פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצבנות
    קתרין
    26/02/2011

שלום

יש לי ילד בן שנה ושמונה חודשים , ילד שמבין הכול אכן עדיין לא מדבר טוב,כשהוא מתעצבן הוא חובט את ראשו בקיר או ברצפה...איך מתמודדים עם תופעה כזאת ואיך להגיב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצבנות

הוספת תגובה

• עצבנות - תגובה

ליליה טאוויל טפלר
    27/02/2011

תגובה זו כשהוא מתעצבן, היא דרך לפרוק תוקפנות, תנסו להרגיע אותו על ידי חיבוק עוטף, לדבר על כך שהוא כועס, אבל אתם לא מרשים לו לפגוע בעצמו. אם התופעה נמשכת כדי לפנות לייעוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר יום לתינוק בן 3 חודשים
    ענת
    25/02/2011

שלום

אני בבית עם תינוק בן שלושה חודשים
    אין לנו שום סדר יום (אני לא עובדת ואחזור לעבודה רק עוד חצי שנה)
    כמובן שאני עושה לו מקלחת ויוצאת איתו לטיול ומשחקת איתו באוניברסיטה אבל זה לא בסדר קבוע או בשעות קבועות.
    הדבר היחיד שקבוע הוא שהוא אוכל מטרנה כל 3 שעות בערך (נע בין שעתיים לשלוש) וזה קבוע רק בגלל שהוא דורש אוכל.
    בלילה הוא ישן כשש שעות, קם רוצה עוד בקבוק ואז חוזר לישון עוד שעתיים-שלוש.
    במהלך היום אין לו בכלל סדר של שינה וזה מאוד מתיש!!
    אני מאוד רוצה לעשות לו סדר של יום אבל אין לי מושג איזה סדר יום אמור להיות לתינוק.
    והכי חשוב לי לדעת כמה זמן הוא אמור לישון במהלך היום? (כי כרגע המצב הוא שהוא כמעט ולא ישן מעל חצי שעה במהלך היום)

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    סדר יום לתינוק בן 3 חודשים

הוספת תגובה

• סדר יום לתינוק בן 3 חודשים - תגובה

טובי פלד
    26/02/2011

ענת היקרה
    ילד ישן ומתעורר לפי הקצב הטבעי שלו. אם יש לו הפרעות חיצוניות של רעשים וגירויים או הפרעות פנימיות של כאבים שנתו לא תהיה סדירה. בשלב הזה של חייו אין לך מה להתערב בסדר השינה .
    אני מקווה שאת מפגישה אותו עם אנשים נוספים לך.
    בזמן הערות הוא מתבונן ומקשיב ,כך הוא לומד.תהיי על ידו כשהוא צריך אותך והוא צריך אותך כל הזמן שהוא ער בגיל הזה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים-בעיה בלילה
    רוני
    24/02/2011

שלום רב,
    בני בן 7 חודשים שרגיל לישון עטוף בשמיכה ביום ובלילה אבל כאשר הוא ישן בעגלה בחוץ ידיו פתוחות ואין לו בעיה להירדם ולישון). מגיל חודשיים ועד בערך 6 חודשים הוא היה ישן ממש יפה בלילה, כלומר מ7.30 בערב עד 2.30 בלילה אוכל ואז עד 6-6.30 בבוקר. מגיל 6 חודשים הוא התחיל להיתעורר כמעט כל שעה וחצי ולצעוק, כאילו מנסה להוציא ידיים וכאשר בסוף מוציא אותם נרדם לאיזה חצי שעה, מתעורר עוד הפעם ומתחיל לצעוק כי לא יכול להפסיק לשפשף את העיניים ולא מצליח לחזור לישון עד שעוד הפעם אנחנו לא עוטפים אותו בשמיכה. וככה כל לילה, אנחנו כבר ממש מותשים ולא יודעים איך לפתור את הבעיה. ניסיתי להרדים אותו עם ידיים פתוחות במשך היום אבל הוא פשוט צועק ולא נרדם, משפשף את העיניים ומתעצבן כי הוא עייף אך לא מצליח להירדם. רוצה לציין שיש לו סדר יום קבוע שהתאמנו לפי צרכיו והוא באופן כללי תינוק שמח.

