מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרופיל הורמונלישני28/08/2009
אני בת 30 בעלת FSH גבוה ורציתי לדעת האם : צריכה לעשות שוב פרופיל הורמונלי.כאשר יום שלישי לוסת יוצא יום שבת.
1.האם FSH לא עולה כפונקציה של ימי מחזור?כלומר:ככל מתקרבים לביוץ FSH עולה .ולכן ביום מחזור 4 הוא יהיה גבוה יותר מאשר יום מחזור שלישי?אם אני טועה אשמח אם תתקן אותי בהסבר
2.עבורי מתי במדויק כדאי לבדוק על מנת לדעת את המצב השחלתי טוב יותר ?ביום מחזור 2 או 4 ?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שני
פרופ' שבח פרידלר30/08/20091. להיפך בדיוק.
2. יום 2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםדנה26/08/2009
שלום לרופאים,
אנן מנסים כבר כמעט שנה להיכנס להיריון. רק עכשיו נתנו לי מעקב זקיקים.
מחזור אחרון ב- 12.08 , איקקלומין ל- 5 ימים מהיום השלישי אולטרסאונד זקיקים בין היום ה- 16-19 למחזור.שאלתי:
1. האם מעקב זקיקים הינו יומי או יום כן יום לא? (היום ביצעתי צילום ראשון)
2. תוצאת הצילום היתה (להזכיר כי היום הוא ה- 15 מהמחזור):
עובי רירית 7.4
זקיקי שמאל 10-11
ימין- אין
זקיקים קטנים בשתי שחלות
מה זה אומר?
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דנה
פרופ' שבח פרידלר27/08/2009עדיין לא נצפו זקיקים מובילים- משמע לאיקקלומין לא היה אפקט משמעותי בשלב זה. לא עושים מעקב כל יום אלא לפי הצורך האידיבידואלי. הגיוני לחזור על הבדיקה בעוד יומיים-שלושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגיליוטוןנלי23/08/2009
שלום רב,
לאחר שעברתי גרידה בשבוע 8, ולא הופיע מחזור לאחר 8 שבועות הרופא נתנה לי פרוברה ל- 5 ימים. אמרה שאם תוכ חמישה ימים לא יופיע מחזור אז לחכות 10 ימים ואז להתחיל לקחת פרוגיליוטון.
1. מה יקרה אם כאשר אני אפסיק לקחת פרוגיליוטון המחזור עדיין לא יופיע?
2. האם יש סכנה בכניסה להריון בזמן שנוטלים פרוגיליוטון? באלון רשום שאין לקחת פרוגיליוטון בזמן הריון.האם יכול להיוולד אובר עם מום?
3.האם כאשר אין מחזור עדין יש ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי24/08/2009השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה היום בערבשימרית23/08/2009
אני היום בערב אמורה לעבור הזרעה ראשונה פרטית.אתמול במוצאי שבת עשיתי אולטרסנד שהראה רירית בעובי 12 וזקיק 19 קיבלתי זריקת אוביטרל בזרוע והיום ב8 בערב אני אמורה לעבור את ההזרעה ...שאלתי אם התיזמון בסדר????.ואם אפשר לפספס את הביוץ היום בערב?וגם לקבי הזריקה מתי ההשפעה שלה מסתיימת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף עזרה
שימרית23/08/2009בסוף דחו את ההזרעה למחר בבוקר ב9 מכיון שהפרוגסטרון יצא . 3.0 ואסטרודיול יצא 751.0 ולכן הרופא אמר שכנראה הביוץ יחל בלילה אז עדיף בבוקר.מה דעתך זה לא מאוחר מידי אני מאוד חוששת...יש לי מחזור בין 21-24 ימים משתנה מאוד וכרגע אני ביום ה11 למחזור (מחזור אחרון ב13.8)מחר ההזרעה בשעה 9 בבוקר ואת האוביטרל קיבלתי במוצאי שבת ב9 בערב האם זה לא מאוחר לעשות את ההזרעה לאור כל הדברים האלה.תודה על כל העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי24/08/2009התיזמון נראה תקין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהודעה של: שימרית
פרופ' שבח פרידלר25/08/2009נשמע מוזר שאת בוחרת לקבל טיפול פרטי (טיפןל הניתן בכל מרפאת פוריות) מצד אחד ומצד שני אינך בוטחת בשיקולי הרופא, נראה לי שאפ כבר החלטת לטפל באופן פרטי פני למומחה שעל שיקולי הדעת שלו את יכולה לסמוך. אגב בדיקת הLH בדם תעיד באופן מדויק מתי יותרת המוח שלך נותן פקודה לביוץ, ומתי טווח הזמן האופטימלי להזרעה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה לא מאוחר???לי22/08/2009
יש לי מחזור בין 21-24 יום כל פעם משהו אחר יש לי 3 ילדים ואנו מנסים לההכנס להריון במשך שנה וחצי ללא הצלחה .החלטנו על הזרעה והשבחה.ביום שישי עשיתי אולטרסנד שראה זקיק בגודל 17 ורירית 9 הרופא אמר שבשבת בערב הוא יזריק לי אוביטרל 250 וביום ראשון אני יעבור הזרעה השאלה שלי אם זה לא מאוחר ואני יפספס את הביוץ כי ביום שישי בערב התחילו לי כאבים ואני חוששת שאני לא בייצתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי24/08/2009קשה לדעת ללא בדיקת דם. עקרונית יכול להיות שהביוץ היה ביום שישי וזו הייתה הסיבה לכאבים. (במקרה כזה היה מומלץ לקיים יחסים באותו יום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני20/08/2009
בוקר טוב לד"ר גלעדי ופרופ שבח ,
אני אחרי 2 הריונות לא מוצלחים בהם נצפה שק הריון בלבד, נאלצו לרוקן לי את הרחם.
בהריון הבא (בעז"ה )
האם ניתן ,במסגרת מעקב רופא דרך קופת חולים , לבקש תמיכת הורומנים + תרופות נגד קרישה ,
האם זה יכול להועיל לי ?
ציינתי זאת כמה פעמים , אציין שוב - תודה על עבודת הקודש שלכם ,
אין לי כלכך עם מי להתייעץ ,
בגלל שאני "רק" אחרי 2 הפלות , בקופה לא מסתכלים עליי בכלל .....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אני
פרופ' שבח פרידלר20/08/2009גם בקופ,ח יש מרפאת פוריות במסגרתה את יכולה לקבל יעוץ טוב. זה גם כולל לא לקחתתרופות שיעיולן לא הוכחה לגביך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהקארין19/08/2009
יום שלישי בערב עשיתי אולטרסנד שהראה זקיק בגודל 12 ממ הרופא אמר שכל יום זה גודל בממ אז הוא אמר לי לבוא ביום שישי לאולטרסנד ואם זה יהיה זקיק 17 ממ אז הוא יזריק לי אוביטרל וביום שבת בלילה אני יעבור את ההזרעה.הוא לא אמר לי לעשות שום בדיקות דם האם זה בסדר המועד להזרעה ?אני גם רוצה לתפוס את יום הביוץ בגלל שאני רוצה בן ואנחנו מבצעים השבחה הפרדה והזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה מה עם תשובה בבקשה
קארין20/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: קארין
פרופ' שבח פרידלר20/08/2009יש גישות שונות לרופאים שונים, הכל תלוי באיזה דיוק רוצים לעבוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fsh גבוהרונית16/08/2009
האם למרות FSH גבוה יש טעם בטיפולי IVF. עד היום ביצעתי טיפול אחד שבו היו 3 ביציות ואחת הופרתה - אולם לא היה הריון.
יש טיפול כלשהו אחר לפני תרומת ביצית? אודה לתשובה:
להלן התוצאות שקיבלתי בבדיקה שביצעתי ביום השלישי מתחילת המחזור:
TSH 2.23
PROLACTIN 193
LH 6.8
FSH 20.2
PROGESTERONE 4.6
TESTOSTERONE TOTAL 1.3
DHEA-S 5.21
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי18/08/2009ה FSH אכן גבוה והסיכויים להריון קטנים אך עדיין קיימים. מעבר לכך יש לשקול לפי הנתונים הספציפיים שלך : גיל, מבנה הרחם, תגובה לטיפול תרופתי וכו', בייעוץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFSH גבוה
מעודדת07/10/2009הי רונית,
לי יש FSH מאוד גבוה- 109,לפני שנה וחצי ילדתי בן מקסים, אני אופטימית ומאמינה שהכל אפשרי
מקווה שהצלחתי לעודד
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמעודדת
רונית15/10/2009האם את יכולה לפרט מה עשית על מנת להגיע להיריון הנכסף?
הם הלכת לטיפולים אלטרנטיבים? IVF? אחרי כמה ניסיונות?
אשמח אם תוכלי לפרט יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמעודדת
רונית15/10/2009האם את יכולה לפרט מה עשית על מנת להגיע להיריון הנכסף?
הם הלכת לטיפולים אלטרנטיבים? IVF? אחרי כמה ניסיונות?
אשמח אם תוכלי לפרט יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםהדס16/08/2009
היום, 3 ימים אחרי החזרת עוברים ו 5 ימים לאחר שאיבה החל דימום רציני (נראה כמו מחזור).
אגב - אני לוקחת קלקסן ואספירין, והיום עשיתי הליכה של קילומטר או שניים עקב סידורים.
1. ממה זה יכול לנבוע?
קשה לי להאמין שמדובר בפציעה כי לא קיימתי יחסים כבר שבוע והתמיכה שאני לוקחת אינה וגינלית (גסטון ופרגניל).
2. האם מומלץ במקרה כזה לשכב או שזה לא משנה?
3. האם נתקלתם במקרה דומה של דימום כל כך קרוב לביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי18/08/2009כשיש דימום מסוג זה הסיכויים להריון במחזור הטיפול הנוכחי קטנים יחסית (אך עדיין קיימים). יש לוודא שהדימום לא קשור לנוגדי הקרישה שאת לוקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי18/08/2009כשיש דימום מסוג זה הסיכויים להריון במחזור הטיפול הנוכחי קטנים יחסית (אך עדיין קיימים). יש לוודא שהדימום לא קשור לנוגדי הקרישה שאת לוקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן הריון?חסוי15/08/2009
שלום רב!!
ביוץ ע"פ ערכת ביוץ של קליר בלו דיגיטלית( מאוד אמינה) ביום ה22 לווסת
ווסת אחרונה ב15/7
התחלתי דקפפטיל 0.1 מהיום ה 23 לווסת יום אחרי שהתחלתי התחיל דימום חום קל שנמשך מס שעות והסתיים מלווה בכאבי מחזור .
ב -27/7 ביצעתי בטא ויצא 0 שלילי
עד היום יש לי כאבי מחזור וחזה כאילו אני צריכה לקבל אבל אני לא מקבלת
אני מודדת את חום השחר והוא נשאר עדיין גבוהה
ביצעתי היום בדיקת הריון ביתית והיא יצאה שלילית.
אני כבר 32 יום מהוסת .
האם יש עדיין סיכוי הריון עם בטא כזו לפני כמה ימים.
אודה לתשובתך.
ד``ר יורם גלעדי17/08/2009כנראה שלא. סביר שתגיע ווסת בימים הקרובים. יש לחזור על בדיקת הריון רק במידה והמחזור לא יגיע בעוד שבוע מהיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורטחסויה14/08/2009
אני מנסה להיכנס להריון טבעי האם עבודה פיזית קשה - או תפריע לקליטת הריון ?
ד``ר יורם גלעדי14/08/2009לא
ד``ר יורם גלעדי17/08/2009לא תפריע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני IVF טבעיתמי13/08/2009
ד"ר שלום
אני במחזור טבעי ללא הורמונים לפני שאיבה.
בבוקר יום וסת 12 נצפה זקיק של 15 מ"מ וערכים של E-2 1062 ופרוגסטרון 3.3 ביחידות חדשות.
נאמר לי ע"י האחיות להזריק ב-2 בלילה אוביטרל ושאיבה אחרי 34 שעות
1.האם זה לא מוקדם להזריק אוביטרל בזקיק כזה קטן?
2.מדוע E2 מאוד גבוה יחסית לגודל הזקיק?
3.האם יש דרך לטפל בE2 הגבוה?
4.האם הביצית תיהיה מספיק בשלה?
5.לאיזה גודל הזקיק אמור להגיע?
6.האחיות אמרו שהזריקה של האוביטרל תיהיה בזקיק כזה בגלל חשש מביוץ מוקדם.יכול להיות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי14/08/2009השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קריוטיפאני13/08/2009
שלום ,
אני רוצה לדעת האם יש משמעות לכך שבן הזוג שלי יעבור בדיקת קריוטיפ, דרך קופת חולים שלו,
ואני אעבור באופן פרטי (כוון שקופת חולים שלי לא מאשרת לי ).
האם זה משנה דבר מה בתוצאות,
או שכדאי לעשות ביחד.
כמו כן, האם ידוע לכם איך מבצעים באופן פרטי ומה סדר גודל של עלות בדיקה כזו?
תודה רבה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי14/08/2009לא משנה.
לגבי הסידורים המנהלתיים יש לברר במעבדה עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל13/08/2009
אני שבוע אחרי הזרעה בשילוב איקקלומין, אמורה לקבל מחזור בעוד כשבוע (בתקווה שלא) והיום התחיל לי דימום שמזכיר מחזור, מה זה אומר? האם אני צריכה לדאוג? האם יש דבר כזה דימום של השתרשות? תודה.
ד``ר יורם גלעדי14/08/2009דימום הקשור להשרשה מופיע בדר'כ מאוחר יותר. דימום בשלב הזה יכול להיות קשור לגורמים אחרים כמו ירידה ברמות ההורמונים או גורמים אחרים. לא מדובר במשהוא שעלול לסכן אותך אך רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ?חסויה12/08/2009
אני מזה- 5 שנים מנסה להיכנס להריון לאחר 2 IVF שנכשלו ב- 5 שנים היה לי הריון כימי ללא טיפולים לציין שיש לי 2 ילדים בהריון ולידה טבעי לפני 7 שנים הריון אחרון עד היום אני לא מבינה מדוע אני לא נכנסת להריון מתסכל אותי - מה זכן בזמן ביוץ ולפני קבלת וסת יש לי כאבים ברגליים יכול להיות שיש בעיה בדם בקרישות - בדיקת קרישות מהי ?(לקליטת העוברים )
ד``ר יורם גלעדי14/08/2009קשה לענות ללא מידע רפואי מפורט כולל בדיקות מעבדה שלך ושל בן זוגך. קרישיות יתר היא רק אחד מהגורמים הפטנציאליים מתוך מגוון רחב של סיבות. רצוי ל]פנות לרופא המטפל לבירור יסודי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)