פורום הפלות חוזרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלה שנייה ברצף
    מיכל
    17/10/2010

שלום,
    אני בת 39 ואחרי שתי הפלות רצופות (הריונות ספונטנים). האחת לאחר שהתגלה במי שפיר תסמונת דאון והשנייה עקב התפתחות לא תקינה של העובר, מי שפיר מועטים וציסטיק היגרומה.

בהתייעצות עם יועץ גנטי נשלחתי לבדיקת קריוטיפ (עקב ריבוי ההפלות במשפחה המורחבת). עוד חודשיים אקבל תשובה.

מאחר ועוד 10 חודשים אהיה בת 40 אני שוקלת לעשות הקפאת ביציות.
    אם אנסה להכנס להריון וחס וחלילה ההריון שוב לא יצליח, תסגר בפני האפשרות של הקפאת ביציות (עד גיל 40 לפי החוק החדש).

מעבר להמתנה לתשובת הקריוטיפ, האם המחשבה של הקפאת ביציות היא לא הגיונית או שכן צריך לחשוב ברצינות על כך.

תודה על כל תשובה,

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפלה שנייה ברצף

הוספת תגובה

• הפלה שנייה ברצף - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    17/10/2010

יש בהחלט הגיון בהקפאת ביציות מכיוון שאיכות הביציות הולכת ויורדת בקצב מהיר יחסית בגילאים אלו. הקפאת הביציות עשוייה לאפשר לך "להקפיא את הזמן" ולשמור לעתיד ביציות בעלות כושר הפריה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

מיכל
    19/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה חוזרת
    ??????
    16/10/2010

שלום רב

אני בת 28 יש לי בן בן שנתיים- הריון תקין. לפני מספר ימים עברתי גרידה בפעם השנייה.
    2 הפלות ברציפות בחצי שנה האחרונה שניהם בשבוע 10 לא היה דופק לעובר
    מכיוון שבירור עושים רק אחרי 3 הפלות
    רציתי לקבל המלצה מה עלי לעשות על מנת להימנע מחזרה על המקרה והאם כדי לי לעבור בדיקות מסוימות

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה חוזרת

הוספת תגובה

• הפלה חוזרת - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    17/10/2010

רצוי לפנות לרופא המטפל להערכה ראשונית - כולל הסטוריה רפואית, בדיקות מעבדה ראשוניות כולל פרופיל הורמונלי וצילום רחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם אחרי הפלה
    מיכל
    15/10/2010

בת 37 עברתי הפלה (רביעית) עם ציטוטק לפני שבועיים (הייתי בשבוע 7 לא היה דופק)
    עשיתי בדיקת דם 12 יום אחרי ההפלה להלן תוצאות הבדיקה:
    TSH- 0.85 mIU/L
    T3-5.1pmol/L
    T4- 15.3 pmol/L
    PROGESTERONE-3.9 nmol/L
    BETA-HCG-218 IU/L
    VITAMIN B12-383 pmol/L
    FOLIC ACID ->54.5 nmol/L
    FERRITIN- 21.0 ng/ml
    האם רמת הפרוגסטרון תקינה? הבטא עדיין לא ירדה עד הסוףהאם תקין?
    האם התוצאות תקינות?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם אחרי הפלה

הוספת תגובה

• בדיקת דם אחרי הפלה - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    17/10/2010

לצערי פורום זה אינו מיועד לפירוש תשובות מעבדה. למעבדות שונות יש ערכי נורמה שונים כך שקשה להתייחס לתוצאות, ובנוסף העתקת התשובות לתוכן השאלה היא מקור לטעויות והטעיות.
    ממליץ לפנות לרופא מטפל לקבלת הסבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי 2 גרידות
    מירי
    14/10/2010

שלום ד"ר,

אני בת 33, עברתי 2 גרידות בחצי שנה האחרונה עקב הריונות שהפסיקו להתפתח בשבוע 7 ובשבוע 6 (באחד היה עובר בלי דופק ובשני רק שק הריון ללא קוטב עוברי),

בבית יש לי ילדה בת שנתיים- להריון הראשון נכנסתי אחרי שנתיים ארוכות של נסיונות, ובהזרעה שניה + זריקות הורמונים (טופלתי אצל ד"ר פרידלר) הצלחתי להיכנס להריון, ההריון היה תקין לגמרי והלידה רגילה.

שאלתי היא- מה הלאה?

הרופא המטפל ממליץ להמשיך לנסות טבעי כמה חודשים.... ולא רואה לנכון שאבדוק את העניין.....
    למיטב ידיעתי מתחילים סדרת בדיקות רק במקרה של 3 הפלות, אני מקווה שלא יהיה כשלון שלישי כי אני מרגישה שלא אוכל לעמוד בזה.
    מה היא המלצתך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי 2 גרידות

הוספת תגובה

• אחרי 2 גרידות - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    17/10/2010

לאור העובדה שהיה הריון תקין בעבר , סביר להניח שהסיכוי להריון תקין נוסף הוא טוב. יחד עם זאת - רצוי לבצע הערכה ראשונית, כולל הסטוריה רפואית, בדיקות מעבדה (פרופיל הורמונלי) וצילום רחם. רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל ולקבל ממנו פרטים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב זקיקים + שרירן
    הדס
    12/10/2010

תאריך קבלת ווסת: 3.10
    במעקב זקיקים – היום 12.10 קיבלתי את הממצאים הבאים:

רחם: עובי רירית 6.1 מ"מ (בקיר קידמי של הרחם שרירן 14.5 *15.3 מ"מ)

שחלות: הודגמו זקיקים קטנים(ימנית)
    הודגמו זקיקים קטנים + 18 מ"מ

ללא נוזל
    שאלותיי:
    1.מתי יתרחש ביוץ?
    2. האם עובי הרירית תקין?
    3.האם השרירן יכול להפריע לכניסה להריון?

לקביעת תור
    סגירה
    מעקב זקיקים + שרירן

הוספת תגובה

• מעקב זקיקים + שרירן - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    17/10/2010

1 - בימים הקרובים. (תלוי בבדיקת הדם - אם נלקחה)
    2 - רצוי להגיע ל8 מ'מ לקראת הביוץ
    3 - מדובר בשרירן קטן מאד. במידה ואינו בולט לתוך חל הרחם סביר שלא יפריע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    שאלה
    11/10/2010

אני בעלת שחלות פוליצסטיות , והמחזור לא היה מגיע לי ספונטנית כבר כמה שנים טובות, ז"א שהייתי צריכה ליטול תרופה על מנת שיגיע.
    אני לאחר שתי הזרעות ושתי הפלות, כחודשיים לאחר ההפלה השניה קבלתי מחזור רגיל לחלוטין ,לאחר 6-7 שנים שלא קיבלתי מחזור לבד בצורה כזו!
    האם זו תופעה סבירה ונורמלית? או עלי לבצע איזו שהיא בדיקה?
    אשמח לתשובה תודה רבה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• עוד דבר

שאלה
    11/10/2010

עלי לציין שההפלות היו טיבעיות לחלוטין!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    11/10/2010

סביר לחלוטין. זה אומר שיש לך גם ביוצים ספונטניים מדי פעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור לשחלות פוליצסטיות וגלולות
    ליהי
    11/10/2010

קצת רקע, אני בת 30, 7 וחצי חודשים לאחר לידה ספונטנית
    בעלת שחלות פוליצסטיות וקליטה להריון עם איקקלומין+פרובינובה.
    הייתי אצל רופא נשים למעקב כי לא קיבלתי מחזור בחודשיים האחרונים
    והוא אמר לי שזה בגלל השחלות הפוליצסטיות וזה מה שגורם גם להשמנה
    באיזור הבטן ולפצעים,הוא אמר שמתן גלולות שוב יוכלו לעזור לעיניין.
    לגבי הגלולות בהתחלה סרבתי והוא נתן לי כדורים להבאת מחזור
    בשם - DUPHASTON 10 MG שאמר לי לקחת 2 כדורים פעמיים ביום
    ואז לחכות ולקבל מחזור ואז ביום ה3-4 למחזור נתן לי הפנייה לפרופיל הורמונלי.
    שהגעתי הביתה החלטתי שכן אני אתחיל שוב גלולות שיסדרו לי את המחזור וגם
    יעזרו לפתרון הפצעים,ההשמנה וכו'.
    ולשאלות בבקשה..
    1. האם זה בסדר להתחיל לקחת את הגלולות לא מהיום ה1 של המחזור מכיוון שיש
    לי לעשות פרופיל הורמונלי ואני מפחדת שזה ישבש לי את התוצאות.
    אלא לקחת ביום החמישי של המחזור לדוגמא?
    אם אני לוקחת ביום ה1 של המחזור אכן זה ישפיע על הפרופיל ההורמונלי?
    2. ביקשתי מהרופאת משפחה שתרשום לי מרשם לגלולות שלקחתי לפני ההריון
    מליאן, לקחתי אותם קרוב ל7 שנים זה בסדר לחזור לקחת שוב את אותן גלולות?
    כי עד שאני אפגוש את הרופא שוב אני רוצה להתחיל להשתמש בגלולות כבר במחזור הקרוב.
    הגלולות האלו היו מצויינות לי וללא תופעות לוואי,האם אני בכ"ז צריכה להתייעץ עם הרופא נשים או פשוט לחזור לקחת את אותן גלולות שלקחתי לפני ?
    אודה לכן על התייחסות לתשובתי.
    כתבתי גם בפורום רופאי נשים,אבל אני לא יודעת אם המענה הוא רלוונטי לכאן או לשם לכן רשמתי בשניהם,תודה!

הוספת תגובה

• מחזור לשחלות פוליצסטיות וגלולות - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    11/10/2010

1- כן
    2 - כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר החזרת בלסטוציטים
    אמי
    10/10/2010

שלום !
    ביום שבת עברתי החזרה של 3 בלסטוציטים מופשרים לדברי הרופא באיכות טובה מאוד. אני מטופלת בפרוגינובה פעמיים ביום וקרינון . היום בצהריים הופיע לי הפרשה חומה .
    1 . האם דבר זה מעיד על כשלון הטיפול?
    2. האם זה יכול להצביע על השתרשות העובר או שעדין מוקדם. מתי מתרחשת השתרשות הבלסטוציט.
    הודה לתשובה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר החזרת בלסטוציטים

הוספת תגובה

• לאחר החזרת בלסטוציטים - תגובה

פרופ' שבח פרידלר
    11/10/2010

1. לא
    2. יתכן, השתרשות תוך זמן קצר לאחר ההחזרה, אבל לא ידוע במדויק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה הריום אחרי לידה
    איילי
    10/10/2010

שלום שאלתי הייתה לי הפלה לאחר טיפולי הפרייה בשבוע 8לא היה דופק לעובר
    אחרי 4חודשיים ניקלטתי היום אני 4וחי חודשיים אחרי לידה שאלתי
    מתי רוי להתחיל בטיפולים אם אני רוה הריון ???כמה זמן הגוף ריך להתאושש??אגב הייתה לי לידה מוקדמת שבוע 29ילדתי תאומיים הב ניפטר לאחר שבועיים בפגייה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה הריום אחרי לידה

הוספת תגובה

• הפלה הריום אחרי לידה - תגובה

פרופ' שבח פרידלר
    11/10/2010

מקובל להמתין כ 6 חדשים לאחר לידהץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשה לאחר הפלה
    שרן
    09/10/2010

הצתרכתי לעבור הפלה בשבוע 27 להריוני לאחר הלידה היה לי דימום למשך שלושה שבועות לאחר שהפסיק לי הדימום המשיך לי הפרשות הצבע חום כהה עד אדום לפעמים זה נראה כמו דם. כרגע אני נמצאת כחודשיים לאחר הלידה וזה עדיין ממשיך
    שאלתי האם זה תקין? מה זה אומר? זהו הריון שני ובהריון הראשון שלי (שבו התברכתי בבת מדהימה)לא היו לי תסמינים שכאלה
    עדיין לא נבדקתי ע"י רופא

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשה לאחר הפלה

הוספת תגובה

• הפרשה לאחר הפלה - תגובה

פרופ' שבח פרידלר
    11/10/2010

לא תקין, כדאי להבדק בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה שנייה ברצף
    רעיה
    07/10/2010

שלום, אני בת 38 ויש לי בן בן שנתיים וחצי, תוך שנה עברתי שתי הפלות ברצף, בשני המקרים נפסק הדופק בשבוע 8-9, הרופא שלי טוען שלא צריך לעשות שום דבר ולהמשיך לנסות להיכנס להריון שוב אך בכל זאת הייתי רוצה למנוע את המצב בפעם השלישית, מה עליי לעשות, למי לפנות? תודה מראש על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה שנייה ברצף

הוספת תגובה

• הפלה שנייה ברצף - תגובה

פרופ' שבח פרידלר
    11/10/2010

פני למרפאת פוריות לעבור את כל הבדיקות הדרושות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביוץ אחרי הפלה
    שרה
    05/10/2010

שלום,

בעבר היה לי בעיה של ביוץ מוקדם , הלכתית.
    הביוץ היה קורה בימים 11 לפעמים לווסת
    וזה מפריע לי בטבילה ובספירת ימים נקיים.
    האם איקקלומין יכול להסדיר זאת?
    אני שואלת כי אני הבנתי שהוא יכול גם בחיזוק הביוץ
    וכן בהסדרת ביוץ.
    האם רופא הנשים יכול לתת לי מרשם?

אני יודעת שעם הכדור גם ניתן להרות עם תאומים זה נכון?

בת 31 נשואה אחרי הפלה ראשונה והריון ראשון

לקביעת תור
    סגירה
    ביוץ אחרי הפלה

הוספת תגובה

• ביוץ אחרי הפלה - תגובה

פרופ' שבח פרידלר
    11/10/2010

לכל תרופה יש גם תןפעות לואי ולכן לא צריך לקחת אם לא חייבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי ניתן להרות לאחר ציטוטק?
    אפרת
    04/10/2010

שלום.
    קיבלתי היום ציטוטק לאחר שבבדיקת אולטרסאונד נמצא אמנם שק הריון, אך ללא דופק של העובר. אציין שהייתי בשבוע 12, אך על פי הרופאים, גודל העובר והרחם התאימו לשבוע 8. אבקש לדעת האם ניתן לנסות להרות עוד בטרם קבלת הווסת הראשונה, או שמא כדאי לי לחכות עד לאחר מכן?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• מתי ניתן להרות לאחר ציטוטק? - תגובה

פרופ' שבח פרידלר
    11/10/2010

לחכות לוסת , לראות שהכל עבר בשלום ולאחר מכן בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• AMH
    ליה
    04/10/2010

Thank you very much Prof. Fridler

I just received back results for FSH and Oestradiol,Those were normal (FSH was 3) but AMH was 1.85 when 2 years ago it was 12. So it dropped considerably.
    I usually got pregnant within 2 months of trying including few months ago (first try).

Should I be concerned because of the dropping AMH and go to IVF/ PGD?

I am concerned that because of bad quality of eggs I am wasting few months each time of trying because of m/c and time is pressing.
    With IVF my thinking is that because I may produce more eggs 1 or 2 may be produce good embryo and survive - this is also my thinking of Chlomid by the way. With normal conception I can only try one egg at a time.

I am thinking now to try 1-2 months naturally (maybe even with Chlomid) and then go to IVF, also if I will conceive and have another m/c to go straight to IVF. Do you think my thinking is making sense? I think my chances are increasing if I will produce more eggs.

Thank

לקביעת תור
    סגירה
    AMH

הוספת תגובה

• AMH - תגובה

פרופ' שבח פרידלר
    11/10/2010

If your tubes are open I would try ovarian stimulation with gonadotropins - not Clomid- because it will recruit more eggs and it is much cheaper than IVF. PGD is not advised in your situation- let the nature make the choice, PGD lowers conception rates.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 הפלות לא רצופות
    ליה
    03/10/2010

שלום

I am 38.5

I had 2 miscarriages about 2 years ago about 4 months apart at 6 (no fetus) ,and 9 (heart beat seen) weeks (D&C - no pathology taken).
    Then I have given birth to a boy a year ago.
    We did not find any reason for the m/c.
    I had another missed miscarriage a month ago, week 8, heart beat seen at week 7.2 , pathology came back as male trisomy 22.

I wonder:
    1. Is Trisomy 22 the likely reason for the miscarriage as I read that some babies are born with this trisomy.
    2. Both me and my husband think that we probably had abnormal fetuses in all 3 m/c. Can it be that we have a problem that causing those chromosome abnormalities to reoccur all the time? (Our Karyotype and genetic tests are fine).
    3. With your experience should we be worried and think about PGD (time is pressing because of my age) or should we try more.
    4. I had my bleeding 4 weeks exactly after the D&C (very light for 2 days only). And saw an LH surge 8 days after the start of the bleeding (I normally had a 29 days cycle with surge at day 13). Can that be ovulation? Is it possible to ovulate twice a month as now at day 10 I start to feel again that I am before ovulation.

Thanks

לקביעת תור
    סגירה
    3 הפלות לא רצופות

הוספת תגובה

• מאת: ליה

פרופ' שבח פרידלר
    03/10/2010

Most of the spontaneous miscarriages are due to genetical abnormalilies in the fetuses.
    Still the chances for a normal pregnancy exceed the chance of another miscarriage, even if your risk is above the average for your age.
    PGS might lower the risk but it has high cost.
    No chance for double ovulation in the same month in human.
    All the best. 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה