פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה - זריקת אוכל
    עידית
    15/03/2011

שלום,
    מקווים שזה המקום לשאול...
    המקסים שלנו בן שנה בדיוק. בחודשיים האחרונים התחיל עם "בעיות" באוכל. הוא לא אוכל את מה שאהב לאכול קודם, וגם כשאוכל - אוכל מעט.
    הבעיה העיקרית והנוספת היא, שכאשר מאס בחתיכת אוכל מסוימת, הוא פשוט זורק לרצפה. גם כששותה מהבקבוק, באופן קבוע כשמסיים - זורק לרצפה.
    אנו מאוד משתדלים להגיד פעם אחת "לא לזרוק" ולא להתייחס לזה יותר מדי.
    האם זהו שלב בהתפתחותו?
    איך הדרך הטובה ביותר להתנהג מול התנהגות כזו?
    הוא ילד פיקח מאוד ובשאר הנושאים, כשאומרים לו "לא" הוא באמת מבין.
    נשמח לחוות דעת.
    הורים שבורי גב...
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה - זריקת אוכל

הוספת תגובה

• בן שנה - זריקת אוכל - תגובה

טובי פלד
    17/03/2011

עידית היקרה
    זו תגובה נורמלית ,בעיקר של זכרים אנושיים.זהו תירגול יכולת ואימון בימוש בידיו.
    אל תתרגו ואל תענישו ,תמשיכולהגיד לא וזה יעבור מעצמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טובי תודה. בהחלט הרגעת

עידית
    17/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 2 וחצי
    מנאל
    14/03/2011

שלום

מה עושים עם בת 2 וחצי שכל הזמן כשלא רואים אותה מרביצה ונושכת לתינוקות יותר קטנה ממנה. בזמן שאנחנו מסתכלים עליה היא מראה אהבה לתינוק ורוצה לחבק ופתאום שומעים התינוק בוכה כל זה קורה והיא לידינו..אמא שלה ניסתה להסביר לה כמה פעמיים וזה לא עזר. מה עושים??

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 2 וחצי

הוספת תגובה

• בת 2 וחצי - תגובה

טובי פלד
    17/03/2011

דברו אתה בתקיפות ותפחידו אותה.אולי זה יעזור.היא עושה זאת מקנאה ופחד שמא יפגע מעמדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו-8 חודשים
    אמה
    14/03/2011

שלום:-)

בני בן שנה ו-8 חודשים, כל פעם בערב לפני השינה יש לו טקס קבוע:הוא זורק את השמיכה,המוצץ,הדובי,חיתול,מצעים, בקיצור כל מה שעל המיטה וככה במשך שעה ואפילו יותר עד שנרדם.
    כל פעם הוא מתחיל לבכות, אני נכנסת,מרימה לו את הדברים ושוב חוזר חלילה כל כמה דקות...
    וגם כשאני כועסת ואומרת נו נו נו,ללכת לישון,הוא מתחיל לצחוק.
    שאלתי היא מה היא ההתנהגות הרצויה? האם לדבר איתו ולכעוס עליו או שמא לא להתיחס אליו.(בעייתי כי ממש בוכה)

אודה לעזרתכם,
    ערב נעים

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ו-8 חודשים

הוספת תגובה

• בן שנה ו-8 חודשים - תגובה

טובי פלד
    17/03/2011

אמה יקרה
    תני ו לזרוק ותני לו להירדם כשהדברים על הרצפה.
    בעיניו זהמשחק ולא יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית
    אורלי
    14/03/2011

בני בן שנה ושבע נמצא עם מטפלת ובספטמבר הקרוב ילך לגן.
    בשעות היום ואחה"צ הוא נמצא הרבה בגינה כך שהוא נמצא באינטראקציה רבה עם ילדים.
    הוא ילד מאוד חברותי, מחייך לכולם ויוצר קשר עם ילדים אחרים. הבעיה היא שיש לו לב טוב ואם ילד רוצה ממנו צעצוע הוא ישר יתן לו ואח"כ לא יבין למה הוא לא מקבל חזרה ואם הוא רוצה משהו מילדים אחרים הוא לא יקח, הוא יעמוד מהצד ויסתכל וכשתהיה לו הזדמנות והצעצוע על הרצפה הוא יקח ויחזיר אותו חזרה לילד (למרות שרצה את הצעצוע).

ככל שאנחנו מתקרבים לספטמבר אני נכנסת ללחץ ומפחדת והייתי רוצה שילמד להגן על עצמו ועל זכויותיו לפני שהוא נכנס לגן. איך עושים את זה ? ובבקשה, אל תגידו לי שהוא ילמד לבד (על בשרו) כשיכנס. נכון להיום, בכל מיני סיטואציות, אני אומרת לו ללכת לקחת את מה שהוא רוצה וכו'. האם מספיק ?

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות חברתית

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית - תגובה

טובי פלד
    17/03/2011

אורלי היקרה
    הבן שלך הוא טוב לב במיוחד וגם פוחד להילחם על שלו.
    תמשיכי לעודד אותו להילחם על שלו וגם לתת מעצו ומצעצועיו.
    תני לו להפיק את הלקחים מעצמו ואל תצפי ממנו להתנהגות אחרת .אלה הן תכונות מולדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מאכילת לילה
    הילה
    13/03/2011

בתי בת חצי שנה. היא יונקת ומקבלת תוספת (במידת הצורך) והולכת לישון בסביבות שמונה בערב (בד"כ זקוקה שינדנדו אותה וכדומה). היא מתעוררת באחת בלילב ושוב בארבע ובסביבות שבע (כבר לא חוזרת לישון). היא נרדמת רק לאחר הנקה. האם להתחיל לגמול אותה מאכילת לילה? בהדרגה או בבת אחת? מה מומלץ? אציין שאינה לוקחת מוצץ. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מאכילת לילה

הוספת תגובה

• גמילה מאכילת לילה - תגובה

רבקה צדיק
    14/03/2011

שלום לך
    גמילה מאכילה בלילה היא אישית מאוד לכל ילד. סביר להניח שהיא עדיין זקוקה לזה . רק לאחר שתעברי להאכלה ללא הנקה תוכלי להכין דיסה לקראת הלילה ואז יש סיכוי שתפסיק לאכול בשעות אלה .
    הבת שלך עדיין קטנה מאוד וזקוקה לאכילה בלילה, תני לה זמן..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות - תינוקת בת שנתיים
    אסנת
    13/03/2011

מקווה שהגעתי לפורום נכון..יש לי ילדה בת שנתיים וילדה בת 10 חוד' , לאחרונה אני מבחינה בשינוי התנהגותי אצל בתי "הגדולה" ששמה גאיה. הקנאה במאי הולכת וגוברת ומתלווה אף ב"החטפות" די רציניות ( ברור לי שהעניין טבעי ולגיטמי ) כעת גם אני נכנסתי לתמונה ניסיתי בכל הדרכים האפשריות להסביר לה שלא מרביצים, ושזה לא נעים לא לי ולא למאי , ושאף אחד לא אוהב שמרביצים לו , אח"כ הדפתי אותה מעלי בעדינות כמובן וביקשתי מספיק ודי..עד שבפעם העשירית זה לא עזר ואז התחלתי להכניס את המושג עונש שאני אישית לא אוהבת ולא מאמינה בכך..ביקשתי שלא תצא מהחדר היא בכתה חזרתי לאחר כמה דק' הסברתי לה שוב אמרה שלא תרביץ אבל כמובן זה חזר על עצמו. הגננת בגן אמרה שיש עוד כמה ילדים ושזה הגיל וכ"ו..אבל מאחר וגאיה ילדה שעד כה לא ידעה מה זה ובאמת היתה ילדה מאד עדינה, מקשיבה , באמת מקסימה..קצת מדאיג אותי הנושא שלא יתפתח לעניין רציני..מאחר וישנה בנוסף הקנאה באחותה..ניסיתי גם לומר לה שאני לא חברה שלה ולהתעלם ממנה וללכת לכיוונים אחרים בבית התחנפה אלי ושוב חזרה על כך יום למחרת וכ"ו..כיצד עלי לנהוג? איך למנוע התנהגות זאת כדי שלא תחזור על כך בעתיד ובכלל?

אודה לתשובתכם בהקדם.

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות - תינוקת בת שנתיים - תגובה

טובי פלד
    13/03/2011

אוסנת היקרה
    התנהגותה של בתך היא נורמלית וטבעית והיא תוצאה של חרדה למקומה במשפחה.
    את בהחלט יכולה וצריכה לחנך אותה לא להתנהג באלימות כלפי אחותה הקטנה.
    הרגשות שלה הם טבעיים ולא נשלטים בשלב מסוים.היא מרכגישה כעס על זה שהוריה אוהבים מישהו אחר מלבדה.
    קנאה ותחרות בתוך המשפחה בין אחים היא טבעית וצפויה.
    תגידי לה שאת מבינה איך איה מרגישה וקשה לה עם חבר נוסף במשפחה אולם אסור לה באלימות.
    אם זה לא מפסיק כדאי לך ללכת לייעוץ כדי לא לפגוע בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית
    יעל
    12/03/2011

שלום,
    בני בן 4, נמצא בגן קיבוצי, 15 ילדים. הוא ילד מאוד חברתי ומאוד אוהב להמצא בחברת ילדים. בגן יש לו שלושה חברים טובים שאיתם משחק (חוץ מהם יש עוד שני בנים בגן וכל השאר בנות). לחברים יש אחים גדולים לעומת בני שהוא בכור, הוא מגיע הביתה עם ידע בדברים שאנחנו מתפלאים כל פעם מחדש שהוא לומד מהם, בעיקר דברים הקשורים לתכנים אלימים וכוחניים לדוגמה אמירות כמו "אני יהרוג/יפוצץ/ידקור אותו..." דיבורים על מוות, על אקדחים ורובים, מרים את היד בתנועת איום לאגרוף בתגובה כשמתעצבן ועוד...

אולי אנחנו תמימים אבל אנחנו לא חושבים שבגיל זה כבר צריך לדעת את כל הז'רגון האלים... אנחנו מיד מסבירים לו שאנחנו לא מדברים כך בבית, כבר הגענו למצב שהסברנו על אלימות ועל איום ועל כמה זה חמור, אנחנו אף מגיבים בתקיפות כאשר מדבר כך.

בנוסף, מפריעות לנו התפיסות שלו לגבי חברות ונתינה. ניתן לראות זאת מול ילדים של חברים/ משפחה ודרך משחקי הדמיון לדוגמה שתי דמויות של ילדים משחקות והשלישית רוצה להצטרך "בו לא נחכה לו..." ובורחים בכוונה, באימרות לנו "גמרתי לכם את הסלט" (בהקנטה). אלו התנהגויות שראינו בין קבוצת החברים מהגן.
    כשאנחנו רואים אותם יחד, וגם לפי דיווחי הגננת בני "נגרר" הוא עושה אחרי חבריו את כל הדברים שאסור (חלק מהם נחשבים ל"מופרעים" של הגן) וכשהוא איתם הוא לא מפעיל כלל שיקול דעת- לפי התנהגותו בבית ובגן כאשר הוא לבד הוא שונה לגמרי.

אנחנו מדברים איתו על הדברים, אבל מפריעים לנו מאוד החשיפה בגן לנושאים האלימים, ההיגררות שלו והערכים שרוכש מהגן ששונים מאוד ממה שאנחנו משדרים בבית.

האם אלו התנהגויות שהן מקובלות בכל קבוצת בנים בגיל זה? כיצד נכון להתמודד עם כך? הוא מכניס תכנים אלו גם במשחקי הדמיון שלו כשמשחק לבד האם להתערב?

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות חברתית

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית - תגובה

טובי פלד
    13/03/2011

שלום יעל
    התנהגותו של בנך נובעת מהתכונות המולדות שלו והשפעת החברה בה הוא נמצא.
    הוא ילד חברותי וחובר לילדים עם תכונות דומות . זה תהליך טבעי ובריא ,ללא תכונה זאת הוא לא היה משתלב בגן.תוקפנות ואלימות הם מכשירי הגנה להישרדות בלעדיהן הםרט לא ישרוד ויהיה קורבן.
    השאלות שלך מצביעות על שטיפת המוח התרבותית שאנחנו עוברים שאפשר להחיות את חיינו ללא אלימות ותוקפנות.
    אני מציע לכם לא להתערב בתהליך החיברות של הבן שלך,כל התערבות שלך ואת כבר עושה את זה , תיפגע בו ובבטחנו העצמי ותציב לו מטרות ושאיפות שעומדות בניגוד לתרבות בה הוא חי עכשיו ותפריע לו מאד להתחבר לילדים אחרים.
    התערבות שלך בצורה בה את מצתארת עלולה לגוע בו ,מאד.הסבירות היא שזה לא יעזור והיחסים ביניכם יפגעו.
    את יכולה לחנך אותו לערכים שאת מאמינה בהם, אבל אל תשכחי שהוא בן את בת ,ובנים מטבעם יותר תוקפניים וחברת הבנים חשובה להם מאד לבטחונם העצמי והצלחתם בחברה.
    אני ממליץ לך ולאחרים לקרוא את הספר
    מיתוס גידול הילדים של גודית הריס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות אובססיבית?
    יעל
    11/03/2011

שלום,
    בתי בת 1.8 .
    בזמן האחרון התחילה לה תופעה מטרידה:
    אם היא רואה 'לכלוך' היא נכנסת להסטריה. נניח באמבטיה אם היא רואה שערה צפה או אפילו לפעמים בועות סבון היא בוכה, אסור להכניס שום צעצוע לאמבטיה, שעד לפני חודש בערך היא היתה יושבת איזה שעה באמבטיה ומשחקת במלא צעצועים.
    בגן אני יודעת שהיא לא יוצאת אף פעם לשחק בחול. שכולם יוצאים היא נשארת לשחק בפנים.
    פרט לזה הכל כרגיל היא ילדה חברותית ושמחה ולא חוותה כל חוויה יוצאת דופן
    איך להתייחס לבכי שלה?
    האם זאת התנהגות אובססיבית?
    תודה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות אובססיבית?

הוספת תגובה

• התנהגות אובססיבית? - תגובה

טובי פלד
    12/03/2011

יעל היקרה
    זו התנהגות חרדתית .עד עכשיו לא ראית אותה כי אות וחלק במוח שיוצר אותה ,לא התפתח.עכשיוהיא מגיבה לכל מה שנראה שונה בסביבה.זה יעבור מעצמו.כדאי לךלהתיחס לדברבקור ובאדישות ,לאלהגיב רגשית . זה יכול לסייע לצינון ההתרגשות שלה.
    אם הסביבה של ביית מאד סטרילית ואת עסוקה בנקיונות יתר על המידה זה מעודד הנהגות כפייתית.
    התנהגותזו דומה לפחד מזרים שמופיע בגיל 8 חודשים לערך.
    בברכה והצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדרי עדיפויות
    מיטל
    11/03/2011

שלום,

אני ובעלי בני 30 פלוס, עם ילדה בת שנה ושלושה חודשים.
    לי יש שני דברים שחשובים לי : שהילדה תישן בזמן ושתאכל מספיק במשך היום כדי שתתרגל לא לקום לאכול בלילה. לא כ"כ אכפת לי במשך היום להעניק לה מה שהיא רוצה אבל על זמנים של שינה ואוכל אני מאוד מקפידה.
    לעומת זאת בעלי לא דואג בזמן לאוכל שלה ולא כ"כ משנה לו מתי היא תישן. במשך היום הוא יתעקש על דברים שהיא לא תעשה, שלפי דעתי פחות עקרוניים כמו סדר יום.

מה דעתכם בנושא?
    האם מצב זה יכול לשבש משהו בגידול הילדה?

בתודה מראש.
    מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    סדרי עדיפויות

הוספת תגובה

• סדרי עדיפויות - תגובה

טובי פלד
    11/03/2011

מיכל היקרה
    הילדה תלמד מהר מאד כיצד להתנהג עם כל אחד מהוריה.הנטיות והתכונות המולדות שלה יגרמו לה להתנהג בצורה מסוימת והיא תקבל עידוד או דיכוי מהסביבה.שבמקרה שלכם יש בה חילוקי דעות.
    לפי דעתי זה לא ישפיעלרעהעל התפתחות הילדה.עדיףשאתם תגיעו להסכמות בצורה ברורה ורגועה.
    ברכות והצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אוהבת שמיכה
    אסי
    09/03/2011

שלום!
    בתי בת שנה ו-3חו', נרדמת במיטה רק כאשר היא מעל השמיכה.
    אחרי שהיא נרדמת אני מכסה אותה, אך בלילה היא מתעוררת ושוב עולה מעל לשמיכה.
    האם יש בעיה אורתופדית או אחרת עם זה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לא אוהבת שמיכה

הוספת תגובה

• לא אוהבת שמיכה - תגובה

טובי פלד
    10/03/2011

אין שום בעיה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות..
    מנאל
    09/03/2011

שלום

בן 5 חודשים שבקושי מבקש אוכל...מה אפשר לעשות?? אני נותנת לו לאכול לפי השעון כל 4 שעות!!!

אשמח למענה והמלצה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות..

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות.. - תגובה

טובי פלד
    12/03/2011

לדעתי תינוקות אוכלים כשהם רעבים ואי אפשרלהכריח אותם לאכול.
    תני לו לאכול מתי שהוא רעב.
    בברכה הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח רע מהפה
    רון
    08/03/2011

שלום הבן שלי סובל נורא מריח רע מהפה זה ממש כרוני אפילו עם הוא מצחצח שיניים לאחר 10 דקות הריח חוזר זה ממש בעיה קשה אצלו ואפילו הוא עבר ניתוח לכירתת שקד שלישי ועדיין לא עוזר הוא שומר על השיניים ומצחצח פעמיים ביום מה עלינו לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    ריח רע מהפה

הוספת תגובה

• ריח רע מהפה - תגובה

טובי פלד
    12/03/2011

תחזרו לבדיקה רפואית.אל תרפו עד שתגלו את הסיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח רע מהפה

רון
    14/03/2011

לאיזה רופא אני צריך ללכת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח רע מהפה - תגובה

טובי פלד
    14/03/2011

שלום רון
    לרופא אף אוזן גרון ,או שניניים או פנימאי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיית קקי בשינה
    נירית
    08/03/2011

בתי בת 3.4 גמולה מפיפי אך הבעיה היא עשיית קקי ולכן כשמרגישה שזה יוצא מבקשת ללכת לישון (עדין לא גמולה מטיטול בלילה)נרדמת ואחרי שעה שעתיים מתעוררת בבכי ועושה. יש לציין שעושה קקי פעם ב 5 ימים לערך.
    מה עושים עם ההרגל החדש שבתי פיתחה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עשיית קקי בשינה

הוספת תגובה

• עשיית קקי בשינה - תגובה

טובי פלד
    12/03/2011

שלום רב
    אתיכולה לבקש ממנה לעשות בשירותים או בסיר ולעמוד על זה.אם היא עדיין לא רוצה.
    ,הרפי ,זה יעבור מעצמו והיא תיגמל כמוכל בני ישראל.
    בברכה והצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת אוכל במקרר
    מנאל
    08/03/2011

שלום

האם זה נכון שאפשר לשמור ירקות טחונים במקרר למשך 4 ימים??

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת אוכל במקרר

הוספת תגובה

• שמירת אוכל במקרר - תגובה

טובי פלד
    12/03/2011

לא יודע בביטחה ,אולם זה נראה לי לא מזיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות
    מנאל
    08/03/2011

שלום רב

תינוק בן 5 חודשים התחיל בטעימות בגיל 4 חודשים. בכל יום היה לוקח מנת של 80 גרם של ירקות או פירות והיה אוכל הכל. אתמול אכל האוכל כארוחה של 100 גרם והוא אכל הכל. האם אפשר כבר לתת לו ארוחת של ירקות במקום בקבוק.?? וממתי אפשר להוסיף גם ארוחת פירות ??
    בקשר למים הוא שותה הרבה אחרי הארוחה?? לפעמיים הוא גם שותה במהלך היום האם זה בסדר??או עדיף שבמהלך היום שישתה חלב??

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טעימות

הוספת תגובה

• טעימות - תגובה

טובי פלד
    12/03/2011

הילה היקרה.
    תני לו לאכול מה שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה.כל עוד הוא אוכל את כל מה שצריך.
    כמה שפחות מתוק וכמה שפחות מעובד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה