מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוליפ תוך רחמי אשמח לעזרהתהל25/10/2017
שלום דוקטור בחודש מאי בבדיקה שגרתית התגלה פוליפ (מעקב זקיקים) בגודל 16 מ"מ לאחר מספר ווסתות ירד ל8 מ"מ יש לציין כי יש לי וסת כול 28 יום אין שום כאבים או תופעות לוואי האם זה עוד יכול להיספג? ו4 ימים אחרי הוסת זקיק 10 מ"מ עובי רירית 9 מ"מ האם זה בסדר שהרירית בגודל כזה 4 ימים אחרי המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי27/10/2017פוליפים בדר'כ לא נעלמים ספונטנית. פוליפ בקוטר קטן מ 10 מ"מ ללא ממצאים מחשידים ב us בדר'כ לא גורם לבעיות. יחד עם זאת - במקרה של כשלונות חוזרים בטיפולי פוריות מקובל לבצע היסטרוסקופיה להוצאת הפוליפ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות עקב הפלות חוזרותשני17/10/2017
שלום, לפני חצי שנה עברתי הפלה בגרידה לאחר שהעובר הפסיק להתפתח בשבוע 6, עכשיו שוב עברתי הפלה כרגע נראה טבעי מקווה שלא אצטרך לעבור גרידה של שאריות.
אני מעוניינת לבדוק את כל הגורמים להפלות באופן פרטי או אם הרופא שלי יבחר להפנות אותי. בכל מקרה השאלה שלי היא האם אני יכולה כבר עכשיו להתחיל בבדיקות או שאני צריכה להמתין עד שהבטא תתאפס(כרגע 1200).
הבדיקות שאני מעוניינת לעשות הם: בדיקת קרישתיות יתר(כל הפקטורים), בדיקת נוגדנים
בדיקת קריוטיפ לי ולבעלי
שאלה נוספת היא האם הבדיקה TSH היא הבדיקה היחידה לאבחון פעילות בלוטת בוריס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי17/10/2017לבדיקת קרישיות יש להמתין כ 6 שבועות לאחר ההפלה. TSH גם הוא משתנה מעט בהריון לכן רצוי להמתין, כנ'ל גם שאר הפרמטרים בפרופיל ההורמונלי. אם TSH תקין אין צורך לבדוק פרמטרים נוספים של בלוטת התריס (FT4 FT3 )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור סדיר - דימום מועטיעל02/10/2017
המחזור סדיר. בשנים האחרונות (כארבע שנים), הדימום מועט יחסית לעבר.
בעבר הדימום היה חזק במשך כ- 4-5 ימים, בשנים האחרונות הדימום החזק הוא כיומיים ואחר כך עוד מספר ימים קלים מאוד.
האם זה אומר שאני לקראת מנופאוזה?
אני בת 42, בטיפולי פוריות ivf* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי14/10/2017העובדה שהמחזור סדיר אומרת כי את מבייצת באופן סדיר. אין קשר בין השינוי בדימום למנופאוזה. אני מניח שבמסגרת טיפולי הפוריות נבדק הפרופיל ההורמונלי שלך - רמות ה FSH יכולות לתת מידע האם את לקראת מנופאוזה או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי הפלות חוזרותיפית24/09/2017
שלום, אני בת 27, לפני כשנתיים ילדתי בפעם הראשונה, עד שבוע 12 סבלתי מדימומים כבדים וחשש ל"הפלה מאיימת" אך לבסוף ההריון שרד. לפני כ8 חודשים עברתי הפלה טבעית בשבוע 6 לאחר שנצפה שק. לפני כשבוע עברתי הפלה נוספת בשבוע 4+4, הבטא הייתה נמוכה מאוד ולא הכפילה את עצמה , הרופאה הגדירה כהריון כימי. ביצעתי בדיקות דם לקרישיות יתר. התוצאות
SCT lac ratio 1.35 טווח רצוי 0.80-1.39
RVVT Lac ratio 1.14 טווח רצוי 0.80-1.40
Protein c activity 126% טווח רצוי 70-130
Prolactin 259
TSH 2.16
אשמח לדעתך, האם יכול להיות שההפלות היו מקריות ? האם תוצאות בדיקת הדם לקרישיות שיצאו גבוליות יכולןת להיות הסיבה ?
אני רוצה להיכנס להריון נוסף אך חוששת שוב לחוות את האבדן ורוצה לדעת אם קודם עדיף לבצע בירור מעמיק לגורם ההפלות.
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי24/09/2017העובדה שההריון הראשון הסתיים בסופו של דבר ללא סיבוכים מרמזת על סיכוי מצויין להריון כזה בעתיד:)
יחד עם זאת רצוי לוודא עם הרופא המטפל שאין גורמי סיכון לדימומים/היפרדות שליה (ניתן לבדוק באולטראסאונד את מבנה הרחם, הימצאות שרירנים וכו' וכן לבצע צילום רחם לפני ההריון הבא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור הפלות חוזרות
יפית28/09/2017תודה על המענה ועל העידוד:)
ביצעתי היום אולטרסאונד בכדי לבדוק את מצב הרירית לאחר ההפלה האחרונה, הרופאה טענה כי אין שאריות ושהיא לא רואה משהו חריג מבחינת מבנה הרחם אשר יכול היה להשפיע על תקינות ההריון, מחיצות או שרירנים.
יחד עם זאת שמתי לב שבטופס שקיבלתי היא כתבה- מעט נוזל בדוגלס, שחלות דם מראה PCO , אשמח לדעת מה זה אומר?
כמו כן עובי הרירית 4.3 מ"מ, יש לציין שאני בערך יום-יומיים לאחר ביוץ. האם עובי הרירית תקין?
האם ממצאים אלו יכולים להיות קשורים להפלות שחוויתי?
התור לרופא המטפל רק בעוד חודש וחצי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי28/09/20171 - לאחר ביוץ זה נורמלי לחלוטין לראות נוזל בדוגלס. מראה PCO קשור בדר'כ לביוץ לא סדיר אך לא תמיד. לא נראה שזה המקרה אצלך
2 - עובי רירית תקין
3 - לא קשור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת זרע נמוכה ומחזור סדיריעל26/09/2017
היי
התגלתה אצל בעלי ספירת זרע נמוכה.
המחזור שלי סדיר יחסית והבנתי שחוץ בתהליך שאיבת הביציות, אין צורך בנטילת הורמונים לפני הזרעה. האם זה נכון?
מה כן נדרש ממני מבחינת טיפולים לאחר השאיבה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי28/09/2017למרות שהמחזור סדיר, מקובל לתת לאשה טיפול הורמונלי לפני הזרעה או לפני שאיבת ביציות כדי שתייצר מס' גדול של ביציות ובכך ניתן להעלות את הסיכוי להריון גם כאשר ספירת הזרע נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרות אחרי טיפולי פוריותשחר24/09/2017
שלום, אני בת 43, התחלנו טיפולי פוריות כשהיתי בת 36 בשל חצוצרות חסומות (יתכנות לנוזל -אני לא זוכרת). בנוסף תגובה נמוכה להורמונים.
לאחר כ 8 IVF לאורך מספר שנים עברתי 2 הריונות כימיים ו הריון אחד ללא דופק בשבוע 8
החלטנו לעבור לתרומת ביצית - התוצאה הריון שנפסק בתחילת שבוע 10 (התחיל דופק ונפסק).
תוך כדי נסיונות עברתי היסטרוסקופיה שלאחריה הוסרה מחיצה קטנה וראו גם שהחצוצרות עדיין חסומות.
רציתי לשמוע את דעתכם מה כדאי לבדוק- מה יכול לגרום להפלות חוזרות גם כשנעשה שימוש בביצית של אישה צעירה.
נוזל בחצוצרה ? שני רופאים טוענים שלא נראה נוזל בחצוצרות ושאם היה, היו רואים באולטרסאונד.
קרישיות? לא בדקתי
זרע? בן זוגי מעשן הרבה
אשמח לשמוע עוד הצעות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי24/09/2017יש להשלים את הבירור בנושא החצוצרות - במידה ואכן מדובר בחצוצרות פתולוגיות עם נוזל בתוכן (בדר'כ תוצאה של תהליך זיהומי בעבר) מומלץ לכרות את החצוצרות לפני טיפול נוסף מכיוון שיש שהוכח כי במקרים כאלו יש שיפור בתוצאות! כמו כן , לאור האי פוריות הממושכת עוד לפני נסיונות תרומת הביצית, מומלץ להשלים בירור מלא כולל קרישיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה לאחר טיפולי ivfיעל11/09/2017
בת 42. ללא ילדים.
הריון ראשון מטיפולי ivf, ההריון לא תקין.
בשבוע 9 הפלה (גרידה).
הרופא מציע להתחיל טיפול ivf מיד במחזור הקרוב.
האם יש סטטיסטיקה לגבי כניסה להריון לאחר הפלה (בטיפולי ivf)?
הפסקה של חודש לאחר הפלה תשפר את התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי15/09/2017במקרים של הפלה מוקדמת כמו במקרה שלך אין מניעה לנסות מיד להרות שוב. המתנה לא תשפר את הסיכויים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5 הריונות 2 ילדיםמיכאלה28/08/2017
שלום דר גלעדי
בת 35 אמא ל 2 ילדים, הריון ראשון הושג בהזרעה עקב ספירת זרע נמוכה לאחר טיפולים כימוטרפיים שעבר בעלי ב 2010, ההריון היה תקין והלידה תקינה בשבוע .37
2014 - להריון השני נכנסתי ספונטנית אך לא נצפה דופק בשבוע 8 ועברתי הפלה ספונטנית, בלתי שלמה שהסתיימה בגרידא.
2014- הריון שלישי נכנסתי ספונטנית ההריון היה תקין והלידה תקינה בשבוע .38
יונאר 2017- הריון רביעי לא נצפה דופק הפלה נדחית 9/7 הסתיים בגרידא
יולי 2017- הריון חמישי לא נצפה דופק הפלה נדחית 11/9 הסתיים בגרידא
מחכה לתשובות של של פקטור 5 ו 7 וכן בדיקת קריוטיפ
לגבי היסטרוסקופיה רופאת הנשים המליצה שלא לעשות בשלב זה, בדיקת זרע של בעלי תקינה
האם יש בדיקות נוספות שעליי לעשות ? מה יכול להיות מקור הבעיה בעינייך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי09/09/2017יש להשלים בירור פרופיל הורמונלי, שלילת גורמי סיכון אחרים כמו השמנת יתר, סכרת סמויה, בעיות כרוניות אחרות. US לשלילת בעיות רחמיות (שרירן?). ממליץ גם על צילום רחם - יכול לוודא שאין חסימה בחצוצרות בעקבות ההפלה האחרונה וגם לתת תמונה של חלל הרחם (חשד להידבקויות, מחיצה וכו') היסטרוסקופיה בהמשך - במידה ויש חשד לממצאים בחלל הרחם או במידה וכל הבדיקות האחרות לא העלו דבר. כנ'ל גם לגבי ייעוץ גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיכאלה09/09/2017תודה על התגובה
האם שרירנים מאובחנים ע"י us רגיל? בדיקת us אחרונה היתה תקינה
חסימה בחצוצרות גורמת לבעיות בקליטת הריון לא כך? לא היתה לי בעיה להשיג את ההריונות אלא שאילו לא התפתחו.
הופניתי להיסטרוסרופיה ולא לצילום רחם האם לדעתך עליי לעשות קודם צילום רחם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי15/09/2017שרירנים ניתנים לאיבחון ב us רגיל.
צילום רחם - יכול לוודא שאין חסימה בחצוצרות בעקבות ההפלה האחרונה וגם לתת תמונה של חלל הרחם (חשד להידבקויות, מחיצה וכו') היסטרוסקופיה בהמשך - במידה ויש חשד לממצאים בחלל הרחם או במידה וכל הבדיקות האחרות לא העלו דבר. כנ'ל גם לגבי ייעוץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 הפלות , טיפולי פוריותמאיה09/09/2017
שלום. לאחר 3 הפלות , שניים שק ריק ואחד הפסקת דופק . עשינו את כל הבדיקות כולל קרישיות וקריוטיפ הכל יצא תקין , חוץ ממרפולוגיה 1 ( עשינו גם מיון ולא עזר ) ולי יש נוגדנים לבלוטת התריס עם תפקוד תקין . הומלץ קלקסן ו10 מג סטרואידים . האם היית ממלית גם pgs?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי09/09/2017הנושא של pgs במקרה של הפלות חוזרות שנוי במחלוקת. עקרונית זה מאפשר לסנן את העוברים עם המטען הגנטי התקין לפני ההחזרה לרחם אך כרגע אין כל הוכחה שבשורה התחתונה זה מעלה את שיעור לידות החי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 הפלות ללא ילדיםאפרת17/08/2017
שלום,
בת 32, ללא ילדים. לפני כשנה וחודשיים נקלטתי להיריון בשבוע 6 בערך (המחזור לא היה סדיר) החל דימום ובאולטרסאונד נראה שההיריון לא מתפתח, החלה הפלה טבעית שהסתיימה בעזרת ציטוטק. לאחר 4 חודשים נקלטתי שוב ההיריון שהתפתח אך בבדיקת מי שפיר זיהו כי יש לעובר קליינפלטר וההמלצה הייתה הפסקת היריון בעזרת ציטוטק+ גרידה. חודש לאחר מכן נקלטתי שוב להיריון, הפעם לא נמצא דופק והומלץ ציטוטק כי ההיריון המשיך להתפתח במקביל. בהיריונות הראשון והשלישי לא בוצעה בדיקה גנטית לעובר. כעת במהלך ההפלה השלישית.
הומלץ לנו ללכת לייעוץ גנטי למרות שנאמר שההיריון השני שונה מהאחרים (לא הבנתי למה הרי בהיריון הזה הייתה בעיה גנטית לעובר). השאלה שלי היא איזה בדיקות רצוי שנעשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי25/08/2017רוב ההפלות המוקדמות קשורות בעוברים שאינם תקינים מלכתחילה, בדר'כ על רקע בעיה גנטית שאינה קשורה דווקא להורים אלא מופיעה באופן אקראי. במקרים של הפלות חוזרות רצוי לבצע בין השאר בדיקה גנטית (קריוטיפ) להורים כדי לוודא שאינם נשאים של בעיה גנטית כלשהי. אכן לא בטוח ששתי ההפלות המוקדמות היו על רקע קליינפלטר מכיוון שעובר כזה בדר'כ ממשיך להתפתח ברחם אבל בכל מקרה רצוי לבדוק. במקביל רצוי גם לברר גורמים אחרים בתיאום עם הרופא המטפל - מחלות כרוניות שונות (לדוגמא סכרת, בלוטת התריס) פרופיל הורמונלי, מבנה הרחם וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוש לידות ושלוש הפלות ברצףנתי09/08/2017
שלום רב
אני בת 41.יש לי שלושה ילדים.15(הריון תקין נולד בשבוע 35),בן 9(הריון תקין נולד בשבוע 38),בת 6(הריון תקין רק בשבוע 34 זריקה להבשלת ריאות וכדור להפסקת צירים עקב חשד לצירים מוקדמים,לידה בשבוע 38)
מאז תוך שלוש שנים שלוש הפלות.ראשונה בשבוע 17,כל הבדיקות היו תקינות.בשבוע 16 הפסיק דופק,תוצאות הראו שהעובר היה תקין ולא יודעים מה הסיבה להפסקת דופק.הריון שני בשקיפות עורפית חשד לטרי זומנה 18 ובבדיקה כבר לא היה דופק.הריון שלישי שקיפות עורפית תקינה,שבועיים אחרי הפסקת דופק.אין הסבר,העובר היה נראה תקין.
יש לציין שאני לא גרה בארץ,ופניתי לרופא נשים לקבלת בדיקות נוספות ובשאלות להבין מדוע זה קורה והדבר מאוד מפתיע כי היו לי הריונות תקינים לפני.אין לו תשובה,אמר שבדקנו הכל,כולל קרישות ושאין טעם לנסות שוב.
מאז עברו שנתיים,הרופא מיהר לשים לי התקן.ואני מהלחץ הסכמתי.ההתקן ממש לא טוב לי כי הוא מפריש הורמונים שאני ממש מרגישה בכל יום אותם.נשארתי עם המון שאלות ללא תשובות ואני באמת לא יודעת מה לעשות.
אשמח להכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי09/08/2017בהפלות מאוחרות, כמו במקרה שלך, אחד הגורמים השכיחים הוא בעיה גנטית/כרומוסומלית בעובר, מה שקורה בשכיחות גבוהה יחסית בסביבות גיל 40. האם בוצעה בדיקה גנטית לעוברים? האם בוצעה בדיקה גנטית לך ולבן זוגך?
כמו כן יש לשלול גורמי סיכון אחרים - קרישיות יתר, זיהומים, בעיות כרוניות אחרות (סכרת, בלוטת תריס וכו')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יכול להיות ברצף כזה?
נתי09/08/2017לעובר הראשון בוצעה בדיקה אני לא יודעת אם גנטית אבל הוא נשלח למעבדה אחרי ההפלה,נאמר שהוא היה תקין והרופאה מהבית חולים טענה שמה שהיא חושבת שחבל הטבור בשלב מסוים נעשה צר מידי ולכן העובר לא קיבל את מה שהיה צריך והפסיק להתפתח,בהפלה השניה נאמר שהיה חשד לטריזומיה 18,מה גם שבדיקת שקיפות עורפית הצביעה על צוואר חשוד.בהפלה השלישית העובר התפתח יפה מאוד ואז בשבוע 15 לפתע הפסיק דופק.הרופא המיילד אמר שהם לא הצליחו לגלות מה לא היה תקין,אני לא חושבת עד כמה שידוע לי שעשו פה בדיקה גנטית לעובר.
איזה בדיקות גנטיות עליי ועל בעלי לעבור?אנחנו עברנו בעבר בדיקות בכלל לפני שהיו לנו ילדים.
מבחינת קרישיות הרופא אומר שזה וכל שאר הבדיקות תקינות
אני באמת לא יודעת מה לעשות
אשמח להכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי09/08/2017לפי הבנתי לא בוצעו בדיקות גנטיות לעוברים הנ'ל. כמו שאמרתי - סיכוי גבוה שהיה מדובר בבעיה כזאת אם כי לא ניתן לדעת כרגע.
הבדיקה הגנטית שלכם נקראת - קריוטיפ כדי לשלול בעיה כרומוסומלית ספציפית אצלכם (סיכוי קטן אבל קיים) לגבי שאר הבדיקות - פירטתי מקודם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עליי לעשות?
נתי09/08/2017אני מעוניינת להוציא את ההתקן,מה שאומר שיכול להיות סיכוי שאכנס להריון (אפילו לא מתוכנן),השאלה הנשאלת מה עליי לבקש מהרופא נשים פה או שזה בכלל מרופא המשפחה לבדוק?כדי להיות רגועה
אני שואלת את עצמי איך ייתכן שעברתי שלושה הריונות תקינים ופתאום שלושה הריונות רצופים כאלה לא מוצלחים
האם אני בכלל יכולה לקחת סיכון ולהכנס שוב להריון?ומה יהיה אם יהיה אחזה מום שלא יעלו עליו בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי09/08/2017הוצאת התקן ע'י רופא נשים.
לא ניתן לנבא מה יהיה בהריון הבא. מציע בשלב ראשון להשלים את הבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נתי09/08/2017תודה רבה על תשובתך המהירה
אנסה לבקש את הבדיקות בלי קשר למה שיהיה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ביוץ בתחילת הריוןנגה01/08/2017
שלום
הריון בשבוע 4 ,לאחר הריון כימי ללא ווסת שהגיעה
בת 39 ,מתחילת השבוע יש כאבים שבאים והולכים כמו כאבי ביוץ,דקירות בצדדים בשחלות ,הספקתי לגלות בבדיקה ביתית.
הכאבים חדים כמו דקירות ממש בצדדים בדיוק כמו בביוץ. האם אלו כאבי השרשה? האם מעידים על הפלה שאמורה להגיע?במשך יום וחצי הם היו יותר חדים וכעת באים והולכים אבל פחות כואבים ועדיין ממש כמו בביוץ.חושדת מעוד הפלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי02/08/2017התופעה של כאבים מסוג זה שכיחה מאד בתחילת הריון, לא יכול להעיד על הריון תקין או לא תקין. יש לעקוב אחר רמות הביתא משך 2-3 פעמים כדי לוודא עליה תקינה. בהצלחה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת בטא
נגה02/08/2017תודה רבה ,רמת בטא שבדקתי היום היתה 403 בשבוע 4 פלוס 2 האם זה תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי05/08/2017הערך מתאים אך עדיין לא ניתן לדעת. יש לחזור על בדיקה נוספת כדי להדגים עליה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה נוספת של בטא האם תקין
נגה06/08/2017היי ביום רביעי הבטא היתה 403
היום יום ראשון הבטא היא 2155
האם זה בסדר
האם צריך שוב לבדוק עוד כמה ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי06/08/2017מצוין:) אין צורך לבדוק שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 6 שבועות אחרי הפלה ועדין לא מתאפסתאנונימי05/08/2017
שלום, אני כבר 6 שבועות אחרי הפלה בעזרת כדורי ציטוטק. עדין לא קיבלתי מחזור והבטא יצאה 5. האם הבטא צריכה היתה להתאפס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/08/20175 הוא הערך התחתון של המעבדה כך שזה על גבול השלילי. יש לחזור בהמשך כדי לוודא שזה אכן נשאר כך או יורד. רצוי גם לוודא ב US שאין שארית בחלל בהרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר IVF שבוע14מירב02/08/2017
לכבוד הרופאים
אני נמצאת בשבוע 14+1 באולטרסאונד שביצעתי היום היה מתאים לשבוע 13+4
(תאריך השאיבה 10/05)
לפני 3 שבועות בדיוק זה היה 11+3
האם יש מה להילחץ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/08/2017אין משמעות להבדל של 4 ימים בשלב זה. יש להמשיך ולעקוב בהמשך כדי לשלול הבדלים משמעותיים אח'כ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה לאחר טיפולים אולי מחזור?Eve29/07/2017
שבוע 8 הפלה ב7.7 עובר המתאים לשבוע 6.5 לפי אולטררסאונד החלה הפלה טבעית +עזרה של כדורי ציטוטק 4 כדורים באותו היום ה7.7.
בדיקות האולטראסאונד מראות.שאין שאריות האחרונה נעשתה ב20.7 נצפה זקיק 12 ורירית סדירה ויפה והדימומים פסקו לגמרי .
לפני כיומיים חזרו הפרשות חומות שהיום הפכו לדימום לא כבד יש קצת כמו חוטים שיוצאים (סליחה על התיאור) אבל כן מצריך תחבושת כמו במחזור רגיל . בטא שבוע לאחר ההפלה היה 7000
שבועיים אחרי 61 השבוע לא בדקתי בטא אבדוק ביום א שוב . האם זה אומר שיש שאריות ברחם?או אולי זה מחזור ? מאוד מודאגת מה כדאי לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי31/07/2017לא נשמע כמו מחזור. יש לחזור על ביתא כדי לוודא שהתאפס. במידה ואכן כך אין סיבה לדאגה. די שכיח לאחר הפלה עד שהביוץ חוזר להיות סדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?