מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא עושה קקי בשירותיםורד17/02/2011
בני בן שנתיים ועשרה חודשים גמול מטיטול מאז חודש אוגוסט. גמול גם בלילה ללא פספוסי לילה. במהלך היום הוא כמעט ולא מבקש לשירותים-פיפי-רק אם מזכירים לו- אם לא עושה בתחתונים.לגבי קקי- הוא אומר שיש לו קקי, מסכים לשבת בשירותים, טוען שלא יוצא לו,קם, ואחרי מספר דקות עושה במכנסיים. הוא מצליח לשלוט כך שהצורך בקקי הוא רק בשעות שהוא בבית.יש לו כנראה איזה פחד לעשות בשירותים.היינו כבר עם סיר וניסינו להמשיך לשירותים וכרגע הוא גם לא מוכן לשבת בסיר.ניסינו לאיים שנחזיר הטיטול-הוא דוקא שמח.היו עד עכשיו מספר קטן של הצלחות בשירותים-מה שעשה אותו מאוד גאה. איך מתגברים על הפחד הזה שלו?זה נמשך כבר זמן רב.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עושה קקי בשירותים - תגובה
טובי פלד20/02/2011ורד הקרה
בלי לחץ תנו לו את הזמן להיגמל בקצב שלו.
תעודדו אותו להיכנס ותעודדו אותו שהוא יוצא גםאם לא יוצא לו.
וגם אם בורח לו אחרי זה תעודדו אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות שונה מחוץ לביתעינת ארד16/02/2011
שלום, בתי כמעט בת שנתיים, נמצאת במסגרת של גן עם עוד 10 ילדים. ושמתי לב כשאנו הולכים לפעילויות מחוץ לבית בה יש עוד קבוצה גדולה של ילדים והורים לא מוכרים
כגון: הצגה או פעילות מוסיקה ותנועה, היא נוטה לעמוד מול אותו מפעיל, זמר ופשוט לבהות בו. היא מסכימה להיפרד ממני ולהסתובב במרחב אך כשמתחיל לשיר היא פשוט נעמדת ומביטה בסקרנות.
ראיתי בהתנהגותה משהו יוצא דופן בזמן ששאר הילדים רצים ומשתוללים לכל צלילי המוסיקה, וגל שלי פשוט בוהה, היא שיתפה פעולה יותר כשחולקו כלי נגינה. אך לא נראה שהיא שמחה.... התנהגות זו חזרה גם כשהיינו בקניון בפעילות דומה
האם יש לי למה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות שונה מחוץ לבית - תגובה
רבקה צדיק16/02/2011אין מה לדאוג אם זה קורה רק בפעילות שציינת , ייתכן וההסתגלות שלה לסביבה חדשה עם הרבה גירויים היא איטית יותר . היא עדיין קטנה מאוד
תני לה זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עינת ארד16/02/2011תודה רבה לך רבקה, הרגעת אותי,
האם חשוב יהיה לחשוף אותה לפעילויות כאלה יותר נניח מפעם בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי עינת
zoharle22/03/2011מה שתיארת נשמע ממש מוכר
אני אולי לא מומחית אבל כבר ראיתי ילדים שעוצרים ובוהים וזה טבעי ואין בזה שום רע..
תיהיו בריאים!
__
זוהר ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבקש לשירותים- בן 3א'15/02/2011
שלום, בני בן 3 התחיל השבוע גמילה מטיטול(בן 3) ביוזמתי! עד כה הולך לא רע פספוס 2 ביום, הבעיה היא שאינו מבקש לשירותים אלא שאני , והמטפלות לוקחות אותו כל שעה לשירותים. וכך העניין מתנהל! הוא משתף פעולה בעזרת חיזוקים חיוביים! לפני שהלך לישון, הערב ואתמול לא הסכים טיטול (רק לשינה המשכנו לשים) יש לציין שהוא קם בבוקר מס' פעמים יבש. השאלה האם להמשיך לקחת אותו כל שעה לשירותים? האם לחכות שיבקש? כי לדעתי הוא פשוט יפספס ולא ילך לשירותים. האם זה נכון התהליך הזה שאנו עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבקש לשירותים- בן 3 - תגובה
רבקה צדיק16/02/2011הגישה המקובלת היא להעביר את האחריות אל הילד , הוא שולט בצרכים שלו זה חלק מגופו . כל עוד את מזכירה לו לוקחת אותו את מסירה ממנו אחריות . מומלץ לבאופן הדרגתי להוריד את התזכורות ולתת לו להחליט מתי לעשות. המסר הוא אתה גדול ואתה מחליט, זה שלך. לגבי הלילה לרוב מורידים את החיתול כי המסר הוא אתא גדול גם ביום וגם בלילה , אנחנו סומכים עליך! נכון שלעיתים מתפספס , לא נורא בפעם הבאה תזכור ללכת בזמן לשירותים. יש מעט ילדים שבלילה ישנים שינה מאוד חזקה ולא מתעוררים בזמן , זה מאוד אישי
תמשיכו להיות עקביים עם הסרת החיתול והעברת תחושת האחריות והמסוגלות לילד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בלילהמיכל15/02/2011
שלום. ביתי בת חודשיים ושבוע. יונקת ומקבלת בקבוק עם חלב שאוב פעם ביום. בשבועיים האחרונים החלה לינוק פחות בלילה ולישון יותר שעות רצוף. יונקת ארוחה אחרונה סביב 19:00-20:00 ואז בדר"כ שוב ב- 2:00-3:00 ושוב ב- 6:00-7:00. לפני כן היתה יונקת כל 3 שעות גם בלילה. העניין הוא שבלילה היא מעולם לא הגיעה למצב של בכי שמראה על רעב. מה שקורה זה שבאיזשהו שלב היא מתחילה להשמיע קולות מתוך שינה של כחכוך וכשהקולות נהיים כבר יותר ויותר דחופים ואני רואה שעברו כמה שעות אז אני מניקה אותה, היא נרדמת ואני מניחה אותה חזרה במיטה, לאחר ההנקה היא משמיעה אף יותר קולות כאלו של כחכוך וגם זזה מצד לצד ונראה שמשהו מפריע לה. כל הזמן שהיא משמיעה את הקולות האלו היא עם עיניים עצומות, וזה יכול להמשך שעה שלמה שהיא משמיעה קולות דקה ואז שוכבת בשקט כמה דקות וכך שוב ושוב..
יש לי כמה שאלות בנושא: האם הקולות האלו באמת מצביעים על רעב? עדיף שאחכה עד שהיא תגיע לבכי כדי להאכיל אותה? או שעדיף ככה שהיא מקבלת אוכל עוד לפני שמתחילה לבכות? אם הקולות האלו נהיים יותר דחופים לאחר שיונקת ייתכן שאני רק מפריעה לה בשינה עם ההנקה? בנוסף לדעתי הקולות והתזוזות שלה אחרי שהיא יונקת קשורים לכך שהיא אף פעם לא עושה גרפס לאחר שיונקת בלילה מכיוון שישר נרדמת. האם כדאי להרים אותה שוב להוציא את הגרפס? פעם ניסיתי וזה רק העיר אותה. כרגע אני פשוט מתעלמת מהקולות האלו אך אני חוששת שזה גורם לה לישון פחות טוב ושהיא סובלת.
תודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בדיוק מה שקורה איתי..אשמח לתשובה
מנאל15/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלותיותליבי14/02/2011
הי
בני בן שנה וחודשיים,הוא מאוד תלותי, לא מאפשר לי ללכת לשירותים, בוכה כשאני מתרחקת ממנו, קשה לי מאוד לבצע פעולות יומית שאני איתו הוא דורש שאהיה צמודה אליו , וכשאני זזה ממנו או מנסה לבשל או לעזוב אותו לכמה רגעים לבד הוא בוכה בצרחות
בנוסף הוא מאוד זועם ועומד על שלו ואני לא יודעת מה לעשות או איך להגיב אם לדוגמה באים אלינו אורחים והוא רוצה לרדת במדרגות ואני אוסרת עליו הוא יצרח מס' דקות , איך אני אמורה להגיב?
בבקרים כשהוא הולך לגן זה נעשה בקלות רבה הוא הולך בשמחה, להרדם הוא נרדם לבד ללא עזרה,הוא יונק פעמיים ביום, ישן לילות שלמים
אשמח להמלצתכם מאחר ואני כבר נטולת כוחות מכך שאיני יכולה לבצע כלום במהלך הזמן שלי איתו
חשבתי לפנות ליועצת שתעזור לי , אולי הבעיה אצלי ? או זה שלב
ממש אודה להמלצתכם בהקדם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלותיות - תגובה
רבקה צדיק14/02/2011בנך עדיין בשלב התפתחותי הדורש נוכחות שלך , עדיין לא פיתח זהות עצמית משלו ולכן יש "חרדת פרידה" אכן בתקופה זו לא ניתן לבצע פעולות בבית באופן עצמאי , זו התקופה שהילד צמוד אלינו ואנחנו מתאימים עצמנו לשלב בו הוא נמצא , תתכנני פעולות שמתאימות גם לו, לאט לאט תסגלי אותו לשחק קצת לבד , שימי לו מוסיקה או תדברי איתו כאשר את הולכת לחדר הסמוך שישמע את קולך כך ירגיש בטחון שלא "נעלמת"לו. תשדרי בטחון ואל תראי שאת נבהלת מהמצב.. את פעולות הבית בישול וכד' תעבירי לשעות בהן יש עזרה בבית או כאשר ישן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות
ליבי14/02/2011הרבה תודה על תגובתך המהירה
ניסיתי לדבר איתו תוך כדי שאני הולכת לשירותים אבל הוא הולך אחרי בבכי ,
אנסה את עניין המוזיקה
שמתי לב שהבנות של חברות שלי בנות אותו הגיל הרבה יותר עצמאיות ומאפשרות אולי אני עושה משהו לא בסדר ?
ואשמח לקבל עצתך לגביגבולות , כשאני מבקשת ממנות לא לגעת בחשמל הוא מחייך אלי , אני חוזרת שוב ושוב וכאשר הוא לא מקשיב לי אני מעבירה אותו או לוקחת אותו למקום אחר ואז הוא צורח בקולי קולות , כך לגבי כל דבר אסור או כל דבר שהוא רוצה ואי אפשר לבצע אותו , האם גם זה שלב ? איך עלי לנהוג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות - תגובה
רבקה צדיק14/02/2011שלום לך
אכן הילד בודק גבולות , את בהחלט אמורה להיות עקבית , לפני שאת אומרת לא תחליטי שזה אכן חיוני ואז השארי עקבית
כאשר הוא מנסה לגעת בחשמל תאסרי עליו מיידית , בלי הרבה פלוסופיה ולהעביר אותו ומקום אחר עם משחק או תעסוקה . ילדים זקוקים לגבולות זה צורך התפתחותי ואנחנו ההורים אמורים לתת גבולות . כמובן הכל במידה סבירה .
כאשר את אומרת לא, תני חלופה אחרת ... לא להתרגש מהבכי , לאמר אמא אוהבת אותך אך את זה אני לא מרשה אפשר ללשחק ב....
יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היא פשוט צורחת!אמא אחת13/02/2011
שלום. יש לי בעיה שאף אחד לא מכיר.
הבת שלי בת שנה ועשרה חודשים. נמצאת במעון כבר כ-5 חודשים ופתאום...החל מלפני שבוע היא קמה מהשינה בצהריים צורחת. לא בוכה סתם, אלא צורחת ממש ומעירה את כל הגן. שום דבר לא מרגיע אותה.
אני חייבת לציין שהגננת (עם נסיון של 20 שנים) לא נתקלה בכך מעולם, בבית היא לא צורחת (גם לא אחרי שנת לילה - היא קמה יפה מאד בבוקר), הג לא חדש לה (היא ישנה עם אותו סדין, שמיכה ומזרון).
ז התחיל פתאום לפני כשבוע וכלום לא מרגיע אותה.
מה שחשוב זה שזה תמיד באותה השעה בדיוק בצהריים, היא לא רוצה לאכול בקבוק (אז זה לא רעב), ויא עדיין עייפה אבל לא מצליחה לחזור לישון.
אני מוטרדת מאד כי כואב יל כ"כ על הילדונת.
מה עושים? מישהו מכיר תופעה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היא פשוט צורחת! - תגובה
טובי פלד14/02/2011אמא אחת
לדעתי זה בגלל השינה בצהריים .בשינה המוח מייצר חרדות וזה מה שקורה בשינה בגן.לעומת זאת בבית כנראה אווירה אחרת ואין חרדות בשינה.
לדעתי זה יעבור עןד מעט. אם זה לא יעבור כדאי לשאול רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ביציאותמ.א13/02/2011
שלום,
בתי בת שנתיים ו 9 חודשים,כבר למעלה מחצי שנה היא עושה לנו בעיות כאשר אנחנו רוצים להחילף לה חיתול עם קקי.היא מתחילה לבכות ואומרת שרוצה להשאר עם הקקי. לפעמים מרוב שהיא מתאפקת היציאות שלה נעשות קשות כמו גללים וגם ישנם ימים ללא יציאות בכלל.אציין כי נולד לנו תינוק חדש למשפחה אבל המצב היה כחצי שנה לפני הלידה בכניסתה לגן שאותו כבר הספקנו להחליף.בגן החדש הבעיה חלפה והילדה נעשתה פורחת וחיונית אבל שוב הנושא חזר.השאלה היא האם זה משהו פסיכולוגי כי היעא מרבה לשתות ובכל זאת היציאות קשות תוך סירוב להחלפת החיתול אף היא מבקשת (כאשר היא כבר מסכימה )שנחליף לה בעדינוןת,מה עלינו לעשות???????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה ביציאות - תגובה
טובי פלד14/02/2011הילדה שלכם כנראה רגישה ללחצים ואלה באים לידי ביטי ביציאות ,כלומר בפעולת המעיים.
זו נטייה מולדת ודי מוכרת.
אל תלחצו יותר מדי תנו לה בקצב שלה
לדעתי אם זה לא משתפר כדאי ללכת לפגישת ייעוץ .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך גמילהלילך13/02/2011
שלום,
בתי בת שנתיים ו- 8 חודשים, התחלנו תהליך גמילה עמה לפני כחודש בערך. הרצון להוריד את החיתול ולעשות את צרכיה בשירותים הגיעה מבקשה שלה. לאחר סופ"ש שבו הבנו שמוכנה והתחילה לעשות צרכים באסלה, הורדנו לגמרי את החיתול והיא החלה גם את הגמילה בגן. על-פי דיווחיה של הגננת היא מסתדרת היטב בגן ניגשת לשירותים. בהתחלה היו מעט פיספוסים בגן אך במהרה הבינה את הרעיון וכמעט ולא מפספסת בגן. לעומת זאת, המצב בבית שונה, כאשר אנחנו שואלים אותה אם היא צריכה ללכת לשירותים, היא מתעצבנת ואומרת שאין לה. ולאחר זמן היא מפספסת ועושה את צרכיה בחדר. זה קורה כבר כמה פעמים שבהן אומרת שאין לה ואז מפספסת. התחושה שלנו שהיא עושה זאת בצורה מודעת. היא לא נראית מאוכזבת או נסערת כאשר מפספסת. ושאנחנו מסבירים לה שעושים בשירותים אז היא מעין מתעלמת. היא מבקשת רק לעיתים רחוקות ללכת לשירותים באופן עצמאי, רוב הפעמים מדובר שאיזשהו סוג של שכנוע מצידנו ללכת לשירותים.
אשמח לעזרה בנושא.
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך גמילה - תגובה
רבקה צדיק13/02/2011שלום לילך , עשיית צרכים זה בשליטה של הילדה לכן טוב שהתחלתם גמילה בשיתוף פעולה שלה ועל פי דרישתה. אל תכנסו למאבקי כוחות איתה , תנו לה את המסר שהיא מחליטה וזה אך ורק שלה . הרבה מחמאות על הגמילה בגן ובבית לאפשר לה להחליט בעצמה, זה משחק עדין של לווי שלנו ושליטה שלה. כמה שתלחצו יותר או לחלופין תתאכזבו כך יש פחות סיכוי לגמילה. זה לוקח זמן עם הרבה פספוסים בבית וברור שזה קורה יותר בבית כי ילדים בודקים יותר גבולות ושליטה בבית מאשר בגן . זה נורמלי.
הרבה סבלנות , התמדה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהליך גמילה - תגובה - תגובה
טובי פלד14/02/2011ללילך היקרה
אני מסכים בהחלט עם ההצעה המעשית של רבקה צדיק אבל אני חולק על ההסבר שלה לגבי ההבדל בין ההתנהגות של הילדה בגן לבין ההתנהגות בבית.
בבית זו לא בדיקת גבולות.היא פחות עושה את צרכיה בשרותים מפני שהיא יודעת שבבית היא יכולה לעשות זאת.בבית יאפשרו לה ,לא יכעסו ולא יענישו.היא עושה את מה שיותר קל לה.
בגן יש לחץ חברתי וצורך לרצות את הסמכות שהיא הגננת.
אם בבית היו מפעילים עליה לחץרב לשלוט בצרכים ולעשות בשרותים היא הייתה נענית ללחץ הזה. אני לא ממליץ לעשות זאת כי השליטה העצמית תבוא מעצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממקלחתנינה12/02/2011
שלום רב,
בני בן השנה וארבעה חודשים מסרב בצרחות להכנס למקלחת והסיבה היא שלפני שבוע נכנסנו איתו לגקוזי בבית הוא נהנה, שיחק משחקים, בקצף, והכל היה בסדר, הרעש של הגקוזי עבד וזה לא הפריע לו. כאשר התכוונו לצאת מהגקוזי, נעמדנו, מפלס המים ירד, והמים לא כיסו את חורי הגקוזי שמשם יוצא לחץ המים והרעש החזק, והמים השפריצו לכל כיוון ועם רעש חזק, הילד נבהל והחל לצרוח בלחץ! הוצאנו אותו והיה קשה מאוד להרגיע אותו, חשוב לי לציין שעד המקרה לא היתה כל בעיה במקלחות הוא דווקא חיכה להן.
היום, שבוע אחרי הוא עדיין צורח במקלחת הוא לא מוכן להתפשט, דופק על הדלת שנוציא אותו, מושיט ידיים שנציל אותו מהאמבטיה(מהגקוזי). אין לנו אמבטיה אחרת בבית, והבררה היחידה היא לקלח בכיור וזה מה שאנחנו עושים אבל הוא כבר גדול בשביל כיור.
קניתי לו משחק שט באמבטיה אבל לא עוזר לו להרגע.
מה עושים? איך אפשר לעזור לו להרגע מהטראומה?
סליחה על ההודעה הארוכה,
ותודה על הסיוע
נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממקלחת - תגובה
טובי פלד12/02/2011נינה היקרה
עזבי אותו לכמה שבועות טפלי בו עם מגבת רטובה בלבד.
לאמקלחות ואמבטיות יום יומיות אין צורך וערך רפואי .
הוא ירגע לאיטו
טובי םלד
פסיכולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישכח מזה?
נינה12/02/2011תודה רבה על התשובה המהירה,
האם הוא ישכח את זה כל כך מהר אם רק אניח לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שלא יוצא בחוץ הרבהמנאל12/02/2011
שלום רב
אתמול בשעה 12 בצהרים, יצאתי אני ובני בן 3 חודשים וחצי מהבית. לפני שיצאנו הנקתי אותו קצת למרות שהוא לא בקש, הוא התעורר בשעה 11:00 בבוקר וישן כל הלילה. בחוץ הוא בקושי בקש אוכל. הוא כל הזמן שיחק עם קרובי המשפחה שלי, וכולם שיחקו איתו. הוא כנראה שכח שהוא רעב! אני לא יודעת. הוא מאוד נהנה בחוץ ומחייך לכולם ומאוד חברתי.
חשוב לציין, שאני לא כל כך יוצאת מהבית. האם זה אפשרי שהוא שוכח לאוכל בחוץ מרוב הגירויים והוא לא רגיל לכך?? האם זה קורה??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שלא יוצא בחוץ הרבה - תגובה
טובי פלד12/02/2011שלום רב
בהחלט ,בגלל הגרויים בחוץ הוא לא רעב.
אני מציע לך לצאת אתו יותר לפגוש אנשים וסביבה. וגם לא להאכיל אותו כשהוא לא מבקש.
ברכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו...
מנאל12/02/2011שהוא לא מבקש ואני מחבקת ומשחקת איתו הוא מתחיל לחפש את הציצי,אז אני נותנת לו לאכול! לפעמים אני מרימה אותו בכוונה כדי לראות אם הוא מתחיל לחפש או לא.ואז אני נותנת לו לאכול!
האם זה בסדר מה שאני עושה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו... - תגובה
טובי פלד12/02/2011לדעתי עדיף לילד ולך לא להציע לו בכלל אוכל.
תני לו לבקש לבד .כךהוא יפתח יותר עצמאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו הגיל להצבת גבולותלירון10/02/2011
שלום,
ביתי בת שנה וחצי. רגילה שמרימים אותה על הידיים הרבה ולרוב אין לנו בעיה עם זה.
אבל לאחרונה התחילה לדרוש שנרים אותה על הידיים הרבה גם בבית ולפעמים אי אפשר כי היידים תפוסות בדברים אחרים (הכנת אוכל וכו'). אני מנסה לשתף אותה בפעילות בה אני עסוקה אך לא תמיד זה עוזר.
אני גם מציעה לה חיבוק במקום ידיים, יורדת לגובה שלה ואף מציעה לה לשבת עלי ואומרת לה שהיא גדלה וקשה לאמא להרים אותה הרבה או שיש לי דברים בידיים ולכן אני לא יכולה להרים אותה (תלוי בסיטואציה) אך היא רוטנת ונשכבת בוכה על הרצפה.
אני גם מנסה לעשות איתה משא ומתן כדוגמת : "על הידיים אבל קצר כי כבד לי" ולזה היא תמיד מסכימה אך לא תמיד מסכימה לרדת מהידיים. ואחכ' מבקשת שוב "על הידיים קצר" :)
השאלה שלי: האם דרך ההתמודדות שלי נכונה? האם היא בשלה לקבלת גבולות? חשוב לי לא "לשבור" אותה ואני גם לא יודעת אם היא בשלה להבין מה זה אומר "כבד לי" או "אני עסוקה עכשיו". היא עוד לא הולכת לגן אלא עם מטפלת כך שאין לי בעיה לחכות עם הצבת גבולות עד גיל שנתיים אם צריך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו הגיל להצבת גבולות - תגובה
רבקה צדיק10/02/2011הצבת גבולות מתחילה כבר מינקות , היא חשובה ביותר התפתחותית, אנחנו כל הזמן מציבים גבולות באופן מדורג ומותאם לגיל של הילד. לכן רצוי בהחלט להעביר מסר אסרטיבי שאת יכולה להחזיק אותה על הידיים רק חלק מהזמן המשותף שלכן , יתכן והילדה רוצה לשחק יחד בזמנכם המשותף , בשמן עבודה במטבח את יכולה לשתף אותה בפעילות , חלקית לפחות. לאט לאט באופן מדורג היא תלמד גם לשח בלעדיך או ליידך. לא להבהל מכעס שלה ובכי על הרצפה, תעבירי לה מסר ברור ועקבי, מאידך עבודות הבית בגיל זה מבוצעת בעיקר בשעות השינה של הילד.. זה גיל שהם עדיין זקוקים לתשומת הלב שלנו.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדי עצותלירז10/02/2011
שלום
אני אמא לילד בן שנתיים ו-4 חוד' הוא נמצא במעון,הבוקר נגשה אליי המטפלת והסבירה לי שאתמול בחצר הבן שלי ניגש לילד אחר הוריד מכנסיים ובא אליו מאחור. כמובן שהמטפלת הפרידה בניהם.הופתעתי נורא הלא מעולם לא ראה את בעלי ואותי בסיטואציה אינטימית ואף בעלי לא מוכן להראות לו איך לעשות פיפי בעמידה מפאת צניעות.האמנם ילד כל כך קטן שבקושי מצליח להוריד מכנסיים יעשה דבר כזה,התייעצתי עם המטפלת ושאלתי אולי ראה ילד אחר בגן וחיקה התנהגות והיא הסבירה שהוא הבן היחיד בגן שגמול.אנחנו אובדי עצות.לא יודעים איך להתמודד אם זה.מה אמורים לעשות במצב כזה?האם אמורים לדבר איתו על זה?יש אפשרות שחלילה עבר איזו התעללות למרות שהוא נמצא תמיד בקרבתינו או עם הסבים.כמובן שהוא לא נחשף לטלויזיה למעט ערוץ בייבי.רצינו לדעת אם במצב כזה צריך לפנות למישהו הרי לא יתכן שיעשה דבר כזה מדימיון הוא היה צריך לראות דבר כזה כדי לחקות התנהגות כזאת.אנחנו אמורים לחשוש???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדי עצות - תגובה
רבקה צדיק10/02/2011שלום לך , ייתכן וזה אירוע חד פעמי, רצוי לא לעשות מזה עניין "גדול" ילד בן שנתיים עדיין אין לו שיפוט לגבי פרטיות של האדם והוא עדיין בשלב גיבוש הזהות העצמית שלו.
סביר להניח שזה אירוע חקרני בודד.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בצהריםמנאל10/02/2011
שלום
האם צריך להרגיל תינוק בן 4 לישון בצהרים??
וכמה תינוק בגיל הזה צריך לישון בסך הכל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בצהרים - תגובה
ליליה טאוויל טפלר10/02/2011אני מניחה שאת מתייחסת לתינוק בן 4 חודשים. בממוצע תינוק ישן כ-16 שעות ביום אבל הטווח הוא רחב-בין 10 ל-20 שעות. נראה לי שאת יכולה להשפיע במידה מסויימת על הכניסה לשינה, יצירת התנאים להרדמות , ופחות על כמות הזמן שישן. בדרך כלל בגיל הזה נהוג שישן שנת צהריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DELEY בהתפתחותיפעת09/02/2011
יש לי תינוק בן 9 חודשים. כשהייתי בטיפת חלב, הרופא בדק את ילדי ואמר כי צריך לתת לו פיזיוטרפיה מאחר והוא עדיין לא יושב, הוא אינו תופס צבע בתפיסת צבת והוא אינו זוחל גחון. רציתי לדעת, האם עליי להתחיל לדאוג? כי אני בלחץ ממה שיש כרגע ומפחדת מהעתיד. צריך לציין כי התינוק היה לפני ארוחה ולכן לא ממש התייחס למה שהרופא אמר. התינוק זוחל על הבטן עם רגליים, הוא תופס חפצים בכל אחת מן הידיים, הוא מקשיב כשקוראים לו, מסתובב במידת הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DELEY בהתפתחות - תגובה
טובי פלד10/02/2011יפעת היקרה
לדעתי כרגע אין מה לדאוג. אל תראי לו דאגות ואל תלחיצי אותו .הוא מתפתח בקצב שלו.
פזיוטרפיה זה אף פעם לא מזיק,וגם לא תמיד מועיל לילדים שמתפתחים בקב איטי יותר.
הדבר החשוב ביותר הוא תיקשורת טובה ואווירה תומכת ,לא מלחיצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלמנאל09/02/2011
שלום
בן 4 חודשים התעורר היום ב8 בבוקר אכל וישן עד 11 והתעורר לא רעב לא בקש אוכל עד 12 בצהרים. האם זה בסדר? חשוב לציין שהוא ישן כל הלילה מ 23:00 עד 8 בבוקר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל - תגובה
רבקה צדיק10/02/2011התגובות של בנך בסדר גמור , הילד אוכל כמה שהוא צריך , חשוב לעקבו בטיפת חלד על גדילת המשקל וצמיחה פיזית בהתאם לגרף המקובל בגילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא נמצא באחזון 50
..15/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עניתם לקרן-עם הכותרת הנקה בלילה
מנאל18/02/2011אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)