מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלה בציטוטקנועלה24/01/2011
שלום! אני בת 22, עברתי הפלה בציטוטק בשבוע 10 וחצי מכיוון שלעובר לא היה דופק. לפי האולטרסאונד העובר הפסיק להתפתח שבוע לפני. סוג הדם שלי הוא b-. לאחר ההפלה שיחררו אותי לבית מבלי לעשות לי חיסון אנטי די. הם שכחו. חזרתי לבית החולים לאחר 4 ימים למעקב ואז הם ראו שסוג הדם שלי הוא די מינוס ועשו לי את החיסון. שאלתי אותם האם זה לא מאוחר מדיי לעשות את החיסון לאחר 4 ימים מכיוון שאני יודעת שבספרות כתוב שאפשר רק עד 3 ימים. הם אמרו שזה בסדר. אני מודאגת מאוד. אולי הם אמרו שזה בסדר רק כדי להשתיק אותי.? אני לא יודעת מה לעשות? ואיך לוודא שההריונות הבאים יהיו תקינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה בציטוטק - תגובה
ד``ר יורם גלעדי25/01/2011רוב הסיכויים שלא נגרם כל נזק. ניתן לבצע בדיקת דם בעוד 3 חדשים (בדיקת COOMBS ) כדי לברר האם יש בדם נוגדנים הקשורים ל RH (נקראים - אנטי D )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותאסתי23/01/2011
אני בת 36 יש לי 3 ילדים הריונות טיבעיים לחלוטין כבר 4 שנים אני מנסה להביא ילד אבל כל הריון מסתיים בהפלה 2 הריונות כימיים ו2 הריונות עים גרידה בשבועות 9-11 מטופלת אצל פרופסור כרפ ששלח אותי לכל הבדיקות וכולן יצאו תקינות כולל קריוטיפ חוץ מה - CRP שיצא גבוה וטופלתי באנטיביוטיקה ונכנסתי להריון לקחתי זריקות פרגניל וגם הסתיים בהפלה עשיתי קריוטיפ של העובר ויצא כרומוזון 15+ ופרופסור כרפ אמר שזה לא אומר כלום ואפשר שיצא הכל תקין פעם הבאה רציתי לשאול מה עוד ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי30/01/2011פרופ' כרפ הוא מומחה ותיק בתחום כך שאני מניח שהוא ביצע את כל הבדיקות הנחוצות. מציע להתייעץ אתו ולקבל הסבר (ישנם פרטים רבים נוספים שאינני יכול לדעת לגבייך - הסטוריה רפואית, בדיקה גופנית, משקל, פרופיל הורמונלי וכו')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותנעמה כהן23/01/2011
שמי נעמה. לפני כשנתיים עברתי הפסקת הריון בחודש השישי לאחר שבבדיקת אולטרה
סאונד נראה כי העובר נפגע. לאחר בדיקה התברר כי זה נגם כתוצאה מפגיעה של חיידק ה cmv. בחודש יולי האחרון נקלטתי שוב להריון. בבדיקת אולטרה סאונד ראשונה נראה כי גודל שק ההריון מתאים לשבוע 5, לא נראה דופק וכמו כן שק החלבון היה גדול משק ההיריויתאן. לאחר כשבוע בבדיקת u.s נוספת נראה תחילתו של עובר וכן דופק אך שק החלבון היה עדיין גדול יחסית, לאחר כשבועיים גודל העובר לא התאים לשבוע ההריון ולא נראה דופק, שוב עברתי הפלה יזומה. בחודש אוק' האחרון שוב נקלטתי ושוב בבדיקה ראשונית לא נראה דופק,שק החלבון היה גדול יחסית וגם נראה גוש דמי בסמוך לשק ההריון. לאחר שבועיים נראה דופק, שק החלבון ושק ההריון התאימו לשבוע ההריון והגוש הדמי נראה אפרפר ופחות שחור כמו בבדיקה הראשונה. הרופא המטפל נשמע מעודד אך עדיין היה עליי לשמור בדברים מסויימים כמו קיום יחסי מין וכמובן שעברתי את בדיקות הדם השגרתיות לתחילת הריון וכמו כן גם בדיקת רמת פרוגרסטרון וביתא שיצאו תקינות. לאחר שבועיים שוב נאה דופק ושק ההריון התאים בגודלו לשבוע ההריון. לאחר שבועיים עברתי בדיקת u.s נוספת שבה כבר לא נראה דופק. ברצוני לדעת מה יכולות להיות הסיבות לכך ואילו בדיקות ניתן לעבור טרם הכניסה להריון על מנת למנוע זאת שוב בעתיד. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי25/01/2011אין קשר בין ההפלה הראשונה לשתיים שלאחריה. רצוי לפנות לרופא מטפל לבירור ההסטוריה הרפואית שלך ומספר בדיקות ראשוניות כדי לשלול גורמי סיכון להפלה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה הפלות חוזרות
נעמה כהן25/01/2011שאלתי היתה אילו בדיקות כדאי לעשות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותליאור19/01/2011
הפלתי השבוע 8 קיבלתי ציטוטק 600 מ"ג לאחר 4 ימים העובר ניפלט.3 ימים לאחר מכן עשיתי בדיקת דם לבטא יצא חיובי 477 . האים זה נורמלי ? כמה בטות אני צריכה לעשות בכדי לדעת שאני נקיה מההפלה .האים כדאי לחכות למחזור הראשון לאחר מכן לעשות בטא .אני מפחדד מגרידה כבר עשיתי גרידה אחת ההפלה קודמת . אני זקוקה לעזרא בבקשה תענו לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי25/01/2011ערכי הביתא יורדים בהדרגה. יש לבצע US כדי לוודא שאין שאריות הריון. אח'כ לחזור על בדיקת הדם בהפרש של שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמירב16/01/2011
שלום רב,
אחרי 3 הפלות רצופות, כולן בשבועות 14-15. הראשונה והשלישית בשל הפסקת דופק והשנייה בשל אוסטוגנזיס אימפרפקטה.
בדיקות קרישיות יצאו תקינות וכן צילום רחם.
פרופ' כרפ שלח אותי לבדיקות דם, והייתי מעוניינת שתאמרו לי מה משמעות התוצאות:
0.63 mIU/L TSH
3.8 pmol/L T3- FREE
14.5 pmol/L T4- FREE
20.0> <20.0 IU/ml THYROGLOBULIN Ab
14.10 IU/ml ANTI THYROID PEROXID
Negative MYCOPLASMA PNEUM IgM
NEGATIVE PARVO VIRUS IgG
NEGATIVE PARVO VIRUS IgM
negative MYCOPLASMA PNEUM IgG
TOXOPLASMA IgM Negative
TOXOPLASMA IgG Negative
GLUCOSE 95
כמו כן הוא שלח אותי לבדיקת נוגדני CHLAMYDIA, אך אני משום מה לא רואה את התוצאה בין הבדיקות. האם זה מצוי תחת שם אחר?
אודה לכם על תגובה לגבי תוצאות הבדיקות. האם ניתן להתחיל "לעבוד" על הילד הבא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ' שבח פרידלר18/01/2011הבדיקות תקינות. אין תשובה לכלמידיה.
בהצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה - האם אפשר היה למנועשחר14/01/2011
בת 43 הריון שני ספונטני אחרי הפסקה מטיפולים. וסת אחרונה ב-30.11. בטא ראשונה 26.12- 87. ב-30.12 בטא 284. פרוגסטרון 51.9. וב-5.1 בטא 569 ופרוגסטרון 29.4. למחרת בדיקת אולטראסאונד הראתה שק הריון ללא עובר המתאים לשבוע 5 ויומיים (כשהבטא פחות מאלף!). ב-8.1 מתחילות הכתמות חומות מעט מאוד. ב-9.1 בטא 817 ופרוג 13.2. ההכתמות מתחזקות מתחיל מעט דם טרי. מבקשת תמיכת פרוגסטרון. הרופאים אומרים שלא. מתחיל דימום וקרישים. השק עדיין במקומו. ב-12.1 בטא 1365. למרות הדימום. יום אחרי בבדיקה - השק כבר לא במקומו בדרך לצוואר הרחם. הפלה. יכולתי להילחם על ההריון הזה, אם הייתי לוקחת תמיכה, האם הייתי צריכה להתעקש על תמיכה? או שבאמת הוא לא היה תקין ולא היה לזה סיכוי? כואבת ועצובה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - האם אפשר היה למנוע - תגובה
פרופ' שבח פרידלר18/01/2011לא נראה לי כי היתה בעיה של תמיכה- קרוב לודאי ההריון לא היה תקין מלכתחילה, שכיח למדי בטווח הגיל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת קרישיות יתר הפלות חוזרמתי אמא!?!10/01/2011
אני בת 28, כ 3 שנים מטופלת IVF- 4 שאיבות, 8 החזרות 2 הריונות שהסתיימו בהפלה טבעית. אי פריון לא מוסבר. הופנתי לביצוע בדיקות תרומבופיליה להלן התשובות:
מה ניתן להשיק מתוצאות אלה, האם יש לי קרישיות יתר? האם זו הסיבה להפלות חוזרות? אודה ביותר לתשובה, מאוד לחוצה... תודה.
ANTITHROMBIN 137.50 % ( 80.00- 130.00) (.........)*
PROTEIN C 153.50 % ( 70.00- 140.00) (.........)*
רצוי לחזור לביקורת
APCR 2.45 RATIO ( 2.10- 3.50) (.*.......)
INR 1.02 RATIO ( 0.80- 1.20) (....*....)
PTT 25.40 SEC ( 21.00- 34.00) (..*......)
PT(%) 95.00 % ( 75.00- 140.00) (..*......)
PT(SECONDS) 11.20 SEC
FACTOR VIII ACT 56.40 % ( 50.00- 150.00) (*........)
נא לחזור על הבדיקה
FACTOR XII 97.00 % ( 50.00- 150.00) (...*.....)
FREE PROTEIN S 93.70 % ( 57.60- 125.00) (....*....)
RVVT SENSITIVE 35.10 SEC ( 29.00- 46.00) (..*......)
RVVT NON SENSITIVE 30.00 SEC ( 26.00- 34.00) (....*....)
RVVT RATIO 1.17 ( 1.05- 1.49) (.*.......)
<1.7 ערך תקין בקומדין
לא מטופל בנוגדני הקרישה נא לחזור על הב
דיקה לאחר 3 חודשים בלבד
PTT SENSITIVE 33.60 SEC ( 24.50- 37.00) (......*..)
PTT NON SENSITIVE 29.00 SEC ( 21.00- 34.00) (.....*...)
PTT RATIO 1.16 ( 0.97- 1.20) (......*..)
LUPUSעם ראגנט רגיש ל PTT התוצאה היא יחס בין
LUPUSעם ראגנט שאינו רגיש ל PTT לבין
<1.14 ערך תקין בקומדין
MTHFR (C677T) NORMAL
C677T
FACTOR V (DNA) NORMAL
G1691A
FACTOR II (DNA) NORMAL
G20210A* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת קרישיות יתר הפלות חוזר - תגובה
פרופ' שבח פרידלר12/01/2011אכן שתי תוצאות חורגות מהנורמה ויתכן בשל כך נטיה לקרישיות יתר. עליך לגשת לייעוץ אצל המטולוג ולקבל הנחיות לגבי טיפול מונע הולם בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת קרישיות יתר הפלות חוזר - תגובה
פרופ' שבח פרידלר12/01/2011אכן שתי תוצאות חורגות מהנורמה ויתכן בשל כך נטיה לקרישיות יתר. עליך לגשת לייעוץ אצל המטולוג ולקבל הנחיות לגבי טיפול מונע הולם בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור אחרי הזרעהמירי09/01/2011
האם תחושה של קבלת מחזור כלומר כל הסימנים שתמד מופיעים משהו כמו שבוע לפני תאריך משוער לקבלתו מעיד כי ההזרעה לא תפסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור אחרי הזרעה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/01/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת שום כמות גדולהמירי09/01/2011
שלום
רציתי לדעת האם אכילת כמות ממש גדולה של שום בתוך בישול של ספגטי (אבל ממש הרבה כמע אשכול שלם של שום מבושל)
אסור לאחר כמה ימים אחרי הזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת שום כמות גדולה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/01/2011מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים וכניסה להריוןאסנת07/01/2011
בת 31 ואמא לשניים (הריונות תקינים וכניסה טבעית להריון בשניהם). מחזורים סדירים באורך של כ 30-31 ימים. מזה כשנתיים (אחרי הלידה השניה) החלה תופעה של כתמים כשבוע לפני תחילת המחזור האמיתי.
אנחנו מנסים להיכנס להריון שלישי מזה 7 חודשים. בבדיקת דם ביום ה 23 למחזור ערכו של הפרוגסטרון 21.3 nmol/l; וערכו של E2 הינו 426 pmol/l.
האם התופעה של הכתמים יכולה להיות קשורה לאי השגת הריון עד כה? (תופעת הכתמים לא היתה קיימת לפני ההריונות הקודמים). במידה שכן - כיצד ניתן לטפל בזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים וכניסה להריון - תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/01/2011עקרונית, יכול להיות קשור לירידה ברמות הפרוגסטרון. ניתן לתת תוספת פרוגסטרון בשבועיים שלאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 הפלותעינת06/01/2011
שלום רב לרופאים,
בת 37 עם 2 ילדים מהריונות ספונטניים. בשנה האחרונה עברתי 3 גרידות: שתי הראשונות בשבוע 8-9 עקב עובר שלא התפתח לאחר שנצפה כבר דופק (איטי), האחרון לאחר הפלה טבעית (היות והיה חשד למולה - שנשלל). מציינת ששתי הגרידות האחרונות היו תוך פרק זמן קצר מאוד - כחודשיים, אפילו לא הספקתי לקבל מחזור בניהן. נאמר לי ע"י רופאי כי העובדה שיש לי 2 ילדים בריאים מהריונות טבעיים מראה כי סביר להניח שהסיבה נעוצה ב"ביש מזל סטטיסטי" ונתבקשתי להימנע מהריון בחודשים הקרובים על מנת לתת לגוף להתאושש מהגרידות הצפופות.
בדיקות קרישיות שבצעתי יצאו תקינות. ואחרי כל הסיפר הארוך הזה (סלחו לי..) שואלת:
1. האם להמשיך לבדיקות נוספות כלשהן?
2. כמה זמן להמתין עד לניסיון נוסף להכנס להריון?
3. האם ניתן לראות באולטרסאונד אם הרירית "התאוששה"?
תודה רבה ושוב התנצלותי על האורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 הפלות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/01/2011אכן , עם כל אי הנעימות, התשובה שקיבלת הגיונית.
יחד עם זאת, מכיוון שמדובר ב 3 הפלות רצופות, הרי שכדאי לכסות את כל האפשרויות ולהשלים בירור מלא - כולל בירור הסטוריה רפואית מקיפה שלך ושלילת גורמי סיכון (תרופות, מחלות כרוניות, עודף משקל וכו'), , בדיקות דם לפרופיל הורמונלי ובדיקות כלליות (כימיה, ספירת דם , B12 וכו'), בדיקת קרישיות יתר וכן - צילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמות 8 ימים אחרי הביוץעדי06/01/2011
הי
האם הכתמות החל מיום אחרי ביוץ 8 (בתחילה חומות החל מיום אחרי ביוץ 10 ורודות עם טיפות דם קטנות מידי פעם) , יכולות להעיד על בעיה בפרוגסטרון? האם כדאי לבצע בדיקה לרמת פרוגסטרון במצב שכזה?
הדבר קרה לי בפעם הראשונה ב3 חודשים שאחרי הריון כימי ואז הסתדר מעצמו. כעת, אחרי הריון כימי שני, חוזרת התופעה.
מה כדאי לעשות במצב שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמות 8 ימים אחרי הביוץ - תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/01/2011אכן, יכול להיות קשור לירידה ברמות הפרוגסטרון. ניתן לנסות תוספת פרוגסטרון בשבועיים שלאחר הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר הפלהסימה04/01/2011
ב 20 לאוקטובר עברתי גרידה עקב עובר ללא דופק כבר מעל לחודשיים שלא קיבלתי מחזור האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר הפלה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/01/2011רצוי להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגנילשיווה03/01/2011
שלום רב
בת 33 פולייצסטית, מהריון ראשון יש לי ילדון טיפולים בריא.
ההריון השני היה ספונטני ועברתי גרידה בשבוע 12 על רקע הפסקת דופק
ב IVF היו 2 הריונות כימים שאחריהם עברתי בירור מקיף שכלל צילום רחם תקין, היסטרוסקופיה טיפולית בה הוסרה מחיצה משמעותית, קריטיפ ובדיקות קרישה ונוגנדים תקינות. תת פעילות של הבלוטה מאוזנת עם אלתרוקסין.
IVF עם קלקסן 60 מ"ג עקב ההיסטוריה ועוד הריון כימי.
כעת הומלץ לי לעלות את מינון הקלקסן להוסיף אספירין ופרדיניזון.
אופציה נוספת היא להוסיף זריקת פרגניל.
שאלתי היא האם הפרגניל ניתן מהחזרת עוברים או מבטא חיובית? מה המינון המקובל לזריקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרגניל - תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/01/2011הפרגניל ניתן החל מהחזרת העוברים במינון של 2500IU לזריקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפור משפחתי של הפלות חוזרותמעיין31/12/2010
אני בת 29, לאחר 2 הריונות ספונטניים, שניהם הסתיימו בהתחלת דופק והפסקתו מייד בשבוע 6 (ביצוע גרידות). לפני כ-30 שנים, אמי עברה 6 הפלות רצופות באותו אופן (הפסקות דופק מוקדם), לידת 2 ילדים בריאים לאחר מכן, ללא הבנת הסיבה להפלות (בכל זאת, מדובר בלפני שלושים שנה...). לאחר ההפלה הראשונה ביצעתי בדיקות בירור קרישיות יתר שיצאו תקינות, ורופאים הבהירו לי שככל הנראה ההפלה ההיא הינה מקרית ולא קשורה לסיפור של אמי. כעת, לאחר ההפלה השניה, נראה לי כי עלי לחזור לבירור מקיף.
1. כיוון שקרישיות כבר נבדקה, מה עוד עלי לבדוק (מה עוד יכול לעבור תורשתית בהתחשב בסיפור של אמי)
2. אשמח לקבל המלצה לרופא מומחה בתחום.
תודה, מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפור משפחתי של הפלות חוזרות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/01/2011רצוי לפנות לרופא המטפל לבירור הסטוריה רפואית מקיפה שלך ושלילת גורמי סיכון (תרופות, מחלות כרוניות, עודף משקל וכו'), , בדיקות דם לפרופיל הורמונלי ובדיקות כלליות (כימיה, ספירת דם , B12 וכו')וכמו כן - US וצילום רחם.
יש לזכור שעם כל זאת, במידה ואין כל ממצא מחשיד, עדיין הסיכוי שלך להריון תקין בפעם הבאה דומה לכל אשה אחרת בגילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)