אני ממש זקוקה לעצה... מה הדרך הכי טובה לגמול אותו מעיטוף או שלהמשיך לעטוף ולנסות משהו אחר? כמה זמן יקח השינוי ולמה אפשר לצפות בדרך?
    אשמח מאוד לעזרה!...
    רוני

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 חודשים-בעיה בלילה

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים-בעיה בלילה - תגובה

רבקה צדיק
    24/02/2011

שלום לך
    כפי שאת מתארת הבן שלך נעים לו יותר כאשר ידיו משוחררות, לכל ילד יש את הצורך התחושתי שלו ואנחנו ההורים מתאימים עצמנו .
    תני לו לישון כאשר ידיו מחוץ לשמיכה , הוא זקוק לזה תחושתית. באם את חוששת שיהיה לו קר תלבישי אותו בשרוולים , ניתן לעשות שרוול ממכנס ישן (גוזרים את החלק של האגן ומשחררים רק את הרגליות . זה עובד!!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קור זאת לא הבעיה

רוני
    24/02/2011

גם אין לי בעיה לשחרר לו את הידיים אבל הוא לא מצליח להירדם ככה, משפשף כל הזמן את העיניים, בוכה ולא ישן. אם אני אפסיק לעטוף אותו ואתן לו לבכות קצת,כמה זמן לוקח בערך עד שהוא יתחיל לשלוט בידיים שלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 שעושה דווקא
    יסמין
    23/02/2011

שלום לך,

יש לי ילד בן 3, ילד חכם, פטפטן, אנרגטי, נבון ופשוט מקסים.
    הבעיה היא שכשהוא לא מקבל מה שהוא רוצה, הוא משתטח על הרצפה ובוכה. הבכי יכול להימשך גם 50 דקות ללא הפוגה. לא ניתן לדבר איתו או לנסות להרגיע אותו. אני מכורה לתכנית סופר נני ואני ובעלי משתפים פעולה אחד עם השני ועושים הכל "ע"פ הספר" אך איתו זה לא עובד.
    היו אינספור מקרים שהוא בכה באמצע הקניון ופשוט לקחנו אותו לאוטו וחזרנו הביתה מיד, אך הוא לא למד את הלקח, משמע השיטה הזו לא עובדת.
    אנחנו מאוד עקביים ב"חוקים" שלנו, אנחנו חד משמעיים, מאוד לא מבלבלים אותו, אך הוא עדיין בשלו.
    הוא יודע לבטא את עצמו, הוא גמול כבר מגיל 2.5 והוא באמת ילד מקסים, אך אני מוצאת את עצמי יותר מדי פעמים פשוט בוכה בגלל החוסר אונים ושהוא הכל עושה דווקא.
    דווקא קופץ על הספה, דווקא מכניס הרבה אוכל לפה, דווקא משפריץ מים מהפה, דווקא עושה מה שבא לו.
    יש ימים שהוא מדהים בהתנהגותו ויש ימים שאני פשוט צועקת "הצילו".
    אני לא מסוגלת לחשוב על ילד נוסף מרוב שכל הזמו אנחנו מועסקים על ידו.
    מה עוד אפשר לעשות? איך עלינו לנהוג? הוא מקבל אהבה ותשומת לב ללא הפסקה!

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 שעושה דווקא

הוספת תגובה

• ילד בן 3 שעושה דווקא - תגובה

טובי פלד
    23/02/2011

יסמין היקרה \
    במקרה הזה אני מציע שתלכו לייעוץ כי השינוי שאתם רוצים,יקרה בתהליך ולא בבת אחת.
    דבר שני אתם כנראה רכים מדי בגישה שלכם.
    הילד לא לא פוחד לעשות מה שבא לו.
    ילד אנרגטי ופעיל יעשה מה שבא לו ויצפה שהוריו יוותרו לו בכל אלה אם קצת יפחד מהם.
    אולי זה לא נעים לך אבל זהו הטבע האנושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילד המשתטח על הרצפה

רחל לנדאו
    02/03/2011

ליסמין שלום,הילד המקסים שלכם למד שאתם מאד מתרגשים מההשתטחות שלו על הרצפה. מאד קשה לשאת בכי ממושך של ילד אבל הוא ממושך כי הוא יודע שבסופו של דבר יקבל את שרצה. הוא למד להתיש אתכם.מצב זה לא טוב לו ולו טוב לכם ולאווירה בביתכם. הוא לא יוותר על התנהגות מפריעה זו כל עוד לא יתברר לו סופית שזה לא ישיג את התוצאה לה הוא מכוון. עליכם להתכונן לכמה ימים קשים אך אם תהיו ברורים לעצמכם ולו, זה יחלוף מהר. אין ברירה תנו לו לבכות עד שיבין שבכי זה לא מביא תועלת. כן גם אם זה יהיה בכי מאד ארוך. אל תרבו בהסברים ובמילים, הוא חכם. אמרו פעם אחת שלא יוכל לקבל את מבוקשו, אמרו לו שאתם מבינים שהוא מתוסכל והניחו לו לצאת מהפלונטר בעצמו. עקביות ומסר ברור הם שיגרמו לו להפסיק צורת התנהגות זו.יחד עם זאת ברגעים של שלווה יש ללמד אותו ממש כמו באימון איך להביע את רצונותיו בצורה מקובלת, ולעודד אותו בכל פעם שעושה זאת במשך היום. בהצלחה, רחל לנדאו מנחת קבוצות הורים בשיטת אדלר, כפר סבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד שעושה דווקא

רחל לנדאו
    02/03/2011

אמא יקרה,
    כשילד עושה דווקא, זו התנהגות מפריעה. בדרך כלל ילדים מגיעים לכך במקרה, בטעות. הם עושים משהו וכאשר הם זוכים לתגובה עם רושם רב, הם מרגישים שהם מקבלים בסיטואציות אלה המון התייחסות. גם אם זה גערות ואיסורים, עדיין הוא מקבל התייחסות למעשיו. עצתי, מצאי במשך היום הזדמנויות לשבח אותו על כל התנהגות נורמטיבית. שכמות השבחים תהיה כזאת שההתייחסות לה הוא מחכה תבוא ממקום של אהדה.כאשר יהיה "שבע" מהתייחסויות חיוביות למעשיו, יזדקק פחות להתנהגויות דווקאיות כדי לקבל התייחסות אמרי לו בצורה מילולית מה אהבת בהתנהגות שלו. זה יחבר אותו ליכולות שלו.
    בהצלחה, רחל לנדאו, מנחת קבותו הורים בשיטת אדלר, כפר סבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגרסיה בגמילת לילה
    מיטל
    23/02/2011

היי,
    בתי בת שנתיים ו-9 חודשים, גמולה עוד לפני גיל שנתיים, ומגיל שנתיים גמולה גם בלילה. לקח אמנם שבועיים בערך עד שגמה יבשה לגמרי גם בבקרים, אך במשך חודשים מאז ניתן לומר שלא היו פספוסים. בשבועיים-שלושה האחרונים חזרה להרטיב בלילה, בהתחלה חשבי שקר לה או שהיא מקוררת, ואכן היתה הטבה לאחר כמה לילות, אלא שלאחר כמה ימים שוב חזר הדבר על עצמו. נכון לכרגע, בכל לילה היא מרטיבה. ממה יכולה לנבוע הרגרסיה הזו ? מה לעשות ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה בגמילת לילה

הוספת תגובה

• רגרסיה בגמילת לילה - תגובה

רבקה צדיק
    23/02/2011

הרטבת לילדה בגיל הזה יכולה להיות מסיבות שונות, יחסית הבת שלך גמולה מגיל צעיר מהממוצע, כל הכבוד .
    מומלץ לא לעשות מזה עניין, להציע לה שירותים לפני השינה ולא להציע שתייה לאחר מכן .
    תמשיכו לעודד אותה ביום על הבגרות שלה והשליטה , תנו לה בשעות היום להוצא מרץ והרבה משחקים סוציודרמתיים , זה מאפשר עיבוד החוויות שעברה באותו יום .
    תני לזה זמן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לינה משותפת = הנקה לפעוטה בת 2.4
    נויה
    22/02/2011

אני אמא יחידנית למדהימונת בת 2.4. אנחנו בלינה משותפת + ציצי של בוקר (שלרוב מתחיל ב 05:00...)מרגישה שרוצה להעביר אותה לחדר משלה ולגמול מהנקה. אשמח לעצתכן - מה לעשות קודם? אולי את שניהם יחד? ואיך??

