פורום קוסמטיקה פרא רפואית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך לימודי קוסמטיקה רפואית
    אסי
    28/08/2009

שלום אני סימתי לימודי קוסמטיקה ליפני כשנה אני רוצה להמשיך להיתמקצע בתחום ולעשות קורם של פרא רפואי היתמחיות למינהם אשמח אם תוכלי להמליץ לי על מיספר קורסים מומלצים בתחום ואיפה אני יכולה להמשיך את לימודי הפרא רפואי אני בשלבים של הקמת עסק ונורא חשוב לי לצבור כמה שיותר ידע בנושא אני אשמח אם תוכלי לעזור לי ולכוון אותי לאן להמשיך בתודה אסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לאסי

מימי שגב
    30/08/2009

ברוכה הבאה לפורום,כיתבי לי למייל ואמליץ לך על לימודי המשך לקוסמטיקה פרא רפואית,
    ביי מימי שגב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכשיר לטיפול בכתמי פיגמנטציה
    מיכל
    28/08/2009

שלום ,
    אני בת 31 , עור פניי בהיר יחסית וויש לי כתמי פיגמנטציה מעל השפה העליונה בפה ובמצח בסמוך לשיער ראשי (מספר כתמים) ומתחת לעין ימין, מה שיוצר אצלי מראה של מעין נפיחות מתחת לעין. בטיפול פנים שעשיתי היום במכון ספא המליצה לי המטפלת על קרם הבהרה לטיפול בפיגמנטציה אותו רכשתי. הקרם לדבריה נרקח על ידיה ועל ידי רופאים. מרכיביו:
    HYDROQUINON 8%
    TRETINOIN 0.025%
    HYDROCORT 1%
    KOJIC ACID 3%
    MAP 7%
    קראתי באתר שהידרוקינון נהוג לתת בריכוז של עד 2 אחוז ואשמח לקבל חוות דעת האם יש סיכון בשימוש בתכשיר זה לאור הריכוז הגבוה של מרכיב זה? האם יכולות להיות לכך השלכות מזיקות לעור הפנים שלי כגון יצירת כתמים בהירים? אני חוששת שנתנו לי תכשיר לטיפול בכתמים קשים יותר או לנשים בגיל מבוגר יותר. נאמר לי ע"י המטפלת (קוסמטיקאית פארה רפואית) שאני יכולה למרוח את הקרם נקודתית בשבוע הראשון באזורי הכתמים הכהים ולאחר מכן למרוח אותו על כל עור הפנים על מנת ליצור צבע אחיד .

תודה,מיכל

הוספת תגובה

• תכשיר לטיפול בכתמי פגמנטציה

אורית בן יהודה
    28/08/2009

היי:)ברוכה הבאה לפורום.
    מדובר בנוסחת קליגמן, זהו תכשיר העושה עבודה טובה אך יש צורך בשימוש התחלתי הדרגתי
    כדי לא לגרום לגירוי ייתר. שימוש בתכשיר זה אסור בהריון -מכיל רטין A.
    נוסחה זו רפואית ואכן נרקחת ע"י רוקח - יש צורך במעקב.
    בתכשירים קוסמטים ריכוז ההידרוקינון המותר הוא עד 2% , מאחר וזהוא חומר העלול ליצור גירוי ייתר.
    שימוש נכון והדרגתי והדרכה של גורם מוסמך יכול להניב תוצאות יפות.
    בקוסמטיקה הרפואית ההרכבים הם שונים : הידרוקינון עד 2% , חומצה קוגית, חומצה אזלאית , חומצה גליקולית או לקטית ועוד לפי צרכי העור וניתן להגיע לתוצאות נהדרות.
    שבת שלום,
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית - אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    נעמה
    28/08/2009

הגבתי כאן גם מקודם כיוון והייתה לי את הבעיה של השיערות החודרניות שצומחות מתחת לעור ויוצרות פצעונים בכל מקום שהסרתי בו שיער!
    אני באמת מיואשת, זה נראה זוועה, וקניתי פוליסן והמצב רק החמיר! (לא ידוע לי למה, אבל הפצעונים נהיו אדומים יותר וגדולים יותר לאחר ההשתמשות בו)
    הלכתי לשזף את האיזור כיוון והשמש מייבשת את הפצעים, וגם ללא הצלחה.
    אין איזה משהו שיכול לפתור את הבעיה?! ממש לא נוח להסתובב ככה.

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• היי

אורית בן יהודה
    29/08/2009

במקרה כזה כדי להתייעץ עם רופא עור.

אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורית-- help
    ליאת
    28/08/2009

אורית היי,
    שאלתי את עצתך לפני זמן מה בנוגע לטיפול במחט חשמלית באיזור החזה (סביב הפטמות, באיזור שבין השדיים וכו').בזמנו שאלתי על צמיחה מוגברת בזמן הטיפול וסימנים שלא עוברים. עזרת לי מאוד, צריכה את עזרתך שוב..
    חלק מהשערות הן בודדות כהות ולא פלומתיות, ואילו באיזור בין השדיים האיזור ממש פלומתי ודק,אבל מאוד מפריע לי.
    האם היה טעם בכלל להתעסק עם האיזורים הפלומתיים? אני מאוד לא רגועה( מרגישה שמאז שהתחלתי יש צמיחה מוגברת ואולי בכלל לא הייתי צריכה להתחיל עם האיזורים הפלומתיים),ראיתי ברשת דעה שאומרת שאין מה להתעסק עם שיער פלומתי ודק באיזור החזה (גם באפילציה) כי עלול ולעיתים קרובות מוביל ל"גירוי" הזקיק והגברת הצמיחה. אורית האם יד מיומנות ועבודה אפילציה טובה באיזור יכולה לפתור את זה או שבאמת עשיתי טעות (ועוד יותר מבאס שהאפילטורית לא הזהירה אותי).
    שבת שלום ושוב תודה
    נ.ב-אורית האם את מכירה אפילטורית שאת סומכת עליה וממליצה באיזור ירושלים? מעונינת לשמוע חו"ד נוספת(חוץ ממי שאני אצלה עכשו) ממישהי שתראה בעין.

לקביעת תור
    סגירה
    אורית-- help

הוספת תגובה

• אורית שאלה נוספת

ליאת
    28/08/2009

המלצת על מריחה של ויטה מרפן או בפנטן+, לאחר טיפול כמה פעמים למרוח ביום ולמשך כמה זמן?
    בהוראות כתוב לא להשתמש למשך זמן רב מבלי להיוועץ עם רופא. בתחלתי למרוח פעם ביום למשך 5 ימים מהטיפול (במקום הקרם שהאפליטורית הביאה לי ). כמו-כן אני מורחת קודם מעט מי פנים עם אלכוהול על האיזור.
    האם בסדר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• help

אורית בן יהודה
    28/08/2009

היי:)
    הסרת שיער ע"י אפילציה, לא מעוררת זקיקים חדשים בתנאי שהתהליך נעשה ביד מקצועית חדירת המחט היא מדוייקת ויש פגיעה בזקיק השערה.
    לגבי השימוש בויטה מורפן או בפנטן + , מריחה של מספר ימים לאחר תהליך האפילציה מותרת,
    במיוחד כשמדובר בשטחים לא נרחבים,ניתן גם לחטא מעט עם מי פנים כפי שאת עושה.
    כנראה שאת צריכה להחליף אפילוטורית שתעשה עבודה מדוייקת יותר , כך לא תגרם צמיחת יתר הנגרמת כנראה בשל תלישת שיער ללא פגיעה בזקיק.
    בנוסף חשוב לוודא שאין בעיות הורמונליות, הפרעה הורמונלית עלולה לגרום ליצירה של זקיקים
    חדשים - ניתן לבדוק ע"י בדיקת דם פשוטה.
    את יכולה לעבור לטיפול ע"י במכשיר SELECTIF PRO, מכשיר המשמיד את השערה ע" י אנרגיית אולטראסאונד העבודה נעשית שערה שערה - לא מדובר בIPL אלא בטכנולוגיה חדישה
    היכולה להחליף את האפילציה, יתרנו בכך שהאנרגיה מועברת ע"י תפיסת השערה ע"י מצבט המכשיר,
    ואין אפשרות לפספס את זקיק השערה , האנרגיה חודרת דרך השערה וגם בזקיק מפוטל והבעייתי האנרגיה מגיעה לשורש בדיוק מירבי.
    בקשר להמלצה את מוזמנת לכתוב לי לאימייל [email protected]
    אורית בן יהודה,
    קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר חדש להסרת שיער

א.א.
    31/08/2009

שלום, אורית!
    מכיוון שהתחילו פה כבר לשאול על המכשיר החדש להסרת שיער, תוכלי בבקשה, לתאר איך הוא עובד, כלומר האם בשיטת העבודה שלו הוא דומה לתהליך אפילציה ז"א חודרים מחט לתוך זקיק השערה ומוציאים אותה עם פנצטה, האם הוא יעיל לשטחים גדולים כמו ידיים (כי כמו שאת מבינה האפילציה גם כן יעילה אבל זה גם עולה יקר כי עובדים לפי זמן)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר חדש

אורית בן יהודה
    31/08/2009

המכשיר נקרא SELECTIF PRO- תשובה נרחבת אודות המכשיר כאן בפורום מתאריך ה-11.08 .
    אין חדירה של מחט, התמחור הוא לפי זמן - העבודה מהירה מאוד, מיועד ברך כלל לשטחים קטנים ולאזורים הורמונליים.
    בשטחים נרחבים משתמשים בSELECTIF PRO רק לאזורים פלומתיים ולשיער בהיר , לבן שלא מגיב לIPL וללייזר.

בברכה,
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורית שלחתי לך מייל

ליאת
    31/08/2009

בנוגע להמלצה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השבתי לך, בדקי ובהצלחה

אורית בן יהודה
    31/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חטטים בפנים
    מוראן
    26/08/2009

אורית שלום רב,
    אני בת 28 ויש לי חטטים בפנים כתוצאה מאקנה שהתפתחה לי לפני שנתיים ועכשיו נרגעה,, קראתי על כל מיני טיפולים שאפשר לעשות: שיוף, פילינג, לייזר וכו'.
    מה הטיפול הכי מומלץ? והאם כדאי להשתמש במשחה נגד צלקות לפני כן? אם כן
    על איזה משחה היית ממליצה?
    קראתי על משחת ברייט של ביופור האם אני צריכה ייעוץ של קוסמטיקאית לפני שימוש במשחה זו?
    תודה רבה
    מוראן

לקביעת תור
    סגירה
    חטטים בפנים

הוספת תגובה

• חטטים בפנים

אורית בן יהודה
    27/08/2009

כדי לענו לך תשובה יותר מקצועית אני צריכה לדעת במה כוונתך לחטטים.
    האם מדובר בשקעים והצטלקיות או בכתמים אדומים וחומים , או שילוב בין השניים?
    בברכה, אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חטטים

מורן
    27/08/2009

אורית שלום רב,
    תודה
    יש לי גם כתמים וגם חטטים
    אלו חטטים שרואים אותם בזוית ותאורה מסוימת, לפעמים כשאני מסתכלת על עצמי אני לא רואה אותם...
    אבל מקרוב רואים.
    תודה רבה
    מוראן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חטטים

מורן
    07/09/2009

היי אורית,
    ממתינה לתגובתך...
    תודה רבה
    מוראן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חטטים

אורית בן יהודה
    08/09/2009

הי:) סליחה על האיחור בתשובה.
    ברייט של ביופור הוא חומר נהדר, במידה והכתמים אדומים ניתן להשתמש רק בברייט. ברייט הוא ,
    אך אם קיימת גם פיגמנטציה חומה יש צורך בנוסף בחומר הבהרה.
    כתבתי רבות על חומרי הבהרה ופיגמנטציה בפורם, אני מיעצת לך לעיין ולקרוא.
    אך להתאמת טיפול יעיל עבורך מומלץ לגשת לקוסמטיקאית רפואית טובה .

בברכה,
    אורית -אורמדיקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבע העור
    אנדריי
    25/08/2009

שלום, אני בן 15 ויש לי מספר בעיות עור : יש לי אקנה קלה (אין לי כאלה פצעונים גדולים כאלה שבדרך כלל אנשים מפוצצים אותו) ובנוסף יש לי סבוריאה קלה, והבעיה שלי היא צבע הפנים שלי, בגלל שהוא אדום בצדי האף זה יוצר מראה מאוד לא נעים, תהיתי אם יש איזשהם דרכים בהם אני יכול להפוך את הצבע של העור פנים שלי ליחיד, ואם יש כמובן, איזה?
    אגב, האם שמן שיזוף יכול לעזור לי לקבל גוון אחיד בכל הפנים?

לקביעת תור
    סגירה
    צבע העור

הוספת תגובה

• תשובה לאנדריי

מימי שגב
    26/08/2009

היי אנדריי וברוך הבא לפורום,האם ביקרת אצל קוסמטיקאית מקצועית?האם ביקרת אצל רופאת עור?חזור עם יותר אינפורמציה ואולי תמונה כדי שנוכל לעזור לך או לכוון,
    תודה מימי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, בהחלט

אנדריי
    26/08/2009

הייתי אצל רופאת עור, היא אומרת שיש לי אקנה מאוד קלה ושאני בר מזל חח.. וגם היא איבחנה אצלי סבוריאה קלה בצדדי האף וקצת בסנטר, ולאחרונה זה ממש מתחיל להפריע לי, לא שמשהו החמיר אבל פשוט הייתי רוצה שהמראה של העור שלי יהיה אותו דבר, לכן אני תוהה האם ניתן בדרך כולשהי להשיג גוון גוף זהה בכל הפנים.

תודה,אנדריי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל תשובה בבקשה?

אנדריי
    28/08/2009

הייתי אצל רופאת עור, היא אמרה לי שיש לי אקנה קלה וסבוריאה קלה, אפשר איכשהו להשיג גוון צבע זהה בכל הפנים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאנדריי

מימי שגב
    28/08/2009

אנדריי הטיפול באקנה צריך להתבצע על ידי קוסמטיקאית בעלת נסיון,ע"יטיפול בנגעים וקבלת תכשירים מתאימים לסבוריאה יחול שיפור במראה העור ,אין פיתרון אינסטנט לבעיות עור.צבע העור הלא אחיד נובע מהבעיה ממנה הינך סובל,אם אתה רוצה המלצה לקוסמטיקאית מקצועית באזור מגורייך פנה לכתובת המייל שלי,
    ביי מימי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי, אבל האם אפשר להשתזף?

אנדריי
    29/08/2009

אבל האם אפשר לשנות את הגוון הפנים שלי מהר בעזרת שיזוף כולשהו? התזה? שיזוף רגיל?
    מכיוון שיש בית ספר עוד 3 ימים ואהמ אני לא כ"כ מרוצה מהצבע של העור שלי (עור בפנים)..
    זה מאוד חשוב לי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ,תשובה אנדריי

מימי שגב
    30/08/2009

חשיפה לשמש אפשרית עם מסנן קרני שמש ורק בשעות מומלצות,עד 10 בבוקר או מ- 16 אח"הצ.
    ביי מימי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי, תודה, והאם שיזוף בהתזה גם

אנדריי
    30/08/2009

תודה שענית על כל השאלות, ויש לי אחת לסיום, האם אפשר גם להשיג שיזוף בשיטת "שיזוף בהתזה", אצל קוסמטיקאית מוסמכת?

אם כן, אני אשמח אם תתני לי המלצה טובה לקוסמטיקאית בירושלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאנדרי

מימי שגב
    30/08/2009

כתוב לי למייל,אשלח לך כתובת בירושליים,ביי מימי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלחתי, אבל האם את בטוחה

אנדריי
    30/08/2009

שבמצבי, אקנה קלה (בלי חצ'קונים כאלה עם דברים לבנים) וסבוריאה קלה אני יכול להשתזף בעזרת שיזוף בהתזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלחתי לך 2 אימיילים ואת לא עונה..

אנדריי
    02/09/2009

... אפשר לדעת למה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב- עור בעייתי
    שירה
    24/08/2009

שלום מימי ואורית, אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי.
    יש לי עור שמן וסבלתי בעבר (עדיין לעיתים, במיוחד לפני המחזור) מאקנה. מופיעים לי מדי פעם עוד פצעונים אבל אני משתמשת בתכשירים שקניתי אצל הקוסמטיקאית שלי שהוכנו ע"י רוקח פרטי והם עובדים טוב מאוד.
    אני ביומיום ת-מ-י-ד עם מייק אפ (בחורף נוזלי, בקיץ בד"כ באבקה) כבר בסביבות 4 שנים- אני בת 20.

בחצי שנה האחרונה בערך שמתי לב שהופיעו אצלי נימים אדומים בצידי האף באיזור הנחיריים ורציתי לדעת האם יש קשר לדברים?? הם אף פעם לא היו שם ולאט לאט צצים ומתרבים.
    האם יש משהו שאני יכולה לעשות בנידון?

ועוד שאלה- את יכולה לתת לי טיפ או להמליץ על תכשיר מסויים שיעזור לי להיפטר מהצלקות האדומות של האקנה? אני כל כך רוצה כבר להפסיק ללכת עם מייק אפ, ולהיות טבעית ונורמלית.

חוסר הביטחון והמבוכה והבושה שגורמים האקנה והמייק אפ מונעים ממני להישיר מבט ולהסתכל לאנשים בעיניים..
    תודה רבה,
    בברכה, שירה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב- עור בעייתי

הוספת תגובה

• תגובה

מאיר
    24/08/2009

היי
    לכולם יש נימי דם אך נימי דם בולטים נגרמים לפעמים כתוצאה מפגיעה, זיהום והשכיחות היא כתוצאה מחום( מים חמים, כוויות שמש וכוויות בכלל, )
    להיפטר מצלקות זה עניין של זמן,
    הן מיטשטשות במשך הזמן אך מניסיון אישי
    פילינגים, וחומצה גליקוליק מאוד יכולים לסייע בתהליך חידוש וחילוף החומרים בעור וכתוצאה מכך מואץ התהליך של טישטוש הצלקות זה גם פיתרון לאקנה,
    אנטי אייג'ינג , מחדש את שכבות העור החיצוניות , מטשטש צלקות עד כדי העלמותן,
    רק סבלנות ,
    האובססיה לא תורמת להיפך רק מלחיצה ומחמירה את האקנה,
    טיפ שלי תטפלי אך אל תתעסקי יותר מדי ותראי שזה זניח וגם זה יעלם במשך הזמן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשירה,עור בעייתי

מימי שגב
    25/08/2009

היי שירה וברוכה הבאה לפורום,קיימת היום טכנולוגיה חדשה בתחום טיפולי הפנים שיכולה לתת מענה גם להופעת נימי הדם בצידי האף וגם לצלקות האקנה,היא נקראת elo"s ובעצם הטיפול נקרא
    skin rejuvenation ע"י חימום ההמוגלובין,דם נקרש ומוביל את החום לדפנות כלי הדם והם ניזוקים וקורסים,המלנין מתפרק לחלקיקים קטנים והתאים שמכילים מלנין נפגעים,כל הפסולת מתפנה ע"י המערכת החיסונית ובעצם מתבצע גם חידוש פני העור ושיפור החטטים,הטיפול הינו סידרה של מספר טיפולים ובמקרה שלך יכול להואיל,אשמח אם תשלחי לי תמונת תקריב של הצלקות בכדי להתרשם.
    אוסיף ואומר בהמשך למאיר עם הרבה סבלנות ואופטימיות וחשיבה חיובית אפשר לפתור בעיות בקלות יתר.
    תודה מימי שגב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימי דם - סימני אקנה

אורית בן יהודה
    26/08/2009

הי:)ברוכה הבאה לפורום.
    פורמולות המוכנות ע"י רוקח יכולות להכיל רטין A - רטין A גורם להופעת נימי דם בולטים, לכן רצוי במקום רטין A להעזר בחומרים על בסיס חומצות אלפא וביתא הידרוקסי , עושים עבודה נהדרת ללא התרחבות של כלי הדם.
    הטכנולוגיה שמימי ציינה : skin rejuvenation - elo"s של חברת סינרון , נעשית בסדרות רואים תוצאות כבר מהטיפול השלישי רבעי, ניתן לעבור את הטיפול אצל קוסמטיקאיות ברחבי הארץ.
    אופציה אחרת שכתבתי עליה הרבה בפורום היא עבודה עם חומצות (כפי שכתב מאיר) נכונה וטובה
    לגבי אקנה , פוסט אקנה וחידוש העור, אך לנימי הדם הבולטים(קומפרוז) הקיימים טכנולוגיית skin rejuvenation - elo"s היא הפתרון המומלץ, לא ניתן לפתור את בעיית הקומפרוז ע"י תכשירים
    קוסמטיים, ניתן רק לעקב ולמנוע את הופעתם ע"י שמירה על עור הפנים , המנעות מעישון הימנעות מסאנות ומקלחות חמות מידי , כמו כן חשוב להקפיד על שימוש במסננן קרינה.
    צירף קובץ עם תמונה יעזור לנו מאוד לכוון אותך לטיפול הנכון.
    בברכה ,
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית - אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים ופצעים לאחר אפילציה
    טובי
    24/08/2009

כל פעם שאני עושה אפילציה ,כנראה שהעור שלי רגיש ויש לי סימנים אדומים ושטפי דם קטנים למשך כ3 שבועות ,איזה משחה את מציעה שאשים כדי שזה יעבור לי מהר יותר ולא ישארו לי סימנים?

הוספת תגובה

• תשובה על סימנים ופצעים לאחר אפילציה

מימי שגב
    24/08/2009

היי טובי,חשוב לשים לב שהאפילטורית שלך משתמשת במחט סטרילית שהיא רק שלך,כדאי במקרה שלך להשתמש במכשיר גלווני ולהוסיף פרופוליס שתורם לחיטוי והרגעת העור ובבית אפשר להשתמש באלוורה,תנסי כך ואם זה לא יעזור יש עוד אפשרויות.

תודה מימי שגב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלווני אינו מכשיר

מאיר
    24/08/2009

גלווני זה פונקציה של סגירת מעגל חשמלי,
    לשם אפקטיביות מירבית לשיערות בעייתיות משתמשים בשתי שיטות בו זמנית
    בחימום זקיק השיערה באמצעות המחט והגלווני זה בעצם סגירת מעגל חשמלי שממיר את החום למלחים ונתרן שמפרקים את שורש השיערה,
    רגישות וסימנים שלא נגרמו כתוצאה משימוש לא נכון של האפילטורית נגרמים מכמה סיבות:
    חשיפה לשמש באופן לא מבוקר, ז"א ללא מקדם הגנה לפחות 30 SPF
    יכול לנבוע גם מהמחט עצמה, לכן מחט מזהב מתאימה לבעלי עור רגיש במיוחד
    תנסי לעבור למחט מזהב, השתדלי שלא להיחשף לשמש ואם כן אז רק עם מקדם הגנה לפחות 30 SPF מרחי ימים הטיפול ביאפין במידה והאיזור ממש מגורה ואם לא אז אפשר להסתפק בויטה מרפן,
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלווני ?

טובי
    24/08/2009

לא הבנתי ,בזמן שעושים לי אפילציה ,צריך לעבוד עם מכשיר גלווני ?איך השיטה הזו עובדת בדיוק ?
    האם גלווני זה לא מכשיר לטיפולי פנים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלווני

אורית בן יהודה
    25/08/2009

גלוווני הוא מכשיר לטיפולי פנים המיועד להחדיר חומרים, הוא טוב לאחר אפילציה רק כאשר משתמשים להחדרת חומרים המחדשים את ריפוי העור .מאיר ענה לך תשובה יפה
    וגם אני מייעצת לך להשתמש מייד לאחר האפילציה בקרם "ויטה מורפן" או "ביאפין" ולמרוח מסנן הגנה בקבעות ולהמתין.
    בהצלחה,
    אשמח לענות אם יעלו עוד שאלות.
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית - אורקמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לתשובה גלווני

מימי שגב
    25/08/2009

כוונתי הייתה להחדרת חומרים ע"י מכשיר הגלווני,קבלי תיקון,תודה לאורית ומאיר על שימת הלב.
    תודה מימי שגב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיגמנטציה מפריעה ביותר
    חוה
    22/08/2009

שלום,
    אני בת 36 אחרי 3 לידות עם עור בצבע מוקה.
    משתמשת בגלולות גינרה יותר מ - 10 שנים .
    מזה שנה נוצרו אצלי כתמי עור כהים באזור השפם, גם שאני מורידה בחוט עדיין כאילו יש לי שפם.
    זה מאוד מפריע האם יש דרך טבעית לטפל בבית או אולי ללכת לרופא עור.
    תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    פיגמנטציה מפריעה ביותר

הוספת תגובה

• כתבת את אותה שאלה שוב שימי לב ..

אורית בן יהודה
    23/08/2009

שימי לב לתשובה המקיפה בכותרת הבהרת כתמי עור מאזור השפם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בעניין הפיגמנטציה שלי

חוה
    23/08/2009

קודם כל אני מתנצלת על אותה שאלה פעמיים פשוט לא שמתי לב , חשבתי שלא ראיתן את השאלה שלי.
    תודה על תשובה מקיפה ועוזרת כל כך אבל...
    אתמול בערב עשיתי מסיכה בבית שכוללת מיץ לימון טבעי רבע כפית מלח כפית מיים ושמן.
    מרחתי על אזור השפם וקצת שפשפתי את המקום כדי להחדיר לעור . חיכיתי רבע שעה.
    כך עשיתי כפעמיים .(כל פעם רבע שעה)
    היום בבוקר קמתי, ואני יכולה להגיד שיש שיפור ממשי בפימנטציה, אמנם לפי דעתי אני צריכה להמשיך בטיפול.
    האם פעלתי נכון ? למרות שיש לי תור לרופא עור.
    אני יכולה להמשיך בטיפול הזה?האם זה יפגע בעור שלי?
    אודה לך על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - פיגמנטציה.

אורית בן יהודה
    25/08/2009

היי:) סליחה על האיחור בתשובה.
    לימון אכן מבהיר את העור , אך ההבהרה היא זמנית בדרכ כלל, כדי לדעת באם חומרים יותר חדירים על בסיס ויטמין C יכולים לעזור לך, יש לאבחו את עורך במכשיר ווד למפ - ניתן באמצעותו לאבחן את עומק הכתם - כך ניתן להתאים תכשירים יעילים עבורך.
    בברכה,
    אורית בן יהודה - קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת שיער בידיים
    א.א.
    22/08/2009

שלום רב, כבר קרוב לשנתיים אני מורידה שיער בידיים בשיטת IPL ומהטיפול הראשון נאמר לי שההפסקה בין הטיפולים היא 3 חודשים. מה שמעניין אותי האם ניתן לצמצם את זמן ההפסקה לפחות בין הטיפולים כי זה באמת מפריע לי (בנוסף נאמר לי שמהטיפול הבא אני אצטרך זמן ההמתנה 6 חודשים - אני כבר אחרי טיפול 11 ואני מאוד רחוקה מהתוצאה של דילול 80% וזה באמת יהיה בלתי נסבל), וכמובן בלי שאני אפגע בתוצאות.
    ואם זה לא יתאפשר האם בין הטיפולים אני יכולה לעשות שעווה בידיים?

כמו כן רציתי לקבל המלצה על קרם ההגנה. היום אני משתמשת בקרם ההגנה של חברת avene ואני צריכה להגיד שהוא די בסדר ,חוץ מדבר אחד שהוא לא נספג טוב וכל פעם שאני שמה אותו אני צריכה להוריד שאריות בנייר, לכן אשמח להמלצה ממך לקרם ההגנה אחר שיהיה גם כזה טוב ואפקטיבי.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הסרת שיער בידיים

הוספת תגובה

• ,תשובה לא.א,הסרת שיער מהידיים

מימי שגב
    23/08/2009

ברוכה הבאה לפורום,מאחר ואת נמצאת כבר בתהליך של הסרת שיער ב-ipl את תצטרכי להיות סבלנית לגבי התוצאות כי הן משתנות ממטופל למטופל,יכול להיות שאפשר לצמצם במעט את טווחי הטיפול בין הטיפולים,זה תלוי בקצב הצמיחה לאחר הטיפול וגם במרכז בו את עושה והחלטתם בעניין,
    לגבי שעווה לא רצוי לעשות.
    לדעתי גילוח יכול לתת פיתרון טוב מאוד כי אז זה רק כאשר יש צמיחה,
    אוכל להמליץ לך על מס מסנני שמש,תפני אלי למייל ואשמח לכתוב לך.

תודה מימי שגב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרת כתמי עור כהים מאיזור השפם
    חוה
    22/08/2009

מוצרו לי כתמי עור דיי כהים באזור השפם. דבר שנראה לא נעים אפילו כאשר אני מסירה את השפם
    נראה אילו יש לי עדיין.
    אני לוקחת גלולות מסוג גינרה.
    אולי אפשר להבהיר בבית?
    תודה.

הוספת תגובה

• הוספת פרטים לשאלה

חוה
    22/08/2009

עוד כמה פרטים: אני בת 36 אחרי 3 הריונות עם עורי בצבע מוקה.
    לא משתמשת במסנני קרינה , בקיצור לא בדיוק מקפידה...
    את גלולות הגינרה אני לוקחת כבר יותר מ- 10שנים חוץ מאשר בתקופות ההריון כמובן.
    מקווה שתוכלי לעזור לי.
    תודה , חוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרהת כתמי עור מאזור השפם

אורית בן יהודה
    23/08/2009

היי חוה:)ברוכה הבאה לפורום.
    לפי תאורך הכתמים נוצרו משילוב של עור בצבע מוקה - עור הנוטה מאוד לפיגמנטציה, שלושה הריונות ושימוש בגלולות - נראה שאת סובלת ממלזמה- זוהי פיגמנטציה על רקע הורמונאלי.
    הטיפול הנכון עבורך הוא: ראשית והחשוב מכולם , הקפדה על מריחת קרם הגנה שנוח לעורך
    בתדירות גבוהה וכוונתי בכך: כשאת בחוץ מריחה נדיבה של חסם שמש כל שעתיים! גם כשאת יוצאת למספר דקות עלייך להקפיד ולהיות מוגנת מהשמש!.
    הטיפולים לכתמי עור הם מגוונים, החל מהתאמה של חומרים פעילים המדכאים את המלנין (החומר הגורם לשיזוף צבע עור , שיער וכתמים) רצוי שבקרם הבהרה יהיו חומרים להבהרה שעובדים כל אחד במנגנו שונה לדוגמא : חומצא קוג'ית וארבוטין או הידרוקינון, יש להתאים בנוסף קרם קרטוליטי , במקרה של עור מוקה הייתי נזהרת מחומרים מגרים מידי כגון רטין A - במרשם רופא אלא מתאימה
    לך קרם המכיל חומצה לקטית גם מקלף/ממיס קלות ובעל אכויות הבהרה משל עצמו חוץ ממהחומרים המדכאים את המלנין- יש לשלב חומר קרטוליטי וחומרים מדכאי מלנין ולהקפיד על ענייין ההגנה מהשמש.
    ניתן לשלב במקרה הצורך טיפולי הבהרה גם ע" י קוסמטיקאית רפואית, אני לא ממליצה בעור בגוון שלך על פילינג הגורם קילוף אלא על שילוב טיפולי פילינג הגורמים הבהרה ומעודדים את חדירת החומרים לשימוש ביתי.
    פניה לקוסמטיקאית רפואית ליעוץ ולהתאמת תוכנית טיפולית והקפדה על הטיפול לאורך זמן יכולים לעזור, עלייך להיות מודעת לכך שבגילך, גם לאחר הגעה להבהרה מסויימת (מלזמה לא תמיד ניתן להבהיר לגמרי), יש להמשיך ולהשתמש בחומרים פעילים כפעמיים שלוש בשביוע ובקרם הגנה כל הזמן!
    פיגמנטציה מסוג זה היא כרונית ,נוצרה במשך השנים בשכבות העמוקות יותר של העור עד שעלתה לשכבת העור העליונה הנראית לעיין. אני מציעה לטפל , אחרת הכתם יחמיר עם השנים.
    אשמח לענות על שאלות אם יעלו.
    בברכה,
    אורית בן יהודה , קוסמטיקאית רפואית - אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבע הפנים לא אותו דבר ??
    נואה
    22/08/2009

שלום

צבע הפנים לא אותו דבר ??

אני מחפשת קרם מכיל חומר ארבוטין ???

לקביעת תור
    סגירה
    צבע הפנים לא אותו דבר ??

הוספת תגובה

• צבע הפנים לא אותו הדבר??

אורית בן יהודה
    22/08/2009

הרבה מחומרי ההבהרה שאת יכולה להשיג אתל קוסמטיקאיות מכילים ארבוטין,
    הארבוטין אכן טוב להבהרת העור הוא עובד בדומה להידרוקינן, אך לא גורם לגירוי העור ומקטין את יצירת המלנין ב39%
    בדרך כלל מתאימים קרם המכיל רק ארבוטין לעור רגיש מאוד שלא סובל חומרים אחרים,
    אך כדי לקבל תוצאה טובה בהבהרת העור רצוי לשלב חומרים נוספים כגון חומצה קוג'ית
    המקטינה גם היא את יצור המלנין בצורה משמעותית אך במנגנון שונה מהארבוטין ועוד חומרים...
    כמו כן כדי לקבל הבהרה טובה החומר צריך להכיל חומרים קרטוליטים היוצרים קילוף/המסה
    ומאפשרים לחומרי ההבהרה לחדור לעור.
    לכן,חשוב שתגשי ליעוץ כדי כדי שהקוסמטיקאית תאבחן את סוג עורך ומידת רגישותו ותוכל להתאים לך חומר הבהרה שיעשה עבורך את העבודה.

בברכה,
    אורית בן יהודה, -אורמדיקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה עזרה <<<<<<<<<<

נואה
    25/08/2009

כן אני יודעת מה שכתבתי

אבל רוצה "

שם מוצר או קרם בטוח או משהוא מכיל ארבוטין להבהרה
    אוכל למצוא אותו בבית מרקחת בבאר שבע <<< אם את יודעת

ללא ריאקציה או גירויים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה עזרה

אורית בן יהודה
    25/08/2009

אני לא מכירה מוצרים בבית מרקחת המבוססים על ארבוטין.
    לחברת רואייל קאר יש מוצר הבהרה המבוסס על ארבוטין שלא גורם גירוי, להשיג רק אצל קוסמטיקאיות.
    בברכה, אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SHR + פצעונים לאחר גילוח.
    נעמה
    21/08/2009

היי..
    אני מסירה שיער בדר"כ עם גילוח כיוון ואני רגישה לשעוות ולמכונה.. הבעיה היא שגם הגילוח לא כ"כ יעיל לי, כיוון והשיער צומח לי מתחת לעור ויוצאים פצעונים שעוברים רק לאחר המון זמן.
    אתמול הסרתי שיער שוב בגילוח באיזור הידיים כיוון והלכתי לטיפול ראשון של SHR [אמרו לי שזה יעזור לפתור את הבעיה של צמיחת השיער מתחת לעור]
    עכשיו רציתי לשאול 2 שאלות
    1 - אחרי הטיפול הראשון בSHR השיער יצמח לי דק יותר?, האם הוא צומח לאט יותר? (כי בנתיים אני מרגישה שהוא צומח בדיוק כמו אחרי גילוח)
    2 - האם פוליסן יעיל ושווה את הצריכה? ולאחר כמה זמן רואים תוצאות ונפטרים מהפצעונים עקב השיער שצומח מתחת לעור?

אני אשמח לקבל תשובות! ותודה רבה לך על המענה.

לקביעת תור
    סגירה
    SHR + פצעונים לאחר גילוח.

הוספת תגובה

• תשובה לבר

מימי שגב
    22/08/2009

היי ברוכה הבאה לפורום,הסרת שיער באחת מהשיטות כמו לייזר או ipl הינה תהליך שמתקבל על כל אחד בצורה שונה,לשיערה יש מחזוריות צמיחה ותהליך השינוי במצבה של השערה כמו צמיחה איטית או דקה תלוי בהחלט באיזה שלב היתה השערה בעת הטיפול?וזאת ניתן לראות רק לאחר מס טיפולים,לגבי שאלתך השניה,התשובה היא שזה אינדיוידואלי מאדם לאדם כמו כל דבר אחר.
    תודה מימי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SHR איזה? -פיצעונים לאחר גילוח.

אורית בן יהודה
    22/08/2009

כמו שמימי כתבה , דילול השיער הוא אינבדידואלי.
    צמיחת השיער לאחר גילוח וטיפול הסרת שיער בIPL היא רגילה , לאחר כשבועיים השיער ינשור מעצמו, במידה והטיפול היה יעיל.
    נקודה חשובה: SHR היא טכנולוגיה לא מכשיר.
    מציעה לך לעיין בפורום הסרת שיער בפורטל זה, יש את מכשיר הARIA SHR שהוא IPL
    ומכשיר סופרנו SHR שהוא לייזר. הקישי SHR בחיפוש מימין , יש כ220 תוצאות- קראי.
    פוליסן מונע מהשערה לצמוח לתוך העור וע"י כך נמנעת דלקת זקיק השערה (פוליקוליטוס),
    אלו למעשה הפצעים הנגרמים לך לאחר הגילוח.
    טיפול הסרת שיער יעיל , פותר בדרך כלל לחלוטין את בעיית הפוליקוליטוס את השיפור רואים מטיפול לטיפול.

בברכה,
    אורית בן יהודה , קוסמטיקאית רפואית - אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

דורון
    06/10/2009

נהדר שזה מה שאת רואה, כי זה מה שאמור להיות, בערך 3 שבועות לאחר הטיפול תחל נשירה של חלק מהשיער, תחל צמיחה איטית יותר, והשיער יהפוך דק יותר מטיפול לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר האולטראסאונד
    מיכל
    19/08/2009

היי אורית :)
    קראתי קמת על המכשיר החדש הזה ויש לי כמה שאלות ..
    האם ניתן לטפל באמצעותו בשטחים נרחבים בגוף ?
    יש לי בעיה הורמונלית האם זה מכשיר שעוזר ? אני צריכה לשלב גלולות ביחד עם הטיפול או שאני יכולה להסתפק רק בטיפול ע"י המכשיר ? ובמידה ואני אתחיל לקחת גלולות וישלב גם את הטיפול ברגע שאני אפסיק לקחת את הגלולות השיער יצמח מחדש ?
    מה ההבדל בינו לבין אפילציה ? זה אותו אפקט ? מה נחשב ליותר יעיל?

תודה רבה רבה מראש !!

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר האולטראסאונד

הוספת תגובה

• ,תשובה על המכשיר האולטראסאונד

מימי שגב
    19/08/2009

היי,ברוכה הבאה לפורום.
    ראשית חשוב לציין שמי שסובלת מבעיות הורמונאליות תמיד תזדקק ליותר טיפולים
    בכל שיטה להסרת שיער לייזר, IPL , אפילציה, SELECTIF PRO- אולטרא סאונד מאחר שהגוף
    מייצר כל הזמן הורמונים הגורמים לצמיחת השיער.
    נשים הנוטלות גלולות בזמן טיפול להסרת שיער ישיגו תוצאות מהירות יותר .
    וכן, ככל הנראה עם הפסקת נטילת הגלולות, תהייה צמיחה נוספת של שיער
    במיוחד באזורים הורמונלים.
    יש לך שתי אופציות :
    לטפל תחת השפעת הגלולות ולקבל תוצאות מהירות יותר.
    לטפל ללא התערבות הורמונאלית ולקחת בחשבון שהטיפול יהיה ארוך הרבה יותר
    אך במצב זה, תוכלי לראות את ההתקדמות האמיתית של הידללות השיער.
    משיחה עם אפילטורית העוסקת באפילציה 20 שנה ועובדת עם הselectif pro יותר משנתיים!
    הבנתי שהתוצאות זהות, בהסרת שיער התוצאות נבחנות לאורך זמן, שנתיים ויותר זה זמן שניתן לבחון בו תוצאות.
    בשטחים רחבים שיער המתאים לכך -כהה ולא פלומתי רצוי ומשתלם יותר לבצע הסרת שיער בלייזר
    או בipl .
    אך במקרה והשיער פלומתי הפתרון הוא או אפילציה או selectif proתודה מימי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לאורית- אפילציה
    מיכל
    18/08/2009

שלום רב!
    אני מעוניינת להסיר שיער פלומתי מאיזור ה"שפם" + שיער פלומתי בין השדיים +
    שיער יותר מסיבי באיזור שבין הטבור למפשעה וסביב הפטמות. רופאה שראתה אותי אתמול ברשת כללית אסתטיקה טענה שלא כדאי לבצע טיפולי לייזר והמליצה על אפילציה.

1. האם ישנם טיפולים ממולצים לכך פרט לאפילציה שאכן עושים את העבודה ולא גורמים
    לכוויות או כתמים?

2. האם תוכלי להמליץ לי על קוסמטיקאית מוסמכת ומורשת מטעם משרד העבודה באיזור יהוד?

רב תודות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לאורית- אפילציה

הוספת תגובה

• אפילציה

אורית בן יהודה
    19/08/2009

1. פרט לאפילציה יש כיום טיפול ע"י גלי אולטראסאונד, ראי פירוט בתשובה מ11/8/09.
    2.כתבי לי לאימייל לגבי המלצה.
    בברכה
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה