מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בנוגע להפלות חוזרותאני12/08/2009
שלום רב ,
שאלה קצת מוזרה ,
בת 32 לאחר 2 הפלות רצופות ,ב2 הפעמים נצפה שק הרין ריק ועברתי גרידה.
כאשר הייתי בת חודש ימים, נבדקתי בזיהום בבית חולים , היה לי SEPSIS - אלח דם , שהתבטא בזיהום קשה בדם ומורוסות בכל הגוף.
עברתי אינספור טיפולים קשים כולל החלפת דם והקרנות להעלמת המורסות.
כעבור 5 חודשים הבראתי לחלוטין.
המחזור שלי סדיר, ההריונות נקלטו באופן טבעי ובתוך זמן קצר ,
האם יש קשר בין העבר הרפואי שלי לבין ההפלות שעברתי .
מודה מראש על תשובתכם
ויישר כוח על הפורום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי14/08/2009לא נראה שיש קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה בפיענוח - דחוףףףףףליאו10/08/2009
שלום רב,
עברתי שתי הפלות והתחלתי בירור סיבה. נשלחתי לבדיקות רבות והיום חזרו אליי רוב התוצאות. הרופא שלי לא בארץ ואני לא יכולה לישון כי למיטב הבנתי חלקן יצאו לא תקינות. מה המשמעות של הבדיקות האלו?!! האם יש לי קרישיות יתר? האם יש לי משהו נוסף?! האם יש לזה טיפול ואזכה להיות אמא..?!!
להלן התוצאות -
הומוזיגוט PCR MTHFR
נורמלי PCR PROTHROMBIN
+1 SMOOTH MUSCLE Ab
- שלילי PARIETAL CELL Ab
- שלילי MITOCHONDRIAL
3- 2 0.9 PT-INR
- % 100 PT %
39- 25 Sec 29.4
16- 5.9 mcmol/L 9.52 HOMOCYSTEIN
אודה על תשובתך המהירה, אני מודאגת נורא..
בתודה מראש,
ליאור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי11/08/2009לצערי פורום זה אינו מיועד לפירוש תשובות מעבדה. למעבדות שונות יש ערכי נורמה שונים כך שקשה להתייחס לתוצאות, ובנוסף העתקת התשובות לתוכן השאלה היא מקור לטעויות והטעיות.
ממליץ לפנות לרופא מטפל לקבלת הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיני, איקמונטין והריוןסו אלן10/08/2009
שלום רב.
אני בת 27, נשואה ומנסה מזה שמונה חודשים להיכנס להריון. לקחתי בעבר גלולות יסמין וגלולה שאחרי ואין לי ווסת טבעית, רק עם כדורים.
רופא הנשים נתן לי כדורים ששמם ארגוסטן, כמו ג'ל לחמישה ימים. לקחתי אחד וזה עשה לי תופעות לוואי. האם ארגסט זה בסדר? כמו כן, הרופא נתן לי איקמונטין לביוץ והשאלה היא האם אפשר בעזרת דיקור סיני להיקלט? או אם אני אקח ארגסט ורק אחריו את הכדור לביוץ זה בסדר?
תודה על ההתייחסות, אשמח לקבל תשובה מכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נטע
פרופ' שבח פרידלר10/08/2009לא ידוע לי על יעילות של דיקור סיני אצל נשים שלא מבייצות. איקקלומין הינו טיפול סביר. לקבל וסת אפשר גם עם ארגסט, טיפול ישן וטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות רמת פרוגסטרוןנטע06/08/2009
שלום רב,
בציעתי בדיקת דם לבדוק את רמת הפרוגסטרון. שחלות פוליציסטיות, ביוץ ככל הנראה לא קבוע, לכן נתבקשתי לערוך בדיקה זו ביום ה -25 לווסת.
התוצאה היא 1.20 ng ml
להערכתך המדד סביר .
תודה רבה נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נטע
פרופ' שבח פרידלר10/08/2009לא , רמה זו לא מעידה על ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה לאחר בדיקת מי שפירח06/08/2009
שלום, אני בת 39 ולפני שבועיים - בשבוע 20 להריון הייתי בבדיקת אולטרסאונד אצל רופאת הנשים
והתברר כי אין מי שפיר ואין דופק לעובר, עברתי לידה מוקדמת. בבדיקות בבי"ח התברר כי העובר
מתאים לגיל 17 שבועות וכל הנתונים מראים כי לאחר דיקור מי השפיר בשבוע 17 היתה ירידת מים,
אני כאמור לא הרגשתי לא ירידת מים, לא היו לי כאבים ו/או דימום. האם סביר ש- 3 שבועות
המשכתי את ההריון והגוף לא דחה את העובר ולא היו סימנים לכך? מדוע לא הרגשתי את ירידת
המים? בנוסף, עלי לציין כי יש לי 2 בנות- בנות 12 (הריון ראשון) ו-5 (הריון שלישי). בהריון השני
לא היה דופק לעובר בשבוע 14 ועברתי לידה מוקדמת, עפ"י נתיחת העובר (זכר) לא נמצאו ממצאים.
גם ההריון הנוכחי האחרון מדובר בבן זכר. האם הסבירות שההפלה נגרמה כתוצאה ישירה מהדיקור? כל תוצאות הבדיקות כולל של מי השפיר היו תקינות לחלוטין, את מי השפיר עשיתי
מפאת גילי בלבד. היתכן שבנים זכרים אינם שורדים הריון אצלי ובגופי ?
אני נמענת מלחשוב על הריון נוסך מפאת חששות שמא כל יום ויום בהמשך 9 חודשים יעלו וישובו
מחשבות שלעובר אין דופק. חיצונית התגברתי מהר על האובדן ואני חזקה כלפי הסובבים אותי,
אך אני לא מפסיקה לחשוב כל דקה ודקה מדוע זה קרה לי.
אודה לתשובתכם לשאלותי הרבות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה של: ח
פרופ' שבח פרידלר10/08/2009תגובתך טבעית - אכן הסיפור דרמטי. קשה לחוות דעה בלי להכיר ממש את המקרה שלך ברמה הקלינית - אך יתכן דלף של מי שפיר לאחר הדיקור כאיטיות כך שלא הבחנת. לא נראה לי שמין העובר קשור. כמו לאחר כל אבדן אין ברירה צריך לקום, להביט קדימה עם אופטימיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 הפלותטלי30/07/2009
לפני כמה ימים עברתי זירוז לידה בשבוע 21. וזאת אחרי שאובחנה ירידת מיים מינורית ונראו כרומי העובר. לאחר מכך נצפתה פתיחה ואז העניין היה בלתי הפיך.
הרופאים אומרים שיש תמונה ברורה של אי ספיקת צוואר הרחם - לא היו לי צירים וכאבים בכלל וממליצים לעבור תפירת צוואר הרחם בהריון הבא.
לפני ההריון הנוכחי היה הריון בו העובר הפסיק להתפתח בשבוע ה9
השאלות שלי:
האם על סמך התמונה של אובדן האחרון בלבד אפשר לקבוע מה גרם לו? איזה עוד בדיקות כדאי לעבור כדי לאשר את האבחנה של אי ספיקה?
האם כדאי לעבור בירורים נוספים שלא קשורים לתפקוד הרחם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: טלי
פרופ' שבח פרידלר03/08/2009כן האבחנה של אי ספיקה צוארית היא בעיקר קלינית.
כדאי כמובן להתיעץ עם מומחה ולבדוק האם יש בדיקות נוספות שיש מקום לבצע לפני ההריון הבא.
. מאחר ואין לי את המידע המדויק עליך אין בידי לתת עצה קונקרטית. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לגילוי הריוןנ.29/07/2009
שלום ,
האם אפשר לעשות בדיקת דם לאחר שבועיים מהזרעה ?
האם זה נחשב מספיק מדויק כאשר לפני ההזרעה נילקח איאקלומין + אוביטרל ,
או שצריך לחכות יותר משבועיים ?
תודה ,
נ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי29/07/2009שבועיים זה מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: נ.
פרופ' שבח פרידלר03/08/2009כן האבחנה של אי ספיקה צוארית היא בעיקר קלינית.
כדאי כמובן להתיעץ עם מומחה ולבדוק האם יש בדיקות נוספות שיש מקום לבצע לפני ההריון הבא.
. מאחר ואין לי את המידע המדויק עליך אין בידי לתת עצה קונקרטית. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרות רצופותמורן28/07/2009
שלום, אני בת 30. ואם לילדה בת שנתיים. לפניה עברתי הפלה בגלל עובר שלא התפתח.
לאחר לידת בתי עברתי עוד 4 הפלות: אחת עקב CMV והשלושה היו הפלות טבעיות ורצופות שנפלו ממש בתחילת ההריון. (כולם בשנה האחרונה)
אני מטופלת באלטרוקסין ומאוזנת. לצורך כניסה לכל הריון בעבר לקחת איקקלומין וכרגע אני לוקחת מטפורמין.
אילו בדיקות אני צריכה לעבור בכדי לבדוק מה לא בסדר? אני רוצה לגשת למרפאה להפלות חוזרות - אשמח לשמוע את חוות דעתך. תודה.
ד``ר יורם גלעדי29/07/2009קשה לענות תשובה כללית. בהחלט יש טעם לפנות למרפאת הפלות חוזרות לבירור יסודי של גורמי הסיכון במקרה הספציפי שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותאני27/07/2009
שלום רב
בת 31 , 2 הריונות (רצופים בהפרש של 3 חודשים באופן טבעי )
ב 2 המקרים עברתי גרידה שבוע 10 / 9 כיוון שהיה שק ריק ללא קוטב / רקמה עוברית.
מה יכולות להיות הסיבות להפלות רצופות מסוג כזה.
מה עליי לעשות ..
כמו כן בעלי חולה באפילפסיה מילדות(מאוזנת בכדורים עד היום )
אבל מעולם לא ציינתי זאת בבדיקות גנטיות שערכתי, כוון שלא חשבתי שיש לזה משמעות
האם טעיתי ?
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות
פרופ' שבח פרידלר27/07/2009נשמע שכדאי לבצע יעוץ גנטי אם לא שיתם זאת עד כה. מעבר לכך הפלות חוזרות פעמיים אינן כרוכות עדיין בעלית סיכון משמעותית להפלה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידה בשבוע 21מיטל חסידים26/07/2009
אני בת 30, לפני שנתיים עברתי הפלה ע"י שאיבה בשבוע 21, גיל העובר 17 ש' לאחר שלא נמצא דופק לעובר. לאחר ההפלה היה דמם מוגבר קיבלתי 8 מנות דם, התפתח dic. האם ההחלטה לעבור הפלה היתה מוטעית בשבוע כזה? האם עדיפה לידה?
ד``ר יורם גלעדי26/07/2009דימום ו DIC יכול להתפתח גם לאחר לידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתאורטל26/07/2009
שלום,
עברתי לפני שבועיים הפלה בשבוע 15,לאחר שכל הבדיקות היו תקינות באותו הבוקר הייצי אצל הרופא שראה שצוואר הרחם התקצר ל 29ס"מ ושלח אותי לייעוץ לתפירת צוואר הרחם באותו הלילה הייתה לי הפלה. יש לציין שאני עברתי לידה בקיסרי לפני 3.5 שנים שהכל היה בסדר עם ההריון (בקיסרי עיקמו לי את צוואר הרחם) ובשנה באחרונה עברתי עוד 2 הפלות בשבוע 7 לאחר שלא נצפה עובר רק שק הריון. עשיתי בדיקות קרישה,הורמונים ווירוסים הכל היה תקין, כעת המליצו לי על היסטרוסקופיה וצילום רחם. מה יכולה להיות הסיבה?? אם היו הידבקיות ברחם לא ניתן היה לראות את זה באולטרסאונד וגינלי רגיל? מה הבעיה איתי למה אני לא מצליחה לשמור על הריון? בהריון הראשון שלי לא הייתה שום בעיה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי26/07/2009יש בהחלט מקום לבצע בירור של הרחם עצמו (US , היסטרוסקופיה), הידבקויות ברחם לא תמיד מודגמות ב US . כמו כן חשוב לדעת את פרטי ההפלה. במידה ויש חשד לאי ספיקת צואר הרחם יהיה מומלץ לבצע תפירת צואר בהריון הבא (שבוע 13 -12)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףליאת25/07/2009
שלום.
אני בשבוע השביעי להיריון לאחר IUI ושנתיים של נסיונות להרות.
וסת אחרונה 31/5- יום ההזרעה- 17/6
אשמח לדעת האם תקין ששק ההריון גדל (לפני שבועיים היה 6 מ"מ והיום 1.1*2.5)
וטרם נצפה שק חלמון או קוטב עוברי?
ייתכן שהחישוב אינו תקין ואיני כלל בשבוע השביעי? הביוץ היה לאחר 17 יום ולא 14
אני ממש לחוצה מכיוון שקראתי שנשים היו צריכות לעבור גרידה עקב היריון שלא התפתח .
תודה רבה .
ד``ר יורם גלעדי26/07/2009אם אכן יום הביוץ היה ב 17/6 הרי שהיה אמור להיות מודגם דופק בשלב כזה של ההריון. יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה חוזרתקרן24/07/2009
אני בת 35 יש לי שתי בנות מקסימות בנות 8 ו-4, בחצי שנה אחרונה עברתי שתי הפלות בשבוע ה-9
עובר ללא דופק. חשוב לציין שאין לי בעיה להכנס להריון.
מה יכולות להיות הסיבות להפלה? האם לחץ ועומס נפשי משפיעים?
האם כדאי לבצע בירור לפני שמנסים להכנס להריון שוב?לאחר ההפלה הראשונה חיכיתי שלושה חודשים, כמה זמן אתם ממליצים להמתין לפני הניסיון הבא?
אודה לכם על התייחסותכם המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי26/07/2009ישנן סיבות אפשריות רבות להפלות. הסיבה השכיחה ביותר היא "סלקציה טבעית" עקב עובר לא תקין. לחץ ועומס נפשי בדר'כ לא גורמים להפלות. בעיקרון לאחר שני הריונות תקינים יש סיכוי סביר מאד להריון תקין נוסף. מומלץ להתייעץ בשלב ראשון עם הרופא המטפל כדי לבדוק האם קיימים גורמי סיכון אחרים במקרה הספציפי שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקות הביוץ הביתיותעוד אנונימית24/07/2009
עוד שאלה קטנה בענייני מקלוני בדיקות הביוץ: בערכה אחת שראיתי כתוב לא להשתמש בשתן הראשון של הבוקר ובאחרת לא. כתוב, שעדיף להמעיט בשתייה כשעתיים-שלוש לפני הבדיקה. דווקא בבוקר, עם הקימה, מן הסתן היתה הפתחתה בשתייה (שבשאר שעות היום קצת קשה יותר לבצע בקיץ...).
בקיצור - האם כדאי או לא כדאי לבצע את הבדיקה עם השתן הראשון של הבוקר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עוד אנונימית
פרופ' שבח פרידלר24/07/2009אינני ממליץ כלל על בדיקות שתן בשל מהימנות לא אופטימלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עוד אנונימית24/07/2009שלום ד"ר,
תודה רבה על התשובה המהירה. נמשיך להנות מהדרך ולקוות להריון תקין במהירה.
סוף שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית דקה לאחר הפלותלני23/07/2009
שלום,
בעברי היריון ספונטני ותקין וכמו כן לידה תקינה וילדה מקסימה בת שנתיים וחצי. לפני שנה וחצי הריתי בשנית ובשבוע 8 היתה הפלה טבעית ונאלצתי לעבור גרידה. לאחר 3 חודשים הריתי שוב ואז נאלצתי לעבור גרידה כיוון שלא נצפה דופק. לאחר הגרידה השניה לא הצלחתי להרות ונשלחתי להיסטרוסקופיה שלאחריה עברתי שני ניתוחים בשל הידבקויות.לאחרונה עברתי שתי הזרעות שכשלו ושככל הנראה הסיבה היא רירת דקה. לאחר הזרקה של פיוריגון עובי הרירית הגיעה ל-6 מ"מ.
מה אפשר לעשות על מנת לעבות את הרירית?
שמעתי שיש בדיקה שנקראת פיפל, מהי הבדיקה והאם יכולה לעזור?
כמו כן האם דיקור יכול לעזור? אם כן אשמח לקבל המלצה על מדקר באזור המרכז
תודה רבה,
כרמל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אילנית
פרופ' שבח פרידלר23/07/2009עובי רירית 6 ממ אינה דקה מידי אלא בטווח של רירית ברת כושר השרשה- חשוב יותר התצורה של הרירית- תלת שכבתית. לא ידוע לי על שום הוכחה על יעילות של דיקור במצב זה. פיפל לא נועד כטיפןל ברירית דקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)