פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלפוחיות בשפה התחתונה
    שרון
    17/07/2011

שלום,
    הבוקר גיליתי אצל בתי בת 7 חודשים שלפוחיות לבנות על השפה התחתונה.
    היא עדיין יונקת ובנוסף מכניסה כל דבר בסביבה לפה שלה.
    קבעתי תור לרופאת הילדים אבל עד אז אשמח אם מישהו יוכל לענות מה זה יכול להיות?
    האם זה עשוי להיות מדבק ואולי כדאי שאנקוט צעדים כלשהם עד הבדיקה אצל הרופאה?
    מה הסיכוי שמדובר בהרפס?
    תודה ויום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלפוחיות בשפה התחתונה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    25/07/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי ילדה בת 4 חודשים
    נטלי
    16/07/2011

שלא מראה סימני רעב היא יכולה 10 שעות בלי לאכול . היא אוכלת רק 100 מל בערך כל 4-5 שעות וכל האכלה שלה לוקחת לא פחות משעה וחצי המשקל שלה בממוצע היא אוכלת רק שאני עומדת ומתהלכת איתה היא מסרבת לאכול בישיבה. אשמח לקבל עצות

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי ילדה בת 4 חודשים

הוספת תגובה

• יש לי ילדה בת 4 חודשים - תגובה

טובי פלד
    16/07/2011

נטלי שלום
    זהו ייעוץ רפואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה בקבוק את משתמשת?

נטעלי
    18/07/2011

מכירה את התופעה . רק עכשיו בגיל כמעט חצי שנה התחילה לאכול 120 ולפעמים קצת יותר. אני רואה תינוקות אחרים שזוללים 180 כבר בגיל 3 חודשים וזה מבאס.

האם נולדה לפני הזמן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני משתמשת בבקבוק של MAM

נטלי
    27/07/2011

כן היא נולדה בשבוע 36 . מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 חוצפן
    אילנה
    14/07/2011

בני בן ה 4 כאשר אני מציבה לו גבולות וכועסת הוא מתחצף ואומר "אני אחסל אותך"-אני אתן לך אגרוף. לרוב הוא ילד מקסים וכאשר מדברים להיגיון שלו הוא מבצע את מה שמבקשים ממנו אך אם אני טיפה גוערת בו (וזה טבעי כי כולנו בן אדם) ומרימה את הקול אז הוא עונה כך. היום החלטתי להעניש ולא נתתי לו קינוח אלרי האוכל , הוא הלך לישון ובכה כ חצי שעה שהוא רוצה קינוח עד שנרדם.-זו פעם ראשונה שאני נוהגת כך , לרוב אני מאפשרת לו לתקן את התנהגותו, אולם הפעם דיבר ממש בחוצפה -אמר שיתן לי אגרוף והרים יד. אמרתי שמי שמרים יד על אמא לא תהיה לו יד והענשתי אותו כפי שציינתי. האם נהגתי נכון? מה עליי לעשות במצבים כאלו כדי שהתנהגות זו לא צחזור על עצמה.

חשוב לי להדגיש כי בעלי יותר ותרן ואין לי שיתוף עולה ממנו(רק לאחרונה התחיל להיות יותר סמכותי) לכן אני מבקשת ממך כלים שיפשרו לי לחנכו לבד (גם כי בעלי לא הרב עימנו ) ולהחזיר את הסמכות ההורית שלי בדרך נכונה ולא משפילה.

זקוקה נואשות לזרה.(נוסף על כך אני לוקחת את בעלי לייעוץ)אולם עדיין אני מבקשת עצה כדי לדעת להסתדר לבד

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 חוצפן

הוספת תגובה

• בן 4 חוצפן - תגובה

טובי פלד
    15/07/2011

שלום רב
    את יכולה לחנך אותו בעצמך במדה ובעלך לא הורס את הסמכות שלך ונותן לך את המושכות.עלייך להיות יותר תקיפה ,יותר חד משמעית.הרגלתם אותו למצב שהוא שולט בבית ולוותר על שליטה זה קשה מאד . אני מציע לך ללכת לייעוץ בעצמך כדי לקבל את כל הכלים והם מגוונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבת גבולות תואמת התפתחות
    אילנה
    12/07/2011

בני בן 4 ילד חייכן רגוע (מעולם לא היו לו התפרצויוצת זעם) ולרוב קשוב להוראות.\

בעלי מתקשה להציב לו גבולות ונוטה להענות לכל בקשותיו דבר שפוגע בקשב של הילד להוראות שונות ומוביל להתנהגות די פרועה כשבעלי בבית.

לדוגמא- כשמגיעה שעת המקלחת רק בעלי יכול לרוחצו כי הוא לא מסכים שאעשה זאת כשבעלי בבית(לרוב הוא בעבודה).
    אולם אז הילד בודק גבולות ולא מוכן להתרחץ בזמן ומושך את הזמן.אחכ גם בסיפור הוא מושך זמן.
    כמו כן כשבעלי ואני צריכים ללכת למשל למסעדה הילד לא מסוגל או לא רוצה לשבת רק אם הוא אוכל דבר מה טעים ומתקשה להמתין עד שנסיים אנחנו-לכן איננו יוצאים איתו.

כמה זמן ילד בן 4 ללא בעיות כלשהן יכול לשבת ולהמתין ללא מעש?10 דקות ? 20 דקות? אני מעוניינת לדעת זאת כדי שנדע להציב דרישות ההולמות את יכולותיו.

אשמח לתשובה מפורטת

הוספת תגובה

• הצבת גבולות תואמת התפתחות - תגובה

טובי פלד
    14/07/2011

שלום ד
    בעלך עושה טעויות. וכולכם תשלמ על הטעויות האלה.
    ילד בגילו יכול לשבת גם שעה ללא מעש תלוי איזה גבולות שמים לו.
    אני מציע לכם ללכת לייעוץ חד פעמי . אם בעלך לא מסכים תלכי את בעצמך.
    בהצלחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכאה עצמית יכול להיות סימן לאוטיזם?
    טובי פלד
    12/07/2011

שכחתי לציין כי לא נראית בעיה התפתחותית כלשהי. היא זוחלת, ממלמלת, יש קשר עין, תינוקת מאד סקרנית. כמו כן, בעת התרגשות היא מנפנפת בידיה ורגליה. קראתי על תופעה זו כסימן לאוטיזם. לא מדובר בסימן חיובי? כשאנו מרימים אותה היא מנפנפת בידיה ורגליה, כנ"ל כשהיא מתרגשת או נהנית מפעילות. לדוגמא כשהוצאנו אותה מהבריכה, חזרה על פעולה זו שוב. האם יש מקום לדאגה? חשוב לציין כי לא מדובר בתנועה חוזרת באופן מתמיד כל הזמן אלא מס' פעמים ביום בעיקר כאות להבעת התרגשות.

הוספת תגובה

• הכאה עצמית - תגובה

טובי פלד
    16/07/2011

אנה שלום
    פני לרופא התפתחותי בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שלא רוצה לעזוב את אמא
    סיון
    12/07/2011

שלום,
    הבת שלי בת חצי שנה, וככל שהיא גודלת, היא לא מעוניינת לעזוב אותי.
    כשאני יוצאת ללימודים היא בוכה עד מחנק. היא עושה "שביתת רעב" ומחכה שאחזור. אני נעדרת 7 שעות ואני לא יודעת מה לעשות. נשארת איתה אותה דמות כל פעם שאני עוזבת אותה. אמרו להפסיק להניק ולהכניס אותה למעון ואני לא מעוניינת. זו ביתי הבכורה ואני מאוד רוצה לגדל אותה עד גיל שנה וכמובן להמשיך להניק.
    מה עושים?

הוספת תגובה

• תינוקת שלא רוצה לעזוב את אמא - תגובה

ד``ר אורה רבר
    14/07/2011

סיוון שלום
    אכן לא פשוט כאשר התינוקות לא רוצה להישאר עם מישהו אחר חוץ ממך
    יחד עם זאת ברור כי לא תוכלי להיות צמודה אליה לאורך כול שעות היום לאורך זמן . חשוב שביתך תתרגל לאנשים אחרים. לכן בחרי בדמות קבועה שאת סומכת עליה והשאירי את ביתך התינוקת עימה. צאי מהבית כאשר את צריכה לאחר פרידה קצרה של נשיקה וחיבוק. צאי גם אם היא בוכה.התינוקת תתרגל לדמות החדשה, כאשר תבין שהבכי לא ישנה את העובדה שלא תישארי עימה. במשך הזמן היא גם תאכל ותרגע. בנוגע להנקה עברי לזמני הנקה קבועים כאשר את בבית. עדיף בבוקר לפני שאת יוצאת ובערב כאשר את חוזרת.שמרי אם את יכולה לסמוך על דמות קבועה אין סיבה להכניס את ביתך למעון.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שלא רוצה לעזוב את אמא

סיון
    14/07/2011

שלום ד"ר אורה,
    אני עוזבת את ביתי עם דמות קבועה כבר 4 חודשים. אני מסבירה לה שאני הולכת וכל פעם מציינת שבאים לשמור עליה, ובכל זאת זה לא עוזר. אני משאיר אותה בים פעמיים לשלוש בשבוע עם אותה דמות וזה רק הולך ונהייה גרוע יותר. לכן אני דואגת ולא יודעת איך לעזור לה. האם להמשיך באותו קו או לשנות משהו?
    לגבי הנקה- מכיוון שאני לא נפרדת ממנה למשך כל היום אני מניקה אותה מתי שהיא רוצה. האם לתת כל שעה וחצי הנקה? או יש זמן שאת ממליצה? או רק בבוקר ובערב כמו שכתבת למרות שאני איתה?
    תודה וסליחה על כל השאלות.
    סיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שלא רוצה לעזוב את אמא - תגובה

ד``ר אורה רבר
    14/07/2011

לסיוון שלום
    עושה רושם שחלק נכבד מקשיי ההיפרדות נובעים מתוך אי הסדירות בנושא ההנקה.
    תינוקת שהורגלה להנקה בכול עת שתרצה, בוכה מכוון שהיא מקבלת את מזונה מתי שהיא רוצה. הנקה משרתת צרכים נוספים מעבר להזנה.
    אם התינוקת היא תינוקת בריאה עברי לשעות האכלה קבועות כול שלוש שעות, גווני את הארוחות על פי הוראות טיפת חלב או רופא הילדים.
    בעיקרון עליה לאכול גם פירות וגם ירקות וגם בשר. כך שניתן להסתפק בהנקה רק בבוקר ובערב ואולי בארוחה נוספת בשעה קבועה שאת נמצאת לידה בכול ימות השבוע.
    לא צריך בכול פעם להסביר לה מחדש באריכות שאת הולכת ויש מי שימור עליה. נראה שהיא שומעת את החרדה שלך ולכן היא מגיבה כפי שהיא מגיבה.
    לכן הסתפקי בחיבוק ונשיקה ניתן לומר משהו כמו : " שלום חמודה עכשיו אימא הולכת".
    עם הזמן הילדה תתרגל. כמובן שחשוב שהדמות שעימה נשארת הילדה היא אדם שאת סומכת עליו, אחרת את מעבירה את חוסר הביטחון שלך בדמות לילדה
    בהצלחה אורהי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ
    אילנה
    11/07/2011

בני בן 4 הוא מקבל מוצץ רק לפני שינה. לא בחברה ולא בגן .
    מתי להתחיל ואיך לגמול אותו ממוצץ?
    אני אומרת לו שזה מקלקל את השיניים אם זה נמצא הרבה בפה.
    מה יקרה אם ישאר עם מוצץ ולא יגמל אלא רק כשזה יבוא ממנו?

אציין כי הוא מאד נבון בוגר ומשחק עם כוגרים ממנו ויודע להתיאם את עצמו לסיטואציה בה הוא נמצא.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ - תגובה

ד``ר אורה רבר
    12/07/2011

לדנה שלום
    אכן את עושה טוב כאשר את שמה גבולות למוצץ.
    הייתי מרחיבה את הגבול ואומרת כי ה"מוצץ רק במיטה"- אין לצאת עם המוצץ מחוץ למיטה.
    אחרי כמה שבועות ניתן לומר "אתה כבר גדול ובוגר ולא זקוק למוצץ.
    ניתן לעשות טכס פרידה מהמוצץ על פי מיטב היצירתיות שבך, כמו למשל לשלוח אותו בדאר לתינוק שזקוק למוצץ, או לשים אותו בקופסה למזכרת- ואת הקופסה לשים במקום רחוק מהעין ולא לתת אותו יותר
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא משתתף במפגש
    אילנה
    11/07/2011

שלום לך בני בן 4 לאחרונה הגננת העירה את תשומת ליבי כי בני לא מעוניין להשתתף בחזרות למסיבת סיום. היא ציינה כי לרוב הוא השתתף במפגשים אולם לאחרונה(בתחילת החזרות הוא השתתף) הוא לא משתתף בחזרות,זאת למרות שיודע את כל השירים והריקודים. נוסף על כך הוא בוחר לעשות בכוונה את התנועות כשבא לו ולא כשצריך. האמת שבני ילד מבריק בעל קליטה מהירה אם הייתי רוצה ללמדו הוא כבר היה יודע תרגילי חשבון של חיבור וחיסור ועוד.... גם הגננת יודעת זאת ומודעת לכך שהוא מאד חכם לגילו.

האם התנהגות זו נובעת משעמום? כשהוא משתעמם הוא הופך להיות ילד שדורש תשומת לב ,לייצן הכיתה. מה יכולה להיות הסיבה לבדיקת גבולות כזו? הגננת אמרה לו שאם לא ישיר עם כולם לא יגיע למסיבה. איך עליי להגיב במצב כזה? לא רוצה לנקוט רק בעמדת הגננת כי אולי הוא חווה קושי ככלשהו

לקביעת תור
    סגירה
    לא משתתף במפגש

הוספת תגובה

• לא משתתף במפגש - תגובה

ד``ר אורה רבר
    12/07/2011

לדנה שלום
    ישנם ילדים שלא אוהבים את החזרות ואת ההכנות למסיבה. לעיתים הגננות לחוצות לקראת המופע שמבחינתם מעמיד במבחן את תפקודם והילדים מרגישים את הלחץ ומגיבים אליו.
    מכוון שאני לא נוכחת בגן אני מעלה זאת כאחת האפשרויות ללא ידיעת העובדות.
    בכול מקרה יש לשים גבולות ברורים מה מותר ומה אסור:
    • בחזרות יש להשתתף.
    • אם הגננת מסכימה ניתן לאפשר לילד לעשות משהו אחר באחת מפינות הגן.
    • בשום מקרה אין לאפשר לילד הפריע לאחרים ולעשות בכוונה תנועות שאינן בזמן הנכון.

האם הילד שומע בקול הגננת בהקשרים אחרים?
    • בכול מקרה יש לאפשר לילד להגיע למסיבת הסיום, זו מסיבת סיום הגן שלו, והוא חלק מילדי הגן. במסיבה יבחר אם להשתתף או לא להשתתף.
    האם שנת הלימודים לא הסתיימה כבר?
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שמתעוררת בלילה
    נעמי
    11/07/2011

שלום, ביתי כמעט בת 4.ילדה מאוד נבונה שיודעת להביע את עצמה. מאז שנולדה אני מרדימה אותה לפני השינה והיא מתעוררת מס' פעמים בלילה.היא מעולם לא ישנה לילה שלם בלי להתעורר. היא חושבת שאני ישנה איתה למרות שבפועל לאחר שהיא נרדמת אני קמה ובלילה היא קוראת לי ואני מגיעה.בכל פעם שאני מנסה להסביר לה שאמא לא ישנה איתה היא בוכה ולוקחת את זה מאוד קשה וזה מחמיר. השאלה שלי היא מדוע היא מתעוררת כל כך הרבה בלילה? שללנו בעיית תולעים (עשינו בדיקת צואה), ואין בעיה פזיולוגית נראת לעין. בעלי טוען שזה בגלל שהיא מחפשת אותי, למרות שלפעמיים היא ישנה איתי במיטה והיא זזה המון וגם מתעוררת ונרדמת חזרה. מה לעשות? האם זה בגלל שהיא מחפשת אותי או הפרעת שינה?תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שמתעוררת בלילה

הוספת תגובה

• ילדה שמתעוררת בלילה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    12/07/2011

לנעמי שלום
    מאוד קשה להתעורר מספר פעמים בלילה ולא לישון שינה רצופה גם לביתך וגם לך. חוסר שינה גורם לקשיים בתפקוד ביום לשתיכן. על מנת שכולכם תישנו טוב יותר, יש להרגיל את ביתך לישון לילה רצוף
    כיצד עושים זאת?
    קודם כול טוב עשיתם ששללתם בעיה רפואית.
    ועכשיו ניתן לבחור באחת או יותר מהדרכים הבאות, ניתן לשלב בין הדרכים. הרדימי אותה בלילה רק במיטה שלה, תמיד על מנת ליצור קביעות.
    את יכולה לשבת לידה אך לא ליצור שום קשר ובוודאי לא קשר גופני- כמו ליטוף אחזקת היד וכו''. זאת לאחר שסיימת את "טכס השינה" שכלל שיר או סיפור, נשיקת לילה טוב וחיבוק אחד.
    לאחר שהילדה נרדמה צאי מהחדר וחזרי למיטה שלך. כאשר הילדה מתעוררת אל תוציאי אותה מהמיטה שלה אלא כסי אותה ושבי לידה.
    לאחר כמה שבועות עברי לשלב שבו את יוצאת מהחדר מיד לאחר סיום טכס השינה.
    אם ניתן העבירי את ה"פיקוד" על טקס השינה וההשכבה לבן הזוג. וכן את האחריות לקימה בלילה. גם אם הילדה בוכה שהיא רוצה את אימא אל תגיעי למיטה אלא תני לבן הזוג להשלים את המלאכה. אפשר אחרי שבוע ים שלושה לעשות ביניכם תורנויות השכבה ושינה.
    בהצלחה ושינה מתוקה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצץ
    זוהר
    10/07/2011

אני רוצה לדעת אם מוצץ הוא פיתרון טוב לגזים או שזה הרגל גרוע? כי אני שמה לב שלפעמים זה עוזר לתינוקת שלי להרגע כשבערבים היא מאוד סובלת ובוכה אבל זה לא שהיא ממש דורשת את זה במשך כל שעות היום או משהו כזה.

לקביעת תור
    סגירה
    מוצץ

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    12/07/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_תינוקות_טיפול_בתינוקות' id=link]רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריזות יומיומיות של בת 3 וחצי כמעט
    נ.ל
    09/07/2011

הגדולה שלי 3 וחמשה חודשים, ממשיכה בהתקפות הקריזה שלה, האופייניות יותר לגיל שנתיים.
    כמעט כל פעם שהיא מקבלת "לא" קצת יותר רציני, היא מתחילה לבכות בהיסטריה, בלתי אפשרית לפיוס (לא שאנחנו מנסים הרבה, כי אנחנו כבר די עצבניים על הבכי הזה, ללא סיבה) וזה יכול להמשך משהו בין 5 דקות לרבע שעה, עד שאני מחבקת אותה או עד שנותנים לה דרך כלשהי "לרדת מהעץ" (מוצץ, טלויזיה).
    אז נכון, שנולדה לה לפני חודשיים אחות קטנה, ואולי זו דרך למשוך צומי, גם אם שלילי, אבל א. זה מתיש נורא ב. זה היה גם לפני, רק לא באותה התדירות (רק היום, בשבת, זה היה פעמיים עד כה ב-20:00 מאז שהתעוררה ב-18:00).

אני רוצה להוציא אותה מזה, כי זו התנהגות אופיינית לגיל שנתיים. אני רוצה להעביר את המסר שהבכי הזה לא ישיג לה מטרות.
    איך פותרים את זה כי אני לא רוצה שההתנהגות תתקבע?

הוספת תגובה

• קריזות יומיומיות של בת 3 וחצי כמעט - תגובה

טובי פלד
    10/07/2011

שלום נ.ל
    הקריזות באות מהרגשת מצוקה,אולם הימשכותן מצביעה על כך שתגובתכם בעבר לא עזרה להיעלמות ההתנהגות.אתם יכולים להמשיך בדרך זאת ואט לאט להפחית ברמת ההתייחסות להתנהגות .אתם יכולים גם לנקוט בדרך אחר. והיא התעלמות.
    כל פעם שאתם חושבים שאין סיבה אמיתית לבכי ,להתעלם עד שזה מפסיק.
    להתחיל את היום עם תשומת לב ,מפעם לפעם לההניק תשומת לב גם שהיא לא מבקשץאבל להתעלם טוטאלית כשהיא בקריזות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות לבת שנה וחודשיים
    מילי
    06/07/2011

בתי בת שנה וחודשיים. הולכת אבל רק כאשר היא נתמכת ברהיטים, קירות וכו', התחילה לאחרונה לעמוד בלי ידיים. היא משחקת מאוד יפה לבד אבל יש חלקים ביום שבהם היא לא מוכנה לרדת מהידיים בבית. אנחנו תמיד לוקחים על הידיים ומחבקים, אבל באיזשהו שלב רוצים לעשות עוד דברים בבית. פעמים רבות כשמניחים אותה על הרצפה ואז היא צורחת, פעמים אחרות היא בוכה קצת ואז מפסיקה והולכת לענייניה. האם יש מקום בגילה לשים גבולות? ואיך מסבירים בגיל כזה שאי אפשר כל הזמן להיות על הידיים? נראה לנו שבחלק מהזמן זה רק פינוק ולא צורך אמיתי.

לקביעת תור
    סגירה
    גבולות לבת שנה וחודשיים

הוספת תגובה

• גבולות לבת שנה וחודשיים - תגובה

טובי פלד
    08/07/2011

מילי הקרה
    זה רק פינוק ולא בריא. שימו גבולות ברורים אל תעשו מה שקשה לכם .
    עלול להיות נזק גדול אם לא תשימו גבולות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה
    לילך
    05/07/2011

יש לי ילדה בת 3.5 שלצערי רק בשבוע האחרון התחלנו להתעקש על הרגלי שינה.
    מהתייעצות שעשיתי נאמר לי להשכיב את הילדה לספר סיפור שהיא תבחר לשיר לה שיר אחת ואז פשוט לומר לה שאמא יוצאת מהחדר אבל אמא נשארת בבית כדי לשמור עליה ואמא לא הולכת לשום מקום. כך עשיתי כמובן שהילדה צורחת וביומיים האחרונים הילדה יורדת מהמיטה ואני מחזירה אוותה. אני יודעת שהילדה בודקת ומנסה אותי אבל משהו בתהליך הזה לא מסתדר לי .. ממילא כל התהליך הזה חדש לה ומדובר בשינוי עצום בשבילה וחשבתי אולי יש דרך קצת יותר רכה לעשות את השינוי הזה אולי להיות איתה בחדר קצת יותר זמן או משהו כזה....
    אשמח לקבל הדרכה...

לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי שינה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה - תגובה

טובי פלד
    08/07/2011

שלום לילך
    אני לא מתלהב מטקסים לפני השינה ואני חושב שזה לא חשוב , כי שינה זה תהליך טבעי וילד יגדל לישון לפי האופי והחברה בה הוא חי. קחי את זה יותר בחחופשיות תני לה להרדם
    חופשי , פעם עם סיפורופעם בלי סיפור פעם במטה שלך ופעם במטה שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לגן מתי?
    ויקי אלישע
    05/07/2011

ביתי בת השנה וחמש (בכורה) גדלה איתי בבית עד גיל 7 חודשים ומאז עם עזרה של מטפלת חצי מימות השבוע עד השעה 2 בלבד. הילדה מבלה את רוב זמנה במחיצתי והיא קשורה אלי מאוד. אני מורה במקצועי ובהריון שני צפויה ללדת בתחילת נובמבר. החלטנו כיוון שאני בחופש גדול להכניס את הילדה לגן לחצי יום ואני אהיה זמינה לתקופת ההסתגלות וגם כדי שהכניסה לגן לא תהיה בסמוך מאוד ללידה. לפני שלושה ימים התחלנו בתהליך. הילדה מגיבה רע מאוד. בתחילה היא לא הייתה מוכנה להיכנס לגן, בכתה המון ובכי קיצוני (הפסקות נשימה, נשימות כבדות וקצרות, דמעות זלגו בלי סוף) וכל זה כשאני ובעלי איתה בתוך הגן. עכשיו היא לא מוכנה לצאת מהבית בבוקר ומתחילה לבכות עוד מהבית. היום הייתי איתה שוב בגן היא בכתה המון ונכנסה להיסטריה ולא שהינו בגן יותר משעה. לאחר שנת הצהריים היא התעוררה עם חום. אני חייבת לציין שהילדה לא מאושרת והיא מודאגת ולראשונה קמה בלילה ואמרה: "אמא, אמא, לא, די". (היא מדברת יפה יחסית לגילה אך לא ניתן לנהל איתה שיח רב מלל כמובן). יש לנו את האפשרות לא לשלוח את הילדה לגן ולהשאירה עם המטפלת באותה מתכונת, הסיבה שהחלטנו להכניסה לגן היא לטובתה האישית בלבד- חברה, ילדים ועד. האם ייתכן כי עדיין מוקדם? וכדאי להשאירה עוד תקופה עם מטפלת ויחס אישי ולהכניסה לגן בגיל מאוחר יותר? חשוב לי לציין כי הילדה לא מסתגלת למקומות בכלל, קשה לה אפילו ללכת לסבא וסבתא במהרה והיא רואה אותם הרבה, לאנשים זרים היא לא הולכת. האם יש תהליך מקדים שאותו כדאי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לגן מתי?

הוספת תגובה

• כניסה לגן מתי? - תגובה

טובי פלד
    05/07/2011

שלום ויקי
    יש לך ילדה רגישה כנראה עם תגובות של חרדה.אם יש לך אפשרות להשאיר אותה באותה מתכונת תשאירי אותה עוד כמה חדשים עם המטפלת.
    התגובה הזאת תעבור והיא תסתגל לאט לאט לאנשים אחרים.צפי לתגובות כאלה גם בעתיד, קבלו את זה אל תכעסו ואל תלחצו . היא תמצא לעצמה את החברה שלה בקצב שלה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להודעה

ויקי אלישע
    05/07/2011

ראשית, תודה על התגובה המהירה.
    שנית, כיוון שאני צריכה ללדת בנובמבר והילדה לא תוכל להיות איתי ועם תינוקת בבית וזו טעות להכניסה לגן סמוך ללידה החלטנו בכל זאת להכניסה לגן. אנחנו חוששים הילדה פשוט לא מתחברת לצוות הגן, ואני חושבת שאין שם מספיק חום ואהבה.
    שאלות:
    1.האם יהיה נכון להעבירה כעת לגן אחר? ולעשות את ההסתגלות אחרת? הילדה מחוברת אלי מאוד וההתנתקות ממני קשה לה, אולי אם בעלי והסבתות יעברו איתה את ההסתגלות זה יהיה נכון יותר.
    2. מהי דעתך ומהי ההמלצה? בנוסף, לילדה עם קשיי הסתגלות מסוג זה כיצד מומלץ לעבור את ההסתגלות ואיך ניתן להכין לגן בגיל שנה וחמש?
    3. בעלי הציע שלא נקרא לגן "גן" אלא בשם אחר כמו ג'מבורי או לציין את שמו של הגן וכך למנוע את ההתנגדות. האם נכון לפעול כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להודעה - תגובה

טובי פלד
    08/07/2011

שלום ויקי ואלישע
    אין טעם להעבירה לגן אחר אלה אם אתם בטוחים שמשהו לא בסדר עם הגן הנוכחי.
    תשאירו את הגן הזה ותנו לה להתרגל אליו . זה יקרה .
    תגובות קשות של הסתגלות יהיו בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלאת לבטים...מה קודם? איך? למה?
    כרמית
    04/07/2011

שלום.
    בני בן השנתיים ו9 חודשים. נמצא עימי בבית,ילך לראשונה לגן לקראת גיל שלוש בעוד חודשיים. הוא עדיין יונק מדי פעם ועדיין ישן לצידי במיטה.הוא מדבר אך לא דיבור שוטף...הרבה מילים אינן ברורות,אך הוא מפתיע עם משפטים חדשים מדי יום. הוא בן שלישי,ואח לשתי בנות. שאלותיי הן: 1) התחלתי לפני יומיים גמילה מטיטול.אין סירוב חד משמעי לשבת על סיר או ישבנון...אבל השתן...רק מחוצה להם...על הרצפה וקקי רק בתחטול..אינני יודעת אם זה מוקדם מדי עבורו...אך בתוך החודשיים הקרובים אם לא יגמל לא יקבלו אותו לגן.כיצד להמשיך בתהליך? 2) גמילה מציצי וגמילה ממיטתי.ניסיתי וקיבלתי תגובות צווחניות וזועמות ביותר מן הסתם...(לא ציפיתי אחרת...:)),החלטתי לא להלחיצו עם כל כך הרבה גמילות יחד למרות גילו.האם גם זה נכון לעשות? ובכלל אני חשה שהוא עוד קטנטן מדי בכדי להתחיל גן... במה להתרכז כרגע וכיצד? האם להרפות עם הגמילה מטיטול ולנסות שוב בעוד...? מה נכון? אשמח לעזרה. די מבולבלת.... תודה מראש, כרמית.

הוספת תגובה

• מלאת לבטים...מה קודם? איך? למה? - תגובה

ד``ר אורה רבר
    04/07/2011

לכרמית היקרה שלום
    אכן כפי שאת חשה לא ניתן לעשות את כול הגמילות בבת אחת.
    לא ברור לי מדוע התמהמת עד עכשיו?
    האם גם הבנות הגדולות ישנו במיטתך עד גיל שלוש?וינקו עוד גיל זה?
    מתי נגמלו מחיתול וכיצד?
    האם יש שוני בין הדרך בה את מגדלת את הבן השלישי? אם כן ממה נובע השוני?
    להרחבה בנושא "סדר לידה"- מקום הילד במשפחה, תוכלי להיכנס לאתר שלי ולצפות בראיון טלוויזיה שנערך עמי בנושא.
    האם יש לך שותף לחיים שיש לו מה לומר בנושא, אם כן מה דעתו?
    אז מה עושים?
    קבעי לך סדר עדיפויות במה את רוצה להתחיל?
    אני הייתי מתחילה בגמילה מיניקה ושינה במיטתך- את שניהם ניתן לשלב יחד.
    ורק לאחר כמה שבועות, כאשר הילד כבר נרגע, ישן במיטתו ולא יונק ניתן לעבור לגמילה מחיתולים.
    בגמילה מחיתולים הכוונה לגמילה גם מעשיית שתן וכן גם מעשיית צואה בחיתול.
    בכול מקרה אין להתחיל את הגמילה בלחץ ועם סטופר ביד- יש לאפשר גמילה מתונה על פי קצב התקדמות הילד, ללא לחץ, רק עידוד כאשר הוא מצליח, והתעלמות מוחלטת כאשר לא מצליח.
    אין הכוונה כמובן להשאירו רטוב אלא רק לעשות את כול פעולות ההחלפה ברוגע וללא כעס או הטפת מוסר בנושא.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך גמילה....

כרמית
    04/07/2011

שלום אורה ותודה על תגובתך.
    לגבי מדוע התמהמהתי עד כה...אז... לגבי הגמילה מטיטול, כך עשיתי עם שתי בנותיי. בדיוק באותו הזמן והכל הלך חלק,עם מעט תקלות התחלתיות ,אך ללא בעיות מיוחדות.לגבי הגמילה מיניקה...הגדולה לא ינקה הקטנה ינקה וגמלה עצמה לבד בגיל שנה ועשרה חודשים...ורק עם הקטנטן זה עדיין לא קרה.הוא אמנם גמל עצמו לבד ממוצץ לפני כשנה מה שלא קרה עם הבנות...כל אחד שונה... :)- האמת שהיניקה כיום מתבצעת רק לפני השינה ולא כך סתם מתי שבא.כשאני אומרת לא זה לא ואיני נלחצת מהבכי.
    לגבי השינה במיטת ההורים זה היה מאוד נוח לכולנו וישנה הסכמה של כל הצדדים.רק לאחרונה חשבנו שהגיע הזמן לעשות קצת סדר...אך זה פחות בוער... הגמילה מטיטול הכי מועדפת כרגע... כיצד לעשותה הכי נכון שאפשר מבלי להילחץ? מה טעות לומר? אמנם כבר גמלתי שתיים אך דברים נשכחים ואני מתחילה הכל מחדש...עם אותן שאלות אך לא זוכרת את התשובות... :) אשמח לעצותייך בנושא. יומטוב,כרמית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך גמילה.... - תגובה

ד``ר אורה רבר
    04/07/2011

לכרמית היקרה
    אכן עם הזמן שוכחים
    על עיקרי התהליך עניתי לפני מספר שבועות
    אני מצרפת את ההדרכה שנית
    שלום לך אימא יקרה
    הגמילה הינה תהליך שיכול לקחת בין מספר ימים למספר שבועות וצריך להיעזר בהרבה סבלנות.
    הכנה לגמילה: בשלב הראשון שאלו את עצמכם האם הילד בשל לגמילה- על פי התיאור שלך הוא אכן בשל. בשלב הבא שאלו את עצמכם האם אתם בשלים לגמילה- האם אתם מוכנים לקבל את העובדה כי הולכת להיות תקופה ארוכה, שבה תצטרכו בעיקר להיעזר בסבלנות, לעודד, ולהיות עקביים בתגובותיכם.
    השלב הבא: סמנו ביומן לפחות שלושה ימים רצופים שבהם תוכלו לשהות לאורך כול שעות היום, עם הפעוט- אפשר "להתלבש" על חופשת שבועות הקרבה, אל תכננו תוכניות, שיאלצו אתכם לחתל את ילדכם. בנוגע לסיר או אסלה אני מעדיפה את האסלה מכוון שהפעוט יכול להגיע אליו בכוחות עצמו, וכן הוא מקנה תחושת עצמאות וביטחון.
    השלב הבא שיחת הכנה- ניתן לומר משהו כמו "אתה כבר ילד בוגר, אתה יכול כבר, (הביאו מספר דוגמאות למה שהילד כבר יכול לעשות לבד). בבוקר כשתקום נוריד את החיתול, ותעשה פיפי וקקי בסיר/בשירותים, כמו גדול. אני בטוח/ה שלאט לאט תצליח....חכו בסבלנות לתגובת הילד.
    שלב הגמילה: הורידו את החיתול בבוקר, אל תחזירו אותו לשם עשיית הצרכים, צפו להמון פספוסים- היו סבלניים, אל תשאלו כול כמה דקות: "יש לך פיפי"? אפשר בהתחלה כול מחצית השעה להושיב את הילד על האסלה/הסיר, לשבת לידו ולעודד אותו. לאחר כמה דקות להוריד מהסירגם "ללא תוצרת", ללא נזיפות איומים או פרצוף חמוץ.
    לסכום: חשוב שהסביבה, (בעיקר אתם), תהיה סביבה כתומכת, מעודדת ומלווה. זכרו כי תפקידכם כהורים ללוות את התהליך ולא לשלוט בו, תנו לילד לשלוט על גופו- וליהנות מתחושת השליטה.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה