מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםשאלה01/11/2010
נשלחתי לבצע בדיקות קרישיות הדם לאחר 2 הפלות.
קיבלת את התוצאות :
הומוזיגוט למוטציית MTHFR C677T
FACTOR-V-LEIDEN MUT נורמלי
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר יורם גלעדי08/11/2010אין הוכחה לקשר בין מוטציית MTFHR להפלות חוזרות. מומלץ לפנות להמטולוג כדי לקבל הסבר מפורט יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה שנייה יעוץאלון31/10/2010
חברה שלי עברה לפני כשנה הפלה בחודש רביעי בניתוח
השבוע אנחנו צריכים לקחת כדור להפיל תילד הזה גם היא בחודש הראשון עדיין
יש לי שאלה זה יכול לפגוע ברחם ?
יש מצב שהיא תהיה עקרה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה שנייה יעוץ - תגובה
פרופ' שבח פרידלר01/11/2010הסיכון מזערי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןהדס31/10/2010
שלום,
בת 34 + ילדה בת 4.
הריון ספונטיני ותקין.
מנסים כבר שנתיים להרות, ללא הצלחה ונמצאת בלחץ מזה שאולי כנראה משפיע עליי.
בדיקת פרופיל הורמונלי, צילום רחם ובדיקת זרע תקינות לחלוטין.
הרופא המליץ להתחיל איקקלומין (טבליות):
שאלותיי:
1. האם כדאי לי להמשיך לנסות טבעי, ואם כן כמה זמן?
2. מהן תופעות הלוואי של האיקקלומין? האם יכול להיות נזק מזה?
3. הרופא אמר לי להתחיל ביום החמישי למחזור, 2 כדורים למשך 5 ימים = סה"כ 10 כדורים, המינון לא גדול מדי?
4. עפ"י הכדורים מתי אמור להיות הביוץ?
5. לפי מעקבי זקיקים שעשיתי בחודשים האחרונים, אני כן מבייצת ועובי רירית תקין, אז למה בכל זאת להתחיל את האיקקלומין, אני מתלבטת מאוד האם זה יכול לגרום לי נזק יותר מאשר תועלת?
אנא עזרו לי, מודאגת מאוד.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין - תגובה
ד``ר יורם גלעדי31/10/2010לאחר שנתיים ללא הריון ניתן לנסות טיפולים תרופתיים להשראת ביוץ. איקאקלומין ניתן כדי לגרום לך לבייץ יותר מביצית אחת וכך להעלות את סיכויי ההפריה. תופעות הלואי הן מינימליות - ברוב המקרים אין, ובחלק מן המקרים - בחילות קלות, נפיחות בבטן, גודש בשדיים, כאבי ראש, נצנוצים בראיה.
כדי לדעת את מועד הביוץ המדוייק ניתן לבצע מעקב עם ערכה ביתית לחיזוי ביוץ או לבצע מעקב US .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא הפרייה חוץ גופיתליאת31/10/2010
שלום רב,
אני בת 36 + 1
הריון ראשון הריון רגיל - נקלטתי טבעי אחרי שלושה חודשים.
אני מנסה להכנס להריון שני כמעט שלוש שנים אך ללא הצלחה
אחרי 5 הזרעות
ואחרי 3 הפריות חוץ גופיות
בכל הפריה מחדירים לי שני אוברים בלבד
הבעיה שאני לא נקלטת היא בגלל איכות הזרע
כל חודש אני מקבלת זריקות לפי המסלול המקוצר מיום השלישי של המחזור
עד היום לא הקפיאו לי אוברים (2 הפריות ראשונות)
בהפרייה השלישית הקפיאו ארבעה עוברים -
האם בהפרייה עם אוברים מוקפאים יש גם אחוז הצלחה?
האם לדעתך עליי לבקש שיחדירו לי יותר משני אוברים בשלב זה?
איך יתכן שאיכות הזרע ככה יורד בחמש שנים (יותר נכון בשלוש שנים מהרגע שהתחלנו לנסות) בצורה כ"כ משמעותית שאפילו בהפרייה אני לא נקלטת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא הפרייה חוץ גופית - תגובה
ד``ר יורם גלעדי31/10/20101 - בהחזרת עוברים מופשרים יש בהחלט הצלחות.תלוי באיכות העוברים
2 - לאחר מס' רב של כשלונות ניתן להחזיר יותר משני עוברים מופשרים.
3 - קשה להתייחס לנושא הזרע מבלי לקבל נתונים. רצוי לפנות לרופא מטפל עם הבדיקות שבוצעו עד כה כדי לדעת אם יש צורך בהשלמת הבירור של הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע לא תקינה ועישוןאני30/10/2010
בדיקת זרע:
Liquefaction - yes
viscosity - normal
PH: 7.8
volume: 1.8
concentration: 10 milion/ml
תנועתיות אחרי שעה 16%, דירוג תנועתיות I, II, III
vitality (1 hour) 48%
normal morphology 8%
immature forms: slight
no leukocytes
1- עד כמה בדיקת הזרע גרועה?
2- עד כמה הפסקת עישון עשויה לעזור?
3 - זיבן, תרופה להפסקת עישון עלולה מצידה גם היא לפגוע באיכות הזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע לא תקינה ועישון - תגובה
ד``ר יורם גלעדי31/10/2010ספירת הזרע אכן נמוכה מהנורמה. עישון ותרופות למיניהם עשויים לפגוע באיכות הזרע. קשה לדעת אם אכן זה הגורם היחיד במקרה זה. רצוי להיבדק כולל US אשכים ובדיקת דם לרמות הורמונים שונים הקשורים לייצור הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרוגסטרוןמבקשת תשובה28/10/2010
היי
עשיתי בדיקת פרוגסטרון ביום ה 24 אחרי מחזור.
תוצאת הבדיקה הייתה : 10.25 ng/ml
האם אפשר לדעת אם הייה ביוץ באותו חודש?
והאם אפשר לקחת כדורי איקוקלומין לשיפור התוצאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פרוגסטרון - תגובה
ד``ר יורם גלעדי31/10/2010כנראה שהיה ביוץ. כשבוע לאחר הביוץ עולות רמות הפרוגסטרון לערכים של 40-50 ומעלה. יכול להיות שהבדיקה נלקחה יום - יומיים לאחר הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהליאת26/10/2010
1. קיימתי יחסי מין יבשים...הוא היה בבגדים ואני עירומה ...הוא גמר במכנס ...חששתי מהריון מאחר והנרתיק היה במגע ישיר עם הכתמים...
2. לאחר 21 יום מהביוץ ביצעתי בדיקת הריון ביתית אשר הראתה תוצאה שלילית ...בדיוק באותו יום קיבלתי מחזור אך נשארתי בחשש שזה דימום ולא מחזור ..לכן חיכיתי עד שסיימתי מחזור ואחרי חמישה ימים ביצעתי שוב בדיקה ביתית ויצאה שלילית.
מה שמדאיג אותי שאני מרגישה מזה שבוע התנפחות וכובד בבטן (תחושת התמלאות) ...גזים..צרבת ...אי נוחות והתקפות רעב פתאומיים .
האם אלו תסמיני הריון או שאני יכולה לסמוך על בדיקת הריון ביתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי27/10/2010פורום זה מיועד לשאלות בנושא פוריות. ניתן להפנות את השאלה לפורום המתאים או לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שתי הפלות חוזרות בדיקת דם.מיקי 2625/10/2010
שלום רב,
אני לאחר שתי הפלות. כל הפלה הייתה בסביבות שבוע 8-9.
בבדיקות שנעשו לאחרונה התגלה:
CARDIOLIP. IGM 10.67 MPL/ML ( 0.00- 7.00) (.........)*
Positive
מה זה אומר? כיצד ניתן לטפל בזה? האם זה הגורם להפלות?
יש לי תור לרופא רק עוד בוע מהיום, אשמח לתשובה מהירה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר שתי הפלות חוזרות בדיקת דם. - תגובה
ד``ר יורם גלעדי27/10/2010יכול להיות קשר ביון הנ'ל להפלות חוזרות. ניתן לטפל בהריון הבא במיקרופירין וסטרואידים. רצוי להתייעץ עם המטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון לא תקין? אחרי הפלהשרה24/10/2010
שלום רב,
אני אישה בת 30, אמא לשני ילדים בריאים, עברתי הפלה בחודש יולי ואחרי הווסת הראשונה נכנסתי מיד להיריון, ביום שלישי הייתי בביקור אצל הרופאה (לפי ווסת אחרון הייתי צריכה להיות 7 שבועות), עשתה לי אולטרהסאונד ואמרה לי שזה לא טוב ושכנראה שאני שוב אעבור הפלה וביקשה ממני לבוא עוד שבוע,היא לא הרחיבה ורק אמרה שנצפה דופק חלש, מאז אני לא רגועה ומחפשת חומר על הפלות באינטרנט וגם החלטתי לעבור היום על דעת עצמי בדיקת בטא התוצאה הייתה 86000, שוב הסתכלתי על צילום האולטרה שנתנה לי וראיתי שכתוב 6+2 ו 0.47, האם באמת המצב לא טוב? אני מאוד לא רגועה במיוחד שזו יכולה להיות חס וחלילה ההפלה השנייה ברצף? האם יכול להיות שהמכשיר לא באיכות טובה ולזה יש השפעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון לא תקין? אחרי הפלה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי27/10/2010קשה לענות מבלי לראות את הבדיקה בזמן אמיתי. בעיקרון בדיקת הדם מתאימה פחות או יותר לגיל הריון וההפרש בין גיל הריון מחושב למה שנראה ב US אינו משמעותי. בכל מקרה אין צורך כרגע לעשות דבר מבחינה טיפולית . מציע להמתין בסבלנות ולחזור על הבדיקה בהפרש של שבוע. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפירמיטל24/10/2010
שוב שלום,
עברתי לאחרונה הפלה יזומה בעקבות התפתחות לא תקינה של גפיים וכליות. צסיטיק היגרומה ומיעוט מי שפיר.
קראתי לגבי מיעוט מי שפיר וסיבותיו...אבל לצערי לא הבנתי מה אצלי הייתה הסיבה לבעיה. האם יכול להיות שעל אף שלא התייבשתי במהלך הקיץ אך מאידך גם לא שתיתי כמות רצוייה של מים, זאת הסיבה למיעוט קיצוני במי שפיר?
אני פוחדת שאולי קיימת בעיה אחרת (כמו דליפה) ושמא בהריון הבא תהיה בעיה דומה. האם יש אפשרות לבדוק לעומק מה הסיבה לפני שאני נכנסת להריון נוסף?
תודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט מי שפיר - תגובה
ד``ר יורם גלעדי27/10/2010מקור מי השפיר הוא בשתן של העובר. לפי מה שכתבת הייתה בעיה בהתפתחות הכליות כך שזה יכול להסביר את מיעוט מי השפיר. אין סיבה שמיעוט כזה יחזור בהריון הבא כאשר העובר תקין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מיטל27/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 הפלותשירה22/10/2010
שלום רב, יש לי ילדה בת 4.5 מהריון ספונטני (אשר נגמר בניתוח קיסרי דחוף עקב מצוקה עוברית).
עברתי גרידא לפני כשנתיים לאחר שלא נצפה דופק בשבוע 7 וכן גרידא נוספת אתמול בדיוק מאותה הסיבה, רק הפעם בשבוע 10.
חשוב לי לציין כי אין כל בעיות בריאות ו/או בעיות פוריות וכאשר רצינו, ניסינו ונקלטנו מיד, בכל שלושת ההריונות.
הרופאה שלי לא ממליצה על שום בדיקה לפני הניסיון הבא אך אני חוששת מאוד לעבור את הטראומה של הגרידא בפעם השלישית ורוצה לדבוק האם בכל זאת יש בדיקות שאוכל לעבור לפני הניסיון הבא.
אני בת 37.5.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 הפלות - תגובה
פרופ' שבח פרידלר23/10/2010יש בדיקות בסיסיות שניתן לבצע כמו בירור חלל הרחם, שלילת הפרעות הורמונליות, זיהומיות, מטבוליות וכיוצ"ב. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת עובריםאמי21/10/2010
שלום!
בת 34 בטיפולי IVF לאחר 2 הפלות בשבוע 7 -8 בשל הפסקת דופק והריון אחד כימי. . ב - 9.10 עברתי החזרת 3 עוברים מוקפאים , לדברי הרופא באיכות טובה. היום הופיע הפרשה דמית מעט בניגוב וגם בזמן החדרת המוליך של הקרינון הופיע דם טרי.( לציין מטופלת בפרוגינובה פעמיים ביום וקרינון).
עברתי בעבר החזרת מוקפאים אך לא הופיע דימום לפני שהפסקתי את התמיכה.
1. האם יתכן מצב שהתמיכה שאני נוטלת אינה מספיקה?
2. האם יש עדין סיכוי להריון תקין. אני צריכה לעשות בטא ביום א' .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' שבח פרידלר22/10/20101. יתכן
2. סיכוי קטן מאד אם הדמם שלך כמו וסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותמאיה21/10/2010
שלום,
אני בת 26.5 נמצאת בטיפולי IVF עקב בעית זרע קשה, בנוסף יש לי שחלות פוליציסטיות.
היו לי כבר 3 הריונות- אחד נפל בשבוע 7 לאחר שנצפה שק הריון ריק, ועוד 2 הריונות כימיים שנגמרו מהר מאוד.
עשיתי בדיקות קרישיות שכולן יצאו תקינות, חוץ מבדיקת TT-RATIO שיצאה 1.23 כשהטווח הוא 0.85-1.15.
האם זה יכול להעיד על בעית קרישיות?
והאם יכול להיום שההפלות נובעות ממצב הזרע הירוד?
מה מומלץ עוד לבדוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
פרופ' שבח פרידלר22/10/2010לא נראה כי יש בעית קרישיות, אם הזרע גרוע ממש כדאי לבצע בדיקה גנטית לבעלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר ללא דופקמיכל19/10/2010
שלום,
אני בת 32, נשואה טרייה.
אתמול הלכתי לעשות אולטרסאונד והרופא אומר שיש שק הריון תוך רחמי 40 מ"מ, נצפה רמש של שק חלמון ללא דופק עובר והעובר נראה כבן 6-7 שבועות.
הרופא נתן לי הפנייה למיון נשים לעוד שבוע. ואמר לי לבוא אחרי צום. (האם זה אומר שהוא מתכנן לי גרידא?)
המחזור האחרון היה ב14 לאוגוסט, כשבזמן שהביוץ היה אמור להתרחש, לא קימתי יחסים עם בעלי (אסון משפחתי) ובטוח שקיימנו יחסים רק אחרי ה31 באוגוסט כולל. מה שמביא אותי למסקנה שהעובר חייב להיות בן 7 שבועות או כמה ימים פחות.
שאלה 1: לפי חיפושים באינטרנט אני מבינה שלפני 8-9 שבועות בכלל לא רואים דופק. האם זה נכון? מה גיל העובר המקסימלי שבו ניתן להגיד בוודאות שאין דופק ויש לעבור הפלה?
שאלה 2: עברתי מקרה דומה עם הפלה טבעית לפני 8 שנים. הלכתי למיון ועשו לי גרידא. אין לי ילדים עדיין ואני מאוד רוצה להרות.
האים אני יכולה להתעקש על כדורים ולא הפלה? אני מפחדת לעוד סיבוכים גם ככה השעון מתקתק.
תודה רבה, מחכה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר ללא דופק - תגובה
פרופ' שבח פרידלר22/10/2010משבוע 6 ניתן לראות דופק. בשבוע 7 האבחנה ודאית. יחד עם זאת תמיד אפשר לחכות שבוע נוסף בשביל ההרגשה הטובה.
את יכולה לבקש גם כדורים, אין סיבה שלא תעני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםרננה17/10/2010
בת 37 נ+ 1, לאחר 5 הפלות נעשות הרבה בדיקות.
הגיעו תשובות של בלוטות התריס רציתי לדעת האם הן תקינות
T-4: 15.3
T-3: 5.1
TSH-0.85
THYROGLOBULIN AB: 54.4
הבדיקה של THYROGLOBULIN
מצוינת כחורגת מהנורמה (נורמה= 10-40)
האם זה מעיד על בעיה כל שהיא?
האם זה יכול להסביר את ההפלות החוזרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
ד``ר יורם גלעדי17/10/2010לצערי פורום זה אינו מיועד לפירוש תשובות מעבדה. למעבדות שונות יש ערכי נורמה שונים כך שקשה להתייחס לתוצאות, ובנוסף העתקת התשובות לתוכן השאלה היא מקור לטעויות והטעיות.
נוגדנים כנגד בלוטת התריס לא גורמים כשלעצמם להפלה, אלא אם כן הם פוגעים בתפקוד בלוטת התריס שלך.
ממליץ לפנות לרופא מטפל לקבלת הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)