פורום קוסמטיקה פרא רפואית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעווה במשעות
    סיון
    19/10/2009

היי, אני קוסמטיקאית ואני פשוט לא מצליחה להתקבע על סוג של שעווה לאזור המפשעות אני כול פעם שאני עושה ללקוחה אני עושה כוויות או שטפי דם אני אשמח לשמוע על סוגי השעוות שאת ממליצה עליהן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעווה במשעות

הוספת תגובה

• סוגי שעוות

אורית בן יהודה
    21/10/2009

היי:)נסי את השעוות של דפילב, הם גם ידריכו אותך לעבוד נכון, כויות ושטפי דם הם תוצאה של עבודה לא נכונה.
    בהצלחה ,
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת שיער
    שלומית
    19/10/2009

שלום רב,
    אני בת 20 בעלת עור בהיר ושיער כהה. יש לי בעיה של שיעור בפנים ובגוף בכלל. בדיקת דם שעשיתי הראתה שהכל תקין אצלי ולא היה שום חריגה ברמת הטסטוסטרון.  אני מורידה שיערות ברגליים עם שעווה וכתוצאה מכך יש לי פצעים שלא עוברים ושערות חודרניות. הדבר מאוד מפריע לי, אני רוצה לעשות לייזר, השאלה היא אם זה יוכל להעלים גם את הפצעים?

שאלה נוספת, אני מעוניינת להוריד את השיער בפנים, קראתי בכל מיני מקומות שלייזר לא מומלץ לאזור זה. איזה אופציה הכי עדיפה לי? אפילציה? IPL? אולטראסאונד?

אני אודה לכם על התשובות.

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת שיער

הוספת תגובה

• הורדת שיער

אורית בן יהודה
    19/10/2009

היי:)ברוכה הבאה לפורום
    לייזר או IPL עוזרים מאוד ואפילו פותרים את דלקת זקיק השיערה- פוליקוליטוס, אלו הפצעים שיש לך.
    לאזור הפנים רק אפילציה או אולטרה סאונד.
    בברכה , אורית בן יהודה, קןסמטיקאית רפואית - אורמדיקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליזר 1540
    נטלי
    17/10/2009

הי אורית את יכולה לתת לי מידע על הליזר הזה לטיפול בצלקות? זה עלול לעשות צמיחת שיער בפנים או משו כזה?זה יעיל ?יש סיכונים גבוהים?

לקביעת תור
    סגירה
    ליזר 1540

הוספת תגובה

• לייזר 15400

אורית בן יהודה
    18/10/2009

היי:)ברוכה הבאה לפורום.
    ראשית לטיפול בלייזר למטרות קילוף וחידוש העור אין שום השפעה על צמיחת השיער, זו טכנולוגה שונה ממכשירי לייזר להסרת שיער.
    לייזר 1540 הוא לייזר רפואי שפותח ע"י חברת פאלומר"
    הוא פועל ע"י קרני-אור מיקרוסקופיות ומרוכזות חודרות ישירות לדרמיס (השכבה העמוקה של העור) בלי לפגוע באפידרמיס (השכבה החיצונית של העור) וגורמת לחימום הקולגן. החימום יוצר גירוי לבנייה מחדש של סיבי הקולגן בדרמיס, וכך למעשה נוצרת רקמת עור חדשה וצעירה שהיא גם מתוחה וממוצקת יותר.
    יש לעבור מספר טיפולים, במרווח של כחודש בין טיפול לטיפול, נע בין 3-5 טיפולים, והתוצאות תראינה בברור לאחר 3 חודשים מתום הטיפול האחרון. (אני אישית לא מכירה את הטיפול המידע מהאינטרנט)
    לגבי סכנות , מדובר בלייזר, חשוב לבדוק את מיומנות הרופא המטפל , הוא גם אמור לתת לך מידע גם לגבי סיכונים אפשריים.
    בברכה,
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורית-הסרת שיער בהיר מאזור הפנים
    יפעת
    17/10/2009

אורית שלום,

שמי יפעת (29) וסובלת כבר הרבה שנים משער פלומתי ושער בהיר רב באזור הפנים והצוואר (הנני בהירת עור).

אמנם במבט ישיר לא כ"כ רואים, אך מספיק להציץ בפרופיל כדי לראות את שכבת השערות.

אני אמנם עוברת טיפולים להסרת השיער אצל הקוסמטיקאית שלי בשיטת אפילציה, אך לעניות דעתי

השיטה לא מביאה לתוצאות מזהירות במיוחד שיש לטפל בכ"כ הרבה שיער.

הייתי שמחה לשמוע את דעתך בנושא, האם ישנה שיטת הסרת שיער בהיר בטוחה ויעילה ומהי העלות או שכדאי להתמיד באפילציה?

חשבתי לעשות שעוות פנים באופן עצמאי על האזורים הנ"ל, האם את ממליצה, יש סיכונים מסויימים?

בנוסף, רציתי לציין שבשלוש שנים האחרונות אני סובלת מאקנה (אמנם בשנה האחרונה ירדה החומרה במאות אחוזים), האם יש קשר בין זה לשערות שיש לי בפנים או שיש סוגי עור פנים עם מלא שערות? (בדיקת הורמונים לא העלתה שיש בעיה)

אשמח לתשובה,

בברכה,
    יפעת

הוספת תגובה

• אורית-הסרת שיער בהיר מאזור הפנים

אורית בן יהודה
    18/10/2009

להפרעה הורמונאלית כל שהיא יש קשר ישיר לחשיעור הייתר ולאקנה, לעיתים תוצאות הבדיקות הן גבוליות ונחשבות בגדר הנורמה, אך כל אדם הוא אינדבידואל ויכול להיות שגם תוצאות בדיקות בגדר הנורמה הן גבוליות ומשפיעות על צמיחת השיער והאקנה. יש גם שיעור ייתר גנטי, כמו כן במזון שאנו אוכלים יש כיום הורמונים והרבה יותר בנות סובלות כיום משיעור ייתר.
    טיפול מומלץ יעיל ומהיר לשיער פלומתי ובהיר הוא טיפול ע"י אולטרה סאונד במכשיר SELCTIF PRO, הסרת שיער באפילציה לסוג שיער כמו שלך היא "עבודת נמלים" אמנם יעילה אך נמשכת שנים.
    באלטרה סאונד לעומת זאת ניתן בשיער פלומתי כמו שלך לעבוד על קבוצות של שיער ובמהירות.

בברכה, אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה עבור אורית

יפעת
    18/10/2009

תודה רבה על התשובה המהירה.

אכן, שיטת האפילציה לוקחת הרבה זמן ואני בקושי מרגישה תוצאות.

עד כמה יעילה שיטת האולטרסאונד? היא מתאימה לכלל האוכלוסיה? יש תוצאות בשטח?

עד כמה היא מפחיתה שיער? כמה טיפולים (בערך) צריך לעבור לתוצאות טובות?

טיפול אחד יעזור?

ושאלה לא פחות חשובה, מהו מחיר ממוצע לטיפול/ים?

תודה רבה,
    יפעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורית בן יהודה
    19/10/2009

היי:)
    אין אפשרות לדעת את מספר הטיפולים, הכל תלוי במערכת ההורמונלית שלך .
    טיפול אחד בוודאי שלא מספיק!
    השיטה יעילה מאוד ויש תוצאות בשטח, כמו כל שיטה להסרת שיער יש להתמיד בטיפולים כדי להקיף את כל מחזורי צמיחת השיער.
    בכל אופן לאחר כ4 טיפולים במרווח של כ שלושה ארבעה שבועות בין טיפול לטיפול האותו אזור את אמורה לראות דילול ניכר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצעונים בזרועות
    טובי
    15/10/2009

יש לי מעין פיצעונים קטנים ואדומים בזרועות ,זה לא אסטטי ומציק לי האם יש לזה פיתרון ?איך מטפלים בזה ?

לקביעת תור
    סגירה
    פיצעונים בזרועות

הוספת תגובה

• פיצעונים בזרועות,תשובה

מימי שגב
    18/10/2009

היי טובי,יש מספר פיתרונות ואני אתן לך אותם בהסתמך על הנתונים שציינת,השתמש בסבון אנטי בקטריאלי או סבון שמכיל חומרים לטיפול באקנה{עם חומצה סליצילית}דבר נוסף השתמש בפילינגים קלים עם גרגרים על מנת לנקות את הנקבוביות ביסודיות,אפשרי להוסיף חומר קרטוליטי שיגרום לקילוף קל,דבר נוסף לשמור על היגיינה{יש מצב שמצב זה נובע אצלך מזעת יתר עקב פעילות ספורטיבית} מקווה שעזרתי,תודה מימי שגב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים לאחר הגילוח
    אבי
    14/10/2009

שלום
    אני מתגלח עם מכונה של פיליפס
    וכל פעם לאחר הגילוח צצים לי פצעים באזור הצואר העליון ומתחת לסנטר.
    הבנתי ששם זה אזור יחסית רגיש.
    אז לא התגלחתי שלושה שבועות כדי שהפצעים יעברו ובאמת רובם עברו.
    עכשיו השאלה שלי היא איך אני מתגלח מבלי לגרות את העור ומבלי להצמיח עוד פצעים?
    חשבתי להסיר עם שעוה רק באזור הרגיש צואר עליו ומתחת לסנטר.
    האם זה רעיון טוב?

