מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משחק עצמאיGHB,27/11/2010
שלום ביתי בת שנתיים ו-9 ילדה מאוד חברותיצ,אוהבת תמיד להיות אצל חברים ושחברים יהיו אצלה אבל הבעיה שהיא פשוט לא מוכנה לשחק לבד- תמיד צריכה את אביה או אותי יחד איתה. גם אם יש חברים אצלה או שהיא אצלהם. צריכה אותי תמיד בסביבה.גם בבוקר כשצריך להתארגן לעבודה היא עדיין בוכה כשאני הולכת להתקלח כי אני לא איתה. אחר כך היא איתי בחדר בזמן שאני מתלבשת ומתאפרת.
הרי ברור לי שהיא מסוגלת לשחק לבד, בגן מן הסתם לא תמיד יושבים לידה ומשחקים איתה. אני גם יודעת שהיא ילדה מאוד חכמה בעלת דמיון מפותח- היא מביאה את כל הבובות ועושה להם מפגש, עושה הצגות עם הבובות, "מכינה ארוחות"ף הבובה חולה... אבל כל זה לא מסכימה לבד אלא רק כשאני איתה.
פעם לפני שהתארגנתי הייתי מציעה לה אפשרויות למשל "עד שאמא מסיימת להתקלח תבחרי- או לקרוא ספרים, או לראות טלויזיה. נעליתי בפניה רעיונות אולי זה יעזור. אבל כמובן שלא עזר. יש תקופות שהיא מחכה לי 10 דק ורואה טלויזיה ויש תקופות שגם זה לא. אם אני הולכת ממנה היא פשוט בוכה וזה יכול להמשך שעה בלי הפסקה וזה כבר קרה מלאאאא פעמים. גם אם אני עקבית כמו בבוקר ואני כן הולכת להתקלח כל בוקר היא עדיין בוכה ועושה הצגות.
אשמח לדעת איך אני יכולה להרגיל אותה להיות יותר עצמאית במשחק
תודה מראש
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק עצמאי - תגובה
ליליה טאוויל טפלר30/11/2010שלום, לפי התיאור נשמע שהקושי אינו במשחק עצמאי אלא בבטחון להיות ללא נוכחות הורית לצידה, משהו ברמת הקשר בינכם , שהיא אינה מספיק רגועה ובטוחה להתנהל בעצמאות , ולא רק לשחק בעצמאות, כאילו חרדה להעדרותכם הפתאומית, שמשהו יקרה לה או לכם ובמצב זה אינה פנויה למשחק. האם היה גוון של חרדה בדרך בה חשתם בגידולה מגיל ינקות, האם לא יכלה לפתח תחושת בטחון מספקת בקשר איתכם, כקשר עיקבי ובטוח? באיזה מידה ההתמסרות שלכם היא מלאה כאשר אתם יחד, ונותנת חוויה שממלאת אותה להיות בלעדיכם ולוותר עליכם אחר כך?
ברגע שתרגיש בטוחה מבחינה ריגשית , היא תתפנה למשחק עצמאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי יותר מדי וזאת הבעיה....
עינת01/12/2010מאז שקטנה אני משתדת להיות איתה כל הזמן, בלי בייביסיטרים וכאלה.
רק שחייבת ממש משאירה אצל סבתא וגם כשראיתי כשהייתה תינוקת שבוכה כשאני הולכת אז אני גם את זה ולא עושה רק אם אין ברירה וזה חריג מאוד.
מאז שנולדה אני כולי שלה- מ חקת איתה, מטיילת ,איתה ,מלמדת אותה .
וכן כשאני איתה אני רק איתה!
מאז שקטנה באים חברים ואנחנו אליהם ובגן השעשועים אבל שוב רק אם אנחנו איתה ולידה היא משחקת איתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדפת הורה אחדאורית25/11/2010
אנו זוג אמהות עם ילד בן שנתיים וחצי. שתינו מבלות איתו זמן דומה (זמן איכות של משחקים ותקשורת ולא טלויזיה). כאשר רק שנינו (הבן ואני) ביחד אז הוא משתף איתי פעולה, שמח לשחק איתי ולבלות איתי, להתארגן בבוקר וכו'. הבעיות מתחילות כאשר האמא השניה שלו מגיעה. במקרים רבים הוא מסרב להתיחס אלי, צועק שהוא לא רוצה אותי רק את האמא השניה, כועס מאוד (צעקות ורקיעות רגלים) כאשר אני מעירה אותו בבוקר ולא האמא השניה (שלעיתים כבר בעבודה), לעיתים הוא מוכן שרק היא תעזור לו עם פעולות בבית, שרק היא תביא לו אוכל או בקבוק וכו'.
חשוב לי לציין שעברה עליו תקופה טראומטית לפני כן - אמו השניה נאלצה לבלות 3 שבועות בחול כשהיה בן פחות משנתיים. בתקופה הזו הוא לא הראה התנהגות חריגה, נהפוכו, מאוד שיתף פעולה ואף אמר את המילה אמא בפעם הראשונה. מיד אח"כ אני נאלצתי לנסוע ל10 ימים וכל זאת תוך כדי מעבר דירה. אני לא יודעת אם יש קשר לאירועים הללו. מלבד ההתנהגות המתוארת הוא סה"כ ילד ממש טוב, חברותי מאוד, לא חרדתי ואם יש התנהגות חריגה (לעשות דווקה) היא מאוד קצרה שנראה שהוא בוחן גבולות.
האם יש מה לעשות כדי למנוע את ההעדפה לאמא אחת? אני יודעת שהוא אוהב אותי אבל עדיין אני מאוד נעלבת מההתנהגות שלו ומרגישה שהיא גוררת אותי לתגובות לא נעימות חזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפת הורה אחד - תגובה
ליליה טאוויל טפלר30/11/2010מאד יתכן שההעדרויות המתוארות השפיעו עליו, במיוחד שלאחר שהתמסר אלייך , נאלצת ליסוע ולהשאיר אותו להתמודד שוב עם מה שהתמודד קודם, והפעם בלעדייך. אבל נכון להיום מאד חשוב האמירה המשותפת שלכן כלפיו שהוא יכול לכעוס, שיש לו הזכות לכך, אך עדיין עליו לדעת שאינו יכול לנהל את נוכחותך בעזרת צעקותיו ומחאותיו. האם השניה צריכה לגלות אחווה כלפייך, לגלות באוזניו את רצונה שתהיו שלושתכם ביחד. האם יחסייכן יציבים או שיש מידה של קונפליקט בינכן המשתקף בעמדת הבן? האם התפקידים בינכן ברורים או שהוא מתבלבל מההחלפות בינכן?
אפשר לספר לו על סדר היום ועד כמה שניתן מיתהייה איתו במהלך אותו יום, מי תיקח לגן מיתחזיר, מי תהייה אחר הצהריים ומי בערב, מתי אתן שתיכן יחד איתו, מידי יום, לעשות לו סדר ידוע שיהיה צפוי עבורו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירהelli24/11/2010
שלום. ביתי בת שנתיים באוקטובר האחרון התחילה ללכת לפעוטון בפעם הראשונה (לפני כן הייתה בבית) . ההתחלה הייתה קשה ועכשיו היא הולכת בשמחה. יש מעבר דירה שעומד על הפרק לאזור אחר לגמרי.. כלומר לא תוכל להמשיך בפעוטון שלה. איך הוצאה מהפעוטון תשפיע עלייה? האם כדאי להשאיר אותה אחרי המעבר בבית עד לשנה החדשה? או להשאיר אותה לזמן מה בבית?
האם ממש לא כדאי לעשות את המעבר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה - תגובה
ליליה טאוויל טפלר30/11/2010הי , אני שמחה לשמוע שההתאקלמות מאחורייכם בגן הנוכחי, בכל זאת זה סימן טוב, שלאחר פרק זמן זה יש הסתגלות ומגיעה השמחה. מכאן חשוב לזכור שהמעבר הזה הוא המעבר הראשון שלה למסגרת, ויכול להיות שהמעבר הבא כבר יהיה יותר קל. לא מומלצץ תקופה של השארות בבית זה רק יבלבל אותה. אם המעבר הכרחי להתקדמותכם אז חפשו גם טוב בסביבה החדשה, וזיכרו שאחרי תקופת התאקלמות שהיא זקוקה לה, בתכם מרגישה שייכות ובטחון במקום החדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגרסיה בשעות שינהשנינה24/11/2010
שלום , בתי בת 3.5 חודשים עד לפני כשלושה ימים ישנה כ-5-6 שעות רצוף בלילה כאשר לפני השינה הייתה אוכלת בקבוק של 120 מ"ל, ב-3 ימים האחרונים היא החלה לאכול 180 מ"ל לא בבת אחת אלא בערך 100 ואחרי כחצי שעה -40 דק עוד 80 מ"ל ולילות אלו הפכו ללילות חסרי שינה עבורינו היא מתעוררת כל שעתיים בחלק מהפעמים לאוכל ובחלק רק למוצץ ואז השינה שלה לא חזקה.
האם ייתכן שזוהי קפיצת גדילה? אם לא מה יכולה להיות הסיבה לשינוי דפוס השינה הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה בשעות שינה - תגובה
פנינה ליבר30/11/2010שלום
לא נראה לי שהשינוי הוא שגלל תוספת האוכל, אלא אם כן תוספת זו מכבידה עליה. נראה לי שכדאי להמתין בסבלנות לפני שנקפוץ למסקנות על שינוי כזה או אחר, כי הרי רק חלפו 3 ימים. תבדקי אם אין שינוי נוסף בחדר, בתאורה, ברעשים, בחום ובמזג אויר. בכל מקרה סבלנות ובבקשה להרגע.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מבקבוק בלילהקרן19/11/2010
הילדה שלי בת שנתיים, מתעוררת כל לילה ומבקשת בקבוק פעם אחת בסביבות השעה 1:00 ופעם שניה בסביבות 4:00 -5:00, היא שותה כמעט תמיד את כל הבקבוק (ml240). ניסיתי לתת מים אך היא בשום פנים ואופן לא מסכימה, ניסיתי גם להתעלם מתוך מחשבה שהיא תתייאש ותרדם אך גם זה לא עזר . חשוב לי לציין שהיא לא ילדה אכלנית, היא אוכלת כמויות מאד קטנות, גם במעון כל הזמן טורחים מספרים לי שהיא אוכלת רק כמה כפיות בכל ארוחה. אני מקפידה כל ערב שהיא תוכל ארוחת ערב, אך לא תמיד היא מסכימה. אני לא רוצה שהיא תרד במשקל (שוקלת עשרה קילו), האם כשמורידים את הבקובק בלילה הילד אוכל יותר ביום? איך ניתן להוריד את הבקבוקים בלילה כך שהילדה לא תעורר ותבקש אותם ? אודה על תשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מבקבוק בלילה - תגובה
ליליה טאוויל טפלר23/11/2010יתכן מאד שילדתך משלימה את התזונה שלה בלילה, יתכן שיש מקום להשלים את התזונה במהלך שעות הערות, לאחר שמיציתן את הארוחה, על ידי בקבוק או כוס חלב. במהלך הלילה ניתן לעשות גמילה הדרגתית של הפחתת כמות ומהילה של הבקבוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד בן שנתיים ושבע חודשים לא מסכיםיוליה18/11/2010
שלום רב !
סיפור שלנו כזה - ילד בן שנתיים ושבע חודשים לא מסכים בשום פנים ואופן להתארגן לקרת יציאה לגן ילדים ( להתלבש , לשתוף פנים, לצחצח שיניים וכו' ). הוא קם במצב רוח טוב , מחייך , מדבר, ובעיקר רוצה לשחק בפיז'מה .בקשות רבות לעזור לאמא ולהתחיל להתלבש - לא עוזרות , זה רק מצחיק אותו, עד שאמא כבר על סף עצבים ומתחילה לכעוס עליו, להרים את הקול ולהלביש אותו בכוח . ואז הוא נכנס לאיסטריה , פורץ בבכי קבד ולוקח לו הרבה מאוד זמן להירגע . כל בוקר אותו סיפור , ילד מאוד נפגע מהסיטואציה ואפילו לא מסכים לדבר אחרי זה כמה זמן. איך אנחנו יכולים לצאת מזה כך שאמא לא תשתגע וילד יתרגל לסדר הבוקר הנורמלי.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד בן שנתיים ושבע חודשים לא מסכים - תגובה
ליליה טאוויל טפלר23/11/2010תנסי להציע לו בחירה, בין שתי אפשרויות שמקובלות עלייך, על מנת לאפשר לו מידה של שליטה בתהליך- למשל אתה יכול לבחור ללכת לגן בפיג'מה או לבוא עכשין להתלבש, אפשרות שניה היא לעבוד על רצף פעולות ברור כשקמים בבוקר ולספר לו על רצף הזה, אחרי שקמים , מצחצחים שיניים ומתלבשים, ואחר כך משחקים ומפטפטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה מוזרהרוית17/11/2010
שלום רב,
היום ביתי בת ה-3 חודשים עשתה יציאה די מוזרה , בצבע צהוב אבל בהיר מאוד מהרגיל
וקצת גבשושית. . . שדי חזרה על עצמה במשך היום...
היא קצת מצוננת ויש לה מעט ליחה ואני יודעת שזה משפיע רק שהפעם היא נורא בהירה
מה לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה מוזרה - תגובה
ליליה טאוויל טפלר23/11/2010פני לרופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי לילה מגוניםצופנת17/11/2010
שלום רב,
בני בן שנה החודש, ילד שלישי.
מאז שנולד, שנת לילה היוותה עבורו מטרד ותו לא.
הילד אינו אוהב לישון בלילה ומאז שהוא תינוק מקיץ מידי שעה מקסימום שעתיים.
מה הילד רוצה? בקבוק חלב.
הוא אוכל ארוחת ערב יפה לפני השינה וכשהוא נרדם הוא נרדם עם בקבוק ואוכל בערך 180 מ"ל, לא משנה מה אכל לארוחת ערב.
הילד שוקל 9.5 ק"ג.
כשהוא מתעורר בלילה מספר פעמים הדבר היחיד שמחזיר אותו לישון זה בקבוק חלב.
לא מים , לא מוצץ , לא ליטוף ולא כלום. רק חלב.
אני מוציאה לו את הבקבוק "בכח" כי אחרת אני אמצא את עצמי מכינה בקבוקים כל הלילה. הוא מבחינתו - אוכל.
אני , מעבר לעובדה שלא ישנתי לילה אחד רצוף מזה שנה, מוטרדת שלא ישמין.
זה ברור שהצורך שלו הפך להרגל.
מצד שני אני אומרת, אם הוא לא היה רעב הוא לא היה מבקש את החלב ושותה אותו.
כפי שציינתי, ניסיתי מים ומוצץ הוא לוקח בלי בעיה אך אינו מהווה תחליף ואם אני לא נותנת את החלב - כל הבית צרחות וכולם מתעוררים יחד איתו.
מה עושים? להילחם? לתת לו את החלב? לדלל את המנה (יותר מים מאבקה)?
הוא ילד שלישי אחרי שתי בנות ואיתן לא היה לי את הסיפור הזה. הגדולה אמנם לא ישנה גם כן אך בניגוד אליו גם לא רצתה לאכול.
ה צ י ל ו
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי לילה מגונים - תגובה
ליליה טאוויל טפלר23/11/2010את יכולה לדלל את הבקבוק אבל יתכן שימשיך להתעורר, אם יש לך הזדמנות בחופשת חנוכה של יומיים שלושה שהבנות ישנו אצל הסבתא, למשל, ואת תשלימי שעות שינה ביום, נסי לגמול אותו מההרגל ולהשכיב שוב ושוב לישון ללא הבקבוק, גם אם יהיה לו קשה להרדם, אחרי לילה או שניים הוא יגמל. צריך להתארגן עם המשפחה על מנת להכיל את התהליך הקצר, והעוצמתי הזה...לגבי התזונה עאל תחששי, הוא ישלים את מה שצריך במהלך היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורגלה לאכול ולצפות טלויזיהרונית אשטמקר16/11/2010
ביתי לא רוצה לאכול אם היא לא צופה בטלויזיה או שעושים איתה הליכה ומאכילים אותה.ניסיתי לקרוא את התשובות שאתם כותבים לאנשים עם בעיה דומה איך לא מצאתי מענה מתאים
ביתי בת שנה וחצי מאוד מתוקה איך באוכל אין לי ממש סבלנות כי היא זורקת את האוכל עם היא יושבת ליד השולחן
מה היית מציעה לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורגלה לאכול ולצפות טלויזיה - תגובה
ליליה טאוויל טפלר23/11/2010לפעול בסבלנות ובעיקביות, עם סדר יום קבוע של ארוחות, לשבת בשולחן האוכל איתה, הרחק מגירויים אחרים, לאכול לידה, לתת לה כל פעם מזון שתוכל לאכול ממנו באופן עצמאי, להציע לה מגוון, להציע לה את האוכל שהיא אוהבת כך שיהיה לה רצון ברור משלה לאכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסיוט התחיל, הקטנה שלי חזרה הביתהנעמה וייס16/11/2010
עם כינים ואני רוצה למות. היא בת שנתיים וחצי וחזרה אתמול עם כינים
אני רוצה למות, מפחדת להידבק. אף פעם לא קרה לנו.
מחפשת תכשיר כמובן טבעי בלי כימיקלים, והמלצה מה עושים...
ואיך מצליחים להושיב ילדה בת שנתיים לטיפול.
עזרה פליז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה שלא כתובה
צופנת17/11/2010קודם כל - מה שנקרא תירגעי.
שנית- חומר מצוין שאני משתמשת עם הבנות - שמפו נגד כינים של מורז. מעולה. הוא טבעי ויעיל מהרבה תכשירים קונבנציונאלים.
את חופפת את השיער ומשאירה למשך כרבע שעה עם החומר. פשוט אספי לה את השיער ובזמן ההמתנה תעשו משהו אחר.
אחרי רבע שעה חפפי עם שמפו רגיל ומרכך (אני אישית לא אוהבת את המרכך של מורז, מרכך אחר הרבה יותר יעיל ממנו). והתחילי במלאכת הסירוק עם מסרק כינים רציני (לא אלה שמתלווים לקופסא כי אם השיער עבה השיניים שלהם קצרות מידי ולא ממש אפקטיבי). המשך טיפול- כמו שרשום על האריזה.
מעבר לכך, מניסיון, כל תכשירי הרוזמרין והשמנים האתרים שאמורים "להרחיק" את הכינים כמניעה, לא ממש עזרו.
המניעה הכי טובה- בכל חפיפה רגילה לעבור עם המסרק כינים ולדעת שמידי פעם היא תידבק. ואולי גם את.
ובכל זאת- שאלה יהיו הצרות שלנו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרת ביטחוןרונית אשטמקר16/11/2010
ביתי בת השנה וחצי ממש חסרת ביטחון תמיד תופסת אותי ואת בעלי חזק.שהיא רואה ילדים אחרים היא מתחילה לבכות למרות שהיא רואה וראתה אותם כל יום (כמובן במעון)או שהם הבני דודים זדוכשזה לא הסתדר הוצאנו אותה והיא הסבתא בבית
בכל אופן שאנחנו יוצאים איתה היא מסובבת את הראש ומנסה להתחבא
שמשהו מנסה להתקרב אילה היא ישר בוכה
אני לא יודעת ממה זה נובע?היא השתנתה ונראה שהיא צריכה דחיפה בעניין
אנחנו תמיד מחבקים אותה בבית היא ממש ילדה שונה עד שמשהו נכנס אלינו
מה עלינו לעשות כדי להחזיר להאת הביטחון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרת ביטחון - תגובה
ליליה טאוויל טפלר23/11/2010ממליצה לפנות לייעוץ מקצועי, ההתנהגות נשמעת קיצונית. האם יש אצלכם במשפחה ביישנות קיצונית, חרדה חברתית וכיוצא בזה? יש צורך להבין לעומק ממה ההתנהגות נובעת, על מנת לתת את המענה המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
רונית אשטמקר24/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מרבה להכותנטלי15/11/2010
בני בן 2 ילד נבון מדבר החל מגיל שנה וחצי לאחרונה החל לצבוט ולהפליק על תגובות שאינן לרוחו . כיצד יש לנהוג ? יש לציין שגם בגן הוא מכה ילדים שוחחתי איתו בעניין זה אולם התגובה האיטואטיבית שלו היא מיד אלימה. עזרו לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מרבה להכות - תגובה
פנינה ליבר19/11/2010לא ברור מהשאלה מהי תדירות התגובה, וכמה הוא נפגש בתגובות שאינן לרוחו, ומהן תגובות אלה.בכל אופן תגובות "אלימות" אופיניות לילד שאינו מדבר שמביע את תסכולו באמצעים אחרים, גופניים. בכל מקרה התגובה שלכם חיבת להיות תקיפה, תגובה של העמדת גבול ברור, לא בצעקה ובהענשה אלא , בתקיפות וברגישות. המסר צריך להיות , גם אם קשה לך , תדבר, לא לאלימות!! אבל צריך לקחת בחשבון שמדובר בילד שהוא רק בן שנתיים ולנסות להבין על מנ ולמה הוא כועס
פנינה ליבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץ וחיתול בדחני15/11/2010
ביתי בת 3.5 [שנים] לא מוכנה ללכת לגן בלי מוצץ וחיתול בד מה עושים ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
חני16/11/2010עדין מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצץ וחיתול בד - תגובה
ליליה טאוויל טפלר23/11/2010המוצץ וחיתול הבד מהווים עבור ביתך חפצי מעבר, חפצים שמעניקים לה בטחון ותחושה של בית. נסו בשלב ראשון לאפשר לה לקחת אותם לגן, ולאחסן אותם כל בוקר במגירה האישית או בתיק, בידיעה שאם תצטרך תוכל לקבלם לזמן קצר להרגעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 חודשיםאור13/11/2010
שלום רב
בתי בת 7 חודשים בוכה בכל פעם שאני יוצאת מהחדר, זהו דבר חדש.
לפני מספר ימים זה לא הפריעה לה, היא המשיכה לשחק...
ופתאום היא פשוט נעמדת במיטתה ובוכה עד שאני חוזרת.
בנוסף היא רוב הזמן רוצה להיות על הידיים,גם זה שינוי שקרה לאחרונה.
לפני כן היא שיחקה המון זמן במיטתה עם משחקים שכרגע לאמגלה בהם עניין.
פשוט נעמדת במיטה ומחכה שאני אקח אותה, והיא בוכה אם אני לא לוקחת אותה.
בנוסף היא אוהבת תנועה, אם אני יושבת היא רוצה שאעמוד
ואם אני עומדת היא רוצה שהזוז או הנענע אותה.
אחרת היא מתפטלת ובוכה.
היום פשוט עובר בצורה קשה מאוד, אני סחוטה נפשית ופיזית
מבקשת את עזרתכן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 חודשים - תגובה
פנינה ליבר14/11/2010שלום רב
ביתך מתחילה להבין מה המשמעות של הפרידה, ולכן בכל פעם שאת יוצאת היא מבניה שעזבת אותה. יתר על היא מחפשת רת סביבתך ולכן מאותת "אמא אני רוצה אותך, עכשיו". זהו תהליך התפתחותי נורמטיבי, אכן זוהי תקופה קשה ואולי כדאי להעזר בתמיכה מהסביבה.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהאור13/11/2010
שלום רב
בתי בת 7 חודשים רגילה להירדם עם בקבוק אוכל או מים. אני מנסה לגמול אותה מהרגל זה. ולהניח אותה במיטתה לאחר המקלחת, הארוחה וסגירת האור.
הבעיה שהיא לא נשארת רגועה, היא פשוט נעמדת במיטה לעיתים היא משחקת בעמידה או בוכה ומבקשת שניקח אותה .
אני מדברת אליה,מלטפת אותה ומרגיעה, על מנת שהיא תירגע .
אך במצב זה היא איננה יכולה ללמוד לישון כשהיא נעמדת.
גם אם אני מנסה להשכיב אותה , היא פשוט מתעצבנת ובוכה.
איך אפשר להרדים תינוקת שלא מוכנה לשכב ורק עומדת במיטה, עד שהיא מתעייפת ובוכה עד שהיא כבר ממש עייפה ומבקשת את הבקבוק ?
תודה מראש
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה - תגובה
פנינה ליבר14/11/2010אמא יקרה, אם ההחלטה שלך היא להתחיל בגמילה מבקבוק, אז מילת המפתח היא עקביות. עזרי לילדה שלך דרך טקס שינה קבוע מידי ערב, טקס שיכול לכלול שיר, סיפור או כל דרך שתבחרי, בדרך זו תאותתי לילדה שהגיע זמן לישון. השארי לידה , זסי להשכיב אותה שוב ושוב מבלי להתיאש, עד שהיא תבין שזהו זמן שינה, ואת לידה. בשלבים הראשונים הטקס יהיה אולי ארוך, אך לא להתיאש. ברגישות ובנחישות, זוהי הסיסמא.
בהצלחה
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)