פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים עם תינוק קטן יותר?
    שירה
    08/02/2011

בני בן השנה וחודש אהב אמבטיות ושמח מאוד להכנס לאמבטיה והיה מחכה בהתלהבות להכנס למים. הוא תמיד גם אהב להשתולל ולשחק במים
    לפני שבוע וחצי הוא החליק בזמן משחק באמבטיה ובלע/נשם קצת מים, נבהל מאוד ובכה. ישר הרמתי אותו והרגעתי אותו, נכנסתי איתו לאמבטיה ושיחקנו עד שנרגע מהבכי והיה שוב מרוצה ושמח.
    חשבתי שזה יעזור כדי לא להטמיע טראומה אך מאז זה בלתי אפשרי לקלח אותו לבד, הוא בוכה בהיסטריה באמבטיה ואפילו בשלב הורדת הבגדים ומנסה לצאת מהמים כאילו הוא הולך לטבוע למרות שזה מים רדודים ורק עומד ולא מוכן לשבת. אני אובדת עצות. הוא ממש במצוקה שהוא צריך להתקלח. מה לעשות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה עושים עם תינוק קטן יותר? - תגובה

טובי פלד
    09/02/2011

שירה היקרה
    בעיני רוב האמבטיות לתינוקות מיותרות ולפעמים מזיקות.הילד שלךבטראומהופוחד מהאמבטיה.
    נסי רק לקלח אות בלי מיים עמוקים או להעביר עליו מגבת רטובה.
    לא יקרה לו שום דבר נורא ואיום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד מתי?

שירה
    09/02/2011

תודה על המענה
    השאלה היא איך משחררים אותו מהטראומה?
    לקלח רק עם הטוש? זה עדיין אומר לשים אותו בתוך האמבטיה(אין לנו מקלחת נפרדת אלא רק אמבטיה וטוש בתוכה), כאילו אותו הדבר רק עם פחות מים...לדעתי הוא ימשיך לבכות גם ככה.
    כמה זמן נמשך הפחד הזה? אין איך לשחרר אותו מזה?
    לנגב עם מגבת רטובה לא יהיה מספיק טוב כי הוא תינוק גדול ופעיל וצריך חפיפה וסיבון טוב פעם ביומיים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד מתי? - תגובה

טובי פלד
    10/02/2011

שירה היקרה
    נסי בהדרגה ,שבועיים עם מגבת רטובה וסבון.
    לאחר מכן אמבטיה ללא מיים בכלל ועם קילוח.
    וכל זאת בלי לדבר הרבה,בלי להרגיע ,פשוט לעשות.
    ואל תשכחי לרחצות אין ערך רפואי בכלל רק ערך אסטטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנת לילה רצופה
    יעל
    08/02/2011

שלום,
    הקטנטונת בת חצי שנה. היא לא ישנה בלילה יותר3 -2.5 שעות רצוף, היא יונקת, אבל לפני השינה מקבלת בקבוק, הולכת לישון לרוב בין 7 ל- 8, אחרי טקס של אמבטיה, ניסיון הנקה, בקבוק, גרפס חיבוק ולמיטה- היא נרדמת לבד. ההתעוררויות מתחילות בין 21:30 ל- 23:00, ולרוב כל חצי שעה- שעה וחצי מתעוררת. כשמתעוררות אני לרוב באופן אוטומטי מניקה, באיזה שהוא שלב היא נרדמת ואני מחזירה אותה למיטה, לעיתים היא מתעוררת בהחזרה. הבעיה שאני כ"כ עייפה שלעיתים אני נרדמת איתה ואז לא יודעת כמה אכלה ומתי נרדמה אז חוששת שעוד רעבה ולכן מחזירה אותה לינוק. כשאני מנסה בדרך אחרת להחזיר לישון זה כבר הופך לבכי ומחייב הרמה ובסוף גם כך נגמר בהנקה... אני לא יודעת מתי כשמתעוררת כן להניק כי יכול להיות באמת רעב ומתי לא להניק- בעלי מדי פעם נותן לה בקבוק, לעיתים זה עוזר ולעיתים לא, אבל זה נראה לי כבר גיל שצריך להוריד את כמויות האוכל בלילה ולא להוסיף. היא עדיין ישנה לידי במיטונת (מיטה צמודה למיטה שלי), מתלבטת אם להעביר כבר לחדר עם האח הגדול (בגלל השינה הבעייתית). במשך היום היא נרדמת במיטה עם עזרה של טפיחה על הגב ויד, במחזורים של כשעתיים ערות, ישנה לרוב שנת בוקר של כשעתיים ועוד פעמיים 40ד'- שעה.
    סליחה על האורך, אשמח לכמה תובנות ועצות לגבי המצב, תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שנת לילה רצופה

הוספת תגובה

• שנת לילה רצופה - תגובה

טובי פלד
    09/02/2011

יעל היקרה
    אל תדאגי לאוכל שלה יותר מדי ואל תעירי אותהכדי לאכול.האי תתרגל לכך.
    צני לה לישון על ידך כמה שיותר זמן .תגעי בה בזמן השינה.
    לדעתי כדי לך להרגיל אותה לישון עם קצת פחות טקסים שחוזרים על עצמםץ יותר גמישות.יותר מעורבות של בעלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא טיטול ולא שירותים?!- בן 3
    א
    08/02/2011

בני בן 3 (חגג ביום ו') לא מוכן טיטול ולא מוכן לעשות בשירותים מה לעשות?
    יש לו איחור בדיבור, הוא מדבר אך לא ברור, האם יש קשר? נסינו מס' פעמים להוריד את הטיטול אך לא הולך והוא מפספס אני חסרת אונים!

הוספת תגובה

• לא טיטול ולא שירותים?!- בן 3 - תגובה

טובי פלד
    09/02/2011

לבן שלך יש כנראה איחור התפתחותי ,לא משהו רציני הוא ישלם את הפער. אני מציע לך להמשיך עם הטיטול עד שהוא יגמל לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בלתי מוסבר
    אור
    08/02/2011

ביתי בת 8 חודשים היא תינוקת רגועה זורמת אם היא בוכה תמיד יש סיבה.
    בימים האחרונים במיוחד ביומים האחרונים מתנהגת בחוסר שקט. ברור שהיא עייפה ועם זאת לא מסוגלת לישון {במשך היום} שנת הצהרים..
    בכי בלתי מוסבר..עד שאני מתחילה לחשוב שזה פינוק.
    אבל מהכרותי איתה לא ניראה לי שזה זה.
    לא יודעת כיצד לנהוג.

לקביעת תור
    סגירה
    בכי בלתי מוסבר

הוספת תגובה

• בכי בלתי מוסבר - תגובה

טובי פלד
    09/02/2011

אור היקרה
    אנא שלחי יותר פרטים על סוג הבכי ומתי זה קורה ואיך זה מסתיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינת לילה
    טלי
    07/02/2011

שלום רב,
    בנינו בן שישה וחצי חודשים. בחודש האחרון, הוא החל במהלך הלילה לבכות קלות מתוך שינה, פעמים תכופות. כאשר אנו מתייחסים לקריאותיו, ליטוף, מוצץ, בקבוק, הוא נרדם בקלות. אך כאשר ניסינו לתת לו להרגיע את עצמו, התלונות החריפו, הן הופכות לבכי מר ואז הוא מתעורר לחלוטין. הדבר קורה לפחות חמש פעמים בלילה, ולעיתים בתדירות של דקות ספורות בין תלונה לתלונה. אנחנו בודקים תמיד אם לא מדובר בחום/קור, גזים, חיתול מלא וכדומה. נציין כי השבוע גם העברנו אותו לישון בחדרו. האם למישהו יש עצה?
    תודה רבה, הוריו של איתמר.

לקביעת תור
    סגירה
    שינת לילה

הוספת תגובה

• שינת לילה - תגובה

טובי פלד
    07/02/2011

טלי היקרה
    לדעתי לבן של נוצרות חרדות תוך די שינה. הוא צריך וזקוק למגע קרוב בשעות הלילה בשינה.
    אני מציע לך שישן ויהיה קרוב מאד אליכם בלילה .
    בשנה הראשונה לחיים, מגע פיזי קרוב, גם בלילה,עם התינוק זה הדבר הנחוץ להתפתחות ילד עצמאי וחזק.
    ברכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות הסתגלות
    אורית
    07/02/2011

שלום רב,
    בתי בת שנה ולפני כשבועיים רציתי להכניס אותה לפעוטון עקב מציאת עבודה.
    היא שיחקה כשהייתי איתה אך כשעזבתי בכתה באופן היסטרי, זה הגיע למצב שהתקשרו אליי שאני אבוא לקחת אותה.
    כמובן שלא יכולתי להתחיל בעבודה והיא גם חלתה...
    כרגע ויתרתי על חיפוש העבודה אך זה ממש לא לרוחי ודווקא כן הייתי רוצה למצוא משהו.
    בנוסף אני מדברת איתה רק בשפה הרוסית בבית.
    האם אני צריכה לחפש פעוטון שדוברים בו רוסית או שזה לא קריטי בגיל הזה?
    מה ניתן לעשות כדי להקל על ההסתגלות שלה?
    נ.ב.: רק אני נמצאת עם בתי רוב שעות היום.

בתודה מראש,
    אורית.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות הסתגלות

הוספת תגובה

• בעיות הסתגלות - תגובה

רבקה צדיק
    07/02/2011

מעבר מהבית לפעוטון דורש הסתגלות איטית , מומלץ ללוות את הילדה במשך כמה ימים ובאופו מדורג להשאיר אותה בלעדייך , לגבי השפה טוב שהילדה תחשף גם לשפה העברית ובכלל דו לשוניות רק יוסיף לה בעתיד
    כדי להסתגל לשפה תתחילי גם בבית לדבר איתה עברית כדי לחשוף אותה לתקשורת נוספת.
    זכרי בגיל שנה המעבר דורש חשיפה מדורגת ועם הרבה סבלנות
    בהצלחה בעבודה והסתגלות הילדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי עשיית צואה כמעט שבוע
    אימא אווזה
    07/02/2011

שלום לכם. הבן שלי בן שלושה חודשים וניזון מהנקה בלבד. כבר 5 ימים שלא עשה צואה. הוא יונק כרגיל, נותן שתן כרגיל (בערך 5 חיתולים מלאים ביום) והתקפות הגזים שלו לא החמירו. ממה זה נובע? האם יש סיבה לדאגה? אשמח לקבל טיפ שיעזור לו. בתודה, אימא אווזה.

לקביעת תור
    סגירה
    אי עשיית צואה כמעט שבוע

הוספת תגובה

• אי עשיית צואה כמעט שבוע - תגובה

רבקה צדיק
    07/02/2011

ממולץ לעשות עיסוי לבטן תוך כדי כיפוף הרגליים והנעת פרך הירך , מרגיע את פעולת המעיים. באם התופעה חריגה בשגרה שלכם מומלץ להתקשר לטיפת חלב בה את נמצאת במעקב ולקבל עצה לתוספת מזון שתאיץ את פעולת המעיים. יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי רוצה רק את ההורים
    עדי
    06/02/2011

שלום,
    בני בן שנתיים וחצי, ילד פעיל וסקרן שנמצא במגרת של גן עם ילדים בגילו עד גיל 4, מדבר ומשתתף בכל הפעילויות בגן ונהנה מחברת הילדים והגננות. הוא כרגע בן יחיד ואין לו עדיין אחים.
    אנחנו גרים ביחידת דיור נפרדת בבית הוריו של בעלי וחמותי התלוננה בפנינו על כך שלדעתה יש לילד בעיה מפני שהוא לא מראה סימני היקשרות אליה ואל הסבא.
    הם רואים אותו הרבה ומשתדלים להוציא אותו פעם בשבוע מהגן ולקחת אותו לטיולים, לוקחים אותו לראות חיות, לגן משחקים, לנסיעה באוטובוס ועוד דברים שהוא אוהב לעשות, אך הוא תמיד מבקש הביתה גם אם הוא נהנה וכשהוא מגיע, מיד כשהוא רואה אותי או את בעלי הוא מתנהג כאילו הוא לא מכיר אותם ולא רוצה ללכת אליהם. הוא אפילו מנסה להרביץ להם אם הם מתקרבים אליו.
    אני מודעת לתופעה הזאת זה קורה גם עם הסבא וסבתא השניים, אך לדעתי זה בגלל שהוא לא רואה אותנו מספיק (שנינו עובדים במשרה מלאה) והוא מעדיף להיות איתנו כי אנחנו ההורים שלנו.
    יש לציין שאנחנו ביחסים טובים עם הורינו ושאנחנו תמיד מעודדים את הילד להיות איתם ולבלות איתם וגם משתדלים לעשות פעילויות ביחד כולנו כדי שלא יחשוב שאם הם נמצאים אז אנחנו לא.
    חמותי טוענת שאני לא מוכנה להכיר בכך שיש בעיה כי אני נהנית מתשומת הלב ומכך שהוא מעדיף אותי על פני כל אחד אחר, אך לי זה נראה טבעי כי אני אמא שלו ונראה לי הגיוני שהוא יעדיף אותי.
    האם יש פה איזשהי בעיה שאני מפספסת? ואם כן, מה ניתן לעשות על מנת לפתור אותה?

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי רוצה רק את ההורים - תגובה

טובי פלד
    06/02/2011

עדי היקרה
    אין שום בעיה .הילד שלךקשור אלייך ולבעלך יותר וזה טבעי.
    הניתוח שלך נכון לדעתי ויכול להיות שהילד קצת בחרדת נטישה בגלל שהוא לא רואה אותכם הרבה.
    אבל אין מה להתערב תני לעניינים להתגלגל מעצמם ותגידי לחמותךשאין מה לדאוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 4 חודשים
    מנאל
    04/02/2011

שלום

יש כמה שאלות:

-הבן שלי כמעט מגיל חודש יושן כל הלילה. בגיל חודש הייתי מעירה אותו כל 4 שעות כדי שיוכל. עכשיו הוא בן 4 חודשים ולפעמים יושן מ 21:00 עד 7 בבוקר. ורוב הזמן יושן מ 23:00 עד 8 שמונה בבוקר, האם זה בסדר? אני לא מעירה אותו, אני מניקה אותו רק בבוקר.
    - בקשר לאוכל, כמה פעמים הוא צריך לאכול. דוגמה, אתמול בבוקר ב7 הנקתי אותו, בצהרים ב12 אכל 120 תמ"ל, אחר כך ישן עד 17:00 ואני הערתי אותו כדי שיוכל והנקתי אותו, ואז אחרי שעתיים הנקתי עוד פעם. ואחרי זה שמתי אותו על הציצי מדי פעם האם ?האם כמות ההנקות בסדר? כמה יציאות קקי ופיפי צריך ביום??

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 4 חודשים

הוספת תגובה

• תינוק בן 4 חודשים - תגובה

טובי פלד
    06/02/2011

לפי הנוחיות שלך תאכילי אותו ואל תעירי אותו כדי לאכול.ואל תתני לו אוכל סתם.
    כשהוא יהיה רעב הוא יאותת לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה בלילה
    אמא טריה
    04/02/2011

שלום,

הבת שלי בת 5 חודשים. כשהיתה בת כחודש, כבר היתה ישנה לילות מלאים – ילדה נוחה מאד!!
    כשהתחיל החורף, התחילו ה"תלאות" – בהתחלה היה נדמה לי שקר לה, אחר כך תקופה של כאבי בטן, לאחרונה אפילו שיניים.
    עכשיו נראה שהכל בסדר – היא לא סובלת משום דבר, ובכל זאת היא קמה מספר פעמים בלילה. היא רק אוכלת וחוזרת לישון בלי בעיה, אבל ברור שהיא קמה רעבה.

אני לא מצליחה להסביר את התופעה, מאחר וכבר ישנה בעבר לילות ארוכים (הגיעה אפילו ל-12 שעות ברצף!!).
    איך אני מחזירה את המצב לקדמותו???

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    שינה בלילה

הוספת תגובה

• שינה בלילה - תגובה

טובי פלד
    06/02/2011

אמא טריה
    זה הטבע שלה .היא גדלה ורעבה.
    לפי דעתי תאכילי אותה כשהיא מתעוררת וזהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילוי מוצץ מחדש
    פולי
    03/02/2011

שלום רב,
    בני בן השנה וחצי, בגיל 7 חודשים פתאום החליט לסרב למוצץ (יש לציין שזה קרא בדרך חזור מאילת- נסיעה ארוכה) אחרי שהיה לוקח בלי בעיה. אחרי שניסיתי לתת לו, היה מסרב בתוקף.
    כיום,אחרי שכבר למדנו להסתדר מצויין בלי מוצץ, בחודש האחרון התחיל לגלות בו עניין מחודש . בתחילה היה מקבל רק אחרי הגן, בשבוע האחרון לא מוכן להיפרד ממנו לרגע. הוא פשוט דורש מוצץ כל היום. המוצץ כל היום בפה שלו- הוא ישן איתו, אוכל איתו, משחק איתו- הכל!!! ונראה שממש חושש שניקח לו אותו. למשל אם הוא נופל לו, או ילד אחר לוקח לו בטעות- הוא מתחיל לבכות ולהתרגז.
    כיצד לנהוג, האם להגביל אותו ואיך? כי בסה"כ זה די מפריע לנו שהוא כל היום עם מוצץ בפה...

לקביעת תור
    סגירה
    גילוי מוצץ מחדש

הוספת תגובה

• גילוי מוצץ מחדש - תגובה

ליליה טאוויל טפלר
    06/02/2011

המוצץ מתפקד כאובייקט מעבר, כלומר חפץ בעל ערך מרגיע וטעון ריגשית, עליו הוא יכול לשלוט. יתכן שיש לו סיבה, נגלית או לא , להיות נתון יותר חרדה, יתכן שער יותר להעדר ההורים וכרגע זו הדרך שלא להרגיע את עצמו. פנו זמן להיות נוכחים ולשחק איתו, ולהציע לו דרכים אחרות להרגע. כרגע לא הייתי נאבקת איתו על זמן מוצץ, בהנחה שזה שלב שעיבור. במידה והתופעה נמשכתבשבועיים הקרובים אפשר להתייעץ שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 5 חודשים
    אור
    03/02/2011

הבן שלי בן 5 חודשים ומאז שהוא נולד הרגלתי אותי שאני מרדימה אותו בידיים היום שהוא כבר דיי גדול הוא לא רוצה להירדם בשום דרך אחרת גם עם הוא עייף מאוד שיהיה בריא הוא גודל ונעשה לי כבר כבר להרדים אותו בידיים בהליכה כואבות לי הידיים כבר כי זה לא רק לפניי השינה זה בכול שעות היום...רציתי לדעת איך אני יכולה לשנות לו תהרגל הזה כי הוא ממש בוכה עם אני מנסה דרך אחרת להרדים אותו אשמח לתגובות ולהצעות אחרות לנסות להרדימו או להבין העם ההרגל הזה חולף עד שהם מתחילים לזחול או ללכת??

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 5 חודשים

הוספת תגובה

• תינוק בן 5 חודשים - תגובה

טובי פלד
    06/02/2011

סיווני היקרה
    יש כמה שיטות .דבר ראשון הילד שלך התרגל למגע ולנדנוד.
    אומנם זה יהיה קשה לו להתרגל לסגנון חדש של שינה אולם הוא יתרגל ולא יגרם לו נזק.
    אני מציע לישון אתו במטה להיות קרובה אליו עד שירדם.
    ההרגל יחלוף גם מעצמו אבל זה יכול לקחת עוד הרבה זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים בלילה - בת 3.4
    יעל
    30/01/2011

שלום,
    בתי בת 3 ו-4 חודשים, גמולה בשעות היום מזה כשנה.
    עד לפני שבוע ישנה עם חיתול בלילה כאשר היא קמה עם חיתול ספוג. חשוב לציין שהיא גם שותה עדיין בקבוק לפני השינה לפעמים.
    לאחר שראיתי שזה לא משתפר, החלטתי לנסות לגמול אותה מחיתולי לילה כי מנסיוני היא ילדה שמתרגלת לשינויים בקלות. מהיום הראשון אני לוקחת אותה בזמן השינה לשירותים והיא עושה פיפי. כך לפעמים מספר פעמים בלילה, לפני שאני הולכת לישון ואם אני מתעוררת במהלך הלילה. זה לא תמיד עובד כי לפעמים אני מפספסת והיא כבר עשתה ולפעמים היא עושה פיפי פעמיים בלילה.
    השיטה הזו מצליחה יום כן ויום לא אבל האם זה נכון לנהוג כך? האם עליי לשגע אותה בגרירתה ישנה לשירותים ואותי , שאני מתעסקת עם זה באמצע הלילה , הכול כדי שלא תהיה עם חיתול?
    נראה לי שברגע שאפסיק לקחת אותה היא תמשיך לעשות, לא נראה שיש מגמת שיפור.
    חשוב לציין שאני משתדלת לא לתת לה לשתות לפני השינה.
    ועוד חשוב לציין שאני עצמי הרטבתי עד גיל מאוחר (גיל 8 בערך) וידוע שזה תורשתי - אבל עד מתי אפשר חיתול?
    מה לעשות? האם להחזיר לה את החיתול ?
    היא עצמה לא מדברת על זה בכלל. הסברתי לה שנוריד את החיתול אבל לא נראה שהיא מתייחסת לכך שהיא קמה רטובה. היא אפילו לא מתעוררת עם זה. אני מגלה בבוקר אן אם אני בודקת באמצע הלילה.

תודה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים בלילה - בת 3.4 - תגובה

ליליה טאוויל טפלר
    31/01/2011

לפי התיאור שלך היא עדיין לא בשלה לקחת אחריות ולהגמל, אולי ישנה עמוק, ואינה לומדת מכך שאת לוקחת אותה מתוך שינה. ממליצה לחכות לפחות עד הקיץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחים
    דפנה
    30/01/2011

שלום
    אני אמא לשלושה ילדים 8.5, 3.5, 1.5 שני בנים ובת אמצעית
    לאחרונה אני מבחינה שביתי עושה לאח הקטן הרבה דברים דווקא ואף לא שומעת כשאני מעירה לה. היא פשוט מתעלמת כאילו לא שומעת אותי וממשיכה.
    מידי פעם אני אומרת לה ללכת לחדרה לחשוב ולאחר מכן הדברים חוזרין על עצמם.
    יש לציין שהיא דורשת ממני הרבה תשומת לב ואף מקבלת ממני כל הזמן הרבה יחס חום ואהבה.
    בנוסף לכך היא ממש ילדה מקסימה חברותית בגן יודעת לשחק ולהעסיק את עצמה
    אך ששניהם ביחד הם תמיד רוצים את אותם דברים.
    אבקש עיצה כיצד עליי לנהוג? האם באמת זה שאני מראה שאני כועסת ומתעצבנת זו הדרך הנכונה? (למרות שבמבחן המציאות זה לא ממש עוזר).
    יש לציין שגם המריבות בין השניים גורמות לקטנצ'יק לצעוק והיות יותר כעוס ואני שמה לב שגם הוא מתחיל לעשות לה דווקא ולרצות בדיוק את הדברים שהיא רוצה.

לקביעת תור
    סגירה
    אחים

הוספת תגובה

• אחים - תגובה

ליליה טאוויל טפלר
    31/01/2011

הקנאה בין אחים היא טבעית והיא גוררת התנהגויות בלתי נעימות, כדאי למצוא את האיזון בין התערבות, הנחייה, מתן כלים להתמודדות עם קנאה, סוציאליזציה, גבולות בבית ונורמות התנהגות בין אדם לחברו, לבין מתן חופש להתמודדות בין הילדים לקביעת ההיררכיה הטבעית בינהם. כיוון שהצעיר קטן עדיין ההתערבות שלך יותר רלוונטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש פה בעיה חברתית?
    אמא
    30/01/2011

שלום רב,

בני בן 3.5 בגן פרטי. מדאיג אותי שבגן וגם במפגשים משפחתיים עם בני דודים משחק משחקים עצמיים. כאילו שנוטה להתבודד. יש לי מצלמות אינטרנט בבית ואני רואה שבגן הוא בד"כ עם ספר, או משחק לבד במשחק הרכבה. דיברתי עם הגננת והיא מאשרת שהוא אידבידואל ואוהב לשחק לבד ולא בקבוצה, מקסימום משחק עם עוד ילד אחד. הגננת אומרת שאינה רואה כל בעיה חברתית וזה האופי שלו וגם שהוא קנאי למרחב האישי שלו ולא רוצה שיגעו/יקחו לו (יכול להיות שיש קשר לאחות הקטנה בת 1.3 שנוגעת בכל מה ששיך לו). כשבאים בבוקר לגן חלק מהילדים כן רצים אליו בקריאות שימחה, אך הוא לא מקבל אותם יפה- נוטה להיצמד לרגל ההורה ומייבב יבבות של פינוק. הוא מבקש להזמין אליו חברים וגם ללכת לאחרים. מידי פעם (אחת לשבועיים שלושה) אני מפגישה אותו עם חבר בבית שלנו או בבית החבר והם כן משחקים יחד וגם באופן טבעי יש רגעים שקצת מתכסחים ורבים. אני דואגת לכישורים החברתיים שלו ודואגת מכך שהוא מתבודד. יום שישי האחרון הבאתי לו שקית מעניינת עם עוגיות והוא חילק לילדים בגן, לכל ילד וילד שהגיע בבוקר ונראה לי שזה ממש עשה לו טוב. אני חושבת שלנו ההורים יש תפקיד חשוב בתיווך ויצירת אינטראקציה עם שאר הילדים אך אני בעצמי אינני יודעת איך לעשות זאת. אני מבקשת עזרה, יעוץ וטיפים איך אפשר לעודד אותו לשחק עם ילדים (בתחושה שלי הוא כן רוצה אבל לא יודע איך לפנות אליהם ואולי יש קושי אחר).
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש פה בעיה חברתית?

הוספת תגובה

• האם יש פה בעיה חברתית? - תגובה

ליליה טאוויל טפלר
    31/01/2011

מכיוון שאת מודאגת הייתי ממליצה לפנות להתייעצות מסודרת, ובמידת הצורך אפשר שפסיכולוג יעשה תצפית בגן בו לומד, כדי לראות את האינטראקציות. יתכן גם קושי בויסות החושי שבשלו הוא תופש עמדה בצד, או נרתע ממגע לא מבוקר מחברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה