פורום הפלות חוזרות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר יורם גלעדי
ד"ר יורם גלעדי
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל ד"ר יורם גלעדי ללא פרסום בפורום
 
  • הפריות לנשים עם היסטרוסקופיה
    גלי
    12/03/2017

    ד"ר גלעדי תודה על התייחסותך.
    האם נתקלת בעבודתך במהלך ההפריות שהינך עושה בנשים עם נישה שאובחנה בהיסטרוסקופיה והצליחו להרות בהצלחה?
    תודה רבה!


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אודה להתייחסותך לשאלתי

    גלי
    13/03/2017

    האם נתקלת בעבודתך במהלך ההפריות שהינך עושה בנשים עם נישה שאובחנה בהיסטרוסקופיה והצליחו להרות בהצלחה?
    תודה רבה!

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר יורם גלעדי
    14/03/2017

    בהחלט כן:)

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נישה בצלקת הניתוחית - בהמשך
    גלי
    09/03/2017

    שלום,
    אני בת 40,
    בעברי 3 ניתוחי קיסרי.
    לפני כשנה הריון טבעי לא תקין (שק הריון ריק) עברתי גרידה (יש לציין שההריון הגיע בקלות).
    לאחר שנה של נסיונות לאחר הגרידה להקלט טבעי וללא הצלחה עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית וכאמור הממצא: נישה גדולה ועמוקה. כרגע בתהליך תרומת ביצית, לקראת הפרייה שלישית מתרומת ביצית.
    האם הנישה גרמה לי לאי פריון? או שאין קשר?
    תודה להתייחסותך


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר יורם גלעדי
    11/03/2017

    השאלה נענתה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כשלונות חוזרים בטיפולי IVF
    גלי
    09/03/2017

    שלום, אני לאחר הריונות בקיסרי, הריונות טבעיים, מאחר ולא הצלחתי להכנס שוב להריון עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית, בממצאים נרשם: נישה גדולה ועמוקה. לאחר האבחנה שני החזרות IVF שנכשלו לאחרונה, האם הכישלון נובע מהנישה בצלקת הניתוחית או שאין קשר (2 IVF מתרומת ביצית), תעלת הרחם, החלל, הרירית ופתחי חצוצרות נרשם תקין. האם יש סיכוי להקלט להריון במצב זה? האם מפריע לפריון? אודה להתייחסוכם.

    לקביעת תור
    סגירה
    כשלונות חוזרים בטיפולי IVF

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר יורם גלעדי
    11/03/2017

    הנישה שצויינה גורמת בדר'כ לדימומים לא סדירים ו/או קשורה במקרים נדירים להשרשה של העובר בצלקת הניתוחית אך לא נראה לי שזאת הסיבה לכשלונות החוזרים של הטיפולים. יש להשלים בירור הפלות חוזרות ולנסות שוב (הסיכוי להריון עם תרומת ביצית הוא מצויין)

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הוראות בדיקת ביוץ ביתית
    ראש השנה
    02/03/2017

    לילה טוב,
    נאני במעקב זקיקים לקראת הזרעה ונאמר לי שעלי ךעשות מחר בבוקר בדיקת ביוץ ביתית כדי לדעת האם לבצע הזרעה או לחכות.
    נאמר לי ע"י האחות לעשות זאת עם השתן הראשון של הבוקר, אך בהוראות הערכה וברחבי האינטרנט נאמר שלא להשתמש בשתן הראשון של הבוקר.
    השאלה היא מה האפשרויות שלי? עלי לבצע זאת על הבוקר כדי להספיק לנסוע ולבצע את ההליך...

    לקביעת תור
    סגירה
    הוראות בדיקת ביוץ ביתית

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר יורם גלעדי
    04/03/2017

    מכיוון שמטרת הבדיקה היא לבדוק אם יש לבצע IUI באותו יום הרי שעדיף לבדוק בבוקר. (במידה והורמון הביוץ עלה באופן משמעותי תוכלי לראות זאת גם אם נלקח בבוקר.)

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אולטרסאונד תלת מימד ופרוגסטרון
    אחת
    26/02/2017

    שלום רב,

    לאחר 2 הפלות בשבועות מוקדמים. רציתי לדעת את דעתך המקצועית בנוגע למתן תמיכה של פרוגסטרון לאחר הפלות חוזרות. מקריאה בפורומים הבנתי שנוטלים את התמיכה כבר לאחר הביוץ עוד בטרם ידוע אם יש הריון( אני מדברת על הריון טיבעי ללא טיפולים). הבנתי שלפרוגסטרון יש גם תופעות לוואי כגון קרישי דם וכי'ו.
    השאלות שלי הן :
    1. מה דעתך המקצועית בענייין ובהנחה ואתה תומך האם לא עדיף להתחיל לקחת תמיכה לאחר שנודע שיש הריון ולא כמו שראיתי שנוטלים ישר לאחר הביוץ. הבנתי מרופא אשר מומחה להפלות שבדיקת דם לפרוגסטרון בזמן הריון לא מעידה על כלום כיון שלטענתו המדד שמופיע בדם אינו המדד האמיתי אשר בגוף....
    2. היכן ניתן לעשות אולטרסאונד תלת מימד? האם הוא נותן תמונה טובה לבעיות מכניות של הרחם אשר גורמות להפלות חוזרות? האם יכול להחליף היסטרוסקופיה?

    תודה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר יורם גלעדי
    01/03/2017

    1 - ניתן לקחת פרוגסטרון כתמיכה. נטילה מלאחר הביוץ עדיפה במידה ואת יודעת מה יום הביוץ. מאידך יש לזכור כי פרוגסטרון אינו "תרופת פלא" למניעת הפלות. בכל מקרה הסיכון בנטילת התרופה קלוש ביותר.
    2 - US תלת מימד יש היום כמעט בכל מכון US, אפשר לברר טלפונית.הבדיקה נותנתתמונה טובה מאד של גוף הרחם. אך אינה מהווה תחליף להיסטרוסקופיה אלא בדיקה משלימה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • RNP חיובי בבירור לאחר שתי הפלות
    לאה
    19/02/2017

    אני בת 40 ללא ילדים ובבדיקות שערכתי לאחר שתי הפלות שבהן העובר הפסיק להתפתח בשליש הראשון (שבוע 6 ו-8) קיבלתי את התוצאות הבאות. האם זה אומר שהגורם להפלות הוא אוטו אימוני?
    מה הטיפול המקובל במקרים כאלה?
    אין לי סימפטומים גופניים למחלות אוטואימוניות, האם יכול להיות שזה עוד לא התפרץ?

    S 1.07 IU/ML ( 0.00- 4.11) (.*.......)

    החל מ 28.02.2016 שינוי ערכי ייחוס

    עקב שינוי שיטה

    ANTI TPO ABS 1.91 IU/ML ( 0.00- 5.61) (..*......)

    החל מ 28.02.2016 שינוי ערכי ייחוס

    עקב שינוי שיטה

    THYROGLOBULIN 8.70 NG/ML ( 0.20- 70.00) (*........)

    החל מ 28.02.2016 שינוי ערכי ייחוס

    עקב שינוי שיטה

    TSH 1.64 µIU/mL ( 0.35- 4.94) (..*......)

    החל מ 28.02.2016 שינוי ערכי ייחוס

    עקב שינוי שיטה

    VITAMIN D 25-OH 13.80 NG/ML

    VIT.D 25-OH < 10 NG/ML = DEFICIENCY

    VIT.D 25-OH 10 - 30 NG/ML = INSUFFICIENCY

    ANTITHROMBIN III 104.00 % ( 80.00- 130.00) (...*.....)

    PROTEIN C 88.00 % ( 70.00- 140.00) (.*.......)

    APCR 2.70 RATIO ( 2.10- 3.50) (...*.....)

    INR 0.94 RATIO ( 0.80- 1.20) (..*......)

    PTT 27.40 SEC ( 21.00- 38.00) (..*......)

    PT(%) 110.00 % ( 75.00- 140.00) (....*....)

    PT(SECONDS) 10.90 SEC

    FACTOR VIII ACT 98.70 % ( 50.00- 150.00) (...*.....)

    FREE PROTEIN S 70.70 % ( 54.80- 124.00) (.*.......)

    RVVT RATIO 0.94 ( 0.90- 1.50) (*........)

    <1.7 ערך תקין בקומדין

    PTT RATIO (STAGO) 1.07 ( 0.90- 1.70) (.*.......)

    אין עדות מעבדתית לנוכחות LAC

    BETA2 GPI IGG NEGATIVE

    <1.4

    BETA2 GPI IGM 1.70 U/ML ( 0.00- 20.00) (*........)

    Negative

    ANTI TTG+DGP (IGG+IGA) 4.99 U/ML ( 0.00- 40.00) (*........)

    Negative

    בדיקת סקר לנוגדני צליאק

    CARDIOLIPIN IGG NEGATIVE

    <1.6

    CARDIOLIPIN IGM 1.80 MPL/ML ( 0.00- 20.00) (*........)

    Negative

    ANA MULTIPLEX POSITIVE

    ANTI DS DNA NEGATIVE

    ANTIRIBOSOMAL P <0.2 ( 0.00- 0.90)

    ANTI RNP 1.70 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*

    Positive

    ANTI RNP-A 1.70 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*

    Indeterminat

    ANTI SM <0.2 ( 0.00- 0.90)

    ANTI SM/RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)

    ANTI SCL-70 <0.2 ( 0.00- 0.90)

    ANTI RNP 68 <0.2 ( 0.00- 0.90)

    ANTI RO (SS-A) <0.2 ( 0.00- 0.90)

    ANTI LA (SS-B) <0.2 ( 0.00- 0.90)

    ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)

    ANTI S


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר יורם גלעדי
    24/02/2017

    לא נראה שזה הגורם במקרה שלך. הפרמטרים העיקריים שקשורים בהפלות חוזרות בתוצאות המצורפות הם בתחום הנורמה. כמובן שיש להשלים את כל הבירור אך יש לזכור כי גם כאשר הכל תקין הרי שבגיל 40 שכיחות ההפלות גבוהה יחסית אצל כל הנשים עקב שינויים כרומוסומליים בחלק מן הביציות

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ציסטה בשחלה שבוע 16
    אורלי
    18/02/2017

    היי. משבוע 7 ציסטה בשחלה שמאל בגודל 3 סמ שגדלה עד כרגע שבוע 16 ל 7.5 סמ וקוטר 4.5 סמ
    סובלת מכאבים באופן קבוע.
    שאלתי- כיצד אני יכולה להקל על הכאבים?
    האם יש מצב שהציסטה והכאבים יעלמו בהמשך הההריון?
    האם זה מסכן משהו בעובר או בלידה?
    יש לי ביקורת בעוד 3 שבועות במרפאת הריון בסיכון

    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בשחלה שבוע 16

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר יורם גלעדי
    24/02/2017

    מתנצל על העיכוב בתשובה. כמובן שצריך להתייחס לסוג הציסטה (נוזל צלול או לא, ממצא סולידי או אחר וכו'), אך בכל מקרה ציסטה של 7.5 ס'מ שגורמת לכאבים מהווה אינדיקציה ללפרוסקופיה והוצאת הממצא גם בהריון, מכיוון שהציסטה עלולה לעבור תסביב במהלך ההריון מה שעלול להחמיר את הכאבים. עקרונית זה לא מסכן את העובר אך אם הממצא גורם לסימפטומים ו/או קיימים ממצאים חשודים באולטראסאונד, מומלץ להוציא.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלה לגביי TSH לאחר הפלות
    שלי
    16/02/2017

    בהמשך לשאלה על 3 הפלות חוזרות -ראיתי בתשובות שציינת שהTSH צריך להיות גבוה
    הערכים שלי הם : TSH 0.35
    T4- 14.71, T3 -4.60
    האם זה נחשב תקין ? אולי כאן יש את התשובה להפלות החוזרות ?

    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגביי TSH לאחר הפלות

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר יורם גלעדי
    16/02/2017

    לא צירפת את טופס תוצאות המעבדה המקורי עם היחידות הספציפיות לכל הורמון (T3 T4 ) אבל אני מניח שזה תקין. לגבי TSH הוא צריך להיות נמוך מ 2.5 כך שבמקרה שלך זה לא מסביר את ההפלות.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בת 40 3 הפלות חוזרות
    שלי
    09/02/2017

    שלום רב, אני בת 40 עם 3 הפלות רצופות עקב הפסקת דופק בשבועות 7-9 .
    ההריונות טבעיים וספונטניים ,וסת סדירה .
    בבדיקה גנטית נמצא שיש לי מוזאיקה של תסמונת טרנר 8.6% לפי בדיקת דם לא ידוע אם בכל הרקמות בגוף .
    פרופיל הורמונלי תקין ,קרישיות תקינה .
    אני סובלת ממשקל עודף ולחץ דם גבוה וכליות פוליציסטיות .
    שאלתי היא - האם המוזאיקה יכולה להיות הסיבה להפלות ?
    במידה וכן - מה השלב הבא? PGD ?
    האם ייתכן הריון <
    מיואשת ואשמח לתשובה

    לקביעת תור
    סגירה
    בת 40 3 הפלות חוזרות

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר יורם גלעדי
    10/02/2017

    לא ניתן לדעת בוודאות האם ההפלות היו עקב טרנר מכיוון שככל הנראה לא בוצעה בדיקה גנטית לחומר ההריוני. הסיכוי אכן קיים אך עדיין יש 2 סיבות נוספות משמעותיות להפלות במקרה שלך והן - גיל 40 ועודף משקל. בכל מקרה ביצוע PGD בהחלט יכול למנוע את הסיכוי לטרנר

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דחוף עוברת ביום שאיבת ביציות לשימור פוריות
    Nik
    01/02/2017


    דחוף! עומדת לעבור היום בצהריים שאיבה לשימור ביציות

    נכון ליום שני 30.2.2017 פרוגסטרון 2 אסטרדיול 4614 שחלה ימנית: 25, 20, 11, 10, 9, 8

    שמאלית: זקיק אחד גודל 11 יש לי בשחלה זו יש לי גם אנדונטריומה בגודל 3.6 הפרוטוקול שלי כלל 5 ימים פיורוגון 375 6 ימים מונפור 375 ואורגלוטרן 0.25 וביום האחרון, לפנות בוקר (יום שני, שלשום), הזרקתי 2 זריקות דקפפטיל 0.1

    היום 1.2.2017 עתידה לעבור שאיבה לשימור פוריות- הקפאת ביציות כהמלצת הרופא. אני לא שקטה וסבורה שלא כדאי לבצע הליך פולשני בשביל לשמור 1 או 2 ביציות.
    הרופא אומר שערך האסטרדיול שלי גבוה ולא יתכן שנובע רק משני זקיקים פוטנציאליים ולכן יתכן ובשאיבה יתגלו עוד כמה זקיקים טובים בודדים. אם יש כאלה זקיקים לא מבינה היכן התחבאו עד עתה ולמה לא ראו אותם?
    הצעתי לעשות אולטרסאונד לפני שנכנסים לשאיבה כדי לקבל החלטה סופית אך לדבריו אין לבדיקת יו אס משמעות אחרי הזרקת דקפפטיל
    מה דעתכם? לשאוב או לחכות לחודש הבא בתקוה שפרוטוקול אחר יניב יותר זקיקים.

    אנא תשובתכם בהקדם האפשרי. תודה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • השלמת פרטים לשאלה אנא תשובה דחוף!

    Nik
    01/02/2017

    מציינת שאני בת 35.
    ומשלימה פרטים:
    עשיתי הבוקר אולרסאונט. משלשום הזקיקים גדלו וכנראה הגדולים בהם הפכו לציסטות.
    נכון להיום:
    בשחלה שמאל הזקיק בגודל 14
    בשחלה ימין זקיקים בגודל 31 27 12 12 10.
    כאמור הזקיקים בגודל 27 31 הם כנראה ציסטות.

    שאלתי:
    לבצע שאיבה במצב זה ולקוות שבשל רמת האסטרדיול הגבוהה אולי יתגלו עוד זקיקים טובים בשאיבה או שלא ופשוט לחכות לחודש הבא? מציינת שוב שאני בת 35
    אנא תשובתך בהקדם. תודה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר יורם גלעדי
    01/02/2017

    מה שנאמר לך נכון. זריקת הדקהפפטיל שקיבלת גורמת להבשלת הביציות לקראת השאיבה, כך שלא ניתן לשנות זאת ואין טעם בבדיקות נוספות

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דימום ציטוטק האם תקין
    דניאל
    29/01/2017

    שלום לפני כשנה היה לי הפלה עם ציטוטק בשבוע 11כאשר עובר היה שבוע 5 והיה דימום רב .עכשיו יד מעט דימום הייתי בשבוע 8 והעובר הפסיק להתפתח בשבוע 7 .ההבדל בין שני הפעמים זה שלפני כשנה שמתי את שתי הכדורים באזור הלחיים ועכשיו אמרו לי מתחת ללשון.יכול להיות שיש פחות דימום כי השבוע הוא נמוך יותר וזה תקין או שמא לא משפיע כמו שצריך?

    לקביעת תור
    סגירה
    דימום ציטוטק האם תקין

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר יורם גלעדי
    29/01/2017

    בטיפול בציטוטק יש סיכוי של 10% לכישלון - כלומר לריקון חלקי בלבד של הרחם (אין קשר למיקום הכדורים בפה) וכתוצאה מכך - צורך בגרידה. בעיקרון - אם אין תגובה לציטוטק ניתן לנסות פעם נוספת אחרי 48 -72 שעות ולעיתים גם נסיון שלישי לפני שעוברים לגרידה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לאחר הפלה של 4 כדורים בפה
    מלי
    27/01/2017

    לאחר הפלה בשבוע 9 עם עובר שמתאים לשבוע 6
    אחרי שלקחתי את הכדורים היה כאבי מחזור ממש קלים
    ושלשולים רק אחרי כ 8 שעות התחיל דימום קל שעדיין נמשך כרגע אני 30 שעות אחרי לקיחת הכדורים והדימום נחלש
    אני אמורה רק עוד 5 ימים לחזור לביהח לבדיקה שאלתי היא האם צריך לחכות ככ הרבה ימים או שאלך כבר מחר מחרתיים לשם ? או שהדימום יכול להתחזק פתאום ?ווהאם אם יתנו לי עוד כדורים זה בכלל ישפיע או שבסוף אצטרך לעבור גרידה?

    לקביעת תור
    סגירה
    לאחר הפלה של 4 כדורים בפה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר יורם גלעדי
    27/01/2017

    אם לא הייתה תגובה תוך 48 שעות רצוי לקחת מנה נוספת ולא לחכות 5 ימים. במידה ואחרי 2 נסיונות אין תגובה רצוי לבצע גרידה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בת 34 אמנוראה לא מוסברת
    שושנה
    26/01/2017

    שלום רב,
    אודה לך מאוד אם תתייחס -
    אני בת 34. ילדתי לפני 5 וחצי. משך השנה הראשונה לקחתי גלולות למניעת הריון והיו לי מחזורים. אחרי שנה שמתי התקן לא הורמונלי ומאז כ4 וחצי שנים לא קיבלתי מחזור!
    היה לי פרולקטין גבולי כ750. השאר תקין.
    גילו אצלי מאקרואדנומה בהיפופיזה. לפני חודש וחצי הוציאו לי את רובה בניתוח. הפורלקטין ירד ל200. שאר ההורמונים תקינים. אך המחזור לא חזר. בנוסף התחילו לי בשבועיים האחרונים גלי חום כמה פעמים ביום. מה אני אמורה לעשות או מה לבדוק כדי שהמחזור ישוב? התוצאות בבדיקות:
    FSH 6.5
    E2 128
    TSH 1.2
    T3 FREE 3.7
    T4 FREE 10.0
    LH 2.8
    PROLACTIN 204
    0.9>TESTOSTERONE-TOTAL
    CORTISOL-BLOOD 336
    אני מזכירה שוב שהילד שלי בן 5 וחצי ויכול להיות שבעצם מלידתו לא היה לי מחזור טבעי (אלא רק עם גלולות בשנה הראשונה).
    מה לעשות? תודה ענקית על התייחסותך!

    לקביעת תור
    סגירה
    בת 34 אמנוראה לא מוסברת

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר יורם גלעדי
    27/01/2017

    הפרופיל ההורמונלי המצורף תקין פרט לערכים נמוכים / גבוליים של תפקוד בלוטת התריס (יכול בעקיפין להשפיע על סדירות הווסת) - יש לבצע מעקב על תפקוד הבלוטה
    גם לאחר ניתוח להוצאת מאקרו אדנומה יכולים לעבור מס' חדשים עד שהמחזור מתייצב (אם כי חייב לציין שערכי הפרולקטין הקודמים לא היו מאד חריגים) כך שיש סיכוי סביר שהעניין יסתדר בסופו של דבר
    במקביל יכולות להיות סיבות נוספות לאל ווסת - עודף משקל אם יש) , STRESS, מחלות כרוניות אחרות וכו' - יש לבדוק עם הרופא המטפל. במידה ולא יהיו ממצאים , ניתן לגרום לביוץ בעזרת תרופות משרות ביוץ (קלומיפן / גונאדוטרופינים)

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה רבה על תשובתך המהירה

    שושנה
    27/01/2017

    איזה הורמונים מלמדים על ערכים גבוליים של בלוטת התריס? משום מה כל נושא ההורמונים לא נקלט לי...
    אין לי עודף משקל. אני לחוצה אולי קצת יותר מהממוצע אבל לא משהו שיכול להוביל לאל וסת. לדעתי בכל אופן.
    אחכה לטוב.
    תודה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בת 37 שתי הפלות רצופות
    מיקי
    26/01/2017

    שלום

    בת 37. בריאה עם עודף משקל. בעברי שתי הריונות תקינים ולידות תקינות. בשנה האחרונה עברתי שתי הפלות נדחות, לאחר שבשתיהן הפסיק הדופק לעובר (לאחר שנצפה בשבוע 6). בשני המקרים העובר הפסיק להתפתח בשבוע 8 ובשני המקרים היה ממצא של מוקד היפואקוגני ברחם. בבדיקת דם ל- PTT ן- INR יצאה תקינה.
    מה ניתן לעשות כעת? האם מוקד היפואקוגני מעיד על בעיית קרישות יתר או לא בהכרח?
    איך היית מציע להתקדם הלאה?
    תודה

    לקביעת תור
    סגירה
    בת 37 שתי הפלות רצופות

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר יורם גלעדי
    27/01/2017

    יש טעם לבירור ראשוני
    1 - בדקות דם הורמונליות, סכרת סמויה, US לשלילת בעיות אנטומיות ברחם (לא ברור לי העניין של המוקד ההיפו-אקוגני - היכן בדיוק נצפה ובאיזה הקשר (בכל מקרה אין קשר בינו ובין קרישיות יתר) יש לבדוק עם הרופא המטפל
    2 - משקל עודף כשלעצמו מעלה סיכון להפלות - מומלץ לנסות לרדת
    3 - מעל גיל 35 הקושי להרות עולה אצל כל הנשים ובנוסף - שכיחות הפלות גדלה.
    4 - שיחה עם הרופא מטפל לגבי גורמי סיכון נוספים, מחלות גנטיות במשפחה כו'

    מעבר לכך - עצם העובדה שהרית 2 הריונות תקינים בעבר מעלה את הסיכוי להריון תקין בהמשך! בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם לבצע בדיקות פוריות
    אורי
    23/01/2017

    שלום רב,
    אני בן 36 ובת זוגתי בת 35 ללא בלוטת תריס מטופלת קבוע באלטרוקסין בכדי להישאר מאוזנת. אנחנו יחד כ7 שנים בהם היא השתמשה ומשתמשת בגלולות. אנו מתכננים להתחתן בשנה הקרובה ולאחר מכן בשאיפה הריון ראשון. האם יש בדיקות שכדאי לעשות על מנת לבדוק פוריות ולראות כבר אם יש צורך בטיפול כלשהו על מנת לשפר את הפוריות עקב גילנו ו/או למנוע אפשרות של מומים כתוצאה מהריון בשלב זה בחיים?
    כמו כן, האם כדאי בינתיים לשקול הקפאה של ביציות לפני שמתחילים בנסיונות להריון טבעי (שכאמור יתחילו רק בעוד מס' חודשים)?
    תודה,
    אורי

    לקביעת תור
    סגירה
    האם לבצע בדיקות פוריות

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר יורם גלעדי
    24/01/2017

    הבדיקה המומלצת כרגע היא תפקודי בלוטת תריס כדי לוודא שהיא אן מאוזנת (לקראת ההריון האיזון הוא קפדני יותר ומומלץ להגיע לערכי TSH של 2.5 לכל היותר. בנוסף כמובן מומלץ בדיקות סקר גנטיות, להתחיל לקחת חומצה פולית, בדיקה גינקולוגית שגרתית כדי לשלול בעיות גינקולוגיות לא צפויות וכן - בדיקת זרע רק כדי לוודא שלא תהיינה הפתעות.
    מעבר לכך מכיוון שלמעשה לא ניסיתם בעבר, יש קודם לנסות... ולפנות להשלמת בירור רק אם לא יושג הריון תוך מס' חדשים. לגבי שימור פוריות / הקפאת ביציות - לא הייתי ממליץ במקרה זה. הפרוצדורה מומלצת לנשים ללא בן זוג שעדיין לא החליטו או לא יודעות מה יהיה תכנון המשפחה שלהן בעתיד, וזה לא המקרה שלכם.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הקפאת ביציות

    אורי
    24/01/2017

    תודה ד"ר גלעדי.
    במידה ונרצה ילד שני או שלישי, סביר להניח שנהיה כבר בשנות הארבעים+. לא כדאי כבר מעכשיו להקפיא ביציות למקרה כזה?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר יורם גלעדי
    26/01/2017

    נושא שימור הפוריות אפשרי בהחלט. במקרה כזה מומלץ להקפיא עוברים ולא ביציות מכיוון שיכולת ההישרדות שלהם בהקפאה טובה יותר

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
