פורום הפלות חוזרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת פרופיל הורמונלי כשיש דימוים לפני המחזור
    נועה
    10/01/2017

בת 35 לאחר שלוש הפלות ולידה אחת תקינה ב"ה.
    נשלחתי לפרופיל הורמונלי מעבר להיותי מטופלת באנדומטריוזיס. נאמר לי לעשות את הבדיקה בין היום 3 ל5
    אך בתקופה האחרונה מתחיל לי כתם קטן פעם אחת ורק לאחר יומיים שלושה מתחילה הוסת. ולכן אני שואלת ממתי בפועל עליי להתחיל לספור יום 3 4 או 5.?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    10/01/2017

מתחילים לספור מהיום של הדימום החזק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הפלות חוזרות וטיפול בקלקסן
    טלי
    09/01/2017

היי ,
    אני לאחר שלושה הריונות ולידה אחת לפני כשנתיים וחצי. עברתי בשנה האחרונה שתי הפלות מאוד כואבות יחד עם השארות שלייה, היסטרוסקופיה ולאחר מכן זיהום ברחם.
    רציתי להתייעץ בעניין קרישיות נרכשת - APLA גבולית ושהציעו לי טיפול בקלקסן ואספירין בהריון הבא.
    הייתי אצל רופא להריון בסיכון והפלות חוזרות ששלח אותי לבדיקות לקרישיות, התוצאות הראו קרישיות גבולית a.b2 glycoprotei igM ערך של 18.6 לאחר שלושה חודשים ערך של 21( חשוב לציין שבקפלן הערך יצא תקין ובכללית יצאו הערכים שציינתי) הוא המליץ על טיפול בהריון הבא, מצד שני הייתי אצל פרופ אחר שהמליץ רק על פרוגרסטרון.
    ההמוטולוגים לא כל כך בעד בקרשיות גבולית לתת טיפול בנוגדי קרישה. אודה לייעוץ, האם הטיפול מקובל והאם יש סיכונים? הצלחות?

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    10/01/2017

APLA נרכשת אכן קשורה בסיבוכי הריון ובמקרים אלו מומלץ לתת טיפול. במקרים הגבוליים - כמו תמיד - הנושא נתון לויכוח בין מצדדים ומתנגדים... בכל מקרה זאת לא תהיה טעות לתת טיפול כזה במהלך ההריון מכיוון שבשנים האחרונות פורסמו עבודות שמצאו תוצאות הריון טובות יותר בנשים בהריון בסיכון גבוה שקיבלו קלקסן גם ללא עדות לקרישיות יתר בכלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הפלה שנייה עם טיפולים
    ליאל
    28/12/2016

שלום ד״ר
    אני בת 30 מנסה להכנס להריון כבר כמעט שנתיים
    הריון ראשון נפל לי בשבוע 5 ללא התערבות
    אחרי 8 חודשים של ניסיונות שוב עברנו לטיפולים
    הזרעה שנייה נקלטתי אך נפל לי בשבוע 7
    עם ציטוטק
    ניסינו לקבל אפשרות לעבור את הבדיקה הגנטית לשלול בעיות אך בודקים רק מ3 הפלות אני מפחדת שוב לעבור את מה שעברתי בלי לדעת שהכל תקין אצלי
    עברתי צילום רחם בדיקת קרישיות והכל תקין
    מה אתה ממליץ לי לעשות להמשיך בטיפולים של ההזרעות?

ואיך אני ממשיכה מכאן??

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה שנייה עם טיפולים

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    31/12/2016

יש לבדוק עם הרופא המטפל גורמי סיכון נוספים להפלות כמו משקל עודף, סכרת סמויה או מחלות כרוניות אחרות, תרופות, מבנה הרחם (שרירני , אחר?) , פרופיל הורמונלי וכו'. מעבר לכך גם אחרי 2 הפלות מוקדמות כמו אלו שהיו לך, עדיין יש סיכוי מצויין להריון תקין. לגבי בירור גנטי מקובל לבצע אם יש רקע משפחתי חשוד, או לאחר 3 הפלות מוקדמות או לאחר הפלה מאוחרת בשבועות מתקדמים יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• היסטרוסקופיה והשלכותיה על חסימת חצוצרות
    אני
    28/12/2016

שלום ד"ר,

בת 28 בריאה,
    סך הכל 2 הריונות, לידה אחת - 2 ההריונות הגיעו בקלות לאחר חודש ניסיון אחד בלבד.

הריון שני לא התפתח, 2 ניסיונות של ציטוטק כשלו ולכן בינואר השנה עברתי גרידה.
    מאז, כמעט שנה, לא מצליחים להכנס להריון.

לפני כחודשיים הופנתי לצילום רחם ונתגלה כי חצוצרה אחת סתומה - טופל תוך כדי הצילום.

היום חזרתי לרופא המטפל עם סיכום הבדיקה ומסתבר שישנו חשש לפוליפ ולכן הוא הפנה אותי להיסטרוסקופיה אבחנתית ובמידת הצורך ניתוחית.

רק כעת שאני חושבת על זה עולה בי החשש שמא ההליכים האלו יכולים לפגוע שוב בחצוצרות ולגרום לחסימתן.

הרי היסטרו' הינו הליך פולשני כמו גרידה .. או שאני טועה?

אני חוששת מכך שאני מנסה להגדיל את סיכויי להריון ע"י "הריגת" כל המכשולים אך בעצם יכול להיות שאחרי ההיסטרו' שוב לא אצליח להכנס להריון ושוב אבזבז חודשים ארוכים רק כדי לגלות ששוב אני צריכה לעבור צילום רחם וכו' וכו'..

האם יש בסיס לדבריי?
    או שאני טועה וזה לא הליך רפואי שיכול להזיק.

אשמח לעזרתך המקצועית..
    תודה!!

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    28/12/2016

היסטרוסקופיה היא אכן לכאורה תהליך פולשני אך בפועל מדובר בבדיקה קלה של החדרת סוג של אנדוסקופ לחלל הרחם וקבלת תמונה פנורמית של החלל עם אפשרות לכריתה מכוונת של הפוליפ. הסיכון הוא מינימלי. במידה ובצילום הרחם הודגמו פגמי מילוי משמעותיים בחלל זה מצדיק את ביצוע הבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם יש לי בעיה של הפלות חוזרות?
    2 הפלות
    17/12/2016

שלום
    אני נשואה פחות משנה ועברתי שתי הפלות שונות:
    הראשונה הייתה כאשר גילינו בשקיפות עורפית של סמסטר ראשון כי אין דופק(לאחר שחליתי במשך 3 ימים ובקושי יככולתי לאכול, העובר לא שרד) זה היה בשבוע 15 + 3 ימים ונאלצתי לעבור גרידה
    השנייה, הייתה מוקדם כאשר היו לי תאומים עוברים שבאחד מהם לא היה חלבון עוברי ובשני היה אך לא מספיק. לאורך הריון זה היו לי בעיות דימום שחשבו בתחילה שמדובר בדימום בעקבות השרשה ובהמשך חוויתי הפלה טבעית במשך שבוע ימים עד שהגוף התנקה סופית.
    האם יש לי בעיית הפלות חוזרות על אף ששתיהן קרו בנסיבות שונות?
    בהנחה שההריון הראשון התפתח עם דופק והכל היה כרגיל עד שחליתי והעובר לא שרד לעומת הריון שני בהם העוברים לא הצליחו להתפתח כלל

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    17/12/2016

אכן שתי ההפלות קרו בנסיבות שונות אך לאור העובדה שבהריון הראשון העובר הפסיק להתפתח מאוחר יחסית (לא ברור אם על רקע המחלה שתיארת או עקב גורם אחר) , רצוי לבצע בירור כולל צילום רחם לשלילת בעיות אנטומיות (מחיצה וכו'), בירור קרישיות יתר וכן בירור גנטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

2 הפלות
    18/12/2016

עשו בדיקה לקרישיות יתר ויצאה תקינה
    בנוסף עשיתי בדיקה גנטית והיא יצאה גם תקינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הריון תקין, הפלה, ילד נוסף ו5 הפלות ברצף.
    אמאחת
    05/12/2016

שלום וברכה,
    לפני 7 שנים ילדתי את הבן הגדול בואקום, אחריו היתה לי הפלה בשבוע 6, ולאחר מכן נכנסתי להריון וילדתי את הבן השני במלקחיים. מאז, אני מנסה להכנס להריון הן באופן ספונטני והן על ידי טיפולי I.V.F אך ההריונות נופלים בשבועות 6-10. עשינו בירורים רבים אך הכל תקין. בהריון האחרון (אתמול הפלתי) אפילו הוספנו השבחת זרע של בר טוב+ I.V.I.G כדי שלא יהיו תקלות. אח"כ כמובן לקחתי אסטרופם וקרינון והוספנו הפעם גם קלקסן 60 מ"ג ופרדניזון 10 מ"ג כי הערכים של הקרשיות הם על 53 (זה ממוצע של 50 עד 100) וזה די גבולי ונמוך ומנסיון שלהם זה גם גורם להפלות. בכל אופן, זה היה ההריון הקצר ביותר ולאחר 3 שבועות העוברים נפלו למרות שבהתחלה היה בסדר. מה עושים? אתמול היתה ההפלה השישית- שתי האחרונות של תאומים. תודה מראש.

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    06/12/2016

מדברייך אני מניח שאכן בוצע בירור מקיף אך רצוי לוודא האם יש בדיקות שלא בוצעו עדיין (היסטרוסקופיה, בירור גנטי לך ולבעלך, שלילת בעיות כרוניות כמו סכרת סמוייה וכו') אינני מכיר את כל הפרטים במקרה שלך אך כמובן שיש גורמים אפשריים נוספים - חלקם בשליטתינו וחלקם לא, כמו - עודף משקל, גיל, רמות FSH גבוהות שמרמזות על איכות ביציות ירודה וכו'. אחת האופציות במקרה של הפלות חוזרות מסיבה לא ברורה היא הפריית מבחנה בשילוב עם בדיקה גנטית טרום השרשתית של העוברים. במקרים קיצוניים אחרים - במידה והבעיה היא ברחם עצמו ניתן לשקול אפשרות של פונדקאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה ועוד שאלה.

אמאחת
    08/12/2016

תודה לך על תשובתך. את כל הבדיקות המקיפות עשינו וגם את אלה שציינת- והכל היה תקין. אין לי בעיה להכנס להריון ספונטני כלל. מתוך 8 ההריונות שלי- 6 מהם באופן ספונטני, 2 עם טיפולים, כאשר עוד 4 טיפולים שעברנו אך העובר לא נקלט כלל ברחם ולא השיג תוצאה חיובית להריון (סכ"ה 6 טיפולים). מבחינת משקל- אני שוקלת 49 ק"ג וגילי כעת 30. אנחנו הלכנו לכיוון הטיפולים כדי שאוכל להכנס ולהחזיק את ההריון באופן מלא. כאשר אנחנו עוברים טיפולים אנחנו מבצעים גם PGD לעוברים, מה שלא ציינתי לפני כן במכתב הקודם. העוברים שמוחזרים הם אלו היפים, הברורים ושהתפתחו ועברו את האיבחון הטרום השרשתי. אני לא רואה, את האמת, שיש שינוי בין הריון ספונטני לבין הריון של PGDּּּ+IVFשאנו מבצעים. ההריון בהתחלה נקלט ומתפתח בסופו של עניין- אני מפילה. איך יודעים האם יש בעיה ברחם? מהם הבדיקות? יש עוד משהו מומלץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    09/12/2016

נראה שאכן מיצית את כל הבירור הנדרש.(אין נתון של גובה שלך כדי לחשב BMI, אך יש לציין כי תת משקל (BMI קטן מ 19) יכול להוות גם הוא אחד הגורמים לבעיה) . אם ההיסטרוסקופיה שעברת הייתה תקינה ורירית הרחם מתפתחת בצורה תקינה במהלך הטיפול הרי שככל הנראה הגורם איננו הרחם עצמו. ואןם אכן כך הרי שיש להמשיך בטיפולים, לא בהכרח עם PGD , ובסופו של דבר יש סיכוי מאד סביר להריון תקין. בהצלחה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה

אמאחת
    11/12/2016

תודה על כל התשובות. נקוה לטוב בקרוב, בעזרת ד'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תוכן רחם בהיסטרוסקופיה לבדיקת אי פיריון
    מירה
    21/11/2016

שלום רב.
    בת 41. 2 ילדים (12,8). לא מצליחה להרות שוב כשלוש שנים.
    היום עברתי הסטרוסקופיה כחלק מהבירור לאי הפיריון.
    הרופאה אמרה וכתבה שהכל נראה בסדר, ללא הדבקויות (למרות שעברתי לפני חצי שנה שתי גרידות בשבוע 6, 8, כי העובר לא התפתח ).
    ובכל זאת, ראיתי במסך בבדיקה תוכן רחמי רב מאוד. דם רב מעורב ברקומים ריריים, חוטים שנראים כמו צמר גפן סמיך ועוד תוכן שכזה.
    1. מה זה התוכן הזה? הגעתי אחרי סיום הוסת. מדוע יש כל כך הרבה שאריות דמיות והפרשות בתוך הרחם?
    2. האם זה מה שמפריע לביצית להשתרש?
    3. איך אפשר לדעת שבאמת החלל מתרוקן מחודש לחודש? ואולי בכלל זו בדיוק הסיבה לאי הפיריון???
    תודה רבה לך.
    מירה.

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    21/11/2016

במהלך הבדיקה קורה לעיתים שמכשיר ההיסטרוסקופ נוגע בדופן הרחם, מה שגורם לדימום קל מרירית הרחם. יכול להיות שבסיום ההיסטרוסקופיה נלקחו בנוסף דגימות מרירית הרחם להיסטולוגיה וזאת הסיבה למראה שראית. כך או כך - אם הרופאה המבצעת כתבה שחלל הרחם תקין ללא הידבקויות אז כנראה שזאת לא הבעיה הגורמת לקושי שלך להרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה ועוד

מירה
    22/11/2016

הדימום בחלל היה רב והיה מלווה בקרומים ריריים רבים והפרשות שונות.
    לפני כשנתיים עברתי הסטרוסקופיה שסייעה באבחנה להמצאות שרירן גדול בדופן הרחם הבולט ברובו לחלל. אז גם צפיתי בבדיקה וראיתי בצלילות רבה את הדופן ואת החלל ואת השרירן. בבדיקה הנוכחית כל המסך היה מלא בתוכן לא סימפטי..
    האם אפשרי בכלל לדעת מדוע מצטברת כל ההפרשה?
    ושוב... איך אפשר לדעת שהחלל מתנקה פעם בחודש על מנת לאפשר השתרשות תקינה??
    או שההנחה שלי כלל אינה נכונה ואין צורך בחלל ריק ונקי..
    תודה רבה
    נ.ב אני מבינה שהרופאה מצאה שהחלל תקין. ובכל זאת השאלות האלו מעסיקות אותי. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    22/11/2016

ההנחה שלך שחלל הרחם לא תקין אינה בהכרח נכונה למרות מה שראית. צריך נסיון בהיסטרוסקופיות כדי לדעת לזהות מראה תקין או לא תקין, כך שבמקרים כאלו צריך לסמוך על דעת המומחה שביצע במו ידיו את הבדיקה וראה את חלל הרחם בזמן אמיתי... מעבר לכך הרחם יודע "לנקות" את עצמו מההפרשות - זה קורה באופן נורמלי פעם בחודש בזמן הווסת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה

מירה
    23/11/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• 2 הפלות ברצף וללא ילדים
    טל
    10/11/2016

שלום, אנחנו זוג צעיר נשואים שנתיים והחלטנו שאנחנו רוצים להרחיב את המשפחה. המחזור שלי סדיר כך שאני יודעת מתי אני מבייצת. בניסיון הראשון להרות נקלטתי מיד. כבר כמה ימים אחרי התחילו תסמינים כך שידעתי עוד לפני הבדיקה שאני בהריון. עייפות קיצונית רעב וחוש ריח בלטו כבר כמה ימים אחרי ההפרייה. ואכן שבועיים אח"כ בדקנו וגילינו שאני בהריון. באמצע שבוע 6 תקפה אותי מיגרנה ממש חזקה עד שהייתי חייבת לקחת אקמול. אחרי כמה ימים עשינו בדיקת אולטרסאונד (זו הייתה בדיקה שניה, אחרי שבבדיקה הראשונה עוד לא זיהו עובר. אך זה היה מוקדם והציעו שנחזור בשבוע 7) בפעם השניה ראינו שק הריון עם עובר אך ללא דופק. לצערי בשבוע 7 נאלצתי לעבור הפלה עם ציטוטק כיוון שהייתי במצב של הפלה נדחית. זו הייתה חוויה ותקופה קשה אך האמנו שזה קורה ושזו הסטטיסטיקה ובפעם הבאה נצליח. חיכינו שני מחזורים עד הניסיון הבא. כמו בפעם הראשונה הרגשתי שמיד נקלטתי. כבר יומיים אחרי הביוץ התחילה העייפות הקיצונית, אח"כ הרעב ותחושת נפיחות. הסימנים היו חלשים מהפעם הראשונה אך קיימים והנחתי שהשוני נובע מההבדלים בין ההריונות השונים. יומיים לפני שהייתי אמורה כביכול לקבל מחזור התחילה הפרשה שהייתה דומה לדימום השתרשות. מן לבן חום בהיר. אותו ערב התחילה לי מיגרנה חזקה ולקחתי אקמול. למחרת קמתי וראיתי דימום חזק שמאוד הזכיר לי את הדימום שאחרי ההפלה. אני כבר מבינה שאני לא בהריון. אבל החשש שלי הוא שזו הפלה טבעית ולא סתם מחזור. יש לי המון שאלות כמו האם זה מעיד על בעיה של הפלות חוזרות? אני נכנסת בקלות להריון אבל לא מצליחה להחזיק? האם המיגרנה היא סימן שההריון עומד להפסיק או שזה מקרי בהחלט? אולי האקמול מפיל את ההריון? או שהכל בסדר..עצם העובדה שבשני הניסיונות הראשונים והיחידים שלנו נכנסו מיד להריון אך הפלנו בשליש הראשון ממש מטרידה אותנו.

לקביעת תור
    סגירה
    2 הפלות ברצף וללא ילדים

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    10/11/2016

לגבי הפעם השניה, כלל לא ברור לי אם היה הריון. ניתן היה לדעת זאת בוודאות רק על פי בדיקה מעבדתית (בדיקת שתן ביתית או בדיקת דם) הסימפטומים שתיאר. יכולים להופיע אצל כל אשה מהביוץ ועד הווסת גם ללא הריון (נקרא תסמונת קדם וויסתית). לפי התיאור שלך לא נראה לי שאמורה להיות בעיה כלשהי הקשורה להפלות חוזרות. בהצלחה בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הפלות חוזרות עם היית קרדיות יתר וכרומוזום 7 הפוך
    תהילה
    09/11/2016

הסטוריה של הפלות חוזרות קרדיות יתר וכרומוזום 7 אחד הפוך
    כרגע בהריון עם טא2063.3
    נצפה שק הריון קטן מאוד ללא עובר בנתיים
    מחזור אחרון ב7.10
    מה הסיכוי שסוף סוף את שר בבשורות טובות

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    10/11/2016

בוודאי שיש סיכוי להריון תקין אם כי כמובן זה לא רלוונטי לנבא באחוזים את הסיכוי... בכל מקרה יש לנקוט בכל אמצעי הזהירות המתחייבים ממצב של קרישיות יותר - (קלקסן ו/או תרופות נוספות כמו אספירין , סטרואידים או אחרים במידת הצורך - בייעוץ עם הרופא המטפל. לגבי הבעיה הכרומוסומלית ניתן יהיה לבצע בירור גנטי בהמשך בדיקור מי שפיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לא מצליחה להרות-בת 41
    מירה
    26/10/2016

שלום
    בת 41 2 ילדים בריאים מהריונות ספונטניים, קלים, לידות רגילות במועד. האחרון לפני 8 שנים)
    לפני שנתיים וחצי עברתי לפרוסקופיה להוצאת שרירן תוך רחמי גדול.
    לפני שנה הריון ספונטני. שבוע 6 אין דופק- גרידה.
    לפני חצי שנה הריון ספונטני נוסף. שבוע 7 הפסקת דופק - גרידה.
    הוסת בול כל 26 יום. מרגישה ביוץ.
    בחודשים האחרונים הוסת קצרה (פחות מ 48 שעות) ולא הרבה דימום. בהסטרוסקופיה ביולי נמצאו הדבקויות ברמה בינונית שנפתחו אבל עדיין הוסת קצרה ולפעמים אחרי יום נקי שוב טיפות דימום (יותר כמו כרישים קטנטנים) ושוב נקי ושוב אחרי יומיים כרישים קטנטנים... בקיצור... לא מסודר . בנוסף, מהביוץ עד הוסת הרבה התכווצויות רחמיות מורגשות.
    לא מצליחה להרות שוב. הרופא שלי נתן לי אוביטרל.
    אולי זה לא יפה להגיד... אבל אני חושבת שהוא טועה בטיפול כי אני מרגישה שיש משהו לא בסדר ברחם. משהו בסביבה הרחמית לא זורם כמו שצריך.
    מה עושים? איזו בדיקה כדאית? שוב הסטרו'? אולי צילום רחם? כדאי החודש להזריק אוביטרל?
    חסרת אונים... זקוקה להכוונה.
    תודה רבה מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה להרות-בת 41

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    28/10/2016

בשלב ראשון - צילום רחם כדי לשלול חסימת חצוצרות על רקע ההידבקויות, וכן כדי לשלול ממצאים בחלל הרחם. בנוסף - צריך לבצע מעקב ביוץ באולטראסאונד כדי לראות מה קורה עם רירית הרחם לקראת הביוץ. (לעיתים, בעקבות הידבקויות, יש פגיעה ברירית הרחם שאינה מצליחה להתעבות לקראת הביוץ) . בנוסף - בירור פרופיל הורמונלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פרטים נוספים

מירה
    28/10/2016

תודה רבה לך על המענה.
    בנוסף:
    פרופיל הורמונלי מיולי היה תקין יחסית לגיל (כך נאמר לי על ידי הרופא. עשיתי מעקב זקיקים בחודש שעבר. הרירית הגיעה לעובי של 7.5 מ"מ וזקיקים לגודל של 18 מ"מ בערך. הפרוגסטרון שבוע לאחר ההזרקה היה נמוך יחסית (14.4) אסטרדיול 589
    lh 1.4
    1. האם יכול להיות שעדיין יש הדבקויות נוספות למרות שבהסטרו' פתחו אותן?
    2. מעבר לסיכוי הקלוש שזו מיומה נוספת (לא ראו משהו לא באולטראסאונד ולא בהסטרו') מה עוד יכול להסביר התכווצויות מורגשות רבות כל כך לאורך החודש?
    3. האם היית חושב שנכון להזריק גם החודש אוביטרל (ולקחת טבליות פרוגסטרון לפי המרשם של הרופא שלי) או שכדאי להשהות הטיפול בנתיים עד אשר אערוך צילום רחם?
    תודה לך מקרב לב.
    מ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    29/10/2016

1 - צילום רחם יכול לשלול חסימת חצוצרות על רקע ההידבקויות, וכן לשלול הידבקויות בתוך חלל הרחם. (לא באותה רמת דיוק כמו היסטרוסקופיה אבל היתרון של הצילום הוא באינפורמציה לגבי החצוצרות).
    2 - קשה לענות לגבי הסיבה לכאבים ללא בדיקה. רצוי לשלול גם זיהום
    3 - במידה והתור לצילום הרחם ארוך ,אין בעיה לנסות בינתיים מחזור טיפול נוסף עם אוביטרל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה לך על הסבלנות והמידע בתשובה.יותר רגועה.

מירה
    29/10/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כמה עיניינים נוספים

מירה
    02/11/2016

שלום לך שוב. כמה שאלות נוספות:
    1. היום במעקב זקיקים, זקיק 16 מ"מ. זה היום ה13 למחזור ואני חושבת שמבייצת תמיד באופן קבוע ביום ה 14. (מחזור סדיר ומדוייק כל 26 יום - אולי שלב לוטאלי קצת קצר?)
    הרופא נתן לי אוביטרל. וביקש להזריק ביום שישי בבוקר. להערכתי אהיה כבר אחרי הביוץ. האם עדיין יהיה רלוונטי להזריק? האם ניתן להקדים מעט את ההזרקה?
    2. יש לי עודף משקל של 20 ק"ג בערך. אני בתהליך של ירידה נכונה והדרגתית במשקל. ובכל זאת, מה המשמעות של עודף משקל בתהליך של ניסיונות כניסה להריון?
    תודה רבה.
    מירית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    03/11/2016

יכול להיות רלוונטי אך אין לי מספיק נתונים. לתזמון מדוייק יותר של הביוץ רצוי גם נתונים של בדיקות מעבדה - E2 LH פרוגסטרון
    עודף משקל מהווה בהחלט גורם משפיע בקושי להרות וגם אח'כ - מעלה סיכון לסיבוכי הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה

מירה
    03/11/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שמירת ביציות לאחר 3 הפלות חוזרות
    קרן
    19/10/2016

שלום רב,
    אני בת 40.
    4 הריונות ספונטנים. הריון כימי אחד, ושלוש גרידות עקב הפסקת דופק בשבוע 7-9.
    ביצענו בדיקות גקריוטיפ גנטיות- תקינות, צ׳יפ גנטי לעובר שהראה מספר כרומוזומים לא תקין, קרישות יתר תקינה, היסטורסוקפיה תקינה.
    אני שוקלת לעשות הקפאת בציות לפני שאני ממשיכה לנסות, וגם שוקלת הנדסה גנטית בעזרת הפריה חוץ גופית.
    אשמח לדעתך.
    קרן

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    19/10/2016

הקפאת ביציות אפשרית אך לא מומלצת בגיל 40. האפשרות המומלצת היא להפרות את הביציות ולהקפיא עוברים מכיוון שסיכויי ההישרדות שלהם גבוהים יותר . לגבי הסיבה להפלות - מס' כרומוסומים לא תקין בעובר שנבדק עדיין לא מחייב שיש בעיה גנטית אצלכם מכיוון שזוהי בכל מקרה הסיבה השכיחה ביותר להפלות מוקדמות גם אצל בני זוג בריאים לחלוטין. רצוי להשלים בירור גורמי סיכון נוספים אצלך (משקל, בעיות כרוניות אחרות, פרופיל הורמונלי וכו') לפני תחילת הפריה חוץ גופית . לדעתי עדיף ללכת על הפריה חוץ גופית "רגילה". במידה והבירור הגנטי שלכם היה תקין לא בטוח שתהיה עדיפות לבירור גנטי טרום השרשתי. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה!!!!

קרן
    19/10/2016

נתת לנו תשובה מקיפה.
    מה זה פרופיל הורמונלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    19/10/2016

פרופיל הורמונלי זו בדיקת דם המבוצעת בזמן הווסת ובודקת סוגים שונים של הורמונים הקשורים לפוריות האשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה!!!!

קרן
    20/10/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הפלות חוזרות לא רצופות וללא מכנה משותף
    מיואשת
    06/10/2016

שלום ד"ר,
    בת 32 , 7 הריונות ו-3 ילדים יקרים בבית.
    הריון ראשון בגיל 25 תקין הסתיים בלידה בשבוע 39
    הריון שני בגיל 26 הפסקת הריון עקב גילוי מום בלב (VSD+TGA) בשבוע 16+5
    הריון שלישי בגיל 27 תקין הסתיים בלידה בשבוע 39
    הריון רביעי בגיל 28 הפסקת דופק בשבוע 18 ללא סיבה- בפתולוגיה לא נמצא דבר
    בשלב זה עברנו בדיקות: אני ובעלי קריוטיפ תקין ואני עשיתי בירור קרישיות שנמצא תקין
    הריון חמישי בגיל 29 הפלה טבעית שבוע 8 שהסתיימה בשאיבה/גרידה לשאריות ההריון
    הריון שישי בגיל 31 תקין הסתיים בלידה בשבוע 40
    הריון שביעי גיל 32 הסתיים בשבוע 10 לאחר הפסקת דופק עובר

יש לציין שאחרי ההפלה הראשונה כל הריון היה עם המטומה ברחם. בהריון השישי טופלתי בקרינון ג'ל עד שבוע 14 ובהריון השביעי טופלתי בנרות אנדומטרין עד שגיליתי בשבוע 10 שפסק הדופק.

מה עושים מכאן? איזה עוד בירורים? איזה עוד בדיקות?
    מהתייעצות עם הרופא שביצע את הגרידה האחרונה הוא הסביר לי שהסיפור שלי הוא לא ממש הפלות חוזרות לפי הגדרת הספר- כל הפלה בשבוע אחר ולא ממש מצליחה להבין אם אני פשוט בצד הרע של הסטטיסטיקה.
    אודה לעזרה איך להמשיך מפה...

תודה

הוספת תגובה

תמונה

• הפלות חוזרות לא רצופות וללא מכנה משותף - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    07/10/2016

יש להשלים בירור כולל פרופיל הורמונלי, צילום רחם, US לשלילת בעיות אחרות ברחם כמו שרירנים וכו', בירור גורמי סיכון אחרים כמו סכרת סמויה, עודף משקל וכו'. יכול להיות שהגורם המשותף להפלות היה היפרדות שליה (לפי ההמטומה שציינת).
    מעבר לכך לאור העובדה שהיו 3 הריונות תקינים שהסתיימו בלידות תקינות נראה שיש בכל מקרה סיכוי מצויין להריון תקין נוסף בעתיד. בהצלחה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התייעצות הפלה מאוחרת שבוע 14-15
    דנה
    05/10/2016

שלום. יש לי 2 ילדים מהריונות תקינים ולידה בקיסרי. נכנסתי להריון שלישי והדופק של העובר הפסיק בשבוע 14-15, בדיקות קרישיות תקינות. האם ייתכן שהדופק הפסיק בגלל הדבקויות ברחם שנגרמו מקיסרי שהיה לפני 5 שנים? יש לציין שכמעט ולא גדלה לי הבטן בהריון הנוכחי.
    תודה

הוספת תגובה

תמונה

• התייעצות הפלה מאוחרת שבוע 14-15 - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    05/10/2016

בהנחה שבעיית הקרישיות נשללה, ברוב המקרים שמפסיקים להתפתח בשבוע כזה מדובר בעובר לא תקין (מום אנטומי / גנטי כלשהו). לגבי אפשרות של הידבקויות ניתן בשלב ראשון לבצע צילום רחם כדי לשלול זאת ו/או היסטרוסקופיה במידת הצורך. (לגבי הבטן, היא לא אמורה לגדול באופן משמעותי בשלב זה של ההריון)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• גרידת ואקום?
    דנה
    08/09/2016

שלום רב,
    בת 40, לידה ראשונה ויחידה לפני 5.5 שנים. הלידה הייתה בקיסרי חירום. הניתוח הסתבך ובסיכום היה כתוב: "לאחר חילוץ עובר מזוהים אקסטנציה לצד ימין וקרע של אוטרינה. לאחר סגירת רחם ותפירת שני צידי אוטרינה, מזהים יורטר נכנס לתעלת היורטר שני ס"מ תחת מקום קשירת אוטרינה. מוזרק אינדיגו קרמין ללא צבע כחול בשדה הניתוח. שאר מהלך ניתוחי תקין."
    הרופא המנתח אמר לי שאסור לי לנסות להכנס להריון במשך שנה וחצי ואני התחלתי לנסות לאחר שנתיים וחצי, הווי אומר שאני מנסה במשך שלוש שנים.
    הקושי להכנס להריון שני נבע כנראה מרירית הרחם הדקה שהיתה לי לאורך כל התקופה(ייתכן מהניתוח אך לא בטוח) ועשיתי 6 הזרעות ו-4 הפריות ולבסוף הצלחתי להכנס להריון. יש לציין שבתחילת הדרך עשיתי צילום רחם והיסטרוסקופיה שהיו תקינות.
    בשבוע 7 היה דופק והכל תקין. פגישה חוזרת אצל הרופא בשבעו 10+5 ובה נאמר לי שהעובר בגודל מתאים ל-7 שבועות ואין דופק. הרופא נתן בידיי את החחלטה האם ליטול כדורים להפלה או לבצע גרידת ואקום. מצד אחד, הבנתי שהכדורים עלולים לגרום לסיבוכים ועדיף גרידה, אך מצד שני אני חוששת לבצע גרידה בגלל ההיסטוריה שלי עם הניתוח והרירית הדקה. השאלה אם הרחם שלי יוכל לעמוד בגרידה וזה לא מאוד מסוכן לי יותר מאישה רגילה - הן מבחינת הסיבוכים אחריה והן מבחינת סיכויי הכניסה להריון שוב.
    מה לדעתך עדיף לי לאור האמור לעיל? וגם- האם יש הבדל בין גרידה רגילה לגרידת ואקום?
    סליחה על האורך ותודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    גרידת ואקום?

הוספת תגובה

תמונה

• גרידת ואקום? - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    10/09/2016

ריקון הרחם ע'י כדורים (ציטוטק) בשבוע 7 הוא אפשרי אך צריך להביא בחשבון 10% סיכוי לריקון לא שלם שיחייב אח'כ ריקון כירורגי (גרידה) לאור הנושא של רירית דקה מומלץ לדעתי לנסות בכ'ז כדורים כדי להימנע מאפשרות של פגיעה נוספת ברירית הרחם. הסיכוי לפגיעה ברירית אינו גדול, אך קיים ולכן רצוי להימנע (ביצוע הגרידה ע'י שאיבת ואקום או מכשיר אחר תלוי במבצע הפעולה, עדיף כמובן ואקום שהוא פחות טראומטי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הפלות חוזרות וקרישיות יתר - מוטציה C677T ב-MTHFR והומוציסטין תקין
    הגר
    08/09/2016

שלום רב, עברתי 3 הפלות טיבעיות בשליש ראשון, בבדיקת קרישיות נמצאה מוטציה C667T ב-MTHFR והומוציסטין 8 (להבנתי תקין). מה הטיפול במצב זה? מה השלכותיו?

בתודה ויום טוב.

הוספת תגובה

תמונה

• הפלות חוזרות וקרישיות יתר - מוטציה C677T ב-MTHFR והומוציסטין תקין - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    10/09/2016

לא הוכח קשר בין MTFHR והפלות חוזרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

ד``ר יורם גלעדי
    10/09/2016

השאלה נענתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

ד``ר יורם גלעדי
    10/09/2016

השאלה נענתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה!

הגר
    10/09/2016

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה