מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר להסרת שיערeliana14/12/2010
שלום שמי אליענה ואני בת 19
רציתי לשאול האם הסרת שיער באיזור הישבן (הכוונה היא על הישבנים)נחשב לאיזור הורמונלי ובעייתי לטיפול בהסרת שיער ב-IPL??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר להסרת שיער - תגובה
אורית בן יהודה19/12/2010היי, ברוכה הבאה לפורום.
ישבן לא נחשב לאזור הורמונאלי, כמובן במקרה ויש אצלך חוסר איזון הורמונאלי הדבר משפיע על מספרהטיפולים הדרושים, בכל מקרה חשוב לראותך כדי לקבוע האם השיער עצמו מתאים לטיפולי IPL מבחינת צבע ועובי השיער.
לכן מומלץ לגשת ליעוץ אצל קוסמטיקאית מנוסה כדי להתאים לך את הטיפול הכי נכון.
בהצלחה, אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילציהrona11/12/2010
האם אפילציה באיזור הסנטר יכולה לעודד צמיחה באיזורים קרובים לסנטר?
מכייוון ששמעתי פעם שלייזר לא מומלץ בפנים כי הוא יכול לגרום לצמיחה מוגברת..האם גם האפילציה יכולה לגרום לכך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילציה - תגובה
אורית בן יהודה12/12/2010היי רונה, ברוכה הבאה לפורום.
אפילציה ואולטרה סאונד עושים עבודה סלקטיבית על כל שערה ואין בפעולות אלו שום סיכון לעירור זקיקי שיער רדומים ולצמיחה מוגברת.
בהצלחה, אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בפטמותקובי10/12/2010
האם מסירים שיער בIPL גם בפטמות?
או שצריך לשים מדבקה כדי לא לגרום לכוויות באיזורים הללו, שכן הם רגישים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער בפטמות - תגובה
אורית בן יהודה12/12/2010היי קובי, ברוך הבא לפורום
בהסרת שיער בלייזר או בIPL יש להגן ע"י מדבקות על נקודות חן ואזורי קעקוע.
באזור הפטמה כמו באזורים אינטימיים אחרים שגם הם רגישים יותר ניתן לעבוד כל עוד השערה כהה מהאזור המטופל ובאנרגיה נמוכה.
בברכה, אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שיער בפטמות - תגובה
רחל סיטבון12/12/2010קובי ערב טוב וברוך הבא לפורום.
אין שום בעיה לעבוד ב- IPL באזור הפטמות. החשוב הוא לעבוד באנרגיה הנכונה.
לידיעתך
בברכה רחל סיטבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהdana10/12/2010
ש לי שערות בסנטר..אמנם הן עדינות אך באור הן מורגשות.
לפעמים פה ושם הייתה יוצאת לי שיערה שחורה שאותו הייתי מוציאה בפינצטה.אך בניסיון להוציא אותה הוצאתי בטעות כמה עדינות אחרות
רציתי לשאול האם עשיתי לעצמי נזק??
ובגלל זה השיערות יגדלו גסות עכשיו?ואם אני יתחיל להוריד בשעווה זה יגדל יותר עדין??והאם אפילציה רלוונטית לאיזור זה?
תודה מראש,דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור בסנטר
אורית בן יהודה10/12/2010היי דנה ברוכה הבאה לפורום.
מריטת השיער ע"י פינצטה או שעווה תעורר זקיקי שיער נוספים ותגביר את השיעור - מאוד לא מומלץ. ראשית חשוב לעבור בירור הורמונלי כדי לראות האם ישנו חוסר איזון כלשהו ולטפל במידת הצורך.
מעבר לכך אני בהחלט ממליצה לעבור טיפולי אפילציה או selectif pro הסרת שיער ע"י גלי קול - אולטראסאונד ללא כאב וסימנים ויעיל מאוד.
בהצלחה אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
rona10/12/2010תודה רבה על התשובה
רציתי לציין שהשיעור בפנים הוא תורשתי יש גם לאימי ולאחיותי
את יכולה להסביר לי קצת על הטיפול באפילציה??האם צריך לגלח?והאם אפילציה גורמת לצמיחה מוגברת כמו לייזר באיזור הפנים?תודה מראש ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
אורית בן יהודה12/12/2010היי רונה עניתי לך את יכולה לבצע אפילציה ללא כל חשש, כמובן אצל מומחית בתחום,
אין לגלח ואין לתלוש בתהליך האפילציה, וכמו שכתבתי אין סכנה כמו בטיפולי לייזר באזור הפנים האפלציה עובדת סלקטיבית על כל שערה ושערה כמו כן האולטאסאונד.
שוב בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער במקום רגישמעיין09/12/2010
אני מעוניינת להסיר שיער מסביב לפיטמות. (יש לי שערות ארוכות וכהות :( ) מה הדרך הטובה ביותר והאם יש סיכון לצלקת??
אני שואלת כדי לקבל את חוות הדעת מהניסיון שלכם לאור השנים, כי מאמרים קראתי לרוב.
כמה זמן ההערכה לטיפול?
תודה רבה מראש!
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו-כן שכחתי להוסיף
מעיין09/12/2010שעורי שחום ולכן החשש שלי מכתמים באזור הרגיש הזה. אני בת 30.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעור בפטמות
אורית בן יהודה10/12/2010היי מעיין ברוכה הבאה לפורום.
סביב הפטמות במיוחד בעור כהה כשלך הנוטה לפגמנטציה מאוד מומלץ להסיר שיער ע"י אולטאסאנד עובד סלקטיבית על כל שערה מבלילפגוע בעור ומבלי לעורר זקיקים רדומים, יש להתמיד בטיפול כדי לראות תוצאות.
לגבי מספר הטיפולים הדרושים , זו שאלה שאיני יכולה לענות עליה ולהישאר אמינה משום
שצמיחת השיער תלוייה בכל כך הרבה גורמים ומס' הטיפולים הוא אינדבידואלי - התמדה תביא לתוצאה רצויה.
בהצלחה, אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך! כמו-כן עיינתי באתרך
מעיין11/12/2010וראיתי שאכן ההמלצה היא במכשיר זה או במחט חשמלית-אפילציה.
לפי מה מקבלת המטפלת החלטה במה לטפל? או שזה לא משנה ברמה העקרונית.
(אולי יש גם שיקול כספי?).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך! כמו-כן עיינתי באתרך - תגובה
אורית בן יהודה12/12/2010היי,המטפלת יכולה להמליץ על טיפול באולטראסאונד בעדיפות על אפילציה במקרים של עור הנוטה לפגמנטציה .
בסופו של דבר את ההחלטה האם לטפל במחט חשמלית או באולטרסאונד מקבלת המטופלת לא המטפלת, המטופלת היא זו שמחליטה לפי שיקולים והעדפות שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות בפניםחסוי09/12/2010
שלום,
יש לי נקודות אדומות שנמצאות על הלחיים וזה נראה לי שזה כתוצאה מפצעי אקנה שהיו לי (ונשאר לי עכשיו קצת) .
הנקודות האדמות שיש לי על הפנים נוצרו לפני כחצי שנה ועדיין לא נעלמו לחלוטין.
מה אני לכולה לעשות בנוגע לנקודות האלה כדי שייעלמו לחלוטין ?
(הוספתי תמונה אם זה יעזור )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המליצו לי להשתמש במשחה המכילה:
חסוי09/12/2010טלק ולימון מערבבים ומורחים על העור וצריך לישון עם זה, וכך יעלמו לי הכתמים לחלוטין ...
האם זה כדאי .?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול הנכון
אורית בן יהודה10/12/2010הי בורוכה הבאה לפורום.
את סובלת מפוסט אקנה .אלו הסימנים האדומים שאת מתארת, לימון הוא תרופת סבתא להבהרת כתמי עור חומים ומאוד שטחיים הטיפול שהומלץ לך לא יזיק, אך כדי לקבל מרקם עור חלק במצב של פוסט אקנה עלייך להשתמש בחומרים פעילים יותר: חומצה גליקולית רצוי של חברת MGP הפורמלות שלהן פעילות מאוד בשל הקטנת המולקולות מהם מורכבים התכשירים ובשל רמת חומציות 3 (PHׂ) ז"א חדיר ופעיל יותר וסרום רטינול XX של אותה חברה
שילוב תכשירים אלו יחדשו את העור וסרום הרטינול יגרום לשפעול הדרמיס ולשגשוג תאים חדשים ובריאים. בשימוש בתכשירים אלה חובה להניח על העור קרם הגנה SPF 30 , אין צורך ביותר גבוהה הם יותר כבדים ומכבידים על עור שסבל מאקנה את קרם ההגנה יש למרוח מס פעמים ביום, גם בחורף שמעונן וגשום קרינה יש תמיד, קרני הUV חודרים גם מבעד העננים.
כמובן שהמלצה על גבי הפורום אינה מספיקה, ממליצה לך לגשת לקוסמטיקאית רפואית טובה, אולי יש מקום מעבר לחומרים פעילים לבצע פילינגים קלים לזרוז התהליך, כמובן לאחר יעוץ מקצועי.
בהצלחה אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על התשובה ...
חסוי10/12/2010היכן ניתן להשיג מוצרים אלה? והאם צריך מרשם רופא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק של הסרת שיערישי04/12/2010
אני רוצה להוריד שיער בצוואר האם יש חשש?
כתבה שראיתי אמנם ישנה השאלה אם עדיין רלוונטית?
הלייזר השאיר צלקות - אמריקן לייזר תפצה
אמריקן לייזר הבטיחה למטופל גוף חלק משיער, אך לא רק שהשיער הוסר חלקית, הלייזר אף הותיר בגופו צלקות. התובע על שיער גופו: "הכל לסירוגין, כמו בלוח שחמט, באופן מכוער מאוד". אמריקן לייזר: הסברנו הכל למטופל לפני החתימה על ההסכם. השופט: המטופל יפוצה בסכום של 42,416 שקל
במרס 2001, נחתם בין התובע לבין אמריקן לייזר הסכם טיפולים להסרת שיער, במסגרתו התחייבה אמריקן לייזר להסיר שיער גוף של התובע באמצעות מכשיר Light Sheer. התובע שילם לאמריקן לייזר במסגרת ההסכם סכום של 14 אלף שקל.
לטענת התובע, הוא עבר במשך ארבע שנים אצל אמריקן לייזר 12 טיפולים באזור הכתפיים ותשעה טיפולים באזורי הבטן והחזה, אלא שהתוצאה שהובטחה בהסכם לא הושגה. התובע טען שסמוך לחודש אוגוסט 2002, הופיעו אצלו פצעים מוגלתיים באזור הבטן, אשר לא נרפאו במשך כשנה, ואף הותירו צלקות באזור בטנו, הכל מבלי שהוא הוזהר כי קיים סיכון להופעת פצעים כאמור.
לטענת התובע, כיום יש בגופו שטחים המכוסים בשיער, יש שטחים בהם הוסר השיער, ושטחים אחרים בהם הוסר השיער באופן חלקי, ולדבריו: "הכל לסירוגין, כמו בלוח שחמט, באופן מכוער מאוד". התובע טען כי אמריקן לייזר הפרה את התחייבויותיה בהסכמים שכרתה עימו, וכי קיימה עימו מו"מ בחוסר תום לב, בכך שלא העמידה אותו על הסיכונים האמיתיים שבטיפול, והציגה בפניו מצגי שווא לעניין הצלחת הטיפול. לטענת התובע, התנהגות אמריקן לייזר עולה כדי ביצוע עוולת רשלנות כלפיו.
אמריקן לייזר הכחישה את התביעה, וטענה כי היא עמדה בכל התחייבויותיה והבטחותיה. לטענתה, היא נתנה לתובע לפני החתימה על ההסכם את כל ההסברים והמידע הדרושים, והתובע הסכים לקבל את הטיפול לאחר שהיה בפניו כל המידע הנדרש.
השופט גד גדעון, מבימ"ש השלום בבאר-שבע, קיבל את גרסת התובע, וקבע כי הוא הוכיח טענותיו בעניין אי קיום התחייבויות אמריקן לייזר על פי ההסכמים, והתרשלותה בטיפול בו.
השופט ציין כי במהלך הדיון התובע פשט את חולצתו וכל הנוכחים יכולים היו להתרשם ממצב שיער גופו. לדבריו: "רואים בבירור שכתף שמאל שעירה יותר ובשתי הכתפיים יש איזורים שבהם יש 'קרחות'. גם בבטן רואים 'קרחות'". השופט קבע, כי תוצאת הטיפול לא הייתה אפילו קרובה לתוצאה המובטחת.
נפסק כי רשלנות אמריקן לייזר בטיפול בתובע נלמדת הן מכשלון הטיפול, והתפתחות תופעת הלוואי החריפה והבלתי צפויה (פצעים וצלקות בבטן),
לפיכך נקבע, כי יש להורות על השבת מלוא התשלום ששילם התובע,וכן לפצותו בגין נזקיו, בכללם " הכאב הפיזי והנפשי, שהיו מנת חלקו עקב כשלון הטיפול בו, הבושה וההפרעה המשמעותית לשגרת חייו", וזאת בסך כולל של 42,416 שקל.
אמריקן לייזר והראל, חב' הביטוח שבטחה אותה, חויבו לשלם לתובע יחד ולחוד את הסכום שנפסק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער בצוואר
אורית בן יהודה05/12/2010היי:)ברוך הבא לפורום.
אם תגלוש באתרי בית המשפט תמצאמקרים רבים של חוסר שביעות רצון של מטופלים מהסרת שיער ומעטים בשל גרימת הצטלקיות.
הדבר נכון לגבי כל טיפול רפואי כל שהוא.
כשמדובר בטיפולים רפואיים /פרארפואיים תמיד ניתן למצוא את הניזוקים כך בטיפולי
שיניים, הסרת משקפיים ניתוחים פלסטיים ועוד . נכון ,אם תמנע מטיפולים מכל טיפול
כלשהו לא תחשף לסיכונים אך גם לא להצלחות הבחירה שלך.
עצתי לך גש לקליניקה אמינה רצוי עם המלצות המאפשרת לך תשלום לפי טיפול בודד התרשם מרמת המקצועיות של המטפל/ת ועל תתפתה להבטחות כמו "תוך כך וכך טיפולים אתה חלק" - ממש להתרחק ממכונים כאלו, נסה הסרת שיער בIPL הרבה פחות מסוכן ומאוד יעיל .
בהצלחה, אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה שם הרופא שמזריק אצלך לקמטים ?חנה03/12/2010
לאורית שלום -האם תוכלי לכתוב לי מה שמו של הרופא שמזריק אצלך במכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שם הרופא שמזריק אצלך לקמטים ? - תגובה
אורית בן יהודה05/12/2010את מוזמנת להתקשר לקליניקה
בברכה, אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית -האם זה סודי מי הרופא המזריק
חנה05/12/2010אני לא מבינה מה הבעיה לכתוב מי הרופא המזריק אצלך כדי שאוכל לברר עליו !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט לא סודי אך...
אורית בן יהודה05/12/2010היי רבקה, הפורום מיועד לתת מענה לשאלות מקצועיות לא לפרסום. בכל הקשור לקליניקה הפרטית שלי
מצורף מספר טלפון , את מוזמנת להתקשר נשמח לתת לך כל פרט בו את מעוניינת כולל שם הרופא המזריק.
בברכה, אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי גבות לגבר .ניר29/11/2010
שלום ,
אני גבר כבן 18 , אני כבר הרבה זמן מתלבט האם כדאי לי לנקות את גבותי כך שיראו מסודרות יותר .. לא שיש לי גבות נוראיות פשוט הייתי רוצה אותם נקיות ומסודרות יותר .
החשש שלי הוא שאני ילך לקוסמטיקאית והיא תסדר לי אותם בצורה נשית או בצורה שלא תתאים לפנים שלי דבר שמפחיד אותי .. הייתי רוצה שתגידי לי מה לבקש מהקוסמטיקאית כך שהגבות יראו נקיות אסטתיות אך עם זאת גבריות !
החשש השני שלי הוא שאני בלונדיני וגם גבוותי בהירות , הפחד שלי הוא שהשערות שימרטו מהגבה יגדלו בצורה שחורה ועבה וברגע שאני יפסיק לנקות חצי גבה תיראה בהירה (בלונדינית) וחציה ככה (שחורה) האם יש הגיון לפחד שלי ? ואם כן מה אפשר לעשות בנידון ?
אשמח לתשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי גבות לגבר . - תגובה
רחל סיטבון30/11/2010נועם, צהריים טובים וברוך הבא לפורום.
ראשית, כקוסמטיקאית חשוב לי לומר שאסתטיקה וגברים הפך להיות עיניין נפוץ מאוד ורובכם מטפלים בעצמכם לא פחות מנשים ועל כך כבוד.
שנית, התנסחת והסברת את עצמך מאוד יפה כך שכל קוסמטיקאית תבין את רצונך. אל חשש בעניין זה.
בעיניין האחרון, יש הגיון קל בפחד שלך. וכאן אסביר מעט. כל מריטה שבאה במגע עם השורש משנה מעט את מקוריות השיערה, לא ידוע אם היא תצמח כהרגלה או שהיא תשנה זוית צמיחה, תתקשה, תתרכך ולעיתים גם עשויה לשנות את צבעה. זה לא קורה תמיד, אך כן קיים הסיכוי. מה שחשוב לדעת, שהרי הצמיחה הנוכחית כרגע מפריעה לך ובכל מקרה אתה מעוניין להסיר את השיער, אז מה משנה צבעו או מרקמו בכל מקרה הוא שם וצריך להסירו.
דבר נוסף אם זה לא מספק אותך, כיום יש לא מעט מכונים המסירים שיער לטווח ארוך.
כל שתחליט שיהיה בהצלחה
רחל סיטבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ניר12/12/2010תודה רחל ,
רציתי לשאול האם אולי רק דילול הגבות ע'י מספרים המיוחדות לגבות ישפר משמעותית את המראה של הגבה והמראה הכללי של הפנים ויחסוך ממני מריטה של שיערות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
רחל סיטבון12/12/2010ערב טוב,
אתה בהחלט יכול להתחיל מגזירה של שיער הגבות ואם זה לא יספק תעצב אותן כפי שאתה רוצה רק תדאג להסביר את עצמך בפני אותה מעצבת אליה תבחר ללכת.
שוב בהצלחה
רחל סיטבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהכרמית29/11/2010
אני בהריון חודש חמישי והוצאתי שערה בפנים עם פינצטה, רק שבמקום להוציא את השערה היא חתכה אותה ותלשה עוד שלוש שערות נוספות, או חתכה אותן. האם פעולה זו תגרום לגדילה של יותר שערות באיזור? או שזה יצמח אותו דבר? אני בהירה, האם השערות שתצמחנה תהפוכנה להיות כהות? האם כשמוציאים שיער מהפנים עם פינצטה ונתלשות או נחתכות שערות אחרות הן תצמחנה אותו דבר? נניח שזו לא פעם ראשונה והיה שימוש בפינצטה בפנים כמה פעמים בעבר.
אנא ענו לשאלותיי
תודה,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
רחל סיטבון30/11/2010שלום לירון וברוכה הבאה לפורום.
ראשית מזל טוב
לשאלותייך,
1. את בהריון ובאופן טבעי צמיחת השיער מוגברת ודומיננטית יותר.
2. חיתוך השיערה לא יוביל לשום שינוי במקוריות השערה. לעומת זאת מריטה כן עשויה לשנות את אופן הצמיחה, הכיוון ואף את צבע השיער. כמובן, שככל שתמרטי כך תזעזעי וכך תגרמי לשינוי.
בברכת לידה קלה ובריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- KERATOSE PILOSISמילי29/11/2010
שלום יש לי קרטוז פילוסיס או פילאריס לא זוכרת בדיוק איך אומרים (בדקתי אצל רופא עור ) זה מגנטיקה , אצלי עוד זה יחסית קל : תיאור הבעיה : פצעים קטנים קטנים יבשים נראה לי שלא כל כך נתן לראותם אך במגע זה כאילו גילחתי :(
זה מופיע אצלי ברגליים אחוריות בעיקר ובישבן למתה , מאוחרי הזרועות , וקצת בצדדים של שוקיים....יש לכם פיתרון , ניסיתי הכל , פילינג אני עושה כל הזמן בבית , טבעיים אגב , קרם גוף אני שמה בערך פעמיים ביום , יום ולילה , ובא לי שיהיו לי רגליים חלקות כבר זה מגביל אותי עם גברים את האמת , אני לא נותנת להם לגעת לי ברגליים כי זה הרגשה שכאילו גילחתי , וזה נראה שיש לי צמרמורות קבוע :(
אשמח לעזרה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר KERATOSE PILOSIS - תגובה
רחל סיטבון30/11/2010מילי שלום וברוכה הבאה לפורום.
אני מקווה שהבנתי נכון את תיאורך, ולפיכך, פילינגים הם הדבר הנכון לעשות.
המלצתי: תפני לקוסמטיקאית, משום שאצלה ריכוזי הפילינג יותר משפיעים ומשמעותיים מאשר אלה הניתנים לשימוש ביתי.
בהצלחה
רחל סיטבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותדינה28/11/2010
שלום רב
רציתי בבקשה להבהיר לעצמי כמה דברים,
1. לגבי קרם הגנה. אינני נחשפת לשמש למעט 10 דקות בבוקר וכ 20 דקות בצהריים(נסיעה).העור שלי מאוד בהיר עם נמשים בהירים תמיד.מידי פעם מורחת קרם חומצות הידרוקסיות ע"מ לשמור על מראה העור(בת 38).אך לאחרונה הקוסמטיקאית המליצה להמעיט או אפילו להפסיק כדי שהעור לא יתרגל וכרגע המצב בסדר.לכן אני משתמשת בקרם לחות עם אנטיאוקסידנטים+סרום.
השאלה היא איזה מקדם הגנה כדאי למרוח? אין לי כל כך אפשרות לחדש באמצע היום.אני שמה SPF 50 אבל עכשיו חורף, והוא גם די שומני, מלבין.יש לי עור מעורב.אולי אפשר לקבל המלצה למשהו טוב ולא מכביד?
2.קרם עיניים.יש לי עור מאוד דק, עדין ואלרגי בעפעפיים, ניסיתי המון קרמים\גלים.לא הייתי רוצה לשים באיזור הזה חומרים חזקים כמו חומצות או ויטמיןA. מה בכל זאת מומלץ? תכשיר שהוא עדין ובאותו זמן עוזר נגד סימני הגיל?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות - תגובה
רחל סיטבון30/11/2010שלום דינה וברוכה הבאה לפורום.
1. קרם הגנה הינו בעל חשיבות גבוהה מאוד לכלל בני האדם ובפרט לבהירי העור והמנומשים. חשיפה יומיומית לשמש למשך 30 דקות כפול מספר שנות החיים שלנו זה די והותר לגרימת נזק משמעותי.
המלצתי היא: למרוח קרם הגנה עם כל חשיפה לשמש, גם קצרה ככל שתהיה. אם עורך הוא שמנוני רצוי להשתמש בקרם הגנה נטול שומן. קיים כמעט ברוב החברות תבקשי כשאת קונה. לגבי קרם הגנה מלבין: פשוט לשים כמות קטנה ולהספיג במלואו.
בעיניין קרם חומצות הידרוקסיות- איני מוצאת שום בעיה בשימוש בו. העור כמו כל הגוף שלנו מבקש איזון ואם מתאפשרת התערבות חיצונית שאינה פוגעת אילא להיפך אף תורמת אז אין בכך דבר רע. גם לספורט ולתזונה נכונה הגוף מתרגל. קרם אנטיאוקסידנט הוא נהדר ותמשיכי להשתמש.
2. קרם עיניים - מומלץ מאוד של חברת מאריקור, חברה צרפתית מובילה ואיכותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי משחות אקנהאביב27/11/2010
שלום, רציתי לשאול לגבי משחות של אקנה, אני משתמש במספר משחות
שקוסמטיקאית נתנה לי, רציתי לדעת כשאני מורח את המשחות על הפנים
אם זה בסדר לקחת מהשפופרות של המשחות עם היד,
אני לא רוצה לזהם את המשחות או משהו כזה,
ובונסף אני ידוע שעל הידיים יש שומנים ואומרים שלא כדאי לגעת בפנים עם הידיים,
כרגע מה שאני עושה זה אחרי שאני מורח את המשחה
אני מוציא עוד קצת מהמשחה החוצה מהשפופרת ומנגב עם נייר טואלט
כדי להוריד את השומן שאולי ירד מהיד שלי למשחה.
והאם בכלל המשחות של האקנה יכולות להזדהם מחיידקים?
סתם חשבתי שאולי לא בגלל שהן מדרך כלל מכילות חומצות
יכול להיות שזה סתם פרנואידי אבל רציתי לדעת אם יש לזה בסיס ואם כדאי
לדאוג מזה, והאם זה נכון העניין שלא כדאי לגעת הידיים בפנים כי על הידיים
יש שומנים וחיידקים וזה עלול לגרום לאקנה?
תודה מראש, אביב, בן 21* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי משחות אקנה - תגובה
אורית בן יהודה27/11/2010היי אביב ברוך הבא לפורם.
חשוב לשטוף את היידיים היטב בסבון לפני מריחת וקרם קרם המצוי בשפורפת ניתן להניח ישירות על ידיים נקיות ולמרוח על הפנים.
באופן כללי לא כדי לגעת יותר מידי בידיים בפנים הסובלות מעור שמן ואקנה.
בהצלחה, אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אחת
אביב27/11/2010השאלה שלי הייתה יותר לגבי המשחה אם אני נוגע במשחה מהשפורפת עם הידיים
אם זה לא כאילו יכול לזהם את החומר אם נגעתי עם היד, כאילו את שאר החומר
שבשפופרת או שהשומן מהיד שלי יישאר על המשחה בשפופרת או משהו
ופעם הבאה שאני אמרח אז זה יהיה עם השומן מהיד שלי עוד מהפעם
הקודמת שמרחתי,
נשמע קצת פרנואידי בטח, אבל רק אני רוצה לדעת שאין בעיה עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אחת - תגובה
רחל סיטבון28/11/2010שלום אביב.
אני מחזקת את תגובתה של אורית.
לפני כל מריחת משחה יש לשטוף היטב את הידיים עם סבון וכך תמנע חשש של השנות חוזרת של החיידקים או הדבקה של התכשיר.
בברכה
רחל סיטבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.אילנית27/11/2010
אני בת 18 וסובלת מהיותי קטנה משיעור יתר.
יש לי שיעור מיותר בסנטר(למרות שהוא לא ממש כהה אך נראה לעין),בחזה(כל החזה לא רק מסביב לפטמות)השיערות כהה אך לא ממש עבות וארוכות.בבטן(כל הבטן כולל הצלעות בישבנים,בגב התחתון.אך ביידיים ובכתפיים אינני שעירה.
קיבלתי מחזור לראשונה בגיל 12,הוא לא היה סדיר אף פעם ורק אכשיו ב-3 פעמים האחרונות הוא נהיה סדיר.איך אני יכולה לדעת מה הסיבות לשיעור יתר??חשוב לציין שלאימי ולאחיותי אין שיערות בישבנים ובחזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
אילנית29/11/2010אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה. - תגובה
רחל סיטבון30/11/2010שלום אילנית וברוכה הבאה לפורום.
את מציינת דבר מאוד חשוב והוא אי סדירות מחזור במשך שנים.
מחזור לא סדיר מעיד על חוסר איזון הורמונאלי ומונה על יתר השלכותיו גם שעירות יתר.
מעבר לחלק האסתטי, חשוב שתדעי שמחזור לא סדיר הינו מצב לא תקין בכלל.
ממליצהמאוד לפנות לרופא נשים ולבצע סדרת בדיקות.
בהצלחה
רחל סיטבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אילנית01/12/2010למרות המחזור הלא סדיר הוא משפחתי ולאחרונה הוא כבר התחיל להסתדר לי ולהתאזן??
ואמי התקשרה לרופא בהדסה והוא אמר לך שיש צורך בבדיקות רק אם ההפרש בן המחזור הוא יותר מחודשיים או שלוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
אורית בן יהודה05/12/2010כמו שרחלי המליצה וכן מנסיון אישי עם מטופלות מאוד מומלץ לערוך בדיקות, לא מזיק
ויכול למנוע הרבה תסכול בהמשך.
בהצלחה, אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- און מכביםרויטל25/11/2010
בס"ד
שמעתי על החברה און מכבים,אין הרבה מידע עליה ברשת ורציתי לדעת אם היא באמת טובה אם המוצרים באמת ממדבר יהודה,ובכלל איזו חברה ישראלית מייצרת מוצרים באמת טובים לאקלים הישראלי...דרך אגב אני בת 28 עור פנים רגיל.
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר און מכבים - תגובה
אורית בן יהודה27/11/2010היי ברוכה הבאה לפורום.
השאלה כוללנית מידי יש הרבה חברות ישראליות המייצרות מוצרים מעולים.
הדבר החשוב הוא שמי משמתאים לך חומרים מכל חברה שהיא יתאימם בהצלחה לסוג עורך.
בהצלחה, אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)