מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היסטריה באמבטיה- דחוף!!!ענת13/12/2010
שלום רב.
ביתי בת שנתיים. עד לפני שבוע הכל היה בסדר במקלחת והיא מאוד נהנתה ולא רצתה לצאת ( בכתה כשיצאה ) .
לפני שבוע הכנסתי מפזר חום לאמבטיה ומאז היא בפאניקה כל פעם שנכנסים לאמבטיה.
( מיותר לציין שכמובן הוצאתי את המפזר מהאמבטיה וגם כל אמצעי חימום אחר ) .
עוד בשלב הורדת הבגדים, היא בוכה בצורה היסטרית, הפנים שלה מאדימות , היא רועדת וכמעט רוצה להקיא.... ( פעם אחת היא הקיאה ) .
אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטריה באמבטיה- דחוף!!! - תגובה
ליליה טאוויל טפלר16/12/2010דברי איתה על כך שאינכן בשעת אמבטיה, תשאלי מה הבהיל אותה, תראי לה את מפזר החום מחוץ לאמבטיה כשאינו פועל, שתתקרב, שתבחר היכן להניח אותו מחוץ לאמבטיה, חשוב לדבר על הרגשות וגם לתת לה חוויה של שליטה להפחתת החרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקשורת לקויהימ13/12/2010
יש לנו ילד בן שנתיים וחודשיים
ובעלי ואני לא מצליחים למצוא את עמק השווה ביננו בטיפול בבן שלנו
אנחנו כל הזמן רבים
אני טוענת שהוא קשוח מדי ויש לו דיעות קיצוניות ואני יותר רכה
למי את ממליצה לפנות על מנת שנוכל לקבל עיצה לקבל הטיפול בבננו
ודרך החינוך שלו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת לקויה - תגובה
ליליה טאוויל טפלר16/12/2010ניתן לפנות לייעוץ פסיכולוגי אצל פסיכולוג שמומחה לגיל הרך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שבועייםנעמה13/12/2010
שלום,
1. באיזה גיל אפשר לגזור ציפורניים בפעם הראשונה?
2. האם יש להמשיך לשים אלכוהול על הטבור גם לאחר שחבל הטבור נופל?
3. יש לכן מניסיון פתרון טוב לכאבי גזים?
תודה רבה,
אמא טרייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שבועיים - תגובה
ליליה טאוויל טפלר16/12/2010מזל- טוב! אני ממליצה לקבל הדרכה אצל אחות טיפת חלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ואחד עשר חודשים - משחק בצואהליאת12/12/2010
שלום,
בני משחק באופן חוזר ונשנה בצואה שלו מזה מספר רב של חודשים. הוא מלכלך את הסביבה כולה (מצעים, קירות, מיטה / לול, בגדים וכדומה) וכן מורח זאת על כולו (פנים, ידיים וגוף). התייעצנו עם רופא ילדים, שטען שבדר"כ הדבר נובע מחוסר ברזל. ביצענו בדיקה - הכל תקין ולדברי הרופא נדרשת רק הסברה לילד וזה יעבור בשלב כלשהו. כמובן שזאת עשינו מלכתחילה, אך ללא הואיל... ברצוני לציין שהילד אינו בגן והוא ילד יחיד. בנוסף, הוא משחק במשחקים שונים עם מרקמים דומים, כך שאין לנו מושג כיצד לפתור זאת וכן האם זהו סימן בעייתי כלשהו?.. אשמח לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ואחד עשר חודשים - משחק בצואה - תגובה
פנינה ליבר13/12/2010ילד בגיל של בנך מנסה ומשחק בכל דבר שעושה לו נעים. המשחק בצואה מבחינתנו המבוגרים אינו נעים, בלשון המעטה, וגם אינו רצוי שישחק בו בעתיד. יחד עם זה הוא צריך את ההכונה שלכם. אני מניחה שאם היה משחק בצבע, או בחימר,(שדומה מאוד לצואה) זה היה יותר לגיטימי בעינכם, את הוא לא יודע ואתם צריכים לכוון אותו. להעמיד גבול ברגישות ובנחישות, ולאפשר משחק במרקם דומה, ובמרקמים שונים, כי ילדים אוהבים זאת ואני מתכוונת לחמר, צבעי אצבעות, חול רטוב, או כל דבר שנראה לכם.
אם התופעה לא תחלוף, אני מציעה לפנות לעזרה מקצועית ולנסות להבין למה הוא בוחר דווקא בצואה.
פנינה ליבר
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקדגנית12/12/2010
שלום רב,
הבן שלי בן חודשיים וחצי כמעט ושוקל 4.2 ק"ג בערך, לאחרונה אני חושבת שיש לו קפיצת גדילה מפני שבימים האחרונים הוא העלה את כמות המטרנה שהוא אוכל מ 120 ל 140 ואתמול באחת הארוחות זה לא הספיק ואחרי שעה הוא היה רעב שוב ואכל עוד כמעט 30 מ"ל.
ברצוני לדעת איך מחשבים את כמות האוכל שהוא צריך לאכול לעומת המשקל. אני לא רוצה שיווצר מצב שאני מגדילה לו את הקיבה ומצד שני לא רוצה שישאר רעב. בזמנו רופא המשפחה שלו אמר שאם הוא מסיים את הבקבוק עד הסוף בארוחה אחרי מספר פעמים יש לעלות את המות בעוד 20 מ"ל.
בקיצור, כמה הוא צריך לאכול ואיך אפשר לחשב את זה לפעמים הבאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק - תגובה
פנינה ליבר13/12/2010אני מסכימה עם רופא המשפחה. אני מציעה לפנות לטיפת חלב להנחיות.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להיפרד מהילד לשבועשלי10/12/2010
שלום, בני בן שנה ו 3 חודשים ואני צריכה לטוס לחו"ל לסין לשבוע. ממש קשה לי עם העובדה שאני לא אראה אותו שבוע שלם, ובעיקר לא יכולה לחיות עם היסורי מצפון. הוא עדיין יונק (פעמיים ביום).השאלה שלי היא מה לעשות, אני מתלבטת האם לקחת אותו איתי (עם בעלי שישמור עליו כשאני בעבודה) אבל אז אני מנתקת אותו מהסביבה שלו (גן שהוא מאוד אוהב להיות בו, סבא וסבתא) ומה הוא יוכל? אי אפשר לקנות לו שם בשר..או פשוט לנסוע לבד - אבל מה יהיה כשאני אחזור? הוא יזכור אותי בכלל?מה יהיה כשאני לא יהיה כאן? הוא ישאל את עצמו איפה אני.. מה עושים? בבקשה עזרה..:-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - אודה לתשובה
שלי13/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיפרד מהילד לשבוע - תגובה
ליליה טאוויל טפלר16/12/2010שתי האפשרויות נראות לי סבירות. במידה ואת נוסעת בלעדיו כדאי לגמול אותו מהנקה לפני הנסיעה שלך, כדי שלא הצטרך להתמודד עם העדרך והעדר ההנקה. לכשתחזרי, יתכן שכבר לא תניקי אותו יותר- גם אם תשאבי, יש סיכוי שהוא כבר לא ירצה לינוק-האם את מוכנה לסיים עם ההנקה? בודאי שהוא יזכור אותך ומקומך ישמר אצלו, אך עשויה להיות נסיגה קצרה- אולי בשל כעס על העדרך. האפשרות שיסע איתך ועם בעלך- הם יכולים לטייל שם או שנורא קר עכשיו, האם יוכלו לבלות שם בנעימים, אזאין שום מניעה, אני מאמינה שתמצאו פתרונות בתחום התזונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכן לצחצחש ינייםשלי10/12/2010
שלום,
בני בן שנה ו 4 חודשים, מאז שצמחה לו השן הראשונה ניסיתי להרגיל אותו שמצחצחים שיניים כל יום אך הוא בשום פנים ואופן לא מוכן ואף פעם לא הסכים לכך. היום אני ממש מנסה לשכנע אותו בכל מיני דרכים אני גם מנסה לתת לו לבד העיקר שיצליח משהו אך ממ שלא מוכן!!! מתחיל להיות לו ריח מהפה (עד לפני זמן קצר לא היה ואני לא יודעת אם זה קשור לזה, אני מניחה שכן כי יש לו כבר 10 שיניים). מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוכן לצחצחש יניים - תגובה
פנינה ליבר13/12/2010שינוי הרגלים או הקניית הרגלים זה תהליך לא פשוט. אני מציעה בשלב הראשון לתת לילד להתידד עם המברשת, לאפשר לו לגעת ביד בשער, לחוש את המירקם, להרגיש את המברשת במים באמבטיה,להדגים על בובה, להדגים עליך, להדגיש את חשיבות הצחצוח על בובה, ובהמשך אף לספר סיפור הקשור לצחצוח שיניים. כל אלה יאשפרו לילד להכיר ולהתיחס למברשת. חשוב ביותר לעשות מזה ריטואל קבוע,בבוקר ובערב לפני השינה.
כשהילד יכיר את המברשת , את מקרמה, חשיבותה, ולא יפחד ממנה הוא גם יסכים לשים אותה פיו כמו כל חפץ אחר שהוא בודק או בדק בעבר.
בהצלחה
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 10 חודשיםגלי07/12/2010
שלום ,
בני בן 10 חודשים ,ילד מאד מאד חייכן בדר"כ.השבוע האחרון שמתי לב שמצב הרוח שלו קצת שונה,הוא רוצה יותר על היידיים ,מתעורר בלילה בבכי ונרדם רק אם אנחנו מביאים אותו אלינו למיטה,גם בגן בו הוא נמצא כבר חודש וחצי קשה לו להירדם והוא יותר מבקש תשומת לב וב"ידיים"
יכול להיות שמשהו מציק לו?כי הרופאה אמרה שהגרון שלו אדום...יכול להיות שזה הגיל?
תודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 10 חודשים - תגובה
פנינה ליבר07/12/2010שלום גלי
יכול להיות שדבר מה עובר על בנך, אך חלף רק שבוע, שאולי לכם זה נראה כבד ומדאיג, אך נסו להיות רגועים חלף רק שבוע. אולי זה שיניים אולי גרון כמו שחשבתם, אולי ואולי ואולי. עקבו אחר תגובותיו ואם זה ממשיך תפני שוב וננסה לבחון יחדיו מה עובר על בנך.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכן לשבת בשירותיםהילה06/12/2010
שלום,
בני בן שנתיים ו-3 חודשים. מזה זמן מה ולאחרונה במיוחד מראה סימנים למוכנות לגמילה.
כמעט תמיד מתריע לפני ובזמן שעושה קקי, ובימים האחרונים ממש מבקש להיות בלי חיתול ועם תחתונים, אז החלטתי ללכת עם ההרגשה שלו. הבעיה היחידה היא שהוא ממש לא מוכן לשבת בשירותים או בסיר, הוא ממש נלחץ מזה ושום דבר שניסיתי לא שכנע אותו. הוא עושה פיפי בתחתונים ונרטב ואפילו שבדר"כ מפריע לו להיות רטוב ועם קקי (אפילו בחיתול) הוא מתעלם מזה כי הוא יודע שאני אבקש לשבת בשירותים..... מה ניתן וכדאי לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוכן לשבת בשירותים - תגובה
ליליה טאוויל טפלר16/12/2010משתמע שעדיין אין בשלות ריגשית לגמילה, גם אם פיזית הוא כבר מגלה סימנים שהוא יכול לשלוט. להערכתי כדאי להסביר לו שלהיות בלי טיטול משמעו לשבת בשרותים או בסיר, ולתת לו את בחירה , ואת הלגיטימציה, להשאר בחיתול עד שירגיש בטוח לשבת בסיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם מהווריד - עזרה דחופה...מיכל05/12/2010
אנחנו צריכים לעשות בדיקת דם מחר לתינוקת בת 9 חודשים. היא אוכלת פעם אחרונה ב - 19:00 בערב והולכת לישון ב - 19:30.
מתעוררת בין 06:00 ל - 07:00 בבוקר ואוכלת ב- 07:00. הבדיקה ב- 08:10 ואמרו לנו להיות בצום.
איך אני יכולה למשוך אותה עד 08:00 בבוקר בלי בקבוק אחרי שהיא לא אכלה 12 שעות??
יש למישהו רעיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם מהווריד - עזרה דחופה... - תגובה
פנינה ליבר07/12/2010המחשבה היחידה שעולה לי זה לבקש לעשות בדיקה ראשונים. בדרך כלל יש התחשבות בתינוקות ואני בטוחה שיתחשבו גם בכם.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכה בגןליזי02/12/2010
שלום, בני בן שנתיים עוד חודש ונמצא בגן בארה"ב. הגן מאוד רציני והם מספקים הערכה התפתחותית לאחר כל סמסטר. בהערכה שלו נכתבו שני דברים שמטרידים אותי-
האחד, שלמרות שהוא רגיש לרעשים הוא מאוד אוהב להשמיע רעשים חזקים (להכות על חפצים או באופן ווקלי) ובנוסף הוא מלקק חפצים, בודק אותם עם הפה- למשל כשבונה מגדל קוביות הוא מלקק כל קוביה. מה זה אומר? הוא ילד מאוד מפותח פיזית, מאוד אקטיבי, לרוב שמח, אבל גם מאוד דעתן ורגזן כשלא מקבל את מבוקשו. בעיקר כשעייף הוא מאוד חסר מנוחה ולאחר שמתעורר הוא בדרך כלל רגזן אלא אם כםן מרימים אותו ומשאירים אותו על הידיים. אשמח לחוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכה בגן - תגובה
פנינה ליבר02/12/2010אני מציעה שתגיעו לארץ ואז ניתן יהיה ליבדוק ולהתרשם. קצת קשה בשלט רחוק לאבחן.
ברוך בואכם
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה ושלוש התחיל להרביץשלי01/12/2010
שלום,
בני בן שנה ושלושה חודשים. לאחרונה החל להרביץ ולתת מכות!! לי, לבעלי, לפעמים לילדים אחרים, אני מיד אומרת לו שאסור, אבל הוא מתחיל להתפקע מצחוק!! אין לי מושג מאיפה זה בא מאחר ובבית אין אלימות וגם לא באף מקום שאנו הולכים אליו. בנוסף, כשהוא נמצא בחברת ילדים אחרים, הוא לוקח להם את היד שלהם ומוציא אותה ממשחק שהם מחזיקים בו. למה הוא מתנהג כך ומהיכן הוא למד זאת ואיך עלינו לפעול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה ושלוש התחיל להרביץ - תגובה
פנינה ליבר02/12/2010שלום
בנך מנסה את גבולות היכולת שלו, בוחן ובודק את תגובתכם. אני מציעה להעמיד גבול ברור בתקיפות וברגישות. תנו לו להבין מהי התנהגות רצויה מבחינתכם ומהי תגובה שאינה מקובלת. בכל מקרהיהיו עיקביים עם תגובתכם ושלא יקבל מסר כפול שמחד מוצאת חן בעינכם התגובה ומאידך אינה מקובלת. התופעה תחלוף אם המסר יהיה ברור.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי יותר מדי וזאת הבעיהעינת01/12/2010
מאז שקטנה אני משתדת להיות איתה כל הזמן, בלי בייביסיטרים וכאלה.
רק שחייבת ממש משאירה אצל סבתא וגם כשראיתי כשהייתה תינוקת שבוכה כשאני הולכת אז אני גם את זה ולא עושה רק אם אין ברירה וזה חריג מאוד.
מאז שנולדה אני כולי שלה- מ חקת איתה, מטיילת ,איתה ,מלמדת אותה .
וכן כשאני איתה אני רק איתה!
מאז שקטנה באים חברים ואנחנו אליהם ובגן השעשועים אבל שוב רק אם אנחנו איתה ולידה היא משחקת איתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי יותר מדי וזאת הבעיה - תגובה
פנינה ליבר02/12/2010קראתי את ההתנהלות המשותפת שלכן, אך לא הבנתי מה הבעיה. לא ציינת גם את גיל הילדה.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת גן לילדה שנה ו-10אלונה29/11/2010
שלום,
ילדתי ילדה חברותית, שפה נהדרת. נמצאת כיום בגן שמאוד אוהבת וגם אנחנו.
היתה קליטה טובה וקלה. צוות: 3 על 15 ילדים.
אנו מתכננים לעבור דירה ויכולים לעבור החל מינואר.
ההתלבטות היא האם לעבור כבר בינואר באמצע השנה ( תהיה שנתיים) או בספטמבר ( שנתיים ו-7). תלוי בגן שנמצא.
ראינו גן שבו 4 כיתות. ילדתי ביכולה להיות השנה בכיתה השניה -20 ילדים השנה על 3 אנשי צוות ובספטמבר וכול שנה עוברים לכיתות אחרות ואנשי צוות אחרים ( אותו מבנה).
בספטמבר יהיו 24 ילדים על 3 אנשי צוות.
אני מתלבטת האם לא נכון להעביר בסוף השנה. ( ואפילו להפסיד שכירות של כמה חודשים בכדי שלילדה יהיה טוב). היא ילדה שמחה , חייכנית.
האם בגילה כמות הילדים וצוות בגן החדש טובה?
האם נכון בגילה לחוות כול שנה מיקום חדש של חצר ושל כיתה ואנשי צוות חדשים ( אפילו אם זה באותו מבנה ? מה שתכיר מידי שנה תהיה חצר משותפת גדולה ( חוץ מהחצרות שיש לכל כיתה) ואת חדר האוכל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן לילדה שנה ו-10
אלונה29/11/2010הדגשה: בגן החדש כול שנה אנשי הצוות הם כאלה שלא הכירה מלבד הכיתות החדשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת גן לילדה שנה ו-10 - תגובה
פנינה ליבר30/11/2010שלום
כאשר שוקלים אם להעביר ילד מסגרת חשוב לנסות ליצור מצב של מינימום העברות בטווח זמן כל כך קצר. כמו כן חשוב להתיחס למסגרת העתידה , כמה זמן יהיה הילד ברצף אחרי העברה. העובדה שהחצר סמוכה אינ רלוונטית שכן הילד מכיר את הסביבה הקרובה לו בלבד. חשוב כמובן להתיחחס גם לצוות המקבל, האם יש קשר, והאם יכול להווצר קשר לטווח ארוך, שוב עד כמה שניתן לנבא. יחד עם זה ישנם גם את נתוני המציאות, ואם אי העברה יגרום כל בוקר לקשיים או למתח הרי שכרך יוצר בהפסדך. לא קלים השינויים אך הם אינם בלתי אפשריים.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת גן גיל שנה ו-10
אלונה30/11/2010שלום פנינה ותודה על תשובתך המהירה.
עידכון: מה שעוד תכיר זה גם את החצרות של הכיתות האחרות ( כול פעם משחקים בחצר אחרת וכך נחשפים אליה.).
הילדים של אותה כיתה הולכים עימה כול שנה עד גיל 4.5.
מה שמטריד אותי זו מתחם הכיתה החדשה שאליה תחשף ותצטרך להתרגל ואנשי הצוות השונים מדי שנה ( ובמקרה שלנו תוך חצי שנה אם נעבור בינואר).( אולי תכיר את הצוות של שנה הבאה חלקם בפנים כי תראה לאורך היום עוברים ,ויש אנשי צוות שמחליפים את מי שביום חופשי וגם אותם תכיר).
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה...שלומית29/11/2010
אנחנו נשואים 4 שנים יש לנו ילד בן שנתיים
הסקס בתחילת הדרך היה מדהים ( לפחות פעמיים ביום )
בגלל בעייה אצלי אסור לי להשתמש בגלולות
נכנסנו להריון והבאנו לעולם ילד משגע מהמם
לא מתוכנן
מאז שילדתי הסקס פחת ופחת בגלל החשש שלו שנכנס להריון שוב ( כך הוא טוען לפחות) דיברתי איתו ומצאנו דרכים אחרות לביטחון הנושא
אך עדיין אין כלום, לא קיימנו יחסי מין כבר חצי שנה!!!!!!!!!!!!!!!!
אני המומה מעצם כתיבת הזמן הזה
אני בחורה מושכת סקסית ונראת מעולה! וגם הוא!
כל הזמן מדברת איתו ואומרת עד כמה זה מפריע לי, אני מאוד פתוחה בנושא והוא אדם מאוד סגור. כל פעם היו לו תירוצים וטענות, בכל שאר הנושאים שבזוגיות הכל מושלם.
אני לא מבינה מה הסרט שלו?! שאלתי אותו אם יש לו מישהי אחרת והוא התעצבן נורא ששאלתי...אני כבר לא יודעת מה לחשוב מעולם לא הייתי במצב הזה, זה גורם לחוסר ביטחון ולמחשבות הרסניות מבחינתי.
אני מתחילה לחשוב על דברים אסורים והעלתי כבר את נושא הפרידה כי אני לא יכולה לחיות ללא סקס, טיפול זוגי לא בא בחשבון כי הוא לא מוכן לשמוע בכלל
אני אובדת עצות לא רוצה שנפרד וגם לא מעוניינת בדשא של השכן.
מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה... - תגובה
פנינה ליבר30/11/2010שלום, אני מבינה את המצוקה בה את נצצאת, ואם כל הרצון לעזור, לא נראית לי עזרה בשלט רחוק. אני מציעה לפנות לטיפול זוגי.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)