מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נרות פרוגסטורוןרוית07/06/2009
אני אחרי 2 הפלות בשבועות חמישי ושישי . הרופא שלי נתן לי נרות פרוגסטורון לשימוש מיד כשאגלה שאני בהריון בפעם הבאה רק כי אולי חוסר בהורמון הוא זה שגורם להפלות אצלי. רציתי לדעת האם זה נפוץ ואם השימוש בתרופה הוא בסדר בלי לערוך בדיקות לפני. מה הם תופעות הלוואי שלה והאם השימוש בה עלול לפגוע בעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לימור
פרופ' שבח פרידלר13/06/2009לפני טיפול תמיד עדיף לבצע בירור לקביעת אבחנה. לנרות פרוגסטרון אין כמעט שום תופעות לוואי ולא נזק לעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי?רותי06/06/2009
שלום רב
אני בת 33 ובעלי בן 35
יש לנו שלושה ילדים ומנסים את הרביעי עשינו בדיקת זרע ואמרה הרופא שלא תקין:
נפח: 2.5, צמיגות:2, ריכוז: 5.5מ"ל, תנועתיות: 45%, תנועה פרוגרסיבית טובה: 9%.
לאחר ביצוע שטיפה: ריכוז: 11ml, תנואה:36%, סה"כ תאי זרע בתנועה: 2
רציתי לדעת האם יש סיכוי להקלט להריון באופן טבעי עם ספירת הזרע כמו שהיא.
אם לא אז מה אפשר לעשות על מנת לשפר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי06/06/20091 - בהחלט יש סיכוי להריון גם עם ספירה כנ'ל, על אחת כמה וכמה כשמדובר בהסטוריה של 3 הריונות בעבר.
2 - רצוי לבצע בירור ראשוני לבעל בייעוץ עם הרופא המטפל, ולחזור על ספירת הזרע בעוד 3 חדשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין ו- LACרוני05/06/2009
שלום רב,
אני לוקחת אספירין 100 מ"ג בשל הריון כעת והפלות קודמות ו- LAC שיצא חיובי פעם אחת. עלי לחזור על הבדיקה ביום ראשון. האם האספירין משפיע על תוצאות בדיקת ה- LAC?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי06/06/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתמיטל05/06/2009
3 הפלות ברציפות נעשו כל הבדיקות ולא נמצא כלום, לאחרונה גילו לי באולטרסאונד 2 מימות בגודל של 1 סמ" כל אחת האם זו יכולה להיות הסיבה להפלות חוזרות. ההפלות קורות באותה צורה כל הזמן. בשבוע 7-8 מפסיק הדופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי06/06/2009לא כל מיומה גורמת להפלה, תלוי במיקומה. מעבר לכך מומלץ לבצע בירור מלא של הפלות חוזרות כדי לשלול את כל האפשרויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותמיטל05/06/2009
בעקבות 3 הפלות ברציפות בהריון הבא הרופא המליץ על פרגניל, מאחר ואני מנסה להרות והרופא שלי מקבל פעם בשבוע אני פשוט פוחדת לפספס.
1. מתי הכי מאוחר שאפשר להתחיל לקחת פרגניל מרגע שאני מגלה הריון?
2. הבנתי שלוקחים זאת פעמיים בשבוע עד שבוע 12. האם זה חייב להיות עקבי בימים קבועים ובשעות קבועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי06/06/20091 - כמה שיותר מוקדם
2 - בימים קבועים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומה לשחלה?עדי02/06/2009
שלום, במעקב זקיקים התברר ש-3 חודשים אני לא מבייצת מצד ימין ורק משמאל. נזכרתי שלפני 5 חודשים בייצתי מימין ווגדלה לי ציסטה של הגופיף הצהוב שהגיעה ל-6 ס"מ. פניתי למיון בשל כאבים חזקים אבל אמרו לי שהיא התפרקה ושהכל בסדר ויש זרימות דם. היא נעלמה.מאז לא מבייצת מצד זה- יש זקיק אחד שלא עולה על 10 ממ ואני חושדת שיש קשר בין הדברים, האם יכול להיות שעברה טראומה ולא תחזור לייצר זקיק בשל? האם ניתן עוד להציל אותה? פניתי ל-2 רופאים שאמרו שעל פניו בא"ס הכל בסדר אבל כואב לי בצד הזה כל חודש סביב הביוץ והמחזור וגם לא נראה לי תקין שהיא בייצה לפני 5 חודשים ועכשיו לא. מה היית ממליץ לעשות? איזה בדיקות חוץ מא"ס ובדיקה ידנית שכבר עשו לי? אני מודאגת.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עדי
פרופ' שבח פרידלר04/06/2009לא נראה שאת יכולה לעשות משהו בנידון- לעיתים יכול להיות שצד זה או אחר יותר דומיננטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך: אבל זה תמיד היה מ-2 הצדדים
עדי04/06/2009כל חודש, לפני הציסטה של גופיף צהוב. יש סיכוי שהיא תתאושש ותחזור לגדל זקיק מוביל כמו בעבר? ואם לא, עדיין עצם זה שיש לה זקיקים והיא "חיה" אומר שהיא מפרישה הורמונים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי ציטוטק וגרידהנלי02/06/2009
שלום רב,
עברתי הפלה בשבוע 8 ו 3 ימים.זה הריון ראשון שלי.
נתנו לי 3 פעמים ציטוטק כל פעם 4 טבליות ולבסוף אמרו שלא הכל יצא ונאלצתי לעבור גרידה.
היו רופאים שאמרו לי לחכות 3 חודשים עד אש ניתן לנסות שוב והיו רופאים שאמרו לחכות למחזור ראשון ואז ניתן לנסות.
באינטרנט קראתי שאין הוכחות לחכות ושניתן לנסות ישר.
מה דעתך? האם ניתן כבר לנסות או שאם אני אנסה אז יכולה להיות הפלה חוזרת?
או שאין קשר למתי מנסים לפני מחזור או אחרי ואין לזה קשר להפלה חוזרת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נלי
פרופ' שבח פרידלר04/06/2009אין הוכחה מדעית לצורך לחכות ולכן את יכולה להרות שוב. סיכויי ההפלה נשארו ללא שינוי משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון אחרי ציטוטק וגרידה
נלי04/06/2009פרופ, שבח תודה על המענה.
האם בכל זאת לחכות עד הבדיקה אצל הרופא המטפל שיגיד שבגרידה אכן יצא הכל?
עשינו גרידה ביום רביעי שעבר והרופא אמר לבוא לביקורת בעוד 3 שבועות. האם כדי לחכות לביקורת שיגיד שהכל נקי ואז לנסות שוב?
או שלא יכול להיות שאחרי 3 פעמים ציטוטק ואחרכל גרידה שנישאר עוד משהו?
כמו כן האם תוכל להמליץ על רופא טוב במכבי שמקבל באזור השרון?
נתניה, רעננה, כ"ס, חדרה?
הייתי מטופלת של ד"ר פומרנץ עד עכשיו.
תודה רבה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון אחרי ציטוטק
נלי07/06/2009פרופ, שבח תודה על המענה.
האם בכל זאת לחכות עד הבדיקה אצל הרופא המטפל שיגיד שבגרידה אכן יצא הכל?
עשינו גרידה ביום רביעי שעבר והרופא אמר לבוא לביקורת בעוד 3 שבועות. האם כדי לחכות לביקורת שיגיד שהכל נקי ואז לנסות שוב?
או שלא יכול להיות שאחרי 3 פעמים ציטוטק ואחרכל גרידה שנישאר עוד משהו?
כמו כן האם תוכל להמליץ על רופא טוב במכבי שמקבל באזור השרון?
נתניה, רעננה, כ"ס, חדרה?
הייתי מטופלת של ד"ר פומרנץ עד עכשיו.
תודה רבה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 הפלות ברציפות.ענבל02/06/2009
בת 40 ללא ילדים. 3 הפלות ברציפות בשבוע 7-8 מפסיק הדופק. אחרי 2 הפלות עשיתי את כל הב,ירורים שרק אפשר: צילום רחם, כלמידיה, מיקרופלסמה, תפקודי בלוטת התריס, קריוטיפ לי ולבן זוגי, X MATCH שיצא שלילי,קרישת דם והכל יצא תקין מלבד פקטור 2 הטרוזיגוט ולכן בהריון האחרון טופלתי בקלקסן שלצערי הרב לא עזר ושוב בשבוע 8.5 הפסיק הדופק לעובר.. נלקחה דגימה של העובר לבדיקת כרומוזומים לאחר גרידה והעובר נמצא תקין לחלוטין מה שאומר שאכן הקלקסן לא עזר.
אני מטופלת אצל פרופ' מומחה להפלות שהמליץ בהריון הבא לקחת פרגניל פעמיים בשבוע עד שבוע 12.
1. מה הסיכויים להצלחה בפרגניל מה הפרגניל עושה?
2. האם צריך ממש מיד איך שמגלים הריון להתחיל לקחת? והאם צריך לקחת בימים ושעות קבועות?
3. יתכן שעלי לקחת גם פרגניל וגם קלקסן?
4. חס וחלילה חס ושלום אם גם הפרגניל לא יעזור איזה אפשרויות יש עוד מלבדIVIG שאינני מעוניינת בזה מאחר והטיפול מאוד מורכב ויקר והרבה לא מאמינים בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ענבל
פרופ' שבח פרידלר03/06/2009מאחר והסיבה לא ידועה כל טיפול שמוצע לך הינו בגדר ניחוש פראי פחות או יותר, מעין נסיון. ההריון הבא יכול להצליח גם אם לא תעשי מאומה, ולאור זאת תשקלי את צעדייך. תוספת פרגניל לעזור לפעילות הגופיך הצהוב מקובל במצב כמו שלך כי זה טיפול פשוט וזול ולא מזיק. בשלב זה טיפולים אחרים אינם מןצדקים . לא הזכרת קריוטיפ של שניכם אז כדאי להשלים גם את הבדיקה הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רשני31/05/2009
שלום.בת 30 מבייצת כל חודש ומחזורים סדירים.
מאחר ולא הגבתי טוב החודש ל-2 אמפולות מנוגון שעלו ל-3 אמפולות ביצעתי פרופיל הורמונלי ביום 3 לוסת:
FSH=15 LH=11 E-2=178 pmol/L PROG=3.3 nmol
1.האם כשיש ערכים כאלו של FSH עדיין יש אפשרות להגיע לתגובה טובה?
2.מה המשמעות של ערך ה-LH ?
3.האם הפרוגסטרון לא גבוה מדי?
4.האם לאור גילי אני וFSH גבוה אצטרך תרומת ביצית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שני
פרופ' שבח פרידלר03/06/2009הרזרבה השחלתית שלך כנראה נמוכה. זה לא אומר שלא תוכלי להרות. ערך ה LH הגבוהה יכול לתמוך בתמונה זו השאלה האם את עדיין מוסתת. הפרוגסטרון אינו גבוהה מידי. לגבי תרומה- אין לי מספיק נתונים עליך כדי לתת תשובה אחראית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוווףףףמירן31/05/2009
עברתי הפלה באמצעות גרידא בתחילת החודש וטרם קיבלתי מחזור.. כשבועיים לאחר שפסקו לי הדימומים חזרתי לקיים יחסי מין עםבן זוגי לפני כיומיים קיימתי יחסים בלתי מוגנים ולקחתי היום פוסטינור , אחרי כחצי שעה עד שעה ממועד נטילת הכדור קיימנו שוב יחסים ונקרע הקונדום.. האם אני צריכה לקחת כדור פוסטינור נוסף.?? אני יודעת שהחומרים בכדור מאוד חזקים והם יכולים לפגוע בי מה עלי לעשות?? ו אני יודעת שלאחר הפלה הסיכויים להיכנס להריון חוזר הרבה יותר גבוהים ואני מאוד חוששת להיכנס להריון ואני רוצה להיות בטוחה..
אני צריכה לקבל מחזור בשבוע הקרוב כך לפי החישוב שלי ממועד ההפלה ואני לא יודעת מתי הביוץ או שאני בביוץ כל החודש בגלל ההפלה?
צריכה עזרה דחוףףףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מירן
פרופ' שבח פרידלר03/06/2009זה פורום לבעיות פוריות והפלות חוזרות. את זקוקה להסבר על אמצעי מניעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןחנה28/05/2009
אני אחרי הריון כימי, אני במחזור שאיחר 10 ימים, הבטא היתה 80 ושלשום ירדה ל6, האם אפשר לנסות להכנס להריון עכשיו? או יש צורך לחכות למחזור נוסף?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי30/05/2009אין צורך להמתין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה שבוע ראשוןרחליטה27/05/2009
שלום,מתוך סקרנות,קיים דבר כזה להיכנס להריון ואחרי שבוע כבר להפיל?
הפלה טבעית.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי30/05/2009כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה וסוג דםעדי26/05/2009
אני סוג דם O מינוס ובעלי O פלוס, עברתי גרידה בשבוע 8 עקב אי התפתחות העובר, בבדיקה בתחילת ההריון לא היו לי נוגדנים כלל. האם סוג הדם הנגדי יכולה להיות הסיבה להפלה? קיבלתי חיסון אחרי הגרידה האם זה יגן עלי בהריון השני ולכמה זמן זה מגן?
ד``ר יורם גלעדי30/05/2009חוסר התאמה בסוג הדם גורם לבעיות בשלבים מאוחרים של ההריון וכן ככל הנראה אין קשר. החיסון שקיבלת יגן עלייך אך יש לחזור עליו במהלך ההריון הבא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גושים במחזור מורים על הפלה?נתנאלה26/05/2009
לפני כשנה עברתי הפלה בשבוע 7 (נפל לבד),
וכחלק ממנה היו המון גושי דם.
לצערי לא מצליחה להקלט ושוב הגיע המחזור והפעם עם דימום כבד וגושים,
האם הדבר מצביע על קיום הפלה?
בת 38 בעיות פוריות - זרע אחרי שתי לידות קיסרי ולאחר הלידה הראשונה גם הדבקויות ברחם
האם הם שגורמות לאי הקלטות, או שסתם מדובר על הפלה עקב בעיה גנטית בעובר?
אשמח לשמוע כל התיחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי30/05/2009לא ניתן לדעת האם הייתה הפלה כאשר לא בוצעה בדיקת הריון לפני כן. במידה ועברה שנה ללא הריון, מציע לפנות לבירור מלא כולל צילום רחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות עם פיוריגון-אין זקיק מובילאילה26/05/2009
שלום,
אני מזריקה כבר 24 יום זריקות פיוריגון וכל יומיים מעקב זקיקים ובדיקות דם, ואין שום שינוי. (מצורףהמעקב)
נראה שיש צורך להחליף לטיפול יותר חזק??
לידיעה! לפני 3 שנים גם טיפלתי בזריקות פיוריגון ואוביטרל לסיום,
ועם הצלחה.
ד``ר יורם גלעדי30/05/2009התוצאות מאד מוזרות. יש תנודות מאד חדות ברמות ההורמונים שקשה לי להסביר אותן מבלי לבדוק אותך ולראות את התמונה כולה. רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)