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים לאחר הגילוח

הוספת תגובה

• פצעים לאחר גילוח,תשובה

מימי שגב
    18/10/2009

היי אבי,הרבה מאוד גברים סובלים באזורים שציינת מפצעים שלאחר גילוח,יש פיתרון לבעיה זו והיא לא בדיוק שעווה כי בעצם לא פתרת את הבעיה מהיסוד,הפצעונים שיוצאים לך באזורים הללו הם כתוצאה מצמיחה הפוכה של השערה והיא נקראת דלקת זקיק השערה,השערה חוזרת בהיפוך לזקיק ויוצרת דלקת,הפתרון לבעיה זו זה להרוס את הזקיק בתהליך של לייזר או ipl שבעצם בתהליך הזה ע"י סידרת טיפולים נהרסים רב הזקיקים שבתהליך חיים ובעצם הבעיה שלך יכולה להיפתר במהרה,
    תודה מימי שגב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעה לסיוע במניעת דלקות בזקיק השיער

יפעת מימוני
    20/10/2009

הייתי ממליצה לך שלא לשטוף את הפנים במים לאחר הגילוח אלא לנקות לאמצעות אלכוהות 70% שניתן לרכוש בבית המרקחת ורק לאחר שעתיים שלוש ניתן יהיה לשטוף במים , וזאת משום שהמים מכילים לא מעט חיידקים שחודרים למערכת הדם וזה יפחית לך משמעותית את הפוליקוליטיס (דלקת בזקיק השיערה).
    לאורית בן יהודה, נראה שאת מבינה מאוד בתחומך ובתחום הרפואה בכלל.ידע שנרכש מנסיון של שנים רבות ולמידה.
    האלכוהול לא בהכרח יבטל, אולי רק יפחית, אך למרות כל זאת אין ספק שהמכשיר אותו ציינה אורית ישמש כפתרון הכי יעיל לפתרון הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למכון יופי יוקרתי באורנית, דרושה
    אנסטסיה
    13/10/2009

למכון יופי יוקרתי באורנית, דרושה מסג'סטית או קוסמטיקאית מקצועית בעלת ניסיון מוכח.בעלת מוטיבציה ויחסי אנוש מעולים .

הוספת תגובה

• אינך יכולה לצרף טל' רק אימייל

אורית בן יהודה
    13/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי העור-לאורית
    עינת
    12/10/2009

הי אורית! קודם כל רציתי שוב להודות על היחס! את מקסימה! למטה שאלתי בהמשך לתשובתך על שימוש בחומצות הידרוקסית.וכרגע יש לי שאלה שמטרידה אותי.קראתי באחד המאמרים שגירוי עור הנגרם ע"י שימוש לא נכון בחומרים פעילים עלול להאיץ את הזדקנות העור כנראה בגלל תהליך ההתחמצנות.
    כאשר התחלתי למרוח רטינלדהייד על הצוואר בחלק מהזמן הרגשתי גרד אך לא מציק מאד וללא אודם בדרך כלל.חשבתי לתומי שכך צריך להיות עקב ההשפעה של החומר. זה נמשך כמה חודשים ללא החמרה עד שעבר.
    עכשיו אני ממש חוששת שמא גרמתי נזק בלתי הפיך.
    הקרם בו השתמשתי הוא של אוון שבין היתר מכיל גם אנטי אוקסידנטים.בבוקר הקפדתי על הגנה משמש.האם נזק הוא כה גדול??
    מקווה שתרגיעי אותי!

לקביעת תור
    סגירה
    גירוי העור-לאורית

הוספת תגובה

• היי עינת

אורית בן יהודה
    13/10/2009

אני כרגע מאוד עסוקה , אני רוצה לתת לך תשובה מקפת על שתי ההודעות, דבר הדורש זמן, המתיני בסבלנות אחזור אלייך בהקדם.
    אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי העור - בלי לחץ...

אורית בן יהודה
    14/10/2009

היי:) תודה על הפרגון
    כפי שכתבתי בהודעה "חומצות -נזקי התחמצנות, נוגדי חמצון "
    10.10.09 13:35
    "חברות הקוסמטיקה הטובות מודעות לנזקי החימצון ומוסיפות אנטי אוקסידנטים", ואת כותבת כאן בפירוש שהחומר בו את משתמשת
    מכיל אנטי אוקסידנטים ובנוסף את מקפידה למרוח מסנן קרינה, כל הכבוד!
    אין לך מה לדאוג הכל נשמע בסדר, הגירוי שהיה לך מהרטינלהייד אופייני לאזור הצוואר , רצוי היה למרוח קרם מרגיע בבוקר בזמן הגירוי בנוסף לקרם ההגנה , הדבר היה מונע את אי הנוחות, אך כפי שכתבת "זה נמשך כמה חודשים ללא החמרה עד שעבר".
    השתמשת המקביל בחומר המכיל אנטי אוקסידנטים והגנת על עורך מפני השמש, לכן את יכולה להיות רגועה.