הרבה תודה!

הוספת תגובה

• לינה משותפת = הנקה לפעוטה בת 2.4 - תגובה

טובי פלד
    23/02/2011

נויה היקרה
    מה הסיבה שאת רוצה ליגמול אותה מהנקה ולינה משותפת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה את הספייס שלי

נויה
    23/02/2011

את ה"לבד" שלי. רוצה להיכנס לזוגיות, רוצה קצת "לשחרר" את הסימביוזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה את הספייס שלי - תגובה

טובי פלד
    23/02/2011

נויה היקרה
    עדיף לעשות זאת בהדרגה ,להפסיק את ההנקה ולאחר מכן לעבור ללינה נפרדת.
    למרות שאפשר לינה נפרדת באותו חדר כשלב ראשון.זאת המידה ויש מקום לשתי מיטות.
    בתחילה הילדה עלולה להיכנס ללחץ אבל זה יעבור לה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    לימור
    20/02/2011

יש לי בן בן 8 וחצי חודשים, נמצא החל מגיל חצי שנה בתינוקייה בקיבוץ. מאז שולב בתינוקייה נמצא רוב הזמן בבית בגלל מחלות... אני שוקלת להוציא אותו מהתינוקייה לטיפול של מטפלת (מאוד רציתי כשהיה בן חצי שנה אבל לא הייתה לי את האפשרות, והיום זה מתאפשר עם מישהי מקסימה).
    אני שוקלת להוציא גם בגלל עניין המחלות, גם בגלל שלא אני ולא בעלי יכולים לקחת יותר חופשים וגם בגלל שבאמת אני חושבת שבגיל כזה טיפול של אחד עדיף וטוב יותר לקטנציק.
    ופשוט קודם לא הייתה לי אפשרות.
    האים הוצאה בגיל כזה והחזרה שלו למערכת בספטמבר יכולה לגרום נזק כלשהו או שעדיין טיפול של אחד על אחד עדיף בגיל הזה למרות הקשיים.
    כמו כן מה הדגשים שיש לתת למטפלת
    ומה בגדול סדר יום שדמתאים לגיל הזה
    המון תודה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

טובי פלד
    21/02/2011

מישהי מקסימה
    שלום רב
    אל תוציאי את הילד מהתינוקיה.
    מחלות בגיל הזה ובתנאים האלה זה דבר טוב ומשפר את החיסוניות של הילד.אותן מחלות בגיל מבוגר יותר יותר מסוכנות.
    הוא לומד להתייחס לאחרים ומפתח כישורים חברתיים.
    להיות שמונה שעות עם אדם אחד גורם לדעתי לעיכוב בתהתחות החברתית של התינוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להחזיר טיטול?- דחוף!
    א'
    20/02/2011

שלום, בני בן 3 התחלנו תהליך גמילה לפני כשבועיים ביוזמתי!!! כל עוד אני לוקחת אותו לשירותים הוא לא מפספס פחות או יותר, אף לא פעם אחת הלך ביוזמתו או ביקש ללכת לשירותים! גם כשמפספס אינו אומר דבר... שאלתי אותו האם יש לו פיפ, קקי הוא אמר לא ומיד אחר כך עושה את צרכיו! האם כדאי להחזיר את הטיטול? עד שהדרישה ללכת לשירותים תגיע ממנו? חשוב לציין שכל פעם שעשה צרכיו בשירותים קיבל חיזוק חיובי!
    ובנוסף אינו מרטיב כל הלילה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם להחזיר טיטול?- דחוף!

הוספת תגובה

• האם להחזיר טיטול?- דחוף! - תגובה

רבקה צדיק
    20/02/2011

שלום
    את בתתהליך נכון
    דרושה סבלנות בגמילה והמסר כל הזמן "אתה גדול" במידה ותחזירי את הטיטול את משדרת בעצם שהוא לא גדול ... קחי זמן ... תנסי באופן מדורג גם לא להזכיר לו שיתחיל להרגיש צורך ואחריות , חשוב שילמד לקחת אחריות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילד בן שלוש
    אילנית לבנת
    20/02/2011

שלום רב,
    ברצוני לשאול לגבי פחדים אצל ילדי בן 3 וארבע חוד' הוא מפחד מכל מיני דברים משונים, לפעמים מהרוח החזקה, לפעמים מזבוב , רעש של אופנוע או אוטובוס שעובר, אני מבינה כי ילדים פוחדים וזה בסדר וגם יחלוף אך איך אני עוזרת לו להתמודד , מהפחד שממש מקפיא אותו

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ילד בן שלוש

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילד בן שלוש - תגובה

רבקה צדיק
    20/02/2011

שלום לך , אכן פחדים בגיל זה הם שלב התפתחותי , זה בולט בעיקר כאשר יש רעשים פתאומיים חזקים או גירוי ותנועה לא צפויים . התגובה שלך היא להרגיע , כמו"זה רעש של אוטובוס " "איך אוטובוס נוסע"? להסיח דעתו עם חלוף הרעש ולתת לו הרגשה שעוברים לסדר היום , לא לעשות עניין גדול ומאידך לתת לו תחושה של בטחון . כאשר את רואה כי עומד לעבור אוטובוס תכיני אותו לרעש ותאפשרי לו לכסות את האזניים וכד'
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 שלא אוהבת רעש

אלי
    24/06/2011

לי יש ילדה בת 3 שגם מפחדת מכל דבר שמרעיש כמו אופנוע מקדחה טרקטורון ליפעמים גם זבוב גורם לה ליבכות אני רוצה לדעת אם צריך לבצע בדיקת אוזניים מיוחדת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 שלא אוהבת רעש - תגובה

ד``ר אורה רבר
    26/06/2011

לאלי שלום
    בגיל של הבת שלך הפחד ותגובת הבהלה מרעשים היא טבעית לחלוטין,
    ראה את תשובתה של רבקה צדיק לשאלה שלמעלה.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה מעדיפה את אביה
    ליטל
    19/02/2011

שלום רב!
    בתי בת כמעט שנה. אני עדיין איתה בבית, עדיין מניקה (מעט, אוכלת המון מוצקים), והקשר בינינו מצוין - כיף לנו ביחד והיא קשורה אלי מאוד. הכל משתנה כשבעלי חוזר מהעבודה או בסופי שבוע. אז היא מפגינה העדפה ברורה אליו, מסרבת לעבור לידיים שלי ממנו (עד כדי קיטורים, לא ממש בכי תמרורים) ורוצה ממני אליו. היא מתאכזבת אם שנינו לידה ואני לוקחת אותה ולא הוא. יש לציין שאני לא משאירה אותה אצלו אם אני צריכה לקחת אותה (להרדמה למשל), והיא נרגעת אחרי דקה או הסחת דעת. מה לעשות? זה מאוד פוגע בי ומערער לי את הביטחון (ילדה ראשונה).אני חוששת שהיא תהיה ילדה של אבא (ולא של שנינו) ולא "תשים עלי".
    תודה, ליטל

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה מעדיפה את אביה

הוספת תגובה

• בת שנה מעדיפה את אביה - תגובה

טובי פלד
    20/02/2011

ליטל היקרה
    אני מציע לך לא לחשוש ולא לפחד מדברים שאין עליהם שליטה .לבת שלך אופי משלה והיא לא תתינהג בהתאם לציפיות שלך.הקשר עם אביה מעניק לה ביטחון .וכדאי לךלעודד אותו ולא להפריד בינהם. טיב הקשר ביניכן לוי באיכות ההשקעהשלך בה,לא בזמן שאת משקיעה ולא באוכל שאת נותנת.ותלוי גם באופי המולד שלה ,לכמה תשומת לב היא זקוקה לרמת הפעילות שלה ולרמת הסקרנות שלה.
    תינוקות מגיל 0 יודעים לאיזה אנשים להתחבר ומי עושה להם טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכדים, סבא וסבתא
    4321
    17/02/2011

שלום,

הנני אמא לזוג ילדים מקסימים, הבן בן 4 ו8 חודשים והבת בת שנתיים וחודשיים.מאז שבני היה בן שנהו4 חודשים לערך והיה צורך כלשהו בהשארתו אצל הוריי הייתה לו מחאה על כך, זה היה מתבטא בבכי עז. משלמד לדבר התווספו לכך המילים רוצה את אמא, הביתה וכו'. גם כשהוריי היו מגיעים לקחתו מהגן היה בוכה בכי קורע לב, מיותר לציין את המבוכה של הוריי לאור קבלת פנים זו, למרות יודעם כי אין לקחת ללב. לאחר משבר הבכי היה נרגע והם היו מבלים, הוא אף היה מציין שהיה כיף! כיום הוא כבר כמעט בן חמש והוא עדיין מאוד מאוכזב כאשר נודע לו כי לפעמים יש צורך שיקחו אותו מהגן, דבר שקורה לעיתים רחוקות בלבד. לתמונה נכנסה גם אחותי שגם את פניה מקבל באופן זהה להוריי.אני חייבת לציין שלא מזמן הייתה תקופה שבה הם לא לקחו אותו והוא ציין שהוא רוצה ללכת אליהם ואף להשאר לישון אצלם אך בתנאי שאנחנו נשאר גם. בזמן האחרון גם ביתי החלה לקבל אותם בבכי, ואף בפעם האחרונה אמרה להם אתם לא באים לבית שלי. אציין כי אין להם שום בעיה בקשר עם הוריי בעלי ותמיד הם שמחים לראותם - אולי זה קשור לכך כי הם כמעט מעולם לא הצטרכו להיות איתם לבד העזרה מגיעה יותר מכיוון הוריי. אך בפעמים שכן נשארו איתם שמחו מאוד. אני אובדת עצות. מדוע לילדי קשה עם הוריי ואחותי. זוהי אינה תקופה אלא עובדה בשטח לאורך שנים. הדבר הגיע לכך שגם אמי וגם אחותי היו על סף דמעות בפעם האחרונה. אשמח מאוד לכל דבר.

ניסינו מתנות קטנות הפתעות זה מרגיע נקודתי ולפעם הבאה הכל מתחיל מחדש.

תודה וסליחה על המגילה

לקביעת תור
    סגירה
    נכדים, סבא וסבתא

הוספת תגובה

• נכדים, סבא וסבתא - תגובה

טובי פלד
    20/02/2011

אמא יקרה
    לילדים שלך יש תגובה חרדתית.זוהי תגובה ראשונית ואחר כך היא עוברת ..אבל החרדה עצמה לא נעלמת .החרדה נוצרת כל הזמן .וכל ילד וילדה מגיעים לעולם עם רמת חרדה מסוימת.בדרך כלל זהו מאפיין תורשתי.
    תרגיעי את משפחתך זה לא נגדם וזה יעבור עם הזמן. חשוןב מאד שהם יגיבו בצורה נעימה ולא יעלבו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכדים סבא וסבתא

4321
    20/02/2011

תודה רבה על המענה המהיר,

ישנה אפשרות ברמה מסויימת להקל על החרדה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרכז להורים וילדים למכירה
    שלי שוש
    17/02/2011

שלום, אני מוכרת מרכז פעיל להורים וילדים באזור המרכז. מישהו מעוניין? במרכז סדנאות לתינוקות, חוגים לפעוטות וילדים עד גיל 5, שעת סיפור שבועית, התעמלות לנשים לפני ואחרי לידה ועוד הרבה פעילויות. בנוסף יש במקום חנות קטנה ומשחקיה לפעוטות. בבקשה רק רציניים.

הוספת תגובה

• מרכז להורים וילדים למכירה - תגובה

טובי פלד
    20/02/2011

אני מעוניין
    אנ התקשרי אלי טובי פלד 0505406680

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאבקים בשינה ואמא עם קצת אשמה
    אור
    17/02/2011

ביתי בת 8 חודשים בת ראשונה. עד כה מעולם לא הצבתי לה גבולת וגם לא היה צורך..ישנה טוב מ6 בערב עד 5 בבוקר אוכלת טוב בוכה כשיש בעיה -לרוב מסמנת על רעב ולא בוכה.
    השבוע קיבלה חיסון..וניכר היה בלילה אי שקט ובהלה.לקחתי אותה באמצע הלילה אלי למיטה.
    למחרת אתמול קמה ב10 בלילה בעירנות של "מסיבה" לא רצתה לאכול ..בארבע בבוקר שוב "מסיבה"ציחקוקים חיוכים דפיקות רגליים על המזרון רצון לשחק.
    אחרי כול מני ניסיונות הרדמה כולל לקחת אותה למיטתינו ווידוי שצרכיה מולאו..
    החזרתי אותה למיטתה ואמרתי לה קצת בתקיפות "לילה טוב אמא עייפה אני הולכת לישון לילה טוב" והיא נירגעה ובסופו של דבר גם נירדמה.
    היום שוב הלכה לישון אחרי שעה התעוררה בקושי אכלה כך שזה לא רעב..ושום דבר לא עזר..אחרי שעה וחצי של ניסיונות הרדמה-להרדים אותה על הידיים כפי שאנחנו עושות הרבה פעמים...ועוד..בסוף התעקשתי לא להוציא אותה מהמיטה אפילו כש בכתה..בעצם פעם ראשונה שהצבתי גבול..להרגשה שלי אולי גם קצת בכשיחות יתר..
    ובסוף בסוף כשהבכי התגבר מאוד לקחתי אותה על הידיים ונירדמה מיד..
    אני תוהה אם הגזמתי,אם גיל זה מתאים להצבת גבולות,

הוספת תגובה

• נ.ב

אור
    17/02/2011

רציתי רק לפרט לגבי קשיחות יתר..שאמרתי בקול קצת קשוח לא..אני לא מוציאה אותך מהמיטה..עכשיו זמן לישון. כמה פעמים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאבקים בשינה ואמא עם קצת אשמה - תגובה

טובי פלד
    20/02/2011

שלום רב
    לדעתי זה בסדר לשים גבולות כבר מגיל יום .
    אבל אני ממליץלישון עם התינוק בקרבת מגע עד גיל שנה לפחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקשנות וגבולות
    ליבי
    17/02/2011

הי
    שאלה נוספת לגבי בני בן השנה וחודשיים, היינו אצל חברים והוגשה לו צלחת עם אוכל וגם לבת של חברה שלי הוגשה צלחת, הוא ניסה להגיע לצלחת השנייה וכשלא הסכמנו הוא התחיל לצרוח ולבכות , ככה זה כמעט עם כל דבר שהוא רוצה ואוסרים עליו , קשה לעמוד בבכי שלו בעיקר ליד אנשים, ניסינו להסביר לו שזו הצלחת שלו והצלחת השנייה שייכת לילדה , אבל משהמשיך לצרוח איפשרנו לו להגיע לצלחת השנייה , אחרי שנייה של התענינות הוא התחיל להעביר אוכל מהצלחת שלו לצלחת השנייה , ומיד עבר לתעסוקה אחרת

מה עלי לעשות במצבים כאלה?

לקביעת תור
    סגירה
    עקשנות וגבולות

הוספת תגובה

• עקשנות וגבולות - תגובה

טובי פלד
    20/02/2011

לילי היקרה
    אני מציע לך לעמוד על הגבולות שקבעת לא לפחד ולא להיכנע לבכי.
    כניעה ואי השמת גבולות גורמים נזק לילד ולמשפחה.
    תהיי חזקה ,זה חשוב.אם את לא מצליחה תלכו לייועץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נותן לעצמו מכות בראש
    ליבי
    17/02/2011

שלום
    בני בן שנה וחודשיים , לפני כחודש בערך בני החל להכות את עצמו בראש בצורה מוזרה , הוא נותן לעצמו מכה בשתי הידיים ומתבונן בתגובה שלנו, אני התעלמתי ושמתי לב שזה נעלם, אך עם בעלי הוא עדיין עושה את זה ומחפש תגובה , מאיפה זה מגיע ? מה הסיבה לזה ? ומה ניתן לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    נותן לעצמו מכות בראש

הוספת תגובה

• נותן לעצמו מכות בראש - תגובה

טובי פלד
    20/02/2011

ילדים הם סקרנים הוא לא עושה זאת כדי לחפש תשומת לב ,אבל הוא יכול להמשיך לעשות זאת כדי לקבל תשומת לב. יתכן גם שלילד יש סףכאבגבוה והמכות כואבות לו פחות.
    תמשיכו בהתעלמות וזה יעבור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה