פורום הפלות חוזרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 5 הפלות אין הסבר
    שיר
    28/07/2017

שלום. בת 27. נשואה בריאה בד"כ ואחרי 5 הפלות טבעיות בן שבוע 6-8 (דופק שפסק). בוצעו כל הבדיקות הנדרשות. כולל בדיקות גנטיות קריוטופ להורים ולעובר הכל תקין. לאחרונה שמעתי על נוגדנים שיכולים להיות בדם ולהרוג את העובר ועל האפשרות להזריק כדוריות דם של הבעל ולפתור את הבעיה. רציתי לדעת איך בודקים את זה איך מטפלים בזה והאם יכול להיות שאכן זו הבעיה. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    5 הפלות אין הסבר

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    28/07/2017

אכן יש תיאוריה כזו ובוצעו מחקרים רבים בנושא שככל הידוע לי הוכיחו שהטיפול הייחודי הזה איננו יעיל. ניתן לפנות למרפאת הפלות חוזרות בתל השומר שם בוצעו בזמנו בדיקות המעבדה שבדקו את ההתאמה בין בני הזוג. (כמובן בהנחה שבוצעו כל הבדיקות האחרות כולל היסטרוסקופיה, פרופיל הורמונלי, שלילת גורמי סיכון נוספים (בעיות בבלוטת התריס, סכרת , שרירנים ברחם, אנדומטריוזיס, עודף משקל וכו')

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• נשאות של CMV והפלות חוזרות
    לוני
    13/07/2017

היי,
    האם נשאות של CMV עלולה לגרום להפלות בטרימסטר ראשון?

לקביעת תור
    סגירה
    נשאות של CMV והפלות חוזרות

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    15/07/2017

לא. מה שגורם להפלה ו/או מומים בעובר זו הדבקה ראשונית או REINFECTION בזן אחר של הוירוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הפלה שלישית ברצף, האם יש השערה מה קורה לי?
    ענתי
    03/07/2017

שלום רב
    לצערי אני כעת אירי הפלה שלישית רצופה
    לפני שבעה חודשים נכנסתי להריון ובשהוע 5 היתה הפלה כימית .
    כחודש וחצי לאחר מכן נכנסתי להריון נוסף שהיה תקין עד שבוע 18 ואז העובר נמצא ללא דופק.עברתי לידה שקטה ואז גרידה. הממצאים גילו קשר אמיתי בחבל הטבור שהותר וראו שהיתה היצרות ,אמרו שרב הסיכויים שזו הסיבה אבל לא בטוח.
    נמצאתי נשאית לפקטור 5 ליידן הטרוגני ואמרו שזו לא הסיבה ואין קשר בין ההפלות.
    היום שוב הפלה כימית שבוע 4 שבוע שעבר היו דקירות בשני הצדדים לאחר שגיליתי הריון בבדיקה ביתית ובבדיקות דם בטא 48
    אתמול הבטא נבדקה והיתה 53 ולא היתה תקינה
    היום התחילו דימומים חזקים ,הייתי בלילה במאיר ואמרו שזו שוב הפלה כימית
    מכן יוצא שבשבעה חודשים עברתי שלוש הפלות רצופות ,יד לי תור להיסטרוקופיה אבחנתית רק בעוד מס חודשים ואני בלחץ מעניין. אני בת 40 וככ רוצה ילד נוסף. יש לי שלושה ברוך השם וגם שני שרירנים ברחם.לדעתי הפעם זה לא מקרי אלא יש בעיה.
    מה עוד אני יכולה לעשות? הומלץ לי על זריקות לקרישיות משבוע שד אבל הנה הפלתי בשבוע 4 כבר
    אני מיואשת ,בבקשה האם יש השערה מה קורה לי? האם מהשרירנים שהיו קיימים ועברתי איתם שלוש לידות תקינות ? האם משהו ברחם טו בקרישיות ? נאמר לי שפקטור ליידן 5 מסוכן לאם טפחות לעובר אבל זה כבר מוגזם וקשה לי ככ
    תודה מראש

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    08/07/2017

העובדה שעברת 3 הריונות תקינים בעבר היא סימן פרוגנוסטי טוב. (מוכיח גם שכנראה אין קשר להטרוזיגוטיות לפקטור 5 ליידן, אם כי יש ויכוח בנושא הזה...) מעבר לכך צריך לדעת כי כבר מגיל 35 עולה הקושי בהשגת הריון וכך גם שיעורי ההפלות, וזאת עקב ירידה באיכות הביציות.
    יש לבדוק את מיקום השרירנים (ב US ) - במידה והם קרובים לחלל הרחם זה יכול להיות קשור להפלות. מומלץ להשלים את כל שאר הבירור - בדיקות הורמונליות - בלוטת התריס וכו', בירור בעיות כרוניות אחרות (עודף משקל? סכרת? זיהומים? וכו') , בירור גנטי והיסטרוסקופיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה נוספת

יעלי
    09/07/2017

תודה לך,האם הריונות כימיים מחשבים להפלה? או למזל רע
    האם רצף שכזה יכול להעיד על בעיה? יש לי תור להיסטרוקופיה חודש הבא האם מומלץ לחכות או לנסות שוב הריון? אני חוששת מפאת הגיל לחכות עד להשגת הריון ומצד שני חוששת להקלט ולהפיל
    כל הבדיקות תקינות חוץ מפקטור ליידן 5 מיקום שרירנים לא השתנה ולא גדלו אך בכל זאת אבדוק להיסטרוקופיה
    ושוב תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    09/07/2017

הריון כימי לא מוגדר כהפלה אך עדיין מומלץ להשלים את הבירור. היסטרוסקופיה היא בדיקה קלה ועדיף לבצע אותה לפני ההריון הבא. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• סיכויי פריון לפי רקע
    קארין
    30/06/2017

היי..
    אני בת 23ויש לי כמה חששות לגבי העתיד כשארצה להכנס להריון.
    אני נוטלת גלולות 4 שנים... לפני זה סבלתי ממחזור חולני ולאחרונה התגלו לי שחלות פוליציסטיות עם ציסטות גדולות.
    סובלת מבעיות הורמנאליות כמו אקנה קל שהשתםר בעקבות גלולות ושיעור יתר..

רציתי לדעת. עד כמה זה משפיע על הסיכוי שלי להכנס להריון.. האם הדיל ברקר הוא השחלות הפוליציסטיות יחד עם גלולות הרבה שנים או שמה יש הסבר אחר...
    אשמח לתשובה

קארין

לקביעת תור
    סגירה
    סיכויי פריון לפי רקע

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    01/07/2017

לקיחת הגלולות לא משפיעה על הסיכויים לכניסה להריון בעתיד כך שאת יכולה להיות רגועה.
    השחלות הפוליציסטיות קשורות בדר'כ לביוץ לא סדיר ובעקבות זאת למחזור לא סדיר. זה לא מונע בהכרח אפשרות להריון ספונטני בעתיד. אם וכאשר תרצי הריון בעתיד תנסי באופן ספונטני מס' חדשים ויש סיכוי סביר שתהרי ללא עזרה... במידה והמחזורים יהיו מאד לא סדירים ניתן לפנות לרופא נשים ולקבל עזרה תרופתית בהסדרת הביוץ. בהצלחה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• סובלת מהפלות חוזרות איזה בדיקות מומלץ לעשות ?
    שירה
    26/06/2017

שלום רב
    שמי שירה
    בשנה וחצי האחרונות נכנסתי להריון אמנם העובר מת לי בשבוע 17 ב-26.7.16 עברתי הפלה .
    נכנסתי להריון שוב וחשבתי שההפלה הקודמת היא סתם ביש מזל לצערי שוב זה חזר על עצמו וגם ההריון הזה הסתיים בהפלה בשבוע 16 ב-19.6.17 . ממש לפני שבוע .
    המצב הנוכחי גרם לי להבין שיש בעיה אחרת שצריך לפתור כי ההריונות לא נשמרים לי וכבר די נמאס לי מההפלות האלה
    2 הפלות ב-10 חודשים אחת מהשניה זה קצת לא נורמלי.
    איזה בדיקות מומלץ לעשות אם אובחנתי כסובלת מהפלות חוזרות ? תובנות מישהי ?

תובנות מישהי

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    27/06/2017

יש לברר בשלב ראשון האם נלקחה בדיקה גנטית של העוברים שהפסיקו להתפתח, ובמקביל לפנות לייעוץ גנטי. מעבר לכך לבדוק את מבנה הרחם (US - רצוי תלת מימד) כדי לשלול מחיצה / שרירנים או גורמים אחרים העשויים להפריע להתפתחות ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• סובלת מהפלות חוזרות איזה בדיקות מומלץ לעשות ?

שירה
    28/06/2017

שלום רב
    תודה ד"ר יובל גלעדי על תגובתך
    לא נלקחו בדיקות גנטיות של העוברים המתים כי רק אחרי הגרידה שמעתי במקרה כי יש דבר כזה לקחת ציפ גנטי
    אז יצרתי קשר עם המכון הפתולוגי לבקש את השקופיות כדי לקחת מהם ציפ גנטי . עשיתי בעבר צילום רחם האם זה קשור לנושא מבנה הרחם ?
    אשמח לדעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    01/07/2017

צילום רחם אכן יכול לתת מידע על מבנה הרחם אך צריך מידע גם לגבי מרקם הרחם בבדיקת US - יכול לתת אינפורמציה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המלצה על דופסטון ואספירין לתמיכה
    לילי
    20/06/2017

שלום ד"ר,
    הריון 8 שבוע 6, ברקע 7 הריונות מתוכן 3 ילדים בריאים ב"ה ו 4 הפלות (מום לבבי שבוע 16, הפסקת דופק שבוע 17, הפלה טבעית שבוע 8 ומולה חלקית שבוע 10).
    היום נצפה שק הריון עם עובר ודופק ב"ה. הרופא המליץ על תמיכה של 3 כדורי דופסטון ביום וכדור אספירין. אשמח לדעת האם זה טיפול מומלץ ובמה הוא תורם? אם לא מומלץ מה כדאי לעשות. תודה!

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    21/06/2017

ההפלות שאת מתארת אינן קשורות בהכרח לגורם משותף כך שקשה להגיד שמדובר בהפלות חוזרות על רקע סיבה אחת ברורה. לעיתים נותנים באופן אמפירי בתחילת ההריון תמיכה בפרוגסטרון (דופאסטון) וטיפול למניעת קרישיות (אספירין ו/או קלקסן) גם כאשר אין הוכחה ברורה לסיבת ההפלות החוזרות. בכל מקרה זה לא אמור לגרום נזק לך או לעובר. (אספירין יכול, בנוסף, גם להוריד סיכון לרעלת הריון בהמשך בנשים הנמצאות בסיכון גבוה לכך)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אל וסת פריון ואנורקסיה
    ליאת
    16/06/2017

שלום
    מצעירותי תקופות של הפרעת אכילה
    פעם אחת פסק המחזור לשנה
    פעם שנייה לשנתיים
    טופלתי בפרימולט נור, קיבלתי וסת וחודש לאחר מכן כם קיבלתי וסת לבד. אך מאז שוב איבוד וסת כבר חצי שנה, אני לא יציבה מבחימת משקל ואכילה.
    אני כבר בת 27 וחושבת על הריון ורציתי לדעת מה עושים במצב כזה ואיך אפשר להשיג ביוץ?
    פרופיל הורמנלי ואולטראסאונד תקין
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אל וסת פריון ואנורקסיה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    16/06/2017

כמובן שהטיפול הטוב ביותר הוא חזרה לתזונה נכונה ועליה במשקל (ה BMI המינימלי המומלץ הוא 19 ומעלה). במקביל אפשר לפנות למרפאת פוריות כדי להתחיל בתרופות לגרימת ביוץ שיכולות לזרז את סיכויי ההריון. בהצלחה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאריות לאחר הפלה וקבלת הווסת
    לילך
    14/06/2017

שלום, עברתי הפלה ב30.4 עקב חוסר דופק. קיבלתי 4 כדורים של ציטוטק, לאחר ביקורת נמצא שיש לי שאריות של 12 ממ ובגלל שהבטא הייתה בירידה הרופא אמר שאין צורך לקבל מנה נוספת והכל יתנקה בווסת. אלרח 5 שבועות קיבלתי ווסת ונמצא בבדיקת אולטראסאונד שבחל הרחם נצפה נוזל עכור בעובי 6 מ"מ, בתוך הנוזל, בדופן האחורית נצפה מבנה אקוגני בקוטר 3 מ"מ, עם זרימות דם לתוכו. אני ממש קרובה לביוץ, שאלתי היא האם ניתן להרות עם שאריות בגודל כזה ? האם זה מסכון? ובמידה ויביאו לי מנה נוספת של ציטוטק האם זה יבטל לי את הביוץ , ויחזיר אותי שבועיים אחורה כמו לתחילת ווסת? יש לי ביקורת אצל הרופא רק ביום ראשון וכנראה שהביוץ והרופא יצא יחד. לא יודעת אם לנסות להרות בשנית. בנוסף, מאוחר יותר ביום האולטראסאונד היה לי דימום שנמשך יומיים (כמה ימים לאחר סיום הווסת). אם אפשר בבקשה לענות לי על כל השאלות . תודה ! צורף הבדיקת אולטראסאונד

הוספת תגובה

תמונה

• במייל או בפורום

בדיקת האולטראסד
    14/06/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    16/06/2017

לפי התמונות שצירפת הממצא הוא מינימלי ואין סיבה שיפריע להריון נוסף. הממצא של הנוזל בחלל הרחם הוא ממצא אפייני למצב של ווסת (מהתיאור שלך הבנתי כי הבדיקה בוצעה בזמן מחזור) והנוזל אמור להיעלם לאחר סיום הווסת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ציסטיק היגרומה פעמיים ברצף
    מיכל
    11/06/2017

בת 36, 2 ילדים, הריונות ולידות תקינות. בשנה האחרונה פעמיים ברצף ציסטיק היגרומה + הפלה יזומה בשבוע 12-13. ביצענו את כל הבדיקות הגנטיות שהומלצו (סקר גנטי). לא נמצא בבדיקות שום דבר. עתה הופנו לקריוטיפ. למה זה קורה? עד כמה המצב שכיח? האם יש סיבה מסוימת לכך שזה חזר פעמיים? אשמח לקצת הסבר על התופעה....

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    16/06/2017

ציסטיק היגרומה יכולה להיות קשורה למס' מצבים פתולוגיים הגורמים לבצקת בעובר (מומי לב, כליה, בעיות המטולוגיות שונות, זיהומים כמו CMV וכו') אחד הגורמים השכיחים הוא התסמונת הכרומוסומלית ע'ש טרנר. ברוב המקרים זה אקראי ויכול להופיע אצל זוגות בריאים. אינני יודע העוברים שהופלו נבדקו גנטית לתסמונת זו אך מכיוון שההיגרומה הופיעה פעמיים ברצף רצוי לשלול בעיה כרומוסמלית אצל ההורים הגורמת לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• 2 הפלות ברצף בשלבים מוקדמים
    בובה
    31/05/2017

שלום, בת 33 לאחר 2 הפלות רצופות. פעם הראשונה נפל טבעי שבוע 7 לא הגעתי לשלב של דופק , פעם שניה נקלטתי מיד, לאחר וסת ראשונה מהמקרה שצוין - במעקב אחר בטא בדם, נראתה ירידה מ 976 ל 790 בשבוע 6. יום למחרת עשיתי בטא שוב והתוצאה עמדה על 858. בהתייעצות מול הרופא המטפל, נאמר שההריון לא תקין ושאין טעם להשאיר את השק היריון שראו- ללא שק חלמון וכמובן ללא עובר. מה הסיכוי ללדת אי פעם? ומה הסיבה לזה? אין לנו ילדים .

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    01/06/2017

אחד מכל 5 הריונות לערך מפסיק להתפתח בשלבים המוקדמים של ההריון, כך שמדובר בתופעה שכיחה מאד גם אצל זוגות בריאים ופוריים. לאחר שתי הפלות מוקדמות הסיכוי להריון תקין עדיין טוב מאד. יחד עם זאת באשה ללא ילדים לאחר 2 הפלות מוקדמות רצופות רצוי לבצע בירור ראשוני - בירור גורמי סיכון - מחלות כרוניות , השמנת יתר וכו', בדיקות הורמונליות , US להערכת מבנה הרחם, וכו'. ממליץ לפנות לרופא המטפל לקבלת מידע ראשוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה בקשר להפלה מאוחרת
    ענתי
    23/05/2017

הי כתבתי כאן לפני מספר שבועות ,תודה על המענה המהיר
    לפני חודשיים עברתי הפלה מאוחרת עקב עובר ללא דופק
    קיבלתי תוצאות נתיחת עובר וכתוב עובר במצב מיסמוס מתקדם וגם הותר קשר אמיתי מחבל הטבור .האם אלו יכולות להיות סיבות להפלה?
    בנוסף התקשרו שיש לי פקטור 5 בקרישיות דם נמוך מעט - 1.78
    זה גם קשור?
    סליחה על החפירה ותודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר להפלה מאוחרת

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    24/05/2017

סביר להניח שהקשר האמיתי בחבל הטבור היה הגורם להפסקת התפתחות העובר. (המיסמוס קשור למשך הזמן שעבר מהפסקת הדופק ועד להוצאת העובר)
    במידה והגורם להפלה היה קרישיות יתר הייתי מצפה למצוא נתונים על ממצאים מתאימים בשליה כך שכנראה זה לא הגורם. בכל מקרה מומלץ לפנות להמטולוג עם כל ממצאי בדיקת הקרישיות כדי לקבל מידע ספציפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה בקשר להפלה מאוחרת

יעל
    24/05/2017

תודה על המענה המהיר,נמצאתי נשאית של פקטור 5 ליידן הטרוגנית ההמוטולוגית הסבירה שעליי כל הריון לקחת תרופה לדילול הדם ושייתכן שזהו הגורם להפלה אך לא וודאי
    אני מודה לך על התשובה,מ נסה להכנס שוב עם הרבה חששות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• השפעה של הדבקות בפונדוס
    אני
    20/05/2017

שלום, בעברי 4 הפלות רצופות בשבועות מוקדמים לאחר IVF. סהכ 5 גרידות היות ובפעם הראשונה השאירו הכל. מטופלת בקלקסן אספירין ופלקווניל. לאחר ההפלה האחרונה ביצעתי היסטרוסקופיה שהיתה תקינה. כעת לאחר שנתיים של כשלונות נתגלתה הדבקות בפונדוס 25% דמוי מחיצה. לפי הרופא זה לא גורם להפלות, אך השאלה האם מפריע להשרשה? האם ההשרשה נעשית באיזור הפונדוס? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    השפעה של הדבקות בפונדוס

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    20/05/2017

לא ברור לי כיצד אובחנה ההידבקות בפונדוס. אם ההיסטרוסקופיה לאחר ההפלה האחרונה האחרונה הייתה תקינה, לא נראה שיש סיבה להידבקות. במידה ויש ספק רצוי לחזור על ההיסטרוסקופיה ואז גם ניתן לחתוך את ההידבקות במידת הצורך. לגבי אפשרות של מחיצה - ההשרשה יכולה להיעשות בכל מקום בדופן הרחם. כאשר העובר משתרש על המחיצה אכן יש סיכוי גבוה יותר להפלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המשך

אני
    20/05/2017

תודה על התשובה. למעשה עשיתי עכשיו 2 היסטרוסקופיות. אחת אצל הרופא שעשה לי לפני שנתיים, והיות והוא פיברק עכשיו בהגזמה הידבקויות קשות מאוד, עשיתי הידרוסונוגרפיה שהיתה תקינה למעט אי סדירות באזור הפונדוס. לכן חזרתי שוב על ההיסטרוסקופיה אצל רופא אחר, שראה את ההידבקות באזור הפונדוס בלי שראה את תוצאות ההידרוסונוגרפיה. כך שזה נראה אמין, ולא סומכת כבר גם על אמינות התוצאות מלפני שנתיים.
    מה שראו זה הידבקויות דמויות מחיצה, לא מחיצה, אם אני מבינה נכון על ההדבקות לא יכולה להיות השרשה? לכן האם כדאי להסיר אותה או שלא אמורה כ"כ להפריע היות ויש מספיק שטח תקין ? וגם אם אני מבינה נכון, הדבקויות באזור הזה גם לא מעלות סיכוי להפלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    21/05/2017

אם מדובר בהידבקות קטנה אכן הסיכוי שההריון ישתרש עליה הוא קטן ולכן הסיכוי שהיא עצמה הגורם להפלה גם הוא נמוך... מאידך, מכיוון שלפי מה שהבנתי היו 4 הפלות רצופות ללא הסבר אחר, יש הגיון בהיסטרוסקופיה נוספת לחיתוך ההידבקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הריון לאחר 4 הפלות
    דניאלה
    19/05/2017

בת 44 אחרי 4 הפלות טיבעיות. רוצה מאוד עד עימקי נשמתי בת.
    יש לי 3 בנים. מפחדת להקלט ולהפיל שוב. האם הסבירות שאפיל שוב?
    כל הבדיקות שעשיתי תקינות. האם הפחד והחרדה גורם לעובר ליפול
    או שאין קשר

לקביעת תור
    סגירה
    הריון לאחר 4 הפלות

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    19/05/2017

גם כאשר כל הבדיקות תקינות, ללא קשר למצב הנפשי, אחוז ההפלות בגיל 44 גבוה יחסית וזאת עקב איכות הביציות. יחד עם זאת הסיכוי להריון תקין עדיין קיים כך שיש טעם לנסות. כמובן שיש לבדוק - בייעוץ עם הרופא המטפל, אם אכן נעשה בירור מלא ונשללו גורמי סיכון אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הריון לאחר 2 הפלות
    לירז
    12/05/2017

שלום ד"ר
    אני בת 31 עברתי 2 הפלות בשבועות מוקדמים 5 ו7 שבועות
    עכשיו אני שוב הריון ואני מטופלת אצל פרופסור פוריות והוא נתן לי הרבה כדורי תמיכה להריון הזה
    כמו פרוגינובה קרינון פרוגניזון כדורי קרישיות מינון נמוך 5 מ"ג
    אני נורא פוחדת האם זה בסדר לקחת בתחילת הריון את כל הכדורים האלה?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון לאחר 2 הפלות

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    13/05/2017

אין מניעה לקחת את הטיפול הנ'ל בהריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הפלות חוזרות ואיכות זרע
    שרון
    08/05/2017

שלום
    אני בת 38. יש לי 2 ילדים מהריונות טבעים.
    בעברי 2 גרידות עם עוברים ללא דופק ו-4 הריונות כימיים. עברתי בירור של קרישיות והוא תקין, כמו כן היסטרוסקופיה (ילדתי בקיסריים).
    מעולם אף רופא לא ציין שאולי זאת יכולה להיות איכות זרע ירודה? אני נקלטת להריון מהר מאוד בניסיון הראשון או השני... בגלל הגיל אני כבר בלחץ. לאיזה רופא על בעלי לפנות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפלות חוזרות ואיכות זרע

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    09/05/2017

כשאיכות הזרע ירודה (כמות, תנועתיות וכו' ) בדר'כ יש קושי בהשגת הריון, וזה לא המצב כאן לפי מיטב הבנתי.
    במקרים כמו שלך יש לשלול בין השאר בעיה גנטית אצל בני הזוג שתיאורטית עלולה להיות מועברת לעובר ע'י הגבר או האשה (הסיכוי לכך קטן לאור שני ההריונות התקינים אך שווה בדיקה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אז אתה מציע לפנות ליעוץ גנטי?

שרון
    09/05/2017

רופא הפריון העלה את האפשרות הזאת אך טען כי הסיכוי לבעיה אפסי בגלל שיש ילדים בריאים. האם כדאי לבדוק בכל זאת? גם בגלל ההפלות וגם כי חס וחלילה שלא יהיה תינוק פגוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    11/05/2017

אכן הסיכוי לבעיה גנטית נמוך אך מציע בכ'ז לפנות לייעוץ גנטי כדי להשלים את הבירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה