מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כניסה להריון לאחר גרידהעוד אנונימית22/07/2009
שלום רב,
בת 35.5 נשואה. נכנסתי להריון ספונטני, מתוכנן ורצוי ללא בעיות מיוחדות (בעזרת זיהוי ביוץ במקלוני בדיקה ביתית במחזור סדיר יחסית - ממוצע 30 יום). בשבוע 6 הודגם דופק, אך בשבוע 8 לא. עברתי גרידה ב-3.6.09 ולאחריה דימום קל יחסית והמשך הכתמות במשך כ-12 ימים. בביקורת לאחר שבועיים התגלתה ברחם שארית שליה בגודל של כס"מ וכן פעילות באחת השחלות. בהמלצת הרופאים, המתנו למחזור ונתנו לטבע לעשות את שלו. המחזור הגיע 32 יום לאחר הגרידה והיה קל מאוד - הכתמה ביום הראשון ודימום קל במשך יומיים נוספים. בבדיקת US אצל הרופאה המטפלת כ-10 ימים לאחר המחזור הרחם נמצא נקי.
אני מנסה לאתר ביוץ באמצעות מקלונים. נכון להבוקר עדיין לא אותר ביוץ.
- האם יתכן שהמחזור לא היה מחזור?
- אם המחזור כעת הוא של 32 יום כמו המחזור הראשון לאחר הגרידה, האם יתכן שבדיקת הביוץ עדיין לא זיהתה את העלייה ב-LH ותתקבל תשובה חיובית ביום-יומיים הקרובים?
האם יתכן כי בדיקת ביוץ לא תזהה את הביוץ למרות קיומו?
וברור - בלי לחץ... אבל, הלחץ מובן וטבעי, נדמה לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עוד אנונימית
פרופ' שבח פרידלר23/07/2009מעקב עם מקלונים אינו מדויק ולכן אין להסיק ממנו שום מסקנות משמעותיות. יש אפשרות לבצע מעקב אולטרהסווגרפי ובדיקות דם ולקבל מידע מדויק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלת הבהרה קטנה
עוד אנונימית24/07/2009תודה רבה!
כלומר, האם יתכן שהיה ביוץ (היו ויש לי ביומיים שלושה האחרונים את כל התחושות... עקצוצים בבטן התחתונה, יותר הפרשות) והמקלונים (בדיקות שתן יומיות) לא מזהים אותם?
סוף שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין ובדיקת דםחדוה22/07/2009
התחלתי טיפול באיקקלומין בעקבות אי קבלת מחזור .אובחנתי כבעלת שחלות פוליציסטיות ולשם כך הרופאה הוראתה לי לטיול פעמים ביום בוקר וערב במשך 10 ימים את הכדורים.
היא ביקשה שאעשה בדיקת דם בזמן הוסת או עד 5 ימים אחריה- שאלתי היא: אני אמורה לנסוע לחול ואין לי מושג באיזה יום אקבל את המחזור ?הנסיעה שלי היא מיום חמישי הבא ל 10ימים לארה"ב-האם אוכל להספיק לקיים את בדיקות הדם בארץ או לבטל את הנסיעה ?אני כיום ביום הרביעי לנטילת הכדורים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מרי
פרופ' שבח פרידלר23/07/2009כדורי איקקלומין לוקחים בדרך כלל למשך 5 ימים בלבד. על פי רוב המעקב אולטרהסונוגרפי. איזה בדיקות דם ולאיזה מטרה נשלחת לבצע? כדאי לבק\רר זאת מול הרופאה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לבצע צילום רחם?דנה21/07/2009
שלום,
אני בת 33, מנסה להרות כ-8 חודשים. ביצעתי בדיקות הורמונליות, פרוגסטרון (יש לי ערכים מאוד גבוהים) ואולטרסאונד דרך הנרתיק - כל הבדיקות יצאו תקינות. בעלי גם ביצע ספירת זרע שיצאה תקינה פרט לנפח מרוק מעט נמוך-1.4 מ"ל. בנוסף מקיימים יחסי מין סביב הביוץ. ברצוני לדעת מה השלב הבא? האם כדאי לבצע כעת צילום רחם או שקודם ישנן בדיקות אחרות שכדאי לעשות? האם כדאי להתחיל בטיפול כלשהו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דנה
פרופ' שבח פרידלר23/07/2009הגיוני לבצע צילום רחם לפני כל טיפול. נפח הזרי בטווח הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריוןא20/07/2009
שלום לך,
אני בת 37 ומזה כמעט שנתיים מנסה להכנס להריון באופן טבעי. הרופא הפנה אותי לצילום רחם והתוצאות יצאו תקינות. הוא המליץ לי להשתמש באקקלומין. שתי שאלות:
1. האם אפשר לנסות עוד קצת זמן להכנס להריון באופן טבעי בלי שימוש בכדורים אלו או חבל על הזמן? האם יש עדיין סיכויים סבירים בלי אקקלומין?(אף פעם לא הייתי בהריון).
שאלה שניה: המחזור שלי במהלך הזמן וככל שובר הזמן כל פעם הולך ופחות מבחינה כמותית והופך לדליל. מה הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: א
פרופ' שבח פרידלר23/07/2009כדאי לבדוק את הזרע. איקלומין כבר לא ממש יעיל בגיל שלך. הזמן אינו פועל לטובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישיותדליה20/07/2009
שלום
קיבלתי אישור מקופת החולים לבצע בדיקות קרישיות (בעקבות כימי והפלה). אני נמצאת בין השאיבה להחזרה. האם זה בסדר לעשות את הבדיקה בזמן הזה? אגב, אני לוקחת דוקסילין ופרדניזון. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/07/2009זה לא זמן מומלץ לביצוע הבדיקות מכיוון שרמות ההורמונים בגופך גבוהות מאד מן הסתם, עקב הטיפול שקיבלת, מה שעלול להטות את תוצאות הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםסיגל19/07/2009
לאחר שתי הפלות נשלחתי לעשות בדיקת קרישיות ראשונית על ידי רופא המשפחה
בבדיקה יצא :
pt-sec 10.1
aptt-sec 26.7
pt-inr 0.87
control ptt 27.5
fibrinogen 317
(רשום שכולם בטווח הנורמה)
לעומת זאת
LAC-RVVT - 1.04
LAC-SCT 1.42 חריגה מהנורמה
PROT-S ANTIGEN FREE 70
PROTEIN C ACTIVITY 72
ANTITHROMBIN-III 96 96
מה זה אומר?
האם יש בדיקות נוספות שעלי לעשות (בת 37שני ילדים גדולים 9,5 בהריונות תקינים במשקלים תקינים, בשנה האחרונה שתי הפלות בשבועות 7 ובשבוע 10)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/07/2009לצערי פורום זה אינו מיועד לפירוש תשובות מעבדה. למעבדות שונות יש ערכי נורמה שונים כך שקשה להתייחס לתוצאות, ובנוסף העתקת התשובות לתוכן השאלה היא מקור לטעויות והטעיות.
ממליץ לפנות לרופא מטפל לקבלת הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימימיטל19/07/2009
לאחר 2 הפלות רצופות החודש ניסיון נוסף להיכנס להריון הסתיים בהריון כימי בטא 7 ולאחר מכן
קיבלתי מחזור ביצעתי כבר בדיקת רחם וקרישיות.
האם יש עוד משהו שניתן לעשות או להמשיך לנסות להיכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/07/2009יש לפנות לרופא המטפל לשיחת ייעוץ מפורטת עם כל ההסטוריה הרפואית שלך ושל בן זוגך כדי לקבוע האם יש צורך בבדיקות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובחנתי כבעלת שחלות פוליציסטיותחדוה19/07/2009
אובחנתי כבעלת שחלות פוליציסטיות האם מצב זה יכול לעבור בעקבות טיפול תרופתי (איקאקלומין)כלומר שהשחלה תשוב למצב רגיל ותבייץ
אני בחורה בריאה שמרבה לעסוק בספורט- רזה שנטלה גלולות במשך שנים רבות ורק לאחרונה הפסקתי.בעבר המחזור היה תקין .
האם נטילת גלולות תקופה ממושכת יכול לגרום לשחלות פוליציסטיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/07/20091 - איקאקלומין הוא טיפול הבחירה לגרימת ביוץ בשחלות פוליציסטיות
2 - לא קשור לגלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - ועוד שאלה
חדוה20/07/2009האם יש מצב שאחזור לביוץ טבעי ?כלומר שאצא מהמצב הנ"ל ?
אם כן במה הדבר תלוי ?ואך אוכל לסייע לתהליך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף
חדוה21/07/2009הפסקתי גלולות אחר 10 שנים ברציפות,אני ללא הגלולות כבר למעלה מחצי שנה מכיוון שחשבנו להיכנס להריון.אני מטופלת אצל גניקולוגית רגילה דר קריסטל שיש לה מוניטין טוב,היא קבעה שאני פוליציסטית לפי בדיקת אולטרסאונד והיא אמרה שזה לא בעה קשה בכלל ושאפשר לפתור אותה די בקלות(הלוואי!)
היא נתנה לי מרשם לאיקקלומין וביקשה שבזמן המחזור אעשה בדיקת דם.
למעט השחלה יתר הפרמטרים תקינים מקווה לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץאור17/07/2009
שלום.
המחור שלי מגיע כל 36 יום. האם זה נחשב בעייתי?
2. אני אחרי הפריות ונאמר לי שיש אפשרות לטבעי למרות הידבקויות (קיסרי) ומעבר חלקי .
בגלל קושי לאתר את הביוץ (חודש אחד כן וחודש אחריו מתפספס) יש לך המלצה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/07/20091 - לא
2 - ניתן לאתר את הביוץ בעזרת ערכה ביתית בבדיקות שתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי הפלהאתי15/07/2009
עברתי הפלה ב 3.6 האם זה הגיוני שעדיין לא קבלתי מחזור?
כמה זמן יש להמתין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אתי
פרופ' שבח פרידלר17/07/2009בין 6 ל-8 שבועות בדרך כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון גבוהתמי15/07/2009
ד"ר שלום
אני ביום 8 לוסת לפני IVF ראשון.
היום בבדיקת דם :פרוגסטרון 7.4 ואסטרדיול 235 הכל ביחידות חדשות ועדיין אין זקיקים ב-US
1.האם הפרוגסטרון לא גבוה מדי?
2.האם יש טעם להמשיך החודש?
3.האם זה בגלל שאני נוטלת כל יום 100 מ"ג DHEA בגלל רזרבה נמוכה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שני
פרופ' שבח פרידלר17/07/2009הפרוגסטרון הגבוה הוא על רקע נטילת ה- DHEA. זו תופעה ידועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש דרך גם לקחת DHEA
תמי17/07/2009וגם שהפרוגסטרון לא יעלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה תרופתיתלילי13/07/2009
שלום רב, פרופסור
אני אחרי 3 כדורי מיפיג'ין ו-4 כדורי ציטוטק מדממת ממש מעט, דימום קל ללא קרישיםוגושים גדולים.
היתי שבוע 4-4,5 ביום שקיבלתי כדורי מיפג'ין, שק קטן ללא דופק בUS.
עשיתי היום ( יום לאחר קבלת ציטוטק) US ורופאה אמרה שסק מתקדם לצוואר הרחם, וצריך לחכות שבוע ולחזור על US עוד שבוע.
דימום קל- זה גם דימום? באמת התוכן התרוקן בצורה כזאת? לא היה לי דימום לדני חזק כמו שרוב הבנות מתארות כאן אך כאבים היו נוראים, פשוט תיפסתי על קירות לאחר קבלת ציטוטק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילי - ליבי איתך,
מולי13/07/2009אני קיבלתי אתמול ציטוטק ,
אכן כאבים איומים....
גם אצלי אין שטיפונות ודימום כבד במיוחד ,
אני חושבת שאין מה לדאוג, תני לטבע לעשות את שלו ,
יש כאלה שזה לוקח להן יותר זמן,
לא כולנו שוות :-)
כל עוד שאת תחת השגחה ופיקוח רפואי , הכל יהיה בסדר .
לגבי כאבים ..
אני לקחתי משכחי כאבים רגילים שקיימים בשוק נגד כאבי מחזור ,
שיהיה לך בהצלחה מתוקה
ואמן שעד שנה הבאה "נתלונן " על כאבי הצירים
ולא על כאבי ההפלה ,
שולחת חיבוקים וירטואליים,
מולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני IVFמיטל13/07/2009
ד"ר שלום
בת 30 מבייצת טבעי.בגלל FSH גבוה תוכנן החודש IVF טבעי
פרופיל הורמונלי יצא ביום מחזור 5 !
FSH-20
LH-5
E-2 130 ביחידות חדשות.
1.האם ה-FSH גבוה בגלל שזה יום חמישי לוסת ולא יום שלישי כפי הנדרש?
2.האם יש סיכוי החודש למרות הFSH הגבוה?
3.האם לדעתך IVF טבעי הוא הטיפול היחיד שטוב לבחורות כמוני בהינתן רק זקיק אחד גם לאחר מינון של 300 פיוריגון כל יום במשך 10 ימים-זה היה חודש שעבר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי13/07/20091 - לא בהכרח
2 - קיים אך נמוך מאד
3 - יש חילוקי דיעות בנושא זה. בכל מקרה - אם לא ניתן להגיע ליותר מזקיק אחד אחרי טיפול תרופתי מאסיבי, ההגיון אומר שעדיף לנסות מחזור טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSHאורית12/07/2009
לדר' שלום
בבדיקות היתגלה שFSH שלי גבוה יחסית 18
היום אני מעוניינת להיכנס להריון ( יש לי ילד מIVF לא מאותה בעיה )
שאלותיי
האם יש סיכוי להיכנס להריון מממדים כאלו ?
האם עדיף להיכנס לתהליך של הפריה או להיתבסס על IVF טיבעי או הזרעות ?
כידוע הFSH יכול להיתנדנד האם אתה ממליץ על בדיקות הFSH לפני מחזור טיפול ואז לפי ממדיו להחליט האם להיכנס לטיפול ?
שאלה אחרונה : מתי לדעתך צריך לוותר על הטיפולים כאשר.......
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי13/07/20091 - סיכוי נמוך אך קיים
2 - עדיף לנסות מחזור טבעי
3 - כן
4 - אם וכאשר רמות ה FSH עולות בצורה חריגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליותאיריס12/07/2009
שלום.
עיזרו לי להבין את הבדיקות האלה:
ESTRADIOL (E-2) - 242 pmo/L
FSH - 13.6 IU/L
LH - 9.6 IU/L
לפני חדשיים (בדומה לכל השנה שקדמה):
ESTRADIOL (E-2) - 122 pmo/L
FSH - 105 IU/L
LH - 45.8 I/L
כמו כן עלי לציין: אני בת 45, אינני בהריון. לא הייתי במחזור בזמן ביצוע הבדיקות. פרולקטין גבוה בשל בלוטת היפופיזה מוגדלת מעט. מיומה 8ס"מ שגדלה בשנתיים האחרונות (ב-2ס"מ) למרות פרופיל של גיל מעבר, מחזורים כמעט סדירים. לפני חודשיים הפסקתי להשתמש במלטונין להסדרת שינה.
איך ניתן להסביר את ההיגיון של זה? מה הדבר אומר?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי13/07/2009האם את מנסה להרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)