את מוזמנת להתייעץ בכל בעייה
    בברכה,
    אורית בן יהודה , קוסמטיקאית רפואית אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אורית
    נטלי
    11/10/2009

אני צריכה תעזרה שלך בדחיפות שתיעצי לי מה לעשות.הסירו לי שפם בשעווה שלא מיועדת לפנים והבחנתי שקווי ההבעה שלי מצידי השפם התעקמוו הרסו לי את קווי ההבעה תעזרי לי בבקשה תגידי לי שיש פיטרון לזה..העור לא אחיד..

לקביעת תור
    סגירה
    הי אורית

הוספת תגובה

• שינוי בקוי ההבעה לאחר הסרת שיער

אורית בן יהודה
    11/10/2009

היי:)ברוכה הבאה לפורום.
    הסרת שיער מאזור השפם ולא משנה באיזו סוג של שעווה , לא גורמת לשינוי בקוי ההבעה, שינוי בקוי הפנים לא מתרחש בין רגע, יכול להיות ולא שמת לב או שמדובר בנפיחות (בצקת) בעקבות הסרת שיער לא נכונה , במידה וזה המקרה יש לשים קומפרסים קרים ולהרגיע את המקום , והמצב יחזור לקדמותו.
    במידה ויש לך פרטים נוספים על מצב העור , למשל מה כוונתך ב"העור לא אחיד", אשמח לעזור.
    בברכה,
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית - אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אורית

נטלי
    12/10/2009

זה לא מפעם אחת זה נראה ממש שנתלש לי העור שם העור לא אחיד כי הוא פשוט תלוש כאילו חסר ממנו שכבה דקה..יש עור אבל חסר שכבה דקה ולא אחיד זה אומר שיש מקום שלא חסר ויש מקום שכן אני מקווה שהבנת אותי פחות או יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור שנתלש בעקבות שעוה

אורית בן יהודה
    12/10/2009

היי: )
    עכשיו אני מבינה אותך, שכבת עור יכולה להיתלש בעקבות שעווה ברוב המקרים בגלל שימווש בתכשירים פעילים, המקרה כזה יש להפסיק את השימוש כשלושה ימים לפני מריטת השיער והתופעה נמנעת.
    אפשרות נוספת היא שימוש ברואקוטן - תרופה חזקה מאוד לאקנה עם הרבה תופעות לוואי , במקרה כזה אסור בשום פנים ואופן למרוט שיער בשעווה, גורם בדיוק לתופעה שתיארת.
    אני לא יודעת מדוע נגרם הדבר אצלך, בכל מקרה חשוב להניח חומר מרגיע , במידה והמקרה חמור יש לבקש מרופא משחה בשם טריאולון - משחה זו תזרז את החלמת העור במהירות.
    הסכנה לאחר הנזק שנגרם לך היא בעיקר פיגמנטציה (כתמי עור) לכן חשוב מאוד שכבר עכשיו תמרחי קרם הגנה לעיתים קרובות כשאת מחוץ לבית, בכל מקרה כדי להרגיע אותך , גם במקרה ונוצרת פיגמנטציה ומטפלים בה נכון ובזמן ברוב המקרים הבעיה נפתרת לחלוטין.
    כתבי לי במקרה ואת זקוקה לעצה נוספת.
    בברכה,
    אורית ב יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

נטלי
    12/10/2009

אני רוצה לדעת האם פילינג כולשהו יכול לסדר את זה..?במצב כזה ששכבת עור נתלשת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משו

נטלי
    12/10/2009

זה בדיוק הבעייה שאני לא משתמשת בשום חומרים פעילים וגם לא בראקוטן השתמשתי בראקוטן רק לפני 9 חודשים..עור שנתלש זה בעייה מוכרת אצלי העור שלי מאוד רגיש..בגלל זה פניתי אלייך שתמליצי לי על תיפול שיכול לסדר את זה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אורית בן יהודה
    12/10/2009

קילוף העור שיש לך עכשיו הוא פילינג לכל דבר! שנגרם ככל הנראה מעבודה לא נכונה, את צריכה לתת לעור להחלים ואז במידה ותהייה בעיה אוכל ליעץ לך.
    כרגע העור צריך להשתקם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

נטלי
    12/10/2009

זה כבר קרה לי מספר פעמים בעבר והתלישה נשארה העור לא צמח או משו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון מקצועי

אורית בן יהודה
    13/10/2009

לאור כל ההתכתבות ביננו , נראה לי שהדבר הנכון ביותר לעשות הוא לגשת לקוסמטיקאית רפואית
    שתאבחן את הבעייה ותתן לך מענה או לרופא עור.
    אשמח לשמוע ממך לאחר שתעברי אבחון מקצועי.
    בהצלחה,
    אורית בן יהודה , קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי תודה רבה ..

נטלי
    13/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאורית
    עינת
    09/10/2009

שלום רב,
    אני מעתיקה את שאלתי מפורום רפואת עור אסטתית מכיוון שאין מענה ואני מאוד מקווה שתוכלי לעזור לי.
    שימוש נכון בחומרים בהריון עינת

17.09.09 09:20

שלום, בת37 ,מתכננת הריון.כעת משתמשת במוצרים של Avene שמכילים רטינלדהיד לסירוגין עם קרם חומצות אלפא ןביתא הידרוקסיות לעור שמן ומעורב.אינני רוצה להמשיך עם ויטמין A במהלך ההריון לכן שאלתי היא האם מותר למרוח חומצות הידרוקסיות כל ערב,הכוונה על בסיס יומיומי?או שמספיק מספר פעמים בשבוע?
    באופן כללי שמעתי דעות ששימוש קבוע ומתמיד בחומצות הידרוקסיות עלול לגרום להזדקנות מואצת של העור?האם הדבר נכון מבחינה רפואית,מדעית?
    אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאורית

הוספת תגובה

• שימוש ברטינולהייד בהריון

אורית בן יהודה
    10/10/2009

מובן לי חששך משימוש ברטינלהייד בזמן הריון , רטינול מכיל ויטמין A הנחשב לחומר טטרוטגני - חומר העלול לגרום מומים בעובר, לכן אין להשתמש ברטין A (המצריך מרשם רופא)בזמן הריון.
    Avene היא חברה טובה הנמכרת בפרמים, התכשיר אינו מצריך מרשם רפואי ובמידה ולא רשום
    עליו בפירוש שאסור להשתמש בחומר בזמן הריון, מעידה על כך שכמות הרטילנוהייד בו נמוכה מכדי לגרום לנזק כל שהוא גם בזמן הריון, ובכלל אחוז החומרים הפעילים הנמכרים לקהל הרחב בפרמים ללא פיקוח רפואי או ללא מעקב של קוסמטיקאית רפואית נמוכים מאוד .
    אך אני בהחלט מבינה את חששך ויותר חשוב שתהייה רגועה בזמן היריון יותר מכל חומר פעיל שתוכלי לחזור לשימוש בו לאחר הלידה.
    חומצות אלפא וביתא הידרוקסיות ניתן למרוח בזמן הריון אין להן שם השפעה טטרוגנית,
    הדבר היחיד שאת צריכה להקפיד עליו בזמן שימוש בחומרים בעלי השפעה קרטוליטית (חומצות למשל) הוא להגן היטב על עורך מפני נזקי השמש בכלל ובהריון בפרט.
    משום שבזמן הריון יש נטייה (המושפעת מההורמונים המופרשים בגוף בהריון) לפיגמנצטייה - כתמי עור. הגנה טובה משמש משמעותה מריחת חסם שמש כל שעתיים כשאת מחוץ לביית גם בימי החורף, עצה הטובה להריון בפרט ובכלל כדי לשמור על העור יפה לאורך שנים.
    קרמים על בסיס חומצות ניתן למרוח כל לילה במידה ואין רגישות.
    לגבי שימוש בחומצות והזדקנות מוקדמת , כל חומר מקלף כולל רטין A הגורם להשלה של תאי עור ועידוד יצירת תאים חדשים ובריאים יותר גורם להתחמצנות , בטח שמעת על המושג "רדיקלים חופשיים" הגורמים להתחמצנות ומזיקים לגופינו וגם לעור. חומרים פעילים עלולים לגרום להתחמצנות משום שעצם פעולת הקילוף גורמת לדלקת ברמת התא וכל דלקת גורמת להתחמצנות.
    אך חומרים נוגדי חמצון המוספים לתכשירים טובים ,או ניתנים למריחה בשעות היום מתקנים את המצב כך שהעור יוצא נשכר- פעולה קרטוליטית מחדשת וללא נזקי התחמצנות.

המשך התשובה בהמשך השרשור המערכת מגבילה במילים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצות -נזקי התחמצנות, נוגדי חמצון

אורית בן יהודה
    10/10/2009

אסביר בפרוט בצורה מדעית כפי שביקשת, את הסיבה לכך ששמעת ששימוש ממושך בחומצות גורם להזדקנות מוקדמת.
    כל חומר מקלף כולל רטין A הגורם להשלה של תאי עור ועידוד יצירת תאים חדשים ובריאים יותר גורם להתחמצנות , בטח שמעת על המושג "רדיקלים חופשיים" הגורמים להתחמצנות ומזיקים לגופינו וגם לעור. חומרים פעילים עלולים לגרום להתחמצנות משום שעצם פעולת הקילוף גורמת לדלקת ברמת התא וכל דלקת גורמת להתחמצנות.
    אסביר מהיא התחמצנות ואיך שימוש בנוגדי חמצון מתקנת את המצב:
    נזקים של רדיקלים חופשיים והתחמצנות מתרחשים כל הזמן ללא קשר לשימוש בתכשירים ,כל נשימה גורמת להתחמצנות , מתח נפשי גורם להתחמצנות נזקי שמש ועד..
    אי אפשר לעצור את התהליך הוא חלק מתהליך ההזדקנות הטבעית של הגוף כולו.
    ניתן בהחלט לעקב תהליכים ע"י דרך חיים בריאה .
    תהליך ההתחמצנות:
    כל אטום ואטום בגופינו מוקף באלקטרונים התחמצנות נגרמת כאשר אלקטרון סביב האטום משתחרר וסביב האטום נותר מקום פנוי. מה שקורא מבחינה מדעית :האטום החסר אלקטרון מחפש אטום חסר אלקטרון נוסף מתחבר אליו ונוצרת שרשרת של אטומים שספגו נזק חמצוני .(רדיקלים חופשיים)
    אתן אנלוגיה טובה לתהליך התחמצנות:
    מכונית שאיבדה גלגל לוקחת גלגל ממכונית אחרת וזו ממכונית אחרת וכך הלאה , התוצאה אף מכונית לא נוסעת ! (נזק)
    שימוש בנוגדי חמצון עוצר את תהליך ההתחמצנות משום לנוגדי חמצון יש חלק פנוי לתת לאטום חסר האלקטרון וכך נעצרת שרשרת ההתחמצנות.
    זוהי הסיבה ששמעת ששימוש קבוע בחומצות "עלול" לגרום להזדקנות מוקדמת.
    חברות קוסמטיקה טובות מודעות לתהליכים אלו ודואגות להוסיף נוגדי חמצון לתכשירים, כך שתהליך ההתחמצנות נמנע.
    כמו כן רצוי להוסיף סרום נוגדי חמצון המותאם לעורך בשעות הבוקר, כמובן שרצוי לאכול גם תזונה עשירה בנוגדי חמצון , דבר המגן על הגוף כול מפני נזקי רדיקלים חופשיים
    כך תצאי נשכרת גוף בריא ועור יפה ובריא.
    הריון בריא וקל
    בברכה,
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית – אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! שאלה נוספת

עינת
    10/10/2009

שלום אורית!! תודה רבה!!!!!!!! תשובה כל כך מפורטת ומרגיעה!!!! תודה שוב על שהשקעת מזמנך!
    הבנתי שכיוון שכמות החומרים בתכשירים שאני משתמשת אינה גבוהה והם אינם יוצרים רגישות או גירוי,ניתן להשתמש בהם במתכונת יומיומית.שקלתי בעברי לעבור לקרמים מקצועיים,אך בינתיים הטיפול שיש לי מספיק.אמנם אם אני מבינה נכון העבודה נעשית בצורה מתונה יותר מתכשירים מקצועיים או רטין A אך העור בהחלט משתפר ועדיין ממשיך להשתפר.לכן עדיין אינני רוצה להוריד מינון אלא להמשיך עד ההריון עם שני הקרמים לסירוגין ואחר כך רק עם החומצות בכל ערב,שמלבד שימור העור מטפלות גם בשמנוניות ופצעונים שיוצאים לפעמים.בבוקר אני משתמשת בקרם הגנה עם spf 50 או 20 שאותו אני מחדשת במהלך היום.
    מה שלא ברור לי - מדוע ממליצים להוריד את תדירות השימוש בחומרים פעילים כאשר העור מגיע למצב הרצוי? האם בכדי שהעור לא יתרגל ל"עזרה מבחוץ"?האם יש תקופה מקסימלית של שימוש סדיר וכדאי לעשות הפסקות? אני משתמשת ברטינלדהיד קרוב לשנה ובחומצות כחודשיים.וכמו שכתבתי קודם עדיין ישנם שינויים במראה העור.
    סליחה על ריבוי שאלות,ותודה מראש על תגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע ממליצים על שינוי בחומרים?

אורית בן יהודה
    13/10/2009

לעור יש נטייה להתרגל לחומרים פעילים, לכן הומלץ לך להוריד את תדירות השימוש, כך העור לא מתרגל ואת יכולה להמשיך לטפל באותו מוצר, מלבד זאת לעיתים במצבים מסויימים בהחלט ניתן להוריד את התדירות כדי לשמר את השיפור ואין צורך בשימוש יום יומי. לא ראיתי אותך לא יודעת אם הורדת המינון מתאימה לך, אך את זו שמרגישה בשיפור וזהו "מבחן התוצאה".
    .כאשר משתמשים במוצרים מקצועיים ופעילים יותר , ניתן לאחר זמן שימוש בתכשיר (הדבר אינדבדואלי) להוסיף חומרים המשפעלים את העור לתקופה קצרה, ע"י כך ניתן לקבל מחדש את אותה השפעה של התכשיר על העור . לחילופין ניתן לשנות מידי פעם את סוג החומר, או להוסיף סרום פעיל , האפשרויות הן רבות, לשם כך עלייך להיות במעקב אצל קוסמטיקאית רפואית טובה
    העובדת עם מגוון חברות.
    את בהריון לכן לא הייתי ממליצה לך לשנות כרגע את הטיפול את הרי מרוצה ועדיין מרגישה בשיפור, כפי שכתבתי התרגלות לחומר הינה אינדבידואלית ובמקרה שלך ההשפעה המטיבה על העור ממשיכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!עוד משהו קטן.

עינת
    14/10/2009

הי, כרגע אני לא בהריון, מקווה שבקרוב. לכן כתבתי שעד השגת ההריון אני רוצה להמשיך עם שני הקרמים לסרוגין-רטינלדהיד וחומצות AHA+BHA ולאחר מכן להשאיר רק את החומצות על בסיס יומי.למרות שאני מבינה שגם ויטאמין A במינונים האלה ובצורה הזאת שלו אינו טרטוגני בהריון.אך כפי שכתבת -מעדיפה להיות רגועה ולא לחשוב.
    אז, לסיכום,אם הבנתי נכון,עם עדיין העור משתפר -אין מניעה להמשיךבתדירות יומית.ברגע שאראה שהמצב הפך לסטטי,אוריד מינונים.
    שוב, תודה לך!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!עוד משהו קטן.

אורית בן יהודה
    15/10/2009

היי:) חשבתי שאת כבר בהריון .. בכל אופן מקווה שתקלטי בקרוב.
    לשאלתך , את בהחלט יכולה להמשיך שימוש יומיומי כל עוד התכשירים מטיבים עם עורך, כשהמצב יהפוך לסטטי עדיף לשנות חומר במידה ואת מעוניינת בשיפור נוסף, במידה ואת מעוניינת רק בשימור ניתן להוריד מינונים.
    יש לקחת בחשבון כשתכנסי להריון , העור יכול ללהשתנות עקב השינויים ההורמוליים, במקרה כזה לעיתים יש צורך בשינוי תכשירים .
    אני כאן לכל שאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!!

עינת
    16/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות
    ריקי
    09/10/2009

בוקר טוב
    אני חושבת ללמוד קוסמטיקה ואני מהמרכז . איך בית הספר גיגי אקדמי? יש המלצות?

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות

הוספת תגובה

• אין המלצות מעל גבי הפורום

מימי שגב
    11/10/2009

היי ריקי,ברוכה הבאה לפורום,פני אלינו לכתובת המיילים וננסה לעזור לך.

ביי מימי שגב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינפרא אדום לטיפול באקנה
    רינת
    07/10/2009

שלום, הייתי אצל קוסמטיקאית ובמהלך הטיפול השתמשה באינפרא אדום לטפל לי באיזורים הרגישים - אף וסנטר להקטנת הנקבוביות. נלחצתי כיוון שלא נתנה לי להרכיב משקפי מגן אלא אמרה לי לעצום עיניים בלבד. כמו כן, בסיום הטיפול הופיעה פיגמנטציה אדומה מתחת לעיניים (במקום בו מורחים קרם עיניים). היא ראתה את זה ואמרה לי שכנראה הגעתי ככה, אך אני לא שמתי לב לכך עד שהיא הסבה תשומת ליבי לעניין.
    האם יתכן כי הסימנם האדומים הופיעו עקב הטיפול? כמה מסוכן לא להרכיב משקפיים בטיפול כזה (הוא היה קצר, מספר "נקישות" של המכשיר בלבד, אולם גם על האף...)
    תודה רבה
    רינת

לקביעת תור
    סגירה
    אינפרא אדום לטיפול באקנה

הוספת תגובה

• כמה הבהרות

רינת
    10/10/2009

הי, ראשית - תודה על תשובתך. אבקש להבהיר היא השתמשה באינפרא אדום רק על הסנטר והאף (אמנם קרוב לעיניים אך לא על העיניים ) האם זה מוריד סיכוי לנזק? כמו כן הסימנים עדיין כאן, עברו כבר כעשרה ימים.... האם זה נחשב כתם? זה לא כואב או משהו כזה. תודה רינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון

אורית בן יהודה
    10/10/2009

תיקון לתשובה
    כפי שכתבתי , חשוב מאוד להרכיב משקפי מגן, הטיפול היה קצר לכן על תדאגי יותר מידי פשוט בפעם הבאה הקפידי להרכיב משקפי מגן .
    לגבי האדמומיות סביב העיין לא נראה כי היא קשורה לטיפול באינפרא אדום: בדקי אפשריות אחרות , יתכן ופיתחת רגישות לאחד החומרים בהם השתמשו בזמן הטיפול , או שאת סובלת מאלרגיה עונתית , רצוי לגשת לרופא עור לאבחון וקבלת טיפול,
    בדרך כלל תופעות כאלו חולפות ולא מותירות סימן.
    בברכה,
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות לבנות
    אור
    07/10/2009

היי אורית
    לא מרטתי שיער בשווה .
    הנקודות הלבנות דרך הלופה נראות כמו נקודות שומן לבנות קטנות ובמגע על העור הן מחוספסותץ
    זה לא נראה כמו רגישות לחומרים משום שזה באזורים ספציפים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות לבנות

הוספת תגובה

• ממש אין לי מושג..שלחי תמונה

אורית בן יהודה
    08/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות לבנות
    אור
    06/10/2009

שלום
    לאחר טיפול קוסמטי שעשיתי ללקוחה והכל היה נפלא. למחרת היא חזרה אלי כאשר בצידי
    הפנים ובסנטר יצאו לה מעין נקודות שומן לבנות והעור היה מחוספס למגע. מה עושים? או איזה טיפול
    או חומרים עלי לתת לה? עורה די רגיל נטייה לשמן.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות לבנות

הוספת תגובה

• נקודות לבנות

אורית בן יהודה
    07/10/2009

היי:)ברוכה הבאה לפורום,
    הייתי מאוד שמחה לעזור לך אך אין לי מספיק פרטים , אני לא נתקלתי בתופעה כזו לאחר טיפול קוסמטי והאפשריות הן רבות , יכול להיות שחומר שהשתמשת בו גרם לה לרגישות כל שהיא?
    האם מרטת שיער בשעווה באזורים אלו תוך כדי טיפול?
    כרגע את צריכה לזהות את הבעיה ולטפל בבעיה נקודתית .
    לאחר שהבעיה תחלוף יש להתאים לה תכשירים המתאימים לעורה.
    אם יש לך השארה כל שהיא או פרטים נוספים, אשמח לנסות לעזור.
    חג שמח,
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לאקנה
    בדוי
    06/10/2009

שלום,

אני בת 13 וסובלת מאקנה וולגריס,עור שמן וקומודונים באף בלחיים כבר כמעט 4 שנים.

אני רוחצת את הפנים בעקביות בוקר ולילה(פעם השתמשתי בסדרת 3 השלבים של קלינק "אנטי-בלמיש" אך זה לא עזר מספיק לעור שלי אז עכשיו עברתי למוצרים של ג'ייד),ובנוסף לכך אני משתמשת בקובייה שכזו לפנים ובלילה ובייבוש נקודתי.

אני כ"כ מקפידה על ניקיון עור הפנים,לא אוכלת ג'אנק פוד.

אך בגלל שהמחזור שלי לא סדיר כלום לא עוזר,

מה תוכלי להמליץ לי לעשות ?

בתודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לאקנה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לאקנה

אורית בן יהודה
    06/10/2009

מצב של אקנה וולגריס מחייב טיפול מקצועי, מוצרי קליניק ודומיהם טובים לעור ללא בעיות אך אינם פעילים דיים, משום שהם נמכרים ללא שום פיקוח ומעקב על המטופל /מטופלת.
    חשיבות רבה יש לטיפול נכון באקנה וולגריס משום שזה סוג האקנה החמור יותר וחוסר טיפול נכון עלול להותיר בך צלקות גם במקרה ואת לא "מחטטת" בפצעים, משום שפצעי אקנה וולגריס
    עלולים לחדור לעומק ההעור ולפגוע השכבה הבזלית, זו השכבה המייצרת תאים חדשים וכאשר היא נפגעת נוצרת צלקת .
    ישנם טיפולים רבים לאקנה וולגריס, חלקם תרופתיים כגון ראוקטאן, אך זו תרופה בעלת תופעות לוואי קשות .
    בקוסמטיקה הרפואית ניתן לטפל באקנה וולגריס ע"י פוטותרפיה - אור כחול הפוגע בחומר שמפריש חיידק האקנה ונקרא פורפירין , האור הורס את הפורפירינים החיוניים להתקיימות חיידק
    ה P. ACNES בשילוב פילנגים קלים לריפוי האקנה.
    הטיפול הפוטותרפי מתבצע ללא מגע יד ונותן תוצאות מרשימות.
    ישנם גם טיפולים ע"י חומרים פעילים הנותנים תוצאות יפות לכן חשוב ביותר שתיגשי לאבחון
    לאבחון אצל קוסמטיקאית רפואית טובה, כדי להתאים לך את הטיפול הנכון
    ובמהרה כדי שלא יווצרו הצטלקיות.
    בהצלחה,
    אורית בן יהודה , קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה