מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לידה בסוף שבוע 18ש03/09/2010
לאחר שנתיים וחצי של טיפולים (עקרות בלתי מוסברת) נקלט ההריון, בשבוע 18 + 6 ימים הייתה לי ירידת מים ולידה. וזה אחרי שכל הבדיקות היו תקינות (שקיפות, סריקת מערכות וחלבון עוברי) בבה"ח לא הייתה תשובה מדוע והשילייה נלקחה לניתוח (רק 30% שתתקבל תשובה לגבי הסיבה) גם הרופא שלי מופתע וטוען שזה נדיר (?!) השאלה מה יכולה להיות הסיבה?
1. בשבוע שקדם לזה הייתי בטיול בכנרת -- אבל דאגתי לשתות המון והיות בצל! ייתכן והחום גרם לזה?
2. בעלי ואני קיימנו יחסים (אמנם לא מלאים)-- האם ייתכן שזאת הסיבה?
כרגע אני ממתינה לתוצאות בדיקות הדם (קרישיות יתר וכו')
אני ממש צריכה תשובה, לא ייתכן שזה קרה ואף אחד לא יודע להסביר לי למה.. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/09/2010הסיבות השכיחות במקרה כמו שלך הן זיהום ו/או אי ספיקה של צואר הרחם. במקביל להשלמת הבירור מומלץ לבצע תרבית נרתיק וצואר הרחם למזהמים ספציפיים שונים בייעוץ עם הרופא המטפל, וכן מומלץ לבצע תפירה של צואר הרחם בהריון הבא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה ד"ר
ש06/09/2010ש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישיותמירב01/09/2010
שלום רב,
בחודש 12/2009 עברתי הפלה בשבוע 9 עקב הפסקת דופק
בחודש 7/2010 עברתי הפלה בשבוע 7 עקב שק הריון ללא עובר
הופניתי לבדיקות קרישיות והיסטרטסקופיה.
בדיקת היסטרוסקופיה גילתה פוליפים והידבקויות שהוסרו.
כמו כן קיבלתי עכשיו תוצאות של בדיקות קרישיות:
APC Resistance תקין
PCR Factor 2 Mutation הטרוזיגוט
PCR MTHFR הטרוזיגוט
PCR Factor 5 Leiden - נורמלי
ההומוצטאין יצא 6.6 בטווח של 5-10
מקריאה באינטרנט אני מבינה שיש בעיית קרישיות בפקטור 2...
השאלה שלי היא כזו:
התחלתי אתמול מעקבים לקראת הזרעה, כולל הזרקת גונל F.
במידה ועלי להזריק קלקסן, האם עלי לעשות זאת החל מיום ההזרעה, או שעלי לעשות זאת כבר עכשיו, כשאני מתחילה מעקבים והורמונים?
יש לי פגישה עם פרופ' כארפ (מומחה להפלות ששלח אותי לבדיקות אלו) רק ביום ראשון, שאני מאמינה שאז ייתן לי את המינון הנכון לטיפול בקרישיות, אבל אז כבר אהיה אחרי 5 ימי הזרקת הורמונים...
אני קצת בלחץ ורק רוצה לדעת האם הלך לי החודש הטיפול אם לא הזרקתי קלקסן לפני ההזרעה עצמה.
אם יש לך עוד תובנות בנוגע לבדיקות שלי, אשמח מאוד לשמוע!
הרבה תודה וחג שמח
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/09/2010לדעתי ההידבקויות והפוליפים שהיו ברחם הם הגורם המשמעותי יותר במקרה שלך. לגבי הקלקסן אפשר להזריק גם מאוחר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותsool31/08/2010
שלום רב,
אני שבוע אחרי הפלה ולא רוצה להיכנס להריון בחודש הזה, יש לי שתי שאלות:
1. האם כל עוד ההורמונים בגוף גבוהים בעקבות ההריון לא יהיה ביוץ ?
2. מתי פחות או יותר יהיה ביוץ אחרי הפלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/09/2010- הביוץ מופיע כ 4 ש/בועות לאחר ההפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה שלישיתשיר29/08/2010
שלום,
אני נשואה כ10 חודשים וזה כבר פעם שלישית שאני מפילה בשבוע 6..
מה כדאי לעשות הלאה..
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ירון01/09/2010שלום שיר
חויתי בעבר מצב דומה לשלך, זאת היתה תקופה מאוד לא קלה עבורי. נעזרתי אז בהומיאופת בשם דוד גרושקו שעזר לי להתחזק ולצאת מהמשבר ברמה הנפשית אבל גם פיזית הייתי זקוקה לחיזוק. הטיפול ההומאופתי פשוט הכניס לי אור חיובי לחיים . מאז תחילת הטיפול יש לי כבר 2 ילדים נהדרים ומקסימים.
אני ממליצה בחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי05/09/2010רצוי לפנות לרופא המטפל לבירור ראשוני לפני תכנון ההריון הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימיעינת29/08/2010
האם מיד לאחר הריון כימי מותר לנסות להיכנס להריון או שצריך לחכות חודש למחזור הבא?
והאם ניתן במהלך החודש הזה לבצע בדיקות לגילוי קרישיות יתר או שגם כאן צריך לחכות עד אחרי המחזור הבא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/09/2010בדיקות קרישיות יתר רצוי לבצע כ 6 שבועות לאחר הפלה. במידה ומדובר בהריון כימי, ניתן לבצע מוקדם יותר אך רצוי לא לפני 4 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאדני29/08/2010
שלום רב, לפני כחודשיים עברתי הפלה טבעית, הרופא ביקש שאבצע בדיקת בטא ואבוא אליו עם התוצאות חודש לאחר הדימום. תכננתי לעשות זאת אך יצא שטסנו לחו", וחזרתי רק לפני יומיים ולא הספקתי לבצע את הבדיקה, לא יכולנו להתאפק וקיימנו יחסים ....האם לבדיקה יש משמעות כעת כשיש סיכוי שאני בהריון? האם לבצע אותה כעת?
אודה מאוד לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/09/2010ניתן לבצע את הבדיקה גם כעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LAC חיוביאני28/08/2010
בעקבות הפלות חוזרות ערכתי בירור לקרשיות יתר ( בעקבות תוצאות גבוליות בפעם הראשונות )
בהתאם לתוצאות יצאו מס' תוצאות חורגות :
פירינוגן - 403 ( התחום המקסימלי 400 )
RVVT (sensitive to LAC- 83.4 ( התחום המקסימלי 47.89 )
RWT RATIO - 1.86 ( התחום המקסימלי 1.22 )
PTT (sensitive to LAC - 48 ׁ( התחום המקסמלי 46.83 )
לסיכום נרשם : LAC RWT RATIO- נמצא חיובי .
מה זה אומר ? מדוע RVVT (sensitive to LAC כל כך גבוה? מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/09/2010LAC חיובי יכול להיות קשור להפלות חוזרות. במקרה כזה מומלץ לטפל באספירין במינון נמוך + סטרואידים מתחילת ההריון. כמו כן, יש המוסיפים גם קלקסן - רצוי להתייעץ עם המטולוג בנושא זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםאני28/08/2010
שבת שלום
אני בתקופה של נסיונות להרות. חודש שעבר עברתי טיפול IVF אך העוברים לא נקלטו. החודש הזה אני אמורה לעבור החזרת עוברים שהוקפאו בשאיבה הקודמת.
ביום השלישי (או הרביעי) להופעת הדימום החזק (בדר"כ שבוע לפני הוסת אני מקבלת דימום כהה אך הוא חלש
מאוד ונאמר לי לא להתייחס אל זה כאל וסת ולספור את הימים מהדימום החזק) עשיתי בדיקת
זקיקים ובדיקת דם, לפי דברי הרופאה הבדיקות הראו רמת הורמונים גבוהה ליום השלישי ( E2 370, Progesterone 1.2 ) בבדיקת הזקיקים היה זקיק של 13 מ"מ , בעוד רירית הרחם סדירה ועוביה 5מ"מ.
ביום השישי עשיתי שוב בדיקות, שוב נאמר לי ע"י הרופאה שרמת ההורמונים גבוהה ליום המחזור וכן מספר וגודל הזקיקים - אחד- 17 מ"מ ונוסף- 13 מ"מ
עובי הרירית 6 מ"מ .
הרופאה התייעצה איתי ואמרה שהמחזור הזה לא רגיל/מוזר/לא תקין ואולי כדאי לוותר החודש על החזרת העוברים כדי לא "לבזבז" עוברים טובים.
אנא עזרו לי בהתייעצות הזו....
סלחו לי אם השורות הבאות מראות על בורות בנושא ואשמח אם תתקנו אותי, אני כותבת מתוך הרהורי ליבי ולא יותר מידי בקיאה בכל מה שמתרחש "שם" בפנים :
אני רוצה לעשות החזרה החודש, אני מבינה שרירית הרחם צריכה להיות בעובי מתאים על מנת להחזיק או לקלוט את העובר. אך לגבי הזקיקים ורמת ההורמונים, האם זה מאוד משמעותי בשלב זה כאשר אין צורך לשאוב ביציות?
האם הגיוני לחכות ליום שבו רירית הרחם בעובי המתאים ואז לבצע החזרה?
בכל מקרה תודה רבה
מצפה לתשובתכם
שיהיה שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת: עדי
פרופ' שבח פרידלר28/08/2010מחזירים לפי יום הביוץ - שנקבע על פי עלית ה LH בדם וחישוב התאמה בין יום הביוץ שלך ליום בו הוקפאו עוברים. התנאי להחזרה שרירית הרחם תהיה במראה ועובי תקינים, כלומר תלת שכבתי ובעובי מעל 6 מ"מ. אם התנאים האלה יתקיימו החודש יופי, אם לא בחודש הבא. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' , שבוע טוב.
אני28/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - החזרת עוברים
אני01/09/2010בוקר טוב
רציתי לשאול לגבי תאריך ההחזרה -
אם הוקפאו העוברים ביום 3, כמה ימים מיום הביוץ תערך ההחזרה?
תודה רבה
ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתנילי28/08/2010
שלום רב
אני בת 30, לפני כחצי שנה הריון ראשון שנקלט לאחר חודשיים של נסיונות, והסתיים לצערנו בהפלה טבעית בשבוע 7. מאז מחזורים יחסית קצרים אך סדירים בכל 24-26 יום. על פי בדיקות ביוץ ביתיות, והרגשת כאבי ביוץ ברורים החישובים מראים הופעת מחזור 10 ימים לאחר הביוץ (כיומיים לפני הופעת הדימום ישנן כבר הפרשות חומות). שאלתי היא האם השלב הלוטאלי חייב להיות 14 ימים? האם 10 ימים בין ביוץ למחזור עדיין נחשב תקין? אילו בדיקות עליי לבצע במידה ולא תקין? תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת: נילי
פרופ' שבח פרידלר28/08/201014 יון בדר"כ, בדיקות ביתיות אינן מדויקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 הפלותלירז25/08/2010
יש לי ילד אחד בן 3. אחרי שנה של ניסיונות לילד נוסף ביצעתי גרישה בשבוע 7 - היה רק שק הריון. לאחר 4 חודשים הפלה נוספת בשבוע 10 - הדופק הופסק [מהתחלת ההריון הרופא לא היה אופטימי]. כיום לאחר 4 חודשים מההפלה השניה - המחזור פעם מאחר ופעם מקדים [לפני כן כל 28 יום בדיוק!]. הרופא המטפל אומר להירגע, לתת לטבע לעשות את שלו ושאין שום בדיקות לעשות בשלב כזה. האם בכל זאת יש סיבה לדאגה ? משהו שאפשר לבדוק? רק ההמתנה והרצון כבר קשים מנשוא [ואני אדם אופטימי]. תודה ומצטערת על האורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי25/08/2010קשה לענות ללא פרטים מלאים עלייך - כולל בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה ראשוניות.
בעיקרון העובדה שהיו בעבר הריון ולידה תקינים, היא פרט חשוב שמרמז על סיכויים טובים לעתיד.
(לאחר שתי הפלות בשלב מוקדם של ההריון, הסיכוי להריון תקין בעתיד כמעט זהה לזה של כל אשה אחרת בגילך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי הפלותsool24/08/2010
שלום רב,
אני אחרי שתי הפלות. ראשונה אחרי הריון ספונטני הפלה הייתה בשבוע 6 ו 3 ימים, לא הספקתי לעשות אולטרה סאונד. הפלה שנייה אחרי הראשונה ב 4 חודשים הייתה בשבוע 7 ויום אחרי שעשיתי אולטרה סאונד וראיתי דופק. שתי ההפלות היו שלמות ללא גרידא.
אני לא רוצה לעבור עוד אכזבה ועוד הפלה מה עלי לעשות ? אילו בדיקות אני יכולה לבצע כדי לדעת את הסיבה לכך ??? ולמה בדר"כ זה קורה ?
אני מחכה לתשובתכם. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי25/08/2010קשה לענות ללא פרטים מלאים עלייך - הסטוריה רפואית, בדיקה גופנית, בדיקות מעבדה ראשוניות.
רצוי לפנות לרופא מטפל להערכה ראשונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותאירית23/08/2010
אני בת 37 וחצי. יש לי ילדה בת שנה ו- 10 חוד' בריאה תודה לאל, שמהלך ההריון והלידה שלה היו תקינים לחלוטין. שבעה חודשים לאחר לידתה הריתי שוב, אך העובר לא התפתח מעבר ל5 שבועות ועברתי הפלה באמצעות הכדורים המוחדרים לנרתיק. לפני כחצי שנה עברתי גרידה, לאחר הריון נוסף, שהתפתח יפה עד לשבוע 12 שבו פסק הדופק.
לדברי הרופאה שלי, אין שום בדיקות מיוחדות שאני צריכה לעשות.
אני חושדת שהחודש ולפני כחודשיים עברתי הפלות טבעיות נוספות. אין לי דרך לדעת זאת בוודאות.
החודש איחר לי המחזור החודשי בשבוע (שזה לא אופייני בכלל). במהלך מספר ימים החודש חשתי את כל אותן תחושות של השליש הראשון של ההיריון ואז הן פסקו. בבדיקת דם שערכתי התגלה אצלי IU/L 8.80 HCG
האם זה מעיד על תחילת היריון שנגמר בהפלה?
האם קרישי דם רבים בזמן המחזור מעידים על בעית קרישה?
והאם יש בדיקות נוספות שאני יכולה לבקש מן הרופאה שלי לבצע?
אודה לכם על תשובה מבהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי25/08/2010יכול להיות שהיה הריון הריון צעיר מאד שה]פסיק להתפתח בימים הראשונים.
רצוי לפנות לרופא המטפל להערכה חוזרת ולבצע מס' בדיקות ראשוניות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסים להרותל22/08/2010
שלום רב,
בעלי ואני מנסים להרות כבר 4 חודשים ללא הצלחה. קנינו ערכת ביוץ שגם לא הצליחה לעזור. אני בת 32, ימי המחזור שלי הם בין 26 ל28 ו7 ימי ווסת בערך.יש לנו תאומות בנות 4 בהריון ספונטני ורציתי לשאול: מתי אנחנו אמורים לקיים יחסי מין על מנת להיקלט? מתי הביוץ שלי? והאם שיטת יום כן יום לא מצליחה תמיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי25/08/2010תאריך הביוץ משתנה מאשה לאשה. השוני הוא בזמן שעובר מתחילת הווסת ועד לביוץ.
לעומת זאת – הזמן שעובר מהביוץ ועד לווסת הבאה קבוע אצל כל הנשים ומשכו – כ 11- 16 יום (בממוצע – 14 יום).
באשה עם מחזור סדיר (כל 28 יום) הביוץ מופיע כ 14 יום מתחילת הווסת, וזהו הזמן בו היא פוריה ביותר.
במקרה שלך רצוי לקיים יחסים ביום 11, 13 , 15 מתחילת הווסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבה להפלותרחל22/08/2010
עשיתי בדיקות לברור הפלות חוזרות לאחר 2 הריונות בשנה האחרונה שהופסקו בשבועות 6-8 (אני בטיפולי פוריות).
בבדיקת cross match התוצאה שלילית - אין לי נוגדנים לבעלי. (בהמשך נעשה גם בדיקת HLA ), מה הסיכוי שזו הסיבה להפלות? האם עם תוצאה כזו רוב הסיכויים שההפלות בגלל זה או שלאו דווקא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי25/08/2010בדיקות אלו כמעט ואינן מבוצעות כיום מכיוון שאין הוכחה מדעית לקשר ישיר בין התאממה/אי התאמה ב HLA לבין הפלות חוזרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי21/08/2010
רציתי לדעת מתי אוכל להיכנס להריון בשנית לאחר שעברתי הפלה בשבוע 24 (עברתי תהליך של לידה טיבעית)??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי25/08/2010רצוי להמתין לפחות 3 חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהש
ש03/09/2010היי, אין לי הכשרה רפואית אבל אני רוצה לשתף אותך במשהו...אני עברתי לידה בשבוע 19 כמעט, בבה"ח בעלי נכנס לאינטרנט ובדיוק הייתה כתבה על מחקר שעשו בסקוטלנד (אם אני לא טועה..) בכל אופן המחקר מצא שנשים שעברו הפלה טיבעית, הסיכויי שלהן להרות הירון תקין עם עובר בריא ולידה תקינה גבוה יותר מנשים שלא עברו הפלה קודם ההריון, עוד נמצא במחקר שככל שהזמן עובר מההפלה הסיכויים יורדים (חוזרים לסטטיסטיקה הרגילה) כך שבחצי שנה הראשונה מאז ההפלה הסיכוי להריון תקין וכו' גבוה יותר וכן הלאה... אותי זה חיזק, מקווה שגם אותך.. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)