מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מפספס ולא מפריע לואיילת07/03/2011
שלום, בני בן 3.5, התחיל גמילה ביוזמתו בגיל 2.5 (מספר ימים אחרי שהגעתי הביתה מבית החולים עם אחיו התינוק). מאז היו עליות וירידות. ימים שהוא לגמרי לא מפספס ואחרים שמפספס כל הזמן. בלילה עדיין לא גמול.
לא מפריע לו כלל שהוא מפספס. הוא יכול להסתובב עם מכנס רטוב יום שלם בגן או בבית, גם אם קר בחוץ. לפעמים מרטיב את המכנסיים רגע אחרי שהחלפתי לו.
בשבוע האחרון פיספס גם עם קקי.
אני לא יודעת איך להתייחס. ניסיתי להתעלם, ניסיתי להגיב ברוגע, להגיב בעצבים... דבר לא מועיל - זה פשוט לא מפריע לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפספס ולא מפריע לו - תגובה
טובי פלד12/03/2011שלום רב
תתעלמי ותחליפי .מערכת העצבים עדיין לא בשלה .זה יבוא מעצמו.
בברכה והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היענת06/03/2011
הי,
בתי בת 8 חודשים, מקסימה, חייכנית, זוחלת, מתהפכת, מקשקשת אבל נראה לי שגם קצת מפונקת. בשעות הבוקר ועד השעה 14:00 בצהריים, מרבה לבכות אצל המטפלת (נמצאת אצלה מגיל חצי שנה). לטענת המטפלת, אפילו בידיים שלה היא לא נרגעת וגם לא בגינה. משעה 14:00 מפסיקה עם הבכיות, מחייכת, מבסוטית, משחקת בצעצועים וכו'. אציין כי יש ימים שהיו טובים והיו הרבה פחות בכיות אבל בימים שבוכה הרבה, המטפלת ממש מותשת. בשישי שבת כשאנחנו איתה, וגם אחה"צ, כל הזמן רוצה שנהיה לידה (או שנשב לידה על משטח הפעילות או שנרים אותה). מספיק שאני נכנסת שניה למטבח, ישר זוחלת אליי בבכי: אמה, אמה. שאלותיי:
ממה יכולה לנבוע התופעה? חרדת נטישה? או פינוק? (בת ראשונה שלנו).
איך ניתן לשפר את המצב כדי שהימים יעברו יותר ברוגע גם עבורה וגם עבור המטפלת? אציין שהמטפלת מטפלת בעוד תנוקת ואצלה אין את כל התופעות הנ"ל.
אודה לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי - תגובה
טובי פלד07/03/2011ענת היקרה
לדעתי לבת שלך יש חרדת נטישה.לא בגלל שנטשו אותה אלה בגלל שהיא כנראה קצת יותר רגישה[מבנה מולד].יכול להיות גם, וזו רק השערה שהראתם לה המון רגש ללא הפסק והיא מצפה לכך כמובן מאליו. לדעתי התגובות האלה יחלפו .
את יכולה לנסות להיות יותר מאופקת בתגובות .להיות על ידה ואתה על בלי הרבה תגובות רגשיות.
בסך בכל אין מה להיות מודאג יתר על מידה .היא תגדל ותצא מזה. אפשר ללכת לייעוץ כדי לקבל הדרכה להמשך,כי הרגישות קיימת והיא תמשיך להשפיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וארבע חשכת בשיערriv06/03/2011
לום,
ביתי בת שנה וארבע אין משהוא חדש שקרה בזמן האחרון חוץ מזה שהיא חולה הרבה , כמעט שבוע בגן שבוע חולה.
לפני יותר מחודש התחילו אצלה התקפות זעם , לוקחים אותה מהגן היא מתחילה לצרוח, כל מיני פעמים לא ברור למה כי היא לא רעבה או עייפה היא מתחילה לצרוח , מגיעים הביתה היא צורחת , בהתחלה נתתי לה לצרוח ואמרתי שהיא תרגע אם לא נשים לב אבל היא המשיכה ושילבה דפיקות ראש בריצפה מה שגרם למכות כחולות, בשבוע האחרון היא התחילה גם להוסיף משיכות בשיער וגם כשאומרים לה לא או מזיזים את הידיים מהשיער היא ממשיכה לתולשת לעצמה שיערות בכמויות.
אנחנו לא יודעים מה לעשות בהתחלה ניסיתי להתעלם שתפגע בעצמה אבל זה לא הפסיק זה רק התגבר במהלך היום לא ניתן לצפות מתי זה יקרה, פתאום באוטו או בבית, בבוקר כשהיא מתעוררת באמצע הלילה, התקפות שלא קשורות לכלום אני ובעלי פשוט מתוסכלים מה עושים , זו ילדה ראשונה שלנו ועוד חודש וחצי אני עומדת שוב ללדת , מפחדת שזה יהיה גרוע יותר אחרי הלידה שפתאום תבוא עוד תינוקת.
שאלתי בגן שלה אם יש משהוא שונה אמרו שאין והיא מקסימה , אנחנו הולכים לפעמים למשפחה והכול טוב והיא לא עושה את זה , היא עושה את זה רק לי לבעלי ואולי עם יש עוד משהוא איתנו בבית או באוטו אבל לא בפורומים גדולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וארבע חשכת בשיער - תגובה
טובי פלד07/03/2011ריב היקרה
לדעתי לילדה של יש איזה שהיא נטייה לכעס והוא בא לידי ביטוי עליכם ההורים.יש לה גם מצוקה כלשהיא שאולי נובעת מהמחלה הממושכת.זה דורש אולי בדיקה יותר מעמיקה . אבל כרגע אני מציע להמשיך בדרך שלכם.להתעלם,להתנהג כרגיל.לא להראות כעס.
אם זה לא יעבור תוך חודש ,כדאי ללכת לייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקשנותליבי06/03/2011
שלום רב
בני בן שנה ושלושה חודשים, בחודש האחרון הוא למד להגיד את המילה "לפתוח" ומבקש לפתוח דברים שאני לא מסכימה , משאני מסרבת הוא צורח ומתעקש, ברור לי שאני צריכה להציב לו גבול אבל האם יש דרך נעימה לעשות זאת ?
ניסיתי להציע לו חלופה למשהו שכן מותר לו לפתוח , אבל הוא מתעקש
בנוסף הוא לא רוצה להכנס לאמבטיה , לא מוכן להחליף חיתול או להתלבש וזה נהפך להיות מרדף כדי להלביש אותו
אשמח לקבל הצעות איך להתמודד עם זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקשנות - תגובה
רבקה צדיק06/03/2011ברור הוא נהנה מהעוצמה של המילה שלמד ומהשליטה שלו בעולם, אם יש חפצים שאת לא מעוניינת לפתוח תני לו חלופה שמותר.
לא להבהל מצעקות.. חשוב שתהיי עקבית ותחשבי פעמיים לפני שאת אומרת את המילה לא.. במידה ואינך מרשה תני חלופה או שתכנעי עם משהוא אחר
הילד בודק את הגבולות והשילטה שלו בעולם שסביבו. תשמרי על איזון עדין חלק תוותרי וחלק לא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פער בתפישת-עולם בגידול תינוקותאנונימי06/03/2011
שלום,
אנו הורים בשנות השלושים לבן 10 חודשים, ואנו חווים קשיים של ממש בתקשורת בינינו, בשל תפישת-עולמה של אשתי בנושא גידול הילד.
אשתי אינה מסוגלת לשמוע את הצאצא הקטן בוכה או מייבב. לכן, כמעט ולא קורה שהוא שוהה בלול ומעסיק את עצמו (הוא לא הורגל לזה). כלומר אחד מאיתנו, לתפישתה, חייב תמיד להימצא לידו, להעסיקו ולהשגיח כמובן שלא ייפגע.
הלול, מבחינתה, אינו אלא פתרון קצר-טווח (למספר דקות, בדרך-כלל) המיועד לשימוש בזמנים בהם רק אחד מאיתנו נמצא איתו בבית וחייב לגשת לשירותים, לדוגמא.
כלומר, סיטואציה בה הוא מעסיק את עצמו בלול וכל אחד מאיתנו עסוק בשלו, אך מודע כמובן לנעשה עם התינוק, אינה מתרחשת כמעט.
אני מוצא שגישתה שגויה, במיוחד לאור העובדה כי התנהלות זו אינה מאפשרת לנו למעשה למצוא זמן-איכות ו/או מנוחה מההתרוצצויות אחריו לעצמנו - לא כזוג ובמיוחד לא כאינדבידואלים. כך יוצא שהזמן שיש לכל אחד מאיתנו עם עצמו הוא בשירותים, במקלחת או בדרך לעבודה.
מיותר לציין שהתנהלות זו גובה מחיר פיזי ונפשי/מנטאלי כאחד. אנו רבים ומתווכחים תדיר על הנושא וחוששים שניאלץ לפרק בשל כך את החבילה.
שאלתי היא כיצד ניתן לגשר על הפערים בתפישות, וחשוב מכך - לדעת מהי הדרך הנכונה להתנהלות. מצד אחד, ברור לי שיש לאפשר לו לזחול בחופשיות, להתפתח פיזית ומוטורית וללמוד את סביבתו. מצד שני, יוצא שרוב הזמן (בסופי-שבוע לאורך כמעט כל היום) אנו בעצם מתרוצצים אחריו ומעסיקים אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער בתפישת-עולם בגידול תינוקות - תגובה
רבקה צדיק06/03/2011שלום לכם הורים יקרים
לפי השאלה המורכבת ותפיסות שונות שלכם
מומלץ מאוד שתקבלו ייעוץ הורי ממוחה לגידול ילדים
חוכמת גידול הילדים היא בהסכמה הורית ומסר אחד לילד
בהלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפער בתפישת-עולם בגידול תינוקות - תגובה
טובי פלד07/03/2011אנונימי
אתה צודק בגישה שלך. עליכם ללכת לליעוץ ולהגיע להסכמה בנוגע לגידול הילדים. אם לא זה עלול להרוס לכם את הנישואים והמשפחתיות.
אשתך בחרדה לגבי הילד וגישתה לא נכונה.אסור לך לוותר לה ,כי הנזק יהיה רב ולכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמר פלד
אנונימי07/03/2011אני מודה לך על המענה ועל תשובתך העניינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה בהרדמותלילך05/03/2011
בני בן השנתיים כבר שנה סובל מהזעה אינטנסיבית( שלוליות של זיעה על הסדין ושיער רטוב מאוד) לפני ובמהלך ההרדמות, הוא ילד בריא ללא בעיות בריאותיות. האם יש לזה הסבר רפואי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה בהרדמות - תגובה
רבקה צדיק06/03/2011ביר להניח שמדובר ברגישות פיזיולוגית
חשוב לשים לב לבגדים שהוא לובש
רצוי בגדים מכותנה ולא סיב סינטטי ושמיכה קלה מאוד לכיסוי
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אשמח להכיר אימהות ,חברות חדשותila02/03/2011
היי
אני אמא לתינוקת מדהימה בת 8 חודשים
ואנחנו נשמח להגדיל את מעגל החברים שלנו בחברים הורים לילדים
אנחנו מחפשים זוגות כייפים , שאפשר יהיה לצאת בשבתות לטייל עם הקטנים
להיפגש לקפה
אני אשמח אם את מרגישה כנ"ל לפנות אליי
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיפה את?
רוני03/03/2011אשמח להכיר אולם אינני יודעת מהיכן אתם בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להכיר
מילה06/03/2011אשמח להכיר אנחנו זוג הורים לילד בן שנה ו -10 ותינוק בן 5 חודשים מהצפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גם מאד מעוניינת להכיר
יעלה09/03/2011בני כמעט בן שנתיים ואני מאד מעוניינת בחברות עם ילדים היות ואין לנו חברים עם ילדים. אנחנו מאזור השרון.
האמייל שלי [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעוניינת להכיר הורים
מילה04/04/2011[email protected] זו הכתובת מי שמעוניינת ליצור קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברות חדשות
פזית07/04/2016שלום
אני מעוניינת להכיר אמהות עם תנוקות בחורות מיהוד קרית אונו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא חדשה ישנהאילנה01/03/2011
שלום לך אני אמא לבן 3.6 בקרוב עומד להצטרף תינוק חדש למשפחה.
כשהגדול נולד הייתי מאדדדדדד לחוצה כיוון שלא ידעתי כיצד לטפל והתמודדתי איתו לבד.הייתי ממש בלחץ ,פעלתי לפי הספר להורים והקפדתי על ההוראות מהספר (להעיר כל 3 שעות ביום , אוכל לפי הספר ועוד כי לא ידעתי כיצד להתנהג). כמובן שהקפדתי בהמשך להתייחס לילד לדבר לשחק עימו ואכן הוא התפתח יפה מאד ביחס לאחרים.
אציין כי הקפדתי שיישן בבוקר בצהריים והייתי לחוצה ועצבנית אם דברים השתבשו. מצב זה גרם לי להיות ממש בכלא שבניתי לעצמי.לעיתים נשארתי ולא יצאתי מהבית כי חשוב היה לי שישן בשעה מסויימת וכו.
זה סגר לי את החיים ומנע ממני להנות מהילד ומהחיים בכלל .שכחתי מי אני.
אני חוששת שמצב זה יחזור ובלי קשר לקבלת עזרה מקצועית האם אני אמא "רעה" אם אני "מפריעה" לילד לישון בשעות מסויימות ויוצאת עימו בעגלה כדי שיישן בחוץ? או שלא ממש מעשירה את עולמו ונותנת לו לשחק עם עצמו מבלי שכל הזמן אכרכר סביבו?
שאלותיי אולי טפשיות אבל אני ממש מבולבלת.
הייתי ממש קפדנית שלא יחסר ושיחווה דברים ועוד.הייתי בבית עד גיל 2.5.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא חדשה ישנה - תגובה
טובי פלד01/03/2011שלום אילנית
בשבילך אני מקווה שתרפי תשחררי,לא תכרכרי סביב הילד של שנים,תני לו להיות גם לבדו.ואל תעירי אות וכל שלש שעות כדי שיאכל.
ואם את רואה שהדברים לא מסתדרים תלכי לייעוץ.
עד עכשיו לא נראה לי שגרמת נזק לילד שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת שנה ותשעה חודשים נבהלתד28/02/2011
שלום רב
הבת שלי בת שנה ותשעה חודשים נבהלת מאוד כאשר מישהו דופק בדלת או מצלצל באינטרקום או בפעמון ורצה מייד אליי שארים אותה בנוסף זה קורה כאשר מגיעים אלינו אנשים גם משפחה וגם חברים- לוקח לה המון זמן להתרגל ולהירגע
מה המשמעות? האם ניתן לעשות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי בת שנה ותשעה חודשים נבהלת - תגובה
טובי פלד28/02/2011שלון רב
אין מה לעשות מעבר למה שאת עושה. הרבה ילדים מגיבים בההלה לרעש חריג.מידת התגובה היא תכונה מולדת.ולעיתים קרובות מצביעה על רמת חרדה גבוהה יותר.
חשוב שלא תגיבי גם את בחרדבה כי על ידי כך את מגבירה אצלה את החרדה. תשתדלי להישאר רגוע שקטה.זה יעבור .
בברכה והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה וחצי לא מוציא לשוןורד27/02/2011
בני בן שנה וחצי ואיננו מוציא לשון, כשהיה תינוק הוציא לשון ולא הייתה בעיה ,כאשר אני מבקשת ממנו להוציא לשון הוא מראה לי את הלשון שלו, יש לציין שהילד עבר ניתוח לשחרור לשון קשורה לפני כחודש בערך,אני מאמינה שזו הסיבה אך האם לאחר שחרור הלשון צריכה להיות בעיה או קושי בהוצאת לשון? האם זה יסתדר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה וחצי לא מוציא לשון - תגובה
רבקה צדיק28/02/2011ורד שלום
כפי שציינת הניתוח השפיע עליו ויקח עוד קצת זמן עד שיעבור לו
את יכולה לשחק איתו בללקק ממרח מתוק על השפה או על מקל או כפית - קצת מורחק מהפה
תעשי את זה במשחק כפי. אל תלחיצי אותו בהוראה של "תוציא את הלשון" אלא רק בכיף דרך משחק "מצחיק"
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמא27/02/2011
שלום,
בני בן ב- 8 חודשים, היה מקורר זמן מה והחל ללמוד לנשום מהפה.
כיום כשהוא לא מצונן הוא ממשיך לנשום מהפה לפעמים ולא מהאף.
האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
רבקה צדיק27/02/2011שלום לך
תרגילי אותו לישון על הצד , ייתכן וקצת מכשיר אדים ייעזור לו לפתיחת דרכי הנשימה
אין מה לעשות מעבר לזה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומות רעיםמיכל27/02/2011
בני בן 8.5 מהיום שאני זוכרת אותו שיודע לדבר הוא טוען שיש לו חלומות רעים
הרגלנו אותו להתפלל תפילת "שמע ישראל" לפני השינה ולפעמים זה עוזר ובהמשך גם קנינו את "לוכד החלומות" ובכל זאת הוא לפעמים הוא אומר שהוא חושב על דברים לא טובים, כבר לא מדובר בחלומות אלא במחשבות.
הוא חושב המון על מוות , ועל מישהו שמכניס לו גרזן לעין או שמישהו רודף אחריו...אני מתה מפחד מהסיפורים שעוברים במוחו וחוששת מאוד להשלכות של מחשבות אלו.
עליי לציין כי מאז ומתמיד היו לו מחשבות שליליות תמיד חושב שמדברים עליו, פוחד מהמון דברים מדמיין רעשים בבית שמקפיצים אותו ומלא בריגשי נחיתות.
בנוסף, אולי עם או בלי קשר מתלונן המון על כאבי ראש ולפעמים גם כאבים בחזה....אנו חושדים כי מדובר בתשומת לב כי לרוב זה קורה בשעות בה"ס והוא מתקשר אליי ומבקש שאבוא לקחת אותו ואחרי שאני לוקחת אותו הוא מרגיש מצויין...עשינו בדיקות דם, ביקרנו אצל נורולוג, ואצל מומחה לקרנית העין,אצל אף אוזן גרון וגם עשינו א.ק.ג ולחץ דם בפעם השניה (לפני 3 שנים גם עשינו לו) יש לנו תור לקרדיולוג בחודש הבא.
רק כדי לשלול את הכל.
מה עוד אוכל לעשות? אנא יעצו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות רעים - תגובה
טובי פלד28/02/2011מיכל היקרה
לילד שלך יש רמת חרדה גבוהה.זו תכונה מולדת והוא ירש אותה מאחד ההורים.
אני מציע לך להגיע לייעוץ יותר יסודי כי תכונה זו תלווה אותו הרבה שנים.אפשר ללמוד להתייחס נכון לתכונה הזאת ועל ידי כך למזער את הקשיים ולצאת מחוזק.
בברכה והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלומות רעים -המשך
מיכל02/03/2011תודה.
והאם כאבי הראש ודפיקות הלב שמתלונן עליהם מתקשרים לחרדה ? האם הם אמיתיים או שהוא רק מאמין בהם ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלומות רעים - המשך
מיכל06/03/2011האם יכול להיות שמצב חרדה גורם לכאבי ראש ודפיקות לב גם כשאין סיבה לחרדה באותו רגע שזה קורה ?
ואם כן האם הדפיקות לב אמיתיות וגורמות לסיכון כלשהו לילד או שהן כמו מדומות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלומות רעים - המשך - תגובה
טובי פלד07/03/2011דפיקות הלב וכל הסימפטומים הם חרדה ואין מה להיבהל מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם הפרעות בדיבוראילן27/02/2011
הבן שלי בן 3 וארבע חודשים.
יש לו בעיה בדיבור והתחלנו טיפול אצל קלינאית תקשורת.
אמא שלי זרקה לי משהו על חוסר בויטמין B9 שיכול לעזור לו(משהו שהיא ראתה בתכנית בריאות כלשהי....).
יש בזה איזשהו משהו נכון?!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו???
אילן27/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד עם הפרעות בדיבור - תגובה
טובי פלד27/02/2011אילן היקר
אני לא מכיר את הנושא.
תתיעץ עם רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמד להכותמורן27/02/2011
היי, יש לי ילד מדהים,חייכן , ילד מאוד מפותח לגילו פשוט נפלא,
חשוב לציין שרק לפני חמישה חודשים נכנס לגן לראשונה,
בימים האחרונים הוא פשוט התחיל לזרוק דברים על הריצפה צעצועים וכל דבר,
וגם לזרוק חפצים עליי או על אביו ,אני אמא טרייה שלא ממש יודעת אך להתמודד עם מצב כזה מה לעשות ואיך להגיב לילד ,
זה התחיל רק השבת אז אני אשמח לתגובה מהירה שאוכל לנסות לרסן את המצב החדש כמה שיותר מהר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שמד להכות - תגובה
ליליה טאוויל טפלר27/02/2011כדאי לפנות אליו בגובה העיניים ולומר בתקיפות, שבבית שלכם לא מקובל שזורקים דברים. ולאסוף ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שמד להכות - תגובה
ליליה טאוויל טפלר27/02/2011כדאי לפנות אליו בגובה העיניים ולומר בתקיפות, שבבית שלכם לא מקובל שזורקים דברים. ולאסוף ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מורן27/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמענה לילד הזורק חפצים
רחל לנדאו02/03/2011למורן, ילדים מתנסים בשלל התנהגויות. הם כמו תיירים בעולם שלנו, הכל מסקרן וחדש.אם ילד מתנהג התנהגות מפריעה, עלייך להציב גבול ברור לעצמך ולו. עליכם להיות ברורים מה מותר ומה אסור בביתכם. כפי שלא תסכימו שילדכם יזרוק עליכם חפצים בגיל 10 אין סיבה להסכים לכך גם בגיל הרך.יש לחזור ולאמר לו בצורה נחרצת בטון שלא משתמע לשתי פנים שבבית שלכם לא זורקים חפצים. כאשר אנו ברורים לעצמנו ויודעים מה אנחנו רוצים, ילדנו מבינים זאת מהר מאד. הכי חשוב להיות נחושים ועקביים בתגובתכם. בהצלחה, רחל לנדאו מנחת קבוצות הורים בשיטת אדלר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בבקשה תענורונית אשטמקר27/02/2011
ביתי בת ה18 חודשים נימצאת בבית אית מאז שנולדה לא הלכה למעון.היא מאוד קשורה אלי .הכוונה שהיא רואה את אביה חוזר מהעבודה היא רצה אליו משחקת איתו ותמיד בודקת שאני במרחק ראיה וכשאני הולכת לחדר השני היא רצה אלי.בעלי עושה הכל מהרגע שהוא נכנס לבית אם זה מקלחת,החלפת חיתול פיגמה,ומשחק איתה בלי סוף וכשהיא רואה אנשים אחרי כמה ימים היא משתחררת במהירות כל עוד אני בחדר
אפילו לביביסיטר אין בעיה כל עוד אני נימצאת בהתחלה משחקת איתם
אני אוהבת מאוד להיות עם ביתי בבית אני אוהבת לראות אותה מתפתחת כל יום ולומדת דברים חדשים ומענינים.יכול להיות שאני אנוכית ופוגעת בה בזה שהיא מאוד קשורה אלי
מה דעתכם בנושא האם אני צריכה לשחרר אותה ולתת לה ללכת לגן?
ועוד שאלה עוד חצי שנה אנחנו יוצאים מצד בעלי להפלגה כל המשפחה ואנחנו לא בטוחים האם לקחת את ביתי בגלל שבטוח נרצה לצאת ולהנות בשעות המאוחרות של הלילה ולמרות שיש בביסיטר עבור תשלום אבל חמי חושב שעדייף שהיא תשאר אצל חברים
(המשפחה שלי גרה במרחק טיסה )וככה לא נהיה מוקבלים מבחינה לעשות ולהנות
אני מאוד מפחדת להשאיר אותה למרות שהיא תכעס עלי ולא תירצה אותי אחרי
או שבכלל אני אפגע בה והיא תכנס ללחץ שאני לא אחזור וכו
מה עלי לעשות לקחת אותה איתנו או להשאריר אותה ?
(היא תהיה הילדה התינוקת היחדה בכל המשפחה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה בבקשה תענו - תגובה
ליליה טאוויל טפלר27/02/2011השאלה נשמעת פשוטה, אך מורכבת . ברור שיש משהו שמאד מטריד אותך, אך זה לא בולט מהסיפור. יש יתרונות לביחד שלכן ויש חסרונות . כמו בכל דבר. יש אפשרות שתתחילי להפרד באופן מהיר יותר והיא תתרגל לכך. עד כה הרגלת אותה שהכל מתרחש בקצב שמתאים לה. והחיים בחוץ, כמו למשל בהשתלבות בגן, הם לא כאלה. גם אם תשאר איתך עוד תקופה כדאי לבדוק באיזה מקומות, את הולכת יותר מידי לקראתה. מידה של תיסכול , שמותאמת לגיל, היא חשובה ביותר להתפתחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילדה הקשורה לאמא
רחל לנדאו02/03/2011רונית שלום,שתי השאלות שלך כרוכות זו בזו. את התמסרת מאד לגידול ביתך, אך עכשיו את לבד מרגישה שהגיע הזמן קצת ל"שחרר". את תוהה האם הגיע הזמן להכניסה לגן, האם לצאת לנופש בלעדיה?
כיוון ששתיכן קשורות זו לזו, יש להתחיל בתהליך של "התרחקות התקרבות". את צריכה להשאיר אותה לזמנים קצרים עם אבא או סבים סבתות, או בני משפחה, ללכת לשעה ולחזור. הילדה תלמד שאמא הולכת, ואמא חוזרת. התהליך ההדרגתי חשוב לשתיכן. לה שמחפשת את קרבתך, ולך שקשה לך להפרד ממנה. תרגלו תהליך זה והאריכי בזמנים. עברי לשעה וחצי אח"כ שעתיים וכו'. את תראי שהכל בסדר ואף אחד לא ניזוק, והיא תלמד, שאמא הולכת וחוזרת. אימון משותף זה יקל מאד כאשר תחליטי להכניסה לגן, וגם לפרידה האפשרית אם תחליטו להשאירה בבית ולפרגן לעצמכם חופשה בלעדיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)