מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר IVFאלין18/12/2010
שלום!
אני בסבב ראשון של IVF היום עברתי החזרת עוברים טריים , הרופא החזיר את העוברים ללא הנחייה של א.ס .מספר דקות לאחר ההחזרה הופיעה לי הפרשה, האם יש מצב שהעוברים לא הוחזרו לחלל הרחם והם נפלטו . אני ממש חוששת , משיחה עם חברות שעברו אותה פרוצדורה הן עברו את ההחזרה תחת שיקוף א.ס .
מקבלת תמיכה של אוטרגסטון 3 פעמים ביום , האם הכדורים גורמים להפרשה.
אני אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר IVF - תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/12/2010העוברים מוחדרים לעומק חלל הרחם ולא סביר שהם נפלטו, מה גם שהתרופות הוגינליות גורמות גם הן להפרשות. החזרת עוברים תחת US היא אמנם תהליך מקובל אך הרוטינה שונה בין הרופאים, כל אחד לפי נסיונו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה ע"י כדוריםמורן17/12/2010
שלום רב,
עברתי לפני 7 חודשים הפלה עם כדורים (נפיג'ין) ומאז אני מנסה להיכנס להריון וללא הצלחה (התחלתי לנסות לפני 4 חודשים)
הייתי אצל 2 רופאי נשים והם אמרו לי שהכל בסדר אצלי ושרק צריכה סבלנות.
הבעיה שלי היא ששני המחזורים האחרונים שלי הם מאוד קשים לי ואני סובלת מכאבי תופת... מה שלעולם לא חוויתי... אני מדדמת נורא חזק וגם יש מעין תחושה שהגוף שלי לא התנקה כמו שצריך וכל מחזור נראה כאילו יש לי שאריות של ההפלה בגוף
אני לא יודעת מה לעשות האם יש דרך לבדוק האם יש בגוף שלי שאריות דרך בדיקה מיוחדת או בדיקת דם כלשהיא.
ובמידה ויתברר כי אכן יש לי שאריות בגוף האם זה מה שמונע ממני להיכנס להריון?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה ע"י כדורים - תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/12/2010קשה לדעת ללא בדיקה. אני מניח שאם היה ממצא כלשהוא בחלל הרחם ניתן היה לזהות אותו בבדיקת US . במידה ויש ספק ניתן לבצע היסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב ביוץלילי16/12/2010
שלום רב,
החודש התחלתי לקחת איקוקלמין.
ביום 6 למחזור הזקיק היה בגודל 13 מ"מ
E-2 - 404
פרוגסטרון 1.3
LH 6.0
ביום 10 למחזור נזקיק הינו 16 על 17 מ"מ
E-2 - 775
פרוגסטרון 1.3
LH 3.6
מתי לדעתך אני אמורה לבייץ?
תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב ביוץ - תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/12/2010קשה לדייק לפי נתונים אלו אך מדובר בטווח של עוד 2-5 ימים. במידה ולא בוצעו בדיקות נוספות יש לקיים יחסים לסירוגין יום כן - יום לא במהלך השבוע הקרוב כדי לכסות את יום הביוץ המשוער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ-דחוףיעל15/12/2010
שלום,
אני בת 29, מנסה להיכנס להריון 7 חודשים, בעלת שחלות פוליצסטיות.
הערב הרגשתי כאב חד בצד והבנתי שזהו הביוץ, ערכתי בדיקה ביתית שהראתה שהכן יש ביוץ.
קיימנו יחסי מין ביום א', ביום ג'(בלילה) והיום, יום ד', בשעה 10:30. מה עליי לעשות כדי להגדיל את סיכויי להרות החודש.
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ-דחוף - תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/12/2010עשית כל שניתן... עכשיו ממתינים שבועיים כדי לראות מה התוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותיערה14/12/2010
2003: לידה בשבוע 38 של תאומים (הריון ספונטני תקין);
2009: הפלה בשבוע 9- עובר ללא דופק.
2010: הפסקת הריון תאומים (ספונטני) בשבוע 24, בשל הפרדות שילייה (המטומה והפרדות קרומים).
נוובמבר 2010: הפלה ביוכימית (הריון ספונטני).
דצמבר 2010: הפלה ביוכימית (הריון ספונטני).
לאחר הפסקת ההריון ב- 2010 התגלה כי אני הטרוזיגוטית לגן פקטור 5 ליידן (הומלץ 75 מ"ג אספירין ו- 60 מ"ג קלקסן בהריון הבא).
האם יש קשר בין ההפלות? האם ההמלצות מספיקות (מתמודדות רק עם הקרישיות) או שיש צורך לבחון אם קיים מקור נוסף להפלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/12/2010עקרונית יש קשר בין הפרעת קרישיות יתר להפלות. מומלץ גם להעריך מבנה הרחם (צילום רחם ו/או היסטרוסקופיה) כדי לשלול גורמים מכאניים להפלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל לאחר הזרעה
מאושרת13/12/2010אפשר בערב ולא בבוקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל לאחר הזרעהמאושרת11/12/2010
בוקר אור,
עשיתי אתמול 10.12 הזרעה ומשום מה פיספסתי את הוראת הרופא מתי לקחת אוביטרל שוב.
אם אני לא טועה אז בפעם הקודמת זה היה 6 ימים אחרי ההזרעה, נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' שבח פרידלר11/12/2010נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל לאחר הזרעה
מאושרת11/12/2010מה האוביטרל שישה ימים לאחר הזרעה נותן? האם זה חובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' שבח פרידלר13/12/2010תמיכה בגופיף הצהוב, מעלה את שיעורי ההריונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה הורמונלית אחרי הפלותתמר09/12/2010
בס"ד
שלום!
אני בת 30, יש לי שתי בנות, ועברתי ארבעה הריונות. בהריון הראשון נקלטתי עם איקקלומין, ונולדה הבכורה. אחריה חוויתי שני הריונות שהסתיימו בשליש הראשון (שבועות, 8 ו - 11), ולאחר מכן הריון רביעי הניב את בתי הצעירה (בת שנה וחודש). בחצי השנה האחרונה קרו שני מקרים בהם היה לי איחור משמעותי במחזור (כחודש), עם כל הסימפטומים להריון, אך בסופו של דבר קיבלתי מחזור שהיה גם כבד יותר מבדרך כלל. אני חושדת שמדובר בהריונות צעירים מאוד שנפלו, אך מכיוון שלא עשיתי בדיקות הריון, אינני יכולה להיות בטוחה. כל שאר המחזורים בתקופה זו היו סדירים.
האם בהריון הבא כדאי יהיה לקבל תמיכה הורמונלית? אם כן - איזו?
תודה רבה וחנוכה שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף - בדיקות הקרישיות
תמר09/12/2010יצאו תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה הורמונלית אחרי הפלות - תגובה
פרופ' שבח פרידלר11/12/2010כדאי יותר להבדק ולא לסמוך על תחושות שיכולות לבלבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגרסטרון וE2אחרי הפלהמודאגת07/12/2010
שלום,
אני חודש וחצי אחרי הפלה טבעית. (הפסקת דופק בשבוע 8) עקב אי הופעת וסת נטלתי כדורי פרוגרסטרון במשך שבוע כדור ליום. לאחר כשבוע וחצי החלו הפרשות מאוד כהות בליווי גושים ( מאוד דומה להפרשות וגושים שהיו לי במהלך ההפלה הטבעית) ונמשכו כשישה ימים. במהלך ימי ההפרשות הללו עשיתי מבדיקת הורמונים, ואילו התוצאות :
Estradiol (E2) 262
Progesterone 0.8 nmol/L קטן מ- -
:ערכי ייחוס
Follicular <3 nmol/L
Luteal 8-68 nmol/L
Postmenopausal <1.3 nmol/L
אתמול כשבוע וחצי לאחר סיום ההפרשות הללו החלו לי שוב הפרשות חומות חלשות יותר ממקודם אבל מלוות גם כן בגושים קטנים ובהפרשות "מלוכלכות" צמיגיות נמתכות.
שאלות:
1. מה הפירוש של הבדיקות? האם זה היה אופייני למחזור?
2. מה יכולות להיות פשר ההפרשות הללו עכשיו?
3. מה קורה לי בגוף?
אודה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת - ערכי ביטא
מודאגת07/12/2010באותה בדיקת דם ערכי ביטא התקבלו 2 IU/L -קטן מ, לכן אני מבינה שזה אומר שאין שאריות מההריון ברחם, או שאני טועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי פרוגרסטרון וE2אחרי הפלה - תגובה
פרופ' שבח פרידלר11/12/2010נטלתכנראה פרוגסטרון בעיתוי לא אידאלי ובמינון לא מספיק. לכן קבלת רק עכשיו וסת - שהיא קלה יותר בשל הדמם הקודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה 2רויטל06/12/2010
בספטמבר עברתי הריון כימי, מאז לא קיבלתי וסת , אתמול התברר כי אני בהריון בשבוע 6+2 , היה פצע בצוואר רחם ובוצע צריבה , היום החל דימום לאחר ביקור במיון התברר כי
אני עוברת הפלה טבעית, האים יש מקום להתחיל בברור לגבי ההפלות?האים יתכן כי הצריכה גרמה להפלה? , רוצה לצין כי יש לי ילד בן 3 והכניסה להריון איתו היתה מהירה מאד ללא כל בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה 2 - תגובה
פרופ' שבח פרידלר11/12/2010לא נראה לי. הפ אחת היא שכיחה ואינה מצריכה בירור מיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה???.חנה03/12/2010
אני מנסה להכנס להריון מזה 4 חודשים. ההריון שלי סדיר מאוד - כל יום רביעי אחת ל 28 יום.
הפעם האחרונה קבלתי פתאום ביום שני כלומר לאחר 26 יום. והחודש קבלתי ביום שישי כלומר אחרי 23-24 יום.
האם מדובר בהפלות טבעיות ? מה פשר הדבר ? זה מאוד חריד מבחינתי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה???. - תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/12/2010לא ניתן לדעת אם היה הריון ללא בדיקת דם שמאשרת זאת. יכול להיות שהביוץ שלך היה קצת יותר מוקדם בחדשים אלו ולכן גם הווסת הקדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגסטרוןאלינור02/12/2010
שלום,
אני חמישה ימים לאחר החזרת שני עוברים מוקפאים, בשל ערכי פרוגסטרון נמוכים בהריונות כימיים קודמים, עשיתי בדיקת דם לפרוגסטרון - PROGESTERONE 37.6 nmol/L
האם נמוך מידי או תקין?
הרופא שלי בחו"ל...אשמח לתשובה.
תודה רבה,
אלינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי פרוגסטרון - תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/12/2010תקין אך בכל מקרה מומלץ לקבל תמיכה תרופתית עם פרוגסטרון. (אני מניח שאת מקבלת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליחני29/11/2010
שלום, אני וחבר שלי מנסים להיכנס להריון כבר 3 חודשים באופן טבעי - ללא הצלחה. החודש ביצעתי בדיקות דם ביום הרביעי למחזור. ואשמח לשמוע
האם הפרופיל נראה תקין \ בעייתי ומה המשמעות בעצם במידה ויש בעיה. תודה.
TSH - 1 , LH -4 , FSH- 5.1 , פרולקטין 143 , אסטדריול -E-2 ) 282* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
ד``ר יורם גלעדי01/12/2010לצערי פורום זה אינו מיועד לפירוש תשובות מעבדה. למעבדות שונות יש ערכי נורמה שונים כך שקשה להתייחס לתוצאות, ובנוסף העתקת התשובות לתוכן השאלה היא מקור לטעויות והטעיות.
ממליץ לפנות לרופא מטפל לקבלת הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונאליהדס29/11/2010
בת 34,
ביצעתי פרופיל הורמונאלי ביום השלישי למחזור, להלן הממצאים:
קבלת מחזור:26.11 , תאריך בדיקה: 28.11
ESTRADIOL (E – 2) – 158.0 pmol/L
PROGESRERNE – 1.0 nmol/L
LH 6.1 iu/L
PROLACTIN 314.9
FSH – 5.8
האם הבדיקות תקינות? אני צריכה להתחיל השבוע איקקלומין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונאלי - תגובה
ד``ר יורם גלעדי01/12/2010לצערי פורום זה אינו מיועד לפירוש תשובות מעבדה. למעבדות שונות יש ערכי נורמה שונים כך שקשה להתייחס לתוצאות, ובנוסף העתקת התשובות לתוכן השאלה היא מקור לטעויות והטעיות.
ממליץ לפנות לרופא מטפל לקבלת הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות - מתי יודעים שיש בעייהיעל27/11/2010
בעלי ואני מנסים להכנס להריון מעל שנה. פעם אחת נכנסנו ומייד נפל (הריון כימי), ופעם אחת נכנסנו אחרי טיפול הפרייה - היה כבר שק הריון אבל לא התפתח עובר. האם אני צריכה לבדוק גנטית למה זה קורה?
לבעלי יש זרע חלש עם צורה לא תקינה ולכן קשה לנו להכנס להריון. האם הזרע קשור גם להפלות (כלומר אחרי שהזרע הפרה את הביצית, האם העובר לא מתפתח מכיוון שהזרע לא היה חזק?)
מה כדאי לעשות בשלב זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות - מתי יודעים שיש בעייה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי01/12/2010במקרים של בעיה בזרע אחוז ההפלות גבוה יותר. לא תמיד ניתן למנוע זאת מראש אך יש להשלים בירור יסודי של הגבר כדי לבדוק אפשרות של טיפול לשיפור איכות וכמות הזרע, במידת האפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ודימוםי24/11/2010
שלום
הזרעה ב 14.11
היום לאחר 11 יום החל דימום.
האם יכול להיות בכל זאת הריון?
מתי מתרחשת ההשרשה?
האם בכל זאת לבצע בדיקת דם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה ודימום - תגובה
פרופ' שבח פרידלר25/11/2010יותר מתאים להתחלת ןסת. השרשה מתרחשת מוקדם יותר. אם הדמם לא מתפתח לוסת רגילה כדאי לבצע בדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)