מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קקי ירוקקרן28/12/2010
בני בן 3 חודשים וניזון 100% מהנקה.
בימים האחרונים צבע הקקי ירוק.
האם זה בסדר? האם עלי לגשת לרופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קקי ירוק - תגובה
ליליה טאוויל טפלר29/12/2010אם את מודאגת כדאי לפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצהשנינוש3028/12/2010
ביתי בת 8 חודשיים ומגיל 0 ישנה במיטה שלה,בגיל חצי שנה הילדה שבוע ימים לא הרגישה טוב והחלטתי לאפשר לה לישון במיטתי..מאז הילדה ישנה עימי כל לילה!!אני זקוקה לעצות..מה אני עושה?זה לא נוח לי ולבעלי..וזה גם פוגע בטיב היחסים בנינו ובנוסף היא גם מתעוררת מכל תזוזה שלי או של בעלי ושלא נדבר על זה שזה מסוכן!!
בקיצור אני חייבת להחזיר אותה לישון במיטה שלה ולא יודעת כיצד לעשות זאת??!!
ניסיתי במשך יומיים להניח אותה במיטה שלה אבל הצרחות שלה ניצחו אותי,
ניסיתי גם להרדים ביידים ולהניח אותה וגם זה היה נסיון כושל!!
מה לעשות???זה ממש מטריד אותי!
כל הצעה תתקבל בברכה..יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שתקבלי עצה ממומחית מהאתר-
טל28/12/2010הי,
במקרה ראיתי את השאלה שלך, והיה לי את אותו המקרה,
לא היתה לי ברירה אלא לחרוק שיניים ולהשאיר אותה במיטה למרות הצרחות המטורפות,
כמובן שניגשתי מידי פעם כדי להגיד לה שאני אוהבת אותה ושהיום היא ישנה במיטה שלה, והשכבתי אותה שוב....
וככה היה בערך חמישה ימים- כל יום כמה דקות פחות, אבל בסוף הסבלנות, חריקת השיניים, וההתמדה השתלמו.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שתקבלי עצה ממומחית מהאתר- - תגובה
ליליה טאוויל טפלר29/12/2010הי , אני מצטרפת להצעה שקיבלת, אך לפעמים יש קושי להכיל את הבכי ואז ניתן ללות את התהליך בעזרת פסיכולוג ילדים, שיוכל לעזור לך ולבעלך לעשות את התהליך הדרסטי, או למצוא דרך שתתאים לכם יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת מקוררתהדס27/12/2010
שלום ביתי בת ה-4 חודשים עם אף סתום וקצת נזלת בערך שבוע היא מתקשה לישון טוב בלילה ובמהלך היום כיוון שקשה לה לישון נתנו לי בבית מרקחת תרסיס לאף של מי ים השאלה היא מה אפשר לעשות איתה מלבד אדים קרים שלא כל כך עוזרים וכמה זמן אפשר לשים לה את התרסיס באף??? כבר מס' ימים שעם התרסיס היא מצליחה קצת לנשום..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
מילה27/12/2010אצלי הייתה אותה בעיה עם התינוק שעכשיו בן שלושה חודשים היה חודש וחצי עם נזלת ואף סתום ושיעול, שום תרסיס לא עוזר, לא מי ים ולא אוטריוויני, פשוט מאוד לילה אחד אדים חמים, לא קרים, חמים עם 3 טיפות שמן עץ התה, הכל עבר כאילו לא היה, מניסיון שלי רק לפני יומיים עשיתי לו את זה ועבר לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולדת ילד שני.26/12/2010
שלום,
אני אימא לילד בן שנתיים ובחודש שמיני להריון.
רציתי לדעת לגבי התנהלות בבית עם שני ילדים קטנים.
במשך היום בני בגן ואחר הצהריים מגיע הביתה ומשחקים, אוכלים, רואים טלויזיה וכדומה.
השאלה שלי היא לגבי הערב,
איך אני אמורה להתנהל עם שני ילדים קטנים בשגרת ארוחת הערב-אמבטיה-הרדמה.
מאוד חשוב לי שזה יהיה בסדר הזה, ככה גם עשיתי עם הגדול מהרגע שנולד ואני לא רוצה לשנות זאת גם הפעם.
השאלה שלי היא כזו:
איך מתמרנים בין השניים (בעלי עובד משמרות ערב שבועיים בחודש ואני רוצה לדעת איך לתמרן).
למי עושים אמבטיה קודם?
את מי מרדימים קודם?
אשמח לתשובה וטיפים נוספים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולדת ילד שני - תגובה
ליליה טאוויל טפלר29/12/2010אכן צפוי שינוי גדול, ונראה שאת מנסה להתארגן אליו מראש, על מנת להתגבר על האתגר. אכן המורכבות גדלה במידה משמעותית, ולעיתים עלינו לתמרן בין שניים עם צרכים שונים. יתכן שתוכלי להקדים ולעשות אמבטיה לתינוק, ולהשכיב אותו לפני שאת מתחילה את התהליך עם הבן הגדול, בשלב שבו התינוק יונק ועדיין אינו יושב איתכם לארוחת ערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוריןחני24/12/2010
יש לי ילדה בת חמש שיש לי בעיה שהיא עוצרת את הקקי בהתחלה היה לה עצירות והיא לוקחת נומרולקס לריכוך הקיבה אל זה עדיין ממשיך ההתאפקות ובגלל שהיא לוקחת את התרופה יוצא לה בתחתונים היא לא מוכנה לשבת בשרותיפ רק לפעמים ורק בבית שלה עם אני מלבישה אותה בכותנת או שמלה בלי תחתונים כדי שתרגישאין לה גיבוי ואז היא הולכת לשרותים היא הייתה כמה םעמים בשיחות פסכולוגית וכרגע גם אצל רופא גסטרו היא ככה מאז שעברה ממעון לגן ככה כבר שנתיים אני מאוד מתושכלת זה ברצף של שש עד שמונה םעמים ביום לשתוף את התחתונים כי היא לא מוציאה את הכח החוצה לא יכולה לשלוח אותה לחברות שלה אף אחד לא מוכן לשמור עליה כי הם נגעלים לנקות אותה מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורין - תגובה
ליליה טאוויל טפלר29/12/2010ממליצה לחזור לפסיכולוגית ולקבל הדרכה ברורה לגבי איך אתם מתנהגים בבית, וזה כולל להושיב אותה באופן סדיר כל יום, אך כדאי להקשיב לקול אחד, שאיתו התחלתם את התהליך השינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת דםהדר22/12/2010
שלום,
יש לי בן ,בן חודשיים ושבוע, ביום ראשון שעבר הוא קיבל חיסון של חודשיים,
וביום חמישי הילד קיבל וירוס של שלשולים וחום גבוה.
הלכנו למיון ועשו לילד בדיקות דם,תוצאות הבדיקות הראו שכדוריות הדם הלבנות נמוכות ואישפזו אותנו עד יום ראשון,
ביום ראשון ביצעו לילד שוב בדיקת דם והתוצאות הראו כי הכדוריות הלבנות עומדות על 670 החליטו לשחרר אותנו ולחזור למעקב במהלך שבוע הבא.
רציתי לדעת מה אומרות התוצאות והאם זה אמור להדאיג אותי.
ממתינה לתשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת דם - תגובה
ליליה טאוויל טפלר29/12/2010הי מצטערת שלא אוכל לעזור, בנושא כזה כדאי לפנות לרופא ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מצוננתשרון19/12/2010
ומקוררת.
האם מותר לקחת טבליות מציצה, בפרט אלו של "לימוסין" במידה ואני מניקה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מצוננת - תגובה
פנינה ליבר20/12/2010כדאי לבדוק אצל הרופא, טיפת חלב או בתוית שעל התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לשני תינוקותקרן19/12/2010
אני אמא לשני תינוקות "הגדול" בן שנה ושמונה חודשים ו"הקטן" בן שלושה חודשים.
עד להולדת בני הקטן בני הגדול ישן כל הלילה ללא הפרעות. מרגע הולדת אחיו הוא התחיל להתעורר באמצע הלילה ולהגיע למיטתנו.
מצד אחד קשה לי לעשות סדרת חינוך כעת כי אני מרגישה ש"כל" בני המשפחה מלבדו ישנים באותו חדר (ההורים והתינוק) ורק הוא בחדר אחר אז אולי הוא מרגיש את זה, מצד שני זה כבר הרבה זמן שהוא מתעורר ואז זה משפיע על המשך היום הוא עייף בגן וכו'.
אולי זה קשור גם לשיניים?
אובדת עצות האם עלי לעשות משהו? או להמשיך כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא לשני תינוקות - תגובה
ליליה טאוויל טפלר29/12/2010אני חושבת שהדבר המרכזי שיסייע הוא שתוכלי לעבוד על ריגשותייך, שזה בסדר שהוא יישן בחדרו ושאתם עם התינוק יחד- זוהי משימה לא פשוטה, אבל השינוי בנוסף תינוק ושהוא קרוב אליכם מאד- לפחות פיזית- בכל שעות היום - ולא רק בלילה- הוא מרכזי בחייכם כיום. אם את רואה שהיקיצה בלילה מפריע לגדול לתפקוד ביום , אז כדאי להתעקש ולהחזיר אותו למיטתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסיסת ציפורנים ילדה בת שנתים וארבעהלילך18/12/2010
שלום רב
בתי בת השנתים וארבעה חודשים החלה לאחרונה לכסוס ציפורנים ואת העור מסביב לאצבעות בכפות הידיים
כאנו מסבירים לה לא לעשות כך היא אומרת שיש לה ציפורנים וזה לא נכון אנו מקפידים לגזור לה ציפורנים בזמן ולשמור לה על ניקיון ( היא מוצצת אצבע מאז שהיא נולדה) לי זה נראה מוזר. האם עלי לפנות לרופא הילדים משום שאמרו לי שזה יכול להיות מחסור בסידן?, או שמא עליי לפנות לפסיכולוג ?, או שזה יחלוף מעצמו ?
אשמח מאוד אם תענו לשאלתי בהקדם
תודה מראש
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם תענו לשאלתי הדחופה תודה!!!!
לילך22/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסיסת ציפורניים
אפרת תמרקין26/12/2010שלום
אני מבינה מדבריך שאת אמא מאד מעורבת ואיכפתית , לפעמים התנהגויות של ילדינו מדאיגות ומוציאות אותו משווי המשקל, אנחנו הופכים לטרודים ולחוצים ממה שקורה להם, מנסים להסביר, לשכנע, להבטיח הבטחות ,להמחיש את ההתנהגות, בקיצור משקיעים המון אנרגיות סביב אותה כסיסת ציפורניים עד שזה הופך מאד כדאי לכסוס ציפורניים. "אמא מאד עסוקה איתי כאשר אני עושה את זה, למה להפסיק? " אני מציעה שתרדי מהנושא, תמצאי התנהגויות חיוביות אצל הבת שלך , שרה ? רוקדת? מציירת? עוזרת בבית? ועוד ועוד ואליהם תתיחסי המון...לציפורניים אל תתיחסי תראי שלאט לאט זה יעבור.
בהצלחה
אפרת תמרקין - מדריכת הורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתמאי18/12/2010
בן 7 חודשים נמצא בבית איתי.....
רוב הלילות אני משכיבה אותו- רוב הפעמים בלי ציצי לפעמיים במקרה הצורך...נרדם עלי.... לרוב הוא נרדם ללא בעיות שוכב במיטה מקשקש ממלמל ונרדם כשאני לידו- מחבקת או מלטפת שרה. כאשר האבא מנסה להרדים אותו זה מלווה בצרחות ובבכיי שיכול להימשך חצי שעה ויותר עד שאני נכנסת ואז בשניה הוא משתתק ונרדם.
יש לציין שיש לבעלי ולילד קשר מצוין- נמצא איתו הרבה משחק, עושה אמבטיות וכו....
איך אפשר להרגיל את הקטני לזה שגם לאבא מותר להרדים אותו- או בכלל למישהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מאי20/12/2010ק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ליליה טאוויל טפלר29/12/2010תנסו להיות נוכחים שניכם בהרדמה, ולתת לאבא נוכחות מלאה, וכך להפחית את המעורבות שלך בהדרגה. כדאי גם לנסות לראות מה קורה כשאת יוצאת מהבית לפעילות שלך ואיך אז הם מתמודדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בלילה...מאי18/12/2010
מקווה שאני בפורום המתאים---- בן 7 וחצי חודשים יונק,ואוכל בבוקר 2ארוחות של פירות-ירקות.
במהלך היום יונק כל 3 שעות, והבעיה מתחילה שגם בלילה הוא מתעורר כל 3 שעות וציצי זה הפיתרון היחיד שמרגיע אותו- לוקח מוצץ בביום ובלילה אבל לא מוותר על ציצי כל 3 שעות..... עולה יפה במשקל. השאלות שלי הן הם מתעורר כי באמת רעב?
האם מוקדם מידי לגמול מיניקה בלילה? אפשר לגמול לפחות רק התעוררות אחת? אם אני אתן לו דיסה לפני השינה זה יעזור?- פשוט אמרו לי שעדיף לתת לו מוצקים בבוקר
לחכות שיגדל קצת או להתחיל עכשיו?
סורי על מתקפת השאלות פשוט כבר עייפה מהלילות ומצד שני רוצה לעשות מה שהכי טוב לו- בקיצור לא יודעת אם זה הרגל להתעורר ולאכול כל 3 שעות על השעון או צורך אמיתי- יש לציין שאנחנו ישנים במיטות צמודות ובנוסף אני איתו כל היום ככה שאין לו "חסך ציצי"
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מאי20/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - תגובה
ליליה טאוויל טפלר29/12/2010זה לא בהכרח צורך תתזונתי, , בגילו הוא בהחלט יכול להשלים תזונה ביום. סביר להניח שמדובר ביקיצה טבעית, זהו מחזור השינה הטבעי, כולנו מתעוררים כל שלוש שעות ושבים לישון, בדרך כלל התהליך לא מגיע למודעות. לכן נסי להרדים מחדש, עם המוצץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש עוד....
מאי02/01/2011אם אני מביאה לו מוצץ אז הוא מתנגד נחרצות ובוכה עד שהוא מקבל את מבוקשו.... במקרים נדירים שבהם הווא כן לוקח את המוצץ אז הוא נרדם אבל מתעורר אחרי חצי שעה ואז שוב כלום לא עוזר.....
השאלה שלי אם יש איזהשהוא נזק שהוא ככה יונק? ומתי הגמילה תיהיה יותר קלה בשבילו עכשיו שהוא עוד קצת קטן או בגיל שנה פלוס שאפשר יותר להסביר לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה בלילה... - תגובה
טובי פלד03/01/2011מאי היקרה
את עושה את הדבר הכי טוב בשבילו כשאת נמצאת לידו בלילות ובימים .חכי עם הגמילות עד שיגיע לגיל שנה .תני לו להרגיש את גופך כמה שאת יכולה המגע שלך הוא החיזוק הטוב ביותר הוא יכול לקבל לשנים הבאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על החיזוק....צריך את זה לפעמים
מאי03/01/2011:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוגלה מופיעה תחת פצע שהודבקאיש16/12/2010
בני בן השנה וחצי פתח את הראש (כ1 ס"מ אורך) ביום שני (13/11/10).
הרופא קבע שאין צורך בתפר כי הפתח לא עמוק, והדביק אותו בעזרת חומר כלשהו.
היום (3 ימים לאחר ההדבקה), הופיעה מוגלה תחת ההדבקה (חומר ההדבקה שקוף).
השאלה האם צריך לפנות לרופא, והאם זה מסוכן.
יש לציין שהרופא אמר שלאחר יומיים ניתן לרחוץ אותו במים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוגלה מופיעה תחת פצע שהודבק - תגובה
פנינה ליבר17/12/2010אם את מודאגת אין סיבה שלא תפני במיוחד שאנחנו לפני שבת.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
איש17/12/2010כבר פניתי לרופא בבוקר.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בגןיעל16/12/2010
שלום,
בן 3.10 ונמצא בגן קיבוצי, שם ישנים שנת צהריים. כבר מספטמבר במעבר לגן הבוגר יותר הוא הפסיק לישון צהריים באופן עקבי. הם משכיבים אותו כשלאחר זמן מה אם לא נרדם הוא יוצא לשחק לבדו עד שכולם מתעוררים, הם ניסו כל מינידברים לשבת לידו, להשכיב אותו יותר מאוחר, להעביר אוץו מקום וכו'. להפתעתי הוא היחיד מבין 15 ילדים באותו הגיל שלא תמיד ישן והקושי הוא כאשר מפריע לשאר הילדים או כאשר שוכב ומנסה להרדם או גם כאשר יוצא מהחדר ומשחק. בהתחלה כן היה לי חשוב שישן כי אחה"צ היה מאוד עייף והיה קשה להנות איתו מזמן איכות, אך כאשר הבנתי שזה לא הולך אולי כי כבר פחות צריך זאת (למרות שבבית ישן לרוב בלי בעיה) החלטתי "להוריד" את הלחץ מהם כדי שיורידו את הלחץ ממנו והבהרתי שאין לי בעיה שלא ישן. לפי דיבריהם הם אומרים לו שלא חייב לישון אך שלא יפריע, ועדיין חורה לי שזה פתח לעימותים וגורר כעס כלפיו על "מעלליו" בזמן שישנים, מתוך שיעמום, מתוך ניסיון למשוך תשומת לב ועוד. אני בבית עם תינותקת בת 4 חודשים ואני תוהה אם לא כדאי לבוא באופן קבוע לקחת אותו ב-14:00 כשהילדים הולכים לישון (למרות שיש ימים שכן נרדם). היום כשבאתי לקחת אותו המטפלת סיפרה לי על הצהרים ולפי ההדיבור שלה הבנתי כמה כעסה עליו וכבר הבנתי מה היא עברה איתו ומה הוא עבר איתה במהלך הצהריים. אני תוהה מה נכון לעשות, אשמח לעזרה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בגן - תגובה
פנינה ליבר16/12/2010שלום
כאשר המסגרת הכללית מחיבת את הילד לנהוג על פי כלליה, כל מי שחורג, ולא משנה אם החריגה היא בגלל צרכים שונים של הילד, חריגה שכזאת עלולה להביא לכעסעל החריג. ילדך במובן מסוים אינו כמו כל הילדים והמערכת הגנית, הקיבוצית או כל מעון שישינים בצהריים, מתקשה להתמודד עם השוני. ילד בו 3 אינו חייב לישון בצהריים, גם ילד בגיל אחר, אך למערכת,לפעמים, אין סובלנות לפרטים. אם את רואה שהילד אינו מסתגל לתנאים, ונעשו כל הניסיונות, או לאפשר לו לישון או לאפשר לו לא לישון, אך לא לכעוס עליו. אם זה אינו כך יתכן שכדאי לך לישקול לשחרר אותו מהמחויבות הזו שאינה מתאימה לו ולטמפרמט שלו. אני מכירה את הקושי גם כמלווה מסגרות חינוכיות בכלל וגם כמלווה מסגרות חינוכיות קיבוציות.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלתי..יהודית15/12/2010
לצערי אני הולכת לעבור ניתוח בחו"ל ואאלץ להפרד מ2 בנותי אחת בת 5 חודשים ואחת בת שנתיים וחצי,(למשך כשבועים לפחות!)
לבת השנתיים וחצי אין לי מושג איך לספר זאת במיוחד שהיא מאד מאד דבוקה בי!
ואנחנו מאד קשורות והיא ממש לא יכולה בלעדי, אף פעם לא אוהבת ללכת לחברות וכ"ו רוצה רק את אמא,
היא לומדת במעון עד 4 כל יום.
ובזמן הניתוח היא תתנתק מסביבתה הקרובה ותהיה אצל חמותי. שם היא רגילה ומכירה,אני מאד בלחץ איך לספר לה ? איך להציג זאת בפניה ?
איך נתמודד עם הפרידה מאבא ומאמא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתי.. - תגובה
ליליה טאוויל טפלר16/12/2010חשוב להציג לה את הדברים בפשטות ובמינימום דרמה, להרחיב בפרטים שאינם מעוררים חרדה, כגון הארץ אליה אתם נוסעים, לדבר על אופני התקשורת שיהיו בינכן, לדבר על אופן הבילוי הצפוי אצל סבתא- לתאר לה את זה כמעין חופשה עבורה אצל סבתא, להדגיש עד כמה הבית של סבתא הוא מקום בטוח עבורה. לשם כך עלייך לארגן את ריגשותייך ולהעביר את המסר באפקט בטוח ונינוח- משימה לא פשוטה, אך זה יתן הרבה בטחון במה שעומד לקרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
יהודית16/12/2010תודה רבה.
האם את חושבת שצריך לספר לה לאיפה אני הולכת ?
והאם זה יצור טראומה ?
מבחינה ריגשית גם על התינוקת זה ישפיע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
ליליה טאוויל טפלר18/12/2010אני חושבת שהיא עשויה לשמוע ממה שמדברים סביב, אז כדאי להגיד בכמה מילים שאת הולכת גם לקבל טיפול מרופא, משהו מאד מצומצם, לא להסתיר אך גם לא לפרט יותר מידי. תנסו לשמור על קשר, הכיני לה מראש ותשאירי בארץ מתנות קטנות, מכתבים, ותדברו טלפונית, כך יתוכל לעמוד בפרידה. לגבי התינוקת, זה עשוי להשפיע במידה מסויימת, אך הקשר נבנה לאורך זמן ויוסיף להבנות כקשר איכותי לכשתשובי, כך שתוכל להתגבר על העדרך. הרבה בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מאמבטיהימ14/12/2010
בני בן השנתיים לא רוצה שבעלי יקלח אותו
אני שואלת אבא יקלח אותך אז הוא אומר ואם אני מתעקשת אז הוא מתחיל לבכות
ואני מוותרת לו.
בפעמים המעוטות שבעלי קילח אותו זה היה מלווה בבכי רב.
איך אפשר לשכנע את הבן שלנו או לחילופין שהמקלחת עם אבא תהיה חויה
ולא סיוט עבורו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מאמבטיה - תגובה
ליליה טאוויל טפלר16/12/2010אני ממליצה למעט לשאול אותו, להסכמתו. בשלב ראשון אולי אבא יצרף אליכם בזמן שאת מקלחת אותו, תצחקו , תפטפטו בביחד, שיהיה נעים, כעבור מספר פעמים פשוט שאבא יזום באופן נעים וחד משמעי לקחת אותו לאמבטיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)