללכת לגן שיש בו 18 ילדים מגיל שנה עד שנתיים.
    כמעט ואין יום שהיא לא בוכה בבוקר בגן,היא לא עוזבת לרגע אחד מעוזרות של הגננת,היא כמעט ולא משתתפת בפעולויות שיש בגן. בצוהריים ישנה רק שעה - שעה וחצי (למרות בשסוף שבוע היא ישנה בבית בין 2-3 שעות) וזאת סיבה למה בערב מחזיקה מעמד עד שעה 19:30 ואז נשפכת עד הבוקר - ברוב המקרים אנחנו גם מעירים אותה.
    בבית היא מתנהגת רגיל - ללא בעיות,משחקת,אוהבת לקרואה ספר וכו'.

איך אני יכולה לעזור לילדה שלי? כואב הלב לראות אותה כך

תודה מראש לעזרה
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    אנא עזרו לי

הוספת תגובה

• אנא עזרו לי - תגובה

טובי פלד
    20/01/2011

ויקטוריה היקרה
    לילדה שלך יש כנראה חרדות המובילות לקשייי הסתגלות לגן.
    היא תתרגל במשך הזמן. אפשר לדבר אליה ולהרגיע אותה יום יום.
    אםזה לא יעבור עוד חודש פני לייעוץ יותר יסודי.
    בברכה טובי פלד
    פסיכולוג מומחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי הסתגלות לגן
    שיר
    17/01/2011

בתי בת שלוש וחצי, נכנסה השנה לגן מועצה תלת שנתי (גילאי טרום-טרום עד חובה). בהתחלה לא דיברה עם הגננות ולא אכלה בגן, לאט לאט החלה לאכול ולדבר עם הגננות כשפונות אליה, היא לא פונה אליהן מיוזמתה. נראה שבאופן ככלי אינה מרגישה ביטחון בגן. אך כן פיתחה תחושת שייכות (מעוניינת לספר להן חוויות, רוצה ללבוש חצאית לגן כי יודעת שיחמיאו לה). גם באינטראקציה עם הילדים, מחכה שיפנו אליה בד"כ, ואז משתתפת במשחקים. באופן כללי בחצר יותר חופשיה ופעילה.
    האם יש לכם רעיונות לשיפור התפקוד שלה בגן? או המלצות כל שהן לגבי הנושא.
    תודה מראש,
    שיר

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי הסתגלות לגן

הוספת תגובה

• קשיי הסתגלות לגן - תגובה

טובי פלד
    18/01/2011

שיר היקרה
    זה האופי שלה קצב הסתגלות איטי .זו תכונה מולדת.
    אני מציע לך לא לדאוג לא לעשות כלום .רק לתמוך להקשיב ולעודד.
    ברכות טובי פלד פסיכולוג מוסמך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי אכילה ואח חדש
    מירב
    17/01/2011

שלום, יש לי שני ילדים האחד בן שנה וחצי והשני בן 4 חודשים.
    הילד הבכור מתנהג ממש מוזר בנושא האוכל כל מה שאני נותנת לו לאכול הוא זורק בריצפה גם במידה שהוא סיים לאכול אז את הצלחת הוא יזרוק לריצפה בד"כ הוא זורק את האוכל כמה שאני מנסה להסביר הוא פשוט מתעלם ממני וצוחק כשאני כועסת עליו מה עושים?
    עוד שאלה - ברגע שאני כועסת עליו או ברגע שהתינוק מתחיל לבכות הוא ישר ניגש אליו ומרביץ לו או מנסה לזרוק עליו חפצים המצב רק הולך ומחמיר מיום ליום וזה למרות שאני משתדלת מאוד לתת לו את כל היחס בלי להתייחס לתינוק?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי אכילה ואח חדש

הוספת תגובה

• הרגלי אכילה ואח חדש - תגובה

טובי פלד
    17/01/2011

מירב היקרה
    הילד הגדול של מקנא .זה לא אשמתך ולא בגללך זו תכונה מולדת.בעניין האוכל אני מציע לך לא להתרגש ולא להתרגז
    אבל להמשיך להגיד בתקיפות אוכל לא זורקים.
    יש לו גם נטייה תוקפנית.את לפי דעתי לא מספיק חזקה אתו.
    אני מציע ייעוץ יותר יסודי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובתך

מירב
    18/01/2011

בוקר טוב
    שמחתי לקבל את תשובתך אתה יכול להפנות אותי לאדם שאיתו אני יוכל להתייעץ בצורה יותר יסודית(אני גרה בטבריה)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובתך - תגובה

טובי פלד
    20/01/2011

מירב היקרה
    אני לא מכיר מישהו באיזור הזה .את יכולה גם להתייעץ איתי בטלפון בתשלום.
    בברכה טובי פלד פסיכולוג מומחה
    0505406680
    או 036724077

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתעקש עם משרד החינוך?
    לילו
    16/01/2011

שלום רב
    ביתי המתוקה שתח' בת שנתיים.שוהה במעון בכיתת פעוטים(שנה-שנתיים).נולדה בתחילת ינואר 2009.מדברת שוטף כמעט כמו ילד בוגר,מזהה את כל הצבעים כולל הבדלים בין כחול לתכלת לדוג',חום ושחור וכו'...מכירה את כל החיות,מגוריהן,שמות הגורים ומאכלים.יודעת לעשות הכללות כמו גבר מבוגר=אבא של מישהו וכו'.
    שרה ומדקלמת כל שיר שנחשפת אליו ואף יודעת להגיד"אני לא מכירה את המילים" לשיר חדש.בנוסף,היא הילדה היחידה בכיתתה,למרות שיש גדולים ממנה שגמולה מחיתולים.

על פי החתך של משרד החינוך לגנים לשנה"ל הבאה,היא מפספסת שנה על חודו של שבוע ימים בלבד.משמעות הדבר היא שתיאלץ לשהות במעון שנה נוספת.התחושה הברורה שלי היא שמסגרת של שנה נוספת בפעוטים אינה מתאימה לה ולרמת ההתפתחות שלה ואינה עונה על צרכיה. מה דעתכם?האם להניח לדברים כפי שהם או לרשום אותה לגן פרטי עם בני גילה?(המפקחת על הגנים במועצה שלנו צווחה עלי בגסות וברוע כששאלתי בתמימות אם יכולה להכנס לגן עם שאר בני גילה) להתייחסותכם המהירה-אודה

לקביעת תור
    סגירה
    להתעקש עם משרד החינוך?

הוספת תגובה

• להתעקש עם משרד החינוך? - תגובה

טובי פלד
    17/01/2011

לילו היקרה
    אני מציע לך להתעקש עם משרד החינוך,עד כמה שאת יכולה.
    אבל אם זה לא הולך תמשיכי מסלול רגיל.בגילאים האלה ההבדל הוא זניח .
    חכי לכתה א שם לפעמים כדא יל להתעקש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שמנסה להקיא
    אפרת
    16/01/2011

שלום.
    בתי בת שנה ושמונה חודשים. ילדה מבריקה ומאוד מתקדמת לגילה. שמתי לב בחודש האחרון שלאחר שאנחנו אומרים לה 'לא' על משהו שהיא רוצה, או לאחר שאנחנו נוזפים בה או כועסים עליה, היא מכניסה אצבע לתוך הפה וכאילו מנסה להקיא. היא עשתה את זה שלוש פעמים בערך, בפעם האחרונה זה היה בשבת. אני כמובן לא חושבת שהיא מבינה את המשמעות של מה שהיא עושה ונראה לי שהיא מנסה בכך למשוך את תשומת ליבנו. אני לא יודעת מהיכן היא למדה לעשות את זה (לא בבית) אבל היא בשלב שבו היא מחקה כל דבר שעושים וחוזרת אחרי כל מילה שאומרים. אני לא יודעת כיצד לטפל בזה. האם להתעלם? האם להוציא לה את האצבע מהפה (היא עושה קולות שהיא נחנקת), האם להגיד לה 'לא'? (היא בשלב שבו היא עושה ההפך מכל מה שאומרים לה..). אוסיף שאין לה בעיות אכילה או משהו, היא אוהבת לאכול הכל. אשמח לקבל עצה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת שמנסה להקיא

הוספת תגובה

• תינוקת שמנסה להקיא - תגובה

טובי פלד
    17/01/2011

אפרת היקרה
    הקאה זו תגובה של חרדה.והילדה מגיבה בחרדה.
    אני מציע להתעלם ולא לעשות כלום.
    בעניין החרדות יש מקום לייעוץ יותר יסודי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שלא מוכנה לקבל מחמאות
    עינת
    14/01/2011

בתי בת ה-3 מאוד ביישנית, מאז שאני זוכרת אותה היא כך. למרות שכל סופש אנחנו אצל המשפחה, הולכים לארועים. תמיד תתבייש ותסתגר מההתחלה גם עם המשפחה.למזלנו עם ילדים היא בסדר, היא מתחברת מאוד מהר .לא פעם התחברנו לילד ואמו בגן שעשועים והם הצטרפו אלינו לשחק בבית . כל שבוע אנחנו נפגשים אחה"צ עם ילדים מהגן או שכנים והיא מרוצה מאוד.

אני חושבת שהשאלה שלי קשורה גם היא לבשיינות- היא לא מוכנה שייתנו לה מחמאה: איזה יפה את, איזה חכמה....

כשהייתה קטנה הייתה לבושה בשמלות ממש יפות שהביאו לי מחו"ל וכולם היו מתלהבים ומחמיאים לה. ברגע שהיו מחמיאים לה לא הסכימה ללבוש את הבגד הזה . עד שזה הגיע למצב שהיא כבר שנה פלוסב לא לובשת בכלל שמלות וחצאיות כי היא יודעת שיחמיאו לה. אותו דבר לגבי שיער פזור. או אפילו כשאני אומרת לה אני אוהבת אותך היא אומרת "את לא אוהתב אותי".או את כזאת ילדה טובה והיא תגיד אני לא....

אני מנסה להסביר לה שלקבל מחמאות זה נעים ואפשר להגיב בתודה. וכשהיא מחמיאה לי אני אומרת תודה זה נעים לי שאת אומרת לי את זה. אבל לצערי זה לא ממש הולך והיא עדיין מתנגדת.

ההרגשה שלי שכל מה שקשור לתשומת לב שמופנית אליה מכל סיבה שהיא אם זה יומולדת שלה, ארועים של אחרים, מחמאות, להראות יפה ,לשבת בשולחן עם הרבה אנשים,מסעדה וכו' מרתיעים אותה.וזה מאוד משפיע על חיינו.

אני מנסה להבין מה יכולה להיות הסיבה- אומרים שבד"כ האחריות על ההורים לכל דבר. אבל בקטע הזה אני האמת לא מצליחה למצא סיבה- אני מאוד פתוחה ואוהבת ארועים ומאז שנולדה אנו הולכים ומזמינים אנשים. תמיד מתחברים אלינו כפי שכתבתי ילדים בגן שעשועים כך שהיא רואה אנטראקציות חברתיות .

ויותר מהסיבה אני רוצה לדעת האם כדאי לעשות עם זה משהו,או לחכות ואם כן אז מה לעשות?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• ילדה שלא מוכנה לקבל מחמאות - תגובה

טובי פלד
    16/01/2011

עינת היקרה
    בישנות היא תכונה מולדת.הילדה שלך בישנית וגם חרדה.
    היא מרגישה חרדה הגורמת לה להימנעות והסתגאות ברגע ששמים אותה במרכז תשומת הלב.
    אני מציע לך לכבד את רגישותה ולא לעשות זאת.
    אין לה בעיה עם ילדים יש לה בעיה עם תשומת לב שבאה מסמכות .
    אם את רוצה יותר ללמוד על הנושא כי הוא חשוב וילווה אותך שנים רבות.
    אולי תיפגשי עם יועץ בתחום
    את יכולה גם להסתכל בספר שכתבתי ,"הכל חרדות"
    בברכה טובי פלד פסיכולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ו...

עינת
    16/01/2011

את אומרת שהיא ביישנית וגם חרדה...
    את הקטע של הביישנות אני מבינה ,אבל כשאת אומרת חרדה זה כבר משהו רציני יותר לא?
    האם בחרדה לא צריך לטפל?

אני בד"כ מניחה לה וגם עכשיו ביום ההולדת שלה לא מתכוונת לעשות כלום שהיא לא רוצה. למשל אמרה שהיא לא רוצה שישירו לה או לכבות נרות אז אמרתי שמה שהיא לא רוצה לא נעשה. אני לא מזמינה אנשים מלבד כמה חברים שלה שהיא בחרה והסבים והסבתות שלה. אפילו את אחים שלי ושל בעלי אני לא מזמינה.

הבעיה בחרדה הזו זה בארועים משפחתיים בעיקר- ימי הולדת, חתונות, בריתות וכו'... היא לא מוכנה להכנס. בארוע האחרון הייתה גינה אז היא נשארה בחוץ עם ילד נוןסף ושיחקו ואנחנו עשינו משמרות-כל הזמן מישהו אחר היה איתה.

בארוע אחר שהיה בתוך אולם היא בכתה ורצה הביתה כל הזמן. אמרתי שרק נסיים לאכול ונלך.. לפחות הצלחתי להשאיר אותה עוד קצת ואז יצאנו ללובי וישבנו ובעלי נשאר בארוע.

הצגות לא באות בחשבון, למרות שאני מנסה מדי פעם.אפילו רק לשעת סיפור בספריה לא הסכימה למרות שהגענו ראשונים ולא היה רעש .

אני חושבת שאני באמת לא לוחצת עליה(את יכולה לקרוא ממעט הסיפורים שכתבתי לך), אני מבינה את הביישנות שלה אבל הקטע של החרדה מגביל מאוד את כולנו ואם תגידי לי להמשיך ולא לשנות כלום כך אעשה ,אך אם תגידי שרצוי לטפל נעשה את זה.

ואגב... ביישנות תכונה מולדת וחרדה? חרדה היא משהו נרכש לא? ואני באמת מנסה להבין אם חרדה נרכשת אז איך זה קרה כי אם יש משהו שאנחנו לא זה ביישנים וחרדתיים בקשר לקהל ורעש...
    אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה במהלך היום
    נעה
    13/01/2011

שלום רב,

הנסיך בן 3 וחצי חודשים וישן יפה בלילה (ארוחה אחרונה בסביבות 8-9 בערב וקם בסביבות 5-6 בבוקר).

במהלך היום פיתח מחזוריות של אכילה, משחק של כשעה וחצי וניג'וסים חוזרים ונשנים של עייפות ורצון לישון.

מאזשמתי לב לזה אני מקפידה לקחת אותו למיטה שלו ולהרדים אותו באמצעות שיטות שונות כגון "לחישה טפיחה" עד שנרדם (לכ-40 דקות).

לא תמיד זה מצליח וגם דורש ממני סבלנות אין קץ... שאלתי היא, לעיתים הפצפון נרדם תוך כדי משחק בצעצועים- האם הדבר בסדר לדעתכם? האם להקפיד לקחתו למיטתו או להניח לו לנמנם בטרמפולינה או באוניברסיטה?

אודה מאד לתשובתכם,

נעה.

לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי שינה במהלך היום

הוספת תגובה

• הרגלי שינה במהלך היום - תגובה

ליליה טאוויל טפלר
    13/01/2011

לגישתי ניתן להניח לו להרדם בכייף תוך כדי משחק במזרון בו נמצא בשעות היום, בהמשך כדאי לבסס יותר את שנת הצהריים במיטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה