מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איקקלומיןיובל1126/05/2009
שלום,
התחלתי החודש ליטול את כדורי האיקקלומין, עשיתי מעקב זקיקים בו ראו שהזקיק גדל לגודל של 20 (ונמצאו עוד מס' זקיקים גודל של 16, 14)ואז הרופא המליץ להתחיל לקיים יחסי מין יום כן יום לא, שכן הסיק שהביוץ קרב ובא.
כעבור 4 ימים התחילו לי כאבי בטן קשים שהקרינו על החזה, הידיים והרגליים. כאב חד שנמשך לסירוגין יומיים, שהזכיר לי את כאבי הביוץ שארע כמה ימים קודם. האם ייתכן שהתרחש ביוץ נוסף? אם כן, האם אני צריכה לחכות למחזור שבועיים מהכאב השני שחוויתי?
תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי30/05/2009הביוץ מופיע פעם אחת בלבד בחודש. ככל הנראה הוא התרחש במקביל לכאבים שתיארת. במידה ואין הריון, הווסת תופיע כשבועיים ,פלוס מינוס, מזמן זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 הפלות רצופות המשך לשאלה קודמתנטלי25/05/2009
אם ארצה לנסות שוב להכנס להריון ללא בדיקות האם יש סיכוי טוב שההריון יהיה תקין
(מפני שהבירורים לוקחים הרבה מאוד זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי25/05/2009השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 הפלות רצופותנטלי25/05/2009
שלום
אני בת 36 +2 ילדים שנולדו בלידות תקינות לחלוטין
בשנה וחצי האחרונות 3 הפלות
1 שבוע 21 טריזומיה 13
2 שבוע 12 עובר ללא דופק
3 שבוע 8 שק הריון ריק
האם נראה קשר בין המקרים ,האם יש סיכוי להריון תקין
כרגע אני נמצאת בברור ,צריכה לעבור היסטרוסקופיה וקריוטיפ
אשמח מאוד לתשובה
ד``ר יורם גלעדי25/05/2009לאור ההסטוריה של 2 הריונות תקינים בעבר, יש סיכוי טוב להריון תקין בעתיד.
הריון של טריזומיה 13 יכול להופיע אצל כל אשה באופן אקראי, אך לאור הסיפור של הפסקת התפתחות העובר בשבוע 12 רצוי להשלים בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת אחרי הזרעהשני25/05/2009
שלום
לפני 10 ימים עשיתי הזרעה.
היום קיבלתי וסת.
בד"כ המחזור אצלי מגיע 14 ימים אחרי הביוץ .
האם יש מקום לדאגה או לבירורים אם זה קורה לעיתים רחוקות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי25/05/2009לעיתים הווסת מקדים כמו במקרה שלך. קורה בשכיחות גבוהה יותר אחרי טיפול לגרוי השחלות. במידה ומדובר באירועים חוזרים יש לתת תמיכה הורמונלית לאחר הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ?חסויה25/05/2009
שלום אני לאחר 2 הפריות שנכשלו בהפסקה שאלתי האם אני מבייצת רגיל אחרי כל הטיפול של ההורמונים משום מה יש לי יובש ביחסי מין מדוע ?מה קורה לגוף שלי?ולאומת זאת אחרי הפריה ראישונה בהפסקה היתה רטיבות מהי דעתך?
ד``ר יורם גלעדי25/05/2009יובש בנרתיק באשה שמבייצת איננו בהכרח קשור לבעיות פוריות. ישנן סיבות רבות אחרות, חלקן קשורות למתח נפשי, חלקן לדלקות נרתיק ובעיות אחרות. רצוי להתייעץ עם הרוןפא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה והקשר לסוג דםשבוע 1324/05/2009
שלום,
אני בת 26 ולפני מספר חודשים נכנסתי להריון אך לעובר לא היה דופק ונאלצתי לעבור הפלה.
שמעתי שיש קשר לחוסר התפתחות של העובר אם לבעל ולאישה יש סוג דם נגדי (במקרה שלנו לי A פלוס ולבעלי A מינוס).
רציתי לדעת אם יש ממש בדברים ואם כן אז מה ניתן לעשות.
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי25/05/2009הבעיות מתעוררות במקרים שלאשה יש סוג דם מינוס, או במקרים נדירים אחרים בהם יש אי התאמה בתת סוגים אחרים. אינני יודע מתי באיזה שלב של ההריון הייתה ההפלה, בכל מקרה מדובר בבעיות המתעוררות בשלבים מאוחרים של ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטת הריוןשרון24/05/2009
שלום,
רציתי לדעת מתי אפשר לבצע בדיקת שתן/דם כדי לדעת שההריון נקלט.
מחזור ב-29/4/09 ,מחזור כל 30 יום לערך,אודה לכם על תשובתכם,ביוץ היה בין ה-11/5-17/5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי25/05/2009שבועיים לאחר הביוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצת רופאיםחנה23/05/2009
אני בת 35 וחצי בגיל 34 התחלנו לנסות להיכנס להריון, אני פוליציסטית והמחזור כל 40 יום.
לאחר 7 ניסיונות נכנסתי להריון, בסוף חודש שלישי בשקיפות עורפית נראה סיסטית היגרומה
נאלצתי לעשות הפלה מאוחרת בבית חולים, ההפלה לא הייתה מוצלחת פיתחתי חום ודלקת, ניקו את השאריות בהיסטרוסקופיה. וחודש נתנו לי הורמונים בגלל הדלקת, כל זה לקח שנה,
אחרי ההפלה המחזור הסתדר והוא מופיעה כל 30 יום, אחרי 3 ניסיונות נוספים נכנסתי להריון שוב,
אבל ההיריון היה כימי וניגמר בשבוע 5.
עכשיו מחכים שיבוא מחזור והבטא תתאפס.
1. לאור ההיסטוריה והגיל האם אני צריכה להתחיל טיפולי פוריות, או להמשיך לנסות טבעי?
2. לאחר הדלקת לא עשיתי שום בדיקה לתקינות המערכת (הרופא שלי אמר שאין צורך אבל זה רק ע"י אולטרה סאונד) האם בכל זאת יש צורך בבדיקה כל שהיא (צילום רחם, היסטרוסקופיה)?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חנה
פרופ' שבח פרידלר23/05/20091. כדאי לבצע בירור ראשוני אם כל התנאים להשגת הריון מתקימים אצלכם ואש להחליט בהתאם.
2. חלק מן הבירור כולל את המערכת המכנית. לגבי סוג הבירור - היוועצי עם הרופא פוריות שלך. אני הייתי בוחר בצילום רחם שיתן תמונה גם לגבי מצב עבירות בחצוצרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימיחנה22/05/2009
הבטא שלי ביום ראשון היתה 70 ביום שלישי 72 וחמישי 58
האם זו הפלה כימית או הריון חוץ רחמי? באולטרה סאונד לא רואים כלום.
אם זו הפלה, למה אין לי דימומים בכלל?
מה צריך לצפות במקרה כזה?
מתי יחזור המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חנה
פרופ' שבח פרידלר23/05/2009לא ניתן לדעת איפה ההריון. זהו הריון כימי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה או לא ?טל21/05/2009
שלום
לפני חודשיים וחצי הייתה לי הפלה טבעית.
עכשוי המחזור שלי הקדים בשבוע.
הדימום היה חזק מן הרגיל וכואב מן הרגיל. האם זאת היתה ביצית מופרית, שלא נקלטה?
האם לבדיקת דם (בטא) בשלב זה יש משמעות?
אם זאת ביצית, שלא נקלטה, האם זה קשור להפלה הקודמת??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: טל
פרופ' שבח פרידלר21/05/2009הוסת החזקה אינה מעידה על דבר שיש לו משמעות קלינית.
בהצלחה בהריון הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלושה הריונות כימייםלילך21/05/2009
שלום,
אני בת 29, ולפני 3 שנים ילדתי תאומות לאחר הזרעות (בזמנו אובחנתי כPCO)
שנה מאוחר יותר נכנסתי להריון טבעי, אך עברתי הפסקת הריון יזומה בחודש שמיני בשל מומים במוח העובר. מיד בתום הלידה נעשתה לי גרידה ומאז (כשנה וחצי) הרירית איינה עוברת את ה7 מ"מ- בעבר היתה מגיעה ל13 מ"מ בביוץ
בשנה וחצי האחרונות עברתי 3 הריונות כימיים -
אחד הגיע לבטא 20,אחד לבטא 40 (שניהם מהזרעות) ואחד ל120 (מIVF)
עשיתי כבר היסטרוסקופיה ניתוחית בין כימי מס' 2 ל3 לפני 8 חודשים שם הוסרו מעט הדבקויות
האם 3 הכימיים מרמזים על בעיה או שזוהי מקריות? האם יש מקום לבדיקות נוספות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לילך
פרופ' שבח פרידלר21/05/2009את מספרת כי יש בעיה של רירית רחם. בכל מקרה יש מקום לשלול בעיות נוספות שיכולות להיות קשורות להפלות חוזרות כמו קרישיות יתר, הפרעות אימונולוגיות, תסמונת פוספןליפידים וכיוצ"ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לא מישתנה לחוצה לחוצהחנה21/05/2009
לרופא שלום
לפני יומים מדדו לי בטא 80 ביום ה18 לביוץ וגם היום הבטא 80, יש לציין שלפני חצי שנה עברתי הפלה בחודש רביעי,
ומההפלה היה זיהום וחום וניקו בהסטרוסקופיה,
האם ההריון הוא חוץ רחמי?
מה עלי לעשות להמשך טיפול?
נא עזרו לי
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: זהבה
פרופ' שבח פרידלר21/05/2009לא ניתן לדעת איפה ההריון אבל חוסר עליה של רמת הביתא אינה מבשרת טובות לצערי. יש להמשיך ולעקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שלא במחזורמודאגת20/05/2009
לפני חודש וחצי עברתי גרידה של הריון ראשון שהפסיק להתפתח בשבוע 6, קיבלתי את המחזור 26 ימים אחרי הגרידה וביום החמישי אחרי שכבר פסקו לגמרי הדימומים עברתי צילום רחם בגלל חשד למחיצה שעלה במהלך הגרידה, הצילום היה תקין (אין מחיצה) והיו לי דימומים באותו יום ולמחרת הפרשות חומות שפסקו לגמרי. היום, שבועיים אחרי צילום הרחם ושבועיים וחצי מהמחזור, היה לי קצת דם פעמיים בניגוב בלבד. בימים האחרונים היו לי מעין מחושים/דקירות כאלה מתחת לבטן התחתונה. המחזור שלי הוא כל 28 ימים בערך, לפעמים יום יומיים פחות/יותר כך שהביוץ לא תמיד ביום ה-14.
1. האם יתכן שהדימום הוא מהשרשה של הריון חדש? או קשור לגרידה/צילום רחם?
2. יש צורך להיבדק גם במידה ולא ימשיך הדימום?
ד``ר יורם גלעדי20/05/20091 - יתכן
2 - במידה והדימום נמשך רצוי להיבדק כולל משטח מצואר הרחם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
מודאגת20/05/2009תודה על תשובתך, בינתיים הלכתי לבדיקה אצל רופא נשים במוקד של קופת החולים כיוון שהרופא שלי לא נמצא היום ואני מודאגת.
ממצאי הבדיקה הגניקולוגית: PS/PV - צוואר תקין, הפרשה חומה, קלה, אין עדות לדמם צווארי או רחמי פעיל, רחם וטפולות ב מ פ, TVS - רחם בגודל ומרקם תקין, רירית דקה, סדירה, שחלות נצפו תקינות עם מספר זקיקים זקיקים קטנים בתוכן, אין נוזל חופשי באגן.
הרופא אומר שהכל נראה תקין ושהרחם מתאים לאחרי מחזור ולא לאחרי ביוץ כפי שאמור להיות כך שאולי המחזור שהיה 26 ימים אחרי הגרידה (נמשך כמו ומחזור רגיל 3 ימים) הי מחזור אמבולטורי (או משהו כזה) ושלא היה ביוץ
1. האם מצב כזה יתכן ותקין?
2. איך אדע אם עכשיו זה המחזור או שגם הפעם לא? חשוב לי לדעת כדי לדעת מתי הביוץ בערך ולנסות שוב להרות.
3. ראיתי את תשובתך רק לאחר שחזרתי מהרופא, האם היה צורך בכל זאת לקחת משטח מצוואר הרחם? ואם כן לשם מה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה/
עדי22/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוךזהבה19/05/2009
שלום רב
היום אני 18 יום אחרי הביוץ עשיתי בדיקת דם ויצא בטא נמוך 80, וגם חום גוף שלי ירד
האם זה סוף ההריון? (זו בדיקת הדם הראשונה שעשיתי)
בתודה מראש
ד``ר יורם גלעדי20/05/2009נשמע בהחלט כמו תחילת הריון. יש לחזור על הבדיקה בהפרש של יומיים כדי לוודא עליה תקינה של הביתא - אמור להכפיל את עצמו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי19/05/2009
בס"ד
בוקר טוב לכולם.
אני ברוך ה' בשבוע 13. כבר ביצעתי שקיפות: הכל תקין..
מה שכן, שמתי לב שבתחילת הריון היו לי כל מיני כאיבם מוזרים בבטן התחתונה שנעלמו.. מה שהחליף אותם: זה כאבי מחזור קלים שמופיעים מדי פעם ל5- 15 שניות ונעלמים.
הם זה תופעה מוכרת בהריון? יש מי מה? מי מה זה קורה? אולי מהתרחבות הרחם. כי כבר ממש רואים אצלי בטן
תודההההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/05/2009פורום זה מיועד לשאלות בנושא פוריות. ניתן להפנות את השאלה לפורום המתאים או לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)